240+ Gambar pilihan untuk menyelesaikan Balcony di dalam: Interior indah dengan tangan mereka sendiri

Selalunya keluarga mengadu tentang kedekatan di pangsapuri. Walau bagaimanapun, mereka tidak menyedari idea-idea hebat.

Kandungannya:

Balkoni boleh diubah bukan hanya sebagai sudut untuk bersantai, teres atau kawasan teh. Dari situ, anda boleh membuat pejabat, ruang makan, tempat untuk sukan, perpustakaan.

Idea hebat untuk diterjemahkan

Idea hebat untuk diterjemahkan

Dalam sesetengah keadaan, menggunakannya meningkatkan kawasan bilik tidur, ruang tamu atau dapur.

Gabungan dua bilik

Gabungan dua bilik

Sangat penting untuk membuat keputusan pada awalnya: pengindahan balkoni akan menjadi hiasan (strukturnya tetap terbuka, dan fasad bersarut dengan bahan penamat) atau kerja-kerja membina yang berkaitan dengan kaca dan penebat diperlukan. Pilihan bergantung pada tujuan struktur dan keutamaan yang dimaksudkan. Sebagai contoh, jika anda merancang untuk berehat hanya pada musim panas - tidak perlu menghangatkannya.

Pilih temujanji

Pilih temujanji

Petua dan cadangan umum

Apabila membuat pedalaman, anda boleh menyesuaikan reka bentuk untuk bilik utama. Kemudian bahan kemasan dan gaya dalam reka bentuk ruang mestilah sama. Atau anda boleh pergi dengan cara yang lain, beralih menjadi aksen yang terang, menarik perhatian, tetapi tidak melanggar konsep keseluruhan.

Aksen terang dalam reka bentuk

Aksen terang dalam reka bentuk

Kaedah semasa memilih
 • Ruang kecil yang sempit tidak boleh dibebani dengan butiran hiasan atau perabot.
 • Pembaikan balkoni terbuka dijalankan bahan kelembapan tahan, tahan panas yang dapat menahan kesan negatif pemendakan.
 • Di dalam struktur yang tertutup dan hangat, anda boleh membuat pedalaman menggunakan sejumlah besar bahan. Melangkah dari kertas dinding kertas, menamatkan dengan plaster hiasan dan tiruan batu buatan.
 • Apabila bekerja dengan warna utama untuk hiasan dinding, memberi keutamaan kepada cahaya, nada monokrom. Untuk membuat pedalaman tidak kelihatan terlalu membosankan, menambah aksen yang terang.
 • Memperluas fungsi balkoni akan membantu pencahayaan yang cekap. Oleh itu, lampu sorot dianggap sebagai pilihan terbaik. Candelier dan lampu yang besar hanya merosakkan kesan positif pedalaman.

Pilih cahaya, warna monokrom

Pilih cahaya, warna monokrom

Memilih kemasan, pertimbangkan beban yang dibenarkan. Bagi cantilever, berat yang dibenarkan ialah kira-kira 1170 kg. Untuk loggias dan balkoni sampingan, beban yang dibenarkan tidak boleh melebihi 1766 kg.
Jangan bebankan struktur dengan elemen yang tidak perlu.

Jangan bebankan struktur dengan elemen yang tidak perlu.

kembali ke menu ↑

Reka bentuk terbuka

Balai dengan reka bentuk sedemikian sentiasa terdedah kepada pengaruh negatif alam sekitar, jadi anda perlu mengambil bahan untuk reka bentuknya. Sekiranya kita bercakap mengenai lantai, maka pilihan yang paling baik adalah timbunan konkrit, di mana lantai utama diletakkan.

Pilihan Jenis Terbuka

Pilihan Jenis Terbuka

Apabila mengatur lantai, anda boleh menggunakan bahan yang berbeza:

 • Jubin seramik tahan lama dan tahan terhadap kesan. Walau bagaimanapun, apabila memilihnya untuk pedalaman, adalah perlu untuk memberi perhatian kepada ciri-ciri seperti rintangan beku, pekali penyerapan kelembapan. Ia juga penting bahawa jubin mempunyai permukaan kasar, dan juga tidak menghasilkan beban yang berlebihan pada struktur.
Seramik di atas lantai

Seramik di atas lantai

 • Lantai yang dihiasi dengan dek tebal juga bagus untuk membuat reka bentuk terbuka. Ia ringan, tahan lama, mempunyai bahagian yang kecil, prestasi kalis air yang baik.
 • Untuk melindungi jejak konkrit dari kesan merosakkan, anda boleh melukis lantai dengan cat tahan kelembapan untuk melakukan kerja luaran. Salutan ini akan mengekalkan kualitinya selama 3-4 tahun. Walau bagaimanapun, jika anda ingin memanaskan masa, pilih bahan lain.

Membuat dek bertingkat

Membuat dek bertingkat

Sesetengah percaya bahawa di kawasan pedalaman terbuka boleh digunakan sebagai linoleum yang meliputi lantai. Tetapi, untuk meletakkan harapan yang tinggi kepadanya tidak berbaloi. Dari masa ke masa, linoleum akan merosot disebabkan oleh kalis air yang lemah.
kembali ke menu ↑

Ciri hiasan dinding

Untuk rawatan awal dinding menggunakan campuran primer. Mereka perlu mengambil untuk menyelesaikan. Kemudian primer akan meningkatkan kekuatan, sifat pelekat permukaan.

Pemilihan primer

Pemilihan primer

Perlu diperhatikan bahawa untuk hiasan dinding, bahan-bahan dengan tempoh operasi yang panjang, tahan terhadap pencemaran, kelembapan yang tinggi, penurunan suhu dan pengeringan, digunakan. Bergantung pada keutamaan, serta reka bentuk yang dirancang di pedalaman boleh digunakan:

 • cat atmosfera dan bahan varnis;
 • plaster hiasan yang mengandungi komponen terhadap pengecutan dan retak permukaan;
Plaster hiasan untuk salutan permukaan

Plaster hiasan untuk salutan permukaan

 • Stoneware porselin mempunyai tahap ketahanan yang tinggi terhadap keterlaluan suhu dan pemendakan (tetapi bahan ini sejuk, jadi apabila memilihnya, adalah penting untuk memanaskan dinding);
 • lapisan, siding kerana pilihan ciri operasi untuk mengatur terbuka.

Lapisan - susunan pilihan terbaik

Lapisan - susunan pilihan terbaik

Bagi banyak pilihan reka bentuk untuk reka bentuk dinding, anda boleh menggunakan tiruan batu semulajadi. Lapisan sedemikian bernilai banyak, meletakkannya lebih sukar daripada jubin seramik. Walau bagaimanapun, bahagian dalam balkoni, dinding yang dipenuhi dengan bahan ini, sentiasa kelihatan bergaya.

Interior bergaya dengan batu buatan

Interior bergaya dengan batu buatan

kembali ke menu ↑

Tips Reka Bentuk

Dalam kebanyakan kes, balkoni terbuka digunakan sebagai sudut yang selesa untuk bersantai atau pesta teh musim panas yang menyenangkan. Mewujudkan suasana yang selesa dalam kes ini akan membantu reka bentuk dalam gaya Provence atau Negara. Trend eko tidak kurang relevan.

Gaya Provence

Gaya Provence

Apabila mencipta reka bentuk dalaman, penekanan utama perlu diletakkan pada warna-warna cahaya yang disenyapkan. Sebagai contoh, ia mungkin putih, warna kuning air, zaitun, lemon, hijau, biru, oren atau lavender. Mereka akan mengisi kawasan yang dihiasi dengan romantik, kehangatan rumah.

Berdasarkan saiz, anda boleh mengambil meja kerusi, rotan atau lipat, kerusi. Ia juga bernilai mencari tempat untuk kerusi yang selesa atau sofa kecil. Lanterns Garden, lilin di candlesticks yang indah, selimut, membuang bantal akan menjadikan sudut ini lebih selesa.

Penggunaan meja palsu dan lipatan

Penggunaan meja palsu dan lipatan

Cara terbaik untuk menghiasi bahagian dalam balkoni - penggunaan ruang tamu. Hiasan yang indah di dinding dalaman balkoni boleh menjadi bakul dengan tumbuhan ampel, atau periuk dengan lianas. Dalam bakul atau kotak yang diletakkan di sepanjang pagar, geranium, petunia, dan dichondra ampelos kelihatan cantik.

Tumbuhan hidup yang cantik

Tumbuhan hidup yang cantik

Jika anda menanam tumbuhan memanjat dalam kotak dan memasang grid menegak atau sokongan - anda boleh membuat skrin bunga.Teknik reka bentuk ini akan membantu menyembunyikan dari mata yang bersinar, akan mewujudkan perasaan privasi yang lengkap. Untuk skrin, anda boleh menggunakan ipomoea, penggulungan nasturtium atau kobeyu.

Skrin curling

Skrin curling

kembali ke menu ↑

Pendaftaran balkoni tertutup

Malah pertama, reka bentuk pedalaman, anda perlu memutuskan sama ada ia akan digunakan hanya pada musim panas atau sepanjang musim. Tetapi jika diputuskan bahawa di sini anda akan menghabiskan masa hanya semasa musim panas, usaha tertentu akan diperlukan untuk menyediakan semua permukaan untuk reka bentuk lebih lanjut.

Kami mengarahkan segala usaha untuk mewujudkan kawasan yang indah.

Kami mengarahkan segala usaha untuk mewujudkan kawasan yang indah.

Contohnya, lantai balkoni musim panas pada mulanya harus dilindungi dengan dua lapisan bahan penebat. Kemudian ketinggalan diletakkan dan sejajar pada permukaan ini, dan papan lapis atau papan dengan alur digunakan sebagai subfloor. Hanya selepas itu penutup utama terus dalam.

Jangan lupa tentang penebat lantai

Jangan lupa tentang penebat lantai

Di pedalaman lantai tertutup, anda boleh menggunakan:

 • Linoleum adalah versi mudah dalam penjagaan, penjagaan, yang mempunyai banyak variasi warna, warna (dari tiruan batu, berakhir dengan lukisan abstrak atau tiruan mozek pada kayu);
Linoleum gaya mudah

Linoleum gaya mudah

 • dalam banyak pilihan reka bentuk yang canggih, sukar untuk dilakukan tanpa papan lantai, yang dicirikan oleh ketahanan, rintangan yang tinggi terhadap lelasan, tetapi anda perlu mengambil kira bahawa bahan ini agak mahal;
 • Laminasi boleh digunakan untuk meniru parket sebagai penutup lantai, tetapi ia mestilah berkualiti tinggi dan tergolong dalam kelas 33;
Lantai harus kuat dan tahan lama.

Lantai harus kuat dan tahan lama.

 • Permaidani adalah pilihan lantai, jika balkoni yang agak panas dibuat, digunakan sebagai kawasan kerja atau rekreasi.

Jika anda merancang untuk kegunaan sepanjang musim, merancang reka bentuknya, anda harus memikirkan sistem pemanasan tambahan. Apabila mengusahakan susunan pemanasan lantai perlu menyesuaikan interior, yang menyediakan untuk memasang jubin seramik atau lamina.

Kami merancang sistem pemanasan tambahan.

Kami merancang sistem pemanasan tambahan.

kembali ke menu ↑

Apa bahan untuk dipilih untuk hiasan dinding?

Pilihan bahan bergantung kepada idea umum bilik, serta ciri-ciri penggunaannya. Kedudukan utama diduduki oleh panel kayu, PVC dan MDF, gabus, lukisan, tiruan batu semulajadi dan plaster hiasan. Jika dinding tidak lancar sepenuhnya - pada pendaftaran, pilih drywall, yang kemudiannya boleh ditutup dengan cat atau tekstur bertekstur, atau dilekatkan dengan kertas dinding.

Panel penamat PVC

Panel penamat PVC

Reka bentuk pesona balkoni tertutup memberikan gabungan beberapa jenis bahan penamat. Pilihan sejagat adalah penggunaan batu tiruan dalam kombinasi dengan plaster bertekstur. Dengan bantuan mereka, anda boleh membuat bahagian dalam arah mana-mana arah.

Gabungan batu dan plaster

Gabungan batu dan plaster

Salah satu pilihan reka bentuk yang paling popular: plaster digunakan sebagai pangkalan, dan sudut dan bahagian dinding tertentu dihiasi dengan tiruan bata, batu permata atau batu tulis. Menggunakan tekstur ini dapat dicapai di pedalaman kesan jalan-jalan kota, landskap gunung atau suasana yang menenangkan gaya Mediterania.

Idea reka bentuk yang menarik

Idea reka bentuk yang menarik

Jangan takut untuk bereksperimen dengan bahan-bahan, mewujudkan kawasan tertutup. Dalam pelbagai keputusan gaya, contohnya, plester boleh digabungkan bukan hanya dengan meniru batu, tetapi juga dengan lukisan, lapisan gabus dan bahan lain.
kembali ke menu ↑

Teknik reka bentuk untuk menganjurkan ruang

Mewujudkan persekitaran yang penuh dan berfungsi pada beberapa meter persegi, anda perlu menggabungkan teknik yang berbeza. Sebagai contoh, penggunaan warna cahaya, kehadiran cermin, kaca dan permukaan berkilat akan membantu mengembangkan ruang secara visual. Untuk membebaskan lantai sebanyak mungkin, anda perlu menjaga pemasangan perabot padat (sebaik-baiknya lipatan atau mengubah), memasang rak dan konsol ke dinding.

Perabot yang padat dan selesa

Perabot yang padat dan selesa

Ia juga perlu mengambil kira bahawa setiap permohonan mempunyai kaedah tersendiri:

 • Jika ini adalah ruang makan atau tempat untuk teh, pastikan anda mencari tempat untuk meja. Lebar beberapa loggi membolehkan anda memasang model padat. Sekiranya ini tidak mungkin, lancarkan konsol kumbahan, pasangkan kaunter bar atau meja lipat, melengkapkan bahagian dalam dengan kerusi tinggi.
Cari tempat untuk jadual

Cari tempat untuk jadual

 • Apabila membuat sudut reka bentuk untuk membaca, anda boleh memilih satu dinding untuk rak buku penuh. Ambil kerusi yang mudah atau sofa padat dengan bantal besar, dan juga menjaga beberapa sumber pencahayaan tambahan.
 • Apabila anda bercadang untuk menganjurkan kajian atau bengkel di balkoni tertutup, konsol kecil boleh menjadi permukaan kerja. Melengkapkan beberapa rak tergantung atau relung, letakkan kerusi laras yang selesa.
Membuat sudut yang selesa

Membuat sudut yang selesa

 • Malah balkoni terkecil boleh dijadikan sudut untuk sukan, jika anda memasang dinding dan treadmill atau orbitrek di sana.
kembali ke menu ↑

Aksen yang bergaya

Kepada pedalaman tidak kelihatan tidak personal, sangat penting untuk menambahnya dengan butiran yang luar biasa. Sebagai contoh, menghiasi salah satu dinding dengan warna yang berbeza atau menghiasnya dengan bahan tekstur yang luar biasa: kerikil hiasan, kerang, buluh atau jerami.

Kami menghias satu dinding

Kami menghias satu dinding

Jadikan reka bentuk yang unik dan paling selesa akan membantu:

Taman mini untuk bersantai

Taman mini untuk bersantai

Perhatian dalam reka bentuk pedalaman layak mendapat tirai, kerana tanpa membuat bayang-bayang, cahaya matahari langsung akan mengganggu dan tayar.

Peraturan pemilihan
 • Untuk kecil atau sempit di sebelah utara, anda boleh mengambil tirai atau tirai monochromatic warna telus pada pastel.
 • Jika terletak di sebelah selatan, keutamaan harus diberikan kepada tirai yang dibuat dari kain yang padat (Jacquard, brocade, satin).
 • Tirai berat boleh memuatkan ruang, jadi mereka sesuai untuk kawasan rekreasi, kawasan pedalaman yang direka dalam gaya oriental pada loggia besar.
 • Jika anda mahu langsir menjadi bergaya, tetapi neutral - beri perhatian kepada buluh, roller atau langsir Jepun.

Blind Rom yang selesa

Blind Rom yang selesa

Malah seperti ruang kecil seperti balkoni boleh dijadikan sudut yang selesa untuk bersantai dan minum teh, bekerja atau membaca buku kegemaran anda. Percubaan, dan anda pasti akan mendapat bahagian dalaman yang indah dan menarik.

Hiasan balkoni

Idea utama untuk dipilih

9 Skor Jumlah
Kesimpulannya

Balkoni adalah tempat yang banyak diiringi dengan keselesaan dan kesenangan. Mewujudkan sudut kecil untuk diri sendiri dan keluarga anda tidak begitu sukar. Perkara utama ialah memilih dan menggabungkan semua bahan.

Kos
9
Kemudahan pelaksanaan
9
Ketahanan
9
Kebaikan
 • Pemilihan besar selesai
 • Peluang untuk bereksperimen
Cons
 • Kos bahan
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk