Bagaimana hendak memilih cermin di lorong? 235+ (Foto) Reka bentuk Idea untuk hiasan (almari pakaian, meja persalinan, pemakainya)

Cermin - salah satu sifat utama di dalam lorong. Ia membantu untuk menilai penampilan anda sebelum keluar dan menghiasi pedalaman. Ia adalah sangat penting untuk menggunakan ruang bebas di lorong untuk membuat ruang untuk cermin di dalamnya.

Kandungan artikel ini:

Reka bentuk bilik ini memainkan peranan penting, memandangkan dewan masuk mewujudkan kesan pertama rumah dan pemiliknya. Reka bentuk itu tidak sepadan dengan reka bentuk - menyusahkan.

Kami menggunakan segala rasional

Kami menggunakan segala rasional

Dekorasi ruang depan boleh menjadi masalah sebabnya:

 • Kekurangan ruang bebas.
 • Sejumlah besar item dan perabot.
 • Cahaya rendah.
 • Tata letak bilik yang tidak selesa.
 • Kekurangan dana.

Kes yang paling biasa ialah kekurangan ruang kosong untuk perabot dan barangan dalaman. Di samping itu, sebuah bilik dalam warna gelap dan pencahayaan yang buruk kelihatan hodoh dan sempit. Untuk menyelesaikan masalah ini akan membantu reka bentuk yang cantik dan bergaya, yang mesti diletakkan dengan betul di dalam bilik.

Perabot yang indah dipilih adalah kunci kepada reka bentuk yang berjaya.

Perabot yang indah dipilih adalah kunci kepada reka bentuk yang berjaya.

Cermin bukan sekadar alat hiasan yang digunakan untuk menghiasi sebuah apartmen. Selain hiasan, ia juga melakukan fungsi utamanya - orang melihatnya sebelum keluar untuk mengetahui tentang penampilan mereka.

Pilihan bukan tugas paling mudah. Terdapat banyak jenis yang berbeza, bervariasi dalam bentuk dan saiznya. Anda perlu memilih cermin mengikut keutamaan anda dan gaya keseluruhannya. lorong.

Cermin adalah berbeza dalam bentuk dan saiznya.

Cermin adalah berbeza dalam bentuk dan saiznya.

Ciri reka bentuk

Gaya cermin sepadan dengan gaya di mana dewan itu dapat dikekalkan. Reka bentuk dipilih supaya pembelian tidak kelihatan konyol dan tidak enak. Terdapat empat gaya reka bentuk bilik:

Dalam gaya Provence - semua di bawah gaya

Dalam gaya Provence - semua di bawah gaya

Bentuknya boleh menjadi: bujur, persegi, lurus, bulat atau diukir. Ia harus digabungkan dengan perabot, warna dinding, siling dan perabot lain. Bingkai boleh dibuat dari bahan yang berbeza:

Sorotan terang pedalaman

Sorotan terang pedalaman

Bingkai logam sesuai untuk lorong dalam gaya retro (gaya lama). Bingkai kayu yang diukir akan kelihatan baik dengan laci besar laci.

Pilihan warna bilik bergantung kepada saiznya. Sekiranya kecil, maka lebih baik untuk meninggalkan warna-warna gelap. Sebaliknya, perabot (dengan gabungan yang sesuai dengan warna dinding) boleh menjadi gelap. Sebagai contoh, perabot kayu wenge sesuai untuk dinding cahaya.

Gaya terbaik untuk sebuah bilik kecil minimalisme. Anda boleh memilih perabot dalam gaya negara, berteknologi tinggidengan mengeluarkan semua barangan yang tidak perlu. Tidak sesuai ke dalam transformer perabot lorong kecil.
Kami mengatur gaya minimalis

Kami mengatur gaya minimalis

Untuk lorong yang besar, gaya klasik dengan hiasan adalah sesuai (jika sesuai). Jangan takut meluap bilik, jika tidak, ia mungkin kelihatan kosong.

kembali ke menu ↑

Saiz cermin

Mereka yang menggunakan cermin untuk tujuan yang dimaksudkan, adalah yang terbaik untuk membeli menegak yang besar. Pilihan ini akan berjaya untuk hiasan lorong-lorong dengan siling rendah. Mereka mengangkat secara visual silingmenarik bilik keluar.

Dalam koridor kecil (paling kerap di rumah Khrushchev), keperluan untuk mengembangkannya semestinya timbul. Cermin akan membantu mengembangkan ruang secara visual, dan anda perlu menggantungnya pada dinding lebar. Pembinaan lantai volumetrik tidak sesuai untuk lorong seperti itu, dan bukannya lebih baik untuk membuat ruang untuk:

 • Rak terbina dalam dengan pintu gelangsar.
 • Almari pakaian fasad cermin.
 • Kasut kecil.

Reka bentuk cermin asal

Reka bentuk cermin asal

Kesan pengembangan kawasan adalah berdasarkan refleksi di permukaan cermin. Semakin lama permukaan yang mencerminkan, semakin luas koridor akan muncul.

Untuk siling rendah anda perlu membeli cermin menegak. Biasanya mereka diletakkan di dinding, tetapi ada penyelesaian yang lebih kreatif - untuk meletakkan di pintu depan. Untuk mencapai pengembangan dua kali, mereka diletakkan di penjuru koridor.

Anda juga boleh menggunakan cermin kecil untuk hiasan, di mana anda dapat melihat setengah daripada refleksi anda. Biasanya mereka mempunyai bentuk bujur, bingkai yang menarik dan dihiasi dengan kemasan indah. Mereka juga sering mempunyai latar belakang di bahagian atas dan atas.

Model Oval untuk refleksi anda

Model Oval untuk refleksi anda

Terdapat pilihan lain - pengambilalihan kabinet dengan cermin. Di pintu adalah satu atau dua permukaan cermin. Terdapat juga ibu jari untuk kasut atau meja persalinan dengan cermin.

Perabot ia boleh menjadi lantai, dinding atau swivel. Jenis terakhir perabot boleh diulas, diputar atau dipindahkan ke tempat lain.
Almari pakaian untuk barangan dan kasut anda

Almari pakaian untuk barangan dan kasut anda

kembali ke menu ↑

Lampu latar

Di lorong kerap tidak terdapat sumber cahaya semulajadi - tingkap. Ia menggantikannya lampu di siling atau lampu yang dipasang pada dinding yang terletak di atas jadual atau laci dada. Cermin bercahaya - penyelesaian yang sangat bergaya. Reka bentuk ini bukan hanya praktikal, tetapi juga sangat selesa dan cantik.

Pencahayaan membuat bahagian dalam bilik lebih misteri dan menarik. Anda boleh di depan cermin, tidak termasuk lampu. Di samping itu, suasana lorong akan berubah kerana pencahayaan seperti itu. Pilihan ini akan kelihatan hebat di dalam bilik kecil.
Penerangan - keputusan mudah untuk dewan

Penerangan - keputusan mudah untuk dewan

Pilihan yang paling berjaya adalah pembinaan yang tinggi, kerana di dalamnya orang itu dapat dilihat sepenuhnya. Di kedai anda boleh membeli pelbagai reka bentuk - dari kecil ke besar.

Lampu untuk lorong dengan cermin besar dipilih secara individu. Untuk lampu pencahayaan, bahagian atas rim cermin adalah sangat baik (tetapi hanya jika ia terletak tidak lebih daripada dua meter di atas paras lantai). Sekiranya ia luas, lampu belakang diletakkan di atas lampu sisi (sekatan yang sama dengan ketinggian adalah berkuat kuasa).

Model untuk paparan penuh

Model untuk paparan penuh

Anda perlu memilih latar belakang, dengan mengambil kira beberapa ciri:

 • Kekurangan lampu berwarna.
 • Perpaduan dengan gaya bilik.
 • Mengelakkan lekapan matte dan putih.

Pastikan untuk menggabungkan dengan gaya seluruh bilik.

Pastikan untuk menggabungkan dengan gaya seluruh bilik.

Lampu mesti digabungkan dalam gaya mereka dengan reka bentuk keseluruhan lorong.. Anda boleh membuat lampu loket dengan lampu sorot. Terdapat juga model dengan latar belakang terbina dalam.

kembali ke menu ↑

Prinsip penempatan

Sesetengah pereka memasang cermin di dinding. Kaca boleh sama ada pada permukaan satu dinding atau dua. Koridor cermin itu kelihatan sangat mengagumkan, tetapi tidak semua orang mampu.

Selalunya memasang satu cermin di salah satu dinding lorong. Anda juga boleh meletakkan laci dada dengan pintu cermin. Meletakkan objek di hadapan pintu masuk tidak disyorkan (dengan pengecualian yang jarang berlaku).

Idea gaya ringan dengan cermin

Idea gaya ringan dengan cermin

 

 

kembali ke menu ↑

Kabinet di dewan

Sebuah almari pakaian dengan dinding cermin melakukan beberapa fungsi berguna di lorong: ia menjimatkan ruang dan menyimpan benda-benda di dalamnya. Unsur tersebut di pedalaman secara visual meningkatkan ruang di dalam bilik, menjadikannya lebih nyaman dan selesa.

Cermin di lorong melakukan beberapa fungsi penting:

 • Perkembangan visual kawasan tersebut. Ia mencerminkan cahaya, mengisi mereka semua bilik, dan juga membolehkan anda dengan betul mengalahkan skema warna. Perabot putih adalah yang terbaik.
 • Tidak berlebihan benda-benda kecil di dalam bilik. Kabinet dengan permukaan cermin kelihatan sangat padat. Di samping itu, tidak perlu mengambil perabot secara berasingan, dan ia tidak mengambil banyak ruang.
 • Keselesaan tinggi. Untuk mengambil perkara yang betul, anda tidak perlu pergi ke bilik lain - hanya tolak pintu.

Almari terbina dalam meningkatkan kawasan bilik

Almari terbina dalam meningkatkan kawasan bilik

kembali ke menu ↑

Lebar Kabinet

Di koridor sempit, kabinet cermin sempit yang tidak terlalu banyak ruang kosong kelihatan lebih baik. Ketaksempurnaan perabot sedemikian akan memberikan kepadatan, serta kemudahan dan praktikalnya.

Untuk jenis bilik ini adalah kaf sempit yang sesuai di mana terdapatnya rak untuk menyimpan kasut dan payung. Di samping itu, refleksi itu akan secara visual mengembangkan koridor sempit.

Di dalam bilik berbentuk persegi boleh menampung almari yang luas. Ia adalah mungkin untuk menyimpan di dalamnya bukan sahaja pakaian luar (jaket dan jas hujan), tetapi juga barangan lain yang tidak mempunyai tempat di apartmen - peralatan senaman, papan seterika, khemah, pembersih vakum, mak, dll. Item dalaman seperti itu dan mengubah lorong itu, dan untuk mengelakkan kekacauan rumah dengan barang-barang yang tidak perlu.

Di alun-alun persegi adalah lebih baik menggunakan almari yang luas

Di alun-alun persegi adalah lebih baik menggunakan almari yang luas

Sebelum membeli (terutamanya untuk lorong dengan koridor sempit), anda perlu mengambil ukuran kawasan tersebut. Untuk ini, anda boleh menggunakan ukuran pita.

kembali ke menu ↑

Model tertanam

Untuk bilik kecil, model tertanam dengan permukaan cermin adalah paling sesuai. Mereka tidak menduduki ruang bebas dan berada dalam keadaan yang sangat padat. Pakaian serban sandblast sangat biasa, kerana mereka kelihatan mahal dan elegan.

Kelemahan utama perabot sedemikian adalah pembuatan di bawah perintah itu, kerana ia mesti sesuai dengan parameter ruang. Oleh itu, pengeluaran mengambil sedikit masa. Model tentang saiz bilik tidak boleh dibeli.
Model tertanam dengan gambar

Model tertanam dengan gambar

Sekiranya anda mempunyai niche, anda boleh menyimpan di dinding kabinet, kerana bukannya akan ada dinding. Anda hanya perlu memesan pintu sistem coupe untuk kasut dan lain-lain, memasangnya di lorong dan gunakan. Jika kabinet juga mesti melaksanakan fungsi hiasan, terdapat teknik yang berbeza - filem dekoratif atau reka bentuk pasir.

kembali ke menu ↑

Sudut

Pakaian penjuru penjuru biasanya diletakkan di dalam lorong yang mempunyai satu sudut percuma. Sekeping perabot ini sangat luas, membolehkan anda menggunakan ruang bebas dengan cekap. Kabinet sangat bagus untuk menyimpan pelbagai aksesori, pakaian, beg dan barang-barang yang tidak sesuai di dalam bilik (papan setrika, peralatan senaman, dan lain-lain)

Model yang sangat mudah dan praktikal

Model yang sangat mudah dan praktikal

Jika lorong itu cukup luas, maka perabot yang sesuai tanpa dinding sisi, yang akan bersentuhan dengan dinding. Untuk lorong-lorong kecil, anda boleh memilih bukan segi tiga, tetapi kabinet pentagon.

Di luar terdapat pelbagai rak, laci, dan di dalamnya - barisan jauh untuk pakaian luar. Malah sebuah almari kecil menyediakan pengguna dengan keadaan bilik yang ideal, menjimatkan ruang dan menghiasi pedalaman.
Rasional menggunakan ruang

Rasional menggunakan ruang

kembali ke menu ↑

Radius

Kabinet radial direka khusus untuk mereka yang suka perabot yang tidak standard. Perabot ini adalah model dengan pintu cembung yang boleh ditolak ke sisi lilitan. Kabinet seperti ini bukan sahaja lapang, tetapi juga selesa, cantik. DTeknologi sandblasting, percetakan foto, dan lain-lain digunakan untuk menghias perabot tersebut.

Kabinet radial mempunyai maruah yang mengagumkan - ia selamat untuk kanak-kanak kecil. Sekiranya ia tertulis di sudut dan tidak mempunyai sudut tajam, maka ia tidak membawa sebarang bahaya untuk kanak-kanak prasekolah. Kelebihan perabot ini dikompensasikan dengan harga yang tinggi (berbanding dengan kabinet standard).
kembali ke menu ↑

Lokasi di dalam bilik

Apabila membeli adalah sangat penting untuk memilih lokasi yang betul. Kabinet yang tidak dipilih secara tepat dapat mengurangkan lorong secara visual, mengambil lebih banyak ruang bebas atau menjadikannya lebih gelap dan lebih mencolok.

Terdapat beberapa peraturan lokasi untuk membantu meletakkannya dengan betul di dalam bilik:

 • Jika koridor di koridor panjang dan sempit, maka anda perlu memasang kabinet di dinding terpendek. Selalunya dalam keadaan sedemikian, dia berada di hadapan pintu depan, tetapi itu tidak menakutkan. Susunan perabot ini agak berjaya.
 • Dalam bilik-bilik persegi yang terbaik adalah untuk meletakkannya di sepanjang dinding, dan sepanjang panjangnya. Almari gelongsor sesuai untuk lorong dengan niche.
 • Jika lorong mempunyai banyak pintu yang diarahkan ke bilik lain, almari yang sempit dan tinggi akan sesuai, yang ditempatkan tepat di pintu masuk. Jadi dia tidak akan campur tangan, menyentuh pintu terbuka.

Buat reka bentuk dengan satu item sahaja.

Buat reka bentuk dengan satu item sahaja.

kembali ke menu ↑

Dresser dengan cermin

Terdapat beberapa pilihan untuk pemakainya: model yang tidak disambungkan kepada unsur-unsur lain dan monolitik dengan cermin terbina dalam. Pilihan pertama adalah berbeza kerana cermin digantung terus di dinding.

Sebelum memilih model rias, anda perlu menyedari tujuan yang dibeli. Dari ini akan bergantung kepada kemunculan perabot, reka bentuknya. Sebagai contoh, jika laci dada dibeli untuk pakaian luar, topi dan selendang, maka lebih baik memilih model tradisional.
Pilihan apabila cermin digantung di dinding

Pilihan apabila cermin digantung di dinding

Dada yang mempunyai ruang dengan rak adalah sesuai untuk menyimpan kunci, cermin mata dan sponge untuk kasut. Ia akan kelihatan sangat bagus dengan banyak asimetri berbanding laci yang lain untuk menyimpan perkara kecil dan sederhana. Di bahagian bawah meja rias biasanya ada rak untuk kasut. Terdapat juga model yang dibuat secara eksklusif untuk menyimpan barangan kecil.

Kebaikan dan keburukan

Cermin adalah salah satu unsur yang paling penting di lorong, itulah sebabnya perabot dengan permukaan reflektif sangat popular:

 • Laci dada terang membantu mengembangkan lorong kecil, untuk mewujudkan ilusi kebebasan di apartmen. Warna putih sesuai dengan hampir semua gaya, sesuai untuk lorong pelbagai jenis.
 • Terdapat banyak jenis pakaian rias cermin. Untuk menghiasi dewan akan membantu bingkai dengan hiasan asal.
 • Dada mengambil sedikit ruang, tidak menghalang laluan, dan benda-benda disimpan di tempat yang mudah.

Dada putih laci - mencipta ilusi kebebasan

Dada putih laci - mencipta ilusi kebebasan

Kelemahan perabot tersebut adalah:

 • Kesukaran dalam penjagaan. Permukaan mesti dibersihkan dengan detergen khas untuk menjadikannya kelihatan kemas.
 • Pembongkaran yang diperlukan. Untuk menyusun semula kabinet, anda perlu menggerudi lubang untuk skru di tempat lain.

Lebih sukar untuk menjaga pakaian seperti itu.

Lebih sukar untuk menjaga pakaian seperti itu.

Bahan

Lorong adalah bilik yang paling kotor dan lumayan di rumah, jadi semua perabot dan lekapan di dalamnya mesti tahan lasak dan boleh dipercayai. Bahan pemakainya tidak boleh terlalu kotor, takut kelembapan atau merosot dari objek tajam:

 • MDF dan papan serpih. Daripada bahan-bahan moden ini, perabot lorong paling kerap dibuat. Permukaan laminasi paling sesuai untuk pembuatan perabot yang selesa dan praktikal. Menyelesaikan fasad venir yang sesuai untuk lorong dengan dalaman klasik.
 • Arahan semulajadi. Untuk membuat perabot mewah pada pengeluaran menggunakan kayu mahal. Ia diperbuat daripada spesies seperti beech, alder, ash atau oak. Fasad perabot tersebut biasanya dihiasi dengan batu tangan yang dicat, diukir, berharga atau setengah berharga.
 • Plastik. Ia mudah untuk menjaga perabot itu, ia tidak memerlukan pembersih yang mahal.Untuk pembersihan, alat biasa sesuai. Pelbagai warna plastik adalah besar (tidak seperti kayu), jadi mudah untuk memilih warna yang dikehendaki.

Bahan dada tidak boleh terlalu kotor

Bahan dada tidak boleh terlalu kotor

Sekiranya anda ingin mencipta idea reka bentuk berani dan asli di rumah anda, anda boleh mencuba model yang digabungkan, yang dihiasi dengan kulit, dibuat "antik" atau dihiasi dengan unsur-unsur kecil logam.

Saiz dan bentuk

Saiz pemakainya sepadan dengan saiz bilik. Di dalam dada sepatutnya menjadi sistem simpanan yang mudah untuk barangan kecil. Terdapat pelbagai jenis pakaian:

 • Sudut. Jenis perabot ini terletak di sudut bilik. Pertimbangkan hakikat bahawa laci dada yang lapang paling sesuai untuk bilik berbentuk persegi. Untuk lorong kecil, anda boleh mengambil laci dada dengan pintu gelangsar.
 • Sempit. Mereka biasanya diletakkan di sepanjang dinding, kerana saiz kecil mereka tidak mengganggu bergerak sepanjang koridor. Selalunya mempunyai banyak rak untuk menyimpan barangan kecil.
 • Thumbs. Mereka menggabungkan dua keping perabot sekaligus. Mereka boleh digunakan untuk penyimpanan, dan bukannya pendirian. Pada atas meja boleh berbaring kekunci, beg atau sikat.
 • Dressers. Model yang menggabungkan beberapa jenis perabot adalah perkara biasa kerana kepraktisan mereka. Mereka adalah penggunaan lorong ruang bebas yang paling menguntungkan. Kos kit sedemikian rendah.

Dada laci sempit untuk pergerakan mudah

Dada laci sempit untuk pergerakan mudah

Bagaimana hendak meletakkan?

Lorong harus selesa dan praktikal. Untuk menyimpan barang-barang kecil, pakaian luar dada laci dengan cermin adalah sempurna. Ia mungkin:

 • Dinding dipasang. Ini adalah tukang rias klasik dengan permukaan reflektif yang besar dalam bingkai yang cantik atau model dengan kelengkapan krom.
 • Digantung. Biasanya ini adalah pakaian kecil yang menyimpan pelbagai barangan kecil. Dresser padat lebih baik ditempatkan lebih dekat ke pintu keluar, supaya semua yang anda perlukan sentiasa di tangan.
 • Sudut. Jenis perabot ini akan sesuai dengan sempurna ke dalam bilik berbentuk persegi dengan sudut yang betul. Di dalamnya anda boleh menyimpan dan berus untuk kasut, dan pakaian luar (kot dan jaket).

Pilihan digantung untuk lorong

Pilihan digantung untuk lorong

Di lorong-lorong dengan niche seni bina anda boleh menguruskan bilik persalinan tertutup atau terbuka.

kembali ke menu ↑

Jadual dengan cermin

Di dinding anda boleh menggantung bukan sahaja gambar dan pelbagai hiasan, tetapi juga rak, mural, poster. Juga di dinding, anda boleh mempunyai perabot dinding. Salah satu pilihan adalah meja dinding atau konsol. Ia harus digabungkan dengan cermin di lorong. Perabot sedemikian biasanya diperbuat daripada kayu:

 • Calvados.
 • Beech.
 • Pear.
 • Alder
 • Redwood

Meja dengan cermin untuk lorong-lorong kecil

Meja dengan cermin untuk lorong-lorong kecil

Meja kayu ini bagus untuk lorong-lorong kecil. Pilihan konsol dinding kini besar.

kembali ke menu ↑

Palam kaca dengan cermin

Banyak rak mudah - kriteria penting ketika memilih perabot di lorong. Salah satu pilihan yang mudah ialah cermin dengan cermin. Yang paling mahal dibuat di Itali, lebih murah - di Rusia. Pemakainya sesuai untuk dewan masuk dalam gaya:

 • Negara
 • Klasik
 • Provence.

Model popular untuk bilik ini

Model popular untuk bilik ini

Kaca dermaga digabungkan dengan cermin apa-apa jenis. Ia boleh menjadi murah jika dibuat daripada berlapis MDF. Model kayu lebih mahal, jadi tidak semua orang boleh membeli perabot itu.

kembali ke menu ↑

Cermin baguette

Cermin semacam itu digunakan bukan sahaja di pangsapuri, tetapi juga di rumah-rumah persendirian. Ia digunakan untuk pencinta dekorasi berani bilik, ia kelihatan cerah dan moden. Selalunya digunakan dalam bilik dalam gaya klasik.. Selain lorong, ia juga boleh ditempatkan di bilik tidur, bilik mandi bilik, lobi atau pejabat.

Cermin rangka untuk pedalaman klasik

Cermin rangka untuk pedalaman klasik

Gabungan hebat - bingkai putih atau baguette palsu. Menggantikan cermin baguette boleh dikelilingi dengan meja kayu.

Cermin baguette mempunyai kelebihan tertentu:

 • Pilihan reka bentuk yang berbeza. Anda boleh membuat reka bentuk bulu, tanah liat, sutera, rhinestone, seramik, kayu, kertas atau gangsa, dan juga alat makan.
 • Mudah diganti. Jika dikehendaki atau perlu, baguette mudah dibaiki.
 • Penerbangan sendiri mewah. Individu kreatif boleh menunjukkan imaginasi mereka di atasnya. Anda boleh menggunakan gam dan kain, seramik atau kayu sebagai bahan bekas.
 • Perlindungan kerosakan. Baguette melindungi dari calar, cip dan retak, tidak memotong tepi tajam.

Terdapat banyak pilihan reka bentuk.

Terdapat banyak pilihan reka bentuk.

Malangnya, cermin baguette mempunyai kelemahan:

 • Berat produk. Bingkai seperti itu sering menimbulkan berat, menjadikan keseluruhan cermin lebih berat. Ini menjadikannya mustahil untuk dilampirkan drywall.
 • Penjagaan khas. Jika beguette diperbuat daripada bingkai ukiran kayu gangsa tempa, ia perlu dibersihkan dengan cara khas.

kembali ke menu ↑

Cermin muka

Dalam bahasa Perancis, perkataan "facet" diterjemahkan sebagai "bidang pesawat". Teknologi penekanan digunakan untuk membuat cermin luar biasa yang digunakan di pedalaman moden.. Teknologi ini mula digunakan oleh orang Perancis, dan terima kasih kepada negara ini bahawa ia mendapat pengiktirafan yang luas di banyak negara.

Cermin muka

Cermin muka

Faceting dihasilkan sepanjang keseluruhan produk pada sudut yang sama (dari 100 hingga 550 darjah). Secara visual, cermin semacam ini menjadi lebih besar dan mencerminkan lebih banyak cahaya daripada biasa. Ia sesuai untuk bilik-bilik gelap dan kecil - ia akan membantu untuk mengembangkannya secara visual.

Terdapat beberapa cara untuk membongkok, teknologi dilaksanakan:

 • Potong dua hala. Dalam proses ini, aspek kecil ditapis pada yang besar. Cermin ini tidak memerlukan reka bentuk khas dan butiran yang tidak diperlukan. Ia digunakan untuk membuat komposisi atau pengeluaran panel khas yang mengubah pedalaman.
 • Cut melengkung. Aspek seperti itu boleh dibuat dengan ketebalan dari 0,05 hingga 0,15 cm. Kemiringan muka bisa 0,4 cm, dan ukuran satu bagian tidak boleh kurang dari 45 cm.
 • Potongan Rectilinear. Aset semacam ini sesuai untuk cermin kecil, saiz minimumnya harus mencapai 25 hingga 25 cm. Sempadan sempadan produk adalah dari 50 hingga 450 darjah. Cermin tidak boleh kurus daripada 0.04 cm, untuk pengudaraan kanvas yang lebih luas diperlukan.

Ia mempunyai pelbagai aspek.

Ia mempunyai pelbagai aspek.

kembali ke menu ↑

Fatset di pedalaman

Permukaan cermin ini boleh digunakan apabila menyelesaikan permukaan yang berbeza atau sebagai hiasan yang berasingan. Ia boleh menghiasi, sebagai contoh, lantai atau siling, serta lengkungan, pintu atau tiang. Ini membolehkan anda menyembunyikan kecacatan kecil, secara visual meningkatkan ruang bebas di dalam bilik.. Oleh itu, meletakkan jubin cermin di lorong kecil adalah penyelesaian yang sangat baik.

Cermin depan boleh digantung di ruang tamu. Ini akan membantu dengan cara baru untuk mengalahkan bahagian dalaman yang biasa. Untuk meningkatkan kesan positif jubin cermin, sumber cahaya tambahan boleh diletakkan di sebelahnya. Anda boleh menggunakan sorotan yang mengisi bilik dengan perhiasannya.
Gunakan segi untuk menghiasi siling

Gunakan segi untuk menghiasi siling

Menggunakan cermin segi dalam bilik mandi adalah penyelesaian yang sangat baik, kerana bilik ini biasanya bersaiz kecil. Di dalam bilik semacam itu, anda boleh meletakkan banyak hiasan seperti itu, kerana ia akan menjadi sukar untuk mengalahkannya. Cermin membuat kesan kedalaman dan infiniti. Untuk menguatkannya, anda boleh meletakkan jubin pada seramik pepenjuru dan bergantian dengan cermin. Sangat penting untuk memilih sudut yang betul, kerana ia mempengaruhi persepsi keseluruhan ruang secara keseluruhan.

Dapur Ia juga merupakan tempat yang bagus untuk meletakkan cermin facet. Ia akan mencerminkan hidangan masak yang akan membantu meningkatkan selera makan anda. Menurut Feng Shui, dipercayai bahawa cermin itu menarik kekayaan ke rumah.

Sering digunakan di dapur

Sering digunakan di dapur

Di dalam bilik tidur, sama ada anda tidak boleh menggunakan permukaan reflektif sama sekali, atau anda perlu melakukannya dengan teliti. Di dalam bilik untuk berehat, tidak ada yang perlu ditegakkan, jadi jika anda ingin membeli cermin, anda perlu berhenti pada kecil. Ia tidak boleh dilihat dari mana-mana bahagian bilik, menjengkelkan mata dengan pantulan.
kembali ke menu ↑

Rak di lorong sempit

Untuk koridor yang sempit di lorong itu, seorang tukang kasut sempit paling sesuai. Apabila memilih tinggal di obuvnitsu tinggi dan lapang. Di dalam kabinet sempit sering mempunyai banyak rak, dan mereka sesuai dengan banyak perkara kecil yang berbeza.Kasut-kasut ini mempunyai pelbagai, jadi pilihlah mudah. Berbanding dengan kes dan pembuat pakaian, kos tukang kasut murah. Walau bagaimanapun, ia tidak kalah dengan mereka dalam parameter mereka.

Terdapat juga kasut dengan tempat duduk. Di samping rak untuk menyimpan barang-barang kecil dan kasut, pakaian seperti itu sangat mudah digunakan. Kini, anda tidak perlu memakai kasut atau tali kasut semasa berdiri.

Model kasut popular dengan tempat duduk

Model kasut popular dengan tempat duduk

Anda boleh meletakkan warna-warna cerah di tempat duduk bantaluntuk mempelbagaikan reka bentuk. Di samping itu, tidak perlu membeli perabot hitam atau coklat standard. Kotak cerah yang terang dengan kerusi berwarna akan membawa sentuhan gembira ke bahagian dalam lorong.

Obuvnitsa untuk dewan, mempunyai cermin - salah satu pilihan yang paling anggaran dan mudah. Salah satu kelemahan perabot itu adalah saiznya yang kecil, selalunya tidak dalam pertumbuhan penuh, tetapi hanya separuh. Jika di lorong terdapat cermin lain, yang mempunyai saiz yang besar, yang kedua akan menjadi pelengkapnya.
Pilihan yang paling mudah dan bajet

Pilihan yang paling mudah dan bajet

Pilihan lain yang menarik untuk lorong adalah shoebox dengan gantungan. Ia lebih murah daripada almari pakaian, tetapi pada masa yang sama anda boleh menyimpan beberapa elemen pakaian luar di dalamnya. Jika kasut itu mempunyai tempat duduk, maka ia lebih mudah dalam kehidupan seharian. Kuku-kuku seperti ini tidak mengambil banyak ruang dan sesuai digunakan di lorong-lorong kecil.

Salah satu jenis kasut - logam. Ia diperbuat daripada beberapa bilah, yang memberikan ventilasi kasut. Ia tidak mengumpul kotoran dan kelembapan, dan kasut kering secara semula jadi. Di samping itu, logam tidak menyerap bau kasut (tidak seperti kayu atau plastik). Shod obuvnitsa sempurna sesuai ke dalam mana-mana bahagian dalam.

Cermin di pedalaman

Memilih idea reka bentuk terbaik.

8.8 Skor Jumlah
Cermin di lorong - memperluaskan ruang

Membeli cermin di lorong pastinya idea yang baik. Perlu diingat bahawa kabinet sempit sesuai untuk lorong-lorong yang sempit, untuk persegi - yang di sudut. Untuk mengembangkan bilik kecil, anda boleh membeli cermin facet. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Kemudahan - anda boleh melihat sendiri sebelum meninggalkan
 • Pembesaran visual ruang - cermin yang betul akan membantu mengubah lorong tidak jelas dan visual menjadikannya lebih besar
 • Daya tarikan luaran - cermin (terutamanya aspek) menghiasi pedalaman
Cons
 • Penjagaan khas - sesetengah memerlukan penjagaan khas dan teliti (terutama untuk cermin faset dan baguette)
 • Kemungkinan untuk pecah - jika ada cermin besar di lorong atau beberapa, maka selalu ada peluang untuk memecahkannya
 • Sudut tajam - sesetengah cermin tidak mengendalikan, supaya mereka boleh dipotong
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk