Kraf Asal untuk tahun 2019 daripada Babi Kuning (65+ Foto). 6 bengkel sendiri yang luar biasa dengan pelbagai teknik (dari rasa, makaroni, garam garam) + Ulasan

Tahun 2019 yang akan datang akan ditandai dengan Tahun Babi Kuning - simbol tanah, yang bercakap tentang kehangatan rumah, ketenangan damai, dan sifat yang baik. Oleh sebab faktor yang dipersembahkan, keluarga cuba mengumpulkan sebanyak mungkin babi untuk jadual percutian. Seterusnya akan dibentangkan pelbagai pilihan untuk membuat kerajinan dalam bentuk babi.

Kandungan artikel ini:

Kraf sebagai simbol tahun baru

Keluarga menarik nasib baik pada jam berbintik dengan simbol-simbol tahun baru yang akan datang. Tahun 2019 adalah Tahun Babi, jadi kraf dengan tangan mereka sendiri menjadi hiasan tradisional meja. Pada masa yang sama, ia tidak dibenarkan meletakkan hidangan daging babi di meja perayaan - ini boleh "makan nasib".

Simbol 2019 mudah dilakukan dengan tangan anda sendiri.

Simbol 2019 mudah dilakukan dengan tangan anda sendiri.

Oleh kerana tidak semua keluarga mempunyai peluang untuk bercakap dengan babi hidup sebenar, anda boleh melakukan kerajinan dengan tangan anda sendiri dan meletakkannya di tempat yang menonjol sehingga 19 Januari.

Malah pengikatan tidak menjadi masalah - hanya sedikit masa.

Malah pengikatan tidak menjadi masalah - hanya sedikit masa.

Penginapan ini juga akan menarik nasib dan kebahagiaan dalam tahun baru.

Pasangan manis - hadiah hebat

Pasangan manis - hadiah hebat

Anda boleh melakukan kraf dalam teknik berikut:

 • Untuk mengikat - mengait atau mengait. Angka piglet yang sebenar direkur, anda boleh bersatu dengan muka haiwan dengan merajut jarum dan mengisi dengan bulu kapas untuk digunakan sebagai bantal.
 • Untuk timbunan - Teknik memerlukan ilmu pemprosesan dirasai dan bulu. Angka ini akan masuk ke pedalaman, yang dibuat dalam warna hangat, mengandung banyak elemen tekstil.

Imaginasi kecil dan anda mendapat babi yang cantik

Imaginasi kecil dan anda mendapat babi yang cantik

 • Gam - Origami atau membuat permohonan dibenarkan. Anda boleh "membunuh dua burung dengan satu batu" dan membuat beberapa poskad dengan pelbagai jenis sekaligus, tetapi dengan perekat wajib babi. Poskad sekarang kepada saudara-mara dan letakkan di tempat yang menonjol untuk menarik nasib baik.

Jangan takut menggunakan teknologi baru.

Jangan takut menggunakan teknologi baru.

 • Untuk menjahit - dalam kes ini tidak perlu menghadiri kursus pemotongan dan menjahit. Cukup gunakan corak siap sedia yang mudah dipotong dari kain dan dijahit. Anda boleh menjahit bahagian dengan jarum dan benang.

Babi comel untuk bayi anda

Babi comel untuk bayi anda

 • Untuk buta - Gunakan tanah liat atau doh, untuk wanita rompi lebih mudah bekerja dengan tanah liat. Adalah cukup untuk membentuk wajah babi dan menggantungnya pada rantai dalam bentuk tongkat utama atau mainan pada pokok Tahun Baru.
 • Bakar - Permukaan piglets boleh dibakar dari adunan kuali tradisional. Pelajaran adalah sempurna untuk keluarga yang mempunyai anak kecil yang gembira dapat memasukkan angka simbolik.
 • Menenun - Anda boleh menenun dari manik, kertas, benang dan bahan lain, yang cukup imaginasi dan kemahiran.

Merenda mainan Krismas tidak kurang cantik

Merenda mainan Krismas tidak kurang cantik

Lembaga
Sekiranya terdapat anak-anak dalam keluarga, pilih kaedah pembuatan keluarga sesuai dengan perkembangan mereka. Jika anda ingin melakukannya sendiri, pengeluaran simbol bermula dengan mencari bahan yang ada di rumah.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Bagaimana untuk membuat kraf kertas besar dengan tangan anda sendiri? 6 Kelas tuan rumah langkah demi langkah untuk hiasan anda

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Bengkel yang menarik

Untuk penjelasan penuh tentang kraf untuk tahun babi, baca arahan untuk membuat kraf dengan tangan anda sendiri.

kembali ke menu ↑

Babi yang rajutan

Needlewomen yang boleh bersulam atau mengait, boleh menggunakan kemahiran mereka untuk membuat babi atau hanya muka babi. Anda boleh melaksanakan simbol tahun yang akan datang dalam variasi berikut:

 • Jika tidak ada masa yang mencukupi, anak kecil kecil boleh diikat bersama untuk jahitan seterusnya di pinggir tuala atau perayaan taplak meja. Untuk membuat, gunakan sebarang pakaian mengait atau corak rajutan yang mudah.

Corak mengait babi

Corak mengait babi

 • Needlewomen boleh menghiasi dapur, mengait tacks untuk panas, menggantung mereka di sekitar perimeter dari seluruh bilik. Dapatkan alternatif hebat untuk kaus kaki Krismas yang menghiasi rumah anda sebelum bercuti. Membuat memerlukan bentuk crocheted - bulatan, dua segi tiga dan satu bujur untuk patch. Fantasy adalah dialu-alukan untuk mengetuk angka dan butiran tambahan.
 • Kraf kecil boleh dengan mudah dirajut dengan jarum, yang dibenarkan untuk pengisian berikutnya dengan kapas dan barangan lain untuk pemadat. Ini mengakibatkan babi kecil, yang ditempatkan di rak di ruang tamu atau meja kopi. Bantal mini akan menarik kepada kanak-kanak. Di sini sudah cukup untuk mengikat 2 kotak, menjahit mereka, pra-disumbat dengan kapas, dan membentuk telinga, membuat garis padat dengan jarum dan benang. Sebaliknya butang penny digunakan.

Boleh dibuat dalam bentuk pendirian

Boleh dibuat dalam bentuk pendirian

 • ikat bantal penuh, yang menggunakan cangkuk atau jarum mengait. Adalah disyorkan untuk mengambil bantal sebelum jam bersayap dengan anda di kerusi supaya simbol tahun itu mengambil bahagian dalam pertemuan itu. Untuk pembuatannya sudah cukup untuk mengikat beberapa angka dengan pemasangan seterusnya dan pemadat dengan getah kapas atau buih.

Mainan kecil bagus yang boleh dibuat dalam bentuk bantal yang besar

Mainan kecil bagus yang boleh dibuat dalam bentuk bantal yang besar

Ini adalah kraftangan biasa, mengait atau merajut, bergantung kepada kemahiran wanita pembantu wanita. Perlu diperhatikan bahawa jika anda tahu bagaimana bersatu, pastikan untuk merangkumi sebarang produk bergantung kepada kerumitan.

Kami sedar mainan apa-apa kerumitan

Kami sedar mainan apa-apa kerumitan

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Kerajinan yang dibuat dari bahan semula jadi untuk setiap selera

kembali ke menu ↑

Origami

Jika terdapat kanak-kanak kecil di dalam rumah, adalah disyorkan untuk menggunakannya untuk menjadikan simbol tahun ini. Cara paling mudah untuk melakukan ini adalah untuk membuat dari kertas. Ia cukup untuk membeli kertas merah jambu dan membuat banyak babi. Untuk meraikan tahun baru, mereka boleh diletakkan di atas meja.

Lembaga
Anda boleh menggabungkan perniagaan dengan keseronokan, dan membuat babi tisu. Dalam kes ini, gunakan kertas merah jambu tebal - tisu standard tidak sesuai untuk kerja, kerana mereka tidak boleh memegang bentuk untuk masa yang lama.
Dalam teknik origami langkah demi langkah

Dalam teknik origami langkah demi langkah

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Bagaimana cara membuat pokok DIY untuk Tahun Baru dengan tangan anda sendiri? Kami menghias rumah sebelum bercuti (185+ Foto)

kembali ke menu ↑

Daripada merasa

Dengan kehadiran saham besar yang dirasai, anda boleh membuat babi keluar dari bahan, dan dengan cara yang berbeza. Pengeluaran mereka adalah mudah, kerana ia cukup untuk menggambar dan memotong corak di atas kertas secara berasingan, dan kemudian memindahkannya ke kain dan memotongnya dengan kemas.

Ini lembut dan menyenangkan untuk menyentuh kraf dari terasa

Ini lembut dan menyenangkan untuk menyentuh kraf dari terasa

Anda boleh menjahit secara manual atau dengan mesin jahit, jika terdapat di dalam rumah.

Dalam saiz anda boleh membuat kedua-dua mainan besar dan yang kecil.

Dalam saiz anda boleh membuat kedua-dua mainan besar dan yang kecil.

Adalah disyorkan untuk membuat kraf dalam bentuk rantai kunci yang diperbuat daripada merasakan yang akan membolehkan menarik nasib baik selama setahun, atau sebagai mainan untuk pokok Krismas.

Dalam bentuk keychain pada kunci - anda pasti tidak akan kalah

Dalam bentuk cincin utama pada kunci - anda pasti tidak akan kehilangan

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Kerajinan yang dibuat dari kerucut cemara (besar, dicat) untuk Tahun Baru (175+ Foto) Mainan yang indah untuk cuti!

kembali ke menu ↑

Dari adunan garam

Dari plastik, adunan garam atau tanah liat, anda boleh membuat angka babi dalam format 2D - rata. Untuk melakukan ini, sudah cukup untuk menyediakan salah satu bahan:

 • plasticine - merah jambu atau putih, yang kemudian akan dicat dengan warna merah jambu;
 • adunan salai - tepung dan garam dalam jumlah yang sama dicampurkan dengan air untuk banyak doh;
 • tanah liat - Untuk kraftangan mengambil campuran siap pakai atau serbuk khas, di mana ia cukup untuk menambah air mengikut arahan dan menguli komposisi.

Babi lucu melakukannya sendiri

Babi lucu melakukannya sendiri

Untuk mengukir babi hanya boleh sesuai dengan fantasi mereka. Sekiranya tidak mungkin membentuk wajah babi, skim pengeluaran siap sedia adalah disyorkan.

Mainan selesai dicat dengan cat akrilik supaya ia tetap penampilan aslinya lebih lama.
Kami tutup dengan cat akrilik supaya mainan terus kelihatan semula jadi untuk masa yang lama.

Kami tutup dengan cat akrilik supaya mainan terus kelihatan semula jadi untuk masa yang lama.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Kraftangan DIY untuk Tahun Baru 2019 (120+ Foto) - Surprise orang yang disayangi dengan imaginasi anda (+ Ulasan)

kembali ke menu ↑

Dari pasta

Anda boleh membuat babi daripada pasta - dari bahan sekerap yang boleh digunakan oleh kanak-kanak.. Untuk pembuatan, ikuti urutan tindakan:

 • Pilih jenis kraf dan pasta pasta yang sesuai.
 • Jika perlu, pasta dicat dalam warna yang dikehendaki dengan pewarna makanan.
 • Untuk kraf volumetrik diperlukan untuk membeli belon merah jambu. Ia dinaikkan mengikut saiz babi yang dikehendaki dan pasta disediakan.
 • Seterusnya, buatlah kraf ke bentuk terakhir, menggunakan bahan-bahan lain dan elemen tambahan.

Kami mengambil stok pasta dan mula lem

Kami mengambil stok pasta dan mula lem

Lembaga
Dalam format yang dibentangkan, anda boleh membuat kad mudah yang anda sampaikan kepada orang yang anda sayangi semasa cuti. Ia cukup untuk memilih bentuk yang betul untuk membuat imej.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Bagaimana untuk membuat bola indah untuk Tahun Baru 2019 dengan tangan anda sendiri? Kraf menarik dan besar (115+ Foto). 9 kelas induk langkah demi langkah

kembali ke menu ↑

Daripada cara improvisasi

Anda boleh menggunakan alat di tangan dan melakukan kraf selama beberapa jam sebelum tengah malam. Beri perhatian kepada pilihan berikut:

 • Babi telur. Sebelum ini dari telur mentah perlahan-lahan mengeluarkan kuning telur dan protein. Seterusnya, gunakan pink plastik untuk membuat telinga, sen, kaki dan ekor. Dengan melekat pada cangkang kosong dan bergembiralah kraf.

Kerajinan telur untuk komposisi mini

Kerajinan telur untuk komposisi mini

 • Kerajinan kaus kaki yang hilang. Selalunya sarung kaki hilang dalam keluarga, hanya tinggal satu salinan pasangan untuk digunakan. Kaki wanita akan menggunakan periuk untuk membuat pelbagai kraftangan. Termasuk untuk pembuatan babi, kelas induk yang disajikan dalam video. https://youtu.be/EEPLRIXpGuc
 • Babi dari kaleng. Kraf ini hanya sesuai untuk mereka yang tahu bagaimana untuk mengait. Untuk pembuatan babi tersebut memerlukan plastik kosong atau tin boleh. Untuk kerajinan merajut dua bahagian gondong - depan dan belakang. Ke bahagian depan telinga dan sen, dikenakan kaki tambahan. Dalam pembuatan kedua-dua bahagian itu di balang dan menjahit bersama-sama. Anda boleh membuat "kes" tunggal, jika kemahiran itu dibenarkan.

Gunakan balang untuk kraf

Gunakan balang untuk kraf

 • Kerajinan dalam bentuk pompon. Untuk pembuatan kraf, yang boleh dibentangkan dalam bentuk perhiasan atau mainan di pokok Krismas, anda mesti menggunakan benang bulu atau akrilik. Pom-pom dibuat secara piawai, selepas itu bahagian-bahagian tambahan babi dijahit ke atasnya - telinga, sen dan mata.
Kami menggunakan jenis benang tertentu

Kami menggunakan jenis benang tertentu

Ini adalah pilihan mudah untuk membuat babi untuk Tahun Baru, yang boleh dikendalikan oleh semua orang.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Kesimpulannya

Babi untuk Tahun Baru boleh mengambil pelbagai bentuk dan variasi - ia boleh menjadi rantai kunci, mainan di pokok Krismas, gading patung-patung kecil dan banyak lagi. Needlewomen boleh menggunakan bakat mereka untuk menterjemahkan sesuatu yang berguna atau hanya untuk menyenangkan anak mereka dengan mainan baru dengan mana mereka akan bermain untuk masa yang lama. Adalah disyorkan untuk melibatkan kanak-kanak dalam pengeluaran mereka untuk bersenang-senang dengan keluarga jauh sebelum bercuti.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Proses membuat babi pukal

Kerajinan untuk Tahun Baru

Piglet dengan tangannya sendiri

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 65 gambar)

8.4 Skor Jumlah
Kraf terang untuk Tahun Baru yang menyeronokkan

Anda boleh membuat kraf yang sangat cantik jika anda menggunakan kelas tuan kami. Pertama, tentukan bahan-bahan yang ada di tangan, dan bersama kami, kami sedang bersedia untuk bercuti yang akan datang. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9.5
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
6.5
Kebaikan
 • kesederhanaan;
 • kos minimum;
 • peluang untuk menarik kanak-kanak, yang akan membantu dalam pembangunan.
Cons
 • keperluan untuk mengumpul semua bahan dalam ketiadaan mereka; mungkin kekurangan bakat;
 • penyimpanan
Tambah ulasan anda
Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk