Jenis banquettes yang paling praktikal untuk lorong: dengan rak, tempat duduk dan penyangkut! Contoh reka bentuk 215+ (Foto)

Perjamuan di lorong bukan kemewahan istimewa, ia adalah keperluan yang mudah, dengan kemunculan yang anda akan faham bahawa anda tidak boleh lakukan tanpa perabot ini. Ketahui semua ciri pilihan. Selain pelbagai model, di antara yang anda akan dapati dengan tepat apa yang anda cari. Semuanya terperinci kemudian dalam artikel kami.

Kandungan artikel ini:

Ciri pemilihan

Penyelesaian yang indah dan berfungsi untuk reka bentuk apartmen akan menjadi bangku di lorong dengan tempat duduk. Produk ini akan sesuai dengan kemas ke dalam koridor kecil.

Kami masuk ke bahagian dalam mana-mana lorong

Kami masuk ke bahagian dalam mana-mana lorong

Dalam proses mencari banquettes, kami mengesyorkan untuk mengambil kira gaya apartmen, saiz bilik dan warna. Setelah mempelajari secara terperinci apa yang menjadi pilihan produk, anda tidak dapat membuat kesilapan ketika membeli dan dengan betul merancang reka bentuk bilik.

Sebelum ini, produk itu direka hanya sebagai bangku bungkus, yang dipasang di dalam rumah (di lorong, bilik tidur atau di dewan besar). Kini semakin umum melihat reka bentuk dengan pemikiran terperinci mengenai reka bentuk terperinci di lorong. Reka bentuk najis telah berubah banyak, kerana ia semakin dilengkapi dengan elemen praktikal dalam bentuk rak atau laci.

Satu varian bangku panjang, yang telah popular sejak zaman purba

Satu varian bangku panjang, yang telah popular sejak zaman purba

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Reka bentuk moden almari di lorong: 95+ Foto - Idea untuk pengubahsuaian dalaman

kembali ke menu ↑

Dengan kerusi

Bangku ini sesuai untuk koridor mana-mana saiz. Perabot ini mudah digunakan, kerana mudah untuk menukar kasut di atasnya atau untuk berehat selepas jalan selama beberapa minit. Model, dilengkapi dengan tempat duduk yang lembut, boleh memuatkan satu hingga tiga orang pada satu masa.

Untuk memilih bangku dengan kerusi lembut adalah penting untuk koridor mana-mana saiz. Produk palsu dengan kerusi lembut kelihatan sangat kecil sofa. Dalam model ringkas itu tidak hadir rak dan kotak, tetapi pada masa yang sama produk kelihatan dengan rasa.
Pilihan kerusi - selesa dan praktikal

Pilihan kerusi - selesa dan praktikal

Perabot ini diperbuat daripada logam, papan serpih atau MDF. Banquettes palsu dengan kerusi idealnya melengkapi bahagian dalam gaya Empire, Baroque atau provensi. Model yang diperbuat daripada MDF dan chipboard, adalah versi perabot serba boleh untuk sebarang majlis. Kerusi ini boleh dihiasi dengan kain atau kulit hitam.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk moden lorong di apartmen / rumah (+200 foto): berita terkini 2017

kembali ke menu ↑

Dengan kerusi dan rak

Penyelesaian berfungsi untuk koridor itu akan menjadi rakam dengan rak. Produk ini diperbuat daripada pelbagai bahan. Ia mudah untuk menggunakan varian kabinet perabot ini untuk menyimpan kasut.

Pilihan yang sangat mudah untuk menyimpan kasut dan perkara-perkara.

Pilihan yang sangat mudah untuk menyimpan kasut dan perkara-perkara.

Sebahagian daripada rak di sini boleh dibuka, dan separuh lagi ditutup. Di jabatan di mana rak terbuka, ia mudah untuk menyimpan kasut kasual. Terima kasih kepada reka bentuk ini, ia akan menjadi mungkin untuk mengekalkan ketenteraman di dalam bilik dan praktikal menggunakan setiap sentimeter, kerana objek akan sentiasa berada di tempat mereka. Reka bentuk yang besar boleh memegang sehingga 8 pasang kasut dan tidak kelihatan besar.

Pemilik yang paling mencipta kediaman ini boleh menyimpan bukan sahaja kasut, tetapi juga barangan lain dalam rak dengan rak. Estetikal melengkapkan reka bentuk akan membolehkan buku-buku atau patung-patung yang boleh dipasang di rak. Apabila memasuki apartmen, tetamu tidak boleh menggunakan tempat duduk yang lembut untuk menukar kasut mereka, tetapi juga menikmati perabot yang dihias indah.
Anda boleh duduk dan menukar kasut dengan selesa.

Anda boleh duduk dan menukar kasut dengan selesa.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Almari pakaian terbina dalam dewan: 170+ Foto reka bentuk dan idea. Belajar cara menyusun ruang

kembali ke menu ↑

Dengan kerusi dan laci

Penggunaan rasional kawasan ini akan membantu pilihan ini. perabot. Reka bentuk ini akan membolehkan anda untuk menyembunyikan kasut dan aksesori lain dari mata yang bersinar. Bilik terima kasih kepada bangku simpanan dengan kotak akan kelihatan kemas.

Dalam bahagian dalaman moden yang paling kerap menggunakan kotak dengan pintu tidak berengsel. Kami lebih suka memberi keutamaan kepada model dengan pintu gelangsar yang tidak menduduki ruang bebas.

Terima kasih kepada peti itu, ruangan itu kelihatan lebih selesa.

Terima kasih kepada peti itu, ruangan itu kelihatan lebih selesa.

Lembaga
"Pangsapuri itu akan kelihatan lebih kemas jika warna bangku itu selaras dengan latar belakang umum bilik. Warna Neutral sesuai untuk pedalaman klasik. Perabot yang dibuat dalam pastel, pasir atau beige Ini akan mewujudkan suasana santai di lorong. "

Peminat boleh mencuba untuk mengambil perabot yang menggabungkan dua warna bertentangan. Kursi dan laci boleh dibuat, sebagai contoh, berwarna putih, dan lain-lain reka bentuk berwarna hitam. Buat aksen yang terang di dalam bilik akan membantu nada warna merah jambu, biru atau hijau, yang akan bertentangan dengan latar belakang umum.
Segarkan bahagian dalam dengan warna-warna cerah

Segarkan bahagian dalam dengan warna-warna cerah

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Memilih kertas dinding di lorong dan koridor (50+ Foto): Buat pedalaman rumah dengan tangan anda sendiri

kembali ke menu ↑

Tempat duduk dan belakang

Apabila memilih perabot untuk lorong yang luas, kami percaya bahawa anda boleh memberi perhatian kepada model yang sangat selesa dengan belakang dan tempat duduk. Pemilik rumah kecil harus mengelakkan seperti model besar.. Meletakkan bangku adalah penting bukan sahaja di sepanjang dinding, tetapi juga untuk menggunakannya untuk zon bilik.

Model yang paling selesa adalah najis, di mana belakang dan tempat duduk diperbuat daripada upholsteri lembut. Perhatian khusus kepada model dengan reka bentuk ini harus dibayar kepada pelanggan yang mempunyai anak kecil atau ahli keluarga tua. Kami mengesyorkan untuk memilih bangku simpanan dengan tinggi sekiranya struktur itu akan menentang dinding.

Kami menggunakan bantal apabila tidak ada upholstery yang lembut

Kami menggunakan bantal apabila tidak ada upholstery yang lembut

Bantal kecil - satu lagi peluang untuk menjadikan produk itu selesa. Mereka boleh dibuat dalam warna neutral atau berbeza. Dengan bantuan bantal, belakang keras atau kerusi boleh dibuat lebih selesa. Secara visual meningkatkan ruang akan membantu model yang luas dengan punggung rendah dan lengan tangan, dibuat pada sudut.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Bagaimana untuk melengkapkan Lorong kecil di dalam perabot pangsapuri? Interior Moden yang Hebat (205+ Foto)

kembali ke menu ↑

Sempit dengan tempat duduk

Pilihan ini kami cadangkan untuk memasang di apartmen "hruschovke"Di mana setiap meter persegi dikira. Apabila koridor dihiasi dengan gaya minimalisme, ia juga penting untuk memberi perhatian kepada model ini. Sebuah bangku sempit juga sesuai untuk melihat di dalam bilik yang luas.

Semasa mencari model sedemikian, adalah penting untuk memberi perhatian kepada cadangan tersebut:

  • Model ini mestilah 35-30 cm lebar. Pembinaan binaan akan membolehkan beberapa tetamu duduk dengan selesa pada masa yang sama.
  • Panjang jamuan sempit paling kerap tidak melebihi 100 cm. Dimensi sedemikian membolehkan pemasangan produk di mana-mana bahagian bebas koridor dan untuk mengaturnya dengan perabot lain.
  • Ketinggian produk harus berada dalam lingkungan 40-50 cm. Dimensi seperti bangku itu akan membolehkan anda selesa menukar kasut anda dan duduk selama beberapa minit untuk berehat.

Banquette minimalis sempit

Banquette minimalis sempit

Lembaga
"Sekiranya ada anak kecil dalam keluarga, kami percaya bahawa ia adalah penting untuk membeli banquette dengan ketinggian kurang dari 40 cm. Kerusi yang rendah akan menjadi selesa untuk bayi, kerana dia akan dapat memasang dan menukar kasutnya tanpa bantuan ibu bapanya."

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Idea reka bentuk moden untuk lorong (+200 Foto) - Berjalan selangkah dengan 2017

kembali ke menu ↑

Pembinaan palsu

Di pintu masuk ke apartmen, perabot tempa besi akan membolehkan anda merasakan suasana bangsawan, yang akan menonjol secara nyata terhadap latar belakang umum. Semua barang di sini diperbuat daripada logam. Para tetamu akan berasa selesa di bangku simpanan, di mana terdapat punggung besi tempa dan tangan.

Versi palsu dengan backrest

Versi palsu dengan backrest

Kehadiran tempat duduk dan belakang, menurut pendapat kami, akan membantu menjadikan najis lebih selesa digunakan. Jika bahagian dalaman koridor dihiasi dengan gaya lama, maka versi perabot ini akan kelihatan secara organik. Perabot palsu akan menghiasi bilik secara organik, tetapi tidak sesuai untuk menyimpan sesuatu.

Model di mana plexus kompleks yang digunakan kelihatan mahal dan rapi. Rak bawah dalam produk paling kerap dibuat dalam bentuk kisi.
Sedikit suasana aristokrat

Sedikit suasana aristokrat

Pilih reka bentuk jenis ini penting untuk bilik dalam gaya:

Pemilihan model logam yang luas akan membolehkan anda menghias mana-mana dewan dengan rasa. Produk ini boleh dibuat dalam bentuk bujur atau persegi atau mempunyai corak terbuka. Harga yang lebih berpatutan untuk bangku-bangku yang dibuat oleh penempaan sejuk berbanding dengan panas.

Produk boleh menjadi bentuk apa pun.

Produk boleh menjadi bentuk apa pun.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Dewan masuk elegan di rumah (180+ Foto): Bahagian dalaman yang paling bergaya dan berpatutan

kembali ke menu ↑

Logam

Apabila bingkai diperbuat daripada logam dan pembinaan sepenuhnya ditutup dengan tekstil, maka produk sedemikian menjadi serupa dengan sofa. Tidak ada laci atau rak, reka bentuk tidak sesuai untuk menyimpan kasut. Keselesaan tambahan model ini memberikan kehadiran pengisi lembut di bawah upholsteri.

Tidak kurang estetik, menurut pendapat kami, bangku akan melihat di apartmen, di mana logam dan tekstil digunakan serentak. Kaki diperbuat daripada logam, dan juga belakang, hanya kerusi dibuat dengan tekstil. Selalunya reka bentuk dari bawah dibekalkan dengan satu atau dua rak logam dalam bentuk kisi.
Bangku logam kelihatan tidak kurang menarik

Bangku logam kelihatan tidak kurang menarik

Produk yang paling berjaya pada kaki logam dengan kerusi (diperbuat daripada kulit buatan) akan melihat penyelesaian gaya seperti loteng dan berteknologi tinggi. Yang paling mudah dan ringkas di pedalaman melihat tempat duduk rata. Menambah keselesaan najis yang mempunyai kerusi lembut. Rak bawah logam adalah sesuai untuk menyimpan kasut harian.

Kehadiran trim logam dalam hiasan akan memberikan reka bentuk keanggunan tambahan. Kerusi ini boleh diperbuat daripada tekstil dengan warna bunga. Pembinaan logam juga mampu melengkapkan koridor barok. Produk ini akan menonjol dengan cantik terhadap latar belakang umum dan akan dimuatkan ke seluruh reka bentuk bilik.
Kami menambah keanggunan tambahan untuk reka bentuk ini.

Kami menambah keanggunan tambahan untuk reka bentuk ini.

kembali ke menu ↑

Di bawah kasut

Bangku ganda dan triple sering dilengkapi dengan petak kasut praktikal. Reka bentuk tunggal tidak mungkin dibuat apabila rak diaktifkan. Seluruh keluarga boleh menyimpan kasut di dalam bangku, yang diperbuat daripada bahan yang berbeza (kayu, logam, model gabungan).

Bangku di bawah kasut - kecil dan praktikal

Bangku di bawah kasut - kecil dan praktikal

Reka bentuk yang paling kerap kali dilengkapi dengan satu rak untuk kasut. Dalam kes model tiga atau panjang, partition boleh digunakan. Secara visual, terima kasih kepada partition, reka bentuk tidak kelihatan begitu rumit.

kembali ke menu ↑

Bangku putih

Kami lebih suka memberi keutamaan pada bangku putih ketika menghias bilik dengan gaya yang bijak. Perabot dari teduhan cahaya akan sesuai dengan ke dalam dewan putih, yang dikeluarkan dalam gaya seperti minimalism. Di satu sisi bilik adalah penting untuk memasang almari pakaian putih warna, dan di sisi lain - bangku simpanan.

Sempurna sesuai dengan lorong putih

Sempurna sesuai dengan lorong putih

Kami mengesyorkan menggunakan banquette berbentuk sudut di dalam bilik dengan dalaman klasik. Selain bangku simpanan, koridor besar adalah penting untuk menambah meja, lampu lantai dan kerusi berlengan. Perkara utama ketika mengatur bilik adalah dengan memilih perabot dengan hati-hati, sehingga tidak ada perasaan terganggu.

Sangat cantik di lorong akan kelihatan seperti bangku yang dihiasi dalam dua warna yang berbeza: hitam dan putih, merah dan putih. Dalam naungan cahaya, tempat duduk boleh dibuat, dan lain-lain reka bentuk di bawah naungan bertentangan. Hitam akan membantu menghasilkan kontras yang terang terhadap bangku putih. bantal. Benda logam yang dibuat dalam warna putih tulen akan kelihatan tidak kurang terang terhadap latar belakang umum bilik.

Anda boleh mencairkan bahagian dalam putih dengan bantal hitam.

Anda boleh mencairkan bahagian dalam putih dengan bantal hitam.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Buat Hanger Wall-Mounted di lorong: dengan shoebox, dengan rak, dengan cangkuk. Lupakan kekurangan ruang!

kembali ke menu ↑

Dengan penyangkut

Perabot fungsional, pada pendapat kami, akan menjadi pouf, yang dipasang penyangkut. Produk praktikal ini akan membolehkan tetamu menukar kasut mereka, dan juga untuk memakai pakaian luar dan tudung. Apabila penyangkut dan bangku dibuat dengan gaya yang sama, ia sentiasa kelihatan kemas dan menarik.

Kebanyakan secara organik, versi produk ini akan masuk ke dalam lorong klasik. Sekiranya produk diperbuat daripada kayu pepejal, maka ia akan kelihatan agak mulia dan elegan. Dalam proses memilih perabot untuk lorong, adalah penting untuk mempertimbangkan saiznya. Penyangkut padat akan melengkapkan bilik saiz kecil, di mana ia mudah untuk menggantung beberapa perkara, lorong yang lebih besar akan dihiasi dengan reka bentuk versi yang lebih luas.

Pilihan dengan gantungan di lorong

Pilihan dengan gantungan di lorong

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Reka bentuk moden Ruang depan di dalam apartmen dan di rumah peribadi dengan tangan mereka sendiri. 175+ Idea Foto dengan tetingkap, tangga dan Pilihan Rekaan yang lain

Model dengan laci dan rak membenarkan penggunaan produk yang paling praktikal dan menjimatkan ruang di dalam bilik. Oleh kerana banyak pilihan pengubahsuaian, ia akan mungkin untuk memilih perabot untuk mana-mana ruang tamu.

Jenis banquettes yang paling praktikal untuk lorong: dengan rak, tempat duduk dan penyangkut! Contoh reka bentuk 215+ (Foto)

Banquettes palsu dianggap tidak terlalu praktikal untuk digunakan, kerana mereka paling relevan untuk digunakan sebagai hiasan. Pilihan mudah untuk najis (tanpa rak dan gantungan) kelihatan ringkas, tetapi tidak sesuai untuk penyimpanan.. Banquettes sempit dianggap tidak terlalu lapang, walaupun saiz mereka sesuai untuk koridor kecil.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Memilih kemudahan di dewan

Bangku jalan raya

Kemudahan dan praktikal

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 215 foto)

8.8 Skor Jumlah
Adakah saya perlukan bangku di lorong?

Sebelum membeli perabot, kami menasihatkan anda untuk memikirkan semua detik-detik supaya najis kelihatan di dalam rumah secara organik dan mungkin hanya menekankan martabatnya. Setiap hari hanya perabot praktikal akan menggembirakan semua ahli keluarga, di mana reka bentuk difikirkan untuk terperinci terkecil. Perhatikan warna model juga penting, kerana ia harus digabungkan dengan warna utama bilik dan gaya yang indah. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
  • kemudahan;
  • praktikal;
  • pelbagai fungsi.
Cons
  • kos;
  • dimensi beberapa model;
  • pilihan gaya.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk