Pagar untuk rumah kayu swasta: Bagaimana untuk memilih? 200+ (Foto) Pilihan yang indah

Pagar untuk rumah kayu boleh mempunyai banyak pilihan. Setiap mempunyai kelebihan dan kelemahannya sendiri. Memasang pagar adalah projek yang susah payah, anda akan mendapati arahan yang akan anda pelajari daripada artikel ini.

Kandungan artikel ini:

Jenis pagar yang anda pilih akan memainkan peranan utama dalam penampilan keseluruhan rumah dan menyediakan keperluan keselamatan yang penting untuk semua rumah. Kerahsiaan dan keselamatan adalah dua alasan paling umum untuk memasang pagar. Pagar yang dipasang dengan betul - sama ada diperbuat daripada kayu, pautan rantai atau besi tempa - akan memberi kesan besar kepada rasa rumah anda.

Memasang pagar untuk rumah kayu adalah projek yang susah payah.

Memasang pagar untuk rumah kayu adalah projek yang susah payah.

Jenis pagar

Terdapat banyak pagar yang boleh mempunyai satu atau lebih fungsi untuk dipilih, tanpa mengira sama ada anda mahukan lebih banyak privasi di kawasan anda, sama ada anda perlu menyekat angin sejuk atau menyembunyikan jalan. Pertimbangkan matlamat utama anda: menganjurkan ruang belakang rumah anda sendiri, mengasingkan jiran anda, atau mengatur kehidupan anjing.

Lembaga
Tahap pemasangan yang sukar adalah pilihan reka bentuk yang tepat, supaya ia melaksanakan fungsi yang diberikan dan sesuai dengan landskap. Luangkan masa melihat jenis pagar di kawasan anda untuk mendapatkan idea. Foto dalam majalah reka bentuk juga akan memperluaskan cakrawala untuk memilih pagar yang dikehendaki.
Jenis pagar akan memainkan peranan penting dalam penampilan keseluruhan rumah.

Jenis pagar akan memainkan peranan penting dalam penampilan keseluruhan rumah.

kembali ke menu ↑

Pagar

Ramai yang menganggap pagar itu sebagai menentukan sempadan harta dan mengekalkan privasi pemilik rumah. Walaupun pagar boleh berfungsi dengan fungsi ini, sebab yang lebih umum mengapa orang memilih pagar adalah untuk meningkatkan keindahan halaman. Pakar pagar adalah pereka landskap, bukan kontraktor keselamatan rumah.

Pagar ini sering digunakan dalam kombinasi dengan bunga, pokok renek atau pokok anggur.. Dibuat dengan warna putih, ia akan kelihatan cantik dengan kombinasi bunga yang berlainan. Sifat jenis pagar ini adalah untuk memberikan rumah anda satu perasaan pedesaan sederhana yang akan menyambut jiran anda. Ramai pemilik rumah juga percaya bahawa pagar piket digabungkan dengan dinding batu.

Fasa pemasangan yang sukar adalah memilih reka bentuk yang tepat.

Fasa pemasangan yang sukar adalah memilih reka bentuk yang tepat.

 

kembali ke menu ↑

Pagar di atas tiang

Mungkin pagar paling mudah - tiang dan rel. Tiang dihubungkan dengan satu, dua atau tiga rel mendatar.Seperti shtaketnik, tiang dengan bilah melakukan tugas yang paling hiasan, tetapi tidak seperti bekas, mereka mempunyai ruang yang lebih terbuka.

Oleh itu, mencari pagar untuk menghiasi taman atau kawasan landskap tertentu boleh dihentikan pada jenis pagar ini. Tetapi jika anda memerlukan pagar hiasan, yang masih memberikan tahap kerahsiaan dan privasi tertentu, maka untuk keperluan ini sesuai untuk jenis pagar.

Shtaketnik adalah peningkatan keindahan halaman

Shtaketnik adalah peningkatan keindahan halaman

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk memilih?

Terdapat banyak sebab untuk pembinaan pagar, semuanya penting bagi pemilik laman web. Mereka yang mempunyai anjing sering tidak mempunyai cukup masa untuk menjaga mereka dengan betul. Jadi, apa sebab lain untuk pembinaan pagar yang biasanya kita ada:

 • Keselamatan kanak-kanak, haiwan peliharaan di udara terbuka.
 • Privasi semasa bersantai di luar rumah.
 • Meningkatkan penampilan keseluruhan rumah anda.
 • Menyekat bunyi bising dari jalan yang sibuk.
 • Kami memerlukan pemisahan yang jelas dari jiran-jiran.

Pilihan pagar kecil

Pilihan pagar kecil

Dengan pilihan pagar yang betul, anda akan mendapat dunia kecil anda, yang akan membentuk suasana di dalam, serta perintah dan sempadan tertentu.

Ringkasnya, dengan pagar yang betul, anda akan membina dinding di sekeliling harta anda, yang akan menjadikannya sebuah kubu - dalam satu atau satu lagi konsep ini.

Tetapi tidak semua pagar berfungsi untuk gaya seni bina kayu. Paparan utilitarian dari grid rangkaian link akan menurunkan status kecil yang menawan kampung. Begitu juga, pagar piket sederhana akan kelihatan di sekitar rumah bandar gaya perindustrian.

Pilihan batu

Pilihan batu

Terdapat terlalu banyak gaya pagar, jadi sukar untuk menyenaraikan mereka semua dalam satu tempat. Tetapi beberapa trend dan reka bentuk klasik pasti mendapat perhatian kita.

Berikut adalah beberapa contoh untuk mengenakan imaginasi anda.

kembali ke menu ↑

Apabila privasi diperlukan

Perlindungan - ini adalah jenis utama pagar di pinggir bandar, yang sesuai untuk hampir semua gaya seni bina. Mereka menyediakan privasi lengkap atau separa, dan di beberapa kawasan boleh didapati sehingga 3 meter tinggi.

Jenis ini sesuai untuk belakang halamantetapi tidak semestinya idea terbaik untuk bahagian hadapan harta anda. Sekiranya anda mahu menyekat keseluruhan pandangan dari jalan, yang mana bergantung kepada tempat tinggal anda.
Pagar hiasan

Pagar hiasan

Sekarang satu twist artistik yang menarik menyebarkan reka bentuk pagar. Selain memasang pagar panel kayu atau vinil tradisional, anda boleh mempertimbangkan sesuatu yang lain. Misalnya, papan mendatar, panel ukiran, dan sisipan kaca marbled yang membiasakan cahaya matahari menyebabkan ia berkilau.

kembali ke menu ↑

Apabila anda memerlukan estetika

Rantai pautan rantai dapat menahan anjing penjaga yang tegas, dan anak-anak dapat bermain dengan aman di dalam pembinaan yang kokoh.

Oleh kerana tidak menghairankan, tetapi pautan rantai kelihatan paling menyenangkan apabila dibekalkan dengan tumbuhan yang ditanam. Untuk halaman yang menyenangkan untuk ditonton, kami mengesyorkan meletakkan anggur mekar pada pautan rantaian. Sesuai, sebagai contoh:

 • clematis;
 • mawar alpine;
 • wisteria;
 • bunga bulan.

Kesemua mereka boleh menjadikan pagar mudah menjadi sesuatu yang luar biasa.

Gaya amerika

Gaya amerika

Oleh kerana bahan di mana pagar mesh dibuat cukup tahan lama, pemilik rumah tidak perlu bimbang bahawa anggur akan melemahkannya. Kelebihan penting di sini adalah privasi dan bayang-bayang, yang tidak hadir dengan reka bentuk grid mudah.

kembali ke menu ↑

Apabila anda memerlukan daya tarikan

Watak pagar piket terbuka secara tradisinya kelihatan kasual dan juga sedikit desa, jadi gaya seni bina kayu rumah itu akan melengkapkannya. Rumah gaya rakyat dengan jubin kelihatan sangat cantik dengan pagar piket yang menutupi bahagian depan halaman depan.

Logam shtaketnika

Logam shtaketnika

Sekiranya anda mempunyai sebuah taman, pagar dari pagar akan membuat tepi yang menawan di sekeliling tumbuh-tumbuhan dan memastikan keselamatan mereka.

kembali ke menu ↑

Apabila anda memerlukan keanggunan

Gaya yang paling hebat adalah pagar besi tempa. Ada di antara mereka yang tinggi, yang lain adalah pendek, dan yang lain hanya menghiasi hanya puncak pagar kayu, meninggikan perimeternya. Gaya ini mempunyai dua fungsi utama: melindungi harta benda dan kelihatan hebat.

Hampir mana-mana pagar besi tempa sesuai dengan rumah dalam gaya tradisional. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa untuk harta yang dibuat dalam reka bentuk moden, anda memerlukan pagar besi tempa yang lebih moden tanpa garis dan kurus rumit.
Untuk rumah negara

Untuk rumah negara

Lembaga
Jika anda mempunyai pagar yang tidak menarik tetapi berfungsi, anda boleh membuatnya lebih baik dengan menambah sentuhan hiasan atau menutupnya dengan tanaman anggur yang palsu.
kembali ke menu ↑

8 jenis pagar untuk rumah

Satu lagi perkara yang perlu dipertimbangkan ketika merancang pagar adalah kekayaan bahan yang ada. Jenis pagar yang paling popular untuk rumah kayu adalah seperti berikut:

 • aluminium;
 • pokok itu;
 • PVC;
 • besi tempa;
 • vinyl;
 • pautan rantaian grid;
 • juruelektrik;
 • buluh

Dalam gaya Rusia

Dalam gaya Rusia

Dari pokok itu adalah cedar yang terbaik. Ia mempunyai rupa yang cantik, semulajadi, minyak di kayu menghancurkan serangan serangga, ia tahan terhadap pembusukan. Untuk penyelesaian bebas-penyelenggaraan dan menarik, pertimbangkan aluminium atau pagar vinil.. Ia boleh dibuat untuk melihat apa-apa bahan, walaupun kayu semulajadi, walaupun warna-warna akan terhad.

Putih adalah hampir semua yang anda perlukan. Pastikan anda mendapat bahan berkualiti tinggi, kerana karat dan kerosakan lain boleh menyebabkan kerugian anda jika anda cuba memotong sudut dengan membeli bahan dengan kemungkinan memotong.

Lembaga
Pertimbangkan belanjawan apabila memutuskan mana pagar untuk dipasang. Kos pemasangan bergantung kepada bahan. Untuk memilih pilihan yang terbaik, berikut adalah bahan yang paling popular, serta kelebihan dan kelemahan mereka.
kembali ke menu ↑

Aluminium

Salah satu jenis pagar yang paling mudah dan mudah. Walaupun ia tidak memberikan tahap keamanan tinggi yang banyak dicari oleh pemilik rumah dalam pagar, ia tidak memerlukan penyelenggaraan, ia mungkin kelihatan seperti jenis lain yang dibincangkan dalam artikel ini.

Kelebihan:

 • tidak karat, maka pagar dari logam ini kuat, tahan lama;
 • mudah untuk mengemaskini, menyesuaikan;
 • Salutan serbuk memberikan yang menyenangkan, bersih, walaupun kelihatan;
 • terdapat dalam ketebalan, kekuatan yang berlainan;
 • terbaik untuk keselamatan.

Pagar untuk rumah kayu swasta: Bagaimana untuk memilih? 200+ (Foto) Pilihan yang indah

Aluminium adalah salah satu daripada jenis pagar yang paling mudah, paling mudah.

Cons:

 • sukar untuk ditubuhkan, perlu melibatkan profesional;
 • terdedah kepada kerosakan, walaupun bergantung pada kualiti.

Penyelenggaraan hanya diperlukan semasa pemasangan, atau apabila anda membuat keputusan untuk melukisnya. Walau bagaimanapun, ia tidak seberapa kuat yang anda fikirkan, ia tidak disyorkan untuk kawasan yang mempunyai iklim yang keras.

Tidak karat, jadi pagar logam ini kuat, tahan lama

Tidak karat, jadi pagar logam ini kuat, tahan lama

kembali ke menu ↑

Pokok

Kayu adalah jenis pagar yang paling popular.. Ia memberikan pemilik rumah ketinggian yang diperlukan, mempunyai model yang paling indah di pasaran, dan paling sesuai untuk fasad kayu. Pokok ini juga memberikan pandangan hangat, mesra, tidak memerlukan pelaburan yang tinggi.

Walau bagaimanapun, kita harus ingat bahawa ketinggian dan saiz pagar anda akan menjejaskan harga dengan ketara. Lebih banyak kayu yang anda perlukan, lebih mahal projek itu akan menjadi. Di samping itu, seperti semua pagar, ia akan mengambil masa untuk dipasang. Oleh itu, pagar rendah jelas akan lebih murah daripada yang lebih besar.

Kelebihan:

 • bahan tahan, mempunyai harga pembelian yang paling rendah, pemasangan;
 • mudah dipasang, pembaikan;
 • datang dalam semua bentuk dan saiz;
 • Anda boleh membuat konfigurasi sendiri, kerana kayu adalah bahan sejagat;
 • pokok itu boleh dicat untuk mewujudkan rupa keseluruhan yang dikemas kini.

Kayu adalah jenis pagar yang paling popular.

Kayu adalah jenis pagar yang paling popular.

Cons

 • memerlukan penyelenggaraan yang kerap;
 • walaupun ia diproses, kayu akhirnya runtuh;
 • Pengikat boleh dilonggarkan dari masa ke masa, kerana pokok menyusut dan berkembang apabila cuaca berubah.

Walau bagaimanapun, anda boleh memanjangkan umur pagar kayu anda dengan menggunakan prosedur tambahan, termasuk penggunaan sealant.

Sisi positif pemasangan kayu juga boleh digunakan sepanjang hayat rumah anda. Bagaimana untuk parket lantaiKualiti pemasangan kayu bergantung kepada jenis kayu yang anda gunakan.
Bahan tahan, mempunyai harga pembelian terendah.

Bahan tahan, mempunyai harga pembelian terendah.

kembali ke menu ↑

PVC

Cara paling murah untuk membuat pagar adalah menggunakan PVC.. Ia digunakan bukannya papan kayu dan pagar piket, walaupun ia kurang tahan lama, ia dapat memenuhi tujuannya. Tiang PVC melangkah ke atas kayu untuk menambah kestabilan, tetapi juga untuk mengurangkan kos bahan dengan menggunakan kayu kurang.

Kadang-kadang PVC dilekatkan dengan gam ke rod melintang, kadang-kadang mereka diikat dengan skru. Jenis pagar ini mempunyai ketinggian dan warna yang berbeza. Kerana web plastik sepenuhnya, pagar ini akan sangat tahan terhadap fenomena semulajadi, dan dapat bertahan selama bertahun-tahun.
Hiasan rumah yang cantik

Hiasan rumah yang cantik

 

kembali ke menu ↑

Besi tempa

Apabila anda melihat lindung nilai dengan pola mewah di bahagian atas, ini kemungkinan besar pemasangan besi tempa. Walaupun besi tempa kelihatan agak bergaya dan cantik, ia memerlukan penjagaan yang berterusan. Sekiranya anda ingin mengekalkan keindahan ini, pagar palsu perlu digilap dan dicat semula setiap dua hingga tiga tahun.

Kelenjar getah tidak popular dengan pemilik rumah konservatif. Di samping itu, pagar palsu dibuat untuk memerintahkan dan, oleh itu, tidak akan murah.
kembali ke menu ↑

Vinyl

Pengilang mendakwa bahawa pagar vinil hampir lima kali lebih kuat dan empat kali lebih fleksibel daripada kayu.

Pagar tempa tidak popular dengan pemilik rumah yang konservatif

Pagar tempa tidak popular dengan pemilik rumah yang konservatif

Pagar vinil adalah bebas penyelenggaraan dan cat tahan, menjadikannya mudah untuk membersihkan grafiti atau sebarang kesan lain yang tidak diingini.. Apa yang anda perlukan adalah hos dan sabun untuk menjadikan pagar kelihatan seperti baru lagi.

Kelebihan:

 • jarang berperang, tiada keretakan dari pendedahan kepada keadaan cuaca;
 • tidak menandakan, tidak memerlukan penyelenggaraan;
 • Selain meniru hampir apa-apa bahan lain, pagar vinil boleh didapati dalam pelbagai reka bentuk dan warna tak terhingga;
 • ringan dan sangat tahan lama.

Pilihan dari log

Pilihan dari log

Cons:

 • seperti mana-mana plastik, vinil menjadi rapuh dari masa ke masa;
 • boleh retak atau pecah di bawah tekanan terlalu banyak kerana peranti berongga.

Memasang vinil fencing boleh mempunyai kos permulaan yang lebih tinggi, tetapi dengan kos penyelenggaraan yang rendah dan hayat perkhidmatan yang panjang, pagar vinil akan lebih murah daripada banyak jenis pagar lain.

kembali ke menu ↑

Rabitz

Pembinaan pagar jejaring tidak akan menambah banyak privasi ke rumah, tetapi juga berfungsi dengan baik fungsi dasar pagar lain. Pemilik rumah akan senang mengetahui bahawa mereka murah, tahan lama dan memerlukan penyelenggaraan yang sangat sedikit (seperti banyak pilihan lain).

Pagar putih dan hijau anggun

Pagar putih dan hijau anggun

Kelebihan:

 • praktikal tidak memerlukan penyelenggaraan;
 • sangat kuat, tahan lama;
 • jarang cacat atau retak;
 • kos rendah, mudah dipasang;
 • menyediakan keselamatan.

Cons:

 • mempunyai pandangan utilitarian;
 • tidak sempurna untuk privasi. Walau bagaimanapun, penyelesaian boleh didapati.

Tambah sedikit privasi

Tambah sedikit privasi

Selalunya, pemilik rumah menambah sejumlah besar pokok renek, bunga, anggur, atau bahkan gunung rotan, buluh atau arnab rotan lainnya. Tindakan ini akan menambah beberapa privasi untuk mengurangkan pandangan jiran.

kembali ke menu ↑

Pagar elektrik

Pagar yang tidak kelihatan terutama digunakan untuk menjaga anjing, ia mengekalkan kawalan ke atas mereka melalui medan elektrik yang tidak dapat dilihat. Sebagai peraturan, pemasangan melibatkan meletakkan wayar di parit yang digali di sepanjang sempadan yang pemiliknya mahu melindungi. Untuk mengaktifkan wayar, pemancar wayarles juga dikonfigurasi di sebelahnya.

Item terakhir ialah kolar bertenaga bateri untuk menerima isyarat dari wayar. Kolar memberi amaran kepada haiwan itu dengan bunyi apabila ia berhampiran sempadan, hanya dihantar ke pendengaran haiwan itu. Sekiranya haiwan itu cuba menyeberangi sempadan, kolar akan memancarkan arus elektrik.

Kayu dalam kombinasi dengan batu

Kayu dalam kombinasi dengan batu

kembali ke menu ↑

Pagar buluh

Seperti lantai kayu, pagar buluh mula berkembang pesat di pasaran. Ia boleh ditanam dengan cara semulajadi, begitu banyak pembaca hijau kami akan senang mendengar bahawa ini adalah salah satu pilihan yang paling mesra alam dan menarik di pasaran.

Terdapat tiga gaya pagar buluh:

 • buluh hidup;
 • tongkat buluh;
 • buluh dilancarkan.

Pagar buluh

Pagar buluh

Rotan buluh dan buluh menggunakan kutub yang saling berkait, yang sedikit ketat daripada buluh yang hidup. Buluh hidup boleh membesar sehingga 30 cm setahun. Gaya ini tidak sesuai untuk iklim sejuk.

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk membina pagar kayu dengan tangan anda sendiri?

Pagar kayu adalah jenis yang paling popular digunakan untuk rumah-rumah kayu.. Ia agak mudah untuk dibina, walaupun, seperti semua struktur kayu luar, ia memerlukan penyelenggaraan yang berterusan selama bertahun-tahun.

Di sini kita akan melihat bagaimana memasang pagar kayu panel, namun tips dan arahan ini boleh disesuaikan untuk pagar logam atau lebih banyak pagar hiasan di taman anda.

Dari lantai profesional dengan bata

Dari lantai profesional dengan bata

Terdapat beberapa cara untuk memasang pagar panel, ini memerlukan alat dan bahan yang berlainan. Contoh kami adalah pagar panel, yang mempunyai:

 • tiang kayu;
 • tangkapan tetap di dalam tanah menggunakan konkrit;
 • panel kayu yang dilampirkan kepada jawatan menggunakan kuku;
 • tanpa menggunakan kerikil.

Pertama sekali, adalah perlu untuk menentukan bagaimana untuk membina pagar supaya ia mencukupi, tetapi tidak berlebihan, panjang. Fikirkan betapa tinggi pagarnya untuk memastikan privasi. Tanya seorang pembantu untuk mengelilingi perimeter dengan sampel kadbod yang menunjukkan ketinggian pagar yang dicadangkan.. Semasa duduk dan berdiri, tonton pandangan di atas kadbod ketika ia bergerak untuk menentukan jumlah privasi pagar anda sebenarnya akan disediakan.

Fungsi estetik dan keselamatan

Fungsi estetik dan keselamatan

Oleh itu, anda boleh membuat keputusan dengan cepat di tempat mana ia harus lebih tinggi, atau segera membuatnya sama rata untuk menyembunyikan seluruh halaman. Kemudian pertimbangkan alternatif seperti pokok yang tumbuh cepat atau pokok renek yang tidak tertakluk kepada sekatan ketinggian.

kembali ke menu ↑

Alat dan bahan yang diperlukan

Adalah dipercayai bahawa masa terbaik tahun untuk mendirikan pagar adalah pada musim bunga awal atau akhir musim gugur untuk membolehkan tumbuhan terganggu oleh campur tangan untuk pulih pada musim panas.

Pagar indah dihiasi dengan bunga

Pagar indah dihiasi dengan bunga

Sebelum memulakan kerja, adalah penting untuk menjalankan beberapa tindakan yang perlu:

 • membincangkan rancangan dengan jiran jika pembinaan akan berlaku bersama harta mereka;
 • periksa garis sempadan yang tepat, kerana pagar tidak mungkin dibina di sepanjang garis tepat yang sepadan dengan harta itu;
 • pastikan pagar dimiliki oleh anda sebelum memusnahkannya. Sekiranya ia milik jiran, maka anda perlu membina sempadan anda.

Terdapat peraturan yang tidak tertulis bahawa jiran yang baik meletakkan pagar dengan tiang dan partisi yang menghadapi harta mereka sendiri, tetapi ini bukan kewajipan undang-undang.(Lokasi tiang akan membantu mengetahui siapa yang memiliki pagar, jika pembina tidak diketahui).

Pilihan ini boleh dibuat dengan tangan

Pilihan ini boleh dibuat dengan tangan

kembali ke menu ↑

Adakah kebenaran merancang diperlukan?

Sebagai peraturan, kebenaran merancang tidak diperlukan untuk pagar yang kurang daripada 2 meter tinggi. Walau bagaimanapun, ia perlu jika garis sempadan berjalan di sepanjang lebuh raya atau laluan pejalan kaki di sepanjang lebuh raya dan anda mahu memasang pagar di bawah 2 m atau menambah pagar lebih tinggi daripada 1 meter.

Lembaga
Adalah disyorkan agar anda mendaftar dengan pihak berkuasa tempatan untuk mengetahui sama ada anda memerlukan kebenaran merancang.
Idea yang mudah diperoleh

Idea yang mudah diperoleh

kembali ke menu ↑

Keselamatan pertama

Periksa kabel elektrik sebelum menggunakan tiang logam atau apabila menggali lubang. Untuk melakukan ini, sewa alat pengesan kabel untuk memeriksa mana-mana paip atau kabel di bawah kawasan yang dimaksudkan untuk pagar. Pemasangan kabel elektrik yang betul akan menunjukkan laluan elektrik di atas sebarang kabel elektrik tersembunyi di bawah tanah.

Jika kabel ditemui, tetapi anda menggunakan pagar di atas lantai yang keras (contohnya, pavers atau jalan asfalt), pertimbangkan untuk menggunakan sokongan yang digunakan di konkrit dan bolted ke lantai. Kemudian siaran pagar hanya dimasukkan ke dalam pemegang.
Mudah tetapi menarik

Mudah tetapi menarik

Sekiranya kabel tersebut dijumpai, tetapi kawasan pagar yang dicadangkan tidak ditutup dengan lantai pepejal, maka projek itu perlu disemak semula. Gunakan bantuan kawan untuk mana-mana projek untuk membina pagar. Sekiranya perlu, sentiasa pakai peralatan perlindungan.

Lembaga
Apabila menggunakan simen, sentiasa basuh tangan anda selepas digunakan, seperti simen basah boleh menyebabkan luka bakar.

Jangan biarkan konkrit kering pada alat anda - bersihkan dengan berus yang sengit.

Pasang tiang pada jarak 2.5 m atau kurang apabila anda merancang untuk mendirikan pagar untuk melindungi pagar daripada roll. Lebih kurang tiang bermakna kurang kerja pemasangan, tetapi pada akhirnya, angin dan graviti mungkin membuat anda membayar dua kali.

Idea kreatif

Idea kreatif

Lebih banyak tiang yang anda miliki, semakin stabil strukturnya akan menjadi. Sekiranya anda berpegang kepada peraturan ibu jari kira-kira 2.5 meter, pagar anda mungkin tidak akan mengendur. Ia juga akan cukup stabil untuk menahan angin yang kuat.. Satu lagi peraturan pemasangan adalah untuk menggali dalam 1/3 panjang pagar ke tanah - untuk kestabilan yang optimum.

kembali ke menu ↑

Belajar undang-undang dan peraturan

Banyak bandar dan bandar mempunyai undang-undang zon mereka sendiri yang terpakai untuk pagar, jadi anda perlu melakukan penyelidikan sebelum anda melaksanakan rancangan anda. Jika terdapat persatuan pemilik rumah di kawasan anda, maka anda boleh bertanya tentang kod mengenai ketinggian dan bahan yang perlu diikuti. Berunding dengan kerajaan tempatan tentang pelaksanaan kod dan persatuan pemilik tentang jenis pagar yang dibenarkan di kawasan anda. Adalah dinasihatkan, sebelum anda memulakan, untuk mendapatkan kelulusan terlebih dahulu daripada mereka.

Ia juga sangat penting bahawa anda telah menyiasat had hartanah, jika pagar anda terletak berhampiran sempadan hartanah. Malah dokumen yang ada mungkin tidak mencukupi jika anda tidak tahu dan tidak mempercayai orang yang melakukan pengukuran.Pengukuran adalah langkah yang diperlukan, tidak kira apa hubungan anda dengan jiran anda..

Tidak ada jaminan bahawa jika jiran anda menjual rumah itu, jiran seterusnya akan menjadi pemahaman. Jika ternyata pagar anda berada pada harta orang lain walaupun pada jarak yang kecil, akan ada keputusan yang wajar untuk memaksa anda untuk merobohkannya dengan perbelanjaan anda sendiri.
kembali ke menu ↑

Bantuan Kontraktor

Kontraktor mengetahui peraturan bandar dan pinggir bandar berkenaan pemasangan, serta menawarkan pelbagai idea untuk reka bentuk. Juga, perlu diingat bahawa ini adalah projek yang memakan masa.Anda perlu menggali lubang, menggabungkan konkrit, menggunakan peralatan profesional untuk mengukur ketepatan, menghapuskan masalah landskap dan halangan lain.

Ide yang menarik untuk pagar

Ide yang menarik untuk pagar

Di samping itu, anda tidak sepatutnya mempercayai panduan pedang dalam talian, memandangkan keadaan setempat boleh memberi kesan yang ketara ke atas proses pemasangan. Konsistensi tanah dan kesan angin adalah dua faktor serantau yang boleh mengubah pemasangan pagar, bahkan reka bentuk pagar.

Sebelum anda memulakan, juga bandingkan kos anda untuk bahan habis dan alat yang anda perlu sewa atau beli. Selepas semua pengiraan, anda sudah boleh memutuskan apa yang harus dipilih - memasang sendiri atau menyewa profesional.
Peringkat utama dalam pembinaan pagar adalah perancangan yang bijaksana.

Peringkat utama dalam pembinaan pagar adalah perancangan yang bijaksana.

kembali ke menu ↑

PHOTO: Gambaran keseluruhan pilihan pembinaan

Pagar kayu

Petua dan cara

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO

8.4 Skor Jumlah
Memilih pagar untuk rumah kayu

Walaupun keselamatan dan privasi pastinya dua fungsi utama semua pagar rumah, reka bentuk dan kreativiti tidak boleh memberi laluan kepada mereka. Walau bagaimanapun, peringkat utama dalam pembinaan pagar adalah perancangan yang terancang. Semak sekatan zon tempatan anda untuk mengetahui pagar yang dibenarkan, ketahui dengan tepat di mana garis harta sebelum memasang pagar. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
8
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Kerahsiaan
 • Perlindungan Harta
 • Memastikan keselamatan penduduk
Cons
 • Tinjauan tersembunyi kejiranan
 • Banyak kos pemasangan
 • Reka bentuk kompleks
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk