Cermin di bilik mandi dengan lampu (200+ Foto): Praktikal dan keaslian idea itu. Pilih aksesori tambahan (soket / jam / dipanaskan)

Pencahayaan cermin di bilik mandi tidak wajib. Tetapi jika anda melihat kesan ini - anda tidak boleh menafikannya kepada diri sendiri. Cermin boleh sama sekali berbeza, supaya setiap orang dapat memilih pilihan untuk diri mereka sendiri. Pilihan pilihan kami akan mengejutkan anda dan menunjukkan keindahan bilik ini.

Kandungan artikel ini:

Cermin almari di bilik mandi

Almari pakaian cermin - ini adalah salah satu idea baru dalam reka bentuk bilik mandi. Ia merujuk kepada praktikal perabotyang amat sesuai untuk bilik kecil, kerana fungsi dan rak untuk menyimpan pelbagai dana dan aksesori itu sendiri.

Lembaga
Sekiranya saiz bilik mandi tidak menjimatkan ruang, cermin almari boleh digunakan sebagai cara hiasan, memilih model apa-apa saiz dan reka bentuk.
Perabot praktikal yang boleh menghiasi bilik mandi

Perabot praktikal yang boleh menghiasi bilik mandi

Mereka yang telah membeli almari pakaian cermin di bilik mandi, perhatikan kelebihan berikut perabot ini:

 • keupayaan untuk mengisi bilangan rak yang dikehendaki, cangkuk, jabatan;
 • teknologi perhimpunan mudah (banyak mengatasi ia secara bebas);
 • organisasi pencahayaan di dalam kabinet dan di luar;
 • penjimatan tenaga kerana kehadiran lampu latar;
 • kemungkinan melaksanakan mana-mana versi ruang dalaman dan hiasan luar.

Kemudahan untuk seluruh keluarga

Kemudahan untuk seluruh keluarga

Ahli keluarga besar akan menghargai pembelian kabinet cermin di bilik mandi. Biasanya, item kebersihan perlu dilakukan, di tempat yang boleh diakses oleh semua orang, contohnya, jika terdapat anak-anak, anda boleh meletakkan loker yang rendah, dengan memperuntukkan untuk mereka rak yang lebih rendah.

Semua barangan kebersihan di tangan

Semua barangan kebersihan di tangan

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Kebaikan dan keburukan siling regangan di bilik mandi: Penyelesaian terbaik atau fesyen? (125+ Foto)

kembali ke menu ↑

Bahan

Setiap suri rumah tahu bahawa apabila memilih perabot kriteria penentuan utama adalah kebolehpercayaan, yang secara langsung bergantung kepada bahan yang digunakan dalam pembuatan model. Begitu juga dengan pilihan kabinet cermin di bilik mandi. Untuk bahan yang boleh dipercayai, ia mesti mempunyai sifat berikut:

Kebolehpercayaan dan kabinet cermin berkualiti tinggi

Kebolehpercayaan dan kabinet cermin berkualiti tinggi

 • tidak berubah warna walaupun dengan operasi yang panjang;
 • jangan ubah saiz (jangan mengendur);
 • menolak kesan kelembapan dan stim, tanpa ia tidak dapat dilakukan di bilik mandi;
 • salutan tidak sepatutnya stratify dan / atau kupas;
 • jangan merosot dengan perubahan suhu yang ketara di dalam bilik.

Keselesaan, reka bentuk dan fungsi yang bergaya

Keselesaan, reka bentuk dan fungsi yang bergaya

Pengilang menawarkan kabinet cermin bahan yang berbeza. Yang paling tahan lama, dipercayai dan praktikal adalah:

Kabinet kayu memerlukan penjagaan khas.

Kabinet kayu memerlukan penjagaan khas.

Dua pilihan terakhir - paling murah, jadi kebolehpercayaan mereka jauh lebih rendah daripada yang lain. Pada masa yang sama, chipboard dan plastik adalah pilihan kos rendah terbaik berbanding dengan yang sedia ada yang lain.

Bagi kaca, dalam pembuatan cermin kabinet digunakan sampel khusus, dicirikan oleh rintangan kesan dan kebolehpercayaan.

Sekiranya model itu mempunyai bahagian-bahagian kayu, maka kabinet tersebut akan memerlukan penjagaan khas. Ia terdiri daripada penyiaran dan mematuhi saranan pengeluar lain untuk perlindungan terhadap acuan.

Cermin yang paling tahan lama adalah kabinet yang diperbuat daripada semulajadi yang ditiru batu. Mereka bukan sahaja praktikal, tetapi juga kelihatan mulia, dan satu-satunya kelemahan mereka adalah kos yang tinggi.

Pada nota
Peralatan moden membolehkan anda menyelesaikan perabot untuk sebarang batu berharga, jadi kabinet cermin ini sesuai untuk bilik mandi, dibuat dalam gaya mewah.
Tempat berhampiran cermin boleh dihiasi dengan gambar

Tempat berhampiran cermin boleh dihiasi dengan gambar

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Pilihan Selesai Mandi Bilik Mandi (175+ Foto). Buat reka bentuk yang akan diingati.

kembali ke menu ↑

Reka bentuk

Almari cermin untuk bilik mandi boleh direka di bawah ruang bebas yang tersedia. Pengilang menawarkan pelbagai jenis variasi model, yang paling popular adalah reka bentuk sedemikian:

1Luar. Almari pakaian cermin yang dipasang di lantai akan menjadi pilihan yang sangat baik untuk keluarga dengan anak-anak. Biasanya, perabot luar seperti itu mempunyai dua versi reka bentuk sokongan: sama ada empat kaki atau sokongan sampingan. Plus utama cermin lantai kabinet adalah bahawa ia boleh dengan mudah disusun semula, dan juga mudah untuk menghapus habuk dari bawahnya.
Kabinet dengan cermin lantai ke siling

Kabinet dengan cermin lantai ke siling

2Hinged. Reka bentuk ini dianggap klasik, kerana kabinet cermin pertama dipasang. Mereka boleh dipasang di mana-mana dinding, selalunya mereka digantung di atas sink. Dalam kes ini, permukaan cermin kabinet digunakan apabila menggunakan solekan dan prosedur lain.
Reka bentuk yang digantung adalah yang paling popular

Reka bentuk yang digantung adalah yang paling popular

3Entresol. Kabinet cermin dengan reka bentuk sedemikian, mula dibuat baru-baru ini, sehingga tidak banyak permintaan untuk mereka. Model sedemikian boleh dilengkapi dengan pelbagai rak, ceruk, cangkuk dan elemen lain yang diperlukan. Satu tambahan berat kabinet reka bentuk mezanin adalah kemungkinan keupayaan besar.
Reka bentuk mezanin mempunyai kapasiti yang besar

Reka bentuk mezanin mempunyai kapasiti yang besar

4Sudut. Boleh sama ada di luar atau dipasang di sudut dinding. Semua perabot sudut adalah penting kerana kepraktisannya, kerana ia memerlukan sedikit ruang, dan di dalamnya lapang. Begitu juga dengan kabinet cermin di bilik mandi, model-model tersebut akan menjadi pilihan yang sangat baik dalam kes-kes di mana anda ingin membebaskan beberapa ruang di dalam bilik.
Ruang minimum, tetapi dengan kapasiti yang besar

Ruang minimum, tetapi dengan kapasiti yang besar

kembali ke menu ↑

Sentuh cermin

Teknologi sensorik digunakan dalam pembuatan hampir sebarang perabot, termasuk cermin di bilik mandi. Inti dari mekanisme ini adalah tindak balas sensor khas dipasang pada suis yang bertindak balas terhadap pergerakan tangan.

Ramai bercakap secara positif mengenai pilihan ini untuk menghidupkan lampu belakang, kerana ia adalah sangat mudah: hanya pegang tangan anda ke suis, kerana lampu latar akan segera dihidupkan. Ini praktikal di bilik mandi, kerana anda sering menggunakan cermin apabila tangan anda basah. Dan dalam kes ini, berbahaya dan menyusahkan untuk menyentuh suis elektrik biasa.

Mandi putih dengan cermin sentuhan

Mandi putih dengan cermin sentuhan

Untuk suis sentuhan berfungsi dengan betul, adalah penting untuk meletakkannya dengan betul, sebagai contoh, di sebelah cermin itu sendiri. Kemudian, datang kepadanya dan melihat bahawa cahaya tidak mencukupi, anda hanya boleh menahan tangan anda dan menghidupkan lampu belakang.

Ia juga penting untuk memastikan tiada cangkuk dan rak di jejari 20-30 cm di sebelah sensor.

Kerana sebaik sahaja anda menjangkau untuk mengambil sesuatu dari mereka, lampu latar akan dihidupkan.

Cermin tahan kelembapan moden

Cermin tahan kelembapan moden

kembali ke menu ↑

Pusingan dan bujur

Cermin bulat dan bujur dikaitkan dengan bilik solek bintang-bintang, yang terkenal dengan kemegahan mereka. Pada masa yang sama, jika bentuk semacam itu sesuai dengan bilik mandi di dalam bilik mandi, anda boleh memilih reka bentuk yang akan kelihatan asli.

Mengapa cermin bujur dan bulat biasanya lebih mahal?

Untuk memberikan kaca bentuk bulat, anda perlu menggunakan lebih banyak teknologi, dan, oleh itu, ia memerlukan lebih banyak kos.

Cermin bulat yang besar boleh diletakkan di atas tab mandi

Cermin bulat yang besar boleh diletakkan di atas tab mandi

Sesetengah orang berfikir bahawa cermin bulat dan bujur tidak praktikal, kerana rak tidak boleh diletakkan pada mereka. Malah, tidak.

Pertama, cermin bentuk ini sering terdapat pada model cermin kabinet, yang boleh dengan mudah dipasang ke dalamnya.

Kedua, rak boleh diletakkan pada sisi yang berlainan dari cermin bulat atau bujur individu:

Dua cermin separa bulat menekankan gaya klasik bilik.

Dua cermin separa bulat menekankan gaya klasik bilik.

Rak. Mereka boleh berada di bawah cermin dan pada tahapnya, menjejaskan sebahagian kecil. Jangan risau bahawa ini akan membawa kesulitan. Dalam model moden, rak-rak itu didorong sedikit ke hadapan dan mempunyai "sisi" tambahan supaya perkara-perkara yang dikenakan pada mereka tidak jatuh. Oleh itu, mereka boleh meletakkan kosmetik, barangan kebersihan peribadi dan barangan lain yang berbeza.
Rak tepi berfungsi untuk kemudahan tambahan.

Rak tepi berfungsi untuk kemudahan tambahan.

Pemegang. Di sekeliling cermin bentuk bulat dan bujur sering terdapat pemegang yang dilampirkan di mana cermin mata atau rak saiz kecil (kira-kira 10 * 15 cm) diletakkan. Bilangan pemegang sedemikian boleh jadi apa-apa, untuk sesetengahnya mudah bahawa mereka hanya di bawah cermin, yang lain melampirkan kedua-duanya dari bahagian bawah dan di sisi. Kelebihan pemegang dan rak individu untuk keluarga besar adalah semua orang boleh memiliki "wilayah" masing-masing.
Pemegang kecil tidak mengambil banyak ruang.

Pemegang kecil tidak mengambil banyak ruang.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Tile untuk bilik mandi kecil (150 + Design Photos): Gabungan optimum gaya dan hiasan

kembali ke menu ↑

Lampu belakang LED

LED dianggap sebagai salah satu pilihan pencahayaan terbaik.. Memandangkan bilik mandi memerlukan pendekatan yang teliti terhadap pilihan pencahayaan, pilihan ini akan menjadi yang paling praktikal. Lagipun, di bilik ini biasanya tidak hadir untuk bilik siang yang lain, jadi anda perlu lakukan dengan sumber pencahayaan tambahan.

Lampu latar LED - pilihan paling praktikal

Lampu latar LED - pilihan paling praktikal

Banyak yang menganggap kelebihan utama penjimatan tenaga pencahayaan LED, kerana lampu tersebut adalah pengguna terkecil elektrik.

Walaupun begitu, kuantiti dan kualiti cahaya pada output tidak mengalami, iaitu, keberkesanan kos lampu latar LED tidak menjejaskan kualitinya.

Bilik mandi hitam misteri dengan aksen marmar

Bilik mandi hitam misteri dengan aksen marmar

Juga, kelebihan lampu latar LED adalah tindak balas segera mereka terhadap kemasukan. Satu lagi penting adalah bahawa mereka dengan tenang melayan kejatuhan suhu, yang sangat penting di bilik mandi, di mana kedua-dua kelembapan dan suhu sentiasa berubah.

Keindahan minimalis mengekalkan

Keindahan minimalis mengekalkan

Juga, cermin bilik mandi, yang dilengkapi dengan lampu LED, boleh digunakan bukan sahaja sebagai sumber tambahan lampu, tetapi juga untuk hiasan. Ramai model dilengkapi dengan backlighting pelbagai mod mod, yang merangkumi fungsi menukar palet warna.Oleh itu, adalah mungkin untuk menukar warna lampu belakang cermin, walaupun bergantung pada mood anda.

Lampu LED digunakan bukan sahaja untuk lampu, tetapi juga untuk menghias

Lampu LED digunakan bukan sahaja untuk lampu, tetapi juga untuk menghias

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Reka bentuk bilik mandi bergaya tanpa tandas (+100 Foto) - Kecantikan digabungkan dengan keselesaan

kembali ke menu ↑

Spesis lain

Jenis lampu yang digunakan untuk pencahayaan adalah penting, kerana kecerahan pencahayaan bergantung kepada mereka, iaitu, memilih pilihan yang salah, anda perlu membeli sumber cahaya tambahan. Lampu LED bukan satu-satunya pilihan yang menjimatkan dan berkualiti tinggi. Ramai juga menggunakan:

 • halogen;
 • pendarfluor;
 • mentol lampu neon.

Mentol halogen memberi cahaya terang

Mentol halogen memberi cahaya terang

Lampu halogen untuk pencahayaan ke cermin di bilik mandi adalah sesuai kerana ia berfungsi hebat di dalam bilik dengan kelembapan yang tinggi. Adalah dipercayai bahawa mereka adalah 10 kali lebih cekap dari lampu biasa. Sumber cahaya dikuasakan dari voltan semasa 200V.

Lampu pendarfluor dan lampu neon tergolong dalam kategori sumber cahaya pelepasan gas. Dengan jumlah minimum tenaga yang digunakan, hasilnya menyalakan pencahayaan. Disebabkan ini, cahaya di bilik mandi kelihatannya semula jadi, yang sangat dihargai di dalam bilik-bilik ini. Lagipun, sinar matahari yang biasa ada seringkali sedikit atau tidak sama sekali.

Lampu pendarfluor dan neon menggunakan sejumlah besar tenaga

Lampu pendarfluor dan neon menggunakan sejumlah besar tenaga

kembali ke menu ↑

Varieti Lampu Belakang

Terdapat dua jenis cermin bercahaya utama:

Setiap daripada mereka mempunyai ciri-ciri dan kelebihan tersendiri, oleh itu, adalah perlu memilih satu daripada mereka berdasarkan keperluannya sendiri. Satu lagi jenis pencahayaan cermin di dalam bilik mandi adalah hiasan, satu-satunya tujuan - hiasan bilik.

Lampu latar berwarna hijau muda lebih untuk menghias bilik

Lampu latar berwarna hijau muda lebih untuk menghias bilik

Untuk memberi bilik mandi penampilan yang kaya, ia sama sekali tidak perlu untuk membeli perabot mahal, jubin dan barangan lain yang memerlukan perbelanjaan besar. Cuma memasang cermin dengan lampu hiasan. Dalam kes ini, anda boleh memastikan bahawa tidak seorang pun tetamu, setelah memasuki bilik mandi, hanya tidak boleh gagal memberi perhatian kepada perincian dalaman ini.
Cahaya ini memberikan rupa yang mahal dan elegan.

Cahaya ini memberikan rupa yang mahal dan elegan.

Jika kita bercakap mengenai kepraktisan, maka ia patut membandingkan pencahayaan luaran dan dalaman, kerana hiasan bukan sumber pencahayaan yang lengkap. Pertimbangkan ciri-ciri dua spesies ini.

kembali ke menu ↑

Hanya Luar

Pencahayaan luar cermin membayangkan kehadiran lampu, yang terletak sama ada di sisi bingkai atau di bahagian atasnya. Untuk dapat mendapatkan refleksi yang paling jelas, disarankan untuk membenamkan cahaya latar dari semua pihak. Kecerahan pelepasan sedemikian akan cukup untuk prosedur kebersihan dan kosmetik, contohnya, anda boleh dengan mudah memakai solekan, bercukur, melakukan rambut.

Lampu di sisi bingkai dan di bahagian atasnya memberikan pencahayaan terbesar.

Lampu di sisi bingkai dan di bahagian atasnya memberikan pencahayaan terbesar.

Pencahayaan tiga rupa boleh dibuat dengan menggunakan lampu berlainan. Yang paling berkesan ialah pilihan ini: beberapa kecil atau satu lampu besar berbentuk bujur dibina ke dalam bingkai atas, dan lekapan kecil (titik sumber cahaya) dipasang di sisi.

Bilangan lampu yang digunakan dalam reka bentuk pencahayaan luaran cermin bergantung terutamanya pada saiz dan pencahayaan utama di bilik mandi.

Kabinet cermin dengan dua lampu bujur

Kabinet cermin dengan dua lampu bujur

Bagi pilihan warna lampu, yang paling praktikal adalah pencahayaan putih klasik. Terdahulu dalam fesyen adalah lampu pelbagai warna, tetapi sebenarnya mereka membawa banyak kesulitan. Tidak mungkin anda berjaya memakai alat solek atau melakukan sebarang prosedur kebersihan dalam cahaya ini.

Dua lampu titik menerangi bentuk kreatif cermin

Dua lampu titik menerangi bentuk kreatif cermin

Lembaga
Jika pencahayaan di bilik mandi digunakan bukan sahaja untuk tujuan hiasan, penggunaan lampu berwarna tidak digalakkan. Di samping itu, mereka sama sekali tidak praktikal, doktor memberi amaran tentang bahaya cahaya itu untuk mata.
Cahaya putih adalah yang terbaik

Cahaya putih adalah yang terbaik

Ia akan menjadi menarik untuk anda: TINJAUAN: Bilik mandi kecil digabungkan dengan tandas (50+ Foto): 12 kaedah pembetulan ruang yang unik

kembali ke menu ↑

Dalaman

Pencahayaan dalaman di cermin bilik mandi sememangnya tidak teruk lagi dalam kualiti dan kejelasan imej luaran. Apabila lampu berada di dalam, mereka memberikan pengedaran cahaya ke atas permukaan, jadi anda boleh berehat dan tidak menahan mata anda.

Lampu dalaman lebih selesa untuk mata

Lampu dalaman lebih selesa untuk mata

Cara yang paling mudah dan praktikal untuk membuat pencahayaan dalaman cermin adalah dengan menggunakan lampu LED, yang boleh disusun sama ada secara individu atau dengan pita. Pada pendaftaran anda boleh memberikan pengecaman percuma untuk fantasi dan gam reben dalam bentuk geometri atau lain-lain.

Cermin dengan pencahayaan dalaman kelihatan mengagumkan, yang mempunyai bentuk perhiasan yang rumit, sehingga setiap orang yang melihatnya untuk pertama kalinya, secara sukarela berhenti untuk memeriksa lukisan itu.

Dengan bantuan lampu anda boleh menyerlahkan label dan corak.

Dengan bantuan lampu anda boleh menyerlahkan label dan corak.

Satu lagi kelebihan lampu dipasang dari bahagian dalam adalah kesan pada kaca - ia dipanaskan. Ramai orang terbiasa dengan hakikat bahawa selepas mandi atau mandi, mustahil untuk melihat diri anda di cermin dengan segera, kerana kaca akan kabus dari stim.

Terima kasih kepada pemanasan, ini tidak berlaku, dan walaupun pasangan itu mempunyai banyak namun masalah seperti itu muncul, ia berlalu dengan cepat, dan kaca itu sendiri tetap bersih.

Cermin di bilik mandi dengan lampu (200+ Foto): Praktikal dan keaslian idea itu. Pilih aksesori tambahan (soket / jam / dipanaskan)

Dipanaskan untuk cermin menghilangkan stim

Pencahayaan dalaman cermin di bilik mandi akan kos lebih mahal daripada luar. Walau bagaimanapun, pencahayaan lembut, kemudahan penggunaan, corak tiga dimensi yang menarik mata - semua ini membenarkan kos.

Lembaga
Pencahayaan dalaman kelihatan lebih baik pada cermin besar. Sekiranya saiznya kecil, hampir mustahil untuk meletakkan lukisan atau perhiasan dari lampu LED. Dan jika ternyata, ia biasanya kelihatan tidak masuk akal.
Lampu dalaman lebih mahal, tetapi beberapa kelebihan membenarkan pemasangannya

Lampu dalaman lebih mahal, tetapi beberapa kelebihan membenarkan pemasangannya

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Reka bentuk dan selesaikan bilik mandi dengan panel plastik 110+ Photo - Cara yang cepat dan murah untuk hiasan

kembali ke menu ↑

Lekapan lampu

Lampu yang digunakan dalam reka bentuk lampu luar cermin di dalam bilik mandi boleh diubah dalam rupa dan tujuan. Seperti yang telah disebutkan, paling kerap mereka berada di bahagian atas dan / atau bingkai sebelah. Bagaimanapun, dalam beberapa kes, mereka boleh dilekatkan ke dinding di sebelah cermin.

Bilik mandi klasik

Bilik mandi klasik

Tugas utama pendaftaran lekapan Ke cermin bilik mandi - mendapatkan cahaya sekeliling, yang menjejaskan kualiti dan kejelasan paparan.

Lembaga
Lebih baik memilih lampu dengan warna tertutup putih, pilihan ini adalah yang paling praktikal. Pencahayaan semacam itu tidak akan menjengkelkan kepada mata, kerana cahaya yang meredup tidak menarik perhatian.
Bouquet bunga di bilik mandi semakin popular

Bouquet bunga di bilik mandi semakin popular

Lembaga
Ia tidak disyorkan untuk menggunakan lampu saiz besar untuk pencahayaan luar cermin. Kelemahan utama mereka ialah mereka membuat bayang-bayang kasar yang mengganggu dengan melihat refleksi dan membuat kerengsaan mata.

Satu lagi cadangan apabila memilih luminair adalah untuk menentukan warna siling.

Anda boleh memilih tidak putih, tetapi warna telus atau warna khas. Tetapi cahaya yang berasal dari lampu akan buta, dan jika ia digunakan untuk jangka masa yang panjang, rasa sakit akan muncul di kawasan mata.

Pilihan yang sangat mudah - dua tenggelam di bilik mandi

Pilihan yang sangat mudah - dua tenggelam di bilik mandi

Lampu yang tersebar dari lampu terpilih yang betul adalah yang terbaik untuk melengkapi langsung.Untuk mendapatkan cahaya yang diarahkan ke titik tertentu, anda boleh menggunakan model dengan sudut laras. Lampu sedemikian boleh diputar ke arah yang betul untuk memfokus garis lurus cahaya pada titik yang dikehendaki. Adalah penting bahawa ia tidak diarahkan ke atas, tetapi sebaliknya.

Lembaga
Apabila memilih lampu ke cermin di bilik mandi, adalah penting untuk mempertimbangkan hakikat bahawa di dalam bilik itu sering kelembapan dan wap yang tinggi. Dalam hal ini, lebih baik memilih model dengan salutan kalis air khas.
Cermin berbingkai sepadan dengan keseluruhan pedalaman.

Cermin berbingkai sepadan dengan keseluruhan pedalaman.

kembali ke menu ↑

Atribut Pilihan

Cermin dengan pencahayaan di bilik mandi boleh dilengkapi dengan elemen tambahan, hiasan dan butiran praktikal. Bagi hiasan, mereka boleh jadi apa-apa butiran yang akan kelihatan dengan lebih baik di dalam bilik.

Sebagai contoh, jika bilik mandi dibina dalam gaya berteknologi tinggi, dan cermin adalah bulat, maka ia tidak sesuai dengan bentuk geometri ciri. Agar tidak mengubah cermin ke segi empat tepat atau tidak simetris, mungkin untuk menghiasinya dengan unsur-unsur bentuk sedemikian. Pilihan yang sangat baik akan menjadi bezel atau bingkai di sekelilingnya, ia boleh menjadi jalur yang dilekatkan ke dinding. Hasilnya adalah teknik "bulatan dalam persegi", dan ia sudah sesuai dengan gaya berteknologi tinggi lebih daripada satu lingkaran.

Bilik mandi berteknologi tinggi

Bilik mandi berteknologi tinggi

Hiasan tambahan boleh menjadi angka tertentu yang dipasang pada bingkai, terutama sekali mereka digunakan oleh keluarga di mana terdapat anak-anak.

Lembaga
Jika kanak-kanak kecil, ibu bapa yang penyayang cuba mengelilingi mereka dengan suasana yang hebat dan salah satu cara adalah menggunakan pelekat khas untuk bingkai, tetapi tidak memahat mereka di kaca dalam apa cara sekalipun.
Perabot putih di pedalaman beige

Perabot putih di pedalaman beige

kembali ke menu ↑

Dengan rak dan pencahayaan

Seperti yang telah disebutkan, rak boleh dipasang secara berasingan, di sekitar cermin, dan boleh disematkan. Apabila memilih mereka, penting untuk mempertimbangkan keperluan dan ciri-ciri bilik mandi. Jika terdapat loker khas di dalamnya, di mana semua item yang diperlukan untuk prosedur air disimpan, maka matlamat utama rak ialah hiasan seluruh ruangan. Dalam kes ini, mereka tidak sepatutnya banyak, sudah cukup bahawa mereka hanya boleh bergantung pada beberapa perkara kecil.

Panjang dinding rak

Panjang dinding rak

Jika ada keperluan untuk meletakkan sebarang item di rak, maka anda perlu menjaga bahawa mereka tidak bertindih dengan pantulan di cermin. Dalam kes sedemikian, anda tidak boleh menggunakan rak terbina dalam, yang dipasang supaya mempengaruhi sebahagian daripada kaca. Lagipun, jika anda meletakkan lebih banyak perkara pada mereka, maka bahagian cermin akan disekat.

Bingkai kayu asal yang berfungsi sebagai rak

Bingkai kayu asal yang berfungsi sebagai rak

Peraturan nada yang baik adalah kehadiran rak khusus di mana benda diletakkan ketika membasuh tangan. Ramai yang perlu mengeluarkan jam tangan, cincin, dan mungkin aksesori lain, jadi apabila tetamu datang kepada anda, mereka tidak sepatutnya mengalami ketidakselesaan apabila mereka pergi ke bilik mandi.

Biasanya, rak-rak ini kecil, terletak berhampiran dengan sink dan mempunyai sisi kecil yang menghalang objek daripada jatuh.
Lampu rak kaca, tidak besar

Lampu rak kaca, tidak besar

kembali ke menu ↑

Dengan jam dan lampu latar

Satu lagi elemen penting yang boleh dipasang di cermin dengan cahaya ialah jam.. Pada pandangan pertama mungkin kelihatan bahawa mereka sama sekali tidak diperlukan di dalam bilik mandi, lebih umum melihat mereka di dalam dewan, di lorong, di dapur. Malah, pencinta mandi dan menghabiskan banyak masa di bilik mandi akan menghargai idea ini.

Jam di panel sentuh - sesuai untuk peminat menghabiskan banyak masa di bilik mandi

Jam di panel sentuh - sesuai untuk peminat menghabiskan banyak masa di bilik mandi

Biasanya jam tangan kelihatan sesuai dan bahkan mewah di cermin besar dengan pencahayaan LED dalaman. Mereka boleh terletak di salah satu sudut atau di bahagian atas kaca. Model sedemikian sentiasa kelihatan mulia dan sangat sesuai untuk bilik mandi, bahagian dalamnya dibuat dalam salah satu gaya yang popular.

Di samping itu, sensor sering dipasang dengan jam yang menunjukkan suhu bilik, yang juga mudah, terutamanya ketika mandi bayi. Di samping itu, setiap atribut tambahan mempunyai mekanisme tindakan tersendiri, sehingga mereka tidak boleh dikaitkan dengan satu sama lain. Jika hanya penunjuk jam atau suhu pecah, pembaikan minimum diperlukan.

Sensor suhu juga terletak pada skrin sentuh.

Sensor suhu juga terletak pada skrin sentuh.

kembali ke menu ↑

Dengan cahaya dan soket

Tambahan yang paling praktikal untuk cermin belakang di bilik mandi adalah soket. Ia boleh disematkan di panel sebelah dan tersembunyi. Di dalam model kabinet cermin, beberapa cawangan boleh dibina dari sisi yang berlainan atau bersebelahan.

Soket - perkara yang perlu di dalam bilik mandi

Soket - perkara yang perlu di dalam bilik mandi

Tiada siapa yang akan berhujah bahawa outlet di bilik mandi adalah keperluan. Walaupun ketika menjalankan prosedur harian, anda tidak boleh melakukannya tanpa itu. Banyak alat moden yang elektrik, dan sukar untuk dikendalikan tanpa mereka. Ini termasuk:

 • cukur;
 • pengering rambut, besi lencong dan alat gaya rambut lain;
 • epilator, dsb.

Socket di dalam kabinet

Socket di dalam kabinet

Kenapa cermin terbina dalam dengan soket yang diterangi lebih baik daripada yang berasingan?

Mula-mula, dalam kebanyakan kes, cermin diletakkan di atas sink, penggunaannya tidak dapat didistribusikan dalam kebanyakan prosedur.

Kedua, ia sangat praktikal, kerana segala-galanya berada di tangan, yang akan menjimatkan masa.

Dan, ketiga, apabila bilik mandi dibuat dengan gaya yang indah, ia kelihatan mulia dan mewah, maka seperti kata sepotong sebagai soket di tengah-tengah dinding boleh merosakkan pedalaman dan kesan keseluruhan bilik.

Beberapa penyambung tersembunyi

Beberapa penyambung tersembunyi

kembali ke menu ↑

Cermin dengan lampu dan dipanaskan

Pilihan untuk pemanasan adalah penting untuk bilik mandi, seperti bilik basah, jadi jika anda boleh, anda harus membeli cermin dengan lampu dan pemanasan. Mana-mana pencahayaan dalaman dengan lampu LED atau reben memberikan kesan sedemikian, tetapi ia kurang jelas dan oleh itu kaca masih berpeluh. Pemanas terbina dapat menyelesaikan masalah ini dan membolehkan anda melupakan bagaimana ia "tidak melihat diri anda dalam cermin".

Pemanas terbina dalam akan menjaga masalah stim

Pemanas terbina dalam akan menjaga masalah stim

Anda tidak perlu risau bahawa pemanasan akan berlebihan kerana tenaga yang digunakan. Dalam model moden digunakan elemen pemanasan, yang dibezakan dengan kecekapan mereka. Secara purata, mereka mengambil 12 hingga 25 watt, angka ini bergantung kepada saiz cermin itu sendiri.

Elemen pemanasan menyumbang kepada fakta bahawa suhu permukaan kaca dikekalkan pada kadar yang tetap 40 darjah Celcius. Kelebihan utama kesan ini ialah:

 • kekurangan fogging;
 • meningkatkan kehidupan kaca;
 • keselesaan dan keselamatan manusia.
Pemanasan meningkatkan tempoh operasi cermin

Pemanasan meningkatkan tempoh operasi cermin

Walaupun fakta bahawa cermin dengan lampu dan dipanaskan jauh lebih mahal daripada yang lain, ketika membeli, penting untuk mempertimbangkan seumur hidup. Oleh kerana kehadiran unsur pemanasan, amalgam kaca dikekalkan, oleh itu, selepas bertahun-tahun, paparan akan menjadi jelas dan kaca akan kelihatan seperti baru.

Model moden menggunakan elemen pemanasan yang menjimatkan tenaga

Model moden menggunakan elemen pemanasan yang menjimatkan tenaga

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Reka bentuk fesyen moden bilik mandi kecil pada tahun 2017 - Apa yang anda perlu ketahui?

kembali ke menu ↑

Ciri pemasangan

Sekiranya cermin biasa cukup untuk menggantung di dinding, maka apabila memasang model dengan lampu latar, ia perlu menyambungkan lampu ke sumber elektrik. Ia tidak perlu menjadi tuan, jika anda mengikuti arahan pengilang, maka anda dapat mengatasi tugas ini sendiri.

Pencahayaan putih dan neon

Pencahayaan putih dan neon

Pertama sekali diperlukan untuk menjaga kehadiran soket. Lebih mudah memasang cermin di bahagian bilik mandi di mana ia berada, daripada membuat yang baru. Jika tidak, perlu menyediakan potongan dawai elektrik.

Untuk membaiki cermin yang diterangi ke dinding, anda akan memerlukan ukiran, yang dimasukkan ke dalam kit. Jika saiznya besar, maka baut logam khas biasanya digunakan untuk kebolehpercayaan. Berikut ialah urutan pemasangan anggaran:

 • Gariskan tempat di dinding dengan ukuran pita dan pensil sederhana.
 • Kami menggerudi lubang untuk ukiran atau cara pengikat lain menggunakan perforator. Dalam kes ini, penting untuk menghidupkan peranti ke mod yang lemah.
 • Ke dalam lubang yang diperolehi memasukkan ukiran atau peranti lain.
 • Kami memasang cermin dan menyambungkannya ke cawangan yang disediakan terlebih dahulu.

Sesuai dengan gaya bergaya bilik umum.

Sesuai dengan gaya bergaya bilik umum.

Sekiranya dinding bilik mandi diperbuat daripada ubin, anda perlu memasang dengan berhati-hati. Untuk meletakkan wayar ke soket biasanya diperlukan untuk membuat potongan, yang setelah selesai kerja diproses oleh dempul. Oleh itu, ia mungkin memerlukan sedikit perubahan.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Kami mengemas kini pedalaman dengan cermin yang diterangi

Cermin bercahaya

Pilih model

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 200 gambar)

9 Skor Jumlah
Cermin bercahaya

Cermin belakang di bilik mandi bukan sahaja akan memperbaiki rupa bilik, tetapi juga akan mengejutkan anda dengan praktikalnya. Walaupun model sedemikian mahal, memerlukan penggunaan tenaga tambahan dan alat khas untuk pemasangan, kelebihan mereka sepenuhnya meliputi semua kelemahan. Lagipun, mereka kelihatan mewah, jadi ia menarik perhatian semua tetamu, sesuai dengan gaya bergaya bilik umum dan boleh digunakan untuk masa yang lama. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
7
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Sesuai dengan sebarang gaya
 • Menarik perhatian orang lain
 • Hiasan cantik
 • Berkhidmat panjang
Cons
 • Kos
 • Penggunaan kuasa tambahan
 • Gunung khas
Tambah ulasan anda

Avatar

Saya seorang pereka bukan sahaja dengan pendidikan, tetapi juga di bilik mandi. Saya suka mencipta kecantikan dan keselesaan. Nasihat saya akan membantu memahami arah reka bentuk moden dan mewujudkan dalaman yang bergaya di sekeliling anda.

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk