Kesegaran dan keselamatan Hijau dalam menghias: 130+ Foto dapur hijau di pedalaman. Apa yang memberikan warna semulajadi ini?

Sifat ini memberikan keselesaan dan rehat warna warna hijau. Mereka mempersonakan keselamatan dan kesegaran, kemurnian hangat, membantu untuk berehat dan mengalihkan perhatian dari masalah sekitarnya. Bolehkah fungsi dan daya tarikan bilik bergantung pada warna? Ketahui bagaimana dapur hijau di pedalaman mengubah kehidupan.

Kandungannya:

Dapur penjuru - fungsi dan kemudahan

Bentuk penempatan pesawat bekerja atau set dapur keseluruhan membantu mengatur ruang yang menarik. Mengapa ini penting? Dapur adalah satu-satunya bilik tanpa mana mustahil untuk dilakukan. Anda tidak boleh menyusun yang berasingan bilik tidur, nurseri, pejabat atau taman musim sejuk, tetapi tanpa unit dapur, mustahil untuk menyediakan makanan yang diperlukan untuk kehidupan.

Pilihan berbentuk L

Pilihan berbentuk L

Walau bagaimanapun, kita perlu menganjurkan bukan tempat kerja yang lebih baik. Perlu perabot yang selesa, dekorasi moden untuk menghiasi seluruh apartmen atau rumah.

Beberapa ciri alat berbentuk L:

alat dengar:

 • Di sudut kabinet perlu memasang "sudut Magic".
 • Gunakan kotak vykatny, bakul.
 • Jangan gunakan hinged pintu di sudut supaya mereka tidak menghalang satu sama lain apabila dibuka.

Perabot yang selesa

Perabot yang selesa

Lembaga
Keluarkan tingkap tetingkap dan pasang pekerja jadual berhampiran tingkap. Warna semulajadi meningkatkan mood, membantu menjimatkan elektrik. Bilik ini mengambil rupa eksklusif.

Untuk memaksimumkan penggunaan ruang lantai, pasang kotak pensil ke siling di satu sudut berhampiran tingkap. Ketinggian pesanan rakuntuk menyesuaikan peralatan dapur ke dalamnya. Ia akan menjadi lebih mudah bagi anda untuk mendapatkannya daripada dari meja atau laci yang tergantung.

Apabila membeli atau menempah projek individu, perlu mengambil kira saiz bilik supaya semua sambungan perabot terbina dalamnya kedap udara.

Pastikan anda menggunakan plinths hiasan untuk dinding. Mereka mempunyai bahagian getah, sesuai dengan dinding, atas meja dan menghalang air dan serpihan daripada memasuki perabot.

Meningkatkan warna semulajadi

Meningkatkan warna semulajadi

Bergantung pada kawasan tersebut, mereka memutuskan untuk memasang peralatan dapur utama. Pilihan yang mudah: tempat di sudut jubin - basuh - peti sejuk, dan di antara mereka permukaan kerja. Dalam kes ini, kurang masa dibazirkan memasak, membasuh pinggan. Peti sejuk tidak terdedah kepada suhu tinggi dari dapur, dan air tidak memecahkan peralatan ini.

Dan bagaimana jika kawasan dapur kecil?

Lembaga
Pasang tembok eternit dengan penebat haba di antara peti sejuk dan dapur, atau menggabungkan masakan dan membasuh pinggan. Dalam kes ini, pilih tenggelam dengan pengering untuk pinggan mangkuk: dapur sering tidak perlu membersihkan dari percikan air.
Gunakan papan lantai hiasan untuk dinding

Gunakan papan lantai hiasan untuk dinding

Kelebihan perabot sedemikian jelas. Boleh mengatur mini penuh zon untuk perayaan-perayaan, dan jangan memerahnya di antara pintu masuk ke dapur dan peti sejuk, seperti yang sering berlaku dalam pangsapuri standard. Untuk bilik kecil, varian menarik meja makan: kaki bersadur nikel dan meja kaca dengan warna kehijauan.

Pilih laci menarik, rak, aksesori dalaman berputar untuk meja, pintu dengan mekanisme kembali. Kelengkapan moden sesuai dalam dunia dinamik kami. Menjimatkan masa, meningkatkan kemudahan dan fungsi.

Pengaturan ini boleh diterima bukan sahaja untuk miniatur Khrushchev. Dalam rumah dan rumah kotej dia juga boleh diterima. Dalam kes ini, versi neoklasik dengan elemen ukiran, kelengkapan, dan pengikat berlapis emas dibenarkan.

Buat sebahagian besar ruang bilik.

Buat sebahagian besar ruang bilik.

Di bahagian dalaman dengan elemen pulau perancangan percuma memisahkan kawasan dapur dari ruang tamu. Elemen ini berfungsi bukan sahaja sebagai sempadan, ia adalah mudah untuk kerja dapur.

Lembaga
Pastikan ia selamat: memasang rak dan meja penjuru. Laluan yang disediakan disediakan dan garis-garisnya menjadi lembut. Bilik menjadi selamat dan kehilangan saiz sebenar, yang penting untuk kawasan kecil.
kembali ke menu ↑

Gabungan hijau dengan sahabat bunga

Hijau tidak statik. Bayangkan bagaimana warna daun dan rumput, perubahan buah, dapatkan kedalaman atau kelembutan.

Dapur hijau di kawasan pedalaman

Dapur hijau di kawasan pedalaman

Ciri-ciri sedemikian boleh digunakan dalam hiasan dalaman. Warna mempunyai nuansa yang menarik, banyak yang berkaitan dengan analog semula jadi:

 • Lime Exotic.
 • Mint, memberi kesegaran.
 • Glossy applened juicy berkulit.
 • Kelezatan zaitun Mediterania.
 • Kiwi segar.
 • Kemudahan salad.
 • Keanggunan Pistachio.
 • Paya misterius.
 • Malachite cantik.

Warna mewakili keselamatan dan kesegaran.

Warna mewakili keselamatan dan kesegaran.

Pelbagai jenis ini membolehkan anda memilih untuk diri sendiri satu reka bentuk eksklusif yang menenangkan, menenangkan atau menekankan kos perumahan yang tinggi.

Gunakan prinsip asas: perabot berwarna hijau, dinding warna tambahan dan sebaliknya dinding warna hijau, perabot tambahan nada.

Menggabungkan warna asas dengan warna pasangan:

 • Ungu (lebih kurang tepu) dengan kiwi atau kapur.
 • Mint dengan coklat: cahaya, gelap, beige.
 • Merah: ungu, burgundy dengan hijau lembut.
 • Pelbagai warna merah jambu dan emas dengan pistachio.
 • Dibotolkan dengan oren, kuning.
 • Pelbagai warna putih dengan kacang hijau.

Warna mempunyai banyak warna

Warna mempunyai banyak warna

Ciri psikologi warna: ia merendam selera makan. Di dapur ini, anda boleh menurunkan berat badan tanpa diet dan senaman fizikal yang berat.
kembali ke menu ↑

Suasana ceria dalam warna kuning-hijau

Kuning adalah warna spektrum yang paling terang. Tidak hairanlah dia adalah simbol matahari. Bilik-bilik menghadap utara dilembutkan dengan warna kuning dan hijau yang tenang. Bilik menjadi lebih hangat dan memberikan sentuhan yang cerah. Anda akan menikmati kemudahan keselesaan.

Dalam warna kuning dan hijau

Dalam warna kuning dan hijau

Dapur yang menghadap ke selatan sangat baik. Tetapi ini tidak bermakna anda tidak boleh menggunakan kuning di pedalaman. Meredakan sinar matahari yang cerah akan membantu alat dengar berwarna botol dengan kelengkapan bersalut emas untuk gaya klasik klasik neoklasik.

Reka bentuk moden dan rekaan moden akan disokong oleh aksesori kuning, langsir. Sepasang pintu tergantung rak, laci membuat limau. Warna utama fasad pistachio - dijamin dan kecerahan yang dijamin.

Warna semulajadi dan warna mereka digabungkan dengan baik. Lemon, emas meningkatkan kesan tonik hijau pada sistem saraf.Warna kiwi dan epal hijau adalah trend baru untuk facades berkilat.
Kuning - warna spektrum yang paling terang

Kuning - warna spektrum yang paling terang

Pintu kaca berkilat warna lemon dan pudina dalam trend. Mahu mempelbagaikan kawasan pedalaman. Pilih model alat dengar dengan susunan asimetrik pintu dengan warna yang berbeza. Oleh itu, bintik-bintik warna yang bertaburan di sekeliling bilik, perubahan perkadaran dan topeng saiz kecil.

Sambungan sedemikian menjadi pilihan terbaik untuk keluarga. Apa yang lebih baik untuk wanita tidak boleh mengambil lelaki.

Warna kuning yang hangat mempunyai kesan yang baik terhadap selera makan dan mengimbangi rasa lapar hijau, merendahkan.

Lembaga
Dapur dalam warna kuning-hijau memberikan keramahan. Ingin keamanan dan keselesaan, tambah lemon, aksesori kuning ke pedalaman hijau. Cahaya matahari terang menerangi kehidupan sehari-hari kelabu, dan hijau memberikan rasa kedamaian.
Warna semulajadi dan warna mereka menggabungkan dengan baik.

Warna semulajadi dan warna mereka menggabungkan dengan baik.

Sapukan topi malachite atau marmar untuk gaya neoklasik. Jangan gunakan corak ini untuk pintu. Facades meninggalkan monophonic. Sebagai contoh, warna hijau kelabu dan pen emas besar.

Tandem warna yang menarik untuk orang yang suka bergaul. Anda tahu bagaimana untuk menikmati kehidupan, perasaan kadang-kadang mengatasi minda, anda mempunyai lebih banyak tenaga dan berkongsi dengan orang yang anda sayangi. Berani, ini adalah untuk anda.
kembali ke menu ↑

Bahagian dalaman putih dan hijau yang elegan

Menyoroti imej perumahan yang canggih akan membantu reka bentuk dapur dalam skema warna hijau putih. Putih adalah warna utama palet dan sepadan dengan trend reka bentuk klasik. Ia memberikan rasa kedamaian dan kebersihan.

Dalam warna putih dan hijau

Dalam warna putih dan hijau

Pada nota
Pilihan yang menarik untuk dapur kecil: pintu kabinet dan meja berwarna mint, dan apron dan meja berwarna putih. Teknik ini membantu secara visual membubarkan ruang. Bilik ini mendapat jumlah dan menghilangkan kelemahan utama: kawasan kecil.

Dinding selada, jubin untuk apron dengan cetakan putih tidak membebankan pedalaman. Perabot boleh menjadi warna zaitun atau susu yang dibakar. Pilihan untuk dalaman laconic moden.

Pilihan yang menarik untuk dapur kecil

Pilihan yang menarik untuk dapur kecil

Gunakan helah pereka dan memohon sambungan tidak standard:

 • Pistachio kelabu siling.
 • Seramik dengan corak klasik kecil.
 • Dinding siling lebar lebar.
 • Dinding putih dengan corak pistachio ringkas.
 • Bingkai gambar Pistachio.
 • Perabot putih dengan kelengkapan kayu dan atas meja.

Frieze secara visual menaikkan siling, ia secara figuratif terletak di atas bilik. Nada Pistachio menekankan kehebatan elemen hiasan klasik.

Gabungan ini memberikan rasa kedamaian dan kebersihan.

Gabungan ini memberikan rasa kedamaian dan kebersihan.

Sambungan sedemikian tidak memerlukan perkadaran yang ketat. Warna putih akan melakukan silap mata dan juga mengimbangi botol tepu atau malachite. Untuk mengelakkan bahagian dalam dari menjadi keras atau sejuk, masukkan merah jambu pucat atau merah muda.

Lembaga
Anda mempunyai dapur yang terletak di sebelah utara atau apartmen terletak di tingkat bawah rumah, yang bermaksud bahawa tidak cukup cahaya. Memohon hiasan putih dan hijau. Palet yang terang akan menyelamatkan anda dari aura bilik gelap.
kembali ke menu ↑

Orange-hijau membuat kehidupan cerah

Ingin menukar dunia? Gabungan ini adalah luar biasa. Warna yang berbeza dari dua warna di dalam bilik besar membuat palet terang. Di kawasan yang terhad, bijak (meja) dan oren (rak hinged) menggabungkan kelembutan dan kecerahan solar.

Dalam nada oren-hijau

Dalam nada oren-hijau

Arah dekorasi belia. Kabinet dengan permukaan berkilat adalah oren, meja pistachio matte untuk seni pop, kitsch. Tingkat neutral: coklat dengan tekstur pokok atau corak abstrak.

Jangan takut untuk bergerak dari templat. Hiaskan dapur dengan warna-warna semulajadi: perabotan tangerin dengan meja atas zaitun. Pasang yang luar biasa kaunter bar: countertop tangerine, dan rak atau berdiri zaitun. Sudut dapur sofa dengan kotak penyimpanan dengan pelapis tapestri yang cerah.

Dalam yang kecil, pilih cetakan jubin supaya tidak membebankan pedalaman.Secara besarnya, anda mampu membesar dengan angka yang besar dan menarik.. Detail terperinci: letakkan frieze dengan cara yang tidak konvensional - secara menegak.

Warna yang berbeza dari dua warna di dalam bilik besar membuat palet terang.

Warna yang berbeza dari dua warna di dalam bilik besar membuat palet terang.

Buat keseronokan oren dan tangerine yang lazat dengan nota pudina. Suasana musim bunga menetap di dalam bilik. Motif yang berwarna-warni juga mencairkan keterukan ruang tamu dalam gaya minimalis.

Wallpaper dengan latar belakang hijau gelap dan corak kelabu melengkapkan kesegaran oren dari aksesori, warna lekapan, bingkai gambar, balang dapur. Hiaskan lantai dengan jubin abu-abu dengan hiasan oren.

kembali ke menu ↑

Hijau dan hitam - bangsawan yang indah

Saya mahu menekankan gabungan yang sukar ini. Campuran halus dua warna diperlukan supaya bilik tidak kelihatan suram. In hitam- Interior hijau memerlukan aksen terang yang bercabang yang mencairkan warna kekayaan. Dalam kapasiti ini terdapat perkakasan perak, emas, perkakasan gangsa, meja atas marmar putih.

Dalam warna hijau dan hitam

Dalam warna hijau dan hitam

Adalah dinasihatkan bahawa tingkap menghadap ke selatan atau tenggara dan tidak diwarnai oleh pokok besar. Kesan yang menakjubkan diberikan oleh perabot dapur hijau, jubin putih dengan mortar hitam dan lantai hitam.

Butiran adalah sangat penting: pemegang pintu dan aksesori lain. Bergantung pada gaya yang anda pilih, pilih:

Arah Gaya Ciri-ciri Perkakasan
moden hi-tech jepun bersalut nikel, matte
mesra alam kayu atau tiruan
Provence, Negara vintaj
klasik barok gilded
Empayar, klasik bentuk logam kompleks
kuno logam tua
Mesir licin, ringkas
greek bentuk bulat dengan corak tiga dimensi
Aksen terang bercampur diperlukan dalam pedalaman hitam-hijau.

Aksen terang bercampur diperlukan dalam pedalaman hitam-hijau.

Model dengan kaki bersalut nikel melambung di atas lantai dan menukar parameter bilik dihiasi warna-warna ini.

kembali ke menu ↑

Gabungan coklat-hijau semulajadi

Alam memberi banyak idea. Berbeza dengan teduhan dan tekstur kayu, pelbagai dari selada ke lumut gelap digunakan untuk mewujudkan dunia dalaman perumahan. Bahagian dalaman ini tidak menjengkelkan, tidak menyakitkan, ia kekal dalam trend untuk masa yang lama. Dengan bantuan elemen hiasan kecil atau aksesori dapur warna cerah, mudah untuk mengubah hiasan.

Dalam warna coklat dan hijau

Dalam warna coklat dan hijau

Asas adalah dinding beige muda: kertas dinding tanpa corak, dinding lukisan. Tambahan yang terbaik ialah set perabot berwarna coklat dengan pesawat kerja malachite dan petak coklat. Pedalaman menggabungkan ketajaman tembok dan keindahan perabot. Pilihan pemenang bagi pencinta prinsip reka bentuk neoklasik.

Cahaya atas, bawah gelap - klasik genre masih dalam trend. Tetapi dengan beberapa nuansa. Sebagai contoh, lantai coklat, meja botol dan rak pistachio. Untuk bilik klasik: lantai malachite, meja coklat gelap dengan puncak meja malachite dan kotak beige.

Kesegaran dan keselamatan Hijau dalam menghias: 130+ Foto dapur hijau di pedalaman. Apa yang memberikan warna semulajadi ini?

Bahagian dalaman ini tidak menjengkelkan, tidak menyakitkan, ia kekal dalam trend untuk masa yang lama.

Penghormatan kepada sejarah. Menggabungkan kanon-kanon klasik dan ide-ide inovatif untuk mengisi dapur.

Menyediakan fungsi:

 • benang;
 • spesies pokok berharga;
 • penyepuhan;
 • elemen umur;
 • mekanisme rolling;

Gaya moden memungkinkan untuk menyambung arah yang berbeza.Walau bagaimanapun, palet klasik perlu digunakan. Sudut dapur kayu dengan pelapis hijau, pintu dengan penutup kaca, aksesori lama melengkapkan daya tarikan bersejarah.

Pedalaman menggabungkan ketajaman dinding dan perabot.

Pedalaman menggabungkan ketajaman dinding dan perabot.

Coklat terang penting untuk muzik Provence dan negara. Boleh diterima: warna tepung coklat dan kuning tepung, zaitun. Kelihatannya cahaya, dinding, siling dan perabot gelap yang besar, siling langit-langit. Ia cukup untuk cat batu hiasan apron yang bekerja di dinding zaitun, menguruskan perabot kayu, menghiasi bilik dengan langsir cetakan calico dan gaya negara sudah siap.

Lembaga
Seperti warna hitam, penjagaan diperlukan. Di dalam bilik besar sambungkan coklat, hijau dan kuning air. Kecil memberi keutamaan kepada warna cahaya.
kembali ke menu ↑

Nota klasik dalam nada kelabu-hijau

Bahagian dalaman klasik dikaitkan dengan pesona sejarah, sentuhan zaman dahulu. Pengenalan kepada kemuncak pedalaman abad ini membantu pengenalan kepada bahagian dalam warna abu-abu hijau.

Direndahkan, seolah-olah nada berdebu sesuai untuk arahan yang ketat reka bentuk: moden, lelaki, minimalis dan penciptaan dalaman sejarah. Tidak seperti warna asid, penamat yang tenang tidak akan bosan.

Dalam nada kelabu-hijau

Dalam nada kelabu-hijau

Arah luar bandar: provensi, negara termasuk warna kelabu. Perabot bertekstur. Dinding dengan bunga kecil dan motif bunga. Elakkan emas dan kuning cerah.

Tanda yang membezakan perindustrian loteng: dinding dengan batu atau penggunaan kertas dinding yang meniru. Saya menawarkan satu kaedah yang luar biasa: bata kelabu, perabot dengan kain pelapis kehijauan dan kaki bersadur nikel, lengan tangan. Lengkapkan pedalaman dengan lampu hitam dan lampu lantai tekstur matte. Main warna nuansa. Jubin lantai kelabu dengan warna yang berbeda terletak pada pepenjuru, dan bilik akan memperoleh parameter baru.

Diredam, seolah-olah nada berdebu sesuai untuk arah reka bentuk yang ketat.

Diredam, seolah-olah nada berdebu sesuai untuk arah reka bentuk yang ketat.

Dalam bahagian dalaman yang tidak masuk akal, abaikan gambar dan dinding. Tetapi butiran ini diperlukan dalam reka bentuk klasik untuk mencipta kemegahan istana.

kembali ke menu ↑

Bagaimana langsir mengubah pedalaman?

Langsir hijau pelbagai warna, tekstur yang harmoni menghias dapur. Mereka sesuai untuk hampir mana-mana warna utama hiasan dalaman:

 • beige;
 • coklat;
 • biru;
 • hitam
 • putih;
 • kelabu.

Langsir hijau harmoni menghias dapur

Langsir hijau harmoni menghias dapur

Di rumah-rumah dan kotej dengan dapur besar cukup sesuai:

 • baldu;
 • permaidani;
 • taffeta;
 • Klik bertekstur.

Dalam pangsapuri standard: flax, chintz dan tiruan kain ini. Jangan pilih warna gelap kecil, walaupun jika ia adalah bahagian selatan. Tirai matahari lebih baik melindungi injap roller.

Lembaga
Untuk sebelah utara, pilih yang utama untuk langsir - zaitun atau pudina dan langsir dengan corak oren-kuning. Bilik akan menjadi hangat dan mengimbangi jumlah warna semula jadi yang tidak mencukupi.

Bahagian dalaman klasik mendapat hidangan istimewa dari model sutera dengan corak matte bertekstur. Gunakan pinch, perak atau tali emas. Di bilik besar dengan pilihan lambrequins.

Pendekatan praktikal ada warna utama hiasan dalaman

Pendekatan praktikal ada warna utama hiasan dalaman

Gaya negara, ekologi, Provence, arkaik melengkapkan tirai semula jadi dengan corak bunga. Sekiranya dinding dihiasi dengan rapi atau keseimbangan kalori monokromatik rusuhan warna. Walau bagaimanapun, tekstil diperlukan untuk hiasan dalaman hijau.

kembali ke menu ↑

Ciri-ciri penggunaan hijau

Dapur harus menarik, tidak sukar untuk dibersihkan.Bagi pencinta masakan yang lazat, anda memerlukan banyak sistem penyimpanan untuk hidangan dan perkakas.

Lembaga
Daripada alat dengar standard dengan desktop dan rak, memesan satu almari dari siling ke lantai, dengan rak terbuka di tingkat desktop, di mana anda boleh meletakkan microwave, periuk perlahan, pembuat kopi, pembuat roti atau pembakar roti jika anda mahu.
Dapur harus menarik, tidak sukar untuk dibersihkan

Dapur harus menarik, tidak sukar untuk dibersihkan

Sebelum memilih hiasan yang perlu anda pertimbangkan:

 • Bilik ini berasingan atau digabungkan dengan ruang tamu atau lorong.
 • Saiz bilik.
 • Borang.
 • Ketinggian siling.

Pisahkan kawasan fungsian dalam warna tepu yang berbeza. Walau bagaimanapun, elemen hiasan dan aksesori jenis yang sama. Gunakan kandungan fungsian kabinet dan pedalaman:

 • Botol
 • Melancarkan rak dan bakul.
 • Kurungan dengan cangkuk untuk barangan dapur.
 • Pintu menegak dan mendatar dengan lebih dekat.

Kawasan fungsional berasingan dengan warna yang berbeza.

Kawasan fungsional berasingan dengan warna yang berbeza.

Green Kitchen

Berbeza dengan dalaman

8 Skor Jumlah
Banyak hijau tidak berlaku

Dapur hijau yang indah dari ambang pintu akan menarik mata tetamu anda. Ia akan menjadi baik untuk berada di dalamnya. Terima kasih kepada butiran, anda boleh loghat sudut mana pun. Perkara utama ialah memilih apa yang anda perlu fokus. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
7.5
Ketersediaan permohonan
7.5
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
8
Kebaikan
 • Warna semulajadi menenangkan
 • Bilik-bilik seperti itu tidak mengganggu masa yang lama dan tidak perlu diubah.
 • Warna hijau digabungkan dengan hampir semua warna.
Cons
 • Hijau mengurangkan selera makan
 • Ruang gelap mencuri hijau
 • Berhubungan dengan hitam hanya di bilik besar.
Tambah ulasan anda

Avatar

Saya seorang pereka bukan sahaja dengan pendidikan, tetapi juga di bilik mandi. Saya suka mencipta kecantikan dan keselesaan. Nasihat saya akan membantu memahami arah reka bentuk moden dan mewujudkan dalaman yang bergaya di sekeliling anda.

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk