Meningkatkan ruang dengan bantuan cermin di dapur: Di mana untuk meletakkan? Bagaimana untuk mengambil? Bagaimana hendak membuat? Memilih pilihan terbaik (di dinding, di atas rak, di atas meja, pada apron)

Cermin di dapur - satu perkara yang berguna dan perlu, tetapi tidak semestinya. Tujuan utama permukaan cermin adalah untuk mengembangkan bilik secara visual, untuk menjadikannya cerah dan sekurang-kurangnya sedikit luas. Di dapur, yang sudah besar, ia hanya diperlukan sebagai aksen, dan kemudian jika pereka mempunyai hasrat untuk menggunakannya. Bahan yang lebih baik untuk dipilih? Tempat mana yang paling sesuai? Semuanya terperinci kemudian di dalam artikel.

Kandungan artikel ini:

Apa yang perlu cermin?

Cermin sangat berbeza, dan saiz, bahan dan rupa mereka akan menentukan di mana mereka kelihatan terbaik dan gaya mana yang paling sesuai.

Pastikan untuk memilih cermin untuk gaya yang dipilih.

Pastikan untuk memilih cermin untuk gaya yang dipilih.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Mirror di bilik mandi dengan Pencahayaan (200+ Foto): Praktikal dan keaslian idea itu. Pilih aksesori tambahan (soket / jam / dipanaskan)

kembali ke menu ↑

Saiz

Dengan saiz semuanya mudah - dapur yang lebih kecil, semakin besar cermin. Di dataran kecil di Khrushchev, dinding cermin sebenar akan kelihatan baik, dan di dapur besar sebuah rumah negara akan ada cukup cermin meja kecil. Terdapat:

 • Cermin dinding penuh. Dinding cermin adalah aksen yang indah, tetapi tidak semua orang berasa selesa untuk sentiasa melihat pergerakan pantulan. Di samping itu, ia akan dikenakan harga mahal. Besar, mencerminkan orang itu sepenuhnya, tetapi sempit. Ia kelihatan cantik, pantulan tidak berpaut kepada mata saya, dan kosnya kurang. Minus - ia tidak jelas bagaimana untuk meletakkan supaya ia sesuai.
 • Separuh daripada pertumbuhan manusia dan kurang. Kecil, sering digabungkan bersama untuk menampung apron dapur atau ruang di atas dapur. Refleksi tidak dapat dilihat sepanjang masa, tetapi masih terdapat cahaya lebih daripada tanpa cermin.
 • Sangat kecil. Mereka boleh bertindak sebagai aksen - contohnya, sebuah cermin yang diletakkan di atas rak akan menarik perhatiannya, dan cermin yang menyala di sebelah lampu menekankan keasliannya dan mendarab cahaya.

Jika ruang makan anda sangat kecil, letakkan cermin di dinding dan letakkan meja berhampiran

Jika ruang makan anda sangat kecil, letakkan cermin di dinding dan letakkan meja berhampiran

Saiz hendaklah dipilih mengikut keperluan dan keperluan anda.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Meja makan dengan cermin dan cahaya: 140+ (Foto) Pilihan untuk bilik tidur anda

kembali ke menu ↑

Bahan

Permukaan cermin boleh didapati dengan cara yang berbeza. Digunakan oleh:

 • Kaca. Cermin kaca - tradisional, tetapi mahal dan berat.Dari kaca mudah, mereka juga rapuh, kerana mereka biasanya mencadangkan membeli marah atau triplex.
 • Filem plastik. Jika anda melekat dengan lembut, memberikan kesan yang boleh dipercayai. Perkara utama - untuk melicinkan semua kedutan dan buih. Sensitif terhadap kimia agresif, berfungsi lebih kurang daripada kaca, tetapi ia lebih murah dan tidak pecah.
 • Akrilik. Kaca gantian plastik nipis. Anda tidak perlu melekat di mana-mana, anda boleh meletakkan atau menggantung. Acryl adalah ringan, tidak bertarung, murah, tetapi dari masa ke masa kita mempunyai harta untuk menjadi berawan dan takut kerosakan mekanikal - ia akan retak dari kesan.

Cermin permukaan boleh dbitsya cara yang berbeza.

Cermin permukaan boleh dbitsya cara yang berbeza.

Lembaga
Adalah lebih baik menggantung pengganti akrilik di dinding, supaya jika jatuh, ia tidak akan pecah dan tidak akan mencederakan sesiapa. Dinding cermin lebih baik dilakukan daripada filem plastik - mudah diganti dan lebih murah. Tetapi, tentu saja, semua orang memutuskan untuk dirinya sendiri.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk melalui kaca cari - Cermin Kecil dan Besar di bahagian dalam apartmen (290+ Foto)

kembali ke menu ↑

Selesai

Cermin yang berbeza dipotong melihat nota yang berbeza dan berbeza membawa masuk pedalaman.

Kemasan cermin juga mungkin berbeza

Kemasan cermin juga mungkin berbeza

 • Kaca berwarna. Ia boleh menjadi apa-apa warna, bergantung kepada ia mempunyai kesan yang berbeza. Jadi, dalam cermin warna hangat, seluruh dunia kelihatan selesa dan baik. Tetapi dalam warna sejuk, sebaliknya, ketat. Lebih baik tidak menggantungkan gelas berwarna besar di dapur. Lebih baik - jubin kecil dengan warna yang berbeza. Ia kelihatan luar biasa, asli, ditambah penduduk apartmen tidak perlu melihat pantulan mereka sendiri warna yang luar biasa.
 • Kaca es tanpa corak. Cermin buruan kelihatan agak luar biasa: seolah-olah ditutup dengan lubang-lubang kecil, yang mana mustahil untuk melihat pantulan. Ia kelihatan menarik, tetapi, sekali lagi, kaca besar dengan penamat sedemikian adalah lebih baik untuk tidak menggantungnya - ia tidak mempunyai merit cermin biasa. Lebih baik menggunakan jubin, bergantian unsur-unsur reflektif dan matte dalam corak.

Penggunaan permukaan cermin yang menarik pada kabinet

Penggunaan permukaan cermin yang menarik pada kabinet

 • Kaca es dengan corak. Ia kelihatan lebih menarik daripada tanpa gambar. Hasil yang sama adalah sandblasting dan lukisan itu boleh menjadi apa-apa. Bunga dan coraknya sangat popular, tetapi anda boleh memilih burung, atau wajah seseorang, atau sesuatu yang lebih luar biasa. Gelas tersebut boleh digunakan bukannya gambar, tetapi kelebihan cermin biasa juga dilucutkan.
 • Gairah berumur. Di sesetengah tempat menjadi gelap, di beberapa tempat redup, di tempat-tempat walaupun dengan retakan. Sesuai dengan gaya vintaj dan gaya yang sama, di mana perkara-perkara yang berumur memainkan peranan aksesori. Tetapi dalam gaya klasik moden dan konvensional tidak akan berakar dan akan kelihatan asing.
 • Kaca lekapan. Ia berbeza dari yang lain kerana ia mempunyai tekstur. Ia boleh menjadi corak geometri yang mudah (berlian sangat umum), ia boleh menjadi rumit. Cermin ini kelihatan hebat dalam gaya klasik. Selalunya mereka boleh membuat pesanan, mengikut lakaran pelanggan.
 • Cermin jubin. Cermin kecil bergabung bersama dalam corak. Kesannya sedikit sama dengan kesan kaca segi, tetapi masih berbeza. Anda boleh memasukkan elemen matte atau warna dalam corak jubin.

Mirror-sun - cantik dan santai

Mirror-sun - cantik dan santai

Langkah tambahan dalam reka bentuk - lampu belakang. Ia membezakan lagi cermin dari kawasan sekitarnya. Ia boleh turun ke bawah, lampu LED kecil, atau jalur LED mana-mana warna. Dalam cermin seperti kelihatan bagus.

Lembaga
Memilih reka bentuk, jangan terlalu bersemangat dan menggabungkan terlalu banyak elemen. Cermin, yang penampilannya terlalu banyak dengan butiran, kelihatan lebih menyedihkan daripada cantik.
Jangan menggabungkan banyak butiran dan jangan membebankan pedalaman.

Jangan menggabungkan banyak butiran dan jangan membebankan pedalaman.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Cara memilih cermin di lorong? 235+ (Foto) Reka bentuk Idea untuk hiasan (almari pakaian, meja persalinan, pemakainya)

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Di mana letak di dapur?

Malah di dapur terkecil untuk cermin terdapat sekurang-kurangnya beberapa tempat.

kembali ke menu ↑

Di atas dapur

Cermin yang digantung di atas dapur tidak sangat sesuai untuk memperluas dan meningkatkan ruang, tetapi ia menjadikan aksen yang sangat baik yang menekankan kompor dan hud. Jika mereka cantik, moden dan benar-benar bernilai melihat, ini adalah tempat yang baik.

Di atas dapur bukanlah pilihan terbaik untuk digunakan

Di atas dapur bukanlah pilihan terbaik untuk digunakan

Walau bagaimanapun, sebelum anda menggantung kaca di sini, anda harus memikirkan hakikat bahawa ia pasti akan menjadi kotor dan anda perlu mencucinya selalunya dari percikan kalis, minyak, jus dan kesan stim.

Cermin akrilik tidak digantung di sini dan tidak memasang filem plastik - mereka terlalu sensitif terhadap suhu tinggi.

Fikirkan dengan lebih baik semasa reka bentuk cermin

Fikirkan dengan lebih baik semasa reka bentuk cermin

kembali ke menu ↑

Apron cermin

Untuk menghiasi apron dapur dengan cermin bermakna untuk memberi tumpuan kepada set dapur. Jika dia kacak, moden, bergaya, ini adalah idea yang baik.

Apron cermin akan menjadi yang pertama menderita brzgov lemak dan jelaga

Apron cermin akan menjadi yang pertama menderita brzgov lemak dan jelaga

Tetapi tolaknya sama dengan dapur: percikan lemak, jus, kepingan makanan akan jatuh pada cermin. Sekali seminggu, semua ini perlu dibasuh dengan kimia yang agresif. Oleh itu, tidak ada filem akrilik atau plastik dilampirkan sama ada - mereka akan menjadi tidak berguna lagi dalam keadaan sedemikian.

kembali ke menu ↑

Di atas rak

Jika kawasan pedalaman mengandungi terbuka rak di bawah hidangan, perhiasan atau alat, cermin boleh digantung di atasnya - atau mencerminkan rak sendiri.

Ini akan memberi ruang udara dan cahaya dalaman, rak di dalamnya akan kelihatan seperti niche kecil. Adalah penting, bagaimanapun, bahawa struktur harus dibuat daripada akrilik, kerana jika rak kaca jatuh, ia boleh melumpuhkan seseorang. Di samping itu, kaca sekarang licin. Dengannya segala sesuatu boleh jatuh.

Tidak banyak cermin di sini.

Tidak banyak cermin di sini.

Lebih mudah memilih plastik, yang mana tidak ada masalah seperti itu.

kembali ke menu ↑

Di atas sink

Cermin di atas tenggelam bukan sahaja hiasan, tetapi juga peluang untuk membersihkan jika mandi sibuk. Walau bagaimanapun, ia perlu menggantungnya dengan teliti: tidak terlalu rendah, supaya tiada percikan jatuh, tidak terlalu tinggi, supaya semua ahli keluarga dapat mencapai keselesaan.

Perkara utama untuk ditempatkan pada ketinggian yang akan tersedia untuk semua ahli keluarga

Perkara utama untuk ditempatkan pada ketinggian yang akan tersedia untuk semua ahli keluarga

Ia harus luas lebar lebar, tidak boleh terlalu kecil dengan sendirinya.

Ia perlu dibasuh setiap minggu, kerana air tidak dapat dielakkan jatuh ke atasnya. Kerana lebih baik untuk memilih kaca - akrilik dan plastik filem dari air tumbuh keruh.

kembali ke menu ↑

Dalam alat dengar

Di dapur terdapat banyak tempat di mana anda boleh meletakkan cermin kecil. Di atas rak di dalam kabinet, buat pintu cermin, masukkan sisipan cermin kecil.

Di dapur, banyak tempat di mana anda boleh mula memasuki cermin

Di dapur, banyak tempat di mana anda boleh mula memasuki cermin

 • Di atas rak untuk memasukkan cermin masuk akal hanya jika kabinet dalam alat dengar terbuka dan sesiapa sahaja boleh melihat di dalamnya. Jika tidak, keindahan keputusan sedemikian hanya akan hilang.
 • Pintu cermin mesti dibuat daripada akrilik, jika tidak, mereka akan terlalu berat dan terlalu tidak stabil untuk kerosakan mekanikal.
 • Sisipan cermin kecil adalah idea yang bagus. Mereka boleh dari kaca sebenar, mereka boleh berwarna atau legap, boleh menjadi bentuk yang paling rumit. Secara visual, mereka tidak akan mengembangkan apa-apa, tetapi mereka akan menarik perhatian dan kelihatan cantik.

Membuat kemasan yang menarik, dan hiasan anda akan berkilau dengan warna-warna baru

Membuat kemasan yang menarik, dan hiasan anda akan berkilau dengan warna-warna baru

Selalunya cermin dimasukkan dalam alat dengar segera. Tetapi kadang-kadang lebih mudah untuk memasukkan mereka sendiri, daripada membeli perabot baru.

kembali ke menu ↑

Di dinding

Di dinding, cermin terungkap: ia mencerminkan cahaya, membesarkan dapur, kelihatan cantik.

Di sini ia boleh menjadi apa-apa sahaja. Kecil dan bulat, besar dan persegi, jubin cermin, dengan matte atau sisipan warna, dengan atau tanpa cahaya.

Pilihannya terhad semata-mata oleh imaginasi pereka.

Meningkatkan ruang dengan bantuan cermin di dapur: Di mana untuk meletakkan? Bagaimana untuk mengambil? Bagaimana hendak membuat? Memilih pilihan terbaik (di dinding, di atas rak, di atas meja, pada apron)

Lembaga
Adalah lebih baik untuk meletakkan cermin berfungsi pada tahap pertumbuhan manusia.Tetapi hanya hiasan yang boleh diletakkan pada ketinggian mana-mana.

Cermin tidak boleh menjadi satu - ia boleh menjadi dinding cermin keseluruhan.

Panel cermin di seluruh dinding akan kelihatan cantik

Panel cermin di seluruh dinding akan kelihatan cantik

kembali ke menu ↑

Mozek cermin

Menarik melihat lukisan, pasu dan bingkai foto, dihiasi dengan kepingan cermin.

Meningkatkan ruang dengan bantuan cermin di dapur: Di mana untuk meletakkan? Bagaimana untuk mengambil? Bagaimana hendak membuat? Memilih pilihan terbaik (di dinding, di atas rak, di atas meja, pada apron)

Meningkatkan ruang dengan bantuan cermin di dapur: Di mana untuk meletakkan? Bagaimana untuk mengambil? Bagaimana hendak membuat? Memilih pilihan terbaik (di dinding, di atas rak, di atas meja, pada apron)

Meningkatkan ruang dengan bantuan cermin di dapur: Di mana untuk meletakkan? Bagaimana untuk mengambil? Bagaimana hendak membuat? Memilih pilihan terbaik (di dinding, di atas rak, di atas meja, pada apron)

Meningkatkan ruang dengan bantuan cermin di dapur: Di mana untuk meletakkan? Bagaimana untuk mengambil? Bagaimana hendak membuat? Memilih pilihan terbaik (di dinding, di atas rak, di atas meja, pada apron)

kembali ke menu ↑

Siling dengan cermin

Dengan bantuan siling cermin, anda boleh menambah sentuhan penghalusan dan eksotik ke pedalaman yang membosankan.

Meningkatkan ruang dengan bantuan cermin di dapur: Di mana untuk meletakkan? Bagaimana untuk mengambil? Bagaimana hendak membuat? Memilih pilihan terbaik (di dinding, di atas rak, di atas meja, pada apron)

Meningkatkan ruang dengan bantuan cermin di dapur: Di mana untuk meletakkan? Bagaimana untuk mengambil? Bagaimana hendak membuat? Memilih pilihan terbaik (di dinding, di atas rak, di atas meja, pada apron)

kembali ke menu ↑

Di atas meja

Ruang makan juga boleh diatur dengan cermin.

Meningkatkan ruang dengan bantuan cermin di dapur: Di mana untuk meletakkan? Bagaimana untuk mengambil? Bagaimana hendak membuat? Memilih pilihan terbaik (di dinding, di atas rak, di atas meja, pada apron)

Meningkatkan ruang dengan bantuan cermin di dapur: Di mana untuk meletakkan? Bagaimana untuk mengambil? Bagaimana hendak membuat? Memilih pilihan terbaik (di dinding, di atas rak, di atas meja, pada apron)

kembali ke menu ↑

VIDEO: Pilihan terbaik untuk meletakkan cermin di dapur

Bagaimana untuk meletakkan cermin di dapur?

Pilihan yang berjaya untuk reka bentuk anda

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Kesimpulannya

Perkara utama - untuk memilih cermin yang sesuai dengan dapur tertentu dan untuk citarasa keluarga tertentu. Untuk melakukan ini, anda tidak boleh hanya berfikir, tetapi juga menarik lakaran, dan juga menggunakan komputer, cuba pilihan mana yang akan ideal.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 85 gambar)

6.3 Skor Jumlah
Dapur Mirror

Adakah anda takut cermin di dapur? Adakah anda fikir ini sesuatu yang tidak benar dan tidak boleh diterima? Kami akan membuktikan kepada anda bahawa di dapur terdapat banyak tempat di mana anda boleh menyesuaikan cermin secara organik tanpa merosakkan pedalaman.

Penjagaan
6
Praktikal
6
Pilihan pilihan
7
Kebaikan
 • ia membolehkan anda untuk mengembangkan ruang secara visual, yang, di sebuah apartmen dengan dapur kecil kecil, sangat berguna, ia boleh menjadi aksen yang sangat baik, menumpukan perhatian di mana pemilik mahu, dan mengalihkan perhatian dari apa yang mereka tidak suka untuk memamerkan; .
Cons
 • anda perlu memilihnya, kemudian membelinya, kemudian membawanya ke rumah, kemudian membetulkannya, dan jika ternyata tempat itu dipilih dengan salah, anda perlu memperbaikinya - semua ini memerlukan masa, tenaga dan wang, ia boleh jatuh, memecahkan atau mencederakan seseorang maka, ia tidak sesuai di mana-mana - dalam provinsi yang sama tidak akan ada makna daripadanya.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk