Adakah mudah untuk memilih reka bentuk untuk kotej untuk diri anda? (225+ Foto) Kami menggabungkan tidak serasi

Merancang pengubahsuaian atau pembinaan sebuah pondok? Mari lihat cara memilih arah gaya, apa yang harus diambil kira, bagaimana untuk menggabungkan reka bentuk dalaman dan luaran rumah?

Kandungannya:

Apa yang menentukan pilihan reka bentuk

Konsep reka bentuk sangat melibatkan organisasi ruang hidup. Ruang anda. Bunyi agak akademik. Terjemahkan ke dalam bahasa yang sama. Setiap ahli keluarga di rumah perlu selesa, selesa. Ia adalah perlu untuk mengambil kira bukan sahaja trend dan tren ultra bergaya, tetapi juga keutamaan anda sendiri.

Kami mengambil kira semua arahan moden

Kami mengambil kira semua arahan moden

Orang yang hidup sepanjang hidupnya dikelilingi oleh dinding monokrom, sukar untuk berada di dalam bilik dengan cat asid. Pada masa yang sama, pencinta kehidupan dinamik akan menjadi bosan dalam minimalism Jepun, dan penghuni kawasan tengah tidak selalu memahami kebesaran Timur dan India.

Ketabahan semua butiran akan membawa kepada pedalaman yang sama.

Ketabahan semua butiran akan membawa kepada pedalaman yang sama.

Di bawah ini, saya akan memberitahu anda apa soalan yang anda perlu tanya diri anda dan pereka. Disebabkan ini, tidak perlu mengembalikan pembaikan dalam setahun, tetapi untuk merasakan kedamaian atau pemanduan, hidup dikelilingi oleh kesunyian mewah atau patriarki. Dalam sebarang kes, ini akan menjadi tempat untuk hidup anda.

kembali ke menu ↑

Mari kita bercakap sedikit tentang gaya

Untuk tidak menjadikan perumahan menjadi cawangan sebuah muzium, kotak kilang atau pondok kampung, adalah penting untuk mematuhi kadar perkadaran. Satu ciri menarik dari trend tahun-tahun kebelakangan ini adalah penggunaan gaya bukan sahaja dalam bentuk murni, tetapi juga penggunaan gaya membentuk gaya. Ini membolehkan anda membuat pelbagai hiasan dan tidak membebankan bahagian dalam bilik kecil.

Memperoleh satu baris dalam reka bentuk

Memperoleh satu baris dalam reka bentuk

kembali ke menu ↑

Sejarah

Gaya senibina sejarah memerlukan kawasan yang besar dan siling yang tinggi. Sekiranya jilid rumah membolehkan anda memilih:

 • Istana Kerajaan

Gaya ini dipilih oleh orang yang dihormati dengan aspirasi empayar. Ia dicirikan oleh keanggunan dan kejelasan komposisinya. Pergelangan kaki dalam bentuk singa singa, cincin berlubang berbingkai cermin arsitektural, ukiran ukiran. Sekeping perabot wajib adalah perapian dengan portal megah, cermin tinggi.

Cermin seni bina gaya istana

Cermin seni bina gaya istana

 • Gaya Victorian yang Ketat

Tekan konsistensi pemilik. Ia akan menjadi sangat penting bagi pencinta konservatisme Inggeris. Panel kayu, rak tinggi untuk buku, tirai mewah dengan lambrequins menekankan keanggunan yang sempurna.

Konservatisme Victoria

Konservatisme Victoria

 • Baroque Chic

Dianggap sebagai destinasi bagi mereka yang lebih mengutamakan istana.Unsur-unsur hiasan perabot yang diukir, bahan upholstery mahal, butir-butir yang diliputi dengan emas dan perak, candelier dengan sebilangan besar pendants kristal menekankan kemewahan, mewujudkan perasaan berehat dan kegembiraan yang terbiar.

Bilik Tidur Baroque Mewah

Bilik Tidur Baroque Mewah

 • Rococo cahaya

Ia memberikan cahaya dan keanggunan dalaman dengan butiran hiasan kecil, keriting. Selalunya gaya ini dipanggil boudoir feminin. Di pedalaman, sejumlah besar patung emas digunakan, tetapi lebih halus daripada gaya neoklasik atau barok. Unsur-unsur Cina digunakan untuk hiasan: skrin, tekstil, sarung tangan ibu mutiara mutiara, kertas dinding kertas dengan tema Cina.

Rococo feminin dengan elemen sculpting

Rococo feminin dengan elemen sculpting

 • Antik misterius

Dibuat dari semangat Yunani purba. Jelas kanon bentuk seni bina sesuai dengan sempurna ke dalam hiasan moden. Rumah itu sepatutnya mempunyai bilik besar atau ia perlu menggabungkan beberapa bilik untuk mewujudkan atrium terbuka yang bergaya - bilik segi empat tepat yang luas.

Lama bergaya di pedalaman

Lama bergaya di pedalaman

kembali ke menu ↑

Etnik

Pedalaman etnik dipilih oleh orang yang suka bepergian, lebih suka membiasakan diri dengan dunia negara-negara baru. Terima kasih kepada unsur-unsur hiasan: candelier bergaya, meja, meja makan, pasu, kulit asli, hidangan mudah untuk mewujudkan mood yang betul.

 • Rusia

Tidak hairanlah diletakkan di barisan hadapan. Trend reka bentuk moden - kebersihan ekologi. Oleh itu, terdapat pengembalian kepada akar sejarah: dinding cincang, perabot kayu, perapian, dapur Rusia. Atribut yang diperlukan: trek semula jadi, langsir kapas dan linen.

Perabot kayu dengan laluan pejalan kaki - semangat Rusia

Perabot kayu dengan laluan pejalan kaki - semangat Rusia

 • Gaya Oriental

Memberi kemewahan, misteri yang luar biasa. Perjalanan dan pengembaraan angin menyelimuti bilik. Mosaik etnik, simbolisme yang misterius, upholsteri yang kaya dengan perabot, bedspreads, sebilangan besar bantal hiasan, lampu artsy, pinggiran mewah - elemen utama gaya. Siling dengan lukisan kompleks, banyak unsur hiasan.

Tambahkan sedikit ke timur ke kampung anda.

Tambahkan sedikit ke timur ke kampung anda.

 • Afrika

Untuk memilih gaya ini, anda mesti merasakan etnik yang eksotik. Jika tidak, objek dan unsur-unsur asing kepada kehidupan kita akan menjadi menjengkelkan. Dalam bentuk tulen mereka, bahagian dalaman jarang dibuat, interspersing fragmentary beberapa elemen digunakan: bertatahkan kerusi dan meja, topeng Afrika, kulit binatang, kapal earthen.

Penggabungan fragmentasi gaya Amerika

Penggabungan fragmentasi gaya Amerika

 • India

Memberi perumahan shell cerah. Perabot logam yang halus, koktel, perkakas dapur adalah mandatori di pedalaman. Hiasan dinding adalah terang, panel kayu dengan corak terukir, diselingi dengan sisipan ibu-mutiara.

India dengan ibu mutiara - keindahan dan kegembiraan

India dengan ibu mutiara - keindahan dan kegembiraan

 • Jepun

Sering disebut sebagai kemahiran yang minimum. Penghuni-penghuni Celestial Master membuat suasana yang menawan, tersendiri di rumah-rumah dengan bilik-bilik kecil. Gaya adalah sangat diperlukan untuk orang yang menghargai keindahan yang tersembunyi di belakang kesederhanaan. Semuanya disahkan kepada terperinci terkecil, tidak ada keperluan, semuanya jelas dan betul secara geometri.

Minimalism Jepun, hanya yang paling penting

Minimalism Jepun, hanya yang paling penting

 • Arahan Cina

Dirasai dengan sorotan falsafah. Hiasan didarab dengan kemahiran. Nyaman di pedalaman itu akan menjadi orang yang dipenuhi dengan cita-cita atau falsafah Timur. Gabungan bentuk rectilinear dan elemen hiasan: ukiran, lampu, lampu, perabot bentuk yang luar biasa, skrin partisi memberikan keharmonian dan ketenangan.

Cita-cita Oriental di pedalaman moden

Cita-cita Oriental di pedalaman moden

 • Provence

Di kawasan pedalaman adalah perlu untuk mewujudkan perasaan bahawa matahari telah memancarkan dinding, perabot, dan piring. Slogan utama: daya tarikan borjuasi yang sederhana. Gaya ini tidak dapat dipanggil pedesaan dalam bentuk paling murni. Perabot dengan scuffs, tetapi kos tinggi antik.

Chic Provence dengan kos yang tinggi

Chic Provence dengan kos yang tinggi

Di bilik-bilik yang rendah, gunakan hiasan siling yang luas, ia akan mewujudkan kesan bilik kebal melengkung dan meningkatkan ruang secara visual.Di lorong-lorong kecil, bilik mandi, membuat susunan jubin diagonal, ia mengubah geometri bilik, menjadikan pertukaran mereka lebih selesa

.
Wain siling lebar dengan ketara meningkatkan siling

Wain siling lebar dengan ketara meningkatkan siling

kembali ke menu ↑

Moden

Baru-baru ini, teknologi pembinaan moden telah menembusi di bawah bumbung rumah, dan semakin banyak kawasan moden digunakan di pedalaman:

 • Loteng gaya Amerika, yang menghubungkan bilik besar "kilang" dengan siling tinggi, tingkap besar, lampu laconic dengan lampu yang luar biasa dan keselesaan khas. Penamat ini digunakan untuk kerja keras bata dan dinding yang dicat dengan lancar.
Loteng yang selesa dan sangat selesa

Loteng yang selesa dan sangat selesa

 • Muzik negara Yang paling mudah untuk melaksanakan arahan untuk rumah negara. Kayu dan perapian, sofa besar dan kerusi goyang, perabot yang selesa, langsir berwarna-warni. Di pedalaman ini, cara paling mudah untuk mengumpul perkara-perkara yang indah, kenangan unsur-unsur masa lalu dan moden.
Semua lama dilupakan dalam gaya negara

Semua lama dilupakan dalam gaya negara

 • Minimalisme memberi kebebasan. Pemodelan ruang membolehkan anda membuat pedalaman yang tidak akan membosankan atau licik. Dalam satu bilik, perabot warna dan tekstur yang berbeza digabungkan secara halus. Dari elemen hiasan boleh menjadi lukisan dengan corak abstrak.
Kadang-kadang minimalism kelihatan lebih cerah.

Kadang-kadang minimalism kelihatan lebih cerah.

 • Berteknologi tinggi Ini mungkin gaya yang paling konservatif. Setiap elemen difikirkan terlebih dahulu, benang organisasi ruang kosong dibina. Tidak mustahil untuk membayangkan bantal-bantal cuai di dalamnya atau tirai mewah dengan lambrequins. Gaya sepatutnya dianggap mahal.

Frilly hi-tech, yang dibezakan dengan kos yang tinggi

Frilly hi-tech, yang dibezakan dengan kos yang tinggi

Ini adalah gambaran keseluruhan gaya yang paling popular dari arah yang berbeza. Apabila memilih, perlu mengambil kira tabiat hidup, keutamaan dan rancangan untuk masa depan, kerana menghias rumah adalah pelaburan selama bertahun-tahun.

kembali ke menu ↑

Mari kita bercakap mengenai warna

Adalah diperhatikan bahawa perubahan dalam warna dinding dan lantai dapat mengubah barang-barang dalaman yang biasa. Tetapi, lebih penting lagi, gamut warna dapat membantu mengembalikan kekuatan yang hilang, memberi inspirasi, menenangkan atau menyegarkan. Ia juga membantu kanak-kanak membesar.

Skema warna dapat mengubah mood emosi.

Skema warna dapat mengubah mood emosi.

Marilah kita mengkaji prinsip-prinsip asas: warna-warna hangat dan terang (merah, oren, kuning) boleh membawa objek lebih dekat, dan sejuk kelabu, hijau, biru - memvisualkannya dengan jauh. Penerapan prinsip ini akan membantu memecah dinding-dindingnya atau membuat terlalu banyak ruang bilik yang selesa. Terdapat ciri-ciri tambahan:

 • putih dalam jumlah besar mencipta kesan wad hospital, pukulan terang diperlukan;
 • biru - menggalakkan kelonggaran, membantu melegakan ketegangan;
 • kuning sangat diperlukan di dalam bilik yang menghadap ke utara - memberikan kehangatan dan keselesaan;
 • hijau - warna kesegaran, kedamaian. Pilihan yang baik untuk pencinta diet - mengurangkan selera makan;
 • merah adalah warna kekayaan, tetapi menjengkelkan dalam kuantiti yang banyak. Biarkan ia aksesori dan kegunaan berpecah belah.

Warna putih klasik

Warna putih klasik

kembali ke menu ↑

Sambungan persekitaran luaran dan dalaman

Seperti yang kita pertimbangkan, pedalaman rumah adalah penting untuk memilih mengikut keutamaan, kemudahan dan cita-cita anda. Walau bagaimanapun, sering pemilik pondok tidak berfikir bahawa ia adalah perlu untuk memilih penamat fasad yang sesuai dengan persekitaran dalaman.

Kami menjalankan kaca yang kompeten

Kami menjalankan kaca yang kompeten

Setuju di rumah dari bar barok yang bulat akan kelihatan tidak sesuai, tetapi di luar ambang pondok, dihiasi dengan tepi, tidak mungkin untuk membayangkan gaya Oriental.

Gaya ditentukan pada peringkat perancangan.

Gaya ditentukan pada peringkat perancangan.

Oleh itu, walaupun di peringkat pembinaan, anda perlu memutuskan gaya asas mana yang dipilih supaya rumah itu harmoni di dalam dan luar.Ini akan membantu pemilihan warna yang betul, lampu yang sama, elemen hiasan asas.

kembali ke menu ↑

Adakah anda tahu apa yang paling penting?

Perkara yang paling penting adalah untuk anda memahami di mana kotej anda hidup dengan baik. Rumah adalah kesinambungan dari batin kita. Di dalamnya, kami berehat dan menerima tetamu, mencintai dan membesarkan anak-anak, terlibat dalam kreativiti atau pembangunan diri.

Tempatkan untuk kreativiti dan pembangunan diri anda

Tempatkan untuk kreativiti dan pembangunan diri anda

Anda mesti mendengar perasaan anda.

 • Pikirkan tentang apa warna yang lebih dekat dengan hati, dan mana yang patut ditolak secara mutlak.
 • Adakah meja rewel yang bergaya ini berada dalam hati saya dalam tempoh dua bulan?
 • Jangan mengganggu dinding monokrom.
 • Sila ambil perhatian bahawa kanak-kanak membesar: mereka memerlukan perabot baru dan hiasan bilik kanak-kanak. Ibu bapa sebaliknya menjadi lebih tua dan perlu memperuntukkan bilik tidur di tingkat pertama.
 • Suka tetamu, menyusun rumah tetamu atau bilik tidur dengan tandas tambahan di tingkat pertama.
 • Terdapat hobi - memberi ruang untuk ini. Akibatnya, rumah tidak akan berantakan: dengan jarum mengait, sisa kain, alat.

Ingatlah anda melakukan semua yang tidak selama setahun

Ingatlah anda melakukan semua yang tidak selama setahun

Jangan lupa tentang haiwan peliharaan. Saya mencadangkan kepada pemilik kucing untuk menghiasi sebahagian daripada dinding dengan permaidani yang merayu kepada hiasan. Dijamin, semua perabot dan kertas dinding tidak akan hilang rayuannya. Pencinta bunga untuk berfikir sama ada untuk mengalahkan mereka di pedalaman (berdiri) atau mengatur untuk taman mini ini.
Menjaga bunga jika terdapat haiwan di rumah.

Menjaga bunga jika terdapat haiwan di rumah.

kembali ke menu ↑

Adakah mungkin untuk menggabungkan tidak serasi

Satu soalan yang menarik. Pada keseluruhannya, semua gaya moden memenuhi istilah eklektikisme - pencampuran. Semasa memilih hiasan, penting untuk membuat keputusan dengan seluruh keluarga, untuk mengambil kira keutamaan masing-masing, anda tidak perlu menggabungkan gaya yang berlainan di bawah bumbung yang sama.

Reka bentuk dalaman moden

Reka bentuk dalaman moden

Sebagai contoh: dewan - minimalism, ruang lukisan - baroque, bilik tidur - makanan istimewa timur, nurseri - berteknologi tinggi. Dengan kekeliruan itu, timbul perselisihan dalaman. Bergerak dari satu bilik ke bilik lain pada siang hari, seseorang kehilangan rasa realiti dan damai.

Kebahagiaan Baroque di ruang tamu

Kebahagiaan Baroque di ruang tamu

Ia lebih rasional untuk menggabungkan gaya yang selaras dengan satu sama lain: Country + Provence + Mediterranean; Minimalism + Jepun; Greece + Empire. Dalam kes ini, salah satu gaya akan diikat pada yang lain, seperti manik-manik dalam kalung.

Minimalism Jepun - tidak serasi ternyata serasi

Minimalism Jepun - tidak serasi ternyata serasi

Pilihan reka bentuk adalah sukar, tetapi menarik. Ia boleh menyatukan keluarga. Akibatnya, selesa atau bergaya, laconic atau elegan, dengan kemunculan sejarah atau keseronokan etnik kampung akan menjadi tempat utama dalam hidup anda.

Reka bentuk Cottage

Pilihan yang tidak akan meninggalkan sesiapa yang tidak peduli

Avatar

Saya seorang pereka bukan sahaja dengan pendidikan, tetapi juga di bilik mandi. Saya suka mencipta kecantikan dan keselesaan. Nasihat saya akan membantu memahami arah reka bentuk moden dan mewujudkan dalaman yang bergaya di sekeliling anda.

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk