Reka bentuk dari belakang cermin - Cermin kecil dan besar di pedalaman pangsapuri (290+ Foto)

Cermin di apartmen mengembang ruang, mengubah bilik, membolehkan anda untuk mewujudkan fantasi tebal. Cermin menjadi terperinci terakhir ketika membuat pedalaman. Sekiranya dipasang dengan betul, maka permukaan akan menyekat koridor, akan menyebabkan ketidakselesaan kepada pemiliknya.

Kandungannya:

Dimensi dan lokasi

Sebelum memasang apa-apa jenis cermin di dalam bilik adalah sangat penting untuk membiasakan diri dengan semua nuansa yang mungkin muncul semasa pemasangan.

 • saiz cermin besar dalam julat 1.7-1.9 m;
 • untuk paparan dalam ketinggian penuh, satu permukaan tinggi 140 sm diperlukan, sehingga lutut - tidak lebih dari 120 cm, 60 cm ke pinggang, hanya kepala - 40 cm;
 • ketara meningkatkan cermin bilik dari siling dalam lantai;
 • lebar paling kecil - tidak kurang daripada 0.3-0.4 m;
 • ketika berada di tempat kerja zon, kita akan menghadapi gangguan - perjuangan berterusan dengan cap jari dan bahan pencemar lain;

Cermin menjadi terperinci terakhir ketika membuat pedalaman

Cermin menjadi terperinci terakhir ketika membuat pedalaman

 • komposisi beberapa aksesori kecil dinaikkan dari lantai sebanyak 1.5 m;
 • kita memasang struktur dinding pada paras mata supaya tidak membungkuk dalam percubaan untuk melihat refleksi;
 • tersilap meletakkan permukaan cermin bertentangan antara satu sama lain, jadi apartmen akan berubah menjadi labirin, bukannya secara visual memperluaskan ruang;
 • elakkan bekerja dengan serpihan dengan tepi mentah, supaya tidak mencederakan;
 • Sekiranya anda menggantung di zon pendedahan langsung ke sinar matahari, permukaan dari pemanasan akan menjadi terlalu perlahan. Pencahayaan tidak boleh jatuh pada aksesori, tetapi pada barang-barang dalaman yang dipaparkan di dalamnya.

Untuk bilik-bilik yang menghias, gunakan harta cermin untuk memaparkan aliran cahaya.. Butiran dalaman yang disusun dengan betul mengubah bilik gelap, dan sempit koridor tambah isipadu. Sekiranya aksesori digantung secara tidak langsung, tetapi pada sudut tertentu, jumlah perabot di dalam bilik meningkat secara visual atau koridor tidak berkesudahan dibuat.

Pintu halus dan asal

Pintu halus dan asal

kembali ke menu ↑

Fungsi dan Tujuan

Kami memilih bentuk cermin berkenaan dengan fungsi yang akan dilakukan di bahagian dalam apartmen. Semua pilihan dibincangkan dengan ahli keluarga untuk mengambil keutamaan akaun:

 • arah menegak - membuat kain lebih tinggi, membolehkan anda melihat diri anda dalam pertumbuhan penuh;
 • mendatar - "menolak" dinding, tetapi siling kelihatan rendah;
 • segi empat tepat dan segi empat tepat - melengkapkan gaya klasik yang ketat;
 • bujur dan bulat - yang paling sering digunakan dalam hiasan lorong;
 • digambarkan atau dalam bentuk segi tiga - dibuat untuk memerintahkan, menghiasi apartmen orang kreatif dengan pemikiran yang luar biasa;
 • Diperbuat - melakukan fungsi hiasan.

Penyelesaian yang tidak biasa dengan bunga

Penyelesaian yang tidak biasa dengan bunga

Permukaan cermin bukan sahaja mencerminkan dunia sekitar, tetapi juga menjadi sebahagian daripada hiasan yang tidak dapat dijelaskan. Mari kita membuat corak untuk mosaik untuk menghiasi dinding dengan fiksyen, selari "memperluas" atau "menaikkan" siling.

kembali ke menu ↑

Pintu depan dengan cermin

Seperti itu pintu menjimatkan koridor sempit ruang. Di sebuah pangsapuri kecil, kami memasang pintu standard dengan cermin di bahagian dalam. Untuk rumah negara kita memilih permukaan luar, dilengkapi dengan penempaan atau bar.

Lembaga
Daripada cermin, anda boleh melekatkan pelindung matahari di pintu. Permukaan tahan terhadap kejutan, mudah dibersihkan dari kotoran, membolehkan anda melengkapkan loceng pintu dan peepers.
Secara visual meningkatkan ruang

Secara visual meningkatkan ruang

Kami menghias pintu:

 • Penampilan cepat untuk memperbaiki rambut, adalah naluri tidak sedarkan diri, jadi keputusan untuk mendapatkan pintu dengan cermin seperti seorang wanita moden.
 • Dengan harmoni sesuai dengan gaya apa pun. Ia digabungkan dengan negara, gaya klasik dan juga gaya Afrika, mencadangkan pemasangan aksesori di dinding.
 • Pintu-pintu ini selaras dengan mana-mana dilengkapi dalam lorong. Selalunya memperoleh panel daripada pokok abu, kayu oak atau wenge yang terkelupas.
 • Pembinaan pintu melibatkan pembuatan panel ketebalan lebih daripada 12 mm, berbanding dengan standard - 10 mm.
 • Secara visual, dinding dipindahkan, jadi kami akan mengatur ruang baru di koridor dan koridor.

Pilihan ini akan menjadi kemuncak utama rumah

Pilihan ini akan menjadi kemuncak utama rumah

Lembaga
Harga untuk pembinaan standard akan lebih rendah daripada pintu salji putih atau berwarna. Ia kelihatan menarik bukan kanvas pepejal, tetapi yang kompleks. mozek, diperbuat daripada kepingan berwarna atau cermin kecil pelbagai bentuk (dipenuhi dengan corak, bulat atau persegi).
kembali ke menu ↑

Cermin di dinding

Permukaan cermin meningkatkan bilik sempit, secara visual memperluaskan ruang yang boleh digunakan. Jika anda menggantung satu cermin di hujung koridor, maka kaedah yang salah ini tidak akan menambah daya tarikan apartmen. Anda perlu memikirkan komposisi beberapa aksesori supaya ruang akan dimainkan.

Permukaan cermin meningkatkan bilik sempit

Permukaan cermin meningkatkan bilik sempit

kembali ke menu ↑

Panel Shard

Keputusan yang berani untuk memotong permukaan cermin menjadi jalur atau dataran untuk mewujudkan idea menghias bahagian lebih besar dinding. Anda boleh meletakkan serpihan berlubang atau meninggalkan ruang. Walaupun semasa operasi satu persegi hilang, ia boleh dengan mudah ditukar untuk elemen yang sama.

Penyelesaian yang berani untuk pedalaman

Penyelesaian yang berani untuk pedalaman

kembali ke menu ↑

Labyrinths

Tiada cermin di dinding yang bertentangan. Adalah lebih baik untuk menggantung gambar bertentangan atau foto keluarga. Jadi pedalaman tidak akan dibebankan, dan ruang akan secara visual menjadi lebih besar.

Siling cermin

Semakin digunakan dalam reka bentuk siling. Kami meletakkan cermin biasa atau membuat mozek keping, meningkatkan dan "meningkatkan" siling rendah. Kami menyebarkan apa-apa corak dengan kepingan, walaupun orang baru akan belajar bekerja dengan mereka. Anda boleh membuat cermin cermin, berjalan di sekitar perimeter bilik. Penerimaan mewah kelihatan di dalam bilik tidur gaya klasik.

Ruang tamu yang mewah

Ruang tamu yang mewah

Dinding bertekstur

Sekiranya sebahagian dinding dihiasi dengan hiasan plaster, kami menambahnya dengan mozek serpihan cermin. Kami juga merancang peralihan antara dinding yang dilekatkan dan kertas dinding. Cahaya akan jatuh pada mozek, mengembangkan ruang. Sumber cahaya tidak penting, walaupun tidak sinar matahari, tetapi cahaya terbina dalam.

Penggunaan cahaya

Untuk gaya moden kami menggunakan model dengan permukaan matte, dan mentol digantikan oleh yang kurang berkuasa. Selesaikan komposisi plat tembaga atau aluminium, disapu dengan bersinar, yang diletakkan di atas dinding.

Art Nouveau

Art Nouveau

Galeri

Kami menghias dinding bukan dengan mosaik, tetapi dengan cermin dalam bingkai pelbagai bentuk. Jadi kita membuat siling di bawah ini, kaedah ini "memecah" dinding dengan elemen kecil. Galeri di dinding adalah sesuai untuk hiasan ruang tamu, ia akan menambah keselesaan rumah.

Di bawah klasik gaya adalah bingkai tebal, dan arah moden melibatkan penggunaan bingkai sempit dalam bentuk segi tiga, segitiga atau pentagon. Permukaan dibuat matte atau meletakkan lukisan bunga, anda boleh menarik watak kartun.
kembali ke menu ↑

Cermin di kawasan pedalaman

Banyak pilihan yang boleh menjadi tambahan hebat kepada pedalaman anda. Lihatlah contoh yang paling relevan yang paling sering digunakan.

kembali ke menu ↑

Di lorong

Di koridor, item hiasan mempunyai fungsi praktikal. Tidak ada keperluan untuk menggantung cermin hiasan, tetapi untuk memberi keutamaan kepada satu lembaran mendatar yang luas atau sempit.. Mereka membuat peralihan yang lancar dari pintu masuk ke ruang tamu.

Di pedalaman lorong

Di pedalaman lorong

Beberapa cermin kecil digantung di dinding koridor panjang. Kami melengkapkan aksesori dengan pencahayaan, kami memasang beberapa lampu dinding. Untuk mengembangkan ruang yang diperlukan almariCoupe, dilengkapi dengan pintu dengan permukaan reflektif.

kembali ke menu ↑

Di lorong

Di dalam lorong memasang cermin, walaupun tidak ada ruang bagi seorang pemakainya atau Utsmaniyah. Objek hiasan bukan sahaja berfungsi sebagai fungsi praktikal, tetapi juga menjadi hiasan bilik.

Di koridor, item hiasan melakukan fungsi praktikal.

Di koridor, item hiasan melakukan fungsi praktikal.

Cadangan pemasangan di lorong:

 • Lorong sempit akan memperluaskan cermin di seluruh permukaan dinding. Terdapat juga penerimaan dengan perabot, dilengkapi dengan kabinet cermin dan pintu.
 • Pilih model dengan cangkuk, rak atau kotak.
 • Pencinta keaslian membekalkan aksesori bentuk yang luar biasa.
 • Pada siling rendah kami akan memasang mencerminkan siling regangan atau siling jubin
 • Kami menewaskan beberapa cermin kecil dengan bingkai yang sama sepanjang dinding atau membuat komposisi dari bingkai konfigurasi yang berlainan.
 • Kami menghiasi lorong yang tidak jelas dengan kanvas cermin besar dalam bingkai yang indah. Untuk minimalism, pilih bingkai laconic, untuk gaya etnik - menghiasi dengan bingkai kulit atau bulat, barok dan gothic - bingkai bingkai kayu yang dipenuhi dengan corak.
 • Kabinet cermin - membawa beban fungsian. Kami menyembunyikan kunci, aksesori kecil, produk penjagaan pakaian dan kasut.
 • Jika anda ingin meletakkan gambar dan cermin di dalam lorong, letakkan gambar cermin di dinding.
 • Cermin kecil di bingkai asal akan melengkapi komposisi gambar dan gambar.
 • Kami akan mengembalikan dinding dan relung dengan jubin cermin. Maka di lorong akan menambah cahaya, akan ada lebih banyak ruang.
 • Kami menggabungkan cermin dengan pencahayaan; kami meletakkan tempat kecil di sebelah unsur-unsur hiasan. lekapan lampu.

Dalam penggunaan trend perabot dengan permukaan cermin. Meja katil, meja, rak dan rak akan membantu menyembunyikan pakaian dan kosmetik, pada masa yang sama sesuai dengan gaya keseluruhan.

kembali ke menu ↑

Di bilik mandi

Untuk bilik mandi pilih permukaan reflektif yang besar yang boleh menahan kelembapan dan stim. Apabila membeli, kami berminat dengan bahan untuk bingkai supaya pembelian mahal tidak menjadi kekecewaan. Selesaikan gaya Provence pembinaan kelas berat dengan bingkai tiruan, untuk berteknologi tinggi pilih bingkai kaca atau aluminium, klasik - model segi empat dengan bingkai yang ketat.

Gaya moden menawarkan permukaan reflektif dengan latar belakang LED. Untuk bilik mandi pilih produk dengan bingkai dalam bentuk kerang atau cangkang, cuba untuk tidak membebani bilik dengan butiran yang tidak diperlukan. Model tanpa bingkai - penyelesaian untuk mereka yang tidak boleh memutuskan gaya bilik mandi.
Untuk mandi pilih permukaan reflektif yang besar.

Untuk mandi pilih permukaan reflektif yang besar.

Meningkatkan ruang permukaan mencerminkan di bawah mandi. Untuk menjadikannya bertahan lebih lama, kami menggunakan bahan shockproof. Kami menggantung di dinding pelbagai cermin yang tidak mempunyai sempadan yang jelas.

Memilih cermin di bilik mandi

Apabila memilih cermin di bilik mandi pangsapuri kecil, kami menggabungkan kepraktisan dan kecantikan.

Loker atau rak

Daripada rak dengan permukaan reflektif, pilih loker. Kawasan untuk menyimpan krim dan sikat gigi semakin meningkat, dan kami meletakkan tanaman dalaman di rak-rak bebas.

Model belakang

Penyelesaian praktikal untuk memilih kabinet bilik mandi di bawah sink dengan cermin. Reka bentuk memainkan peranan tandas jadual, oleh kerana itu untuk pencahayaan cermin diperlukan. Pencahayaan yang dimudahkan mempromosikan kelonggaran dalam air suam, berbeza dengan cahaya atas yang tajam. Daripada pencahayaan terbina dalam, pilih pilihan yang mahal - loket dan lampu meja.

Gabungan kepraktisan dan kecantikan

Gabungan kepraktisan dan kecantikan

Cermin besar

Malah dalam mandi kecil menetapkan cermin tinggi dalam pertumbuhan penuh. Kami membekalkannya dengan beberapa model kecil di dinding atau membuat mozek reflektif. Penerimaan "meluaskan" bilik, mandi kelihatan lebih luas.

Pemanasan

Menghasilkan model mahal dengan pemanasan, jadi walaupun dengan kelembapan yang tinggi mereka tidak berkabung. Untuk menjaga penyelesaian penggunaan permukaan reflektif biasa untuk kaca automotif, maka berikan perlindungan dari kelembapan.

Lembaga
Untuk bilik mandi akan memerlukan beberapa "medikal" cermin. Mereka akan membantu dalam menyediakan prosedur, dengan bantuan mereka, mudah untuk memakai solek.
Dalam gaya bohemian

Dalam gaya bohemian

kembali ke menu ↑

Di dapur

Di dapur kami meletakkan perabot besar, dan cermin di sini akan membantu untuk mengembangkan kawasan yang boleh digunakan. Bukan sahaja menghiasi dinding dengan model dalam bingkai yang berbeza, tetapi juga membuat permukaan cermin pada perabot.

Meningkatkan kawasan dapur:

Tempat klasik - cermin dalam bingkai di dinding dapur. Ia digantung pada paras mata untuk melindungi terhadap titisan lemak dan air. Penempatan di atas sinki juga tidak menjangkakan lebih banyak penjagaan daripada aksesori yang sama di bilik mandi.

Model dinding dengan bingkai besar-besaran, mencerminkan butiran dalaman kecil, tidak akan meningkat, tetapi akan mengurangkan ruang. Pilihan ini sesuai untuk dapur besar, dan pada kecil kami melukis bingkai untuk menyesuaikan set perabot supaya mereka "larut" di udara.

Model dinding dengan bingkai besar-besaran

Model dinding dengan bingkai besar-besaran

 • Cermin di seluruh kawasan dinding. Jika seluruh dinding atau dua dicerminkan, maka kita mengelakkan sensasi ruang "tertutup". Idea ini sesuai untuk dapur bersaiz kecil, akan memerlukan kos yang minimum. Terletak bertentangan dengan unit dapur akan menjadikan bilik segi empat tepat sempit.
 • Apron cermin. Adalah sukar bagi tuan rumah untuk mencuci noda pada permukaan setiap kali, walaupun ada kemungkinan untuk mengambil bahan yang tidak begitu kotor;
 • Perabot dapur selesai reflektif. Apabila memasuki dapur, nampaknya tidak ada perabot, ia "larut" di udara. Hukuman untuk pelayan wanita adalah untuk membersihkan bilik cermin apabila cap jari lagi kelihatan. Pilihan - kelonggaran pesanan atau lapisan berumur untuk perabot;
 • Cermin permukaan sebagai tambahan kepada perabot. Jalur cermin akan menghiasi saluran udara atau melicinkan permukaan yang tidak sedap;
 • Komposisi dalam satu gaya. Di dinding kami meletakkan beberapa aksesori bersatu dengan satu jenis bingkai. Kami bereksperimen dengan bentuk untuk membuat komposisi bermain.

Lokasi bertentangan dengan meja makan

Lokasi bertentangan dengan meja makan

Ciri-ciri cermin di hadapan meja makan. Mereka membawa kelimpahan kepada perempuan simpanan, menenangkan, menarik kemakmuran.

kembali ke menu ↑

Di ruang tamu

Secara besarnya ruang tamu kos dan tanpa cermin, selepas semua, cukup ruang. Gunakan di dalam bilik kecil menjadi keselamatan bagi pemilik, membetulkan kecacatan kecil di dalam bilik. Sebelum membeli model, menilai susun atur ruang tamu, perhatikan kekurangan yang perlu disembunyikan.

Pilihan ruang tamu

Pilihan ruang tamu

Peraturan Lokasi:

 • Tidak boleh digambarkan lebih daripada dua vas besar atau patung. Jika tidak, bilik akan menjadi koleksi sampah.
 • Siling cermin tidak boleh dibuat di ruang tamu yang luas. Teknik ini boleh diterima di bilik dengan siling rendah untuk "mengangkatnya".
 • Mereka "tarik" dinding ke atas dengan aksesori memanjang, dan untuk "mengembangkan" mereka, mereka menghiasi dinding dengan jalur cermin panjang mendatar.
 • Galeri. Kurangkan ketinggian bilik akan membantu galeri cermin. Model berbingkai digantung di dinding. Penerimaan "memecah" dinding, menjadikannya lebih rendah secara visual.
 • Jangan menyalahgunakan ruang tamu gelap.Aksesori meningkatkan ruang bilik yang menyala, dan tanpa cahaya mereka tidak akan memenuhi tujuan praktikal mereka. Lokasi dibenarkan jika lampu belakang boleh dilengkapi dengan desktop atau lantai lampu.
 • Kami menggantung permukaan cermin di seberang tingkap dengan landskap yang indah. Jika anda dapat melihat tapak bangunan atau rumah-rumah usang di luar tetingkap, lebih baik menyerah idea itu.
 • Pilih pasu lama atau gambar mahal dengan bantuan cermin. Letakkannya di hadapan subjek untuk menarik perhatian.
 • Komposisi. Kami menghias ruang tamu dengan komposisi beberapa cermin, dibingkai dalam bingkai gaya yang sama. Kami menggantung gambar keluarga antara objek. Pusat komposisi ini akan menjadi cermin besar yang dihiasi dengan corak bunga.
 • Taman depan Kami mengubah beberapa pasu tumbuhan menjadi oasis dengan bantuan permukaan reflektif. Untuk tumbuhan, kami meletakkan cermin untuk mendapatkan paparan yang hebat.
 • Aksesori dalam bingkai berat bersandar pada dinding. Dinding dalaman tidak boleh menahan berat badan mereka, jadi memasang di lantai. Perabot berdekatan, permukaannya kelihatan cantik, jadi kami meletakkannya di dekat meja rias, kabinet atau lampu di atas kaki yang bengkok. "
 • Rak cerobong. Perapian dihiasi dengan elemen hiasan, kerusi kulit diletakkan berdekatan, lilin diletakkan di rak, tetapi ruang atas kosong. Jika anda memasang cermin di atas mantelpiece, bukan sahaja ruang akan meningkat, tetapi juga api lilin, patung dan pernak-pernik akan dipaparkan.

Akan menambah sebarang gaya blende tetingkap cermin. Kami memilih bingkai yang berlainan, kami secara buatan menanggungnya, kami menambah pengikat. Permukaan dalam bingkai putih akan sesuai dengan gaya Perancis, kayu mentah akan mewujudkan suasana desa, dan bingkai antara bingkai yang bergaya dalam gaya retro akan bermain terhadap latar belakang tapak kaki yang berat dan aksesori berlapis emas.

kembali ke menu ↑

Di dalam bilik tidur

Di kedua belah pihak katil terdapat meja di atas katil di bilik tidur, tetapi jika anda memasang cermin di belakangnya - jumlah cahaya akan meningkat, bilik akan kelihatan cantik. Meletakkan di belakang meja sisi katil tidak mengganggu mata, tidak bertentangan dengan peraturan feng shui.

Di bahagian dalam bilik tidur

Di bahagian dalam bilik tidur

Cermin kita membuat facades meja sisi katil, kepala katil, kaki atau katil. Lajur beruang bertopeng dengan permukaan reflektif untuk "membubarkan" mereka di ruang angkasa. Aksesori menghiasi unsur ukiran, cat corak.

kembali ke menu ↑

Di tapak semaian

Perhatikan tentang keselamatan bayi - kriteria utama ketika memilih cermin. Aksesori menyumbang kepada perkembangan kanak-kanak itu, ia akan mengambil perhatiannya untuk masa yang lama:

 • Pantulan tidur di cermin tidak dapat diterima. Jika bayi bangun pada waktu malam, maka refleksi akan menjadi ketakutan. Juga, sepatutnya tidak dapat dilihat pada barang-barang lain malam itu berubah menjadi cerita-cerita seram.
 • Tidak mustahil untuk pembibitan membeli pintu dengan cermin.
 • Permukaan tergantung secara menegak, jangan letak pada sudut.
 • Aksesori tidak boleh rosak dan debu.

Aksesori menyumbang kepada pembangunan kanak-kanak

Aksesori menyumbang kepada pembangunan kanak-kanak

Potong aksara kartun dari cermin kontur dengan menggunakan corak. Gadis-gadis akan mencintai peri Winx Club, dan lelaki seperti kereta lumba atau Mickey Mouse.

Lembaga
Untuk plastik cermin terkecil memotong sebarang bentuk - ikan, kereta atau rama-rama. Tampalkan di dinding lukisan kanak-kanak, dan bilik menjadi hebat.
kembali ke menu ↑

Reka bentuk meja pakaian

Meja persalinan menampung banyak rak dan laci. Cermin memilih yang besar untuk memudahkan memakai solek. Permukaan sepadan dengan gaya meja, tidak menonjol dari komposisi keseluruhan. Kami meletakkan lampu atau lampu di kedua-dua belah pihak, memilih lampu lembut. Cahaya yang keras menyentuh mata, menjadikan anda juling.

Untuk aplikasi solek mudah

Untuk aplikasi solek mudah

Pertimbangkan jenis meja persalinan:

 • Klasik Set termasuk meja, meja tepi katil dan cermin.
 • Trellis. Meja ini dilengkapi dengan permukaan cermin tricuspid. Bahagian tengahnya dipasang ke pangkal, dan kedua-dua bahagiannya boleh laras. Model ini membolehkan anda melakukan gaya dan solek, untuk mempertimbangkan pantulan bukan sahaja dari depan, tetapi juga dari pandangan belakang.
 • Pierum. Puncaknya kecil, tetapi mencerminkan ketinggian permukaan keseluruhan.
 • Reka bentuk dengan cermin lipat. Aksesori yang dijamin ke bahagian dalam countertops, oleh itu kita dapat, jika perlu, menggunakan solek;
 • Untuk bilik tidur kecil, pilih pembinaan tembok. Ia mengambil sedikit ruang, meja dibuat sepasang kaki yang disisir ke dinding. Ia melibatkan pemasangan model dinding dengan empat kaki.

Kami meninggalkan ruang yang cukup berhampiran meja untuk selesa menampung di hadapan cermin. Laci ditarik balik harus cukup untuk menampung kosmetik, jika tidak ada ruang yang cukup, kemudian melengkapi rak di almari pakaian.
Dalam gaya klasik

Dalam gaya klasik

Di dalam bilik tidur kecil kami menggantikan meja di tepi katil dengan meja persalinan, menggantung cermin di dinding, meletakkan puak puak. Di dalam bilik tidur yang besar kami meletakkan meja persalinan berhampiran tingkap, bukannya lampu meja, kami membuat lampu latar dengan lampu lantai atau lampu tempa besi.

kembali ke menu ↑

Cermin dalam almari pakaian

Mengubah permukaan cermin bilik almari pakaian. Bilik itu akan dipenuhi dengan cahaya, walaupun bilik-bilik kecil akan secara visual menjadi lebih besar.

Untuk almari pakaian

Untuk almari pakaian

Almari gelongsor dalam hiasan:

 • Permukaan pintu cermin sepenuhnya tanpa bahan bingkai sesuai untuk bilik tidur kecil. Bilik itu berganda dalam penampilan. Kami memasang reka bentuk dalam niche mana-mana bilik, ia kelihatan berfaedah di hadapan tingkap atau berhampiran periuk dengan tumbuhan.
 • Pintu almari tidak hanya berpindah ke arah yang berbeza, tetapi juga dibuka seperti akordion. Jika anda meninggalkan pintu sedikit ajar, buat kesan pelbagai paparan.
 • Untuk pintu cermin gaya klasik dalam rangka kerja. Di panel atas mengatur lampu tambahan.
 • Para almari sempit bersama-sama dengan dinding dalam warna-warna terang "merebak" dinding koridor sempit dan lorong-lorong.
 • Permukaan boleh bukan sahaja pepejal, tetapi dibahagikan oleh unsur ke dalam bahagian. Jumper berbaris dengan gaya umum;
 • Menyusun cermin penuh pada pintu kabinet akan membolehkan anda melihat diri anda dari semua pihak.

Bilik itu akan diisi dengan cahaya.

Bilik itu akan diisi dengan cahaya.

Pakaian gelongsor dengan permukaan yang mencerminkan bukan sahaja menarik, tetapi juga praktikal. Sebagai tambahan kepada kebersihan untuk pakaian, izinkan kami menilai penampilan sebelum meninggalkan rumah.

Cermin yang digambarkan

Untuk mereka bentuk kaca mencari, kami bekerja dengan aksesori pelbagai bentuk:

 • versi klasik - bulat, model segi empat tepat;
 • penggunaan cermin triangular akan membawa dinamisme ke pedalaman;
 • motif etnik - menghiasi bingkai dengan perhiasan, batu, permata;
 • Gaya Boho - model segi empat tepat, buatan berumur dengan penyelesaian kimia;
 • permukaan eklektik dengan tepi melengkung yang memainkan peranan hiasan;
 • Motif Maghribi - semangat eksotik oriental digambarkan dalam quatrefoil cermin;
 • Art Deco - permukaan cerminan dengan menggunakan amalgam menjadi kecoklatan, emas atau zamrud, membawa sihir ke mana-mana bilik;
 • arah etnik - penempatan jalur cermin seperti ekor merak.

Pilihan figur, tidak standard

Pilihan figur, tidak standard

Bilik itu akan mengubah permukaan cermin, diperkukuhkan di antara rak menegak, yang berpaling pada budi bicaranya. Cermin-jiwa sering menghasilkan dua hala, yang membolehkan kita untuk mempertimbangkan refleksi yang meningkat dari pihak yang lain.

Bereksperimen dengan bingkai, kami menambah "menyerlahkan" gaya klasik yang hebat, kami meletakkan penekanan pada gaya berteknologi tinggi. Sebelum ini, permukaan cermin memakai tujuan praktikal, dengan masa ia menjadi sangat diperlukan jika anda ingin melicinkan sudut-sudut tajam bilik dan menyembunyikan kesilapan perancangan.

kembali ke menu ↑

Pada dinding bata

Brickwork digabungkan dengan gaya dalaman apa pun. Permukaan cermin besar akan menyembunyikan sebahagian daripada dinding yang hodoh, mencerminkan landskap di luar tingkap atau gambar.

Di pedalaman loteng

Di pedalaman loteng

Sekiranya terdapat jalur bata sempit di sepanjang dinding, maka kami menduplikasinya di dinding bertentangan dengan cermin. Kerja keras di gaya Loft akan berubah jika dihiasi dengan aksesori dalam bingkai yang dibuat secara artifak.

Panel cermin

Apabila mencipta mural kami menyambungkan jubin cermin persegi atau segi tiga.Reka bentuk ini tidak mempunyai fungsi praktikal, ia berfungsi untuk menghiasi lompang di dinding.

Bilik-bilik kecil dengan kepingan cermin yang direka khas mencipta ilusi ruang yang luas. Cara kardinal untuk menerapkan idea reka bentuk adalah meletakkan mozek cermin di dinding bertentangan dari tingkap, berhampiran dengan mana anda boleh memasang beberapa pot bunga dengan tumbuh-tumbuhan.
Reka bentuk ini tidak mempunyai fungsi praktikal.

Reka bentuk ini tidak mempunyai fungsi praktikal.

Cadangan untuk penempatan:

 • Anda tidak boleh menggantung di hadapan tempat yang kami ingin sembunyikan daripada orang asing;
 • permukaan cermin tidak ada di seberang pintu depan atau di dalam bilik untuk bersantai, tidak semua orang suka melihat paparan mereka secara berterusan;
 • sekitar panel tidak mempunyai gambar atau gambar dalam rangka kerja, supaya tidak menambah variasi komposisi.

Apabila membuat panel, kita bereksperimen dengan warna dan tekstur permukaan, menambahnya dengan bahan penamat atau mengikatnya tanpa mereka.

Berkhidmat untuk menghiasi lompang di dinding

Berkhidmat untuk menghiasi lompang di dinding

kembali ke menu ↑

Niche di dinding untuk cermin

Niche bukan sahaja hiasan, tetapi juga fungsi praktikal. Di sini kita menyimpan perkara atau perkara yang tidak sering digunakan dalam kehidupan seharian. Apabila membuat ceruk menggunakan permukaan cermin untuk memberikan kedalaman bilik, tambahkan cahaya.

Di kepala katil kami menghiasi niche dengan panel cermin, membuat rak, menghiasi dengan lampu sorot atau lampu dinding. Ruang ini diperlukan untuk menyimpan perkara-perkara penting dari foto perjalanan atau keluarga.

Lembaga
Alur dinding sepadan dengan gaya keseluruhan apartmen. Sejumlah besar akan membebani bilik, akan mewujudkan kepelbagaian yang tidak menyenangkan. Gerak adalah aksen yang berasingan di pedalaman; ia tidak boleh diubah menjadi rak yang penuh dengan kapasiti dengan patung-patung berdebu.

Cermin di pedalaman

Gunakan kes-kes

8 Skor Jumlah
Mirror Illusion of Space

Cermin di apartmen mengubah pedalaman, pemasangan mereka tidak dikaitkan dengan kos kewangan yang besar. Bereksperimen dengan gaya, bekerja dengan lembaran cermin, akibat mengisi apartmen dengan kesenangan dan keselesaan. Menyingkirkan keadaan membosankan, tiba masanya untuk mengembangkan ruang apartmen dengan bantuan cermin. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
7.5
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Meningkatkan ketepuan warna bilik dengan bantuan cermin
 • "Menarik" dinding panjang dan lebar
 • Kami menutup kesilapan perancangan, menyembunyikan dinding bata, membuat peralihan antara plaster dan kertas dinding.
Cons
 • Kerapuhan struktur
 • Akan ada silauan dengan pencahayaan langsung dari lampu
 • Terletak di dinding bertentangan cermin koridor sempit membentuk labirin cermin
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk