Projek rumah satu tingkat yang indah dengan teres (175+ Foto). Ciri penempatan di laman web ini

Rumah bertingkat satu tingkat menjadi semakin popular? Fesyen yang dikenakan oleh arkitek akhir-akhir ini di rumah-rumah persendirian berbilang tingkat dengan satu atau bahkan beberapa tangga tidak sesuai untuk semua orang, dan mungkin ada banyak sebab untuk ini.

Kandungannya:

Tidak semua orang mahu bergerak naik tangga sepanjang hari, yang lain ingin mempunyai rumah dengan bilik pada tahap yang sama. Mari kita lihat apa lagi alasan yang perlu dipertimbangkan ketika memilih dan merancang dengan teres.

Teres yang selesa untuk bersantai

Teres yang selesa untuk bersantai

Kenapa kami menawarkan rumah satu tingkat dengan teres

Rumah persendirian menjadi marina yang tenang atau tempat untuk kreativiti dan pembangunan perniagaan, sudut untuk bersantai dan tempat hiburan yang menyeronokkan. Dan walaupun tiada jiran yang tidak akan mengetuk bateri, atau memecahkan panggilan dengan tuntutan bunyi bising. Tetapi kenapa betul-betul satu cerita dengan teres?

Teres - sudut untuk bersantai

Teres - sudut untuk bersantai

Rumah-rumah sedemikian sesuai untuk rehat negara, belia, orang tua. Moto utama menjadi satu dengan alam semula jadi. Rumah sempurna sesuai dengan landskap. Mereka lebih mudah untuk membina tanah masalah: dengan paras air tanah tinggi, batu pasir. Tidak perlu membina yayasan yang kompleks. Banyak cahaya di dalam bilik dijamin. Apa lagi yang memberikan zon masuk seperti itu? Keupayaan untuk mengatur:

Hebat untuk dapur musim panas

Hebat untuk dapur musim panas

 1. Dapur musim panas.
 2. Makan di udara terbuka.
 3. Tempat untuk barbeku.
 4. Taman permainan kanak-kanak.
 5. Pakaian pengeringan.

Di kawasan kecil, anda boleh tanpa gazebo dan menjimatkan wang pada pembinaannya. Kawasan luar menimbulkan status perumahan. Ia kelihatan lebih bergaya daripada beranda tradisional.

Kawasan luaran kelihatan bergaya

Kawasan luaran kelihatan bergaya

kembali ke menu ↑

Perancangan

Perlu mengambil kira angin naik. Mengapa ini penting? Terraces digunakan untuk rekreasi. Jika anda meletakkannya di bahagian angin semasa, maka sukar untuk menyediakan masa penghantaran yang selesa. Rasional terletak di sebelah halaman. Lebih mudah untuk menganjurkan persatuan ruang yang selesa dengan tempat rekreasi luar, dengan kawasan barbeku, kolam renang, taman permainan, laluan ke gazebo, menghadap slaid alpine atau taman bunga yang indah.

Tempat yang ideal adalah teras yang melindungi dari angin.

Tempat yang ideal adalah teras yang melindungi dari angin.

Keluar keluar lebih baik untuk mengatur dari ruang makan atau ruang tamu. Ia tidak perlu menggabungkan teres dengan bilik tidur. Kawasan terbuka terletak di seberang pintu masuk utama. Pemilik kawasan kecil perlu menganjurkan lindung nilai atau hiasan lain. Ini akan membantu menyembunyikan kehidupan anda dari pandangan mata jiran tetangga.

Nyaman santai di udara terbuka berhampiran api

Nyaman santai di udara terbuka berhampiran api

kembali ke menu ↑

Lokasi sisi

Susun atur bergantung pada pilihan anda sendiri, irama kehidupan, landskap sekitarnya dan laman web:

 • Bagi pencinta mengagumi matahari terbenam - bahagian barat akan menjadi sempurna. Matahari menerangi kawasan selepas makan malam.
 • Lokasi timur memberikan kelebihannya - sinaran matahari matahari menyumbang kepada kenaikan dan penyediaan yang kuat untuk hari yang akan datang.
 • Bahagian utara menjamin cahaya tersebar lembut dan teres digabungkan dengan bengkel, bilik makan. Dalam kes ini, anda tidak boleh menanam tumbuhan yang tinggi di sekelilingnya: pokok, memanjat semak dan bunga penggulungan.
 • Selatan - menyediakan matahari maksimum. Semasa musim panas, awning atau kanopi diperlukan untuk mengurangkan kesan sinar yang terik.

Mengambil kira pilihan anda semasa merancang

Mengambil kira pilihan anda semasa merancang

Terima kasih kepada perancangan yang teliti, rumah dan teres menjadi tempat berehat yang selesa dan lama melayani pemiliknya. Tidak memerlukan modal dan pembaikan perkhidmatan yang kerap.

kembali ke menu ↑

Apa yang harus diramalkan: ciri-ciri pembinaan

Teres tidak boleh dibina di atas tanah tanpa asas. Sehingga semasa operasi tidak ada masalah: bumbung tidak cacat, tidak pecah, lantai tetap mendatar, asas yang diperlukan. Ia dicurahkan atau dibina serentak dengan bangunan utama, ia menjamin keselamatan.

Pastikan anda membuat asas untuk reka bentuk

Pastikan anda membuat asas untuk reka bentuk

Pembinaan tidak memerlukan pelaburan besar. Kerja dilakukan dengan cepat. Ia tidak mungkin tanpa peralatan pembinaan yang kompleks (penggali, kren trak). Kaedah pembinaan kompleks tidak digunakan: pemasangan pada ketinggian, penebat.

Pembinaannya tidak mahal dan ia akan menambah keselesaan ke rumah anda.

Pembinaannya tidak mahal dan ia akan menambah keselesaan ke rumah anda.

Sekiranya keadaan ini tidak dipenuhi, walaupun beranda terbuka akan mula berlepas: hujan jatuh di bawah asas struktur utama, pada musim sejuk fros tidak berfungsi: ia memecahkan penyelesaian, pengukuhan mula berkarat. Dari masa ke masa, struktur keseluruhan boleh cacat.
kembali ke menu ↑

Jenis teres

Pemilik, memilih jenis teras, berfikir untuk masa depan. Apa keutamaan yang boleh timbul dalam kehidupan, dan adakah ia cukup hanya kawasan terbuka?

Teres luaran dengan pemandangan hutan

Teres luaran dengan pemandangan hutan

kembali ke menu ↑

Buka

Ini adalah pilihan yang boleh diterima untuk semua wilayah. Teras yang terletak di sebelah leeward memberikan pencahayaan yang baik dan keupayaan untuk berehat di luar rumah. Agar tidak menyesuaikan diri dengan keadaan cuaca, tempat perlindungan sementara dipasang. Untuk kawasan luaran yang digunakan payung, khemah mudah alih. Pembukaan semasa panas ditutup dengan bidai roller, langsir cahaya.

Di kawasan terbuka, ia bagus untuk berehat dan berjemur

Di kawasan terbuka, ia bagus untuk berehat dan berjemur

kembali ke menu ↑

Tertutup

Semua pilihan musim. Jika kawasan terbuka mempunyai kandang dan pagar, maka anda boleh gunakan dalam cuaca apa pun. Malah hanya duduk di petang musim sejuk yang dikelilingi oleh keindahan bersalji dengan lilin, dibalut dengan selimut, akan memberi kesenangan. Adakah terdapat kelemahan pilihan ini? Satu dan tidak penting: mengurangkan pencahayaan bilik, yang bersempadan dengan teres.

Taman permainan dalaman bebas daripada musim ini.

Taman permainan dalaman bebas daripada musim ini.

Bergantung pada rantau ini, platform untuk operasi dalam tempoh sejuk dilengkapi dengan panorama tingkap kaca berlapis. Mereka melindungi dari suhu rendah dan hujan.

Di teres anda boleh mengaturkan kawasan barbeku. Untuk ini, penebat api dilakukan. Sebahagian daripada penutup lantai, yang direka untuk perapian, diletakkan dengan batu, batu bata. Selamatkan kon dari atas untuk menganjurkan ekzos asap dan menghalangnya daripada memasuki tempat tinggal.
Tingkap panoramik melindungi terhadap suhu rendah

Tingkap panoramik melindungi terhadap suhu rendah

kembali ke menu ↑

Bahan bangunan dan teres

Memilih bahan yang anda perlukan untuk memikirkan hakikat bahawa teres, tidak seperti bilik, sentiasa terdedah kepada pengaruh berterusan: sinaran ultraviolet, hujan, salji dan kabus. Di bandar-bandar, habuk, kereta dan pelepasan industri ditambah untuk ini, yang menjadi "kertas pasir" untuk bahan penamat. Oleh itu, pilih bahan berkualiti tinggi. Kerap melayan mereka dari kesan di atas, bersih dari pencemaran.

Jaga melindungi teres anda dari pendedahan semula jadi.

Jaga melindungi teres anda dari pendedahan semula jadi.

Lantai ditutup dengan bahan yang boleh menahan kelembapan yang tinggi:

 1. Tiled (pilih model tahan panas dengan permukaan kasar).
 2. Lembaga kayu dirawat dengan ubat-ubatan (varnis, noda, impregnasi) yang menghalang pembiakan. Pilih jenis pokok resin.

Jika kawasan terbuka tidak dibina, bumbung ditutup dengan bahan. Bollards diperbuat daripada bahan yang boleh dipercayai: logam, papan kayu bersaiz besar, batu dari bata, batu, konkrit.

Bar harus dari bahan yang boleh dipercayai.

Bar harus dari bahan yang boleh dipercayai.

Hiasan adalah sama seperti fasad umum rumah. Kombinasi menarik diberikan oleh gabungan pelbagai bahan pembinaan atau dekorasi: kayu dan batu alam, kerja keras dan plaster hiasan, berpihak kepada warna yang berbeza + panel asas.

Prinsip asas

Teras harus menjadi penambahan, jadi perbezaan radikal akan membuat perselisihan dengan reka bentuk seluruh tapak. Struktur itu akan kehilangan rayuannya.

Gunakan kerja keras sebagai hiasan

Gunakan kerja keras sebagai hiasan

Menjaga elemen hiasan

Jika tiang dibuat daripada logam, tambah barang-barang palsu. Untuk struktur kayu yang sesuai barang-barang ukiran, laluan pejalan kaki yang kasar buatan sendiri. Brickwork adalah selaras dengan tembikar.

Batu semulajadi bercampur dengan pokok itu

Batu semulajadi bercampur dengan pokok itu

kembali ke menu ↑

Lampu dan perabot

Pencahayaan yang betul membantu untuk tidak mengehadkan operasi hanya semasa waktu siang. Lampu terang dipasang hanya di kawasan kerja (jika ada). Kawasan berehat diterangi dengan cahaya lembut, ia menyumbang kepada kelonggaran dan kelonggaran. Pilih mentol penjimatan tenaga (penjimatan dijamin). Peranti pencahayaan mesti mempunyai perlindungan yang tinggi dari kelembapan, tidak mengganggu gerakan di sekitar tapak, menerangi kawasan rekreasi, kumpulan makan.

Cahaya lembut menggalakkan rehat dan kelonggaran.

Cahaya lembut menggalakkan rehat dan kelonggaran.

Luangkan gerai tambahan. Mereka berguna untuk perkakas elektrik taman (pemotong rumput, gergaji elektrik). Dalam tempoh sejuk, anda boleh memasang UFO di teres dan menikmati perbualan dengan selesa.

Perabot tidak perlu plastik bajet. Kayu, kit logam juga boleh digunakan. Di kedai khusus, alat dengar wain dan wenge dibentangkan. Semasa hujan, sarung yang boleh ditanggalkan, bantal dikeluarkan dan dimasukkan ke dalam, perabot boleh menahan kelembapan sedikit.

Perabot rotan yang paling sering digunakan

Perabot rotan yang paling sering digunakan

kembali ke menu ↑

Bagaimana memilih projek

Arkitek dan pereka menawarkan sebilangan besar projek bangunan sedemikian. Pilihan bergantung pada:

 • Saiz plot.
 • Keutamaan pemilik.
 • Bilangan penduduk.
 • Peluang kewangan.
 • Wilayah pembinaan.
 • Bahan terpilih.

Projek ini akan datang dari keinginan dan ciri-ciri laman web anda.

Projek ini akan datang dari keinginan dan ciri-ciri laman web anda.

Setelah mengkaji soalan-soalan ini, arkitek menawarkan varian projek. Jika perlu, ia disempurnakan atau diubah suai mengikut kehendak pelanggan.

Sekiranya rumah digunakan secara sporadis: hanya untuk bercuti semasa bercuti atau pada hujung minggu, adakah ia patut dipertimbangkan sama ada anda memerlukan sebuah bangunan besar? Dalam kes ini, ia terdiri daripada 2 bilik tidur, ruang tamu, yang digabungkan dengan dapur.

Pembinaan kecil sesuai untuk kegunaan sekali-sekala.

Pembinaan kecil sesuai untuk kegunaan sekali-sekala.

Kehadiran kereta dalam keluarga juga tercermin dalam pilihan. Pilihan penyimpanan yang terbaik adalah garaj. Ia akan selamat dan tidak menghakis. Adalah penting untuk berfikir tentang bagaimana untuk mengatasi keperluan untuk garaj dan teres di plot kecil.

Sekiranya terdapat kanak-kanak kecil dalam keluarga, dan rumah itu berada di ketinggian, teres dipagari dengan parapet untuk mengelakkan terjatuh dan kecederaan.

Pagar menjimatkan kanak-kanak daripada jatuh dan kecederaan

Pagar menjimatkan kanak-kanak daripada jatuh dan kecederaan

kembali ke menu ↑

Pertimbangkan pelega bumi

Teres direka untuk bersantai, jadi mempunyai pemandangan pergunungan atau tasik, hutan atau laut. Jika ia dibina di bandar, fikirkan reka bentuk landskap yang akan menghiasi laman web ini. Jika teres bersebelahan, terletak di lereng, ia boleh didirikan bukan pada asas yang kukuh, tetapi lajur. Bagi tanah berpasir jalur pasir dibina.Kadang-kadang pereka menawarkan "menanamkan" rumah ke dalam cerun hutan atau gunung, untuk menekankan perpaduan dengan alam semula jadi.

Berhati-hati untuk melihat landskap yang indah.

Berhati-hati untuk melihat landskap yang indah.

kembali ke menu ↑

Apakah kelebihan dan kekurangan?

Sebelum memilih sesuatu projek, adalah penting untuk menimbang apa yang akan diberikan projek sedemikian dan apakah "perangkap" itu? Kami akan meneliti secara terperinci:

Teres adalah rekreasi luar tanpa meninggalkan rumah

Teres adalah rekreasi luar tanpa meninggalkan rumah

 • Keindahan estetik. Berbeza dengan rumah 2 - 3 tingkat secara visual tidak membebankan kawasan kecil.
 • Lebih murah daripada rumah besar di beberapa tingkat. Ia boleh dilakukan tanpa pembinaan tambahan di gazebo, kawasan barbeku, barbeku.
 • Tidak memerlukan pembinaan asas yang kukuh. Struktur tidak memberi beban besar di atas tanah.
 • Peluang terbaik untuk menganjurkan percutian dengan orang tersayang.
 • Kos Kurang memerlukan pelaburan kewangan dan masa untuk membina.
 • Pelbagai jenis gaya pilihan. Pemilik boleh bereksperimen dengan saiz, bahan dan warna.
 • Tidak mengganggu gerakan di sekitar rumah.
 • Menyediakan rekreasi luar, tanpa keluar dari bandar atau ke hutan.
 • Meningkatkan saiz rumah dan membantu mewujudkan kawasan fungsional terbuka.

Adakah terdapat kelemahan? Ya, tetapi sedikit dan tidak relevan:

Rehat di udara terbuka bergantung kepada keadaan cuaca.

Rehat di udara terbuka bergantung kepada keadaan cuaca.

 1. Ia adalah perlu untuk memerintahkan analisis tanah. Di kawasan basah adalah perlu untuk menganjurkan pengudaraan asas.
 2. Di kawasan utara hanya boleh digunakan semasa musim panas atau memasang tingkap panorama.
 3. Rehat di kawasan terbuka tanpa bumbung bergantung kepada matahari dan hujan, salji dan kabus. Selalunya perlindungan sementara: awning dan payung tidak menyimpan.
 4. Di laman web dengan ruang terhad terdapat ruang yang tidak mencukupi untuk teres (besar) yang selesa.
Beristirahat di bayangan tumbuhan rotan

Beristirahat di bayangan tumbuhan rotan

Rumah ini besar atau kecil, dihiasi atau ringkas. Pilih projek yang mudah. Anda akan mahu kembali kepadanya, menerima tetamu, membesarkan anak-anak, mencintai dan menikmati kehidupan. Oleh itu, apabila memilih, fikirkan bagaimana anda melihat hidup anda esok, dalam sebulan, 10 atau 50 tahun.

Teres hitam dan putih

Teres hitam dan putih

https://www.youtube.com/watch?time_continue=19/hqdefault.jpg ">

Projek rumah dengan teres

Pilih reka bentuk anda

8.5 Skor Jumlah
Penyatuan ruang

Mahu bercuti musim panas? Pilihan yang sangat baik - rumah satu tingkat dengan teres. Melengkapkannya sehingga Anda ingin terus kembali dan menerima tamu. Kami akan cuba membantu anda dengan ini. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
8
Pendedahan topik
9.5
Kebolehpercayaan maklumat
10
Kebaikan
 • Keindahan estetik
 • Kos
 • Pemilihan gaya yang besar
 • Memberi rehat
 • Meningkatkan saiz rumah
 • Organisasi rekreasi
Cons
 • Pergantungan cuaca
 • Pengudaraan Asas
Tambah ulasan anda

Avatar

Saya seorang pereka bukan sahaja dengan pendidikan, tetapi juga di bilik mandi. Saya suka mencipta kecantikan dan keselesaan. Nasihat saya akan membantu memahami arah reka bentuk moden dan mewujudkan pedalaman yang bergaya di sekeliling anda.

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk