Wallpaper hijau: 200+ Foto Reka bentuk untuk kawasan pedalaman anda. Dinding apa yang sesuai untuk dinding di dalam bilik tidur, dapur, ruang tamu?

Wallpaper hijau atau kombinasi mereka menyumbang kepada suasana gaya organik apa pun, meningkatkan daya positif, mengekalkan keselesaan. Mereka mempunyai kesan positif dan mencipta emosi positif. Gabungkan dengan betul dan dapatkan kesan maksimum.

Kandungannya:

Hijau adalah warna semulajadi yang berkaitan dengan keharmonian, ketenangan, keaslian. Ahli psikologi mengaitkannya dengan palet warna yang membangunkan kekuatan, ketahanan, ketekunan. Apabila melihat mata hijau berehat, rangsangan berkurang. Psikoterapi mendakwa bahawa hiasan sedemikian mengimbangi haba, membantu menghilangkan negatif. Di pejabat, dia menyesuaikan diri untuk bekerja, merendam dirinya dalam persekitaran perniagaan, meningkatkan kecekapan.

Hijau adalah warna semulajadi yang berkaitan dengan keharmonian dan ketenangan.

Hijau adalah warna semulajadi yang berkaitan dengan keharmonian dan ketenangan.

Shades of green dalam hiasan premis:

 • menenangkan sistem saraf;
 • mempunyai kesan positif terhadap penglihatan;
 • mengurangkan keamatan kesakitan;
 • mengawal tekanan darah;
 • meningkatkan aktiviti otak;
 • membantu dengan insomnia.

Pengilang menghasilkan wallpaper warna, corak, komposisi yang berbeza. Tetapi agar tidak tersilap dengan idea yang dikandung, perlu mengambil kira pengaruh naungan pada jiwa manusia.

Warna melegakan sistem saraf

Warna melegakan sistem saraf

Yang mana bayangan untuk dipilih?

Pilihan warna bergantung pada fungsi bilik, ciri-cirinya:

 • dataran;
 • konfigurasi geometri;
 • bilangan tingkap (cahaya kurang semula jadi, lebih cerah warna);
 • jenis eksploitasi ruang;
 • lokasi (untuk bahagian selatan, warna sejuk julat hijau adalah lebih baik, untuk bahagian utara - ocher, zaitun atau khaki).

Kesan positif terhadap penglihatan

Kesan positif terhadap penglihatan

Menumpukan pada gaya

Gaya reka bentuk adalah satu lagi kriteria untuk memilih kertas dinding, kerana warna hijau dapat mengganggu harmoni art deco, loteng, moden. Menurut pereka:

 • Emerald gelap, turmalin, jed, malachite kertas dinding - klasik yang sebenar. Mereka menekankan baroque, empayar, romantisisme, sesuai dengan sempurna ke pejabat lelaki, pejabat.
 • Kertas dinding yang berwarna hijau muda menambah hawa ke atmosfera bilik tidurluas dapur, dewan dalam gaya negara mudah dan berfungsi muzik, eklektik kontemporari, tidak rumit Provence.
 • Kertas dinding yang kaya hijau menekankan keaslian, ekspresi situasi berteknologi tinggi, art deco, minimalisme.

Memperbaiki aktiviti otak

Memperbaiki aktiviti otak

Penghias tidak mencadangkan menggunakan kombinasi beberapa warna hijau di ruang yang sama untuk mengelakkan beban emosi imej, rasa tidak enak.

Ia mudah untuk menggabungkan warna dalam pelbagai gaya penyelesaian.:

 • hijau muda;
 • pistachio;
 • zaitun;
 • zamrud;
 • kapur;
 • myrtle;
 • rawa;
 • paku;
 • herba

Warna ini membantu insomnia.

Warna ini membantu insomnia.

Warna ini ditemui dalam alam semulajadi, dan oleh itu mempunyai kesan positif terhadap jiwa manusia.

Pakar Institut Pantone memanggil warna kecenderungan popular:

 • kubis;
 • hazelnuts;
 • daun segar;
 • zamrud;
 • malachite.

Wallpaper berwarna gelap gelap membantu kepekatan. Tingkap hijau terang mengekalkan mood yang baik, tenang.
Kesan positif terhadap jiwa manusia

Kesan positif terhadap jiwa manusia

kembali ke menu ↑

Wallpaper dengan corak atau kosong?

Kanvas monokromatik memainkan peranan latar belakang untuk semua objek reka bentuk. Sebagai contoh, untuk langsir dengan corak, upholsteri bersulam, permaidani dengan perhiasan, aksesori dan lukisan. Wallpaper dengan imej memeriahkan reka bentuk, memberikan watak.

MThe ode membolehkan hiasan dinding menjadi sama ada kertas dinding biasa atau cetak hijau. Tiada syarat khusus untuk lukisan. Sama popular adalah imej geometri, abstrak, bunga. Pilihan mempengaruhi cita rasa anda sendiri:

 • kanvas biasa adalah universal, mereka dapat menghiasi semua dinding atau individu zon;
 • pewarna dengan jalur hijau yang ringan akan menekankan dinamik ruang tamu, dapur atau atmosfera nurseri, mengembangkan atau menaikkan siling dapur kecil, lorong,

Wallpaper berwarna gelap gelap membantu kepekatan

Wallpaper berwarna gelap gelap membantu kepekatan

 • Wallpaper dengan elemen indah floristik yang cerah akan mewujudkan suasana yang selesa di dalam dewan gaya romantis;
 • hiasan yang besar akan menekankan imej klasik bilik tidur, ruang tamu;
 • wallpaper foto hijau muda dengan komposisi bunga dan hutan mewujudkan rasa alam di ruang tamu, lorong.

Sehingga dinding hijau tidak memberi tekanan pada jiwa, tidak mengganggu kenyamanan, pedalaman dilengkapi dengan unsur-unsur dengan warna putih, krem ​​dan cahayakuning, kelabupalet biru. Ia akan menjadi selesa di dalam bilik di mana dinding-dindingnya dilapisi dengan kertas dinding lembut nada hijau dengan bunga merah jambu atau kuning pucat.

Keperluan yang lebih jelas wujud hanya dalam reka bentuk bilik untuk kanak-kanak, di mana stensil haiwan, watak kartun dan dongeng, burung, siluet dikenali dan cetakan menguasai.

Kanvas monofonik adalah universal

Kanvas monofonik adalah universal

Pemilihan warna yang betul di dalam bilik dengan kertas dinding hijau membantu untuk menghilangkan ketidakselesaan.
kembali ke menu ↑

Striped - cara persepsi visual ruang

Salah satu trend fesyen - permukaan berjalur. Kertas dinding berjalur hijau mengubah persepsi visual ruang. Kain datang dengan jalur sempit, lebar, menegak dan mendatar.

Kertas dinding bergaris secara visual mengubah ruang. Jalur menegak mewujudkan ilusi siling yang tinggi, yang mendatar menjadikan ruang sempit lebih luas. Mereka boleh digunakan untuk kedua-dua hiasan klasik dan moden, kerana mereka:

 • digabungkan dengan sebarang jenis teknologi, aksesori;
 • melengkapi barangan perabot biasa.

Digabungkan dengan sebarang jenis teknologi, aksesori

Digabungkan dengan sebarang jenis teknologi, aksesori

Kertas dinding dengan jalur yang nipis, menggabungkan dengan pangkalan hijau kanvas, jangan ketegangan mata dan visualkan ruang yang luas dan lebar. Jalur kontras digunakan untuk aksen.
kembali ke menu ↑

Dengan daun hijau - kesegaran kesejukan semulajadi

Pada puncak fesyen - kertas dinding dengan imej besar daun. Imej tropika, sawit dan pisang sangat popular. Mereka mewujudkan suasana yang romantis, membantu bersantai.

Wallpapering dengan cetakan seperti semua dinding tidak diterima, terutama bilik kecil. Terlalu nalyapisto. Kertas dinding hijau dengan daun yang baik untuk permukaan aksen menghias sofa, di seberang pintu masuk, di kepala katil katil. Selebihnya permukaan cahaya neutral melicinkan keamatan dan kepelbagaian kertas dinding dengan daun hijau.
Mewujudkan suasana romantik, membantu bersantai

Mewujudkan suasana romantik, membantu bersantai

Pengecualian kepada peraturan ini adalah bilik mandi, di mana hiasan dinding ini melegakan mata dan menenangkan secara psikologi, menjadikannya positif.

kembali ke menu ↑

Gabungan organik adalah kunci kepada perpaduan konsep.

Hijau adalah kesatuan biru dan kuning, oleh itu ia merujuk kepada gamut sejuk. Yang kurang biru, yang lebih panas dan lebih lembut teduh, lebih biru, lebih sejuk. Tiada sekatan tertentu pada gabungan itu. Perkara utama adalah baki perkadaran.

Untuk melengkapkan penampilan pedalaman tidak cukup untuk memilih warna yang betul dan corak lukisan. Adalah perlu untuk mempertimbangkan kombinasi hiasan dinding dengan palet konsep dalaman keseluruhan:

Warna merujuk kepada julat sejuk

Warna merujuk kepada julat sejuk

Apa-apa gabungan kehijauan dengan warna lain adalah cara yang sebenar untuk memberikan kedalaman dan kesegaran palet, untuk mencipta imej dan komposisi yang baru.

Apabila digabungkan, melekat dilakukan dalam bentuk:

 • sisipan;
 • aksen di satu dinding;
 • penggantian ganti beberapa jenis kanvas.

Sebagai warna tambahan hijau, anda boleh menggunakan kelabu, putih, beige dan coklat nada. Warna perak dan emas kelihatan menang-menang. Biru-hijau - baik digabungkan dengan perak, dan hijau terang - jiran putih.

Pedalaman dengan dinding berwarna hijau akan menjadi membosankan jika tiada aksen, jadi penghias menggunakan kombinasi warna yang berbeza untuk menyerlahkan kawasan-kawasan khas.

BTerima kasih kepada kanvas palet hijau, mungkin untuk menghiasi permukaan aksen di mana-mana bilik. Tetapi di dalam bilik-bilik saiz sederhana, mustahil untuk merapikan semua permukaan dengan dinding warna tepu.

Nada hijau kanvas boleh digunakan untuk panel, memasukkan dalam acuan bingkai. Pilihan ini kelihatan asli, jika anda menggunakan kertas tekstil tekstil atau kain hiasan mahal untuk penekanan.

Interior dengan kertas dinding hijau akan membosankan

Interior dengan kertas dinding hijau akan membosankan

kembali ke menu ↑

Hitam dengan cahaya hijau - ketat tetapi elegan

Gabungan hijau gelap dan hitam Warna-warna hanya kelihatan suram. Grafisme reka bentuk tersebut mengisi ruang dengan makna, dinamisme. Menambah emas akan memberikan kediaman keindahan yang unik. Perikatan Kontras Hitam dan Hijau adalah pilihan reka bentuk bilik untuk remaja.

kembali ke menu ↑

Kertas dinding putih-hijau - kesatuan universal warna

Kombinasi hijau dengan putih telah menjadi klasik. Ia adalah mudah dan asli. Palet warna ini memberikan cahaya, airiness, kesegaran kepada pedalaman dalam gaya eko, moden dan Provence, membantu untuk berehat. Papan skirting putih dan acuan berfungsi sebagai tumpuan kertas dinding putih dengan pola hijau yang terang.

Menggunakan wallpaper foto

Menggunakan wallpaper foto

Lembaga
Pereka bentuk mengesyorkan untuk melihat keseimbangan: sayur-sayuran - lebih banyak, keputihan - kurang. Dinding zaitun atau pudina boleh digunakan untuk menghiasi semua dinding, dan warna hijau terang - tidak lebih daripada dua.
kembali ke menu ↑

Hijau Kuning - kesatuan yang menang

Kombinasi keseronokan dan kehijauan menyebabkan keyakinan. Seperti warna dinding memenuhi sikap orang yang bercita-cita tinggi, yakin. Reka bentuk kuning-hijau secara visual menghasilkan rasa kelapangan, kelincahan dan kecerahan. Bilik-bilik tamu, bilik tidur, dapur dan bilik mandi dengan kemasan warna seperti ini kelihatan moden.

Di dalam pertubuhan-pertubuhan katering awam, palet kuning-hijau kelihatan baik digabungkan dengan perabot kayu coklat, merah jambu, oren, merah, dan terakota.

Gabungan kuning dan kehijauan menyebabkan keyakinan

Gabungan kuning dan kehijauan menyebabkan keyakinan

Lembaga
Perikatan surgawi suria dan kekayaan kehijauan pada kanvas kelihatan sangat mengagumkan di dinding beranda, balkoni, rumah negara, teres, di bilik kanak-kanak.
kembali ke menu ↑

Warna hijau dan coklat - insentif untuk pemikiran kreatif

Satu tandem nada hijau dengan warna coklat adalah klasik alam semula jadi. Terutama apabila keseimbangan kedalaman dan kecerahan palet diperhatikan, bergantung kepada saiz dan tahap pencahayaan ruang. Untuk bilik kecil, pilihan terbaik akan menjadi perhiasan bersaiz sederhana, dan untuk yang luas, corak besar atau kertas dinding.

Lembaga
Yang lebih ringan gamma hijau, palet coklat gelap, dan sebaliknya.
Nada tandem hijau dengan warna coklat - sifat klasik

Nada tandem hijau dengan warna coklat - sifat klasik

kembali ke menu ↑

Biru hijau dalam suasana moden

Anda boleh membuat suasana yang hebat, jika anda menggunakan kertas dinding warna biru-hijau. Mereka mencipta ilusi warna, dan julat dominan adalah mustahil untuk dipilih. Rangkuman dalam warna biru nada menambah daya tarikan bilik, mencerminkan kemuliaan dan atmosfer bangsawan.

Kain biru-hijau dari format lembut menambah rupa ruang tamu atau keselesaan bilik tidur, kesenangan, keadaan yang menggembirakan untuk berehat. Pilihan berair yang lebih dinamik sesuai untuk hiasan:

 • kabinet;
 • dapur;
 • bilik kanak-kanak.

Di pedalaman nurseri

Di pedalaman nurseri

Pakar psikologi telah membuktikan bahawa warna tersebut membantu membuat keputusan, mengenakan emosi positif, mengaktifkan pemikiran logik. Sekiranya pangkal itu turquoise atau satu lagi teduh sejuk, maka masukkan dengan unsur biru terang akan menambah sentuhan yang meriah dan hangat pada reka bentuk. Palet biru-hijau sejuk kelihatan organik dengan warna biru dan biru, kuning muda, putih, kelabu.

Dengan gamut hijau-biru cerah, warna merah terang, karang, oren dan warna kuning yang sengit disatukan. Sayuran berair - dengan warna putih, kelabu, merah, warna coklat dan biru. Warna oren dan warna kelabu yang kaya kelihatan berfaedah pada latar belakang yang berwarna hijau.

Lembaga
 Untuk bilik-bilik yang luas, kanvas mana-mana tonaliti dan corak sesuai, dan untuk bilik kecil - skala ringan dengan gambar-gambar kecil atau tanpa mereka adalah lebih baik.
Ruang tamu yang cerah dalam warna tertentu

Ruang tamu yang cerah dalam warna tertentu

kembali ke menu ↑

Hiasan hijau untuk ruang yang berbeza

Kesan palet warna pada keadaan emosi telah lama terbukti. Julat ini tidak mengganggu, cantik, berjalan lancar dengan warna lain.. Oleh itu, di bilik tidur adalah sayur-sayuran santai yang sesuai, di pejabat - zamrud berair atau nada malachite, membantu menumpukan perhatian.

Lembaga
Kertas dinding berwarna gelap memerlukan penambahan pencahayaan dinding pusat.
kembali ke menu ↑

Kertas dinding hijau di pedalaman ruang tamu

Untuk ruang tamu, anda memerlukan kertas dinding berkualiti tinggi. Bilik-bilik hidup dengan dinding hijau - klasik yang sebenar. Walaupun dalam abad yang lalu, kanvas-monochromatic and striped nada hijau menenangkan berfungsi sebagai perhiasan ke dewan istana aristokrat Inggeris dan Rusia.

Pelbagai ini menggabungkan dengan warna lain.

Pelbagai ini menggabungkan dengan warna lain.

Pilihan yang baik untuk hiasan ruang tamu - hijau terang. Penempatan aksen dihiasi dengan kertas dinding.

Lembaga
Kertas dinding hijau berjalur boleh menutup permukaan satu dinding atau bahagian bawah empat. Bahagian atas dinding ditutupi dengan kertas dinding pendamping, yang bergema dalam warna dengan skema warna yang lebih rendah.

Bergantung pada lokasi kanvas hijau di permukaan dinding:

 • memberi hawa dingin kepada ruang dengan pencahayaan yang baik;
 • jika tingkap bilik terletak di sebelah cerah, maka permukaan dengan hiasan seperti "sejuk" pedalaman;
 • dominasi hijau secara visual membuat bilik lebih luas.

Untuk menghias dinding bilik dalam gaya negara, berteknologi tinggi, Provence, Chebbi chic boleh menjadi kertas dinding dengan dataran putih atau jalur.

Warna sejuk hijau di hiasan dinding secara visual menolak ruang, yang memainkan peranan penting untuk bilik di kawasan kecil. Pukulan gilding kertas dinding menambah kekukuhan ke bilik, "upacara."

Menghiasi ruang tamu dengan kertas dinding kuning-hijau dalam kombinasi dengan warna lembut gading yang lembut, susu yang dibakar akan memberikan keselesaan tambahan kepada keluarga makan malam, pihak dengan rakan-rakan.

Lembaga
Apabila menghiasi ruang tamu akan menjadi kertas dinding yang sesuai berwarna hijau zamrud atau bunga asparagus yang ketat, seimbang dengan warna lain.
Di pedalaman ruang tamu moden

Di pedalaman ruang tamu moden

kembali ke menu ↑

Pilihan untuk bilik tidur

Alam semulajadi menambah hiasan semula jadi, keseimbangan semula jadi. Dalam persekitaran sedemikian akan menjadi keharmonian, keselesaan. Menurut ahli psikologi, gamma hijau melegakan sebelum tidur, menjamin kebangkitan positif. Mereka mencadangkan untuk bilik tidur untuk memilih skim warna yang lembut dan tidak mengganggu.

Duet cahaya zaitun dan nada perak akan berjaya. Penutup lembut kertas dinding berwarna hijau dalam komposisi monokrom reka bentuk juga membantu berehat dan tidur yang sihat. Hiasan terang akhbar permukaan aksen di belakang kepala katil tidak akan mengganggu semasa rehat dan persediaan untuk tidur malam.
Warna sejuk hijau di hiasan dinding secara visual menolak ruang

Warna sejuk hijau di hiasan dinding secara visual menolak ruang

Adalah mungkin untuk lem di atas dua dinding dengan kanvas dengan hiasan, dan lain-lain - monophonic atau dengan jalur. Kanvas di dinding di belakang katil, yang berjalan lancar ke permukaan siling, secara visual memanjangkan permukaan.

Lembaga
Dalam palet hitam dan putih minimalism, nada hijau membawa pemulihan dan kesegaran.
kembali ke menu ↑

Di dalam bilik untuk kanak-kanak

Reka bentuk bilik kanak-kanak bergantung kepada umur kanak-kanak. Hijau pucat "menenangkan" anak yang terlalu aktif, dan digunakan sebagai aksen warna tepu - untuk membangkitkan kreativiti, tenaga. Dalam duet dengan perabot yang diperbuat daripada kayu semula jadi, siling putih, tekstil cerah atau mainan, palet hijau untuk hiasan dinding lebih sesuai.

Bagi bayi di bawah umur tiga tahun, pelbagai lembut disyorkan:

 • hijau tak tepu;
 • zaitun pucat;
 • jed lembut.

Reka bentuk bilik kanak-kanak bergantung kepada umur kanak-kanak.

Reka bentuk bilik kanak-kanak bergantung kepada umur kanak-kanak.

Kanak-kanak yang lebih tua mempunyai kertas dinding yang lebih baik:

 • hijau tepu;
 • zamrud;
 • warna rumput.

Anda boleh membuat suasana yang sunyi di tapak semaian dengan bantuan kertas dinding dengan cetak. Apabila menghias bilik untuk seorang pelajar, perlu mengambil kira bahawa kanak-kanak bermain, bersandar, melakukan kerja rumah. Disarankan pistachio, gamma zaitun. Untuk menyerlahkan wallpaper ini, lebih baik menggunakan nada merah. Duet ini membantu merangsang otak.
Sayur-sayuran pucat menenangkan anak yang aktif.

Hijau pucat "menenangkan" anak yang terlalu aktif

Lembaga
Tali terang sesuai di kawasan tempat tidur, dan ruang lain untuk menghiasi dengan menggunakan aksen biru, kuning, putih yang halus.
kembali ke menu ↑

Dapur hijau

Bahagian dalam dapur dengan kertas dinding berwarna hijau boleh menjadi suka bermain, romantis, ketat atau klasik, melupuskan perbualan yang tidak tergesa-gesa.

Dibuktikan bahawa warna hijau tidak membangkitkan semangat dan tidak menghalang selera makan.. Jika nada merah dan oren menjana selera makan, semua warna gamut biru menindasnya. Warna sayuran semulajadi memberi kesan kepada penghadaman, tenaga. Oleh itu, dalam warna hijau, permukaan apron dapur, dinding yang tidak diduduki dengan item set perabot disediakan.

Di bahagian dalam dapur

Di bahagian dalam dapur

Pilihan naungan memberi kesan kepada lokasi dapur. Untuk bilik "utara", warna-warna hangat, yang hampir kuning, lebih baik; warna "selatan" berwarna hijau gelap.

Gabungan hijau dengan warna-warna lain menjadikannya mungkin untuk mencipta dalaman luar biasa dalam gaya maritim dan klasik, negara dan provensi. Dapur hijau hanya kelihatan organik apabila baki bunga teman dikesan. Misalnya, jumlah yang sama putih dan hijau kelihatan lapang, lapang dan lembut. Duet semacam itu akan memulihkan bintik-bintik emas. Akhirnya melengkapi imej gelas masukkan dapur, lukisan.

Gamma hitam dan hijau adalah berkesan untuk hiasan minimalism, tekno dan moden. Tetapi hijau mesti lebih daripada hitam. Penambahan warna kelabu dan putih yang ringan akan memberikan dapur rupa yang canggih dan organik. Mengimbangi tenaga palet hijau pucat biru, warna biru gelap.
Pilihan naungan memberi kesan kepada lokasi dapur

Pilihan naungan memberi kesan kepada lokasi dapur

Yellowness mesra dengan mustard dan skala kapur, khaki shades. Yang membesar hijau, semakin telus keseronokan harus, kerana kekayaan hijau dapat mengubah warna kuning cahaya menjadi bintik-bintik putih yang kotor. Sekiranya temannya adalah palet krim atau kelabu, maka projek reka bentuk menjadi terkawal.

Hiasan limau dinding dapur adalah popular, memberikan ruang pemanasan dan pencahayaan musim panas. Wallpaper limau kapur dalam kombinasi dengan set lemon membentuk kombinasi yang menggembirakan mata dan mewujudkan mood yang baik. Cetakan bunga pada kertas dinding menambah ruang dapur keseronokan dan warna. Hiasan dapur hijau dengan percikan coklat akan memberikan rasa kedekatan kepada alam semula jadi.

Lembaga
Warna gelap hijau tidak disyorkan untuk hiasan dapur kecil. Walau bagaimanapun, dengan palet putih, putih dan coklat, mereka kelihatan secara organik.
Gaya Provence

Gaya Provence

kembali ke menu ↑

Bilik mandi

Menyentuh permukaan di kawasan kerja bilik mandi - cara yang buruk untuk diselesaikan, walaupun bahan tahan kelembapan. Hiasan zon bilik mandi di mana air jarang jatuh adalah idea yang baik untuk hiasan hijau, yang digabungkan dengan keputihan paip. Panel dinding hijau boleh dalam bentuk tingkap atau panorama 3D dengan motif tropika.

kembali ke menu ↑

Wallpaper ke siling hijau

Siling warna hijau akan menghiasi apa-apa ruang. Perkara utama - gabungan organik semua elemen. Kombinasi hijau dengan aksen putih dan coklat menjadikan imej bilik itu segar dan ekspresif. Peralihan warna cahaya lembut hijau dengan nada cerah warna yang sama kelihatan cantik. Sebagai contoh, permukaan siling selada dengan warna malachite kertas dinding.

Reka bentuk kreatif bilik kanak-kanak

Reka bentuk kreatif bilik kanak-kanak

Permukaan berkilat siling regangan palet hijau akan sesuai di lorong atau lorong, sambil menambah ruang perayaan. Di dalam bilik tidur, gabungan warna pudina, kulit konifer dan gelap kelihatan nampak baik. Untuk hiasan, anda boleh menggunakan hiasan monokromatik klasik, serta percetakan foto, corak rumit yang terus menarik lukisan di dinding.

Lembaga
Jika anda menggunakan warna hijau pucat atau zaitun, dinding rendah akan kelihatan lebih tinggi.
kembali ke menu ↑

Apa langsir yang sesuai?

Ciri penting pedalaman adalah tekstil di tingkap. Ia mesti selaras dengan palet dinding. Langsir di bawah kertas dinding hijau di ruang tamu harus cerah atau sangat terang, supaya tidak "tersesat" di dalam bilik, dan memberi perhatian. Untuk kesan warna mereka harus diulangi di perabot, hiasan lampu, permaidani.

Di pedalaman lorong

Di pedalaman lorong

Untuk linen hijau yang ringan, anda mesti menggunakan kain warna coklat muda. Wallpaper gelap gelap gelap adalah sahabat tirai cahaya yang menambah kecerahan dan ringan ke pedalaman. Warna universal langsir - nada kelabu, putih, kuning telinga. Untuk kertas dinding hijau anda boleh membeli turquoise, biru, langsir biru, atau warna merah jingga, oren, kuning yang terang.

Apabila membeli langsir, anda mesti mengikuti 3 peraturan:

 • Apabila dinding pelapisan monoton atau dengan cetakan jenis yang sama adalah lebih baik untuk mengambil tirai dengan corak yang besar.
 • Untuk corak yang besar di dinding, lebih baik untuk memilih kain bijih tanpa corak.
 • Cetakan yang sama tirai dan kertas dinding akan bergabung, yang akan membawa ketidakharmonian dalam melihat keadaan.

Gunakan warna coklat

Gunakan warna coklat

Lembaga
Gaya tirai dipilih untuk keputusan gaya, tujuan bilik, dengan mengambil kira ciri struktur tingkap.

Gabungan harmoni:

 • dinding zaitun dengan kelabu, putih, kain coklat;
 • kura-kura zaitun ringan dengan bunga kuning, ungu dan putih pastel;
 • permukaan turquoise dengan nada kelabu, hitam dan zaitun;
 • jed saman tepu, salad, merah jambu, warna kuning air.

Lembaga
Pilihan sejagat - warna pastel dan neutral tirai. Kain putih, kelabu atau beige akan membantu melicinkan sayur-sayuran yang terlalu aktif dan mewujudkan suasana yang selesa. Sebaliknya, anda boleh menggunakan langsir bahan padat.
Pilihan sejagat - warna pastel dan neutral tirai

Pilihan sejagat - warna pastel dan neutral tirai

kembali ke menu ↑

Apa sofa warna untuk dibeli?

Banyak ketika membeli sofa memberi perhatian hanya kepada kemudahannya. Gabungan upholstery dengan kertas dinding di dinding - sekali lagi. Tetapi tidak mewujudkan suasana yang bergaya. Jika dinding bilik dihiasi dengan kertas dinding berwarna hijau terang, sofa warna yang sama akan menjadi pusat ruang, meningkatkan perasaan selesa, ringan, suasana musim bunga.

Sebuah sofa kehijauan yang mendalam, sebagai contoh, paya, sebaliknya, kurang ketara. Walau bagaimanapun, upholsteri itu perlahan-lahan menangkis keindahan pergaduhan dan barang-barang lain. Sofa dengan skala zaitun dengan bantal, cetakan "jaguar" akan menambah suasana kehadiran belukar hutan ke atmosfera "hutan la" gaya eko. Dengan wallpaper foto yang sesuai, keunikan reka bentuk adalah mudah ditekankan dengan meja kaca dengan tiruan tumbuh-tumbuhan.
Bilik tidur desa yang selesa

Bilik tidur desa yang selesa

Di dalam bilik besar dengan siling dua tingkat dan kertas dinding berwarna hijau di tengah, sofa dengan warna yang sama dan vas dengan pokok palma bilik akan mewujudkan rasa semangat modenisme klasik. Billiard hijau akan menambah bergaya.Warna zamrud kertas dinding adalah baik di samping sofa coklat gelap dan koleksi gudang senjata kecil yang bertatahkan dengan batu-batu berwarna biru dan zamrud.

Sofa dengan pelapis hijau secara organik melengkapkan reka bentuk:

 • gabungan tebal;
 • kemodenan asal;
 • loteng moden;
 • minimalism sederhana;
 • provinsi yang tenang;
 • gaya eko biasa.

Wallpaper dalam jalur warna hijau

Wallpaper dalam jalur warna hijau

Kertas dinding lembut hijau akan menjadi latar belakang untuk sofa merah jambu pucat, warna biru muda dan ungu, naungan laut hijau.

Brown, coklat muda, jok kopi sofa digabungkan dengan kertas dinding zaitun dan rawa. Putih, sofa kelabu membawa lebih banyak kesegaran ke pedalaman, wujud bersama dengan palet semulajadi hijau.

kembali ke menu ↑

6 rahsia penghias

 1. Warna neutral cahaya gamma hijau mencipta suasana yang tenang dan santai.
 1. Biru hijau, zamrud dan warna malachite menekankan hiasan yang mewah. Mereka baik untuk hiasan mewah di ruang tamu, terutamanya dalam duet dengan perabot hitam atau kelabu.
 1. Julat zaitun kertas dinding - penjelmaan keanggunan dan rasa pemilik.
 1. Apabila tingkap terletak di sebelah utara, dinding dibuat dengan hangat:
 • mustard;
 • hijau kuning;
 • myrtle;
 • herba;
 • warna hijau terang.

Perwujudan keanggunan dan rasa pemiliknya

Perwujudan keanggunan dan rasa pemiliknya

Untuk premis selatan - turquoise sejuk, zamrud, zaitun, jed.

 1. Neutral hijau, pudina hijau, hijau pucat sesuai untuk sebarang ruang, tanpa mengira vektor lokasi.
 1. Bagi kanak-kanak, lebih baik memilih warna kuning-hijau yang tenang. Untuk warna yang terabaikan - diredam yang mempunyai kesan menenangkan. Untuk melancholic - nada berair dengan corak yang terang, bertenaga.

Hijau sukar dikombinasikan dengan warna-warna tekstil berwarna merah atau terang.

Dengan warna ini pedalaman anda tidak akan membosankan

Dengan warna ini pedalaman anda tidak akan membosankan

Menggunakan maklumat yang disediakan, anda boleh membuat pedalaman eksklusif.

Kertas dinding hijau di kawasan pedalaman

Kami mengemas kini reka bentuk

9.3 Skor Jumlah
Wallpaper hijau - kedamaian dan ketenangan

Wallpaper hijau mempunyai tenaga yang sangat mudah dengan mana-mana bahagian dalam mana-mana bilik. Warna ini membawa suasana tenang dan ringan. Ia mempunyai kesan yang baik bukan hanya pada keadaan psikologi dan emosi, tetapi juga menyenangkan mata orang lain. Jika pilihan kertas dinding hijau anda - anda tidak akan menyesal pasti. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9.5
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
9.5
Kebaikan
 • Pemilihan warna tanpa had
 • Gabungan dengan hampir seluruh palet
 • Keramahan alam sekitar
Cons
 • Penjagaan rumit
 • Hayat perkhidmatan terhad
 • Bahaya kebakaran
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk