Peraturan reka bentuk lampu: Lampu meja untuk jadual. Pilihan terbaik yang sesuai dengan semua orang

Sekiranya anda bekerja dari rumah, semua orang memerlukan lampu meja yang baik. Oleh itu, sebelum membeli, tanyakan soalan ini untuk melakukan semuanya dengan betul.

Kandungannya:

Pencahayaan memberi kesan kepada watak dan suasana rumah kita, dan lampu meja secara universal melengkapi skema pencahayaan. Mereka sesuai untuk menyalurkan mengarahkan lampu-lampu yang selesa atau menerangi sudut rumah pejabat atau bilik bacaan. Anda boleh menggunakan pencahayaan sebagai objek seni. Berikut adalah panduan untuk memilih lampu meja untuk sekolah dan kerja - termasuk pertimbangan praktikal dan reka bentuk.

Apakah lampu jadual untuk?

Penggunaan lampu yang paling jelas untuk daripada jadual - ini adalah liputan praktikal dari kawasan tugas, iaitu pencahayaan kawasan yang dikehendaki, supaya anda dapat melihat apa yang anda baca atau menaip (atau, jika anda berada di dalam "pandangan" retro, tulis menggunakan pen).

Lampu tugas tugas praktikal

Lampu tugas tugas praktikal

Tetapi dari perspektif reka bentuk dalaman, mereka boleh digunakan untuk lampu aksen atau pencahayaan umum di dalam bilik.

Sebagai contoh, jika tempat kerja anda berada dalam susun atur terbuka, dan bukan dalam profil pejabat, anda akan menggunakan lampu meja arah untuk menekankan perhiasan atau fungsi. Atau dengan lampu di dalam bilik, lampu meja boleh bekerja bersama-sama dengan siling dan lantai untuk mewujudkan suasana umum.

Akhirnya, lampu meja juga boleh menjadi hiasan murni - ia direka untuk kelihatan cantik di meja anda, mungkin tanpa lampu kerja di dalamnya.
Hiasan yang sempurna untuk meja

Hiasan yang sempurna untuk meja

Malah, anda mungkin mahu dia melakukan beberapa kombinasi kerja dengan pencahayaan umum, aksen, berpandu, dan hiasan, atau meletakkannya bersama-sama. Oleh itu, lampu meja ideal akan sesuai dengan tujuan khusus anda, dan soalan pertama ketika memilih: apa untuknya?

Sebaik sahaja anda menjawabnya, langkah seterusnya adalah resolusi soalan praktikal dan persoalan gaya.

kembali ke menu ↑

Pendekatan praktikal untuk pemilihan

Jika anda memerlukan model untuk lampu arah, maka anda perlu mempertimbangkan pertimbangan praktikal asas.

Menambah keselesaan di pedalaman

Menambah keselesaan di pedalaman

Bekerja rantau

Semakin tinggi reka bentuk, semakin luas ia akan bersinar, jadi ketahui berapa banyak ruang yang anda perlukan untuk menyala dan pastikan ia mempunyai pendirian yang tinggi. Jika anda mempunyai meja besar, anda akan memerlukan pembinaan yang tinggi - dan, mungkin, dengan pendirian laras panjang yang boleh mencapai seluruh permukaan.

Kedudukan dan Arah

Jika anda melakukan pelbagai jenis kerja (membaca, melukis, dan sebagainya) yang memerlukan intensiti cahaya yang berlainan, atau mempunyai beberapa ruang kerja di atas meja, anda memerlukan fleksibiliti lampu yang boleh dimanipulasi dan condong.

Betul jumlah cahaya

Anda akan memerlukan lebih banyak cahaya dengan usia. Mentol LED biasanya sesuai untuk menerangi kawasan tugas, dan untuk kebanyakan tugas desktop anda akan memerlukan LED sekurang-kurangnya 5-10 watt.
Semakin tinggi reka bentuk, semakin luas ia akan bersinar

Semakin tinggi reka bentuk, semakin luas ia akan bersinar

kembali ke menu ↑

Gaya dan reka bentuk untuk lampu

Sekiranya kerja tidak mengambil banyak masa dan anda hanya mahu perkara yang indah yang akan melengkapkan pedalaman, kemudian ambil lampu - kesan cahaya tidak akan menyakitkan lagi.

1Lapisan

Oleh kerana semua pereka dalaman yang baik tahu, kerja utama dengan suasana di dalam bilik adalah lampu pelbagai lapisan. Lampu meja adalah senjata lain dalam arsenal reka bentuk lampu anda apabila ia dipadankan dengan lampu lantai anda, lampu kerja, lampu atas dan cahaya semula jadi. Anda boleh menyambungkan lampu meja bersama-sama dengan sumber cahaya lain ke panel kawalan pusat dengan pemandangan lampu yang telah dipasang untuk mood dan waktu yang berlainan.

Reka bentuk yang unik

Reka bentuk yang unik

2Penekanan

Tanglung dengan pendirian tinggi yang boleh berdiri di sudut akan menjadi alat yang ideal untuk fokus lampu, seperti objek yang indah atau sudut hiasan bilik. Pastikan anda mempunyai lampu tanglung yang boleh dibimbing, dan gunakan cahaya yang kira-kira tiga kali lebih cerah daripada cahaya ambien biasa di dalam bilik.

3Hiasan

Lampu meja mempunyai pelbagai gaya yang moden, minimalis, futuristik yang menarik, serta klasik, perindustrian, retro. Oleh itu, tidak sukar bagi anda untuk mencari sesuatu yang menggabungkan dengan dekorasi anda yang lain, dan akan menjadi komponen yang membina, walaupun anda tidak melakukan kerja di meja anda.

Boleh jadi elemen hiasan

Boleh jadi elemen hiasan

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk memilih pencahayaan terbaik untuk meja anda?

Lampu pemikiran diperlukan untuk semua orang. Sekiranya anda mempunyai pejabat rumah yang lengkap atau meja komputer mudah alih yang boleh digunakan pada waktu petang, ia akan menjadi satu keperluan yang sesetengah orang memandang rendah. Tanpa peranti yang baik, mata anda menjadi tegang, menyebabkan gejala yang menjengkelkan seperti keletihan, sakit, bulatan gelap di sekeliling mata, penglihatan kabur, sakit kepala, dan kadang kala penglihatan berganda.

Mujurlah, terdapat banyak lampu meja praktikal dan bergaya yang akan memaksimumkan jumlah cahaya di tempat kerja dan meminimumkan pantulan dan silau. Untuk membuat pilihan model, membiasakan diri dengan situasi ini untuk pelbagai acara.

Perkara penting dalam mana-mana pejabatPerkara penting dalam mana-mana pejabat

kembali ke menu ↑

Tempat kerja setiap hari

Keadaan ini: pada dasarnya anda menggunakan meja anda untuk hiburan dan kadang-kadang di waktu malam. Terdapat komputer di atasnya, dan kadang-kadang anda membaca sesuatu di meja anda.

Sorotan terbaik: Memandangkan banyak cahaya sudah datang dari skrin komputer anda di atas meja, anda tidak memerlukan peranti yang sangat terang. Anda boleh pergi untuk lampu meja kecil tradisional, atau mempertimbangkan model dekoratif. Mereka tidak direka untuk pencahayaan yang fokus, tetapi masih dapat memberikan pencahayaan yang mencukupi untuk aktiviti harian yang anda ingin lakukan di meja anda. Jika jadual anda sangat kecil, lampu di atas pengapit boleh menjimatkan ruang anda.

kembali ke menu ↑

Pejabat rumah

Gaya berteknologi tinggi

Gaya berteknologi tinggi

Keadaan ini: Anda melakukan semua atau kebanyakan kerja anda di rumah di komputer anda, tetapi anda juga sering membaca banyak di luar skrin. Terdapat komputer di meja anda, serta peranti tetap lain. Di atas meja atau di sebelahnya adalah kabinetyang mengandungi dokumen dan buku yang berkaitan dengan kerja.

Best spotlightA: Walaupun terdapat banyak cahaya pada skrin komputer, anda juga memerlukan penunjuk yang baik untuk membaca skrin. Adalah penting bahawa lampu pejabat di rumah akan teduh dan mengarahkan cahaya supaya ia tidak mencerminkan pada skrin komputer. Lampu di penjepit itu boleh berguna, walaupun pastikan ia cukup terang untuk dibaca. Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan lampu loket, tetapi pastikan bahawa ia terletak cukup rendah berhampiran skrin supaya tidak ada silau.

kembali ke menu ↑

Tempat untuk meja manicure dan buruh manual yang lain

Di bahagian dalam bilik manicure

Di bahagian dalam bilik manicure

Keadaan ini: Anda menggunakan meja anda untuk seni dan kraf atau aktiviti serupa - baik untuk hobi dan profesi - dan melakukan pelbagai kerja keras di kawasan yang agak besar.

Best spotlight: kerja jenis ini memerlukan anda mempunyai banyak cahaya. Oleh kerana tidak ada skrin komputer yang dapat mencerminkannya, anda boleh dengan mudah menggantung satu atau lebih lampu loket menengah atau besar di atas kawasan kerja untuk memberikan pencahayaan yang mencukupi. Terutama jika jadual anda besar, anda memerlukan penyebaran cahaya yang luas. Walau bagaimanapun, lampu meja lengan laras (seperti dalam kartun studio Pixar) juga sangat berguna. Anda boleh bergerak lebih jauh dan lebih jauh apabila lebih banyak cahaya diperlukan untuk kerja yang tepat.

kembali ke menu ↑

Kajian, meja pelajar

Tempat kerja untuk pelajar sekolah

Tempat kerja untuk pelajar sekolah

Keadaan ini: anda menggunakan meja anda untuk belajar di sekolah, untuk membaca. Anda membaca banyak di meja anda dan mungkin juga bekerja pada komputer.

Best spotlight: Keadaan ini sama dengan pejabat rumah, walaupun anda mungkin membaca lebih banyak di sekitar meja ini. Peranti yang rendah, tetapi cerah adalah pilihan terbaik anda supaya anda dapat mempersiapkan diri tanpa terdedah kepada ketidakselesaan dari silauan atau refleksi dari skrin komputer. Sebagai contoh, lampu Fluro adalah hebat untuk tujuan ini, tetapi sebenarnya terdapat banyak model yang sesuai.

Model tuas boleh laras juga boleh berfungsi jika berada di kedudukan yang betul. Ia mempunyai kelebihan tambahan untuk menetapkan cahaya yang tinggi apabila komputer dimatikan. Jika tidak ada komputer, model yang lebih tinggi dan kurang fleksibel juga mungkin, seperti lampu meja tripod.

Di pedalaman nurseri

Di pedalaman nurseri

Akhir sekali, jika anda hanya ragu-ragu di mana untuk meletakkan atau menggantung lampu meja, peraturan yang baik adalah meletakkannya sekitar 40 cm di atas meja, di sisi lain tangan yang anda tulis. Ini akan menghalang refleksi dan silau yang boleh menyebabkan ketegangan mata. Jika anda mempunyai skrin komputer, letakkan lampu meja kira-kira 50 cm dari skrin supaya sumber cahaya berada di sebelah bawah paras mata.

kembali ke menu ↑

Apakah lampu arah dan cara menggunakannya?

Secara keseluruhan terdapat tiga jenis pencahayaan yang besar - umum, hiasan dan arah (kerja). Mengenai lampu meja, kami lebih kerap bercakap tentang hiasan dan kerja. Kami belajar yang kedua.

Reka bentuk lampu yang menarik berwarna putih

Reka bentuk lampu yang menarik berwarna putih

Pencahayaan yang betul adalah aspek yang agak penting dan sering diabaikan dari persekitaran kerja. Pencahayaan arah adalah pencahayaan setempat yang memberikan jumlah cahaya tepat tepat di mana ia diperlukan untuk tugas tersebut. Lampu meja jenis ini mengarahkan rasuk cahaya secara langsung ke permukaan dan oleh itu menyerlahkan kawasan yang anda sedang kerjakan. Lampu arah diperlukan untuk:

 • membaca;
 • surat;
 • kerja;
 • penggunaan komputer;
 • buruh manual;
 • memasak;
 • membentuk;
 • mencukur dan sebagainya

Ia direka untuk tujuan ini. Ia adalah peranti mudah alih dengan kabel dan palam. Jenis produk lampu adalah, tetapi tidak terhad kepada:

 • rak lampu untuk meja;
 • dengan kurungan swivel;
 • tempat penggantungan;
 • lampu dinding untuk bacaan;
 • lampu di bawah kabinet.

Ia tidak cekap untuk menggunakan jumlah cahaya yang sama di seluruh ruangan seperti di kawasan kerja, jadi kita memerlukan pencahayaan yang tepat diarahkan.

Lampu bacaan yang baik sangat penting dalam persekitaran kerja moden atau pejabat rumah, memandangkan memantau pemantauan komputer memerlukan lebih kurang cahaya daripada membaca halaman yang ditulis dengan typewritten.

Tahap pencahayaan di atas dikurangkan ke tahap yang sepadan dengan tontonan monitor, yang mewujudkan suasana keseluruhan yang lebih lembut, lebih menyenangkan dan menjimatkan tenaga. Permukaan kerja kemudian ditambah dengan lampu membaca untuk memberi kawalan sepenuhnya ke mana dan berapa banyak cahaya diperlukan untuk tugas lain, seperti membaca dokumen.

kembali ke menu ↑

Faktor semasa memilih

Lampu meja sering berbeza dengan gaya dan kemasan. Setiap orang mempunyai rasa mereka sendiri, jadi tidak ada pilihan yang betul atau salah - gaya, saiz, bentuk dan kemasan - ia bergantung pada keutamaan anda. Walau bagaimanapun, pilihan gaya lampu, yang sepadan dengan hiasan ruang anda, anda perlu mempertimbangkan.

Sekiranya anda mempunyai hiasan moden atau kontemporari, anda memerlukan model moden atau kontemporari. Adakah kabinet dan laci anda mempunyai pemegang nikel atau gangsa? Campurkan kedalaman anda, apabila sesuai, dengan permukaan lain. Pada masa yang sama, jangan pilih lampu hanya dalam penampilan.

Art Nouveau

Art Nouveau

kembali ke menu ↑

Lampu LED

Jika anda meletakkan lampu meja di tempat yang digunakan untuk aktiviti lain, seperti melihat tvAnda mungkin memerlukan cahaya dengan meredam padanya dan mungkin pancaran cahaya yang lebih fokus dan terkawal. Lampu dengan pancaran yang bertaburan pada 30 darjah akan mengarahkan cahaya ke permukaan yang ingin diserlahkan, tetapi tidak akan menghantar sebarang cahaya yang sesat untuk mempengaruhi tindakan lain di dalam bilik.

Lampu meja LED, sebagai peraturan, mempunyai sinar yang paling dikawal cahaya, kerana LED adalah sumber cahaya arah.

Jika dirancang bahawa ia akan berfungsi 24/7, LED akan lebih murah untuk digunakan daripada lampu halogen atau lampu pijar. Walaupun kos awal lampu meja LED biasanya lebih tinggi, kos menggunakannya jauh lebih murah, kerana ia menghabiskan hanya 1/5 jumlah tenaga berbanding halogen. Di samping itu, lampu LED tetap sejuk dan mentol halogen boleh menjadi panas.

Aksesori ini akan menjadikan bilik tidur selesa.

Aksesori ini akan menjadikan bilik tidur selesa.

kembali ke menu ↑

Lampu dengan tudung ke meja

Jika anda mempunyai meja besar, anda perlu menggunakan lampu meja lengan panjang untuk lampu arah. Jika anda bekerja di atas meja dan komputer riba, pertimbangkan konfigurasi ruang kerja dan pastikan bahawa cahaya akan meliputi keseluruhan ruang kerja di meja anda. Atau pilih lampu yang boleh dilekatkan pada dinding atau pada pakaian baju.

kembali ke menu ↑

Lampu di atas penjepit (pada pakaian baju)

Lampu pada penjepit adalah yang paling berfungsi, dapat diasimilasi dalam hampir mana-mana persekitaran, mudah alih, sering diperlukan. Dikuasakan oleh bateri atau dipasang dengan kord, ia mempunyai reka bentuk yang mudah yang membolehkan anda bergerak dan menyusun semula setiap kali anda memerlukannya. Model-model moden dengan baju baju mempunyai kepala dan tuas yang boleh laras dan fleksibel pada lampu yang membolehkan anda menyesuaikan arah cahaya. Ini penyesuaian telah dipertingkatkan sejak pengenalan teknologi LED.

Terima kasih kepada penggunaan lampu LED, lampu meja kini mempunyai profil yang lebih nipis, menghidupkan kepala lampu melalui 360 ° dan tetap sejuk pada sentuhan.
Model logam pada pakaian baju

Model logam pada pakaian baju

Secara amnya, ini adalah jenis lampu meja paling praktikal, yang selalu berguna di dalam rumah.

kembali ke menu ↑

Berapa banyak cahaya yang diperlukan bergantung pada umur?

Semakin tua anda, semakin banyak cahaya yang anda perlukan - orang yang berumur lebih dari 50 tahun menggunakan cahaya sebanyak dua kali pada usia 25 tahun. Pada masa yang sama, mata yang lebih tua lebih sensitif kepada silau, jadi lebih penting daripada sebelumnya untuk mendapatkan lampu meja berkualiti tinggi dengan pancaran cahaya terkawal (berbanding dengan lampu meja biasa yang memancarkan cahaya ke semua arah).

Kebanyakan pengeluar lampu meja mengambil kira ini apabila merekabentuknya. Oleh itu, terdapat satu garis lampu khas untuk mata penuaan dengan kuasa 100FC dan penyesuai matte dan reflektor untuk mengurangkan silauan dan hamburan cahaya.

Anda tidak perlu menunggu sehingga mata anda sudah lama untuk mendapatkan alat pencahayaan yang betul, kerana ini benar-benar penting pada sebarang usia dan akan menyelamatkan anda dari ketegangan mata dan sakit kepala. Lihat di bawah untuk carta penarafan kuasa asas berdasarkan umur, jenis / jumlah kegunaan, dan jenis mentol lampu.
Tidak mengambil banyak ruang

Tidak mengambil banyak ruang

kuasa lampu pijar halogen pendarfluor LED
5 - 12 tahun Meja kanak-kanak 25 - 50 FC ≤ 40W ≤ 20 W ≤ 9 W 3-5 w
13 - 24 tahun Meja remaja 20 - 75 FC ≥ 60W ≥ 50W ≤ 9 W ≤ 5W
25 - 55 tahun Pejabat rumah 35 - 75 FC ≥ 60W ≥ 50W ≤ 9 W 5-10 W
50 - 75 tahun Pejabat rumah 50 - 100 FC ≥ 100W ≥ 50W ≤ 13 W 5-10 W
Membaca di atas katil 100 FC - - - 3 W

Jika anda membaca buku kecil, penyebaran rasuk mungkin kurang daripada jika anda melukis lukisan. Terdapat lampu LED yang mengawal saiz pancaran cahaya supaya anda boleh membaca di atas katil tanpa mengganggu, misalnya, pasangan anda.

Lampu bacaan malam dibezakan oleh tuil laras yang membantu mengarahkan semua hak cahaya di mana anda memerlukannya, bergantung pada umur dan tahap cahaya anda.
kembali ke menu ↑

Kedudukan lampu yang betul

Kedudukan yang betul adalah di atas kepala dan mata. Sumber cahaya tidak harus berada di bawah sinar langsung ke mata anda. Sekiranya anda mempunyai permukaan kaca di meja, bersiaplah untuk bersinar cahaya yang dipantulkan dari kaca dan letakkan kepala lampu pada sudut 30 ° supaya tidak ada refleksi dalam bidang pandangan.

Kedudukan yang betul - di atas kepala dan mata

Kedudukan yang betul - di atas kepala dan mata

kembali ke menu ↑

Indeks rendering warna untuk suhu desktop dan warna

Suhu warna diukur dalam unit Kelvin dan menerangkan cahaya visual yang hangat (warna ambar) atau sejuk (warna biru) cahaya putih:

 • 2200 - 2700K dianggap sangat putih hangat;
 • 2700K - 3000K dianggap putih hangat;
 • 3500K neutral;
 • 4100K - 5500K dianggap sejuk;
 • Daylight adalah 5600K - 6500K.

Lampu halogen sentiasa mempunyai suhu warna 3000K, manakala kebanyakan lampu LED boleh dibeli pada 2700K, 3000K atau sejuk pada 4500K.

Suhu warna hangat menenangkan dan mewujudkan suasana yang menyenangkan, dan suhu warna yang lebih sejuk merangsang otak dan boleh meningkatkan prestasi. Anda boleh mendapatkan kesan yang berbeza bergantung pada di mana anda berada dan apa yang anda akan gunakan untuk pencahayaan.. Sebagai contoh, lampu meja di rumah biasanya membentuk 2700K - 3000K, manakala di pejabat, biasanya 3000K - 3500K.

Indeks penyajian warna (CRI) adalah satu kaedah untuk menerangkan pengaruh sumber cahaya pada imej berwarna objek yang diterangi. CRI maksimum mungkin adalah 100, yang bermaksud keadaan siang hari yang mana kita membandingkan semua sumber cahaya buatan. Secara umum, lampu CRI yang rendah boleh membuat beberapa warna yang tidak wajar, dan CRI yang rendah sering menyebabkan cahaya tidak selesa.

Lampu dengan CRI kurang daripada 60 tidak boleh digunakan. Telah terbukti bahawa semakin tinggi CRI, semakin rendah cahaya tiruan dapat dirasakan. Penanda aras yang baik untuk semua lampu meja ialah 80 CRI. Mentol halogen dan pijar sentiasa mempunyai CRI sebanyak 100, dan hari ini kebanyakan mentol LED berkualiti mempunyai CRI sekurang-kurangnya 80.

Semua maklumat tentang nilai cahaya lampu, kuasa, bilangan watt, ketepatan warna (CRI) dan suhu warna boleh didapati pada label standard dengan maklumat tentang pencahayaan.

Pilihan untuk membahagikan bilik ke zon

Pilihan untuk membahagikan bilik ke zon

Apakah perbezaan antara lampu halogen dan lampu meja LED?

Seperti yang dinyatakan di atas, CRI dan suhu warna berbeza untuk halogens dan LED. Walaupun lampu meja halogen sentiasa mempunyai CRI sebanyak 100 dan suhu warna sekitar 3000K, lampu meja LED mempunyai lebih banyak variasi.

Salah satu perbezaan yang paling ketara antara mereka sebenarnya tidak ada kaitan dengan cahaya itu sendiri. Sekiranya anda tidak sengaja menyentuh lampu halogen apabila ia menyala, anda akan melihat bahawa ia akan menjadi sangat panas. LED memancarkan hanya 1/5 haba lampu halogen, dan ini bererti dua perkara:

 • anda tidak akan membakar diri secara tidak sengaja menyentuh lampu meja LED;
 • LED hanya menggunakan 1/5 tenaga lampu halogen, jadi anda juga akan menjimatkan wang pada bil elektrik anda.

Dalam reka bentuk ruang tamu

Dalam reka bentuk ruang tamu

Satu lagi perbezaan besar antara lampu meja LED dan halogen ialah kerja halogen hanya selama 2000 jam, dan lampu LED - 50,000 jam.

Lembaga
Sekiranya anda menggunakan lampu selama 5 jam sehari, anda perlu menukar lampu halogen setiap tahun, manakala LED akan berlangsung selama 30 tahun!

Petunjuk LED menawarkan pelbagai suhu warna, dari oren yang mengantuk (1600K) ke ceria, merangsang kebiruan putih (6000K), dan seluruh spektrum di antara mereka. Dalam kombinasi dengan dimmer, ini menjadikan lampu LED yang terbaik untuk mata anda dan yang paling mudah digunakan dalam sebarang keadaan.
Dalam gaya klasik

Dalam gaya klasik

Dari segi estetik, lampu meja LED lebih tinggi daripada reka bentuk yang unik, bergaya dan moden. LED adalah diod (permukaan rata kecil yang memancarkan cahaya) yang sangat kecil sehingga mereka boleh ditempatkan di lampu yang lebih bergaya untuk kelihatan bergaya. Mentol halogen cenderung menjadi lampu yang lebih besar kerana mentol panas semasa operasi dan mesti dilindungi oleh perumahan (biasanya keluli dan / atau kaca).

kembali ke menu ↑

Cadangan terkini untuk lampu meja

Bagaimana, bagaimanapun, untuk memilihnya? Saya akan meletakkan pilihan pada gaya anda. Sekiranya anda mempunyai bilik dengan gaya moden, jawapannya adalah pilihan LED yang tajam dan bersih. Jika bilik anda adalah klasik, mungkin lampu halogen atau pijar dalam tembaga atau gangsa akan kelihatan baik. Jika anda memerlukan tuil laras yang boleh dipindahkan ke kawasan yang berlainan di meja, saya akan mencarinya. Jika anda sedang duduk dan membaca, lampu meja lurus sudah mencukupi.

Mudah dibaca model

Mudah dibaca model

5 perkara untuk difikirkan ketika membeli lampu meja:

 • Skrin komputer biasa menghasilkan sekitar 20-25 lampu fc. Ia adalah perlu untuk mengelakkan sakit kepala dari eyestrain, yang berlaku apabila anda beralih dari monitor ke meja dan belakang dan sentiasa mengubah kontras pencahayaan.
 • Ingat tentang masalah suar. Dapatkan lampu terkawal dengan kepala dan pemegang laras.
 • Pikirkan perlawanan berkualiti tinggi (dengan dimmer) yang akan berlangsung seumur hidup.
 • Lampu meja mesti dilengkapi dengan suis kecerahan atau dua kedudukan (tinggi - rendah).Dimmer boleh dibeli untuk luminair yang tidak mempunyai pilihan dimming.
 • Kepala LED yang boleh laras hendaklah menjadi sejuk pada sentuhan atau mempunyai pemegang yang melindungi anda dari haba.

Bagaimana untuk membuat lampu dengan tangan anda sendiri

Pelaksanaan berperingkat

9 Skor Jumlah
Jadilah cahaya!

Anda tidak tahu yang lebih baik memilih lampu meja? Kami gembira dapat memberitahu anda mengenai semua pilihan, meniru situasi yang memberitahu anda pilihan yang tepat. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
9.5
Kebaikan
 • Lampu meja menerangi kawasan kerja
 • Ia adalah sebahagian daripada hiasan cahaya
 • Baik meliputi kawasan tugas
Cons
 • Mencipta silau
 • Boleh menjejaskan penglihatan buruk (jika salah bersumpah)
 • Fragile
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk