Bagaimana untuk menghiasi bilik untuk ulang tahun anak dengan tangannya sendiri? (180 + Idea Foto) Kami membuat bergantung kepada keperluan umur

Semua ibu bapa berusaha untuk membuat kejutan kepada anak lelaki mereka yang sedikit hari lahir - mereka memilih cara menghiasi bilik untuk hari lahir kanak-kanak.

Jika anda mengingati apa yang dicintai kanak-kanak, anda boleh membuat kejutan besar apabila dia tiba dalam masa yang agak singkat. Untuk ini, anda memerlukan beberapa pembantu dan suasana yang baik.

Adalah perlu untuk mengambil kira usia dan jantina kanak-kanak itu sehingga kejutan menjadi menyenangkan baginya. Remaja akan berfikir bahawa kanak-kanak prasekolah akan gembira sebagai karut.

Kandungannya:

Ulang tahun bilik hingga 7 tahun

Kanak-kanak suka kejutan sangat, dan tidur dengan cukup baik, terima kasih kepada ini, anda akan dapat menghias nurseri pada waktu malam. Bangun dalam suasana yang baru, perayaan, kanak-kanak akan merasakan percutian dan penjagaan anda dari waktu pagi.

Susun kisah dongeng sebenar untuk anak anda

Susun kisah dongeng sebenar untuk anak anda

Sekiranya anda memutuskan untuk menukar bilik di seluruh dunia, lebih baik meletakkannya di ruang tamu atau di bilik tidur anda.

Hari bertema boleh diatur dengan ringkas dan agak anggaran, jika rombongan bilik akan sesuai dengan plot yang dipilih. Kemungkinan besar kanak-kanak itu mempunyai komik, kartun atau permainan kegemarannya, kesinambungan yang dia selalu meminta untuk membeli, ia adalah dalam urat ini yang anda mesti membina pemandangan.

Hiasan untuk hari jadi bertema

Hiasan untuk hari jadi bertema

Bagi bayi berusia sehingga 3 tahun, berhati-hati dengan menggunakan hiasan yang boleh memudaratkan kesihatan. Katakan belon, pecah, boleh menakutkan bayi, atau dia akan berminat dengan kain dari dia, dan tidak sengaja menelan.

Gunakan hiasan buah kertas

Gunakan hiasan buah kertas

Jangan lupa memperingatkan ibu bapa tetamu kecil mengenai tema hari jadi, dan anak anda akan gembira dengan pakaian dan hadiah tetamu yang sangat menarik untuknya.
kembali ke menu ↑

Hari lahir bilik dari 8 hingga 15 tahun

Ini adalah usia ketika anak sudah mempunyai minat serius dalam topik tertentu, dia mempunyai hobi, atau watak-watak kegemaran dari filem dan buku. Adalah berfaedah untuk melihat dengan teliti bahagian kehidupan ini.

Pertimbangkan kepentingan anak anda dalam reka bentuk

Pertimbangkan kepentingan anak anda dalam reka bentuk

Bagi seorang gadis dan budak lelaki, bilik itu perlu disusun secara berbeza - budak lelaki itu tidak mungkin gembira dengan penetapan dengan belon merah jambu.

Pilihan reka bentuk bilik untuk budak lelaki

Pilihan reka bentuk bilik untuk budak lelaki

kembali ke menu ↑

Pembahagian ruang perayaan ke dalam zon

Bahagikan bilik ke zon, dan bermula dari penggunaan tempat sebenar, menghiasi setiap zon.

kembali ke menu ↑

Hiasan dinding

Dengan bantuan kertas beralun berwarna, reben dan pita scotch, mana-mana dinding boleh dihiasi dalam zon foto, dan di sebelahnya boleh diletakkan rak dengan aksesori palsu. Kertas berwarna kosong dengan cetakan mungkin kelihatan seperti dinding untuk gambar pada pembukaan festival filem. Foto anak lelaki hari jadi, dengan bantuan Photoshop, anda boleh membuatnya lucu, atau kelihatan seperti watak filem, dan tampal di dinding.

Hiaskan segala-galanya dalam gaya tematik seluruh percutian

Hiaskan segala-galanya dalam gaya tematik seluruh percutian

Serlahkan kawasan kecil untuk tahniah. Letakkan kertas lukisan besar di dinding, di sebelahnya mengikat penanda berwarna dengan mana tetamu akan menulis tahniah untuk lelaki hari jadi. Kanak-kanak menyimpan momen sedemikian untuk masa yang lama. Selepas cuti, anda boleh melekat pada kertas ini dengan gambar terbaik perayaan.

Pilihan untuk merancang poster untuk ucapan ulang tahun

Pilihan untuk merancang poster untuk ucapan ulang tahun

Peminat atau bola kertas berwarna akan menjadi bintik-bintik terang di dinding, yang akan memberikan suasana hati kepada kanak-kanak. Hujan yang berwarna-warni akan mudah berubah menjadi busur, atau menambah bersinar suka bermain dengan langsir.

Bola dan peminat pada percutian anak itu

Bola dan peminat pada percutian anak itu

kembali ke menu ↑

Berpakaian untuk bercuti bertema

Fikirkan bilik persalinan khas, di mana tetamu yang tidak bersedia untuk bercuti tematik boleh memilih perhiasan, hubcaps dan pakaian gaya bercuti yang diperlukan. Katakan ballerinas kecil boleh cuba di tutus dan lanun memilih bandana, atau patch mata.

Topi terang dengan watak kartun

Topi terang dengan watak kartun

Sekiranya tema ulang tahun tidak ditentukan, maka pakaian dapat diorganisir dengan sangat berbeza:

 • Rambut palsu badut;
 • hidung lucu pada band elastik;
 • jubah sihir;
 • telinga dan ekor pelbagai haiwan;
 • skirt udara untuk puteri;
 • tongkat sihir dan pedang Jedi;
 • tiaras untuk puteri.

Butiran yang lebih kecil tetapi penting yang anda ambil perhatian, cerah dan lebih sahih bercuti akan berlaku. Kanak-kanak, kemungkinan besar, pada waktu petang akan gembira untuk menukar pakaian atau menukarnya. Reka bentuk mana-mana bilik akan memberi manfaat, jika anda menambah sedikit sihir kepadanya, menjadikannya agak animasi.

Menyimpan beberapa pakaian untuk pemotretan.

Menyimpan beberapa pakaian untuk pemotretan.

kembali ke menu ↑

Pendaftaran meja kanak-kanak

Cuba untuk menjadikannya selamat. Semasa permainan kanak-kanak aktif, hidangan mungkin jatuh di atas meja, atau kaki boleh strap. Letakkannya jauh dari kawasan permainan yang mungkin. Sekiranya bilik kecil dan akan banyak kanak-kanak melawat, letakkan meja di bilik lain. Kanak-kanak tidak menghabiskan banyak masa di meja.

Jadual bertema untuk kanak-kanak dengan gula-gula

Jadual bertema untuk kanak-kanak dengan gula-gula

Buat meja kanak-kanak yang berasingan, yang akan menjadi gula-gula, minuman, buah-buahan, ia akan menjadi mudah jika anak-anak dalam proses permainan ingin mengisi semula dan makan. Hiaskan meja dengan gambar bertema, letakkan komik atau buku pewarna.

Buat jadual mengenai subjek bercuti

Buat jadual mengenai subjek bercuti

Di atas meja, meregangkan lampu siling, bola gel pada siling. Anda boleh mengikat gula-gula ringan ke tali, hiasan yang akan melayang di atas meja. Cuba untuk menahan skema warna jadual sesuai dengan tema cuti. Untuk melakukan ini, terdapat banyak pilihan plat kertas, cermin mata, gelas wain dan tiub untuk koktel.

Warna berumur

Warna berumur

Jika hari ulang tahun diadakan di bawah naungan lanun, warna merah dan hitam harus diguna di atas meja, tetapi jika kanak-kanak lebih suka unicorns, warna-warna harus berwarna pelangi.

Percutian Pirate dalam warna merah dan hitam

Percutian Pirate dalam warna merah dan hitam

kembali ke menu ↑

Kawasan bermain

Bahagian ini perlu memperuntukkan kawasan terbesar. Semasa perayaan untuk kanak-kanak menganjurkan pertandingan, dan selalunya mereka cukup aktif. Lebih banyak kanak-kanak hadir di festival ini, lebih banyak ruang yang diperlukan untuk permainan. Sekiranya bayi kecil, letakkan kawasan ini di ruang tamu.

Ruang tamu untuk kawasan pesta ulang tahun

Ruang tamu untuk kawasan pesta ulang tahun

Kanak-kanak dewasa, kemungkinan besar, akan mahu memainkan awalan, atau mengatur pertemuan dengan permainan papan, menyimpan masa ini dalam minda, dan menyediakan kerusi atau jadual yang diperlukan.

Jangan biarkan orang dewasa tanpa perhatian

Jangan biarkan orang dewasa tanpa perhatian

kembali ke menu ↑

Kawasan foto

Tempat ini harus mencerminkan intipati topik.Gambar hari ini akan diingati untuk seluruh keluarga. Zon foto boleh dianjurkan berhampiran bar gula-gula, di mana anda meletakkan bulatan dengan misai palsu, kening dan cermin pada kayu. Bingkai cahaya, yang kanak-kanak boleh mengangkat dan mengambil gambar diri mereka, boleh digantung di dinding, atau dilekatkan pada bola, dan mereka akan terapung di udara.

Kawasan foto mesti mematuhi tema percutian

Kawasan foto mesti mematuhi tema percutian

Kalung dan lentera yang terbentang di zon ini akan memberi gambaran yang sangat serius.

Foto-foto yang tidak kenal pasti tidak akan meninggalkan sesiapa yang tidak ambil peduli

Foto-foto yang tidak kenal pasti tidak akan meninggalkan sesiapa yang tidak ambil peduli

kembali ke menu ↑

Hari jadi bertema

Untuk permainan, salam dan hadiah untuk diselaraskan dengan satu gaya, ia juga perlu untuk mereka bentuk bilik dalam satu atau subjek lain. Adegan untuk permainan yang menyeronokkan dalam suasana satu tema adalah mudah dan menyeronokkan untuk merancang dengan anak anda.

Lihat semua pilihan hiasan percutian mengikut topik.

Lihat semua pilihan hiasan percutian mengikut topik.

Untuk hari jadi tematik, anda perlu mengambil kira bahawa semua ruang mesti subordinat dengan satu gaya, dan anda perlu mengikuti peraturan berikut:

 • Dari bilik perlu mengalih keluar, atau menghiasi item yang tidak sepadan dengan subjek. Sebagai contoh, jika anda mempunyai pesta bola Cinderella, maka poster di dinding dengan wira komik atau filem moden akan merosakkan rupa.
 • Ketaatan kepada warna akan membantu mewujudkan persekitaran yang diperlukan. Jangan tergesa-gesa untuk menghiasi bilik sekaligus. Jika ketiadaan, katakanlah, taplak meja nada yang diingini, pilih yang putih, dan dekorasi dalam warna-warna yang dikehendaki.
 • Gunakan belon melambung dengan helium, atau menetapkan biasa di bawah siling, jika tidak, bertaburan di sekeliling bilik, mereka akan mengambil terlalu banyak ruang.
 • Keluarkan dari item bilik yang boleh menyakiti, atau memecahkan, sebagai peralatan mahal, atau barang-barang berharga mahal.
 • Sediakan pujian yang mudah tetapi menyenangkan untuk tetamu, yang mereka akan dapat pulang ke rumah dengan mereka, dalam ingatan cuti. Bersedia untuk hakikat bahawa beberapa unsur alat permainan kanak-kanak juga akan ingin mengekalkan diri mereka sendiri - membeli perkara yang mudah dan murah.
 • Pilih topik yang anda benar-benar menguasai, dan mula bersedia terlebih dahulu.
Mula bersiap sedia untuk bercuti terlebih dahulu

Mula bersiap sedia untuk bercuti terlebih dahulu

Jangan lupa tentang perkara utama - keselamatan hidangan dan hiasan untuk kanak-kanak, pilih warna makanan yang selamat, jika anda perlu mengenakan aksesori palsu atau hiasan meja.
kembali ke menu ↑

Membuat kanak-kanak dalam tema lanun

Pirates disayangi oleh kedua-dua lelaki dan perempuan, dan ramai yang ingin mencuba kostum Jack Sparrow. Untuk perayaan dalam gaya lanun, terdapat banyak senario, dan menghiasi bilik dalam topik ini tidak sukar.

Pendaftaran percutian kanak-kanak dalam subjek cetak rompak

Pendaftaran percutian kanak-kanak dalam subjek cetak rompak

Anda perlu:

 • bola hitam dan merah;
 • bendera segi tiga pada benang yang terbentang;
 • peta harta di dinding;
 • taplak meja dan piring hitam;
 • kuki tanda hitam;
 • reben putih atau kain siling seperti belayar;
 • cockedol dan bandanas;
 • teleskop, sauh dan lekapan tangan untuk hiasan dan alat peraga;
 • kapal kertas, digantung dari bola, dan melayang di atas meja.

Sebuah lampu yang tersangkut, dinding yang terbungkus kain biru, dan kawasan sesi dalam bentuk kabin dengan tingkap bulat akan membantu dalam mewujudkan suasana yang tepat. Dengan bantuan roda stereng ringan dan langsir dalam bentuk layar, anda merekabentuk jambatan kapten. Kanak-kanak akan dengan senang hati mengambil bahagian dalam penciptaan keseluruhan kapal kerusi dan bahan lain yang tersedia.

Kawasan foto untuk saat-saat percutian terbaik

Kawasan foto untuk saat-saat percutian terbaik

kembali ke menu ↑

Bilik puteri

Di sini, perkara utama - jangan keterlaluan dengan warna merah jambu, jika bilik asalnya dibingkai dengan warna yang berbeza. Jika ia dikuasai oleh kuning atau biru, menghiasi di bawah naungan ini, hanya sedikit lebih ringan daripada yang utama.

Istana untuk seorang puteri kecil

Istana untuk seorang puteri kecil

Mandatory di kanopi bilik tidur di atas katil, meja untuk puteri dengan hiasan yang diperlukan, dan almari pakaian.

Mewujudkan suasana yang betul akan membantu:

 • Bola kecil di bawah siling, pada tali yang diletakkan bunga dan salji kepingan kertas bergelombang - mereka akan melambung di atas kawasan untuk permainan dan meja perayaan.
 • Bouquets kemas diatur di sekitar bilik. Anda boleh membuat boutonniere bunga tiruan warna yang halus.
 • Sebuah almari pakaian dengan banyak rok yang berbulu diperbuat daripada kain atau bahan ringan lain, rak dengan tiaras dan hiasan lain. Rakannya akan menghargai jumlah peralatan yang diperlukan untuk percutian tersebut.
 • Zon dengan cermin besar, berhampiran dengan mana anda boleh mengatur pemotretan foto dengan puteri-puteri muda.
 • Mahkota berwarna-warni kecil dengan band getah untuk meja. Setiap orang boleh diletakkan di atas pinggan yang berasingan, dan tetamu yang tepat di pesta itu juga akan menjadi seorang puteri ajaib yang indah.

Cahaya terang, bunga berwarna dan gula-gula yang tergantung pada mereka, salji salji dan ballerinas yang terapung di udara akan mengisi ruang.

Reka bentuk percutian cerah dan lapang

Reka bentuk percutian cerah dan lapang

Reka bentuk ini mudah untuk mereka bentuk dalam gaya peri kecil yang belajar di sekolah sihir khas. Untuk melakukan ini, tambahkan topi sihir, tongkat dan capes dalam almari pakaian.

Jangan lupa tentang sifat-sifat utama puteri

Jangan lupa tentang sifat-sifat utama puteri

kembali ke menu ↑

Kanak-kanak gaya Disney

Untuk bayi yang berusia di bawah 6 tahun topik ini sangat dekat. Untuk membuat Disneyland mini, anda memerlukan segala yang berkaitan dengan animasi:

 • Bola berwarna, berkilau, busur di dinding.
 • Alas meja dalam kacang hitam merah akan mengingatkan anda tentang Mickey Mouse.
 • Hiasan di dinding dalam bentuk watak kartun.
 • Kostum, atau bahagian prop dalam almari pakaian.
 • Hidangan yang terang dan tiub untuk koktel di atas meja, tuala dengan kartun.
 • Zon foto dihiasi dengan warna yang berbeza, atau bahkan dilapisi dengan kain atau reben dalam pelangi.
Wira Disney pada percutian anak anda

Wira Disney pada percutian anak anda

Reka bentuk ini mudah dicapai, dan juga mengatur karnival dengan pakaian yang paling mungkin setiap anak. Foto percutian adalah yang paling terang dan paling menarik.

Karnival di pesta kanak-kanak

Karnival di pesta kanak-kanak

kembali ke menu ↑

Gaya Mafia

Anak-anak sekolah dewasa paling sering memilih topik yang melibatkan permainan intelektual. Permainan mafia adalah permainan kad terkenal di mana anda boleh membuat pemandangan indah. Untuk ini anda perlu:

 • Semak meja dengan merawat dan makanan ringan dalam bentuk langkah pita.
 • Untuk menghias dinding dalam gaya loteng - untuk ini anda boleh meletakkan di bahagian yang berlainan lukisan dinding dengan bata atau komunikasi.
 • Sediakan kawasan untuk gambar dengan dalaman polis Chicago. Ini akan membantu menggantung pada bingkai dinding dengan tandatangan "mahu", dan meter ketinggian berdekatan.
 • Senjata mainan dan senjata mesin sepenuhnya akan menggambarkan komikiti apa yang sedang berlaku.
Hiasan dalaman gaya mafia

Hiasan dalaman dalam gaya "Mafia"

Apabila anda membuat bilik kanak-kanak, jangan lupa bahawa ruang maksimum harus tetap bebas, kerana permainan mudah alih perlu diberikan lebih banyak masa daripada duduk di meja.
Datang dengan permainan mengenai parti anda

Datang dengan permainan mengenai parti anda

Membuat tapak semaian dalam mana-mana gaya adalah mungkin jika anda menganggap bahawa anda perlu melampirkan sangat penting kepada butirannya. Setiap perkara kecil yang digunakan dalam kesederhanaan dan dalam skema warna yang betul boleh meningkatkan suasana bilik yang betul.

Hiasan Bilik Ulang Tahun

Pemilihan idea yang paling terang

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk