Psikologi kontras: 105+ Foto kombinasi kuning di kawasan pedalaman. Semua kebaikan dan keburukan

Dalam spektrum warna kuning dianggap paling mudah. Ia mempunyai banyak warna: pasir, vanila, teh rose, beige, fawn, champagne, gading, ambar. Dia memberi semangat, mempunyai kesan positif terhadap kebolehan mental, nada. Berkaitan dengan cahaya matahari dan musim panas, merujuk kepada nada hangat.

Kandungannya:

Kenapa betul-betul kuning?

Sangat mudah untuk menggabungkan dengan warna lain. Lagipun, dia dapat meluahkan percanggahan tertentu. Sebagai contoh, terlalu banyak kuning akan membuat kawasan pedalaman yang terlalu kaya dan sengit. Dalam bentuk semula jadi akan. Tanpa gabungan dengan warna lain, lebih baik tidak menggunakannya.

Seperti semua warna lain, kuning mempunyai penggredan. Ia mungkin mempunyai nada hangat, ia mungkin berwarna emas dan cerah, tetapi ia juga mempunyai teduh sejuk - kuning pucat. Warna yang menarik sesuai untuk hiasan dapurmereka mempunyai kesan positif terhadap orang itu. Untuk bilik tidur lebih baik memilih warna pucat kuning. Ia mempunyai kesan menenangkan, melegakan orang itu, dan memberikan bilik tidur suasana yang tenang.

Penggunaan dalam hiasan dalaman perlu berhati-hati, mengikuti nasihat pereka yang berpengalaman.

Ia tidak disyorkan untuk digunakan di kawasan yang sangat besar: lantai, siling atau seramik jubin (dalam bilik mandi bilik). Dalam kuantiti yang banyak menjadi terlalu aktif. Dia boleh memberi tekanan kepada seseorang, mengganggu dia. Dalam erti kata lain, mengganggu relaksasi.

Lembaga
Ia disyorkan untuk menggunakan limau dalam aksen atau perhiasan. Jadi dia akan memulihkan kawasan pedalaman, tidak akan mudah marah.

Memilih kuning di kawasan pedalaman, pengguna mempunyai hak untuk dibimbing oleh keutamaan dan citarasa peribadi. Tetapi hanya satu atau beberapa item dan aksesori yang cukup untuk bilik menjadi menarik, cerah, dan orang itu mendapat suasana hati yang baik dan damai. Perabot, ular, permaidanibantal sofa, kerusi - semua ini akan membawa keharmonian ke dalam rumah, mengisi dengan penuh semangat dan tidak akan tayar.

kembali ke menu ↑

Gabungan warna yang berjaya dengan kuning

Anda boleh menarik idea gabungan dengan yang lain dari mana-mana sahaja:

 • bunga di taman depan;
 • kostum nenek moyang kita;
 • buah-buahan tropika;
 • gula-gula;
 • kot tangan

Sekiranya anda keliru dan ragu tentang ketepatan pilihan anda, dengar nasihat pereka tentang cara menggabungkan dengan sempurna semua matahari di tempat yang sama dengan semua hotel dan sama ada ia mungkin pada dasarnya.

Sangat mudah untuk menggabungkan dengan warna lain.

Sangat mudah untuk menggabungkan dengan warna lain.

kembali ke menu ↑

Putih

Kombinasi yang paling biasa adalah kuning-putih.Ia akan kelihatan baik di dalam bilik kecil dengan kekurangan cahaya semulajadi. Putih secara visual akan membesarkan ruang, dan kuning akan mengisi dengan cahaya matahari. Kecanggihan dan kesederhanaan kombinasi ini amat menarik. Malah yang paling tepu pada latar belakang putih akan kelihatan lebih senyap.

Gabungan kuning dan putih

Gabungan kuning dan putih

kembali ke menu ↑

Hitam

Kombinasi hitam dan kuning adalah sama sekali berbeza dari yang sebelumnya. Ia harus agresif, berbeza menjadi jelas dan tajam. Untuk bilik-bilik kecil tidak sesuai pada dasarnya. Mereka akan kelihatan bergaya dan baik dalam kes apabila julat ini dicairkan dengan unsur-unsur bersalut krom dengan permukaan berkilat. Gabungan ini, walaupun biasa, adalah perkara biasa.

Gabungan hitam dan kuning

Gabungan hitam dan kuning

kembali ke menu ↑

Golden

Pedalaman seperti ini dianggap sebagai sifat mewah. Unsur emas mesti melimpah: jika ia kertas dinding, maka mereka harus mempunyai hiasan atau corak, jika itu tirai, maka kehadiran lipatan adalah perlu, jika perabot itu, maka perlu ada butiran ukiran dan sebagainya. Pedalaman emas dalam bentuk tulen - jarang. Ia biasanya menggabungkan unsur-unsur emas dengan warna lembut putih (gading, susu, krim dan lain-lain) dengan nada kuning, hitam atau coklat.

Pedalaman seperti ini dianggap sebagai sifat mewah.

Pedalaman seperti ini dianggap sebagai sifat mewah.

kembali ke menu ↑

Beige

Untuk gabungan dengan nada kuning harmoni yang harmoni kuning:

 • pear gelap;
 • kunyit;
 • emas
 • kuning

Ia akan kelihatan gabungan yang baik dari lemon sebagai aksen pada latar belakang beige. Versi kuning-beige sesuai untuk bilik yang luas. Mereka segera dipenuhi dengan keselesaan.

Pereka bentuk mengesyorkan beige gunakan untuk dinding, lantai, siling dan sebahagian besar perabot, gunakan semua atau sebahagian besar elemen tambahan. Ia mungkin dalam perwujudan ini, beberapa keping perabot untuk memilih kuning tulen.
Digabungkan dengan krim

Digabungkan dengan krim

kembali ke menu ↑

Kelabu

Warna ini dianggap sejagat. Terhadap latar belakang ini, bukan sahaja kuning, tetapi juga semua yang lain dari warna gamut kelihatan baik. Dalam pasangan ini, para pereka lebih suka warna lemon yang kaya dan ultra terang. Kelabu, dianggap tenang, akan melegakan tenaga yang berlebihan. Akan menekankan emosional dan kecantikannya. Warna kelabu-kuning di pedalaman, malangnya, jarang berlaku. Ini hanya dapat dijelaskan oleh hakikat bahawa sangat sedikit orang yang mengetahui tentang sisi yang menguntungkan pasangan ini.

Gabungan warna universal

Gabungan warna universal

kembali ke menu ↑

Merah

Duo yang terlalu tepu, dapat "memanaskan" pedalaman, kerana kedua-duanya tergolong dalam kategori warna hangat. Walaupun pasangan itu kelihatan cantik, asli dan tidak biasa.

Tandem ini tidak boleh digunakan untuk bilik tidur atau kanak-kanak. Merah akan merangsang jiwa kanak-kanak dan orang dewasa. Jadi ia akan mengganggu untuk berehat dan berehat sepenuhnya.

Lebih menarik dan selamat dan lebih asli pilihan kombinasi ini akan kelihatan di dapur. Jika bagi anda dua warna yang hangat dan sangat terang kelihatan terlalu banyak, anda boleh mencuba untuk bereksperimen dengan burgundy. Dia lebih tenang.

Dalam sepasang warna kelihatan agak menarik, asli dan luar biasa

Dalam sepasang warna kelihatan agak menarik, asli dan luar biasa

kembali ke menu ↑

Hijau

Komposisi ini mungkin paling ceria dan positif. Bercium kuning dengan hijau terang - tandem yang menjejaskan tenaga, menyegarkan bilik, menyebabkan senyuman, meningkatkan mood. Pilihan kontras ini sesuai untuk pendaftaran kanak-kanak, dapur, bilik mandi.

Dalam kehidupan, yang paling biasa, menggunakan populariti yang luar biasa, warna kuning-hijau dengan nada meredam masing-masing. Kombinasi warna pucat kuning dan pudina mempunyai kesan menenangkan pada seseorang.

Berair kuning dengan hijau terang - tandem yang menjejaskan tenaga

Berair kuning dengan hijau terang - tandem yang menjejaskan tenaga

kembali ke menu ↑

Biru

Gabungan ini berkaitan dengan kedua-dua pereka dan pengguna biasa.Dalam duet kuning-biru "bertemu" dua warna bertentangan - satu merujuk kepada sejuk, yang kedua, kepada yang hangat. Itulah sebabnya mereka menentang satu sama lain secara kontras dan tajam.

Untuk mengalih keluar pereka "ketidakseimbangan suhu" mengesyorkan penggunaan tidak terang, tetapi warna diredam. Secara amnya, pedalaman biru-dan-kuning membuat seseorang berfikir tentang rehat, pantai, laut hangat dan pada masa yang sama membuat anda berfikir tentang musim luruh.
Gabungan nada sejuk dan hangat

Gabungan nada sejuk dan hangat

kembali ke menu ↑

Ungu

Gabungan ini sering dijumpai di halaman majalah berkilat atau di tingkap salun yang bergaya. Adakah pilihan ini sesuai di kawasan kediaman? Ini adalah dua warna yang sangat terang dan menggunakan satu sebagai yang utama, dan yang kedua sebagai tambahan - idea itu bukan yang baik. Dari ini seseorang akan tayar terlalu cepat.

Lembaga
Untuk mengelakkan ini berlaku, kedua-dua cerah perlu dicairkan dengan latar belakang neutral. Satu akan cukup.
Warna-warna sedemikian lebih baik dipadamkan oleh sesuatu yang netral, seperti kelabu.

Warna-warna sedemikian lebih baik dipadamkan oleh sesuatu yang netral, seperti kelabu.

kembali ke menu ↑

Coklat

Gabungan ini boleh berbeza-beza, dari segi kontras, dari nada cerah dengan warna coklat gelap kepada cahaya kuning yang lebih lembut. Dukun semacam itu melambangkan kelembutan, di mana dua gabungan yang mutlak menggabungkan: lemas berwarna coklat dan spontan mendarat. Seperti hijau, coklat dianggap sama dengan kuning. Oleh itu, tidak terlalu biasa, di seluruh dunia, warna hanya menggabungkan, menjadikan pedalaman kuning coklat lebih mendalam.

Duet semacam itu melambangkan kelembutan

Duet semacam itu melambangkan kelembutan

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk membuat dinding dan siling?

Lembaga
Di pedalaman kuning harus membataskan penggunaan lemon pada permukaan mendatar. Ia menyakitkan di mata, mengganggu kelonggaran, menjengkelkan jiwa. Ini adalah tentang lantai dan siling. Adalah disyorkan untuk menggunakan warna biru, putih atau gabungan cahaya hijau dan putih di atas permukaan siling. Paul noda coklat.

Bagi dinding, mereka boleh dijadikan tepu dan cerah. Sebagai bahan penamat, anda boleh menggunakan segala-galanya: kertas dinding, cat, hiasan plaster atau dinding panel. Sepenuhnya membuat semua dinding lemon tidak diingini. Lebih baik menggabungkan warna dengan satu sama lain. Sebagai contoh, untuk membuat dinding aksen kuning, tiga yang lain untuk menarik naungan yang berbeza.

Pada pendaftaran ruang tamu dalam kuning, tekun kepada cadangan ini, dan ia akan menggembirakan anda dengan suasana yang menyenangkan dan selesa:

 • Terlalu banyak lemon di dalam bilik ini adalah keputusan yang kasar dan remeh. Tidak perlu keterlaluan dengan kuning.
 • Sekiranya ruang tamu semua berwarna kuning: langsir, perabot, aksesori dan sebagainya. Berada di dalamnya akan sangat sukar dan suhu di dalamnya akan kelihatan terlalu tinggi.
 • Jika anda menggunakan warna lemon yang terlalu terang di hotel, maka akan sangat sukar untuk menumpukan perhatian kepadanya, aktiviti intelektual akan menurun dengan ketara, dan ia akan sangat sukar untuk menumpukan perhatian semasa membaca atau bekerja.

kembali ke menu ↑

Apa warna yang boleh menggantikan kuning terang?

Supaya warna lemon tepu tidak menjejaskan jiwa dan tidak membangkitkan seseorang, ia dapat digantikan:

Mustard Shade

Mustard Shade

Menggunakan warna dalaman kuning ini tidak menjejaskan jiwa dan saraf. Ia akan membolehkan anda mengalami sepenuhnya kualiti positif warna ini.

kembali ke menu ↑

Nada ceria di ruang tamu

Kuning, seperti yang telah disebutkan, harus digunakan dalam reka bentuk dalaman dengan hati-hati, terutama di dalam bilik tidur dan kanak-kanak. Jika anda memilih warna dengan betul, kebangkitan cepat dalam mood yang baik dijamin. Jika tidak, maka terang (kuning beracun) tidak akan menjadi kegembiraan dan orang itu akan bangun tidak beristirahat, tertekan dan teruja.

Kesederhanaan mesti diperhatikan di bilik kanak-kanak.Walaupun kanak-kanak suka warna ini, sistem saraf kanak-kanak tidak dapat mengatasi emosi jika terlalu banyak. Menjerit pedalaman di dalam bilik mereka akan membawa kepada hakikat bahawa kanak-kanak akan sentiasa teruja dan terlalu aktif. Dan jika seorang pelajar sekolah tinggal di rumah, ia juga boleh menjejaskan prestasi yang buruk.

Cerah kuning, pedalaman cerah

Cerah kuning, pedalaman cerah

Semua hujah-hujah yang menakutkan ini bukan bukti yang umumnya perlu meninggalkan pilihan reka bentuk ini. Anda hanya perlu tahu perasaan Merya, memilih warna yang betul, menggabungkan mereka dengan satu sama lain. Kemudian bilik itu akan selalu menggembirakan dengan keindahan dan keindahannya.

kembali ke menu ↑

Dapur dalam kuning

Ini adalah bilik di mana semua eksperimen dengan lemon dibenarkan, termasuk yang sangat cerah dan tepu. Tetapi berfikir di pedalaman masih berbaloi.

Sekiranya anda lebih suka berada di dapur dapur yang terang dengan fasad cerah dalam nada kuning, maka latar belakang bilik mesti dipilih cahaya, supaya ia tidak membuat kontras, tidak menyebabkan pencerobohan.

Sebagai contoh, putih, kombinasi ini melambangkan kesucian, meningkatkan selera makan. Anda boleh memberi tumpuan kepada perabot dapur. Tidak sesuai dengan keadaan keseluruhan kerusi dapur kuning, langsir, hidangan dan barangan hiasan yang lain. Anda boleh, sebagai pilihan, pilih zon tersebut apron dalam kuning.

Menyoroti ruang makan dengan nada lembut lemon, menambah butiran dalam warna hijau hangat, anda akan mendapat kombinasi semulajadi yang akan memberi ruang kepada pesona.

Gabungan warna yang berbeza kuning dengan kelabu halus akan memberikan dapur keharmonian yang diperlukan. Sentuhan khas dalam keharmonian akan membuat aksesori hitam. Panel glossy perabot dapur melihat unsur dalaman chrome yang baik. Kelimpahan lemon hanya akan menangkap selera anda. Interior putih di dapur memberikan kesegaran dan kemurnian, jika anda menambahkannya dengan aksen kuning, dapur akan bermain dengan cara yang berbeza, pada musim bunga.

Warna kuning dinding di dapur menambah kesegaran dan kecanggihannya. Dan jika menambahnya dengan warna kelabu, pedalaman akan mendapat rupa yang mewah.

Dapur set keluli kelabu warna tidak akan kelihatan menarik terhadap kuning fasad dan lantai berwarna merah bata. Bahagian pedalaman mendapat bunyi yang terang jika ruang makan dirancang dalam gaya klasik, menonjolkannya dengan unsur mahal dan perabot kayu warna mustard.

Kuning pada dapur Ia bertujuan untuk membangkitkan selera makan, jadi menggunakannya di dalam bilik ini adalah wajar dan sesuai, dan jika anda menambah nada hitam, maka pendekatan ini akan menekankan kedalaman kuning.

kembali ke menu ↑

Bilik-bilik tamu yang terang

Bilik ini disyorkan untuk dilakukan dalam nada kelabu yang terkawal, dan kuning ditambah dalam bentuk hiasan dan aksesori: permaidani, kerusi, jadualmeja tepi katil.

Buku tamu minimalis dengan palet kuning hitam adalah pilihan yang baik. Bilik kelihatan sangat indah.

Kuning adalah lebih baik untuk ditambah sebagai hiasan

Kuning adalah lebih baik untuk ditambah sebagai hiasan

Ruang tamu dengan upholsteri kuning pada perabot bentuk yang tidak standard juga luar biasa dan juga kelihatan baik.m

Pilihan yang baik adalah untuk menggabungkan ruang makan dengan bilik tetamu. Sambungan itu dapat dicapai melalui zon ke dalam bilik tunggal. Gabungan putih-kuning membolehkan anda memberi tumpuan kepada butiran pedalaman. Reka bentuk ini kelihatan sangat menarik. Perabot lembut warna hijau dan kuning akan menyerlahkan ruang tamu, membawa pelbagai palet.

Bilik tetamu yang dibuat dalam nada lembut lemon: jerami, champagne atau vanila akan menjadi baik dan selesa. Di samping itu, anda boleh menggunakan salah satu warna semulajadi. Sebagai contoh, hijau atau coklat.
Pilihan yang baik adalah untuk menggabungkan ruang makan dengan bilik tetamu.

Pilihan yang baik adalah untuk menggabungkan ruang makan dengan bilik tetamu.

Kebanggaan akan melihat ruang tamu, dihiasi dengan warna kuning hitam. Dan jika anda menambah sedikit elemen bersalut krom, perabot dengan saiz dan bentuk yang tidak standard, maka pedalaman seperti itu tentu akan menarik perhatian kepada dirinya sendiri.

Peminat cahaya dan dalaman terbuka dinasihatkan untuk mencuba menghias ruang tamu dengan versi kuning putih. Shades of red dalam bentuk aksesori akan menambah keselesaan dan kehidupan.

Gaya reka bentuk yang tersendiri dan elegan boleh didapati jika anda membuat tetamu berwarna kelabu-kuning. Kelabu akan menghalang rusuhan kuning, akan menekankan semangatnya. Dan menambah di sini sedikit perak, menambah suasana perayaan.
Ruang tamu yang selesa

Ruang tamu yang selesa

Warna aprikot lembut dalam warna tetamu adalah keharmonian yang sempurna dengan warna putih, dan aksen berwarna kuning. perapian dengan butir-butir terang lain warna yang sama akan menambah kemewahan dan kehormatannya.

Ruang tamu yang dihiasi dengan warna-warna yang menenangkan dengan unsur-unsur warna zaitun atau kuning yang cerah menjadikan reka bentuknya riang dan ceria. Kuning pucat di ruang tamu di muka bangunan dan perabot putih dengan kombinasi bunga segar dan tekstil ringan akan menyentuh rasa cinta kepada reka bentuk.

Gaya reka bentuk yang dikawal dan moden

Gaya reka bentuk yang dikawal dan moden

Perabot kuning di latar belakang fasad warna yang menenangkan akan menambah suasana dalam suasana yang cerah. Sofa terhadap latar belakang dinding asli akan mengisi bilik dengan kedamaian dan ketenangan.

kembali ke menu ↑

Dewan masuk

Sekiranya reka bentuk bilik ini adalah tugas meningkatkan secara visual kawasan yang boleh digunakan, cat pintu masuk pintu dalam warna kuning.

Variasi dengan muka depan pelbagai warna lemon kelihatan sangat menarik. Pilihan ini akan kelihatan lebih baik jika anda mencairkan hiasan hitam kuning.

Lorong menggunakan kuning

Lorong menggunakan kuning

Pilihan kedua adalah peningkatan kecil dalam visual koridor itu - Cat dinding dalam warna kuning hangat.

kembali ke menu ↑

Di bahagian dalam bilik mandi

Jika bilik mandi dihiasi dengan warna kuning tulen, ia akan kelihatan besar dan luas. Jika anda menambah cermin di sini, dimensi visualnya akan meningkat lagi. Untuk bilik mandi, mudah untuk memilih penamat dalam palet kuning hangat atau coklat. Warna-warna ini digabungkan dengan satu sama lain, membawa kelembutan dan keharmonian kepada bilik mandi.

Warna ini akan menjadikan bilik mandi besar dan luas.

Warna ini akan menjadikan bilik mandi besar dan luas.

Sebagai pilihan, anda boleh menghiasi muka depan bilik mandi dengan jubin berjubin edemasi yang berbeza, memasang mandi putih, dan pilih peralatan mandi dalam warna gelap. Bilik mandi kecil boleh diperluas dalam warna-warna cerah. Pendekatan ini secara visual akan mengembangkan ruang. Vanilla atau jerami yang dipasangkan dengan beige akan membantu anda dengan ini.

Ubin glossy dengan inlay mosaic dan siling yang digantung adalah pilihan reka bentuk yang baik untuk bilik mandi kecil dan cara untuk meningkatkan visual kawasan. Di sini anda boleh menggunakan kedua-dua warna cahaya kuning dan cerah.

Pilihan reka bentuk dalam warna halus

Pilihan reka bentuk dalam warna halus

Anda boleh mengatur seluruh bilik di bilik mandi atau serpihan masing-masing:

 • lantai;
 • barang kebersihan;
 • tekstil;
 • pintu ke gerai mandi.
kembali ke menu ↑

Di tapak semaian

Warna ini juga sesuai untuk bilik kanak-kanak. Di sini reka bentuk kuning bilik memberikan keanggunan, keseronokan dan perayaan. Di tapak semaian, disarankan untuk menggunakan warna-warna terang dalam kombinasi dengan salad atau hijau. Kombinasi ini mempunyai kesan positif terhadap jiwa dan saraf kanak-kanak. Membantu membangunkan, mempromosikan aktiviti.

Tetapi buat pertama kali menentukan persoalan jenis kanak-kanak yang diperlukan tepat untuk anak anda.

Lembaga
Untuk bayi yang terlalu aktif, warna-warna terang tidak diperlukan. Daripada mereka, kanak-kanak itu akan menjadi lebih teruja, aktif dan berehat ia akan menjadi sangat sukar untuknya di sini. Kanak-kanak yang tenang tidak perlu memilih warna cahaya. Mereka akan bertindak dengan tegas.
Memberi keanggunan bilik, keseronokan dan perayaan

Memberi keanggunan bilik, keseronokan dan perayaan

Pilihan reka bentuk untuk tapak semaian di mana kuning dan hijau terang hadir hanya sesuai untuk anak-anak yang tenang. Sekiranya bayi mempunyai masalah dengan anak, maka kawasan pedalaman itu juga harus ditinggalkan. Latar belakang dalam kes ini harus menjadi kunci rendah dan tenang. Dan anda boleh menyegarkan reka bentuk dengan bantuan perabot dan aksesori yang bergaya.

Dalam institusi kanak-kanak kuning digunakan sangat kerap.Para penyelidik menyedari bahawa kanak-kanak merosakkan dinding atau perabot kurang kerap. Mereka suka semua warna kuning. Warna ini sangat popular dalam reka bentuk kanak-kanak. Tetapi anda perlu membangunkan projek reka bentuk dengan teliti. Aktiviti yang berlebihan akan memberi kesan kepada sistem peredaran darah, dan oleh itu akan mengganggu berehat sebelum tidur.

Warna-warna ini membantu membangunkan, menggalakkan aktiviti

Warna-warna ini membantu membangunkan, menggalakkan aktiviti

Reka bentuk kuning sudah pasti menjadikan bilik itu terang, emosi. Tetapi ia menjejaskan orang yang mempunyai sistem saraf yang teruk. Dia juga tidak suka setengah lelaki. Ini harus dipertimbangkan ketika membuat reka bentuk.
kembali ke menu ↑

Bilik tidur

Shades kuning di dinding bilik tidur menjadikannya lebih luas, lebih selesa dan lebih ringan. Apricot halus dengan sempurna dengan keharmonian putih. Bilik tidur akan kelihatan elegan dan dikawal jika anda mengaturnya dalam nada kuning hangat. Di samping itu, pilihan penamat ini secara visual memperluasnya. Perabot berwarna mustard mengharmonikan pedalaman.

Suasana musim bunga akan membawa dinding pastel dan pastel kuning ke dalam bilik tidur. katil. Jika anda ingin membuat pilihan reka bentuk neutral, anda perlu menggunakan aksen dan aksesori warna kuning-coklat dalam projek itu. Di latar belakang fasad putih, mereka kelihatan bergaya dan berwarna-warni.

Bilik tidur yang sama kelihatan elegan dan bijak.

Bilik tidur yang sama kelihatan elegan dan bijak.

Lembaga
Ia tidak disyorkan untuk digunakan dalam projek terlalu tepu kuning dalam bentuk tulennya. Ia mesti dicairkan dengan beberapa jenis lembut atau neutral. Jika tidak, keadaan di dalam bilik tidak perlu tidur dan bersantai. Adalah baik untuk menggabungkannya dengan warna coklat yang hangat.

Menamatkan bilik tidur melibatkan penggunaan warna cahaya. Jika ia adalah reka bentuk kuning, maka pereka menyarankan penggunaannya sebagai asas: champagne, warna jerami atau aprikot.

Sekiranya keputusan dibuat untuk menggunakan warna kuning beracun di dalam bilik tidur, maka ia harus dicairkan dengan beberapa jenis neutral, contohnya putih, kelabu atau kuning air. Gabungan ini dalam apa jua bentuk akan menjadi berfaedah. Gabungan dalam warna bilik tidur coklat dan kuning akan memberikan persamaan dengan rumah di kampung, yang dipenuhi dengan keselesaan dan kehangatan.

Shades kuning di dinding bilik tidur menjadikannya lebih luas, lebih selesa dan lebih ringan.

Shades kuning di dinding bilik tidur menjadikannya lebih luas, lebih selesa dan lebih ringan.

Romantik di bilik ini akan membawa duo zaitun dalam kombinasi dengan butiran putih dan pelbagai tekstil:

Aksen yang baik di dalam bilik tidur boleh berfungsi sebagai dinding yang dihiasi dengan nada lembut palet kuning. Di sini anda boleh mencuba dengan mustard atau kari. Warna kuning halus di dinding dan lantai lamina kelabu juga merupakan gabungan dan reka bentuk projek yang baik. Pilihan reka bentuk ini akan kelihatan segar, harmoni dan cerah.

Bilik tidur kuning dengan coklat - kombinasi yang baik, tetapi hanya dalam aksen. Ini adalah satu-satunya cara duet ini akan memberi ruang kepada julat neutral. Dan di latar belakang dinding putih dan lantai akan kelihatan segar dan moden.

Ia tidak disyorkan untuk digunakan dalam projek terlalu tepu kuning dalam bentuk tulennya.

Ia tidak disyorkan untuk digunakan dalam projek terlalu tepu kuning dalam bentuk tulennya.

Kuning di kepala dengan tudung nada yang sama di atas katil menarik mata, menambah keharmonian dan keunikan ke pedalaman.

kembali ke menu ↑

Aksesori apa yang sesuai?

Untuk menjadikan projek kelihatan lengkap dan sempurna, anda boleh mencairkannya dengan pelbagai barangan dan aksesori. Sebagai alternatif, vas kuning yang indah dengan bunga (boleh buatan) terhadap fasad putih akan sesuai, vas merah boleh diambil, hanya bunga dalam kes ini harus kuning.

Patung emas di atas meja atau lantai akan memberikan kecanggihan ruang untuk menekankan pendekatan kreatif untuk membuat projek.

Hitam akan menjadi tempat yang terang di pedalaman yang sama.

Hitam akan menjadi tempat yang terang di pedalaman yang sama.

Sebagai pelengkap kepada nada kuning boleh berkhidmat:

 • bantal hiasan;
 • langsir;
 • perabot.

Pereka enggan merancang topeng kuning, agar tidak membebani bilik. Tetapi mereka menggunakannya sebagai tambahan dalam bentuk aksen yang bergaya. Sofa dan bantal kuning hanya boleh menarik perhatian, dan pelapis berwarna kuning pada perabot bentuk dan saiz yang luar biasa akan sentiasa kelihatan berfaedah.

Pemilihan aksesori yang menarik dalam gaya Afrika

Pemilihan aksesori yang menarik dalam gaya Afrika

Langsir dan langsir kuning bukan hanya cara yang baik untuk menyembunyikan tingkap bilik yang terletak di sebelah utara, tetapi juga keupayaan untuk menjadikannya lebih cerah dan lebih cerah.

kembali ke menu ↑

Perabot dalam reka bentuk kuning

Jika anda membuat keputusan untuk mengatur bilik dengan warna kuning, maka anda tidak perlu membeli perabot dengan warna yang sama. Sebaliknya, pilih warna yang lebih berbeza. Dengan itu, anda boleh mencipta aksen dan kombinasi hebat. Perabot kabinet nada gelap: kabinet, sofa, papan kaki akan berada dalam keharmonian yang sempurna dengan warna kuning yang lembut.

Kerusi putih lembut yang memudar suasana yang sangat cerah, menyentuh kedamaian, ketenangan dan kelonggaran di pedalaman kuning.

Pilih warna yang berbeza untuk perabot

Pilih warna yang berbeza untuk perabot

Perabot hitam di ruang kuning adalah keputusan yang sangat berani yang memerlukan konsultasi dengan seorang pereka profesional. Anda akan mendapat nasihat dan cadangan yang tidak ternilai tentang bagaimana untuk mengelakkan rasa malu.

Perabot merah di latar belakang fasad kuning boleh membuat jiwa yang terlalu terang, menarik, suasana di dalam rumah. Perlu difahami bahawa terlalu tepu merah selalu dikaitkan dengan bahaya. Adalah lebih baik untuk memberi keutamaan kepada palet warna ini yang dicairkan.

Perabot kuning akan kelihatan hebat di latar belakang fasad biru. Gabungan ini, sememangnya berjaya dalam semua varian. Dalam biru banyak sejuk, dan dalam haba kuning. Dalam duet ini, dua lawan mutlak disambungkan. Dan jika anda menambah sedikit lagi biru di sini, anda akan mendapat kombinasi yang sangat canggih. Gantungkan candelier hijau terang di siling biru dan semua orang di sekeliling anda akan mendapat gambaran bahawa ada di sini bahawa ada saluran ke alam itu sendiri.

Gabungan bergaya kuning dan hitam

Gabungan bergaya kuning dan hitam

Kombinasi kuning

Reka bentuk kontras

9 Skor Jumlah
Bersorak

Kuning adalah simbol kekayaan dan kekayaan. Di mana sahaja anda melihat, dan dia dengan semua warna di mana-mana. Dan banyak yang tidak pernah berlaku, kerana dengannya ia hangat dan nyaman. Ada yang mengatakan begitu antidepresan untuk semua. Kami dengan senang hati akan membantu anda menambah hujung kuning ke pedalaman anda. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9.5
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Bersamanya ia mudah untuk membesarkan ruang.
 • Ia adalah bilik yang sangat menyegarkan, menjadikannya lebih cerah.
 • Dengan kombinasi palet yang berjaya, kuning memberi kesan yang baik kepada kebolehan mental.
Cons
 • Di dalam bilik dengan reka bentuk kuning, orang dengan sistem saraf yang goyah dan jiwa tidak stabil berasa tidak selesa, sering tertekan.
 • Warna kaya kuning sama sekali tidak sesuai untuk reka bentuk siling dan dinding.
 • Jumlah berlebihan kuning di dalam bilik tidak akan membenarkan seseorang untuk berehat dan menenangkan sepenuhnya.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk