Tirai moden di tapak semaian untuk kanak-kanak lelaki dan perempuan: Barang baru yang cantik (175+ Foto)

Langsir di tapak semaian perlu memilih dengan berhati-hati, melakukan reka bentuk dalaman, tidak melupakan keselesaan bayi.

Kandungannya:

Kenapa kita perlukan langsir

Kadang-kadang ibu bapa, yang terlibat dalam membaiki bilik kanak-kanak, memutuskan untuk tidak menggantung langsir, supaya tidak kekacauan bilik. Orang lain secara umumnya menganggap mereka sebagai "pengumpul habuk" yang mana hanya kemudaratan yang dapat diterima. Tirai adalah elemen yang sangat diperlukan dalam bilik kanak-kanak, yang penting untuk kedua-dua estetika bilik dan penggunaan praktikal:

kembali ke menu ↑

Estetika

Tingkap adalah pusat visual mana-mana bilik. Memasuki bilik, kami secara sukarela melihat sekeliling tingkap. Itulah sebabnya langsir - Ini adalah sebahagian daripada reka bentuk dalaman mandatori. Setiap ibu bapa bersedia untuk melakukan segala-galanya untuk bayinya supaya dia selesa dan segala-galanya di sekelilingnya cantik. Terutama ia patut memberi perhatian kepada perkara kecil seperti pilihan langsir.

Jenis estetika bilik siap dibina

Jenis estetika bilik siap dibina

kembali ke menu ↑

Fungsi

Biasanya untuk kanak-kanak diperuntukkan bilik paling terang, terletak di sebelah selatan rumah. Sinar matahari semestinya diperlukan untuk bilik kanak-kanak, tetapi kadang-kadang kelebihannya boleh membutakan mata dan membawa ketidakselesaan lain. Langsir terpilih akan menyelesaikan masalah ini dengan sempurna. Jangan lakukan tanpa mereka dan semasa tidur siang kanak-kanak, apabila untuk keselesaan, adalah perlu untuk memastikan ketiadaan cahaya. Terutamanya berguna di tapak semaian boleh bagi mereka yang apartmennya terletak di tingkat pertama dan orang yang lewat sekarang dan kemudian berusaha untuk melihat keluar tingkap.

Langsir terpilih di tapak semaian

Langsir terpilih di tapak semaian

kembali ke menu ↑

Kriteria Pilihan

Setiap item ruang dalaman kanak-kanak memerlukan pemilihan yang teliti. Jangan menjimatkan masa dan langsir, beli secara rawak. Sekiranya anda membeli barangan yang tidak berkualiti, mereka akan menjadi "pengumpul habuk" dan tidak akan mendatangkan faedah. Kriteria utama pemilihan bahan-bahan berkualiti di tapak semaian adalah:

kembali ke menu ↑

Bahan semulajadi

Deck pada usia muda sangat bereaksi terhadap bahan tiruan, sintetik. Ada yang didiagnosis dengan alahan dari lahir, dan tidak mudah untuk memahami bagaimana ia muncul dalam bayi. Mengetahui ini, ibu bapa yang suka mencintai melindungi anak-anak mereka dari kesan toksik sintetik. Alergi kanak-kanak dan pakar lain mengatakan bahawa rami, kapas dan sutera akan menjadi bahan selamat untuk langsir di tapak semaian. Di samping keselamatan, mereka akan kelihatan cantik dan mahal.

Pilih hanya kain semulajadi untuk langsir

Pilih hanya kain semulajadi untuk langsir

kembali ke menu ↑

Kualiti

Tidak cukup untuk memilih kain semula jadi, ia mesti dijahit supaya mudah dibasuh dan bersih dari kotoran.Untuk melakukan ini, anda perlu memberi perhatian kepada label pengeluar, yang mengandungi cadangan untuk mencuci dan mengendalikan. Sebagai contoh, jika ia mempunyai tanda "Dilarang mencuci di dalam kereta", maka tirai semacam itu tidak mungkin praktikal, kerana sangat sukar untuk mencucinya dengan tangan anda.

Praktikal dan kualiti bahan

Praktikal dan kualiti bahan

kembali ke menu ↑

Kebolehpercayaan pemasangan

Tugas ibu bapa dalam reka bentuk bilik - untuk mengatur segala-galanya agar anak itu selamat. Oleh itu, untuk membahayakan kesihatan bayi, membeli kornisa berkualiti rendah, pasti tidak berbaloi. Bergantung kepada bentuk kornea yang dipilih, anda perlu memilih cara memasang langsir.

Buaian dan pengikat yang selamat

Buaian dan pengikat yang selamat

kembali ke menu ↑

Warna

Pakar psikologi telah lama mengatakan bahawa skema warna persekitaran di mana seseorang menghabiskan masa, sangat mempengaruhi keadaan emosinya, mood dan keadaan psikologi. Ini terutama berlaku kepada seorang kanak-kanak yang jiwa baru mula terbentuk. Oleh itu, pilihan langsir hendaklah didapat secara bertanggungjawab. Perlu diingat bahawa skema warna seluruh ruangan harus kelihatan harmonis. Adalah perlu untuk mengambil kira keunikan persepsi kanak-kanak bagi setiap daripada mereka:

kembali ke menu ↑

Merah

Apabila ibu bapa mahu anak mereka menjadi ceria dan bertenaga, mereka harus memilih warna ini untuk langsir dan hiasan bilik. Sebaliknya, warna merah sangat cerah sehingga anda perlu berhati-hati untuk tidak melampaui batas. Jadi mengapa tidak tinggal di langsir? Sebagai contoh, jika sebuah bilik dihiasi dengan nada beige, maka yang berwarna merah akan sangat sesuai. Sekiranya kanak-kanak terlalu gelisah, maka lebih baik tidak bereksperimen dengan warna merah.

Bilik yang cerah dengan pukulan merah

Bilik yang cerah dengan pukulan merah

Orange

Warna ini hampir merah, tetapi ciri-cirinya kurang agresif. Oleh itu, jika anda ingin memohon teduh terang, tetapi takut bahawa ia tidak akan menjejaskan kanak-kanak terlalu hebat, memilih jeruk.

Nota oren di bilik kanak-kanak

Nota oren di bilik kanak-kanak

Kuning

Pakar mengatakan bahawa warna ini adalah yang paling berjaya untuk reka bentuk bilik kanak-kanak. Persatuan pertama dengan kuning di hampir setiap orang ialah matahari. Oleh itu, untuk memastikan bilik anak anda cerah, cerah dan selesa, beli warna kuning. Ahli psikologi juga mengatakan bahawa naungan ini menyumbang kepada kerja mental, jadi untuk kejayaan seorang anak dari usia dini, anda boleh mengelilinginya dengan kuning.

Tune anak anda ke kerja mental

Tune anak anda ke kerja mental

Hijau

Jika kita bercakap tentang warna apa yang sesuai untuk kanak-kanak yang tidak sihat dan mereka yang menderita cacat psikologi, ia berwarna hijau. Ia dikaitkan dengan alam semula jadi, yang dikaitkan dengan kedamaian, ketenangan, kelonggaran. Bila, jika tidak pada masa kanak-kanak, anda tidak boleh berfikir tentang apa-apa, berasa hebat? Oleh itu, warna hijau tirai di nurseri menunjukkan penjagaan ibu bapa tentang keperluan psikologi kanak-kanak.

Warna hijau untuk persefahaman semula dengan alam semula jadi

Warna hijau untuk persefahaman semula dengan alam semula jadi

Ungu

Adalah dipercayai bahawa warna ungu - simbol orang yang kreatif. Untuk mengembangkan kemahiran kreatif anak anda sejak lahir, gunakannya di pedalaman. Walau bagaimanapun, lebih baik hanya menggunakan nada cahaya dari ungu, kerana gelap adalah berkaitan dengan sensasi yang tidak menyenangkan, contohnya, dengan kesepian, dan kanak-kanak akan merasakannya dengan teliti.

Warna kekuningan untuk orang yang kreatif

Warna kekuningan untuk orang yang kreatif

kembali ke menu ↑

Merah jambu

Hakikat bahawa ini adalah warna kegemaran gadis-gadis, diketahui oleh semua. Oleh itu, warna cahaya merah jambu, seperti apa-apa lagi, akan kelihatan hebat di tapak semaian gadis itu. Ia dilarang keras menggunakannya untuk mereka bentuk tapak semaian untuk kanak-kanak lelaki, supaya tidak mencederakan jiwa.

Warna merah jambu untuk anak perempuan tercinta

Warna merah jambu untuk anak perempuan tercinta

kembali ke menu ↑

Beige

Atas sebab tertentu, bagi kebanyakan ibu bapa, warna putih nampaknya tidak sesuai apabila memilih langsir di tapak semaian. Walau bagaimanapun, ia boleh menjadi kuning air boleh menjadi gabungan yang sangat baik antara barangan dalaman yang berbeza. Mereka boleh dicairkan dengan nada gelap. Tidak mustahil untuk menjadikan seluruh ruangan putih, tetapi ia sesuai untuk mencairkan warna-warna terang dengannya.

Shades bogel di tapak semaian

Shades bogel di tapak semaian

kembali ke menu ↑

Reka bentuk Tirai

Monochrome di tapak semaian akan kelihatan tidak masuk akal.Apabila membuat bilik untuk kanak-kanak, ibu bapa perlu memahami bahawa gaya rasmi ruang tamu atau ruang santai bilik tidur tidak ada kena mengena dengannya. Adalah penting untuk seseorang dewasa kelihatan sihat dan mengelilingi diri anda dengan perkara-perkara seperti supaya tidak kelihatan tidak masuk akal dengan apa-apa cara. Dalam kes bilik kanak-kanak, warna yang lebih terang, lebih baik.

Aksen terang di bilik kanak-kanak

Aksen terang di bilik kanak-kanak

Melihat moden dengan wira kartun kanak-kanak yang popular. Sudah tentu, tidak mudah untuk mencari pilihan itu, begitu banyak yang memutuskan untuk menjahit untuk memesan dengan memilih kain yang tepat. Dalam kes ini, ia sesuai untuk reka bentuk dan saiz yang sesuai dan saiz.
Watak-watak kartun kegemaran di tapak semaian

Watak-watak kartun kegemaran di tapak semaian

Melihat bergaya dalam gaya amber. Ambre adalah peralihan yang lancar antara warna. Sebagai contoh, bahagian atas tirai mungkin berwarna hijau gelap dan putih bawah. Di antara mereka akan ada peralihan yang lancar dari hijau gelap menjadi hijau, hijau gelap, hijau muda, hijau muda, dan sebagainya putih. Teknik amber telah popular sejak beberapa tahun yang lalu dan sesuai untuk reka bentuk mana-mana bilik. Tirai yang dibuat olehnya akan kelihatan bergaya dan moden.

Langsir Ombre

Langsir Ombre

kembali ke menu ↑

Perhiasan

Ia tidak perlu dibeli dengan corak atau corak untuk menghiasi bilik secara terang-terangan. Jika, oleh sebab keadaan, anda mempunyai langsir biasa, maka terdapat dua pilihan untuk bagaimana anda boleh mempelbagaikan reka bentuk mereka agar sesuai dengan baik:

  • menggunakan sifat dalaman yang berlainan warna;
  • untuk menghias langsir biasa sedia ada.

Perhiasan untuk langsir biasa

Perhiasan untuk langsir biasa

Anda boleh menghiasi langsir di tapak semaian sendiri, menggunakan alat yang ada atau membeli hiasan khas. Di kedai-kedai anda boleh membeli kupu-kupu, bunga atau angka lain, contohnya, dari kain berwarna-warni yang cemerlang. Pada asasnya mereka direka untuk memasang pada pin. Anda juga boleh mencari dan angka dalam bentuk watak kartun. Jika tidak ada peluang untuk membeli barang kemas itu, anda boleh melakukannya sendiri:

kembali ke menu ↑

Dari kadbod

Kaedah pencelupan ini adalah yang paling mudah dan paling murah. Apa yang anda perlukan hanyalah memotong corak yang berbeza dari kadbod berbilang warna mengikut corak dan pasangkannya ke tirai dengan bantuan pin. Mereka tidak sepatutnya saiz besar supaya tidak keriput dan air mata.

Rama-rama kadbod berwarna

Rama-rama kadbod berwarna

kembali ke menu ↑

Bersulam

Pilihan ini untuk langsir di tapak semaian akan merayu kepada wanita rompi yang suka menyenangkan orang tersayang dengan kraf tangan mereka sendiri. Sesetengah wanita berfikir bahawa sulaman bukan untuk mereka.

Malah, semasa hamil dan masa selepas bersalin, seorang wanita mendapat masa yang dia dapat menumpukan kepada kesedaran diri. Sulaman merupakan idea yang baik untuk ibu-ibu seperti itu. Tidak perlu menguasai teknologi yang kompleks. Anda boleh mengehadkan diri anda dengan jahitan, skim dan petua yang mudah dicari di Internet.

Serpihan bersulam pada langsir

Serpihan bersulam pada langsir

kembali ke menu ↑

Dari bahan bekas

Jika anda mencari dengan teliti, maka di setiap rumah terdapat bahan yang belum digunakan selama bertahun-tahun, yang boleh digunakan untuk menghias langsir di tapak semaian. Sebagai contoh, ramai yang mempunyai bekas dengan butang saiz yang berbeza. Sejak zaman Soviet, wanita tidak membuang butang, tetapi biarkan mereka dalam hal "bagaimana jika ia berguna."

Mungkin dekorasi tirai di tapak semaian betul-betul berlaku. Butang tali boleh berada di garis memancing atau benang dan dilampirkan ke atap. Butang lebih banyak terdapat, dan semakin banyak warna yang dikombinasikan, reka bentuk yang lebih terang akan menjadi.

Unsur-unsur dalaman dihiasi dengan butang

Unsur-unsur dalaman dihiasi dengan butang

kembali ke menu ↑

Tirai, tirai, tulle

Untuk melengkapkan tirai dengan tulle adalah versi klasik hiasan tingkap. Selain hakikat bahawa ia kelihatan cantik, ia juga praktikal. Lagipun, jika matahari yang kuat bersinar melalui tingkap, maka anda boleh menutup yang padat, dan jika sinar matahari mengganggu sedikit, maka anda boleh memasang tulle.

Gabungan tulle dan tirai di pedalaman

Gabungan tulle dan tirai di pedalaman

Tulle berguna kerana ia menghalang rasa ingin tahu orang yang lewat. Malah bahan telus, yang tampaknya tidak melindungi sama sekali, boleh menjadi satu cara perlindungan dari pandangan jalanan.

Perlindungan penglihatan telus

Perlindungan penglihatan telus

Blinds adalah satu peluang untuk menggantikan langsir yang mengganggu dengan reka bentuk langsir yang lebih moden. Penyokong klasik mengatakan mereka sesuai untuk hiasan pejabat. Orang semacam itu tidak dapat melihat bagaimana tirai yang berwarna-warni dan bergaya untuk bilik kanak-kanak.

Perlindungan tingkap bergaya

Perlindungan tingkap bergaya

Blinds adalah menegak atau mendatar, dari segi fungsi, kedua-dua pilihan adalah praktikal. Reka bentuk mereka boleh membuat kisah dongeng sebenar dari bilik kanak-kanak biasa.

Jika anda menggunakan model terbaru yang membuka dan menutup dengan menekan butang, ini akan memastikan keselamatan dan kemudahan menyesuaikan lampu di bilik bayi.
kembali ke menu ↑

Untuk kanak-kanak yang lebih tua

Semakin lama kanak-kanak menjadi, perubahan reka bentuk yang lebih banyak akan diperlukan. Dan anda tidak perlu membeli perabot yang diperlukan sahaja: meja, kerusi, dll. Reka bentuk tirai juga perlu dikemas kini.

Mengubah hiasan di bilik remaja

Mengubah hiasan di bilik remaja

Sekiranya tirai-tirai itu dibuat dengan gaya kanak-kanak yang jelas, sebagai contoh, dengan cetakan watak kartun, maka mereka perlu diganti sepenuhnya. Jika hiasan dibuat secara peribadi, sebagai contoh, pelekat kadbod berwarna, ia perlu dikeluarkan. Perhiasan seperti busur, bunga, kereta, juga tidak perlu dari masa ke masa, dan mereka perlu dikeluarkan.

Perubahan drastik di dalam bilik kanak-kanak

Perubahan drastik di dalam bilik kanak-kanak

Bagi kanak-kanak berumur 5 tahun ke atas, reka bentuk tirai akan diperlukan, yang akan sesuai dengan kematangan mereka. Dengan pencapaian usia sekolah, anda boleh melupakan pelbagai hiasan kecil dan secara beransur-ansur berpindah ke gaya rasmi. Reka bentuk klasik langsir, contohnya, yang dibuat dalam gaya ambar, akan tetap relevan, kerana ia sesuai untuk kedua-dua kanak-kanak dan orang dewasa.

Ombre langsir untuk semua peringkat umur

Ombre langsir untuk semua peringkat umur

Apabila kanak-kanak membesar, dia menyuarakan hasrat mengenai kemunculan biliknya. Untuk menjadikannya selesa, ibu bapa perlu mengambil kira mereka apabila memilih langsir dan unsur dalaman lain.

 

Langsir ke tapak semaian

Novelties untuk bilik kanak-kanak

9 Skor Jumlah
Sebaliknya warna bilik kanak-kanak

Langsir untuk tapak semaian - kemuncak setiap bahagian dalam. Gabungkan semuanya dalam satu gaya dan dapatkan hasil yang cerah. Jangan takut untuk bereksperimen. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
10
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9.5
Kebolehpercayaan maklumat
10
Kebaikan
  • Reka bentuk yang cantik
  • Peluang untuk bereksperimen
  • Julat warna yang luas
  • Variasi dengan hiasan
Cons
  • Kos
  • Hidup pendek
  • Penjagaan yang berhati-hati
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk