Apakah Blinds pada tingkap (200+ Foto): Pelbagai pilihan reka bentuk untuk rumah anda

Blind adalah kaedah reka bentuk tingkap yang praktikal, cantik dan berfungsi. Kami akan mempertimbangkan produk utama yang sesuai untuk bilik tertentu.

Kandungannya:

Ciri khas

Walaupun asal-usulnya purba, tirai plastik tingkap tetap relevan. Ini disebabkan oleh serba boleh, praktikal dan ketahanan. Mereka berbeza dari langsir mudah dalam keupayaan mereka untuk menyesuaikan cahaya memasuki bilik.

Reka bentuk moden tirai terdiri daripada plat yang digerakkan oleh kawalan elektronik atau mekanikal, iaitu menggunakan pemacu atau rantai elektrik, tali. Mekanisme kawalan melekat pada bar mendatar. Dan pergerakan lamellae dilakukan oleh sistem kord yang dibentangkan melalui cincin yang diletakkan di dalam piring.

Kaedah reka bentuk tetingkap yang cantik dan berfungsi

Kaedah reka bentuk tetingkap yang cantik dan berfungsi

Sistem ini berfungsi sebagai pengganti premis penuh atau separa dari kedatangan cahaya. Blind mempunyai banyak kelebihan berbanding yang mudah. langsir:

 • Keselesaan Menggunakan kawalan elektronik, anda boleh menyesuaikan cahaya siang dengan menekan satu kekunci.
 • Praktikal. Sistem mudah dijaga.
 • Gaya Pelbagai pilihan untuk pedalaman apa pun.

kembali ke menu ↑

Pemilihan bahan

Mengikut bahan pengeluaran lamellae, terdapat jenis sistem:

 • Kayu, termasuk spesies buluh.
 • Kain
 • Aluminium.
 • Plastik.

Penggantian penuh atau separa premis dari kedatangan cahaya

Penggantian penuh atau separa premis dari kedatangan cahaya

kembali ke menu ↑

Kain

Mereka sesuai untuk menghias ruang tamu, kerana mereka mencipta suasana yang selesa, mereka boleh terdiri daripada kanvas atau jalur individu, berbeza dengan variasi corak, warna dan tekstur. Biasanya diperbuat daripada kain roll dan tirai menegak. Bahan telus atau padat tekstur yang berbeza boleh digunakan.

Ini adalah semula jadi (kapas, linen, sutera) dan linen buatan (poliester, jacquard). Pengilang menghasilkan pelbagai jenis kain, termasuk monokrom, jenis gabungan, dengan corak bercetak atau percetakan foto. Ketumpatan bahan akan mempengaruhi keupayaan penghantaran cahaya dan jangka hayat tirai. Kelebihan utama mereka termasuk:

 • penyelesaian dalaman yang meluas;
 • rawatan kain dengan sebatian antibakteria, kotoran dan habuk penghalau;
 • rintangan haus tinggi dan perlindungan terhadap terbakar.

Pilihan fabrik

Pilihan fabrik

Di antara kelemahan ada keperluan untuk penjagaan yang betul, kemungkinan terbakar di matahari dan ubah bentuk kanvas. Dalam kawasan berbahaya api harus menggunakan gentian kaca.
kembali ke menu ↑

Kayu

Ia adalah pelbagai mahal dan jarang, diperbuat daripada kayu pain, buluh, corkwood dan kayu linden Kanada. Ini adalah produk yang mesra alam dan tahan lama, tahan terhadap perubahan suhu, tahan lama dan sesuai untuk sebarang reka bentuk. Walau bagaimanapun, kayu tidak dicat, jadi julat warna adalah terhad kepada warna kuning telur. Bahan ini tidak tahan terhadap kelembapan yang meningkat, jadi ia disapu dengan kain kering. Langsir kayu lebih mahal daripada analog tekstil, plastik dan aluminium.

Produk buluh yang popular, yang mungkin mempunyai pembinaan kaset atau roll. Jalur buluh adalah cahaya, mempunyai tekstur yang indah, warna warna yang berbeza, yang membolehkan anda memilih pilihan tertentu sesuai dengan bahagian dalam bilik dan perabot. Pertama, kanvas dirawat dengan asap dan varnis matte telus.

Pilihan kayu

Pilihan kayu

Aluminium dianggap sebagai bahan yang murah dan popular untuk tirai. Ia menyediakan kemudahan yang luas untuk menghiasi premis. Jalur aluminium boleh dicat dalam pelbagai warna, mempunyai permukaan matte atau licin. Walaupun tali dengan lubang. Untuk Kelebihan logam termasuk pemantulan tinggi, kemudahan membersihkan, dan menurunkan suhu di dalam bilik. Tetapi bilah itu nipis, bengkok dan tidak sesuai untuk tingkap yang sering dibuka.

Aluminium adalah bahan yang murah dan popular.

Aluminium adalah bahan yang murah dan popular.

Di tempat yang istimewa adalah tirai plastik. Plastik adalah bahan tahan lama, tahan lama dan murah yang boleh diberikan bentuk dan tekstur apa-apa, dicat dengan warna yang berbeza.

Bahan ini boleh menahan haba, pembersihan basah, ubah bentuk. Tetapi jika produk itu adalah bahan mentah yang berkualiti rendah, ia dapat dengan cepat kehilangan bentuknya dan terbakar di bawah sinar matahari.
Plastik adalah bahan tahan lama, tahan lama dan murah.

Plastik adalah bahan tahan lama, tahan lama dan murah.

kembali ke menu ↑

Dengan lukisan

Cara yang baik untuk memberikan keperibadian bilik adalah tirai dengan corak yang digunakan menggunakan teknologi percetakan foto. Reka bentuk tingkap sedemikian akan memberikan bukan sahaja perlindungan daripada sinaran matahari, menyesuaikan keamatan cahaya, tetapi juga akan memberi tumpuan. Terima kasih kepada teknologi inovatif, lukisan atau foto boleh dipakai di mana-mana permukaan. Dari masa ke masa, imej tidak akan hilang kejelasan, ketepuan, tahan pembersihan basah dan pudar.

Pilihan dengan gambar

Pilihan dengan gambar

kembali ke menu ↑

Perbezaan reka bentuk

Jika dikehendaki, anda boleh memilih gabungan lamellae dari beberapa bahan.

Oleh reka bentuk membezakan:

 • Berlipat;
 • kaset;
 • roll;
 • menegak;
 • sistem perlindungan matahari mendatar.

Untuk tingkap plastik, lebih baik memilih sistem kaset atau pengatup roller yang dilampirkan pada ikat pinggang. Ini memberikan peningkatan visual dalam jumlah ruang dan perlindungan dari cahaya matahari. Juga, tingkap yang dilepaskan, yang dianggap mudah di kawasan terhad (dalam dapur, balkoni, bilik mandi bilik, dll). Pilihan antara sistem tersebut dikaitkan dengan reka bentuk, tugas dan tahap pencemaran bilik.

Juga mengambil kira bilangan lantai, kerana ekzos kereta dan habuk tidak naik ke ketinggian 5-7 tingkat. Untuk mengira ketumpatan bahan, perlu juga mengambil kira lokasi rumah jiran untuk menyembunyikan bilik dari pandangan luar. Kaset mendatar dianggap lebih tahan terhadap kotoran, keterlaluan suhu dan kelembapan yang tinggi, mereka mudah dibersihkan dari kotoran, tahan pudar di bawah matahari dan tahan lama.

Lembaga
Memilih tirai yang sesuai, anda perlu mempamerkan reka bentuknya terlebih dahulu, parameter kanvas dan bahan.
kembali ke menu ↑

Mendatar

Langsir tersebut tergolong dalam jenis klasik di mana elemen-elemen utama yang membina adalah selat yang diletakkan secara melintang. Unsur-unsur yang terhubung ke atap bergabung bersama-sama, dipindahkan dengan cara tali, merentang melalui lubang-lubang di tepi pinggan.

Betulkan tirai mendatar boleh ke bahagian dalam sash, siling atau dinding. Anda boleh meletakkannya ke tingkap plastik tanpa penggerudian menggunakan kurungan khas.Penempatan interframe dianggap popular, di mana tirai dipasang di antara tali pinggang tetingkap di atap.
Mendatar - merujuk kepada versi klasik.

Mendatar - merujuk kepada versi klasik.

Reka bentuk mendatar diperbuat daripada bahan mentah yang berbeza dan warna.

Tirai semacam itu sesuai untuk bilik-bilik kecil, kerana dengan bantuan mereka, anda dapat mengembangkan ruang secara visual.
kembali ke menu ↑

Menegak

Dalam model sedemikian, lamellae diletakkan secara menegak, kawasan bawah dihubungkan oleh rantai. Mereka kelihatan elegan, memberikan peningkatan visual pada ketinggian bilik dan lebih tahan terhadap habuk. Lamellas boleh dibuat daripada plastik, aluminium, kayu atau kain yang dirawat dengan penghalau habuk. Daripada model moden menonjolkan sistem tali.

Struktur diikat pada pembukaan, di siling atau cerun atas. Di atas tingkap plastik, reka bentuk ini jarang digunakan kerana penempatan sangat dekat unsur-unsur ke kaca.

Dengan menukar sudut plat anda secara beransur-ansur boleh menukar intensiti cahaya. Lebar bilah boleh 8-9.5 cm, mereka boleh menutup bahagian atas bingkai tingkap atau pergi ke bahagian bawah tingkap ambang. Bahagian bawah mungkin mempunyai potongan mendatar, separuh bulatan atau beralun. Plat adalah monophonic, digabungkan dengan embossing bertekstur, imej.

Lihatlah anggun, peningkatan ketinggian visual

Lihatlah anggun, peningkatan ketinggian visual

Lembaga
Penimbang digunakan untuk menimbang pembinaan fabrik menegak. Di dalam aluminium, kayu dan sistem plastik ini tidak diperlukan.

Satu kebaharuan adalah pelbagai pilihan yang menggabungkan daya tarikan dengan fungsi. Mereka boleh dibuat dari tekstil atau plastik.

Versi tiruan menegak lain adalah sistem yang melengkung di mana panjang slat boleh mencapai lantai atau atas tingkap.

kembali ke menu ↑

Rolled

Nama lain blinds rolled - rolshtor. Mereka diperbuat daripada bahan buatan dan semula jadi. Dari ketumpatan dan tekstur produk akan bergantung kepada ketahanan, kekuatan dan ketelusan mereka. Bergantung kepada keperluan pencahayaan bilik, sesiapa sahaja boleh memesan tirai dengan kanvas tebal, lut atau telus.

Versi pertama bahan laminat adalah pemadaman yang tidak memancarkan cahaya. Jenis kedua boleh menghantar jumlah cahaya matahari yang sederhana, menangkap udara panas. Dan tirai telus mempromosikan penyebaran lembut pencahayaan bilik.

Semua jenis kain tertakluk kepada rawatan khas dengan sebatian antibakteria, anti-habuk dan anti-statik.

Tirai roller - tirai

Tirai roller - tirai

Tirai semacam itu mempunyai mekanisme kawalan mudah, di mana, dengan mengangkat, bilah dipindahkan sepanjang panduan dan dipintal ke roller. Blind boleh ditetapkan pada tahap yang sama.

Dua jenis pembinaan disediakan untuk tingkap plastik:

 • Mini-buta, di mana sistem diletakkan pada tingkap tetingkap pada kurungan khusus.
 • Kaset. Dari bahan mentah yang berbeza, mereka terdiri daripada kaset untuk melipat daun yang ditetapkan pada casement. Mereka dilekatkan ke tingkap tanpa penggerudian pada pita pelekat.

Jenis ini sesuai untuk tingkap serong dan lurus, membolehkan anda membuka bingkai sepenuhnya.

kembali ke menu ↑

Malam hari

Terdiri daripada jalur mendatar yang bergantian dengan keupayaan lut. Mereka membolehkan anda menyesuaikan tahap pencahayaan bilik dengan mengimbangi bahagian-bahagian bersebelahan sistem.

Salah satu jenis rolshtor adalah tirai Rom, yang diwakili oleh pelbagai pilihan. Dalam reka bentuk tersebut, kain itu akan menjadi akordion. Ia boleh diperbuat daripada kain, jerami atau buluh.

Benarkan anda menyesuaikan tahap cahaya bilik

Benarkan anda menyesuaikan tahap cahaya bilik

kembali ke menu ↑

Tirai berlipat

Berlipat - Ini adalah reka bentuk asal langsir, dari kain kain, yang dikumpulkan dalam bentuk "akordion". Buat kali pertama, tirai muncul pada akhir abad ke-20 di Jerman.Dalam rupa, mereka sama dengan pandangan mendatar, tetapi jalur individu digantikan dengan kain kain yang dilipat menjadi lipatan kecil. Pemotongan tirai yang dibuat ke tepian, pelarasan dijalankan secara mekanikal atau jauh. Tirai semacam itu mempunyai banyak kelebihan:

 • Kompak.
 • Elegance.
 • Rintangan kepada pudar.
 • Kesederhanaan dalam meninggalkan dan membasuh.
 • Keserasian dengan mana-mana bentuk dalaman dan tingkap (segi empat tepat, segi tiga, bulat dan biasa).

Dilipat - ini adalah reka bentuk asal langsir

Dilipat - ini adalah reka bentuk asal langsir

Perbezaan dalam pleats ialah:

 • praktikal;
 • keterukan pembinaan;
 • fungsi;
 • reka bentuk yang elegan dan kemudahan penggunaan.

Satu lagi kelebihan sistem sedemikian adalah pemantulan yang tinggi. Mereka boleh digunakan secara berasingan untuk perlindungan matahari atau digabungkan dengan langsir dan tirai yang standard..

Pengancing dilakukan pada kaca atau bingkai dengan menggunakan kurungan atau pita bermuka dua. Kadang-kadang montaj digunakan di dermaga. Dalam langsir untuk tingkap yang miring, perbezaannya terletak pada tali yang melewati pinggir kanvas dan tidak termasuk kendurnya. Bersama-sama dengan sistem perlindungan matahari yang lain, pleats kelihatan lebih kemas, apabila dipasang, tidak lebih dari 5 cm tebal.

Kain poliester, dipasang pada profil aluminium kecil yang hampir tidak kelihatan pada tingkap. Kain itu dirawat dengan komposisi antistatik yang melindungi permukaan dari pengumpulan kotoran dan debu. Di sebelah luar ada lapisan pearlescent atau metallized yang melindungi ruang batin daripada terlalu panas. Ini adalah pilihan yang sesuai untuk premis besar di kilang atau di pejabat dengan perhimpunan besar orang.
Praktikal, reka bentuk yang ketat, fungsi

Praktikal, reka bentuk yang ketat, fungsi

Lembaga
Untuk bilik dengan TV atau monitor, anda boleh membeli pelepasan anti silau khusus.

Sistem sedemikian juga mempunyai reka bentuk siang hari dengan tiga profil seragam, di antara mana dua lapisan bahan diletakkan (yang pertama digunakan pada waktu malam atau dalam cahaya yang tidak baik dalam cuaca mendung, dan yang kedua memberikan kegelapan penuh dari bilik dari mata dan sinar matahari).

kembali ke menu ↑

Dengan imej itu

Imej biasanya digunakan pada jenis roll dan menegak. Tetapi hari ini percetakan foto boleh menghiasi tirai mendatar dari bahan yang berbeza. Pembinaan web pepejal, apabila dilipat, hilang beberapa imej terpendam.

Pada langsir, yang terdiri daripada pinggan, imej akan kelihatan secara holistik hanya dalam bentuk tertutup. Apabila menukar kedudukan selat, coraknya kabur, tetapi estetika dan keaslian produk tidak dikurangkan.

Di pedalaman nurseri

Di pedalaman nurseri

Ketepuan Hue berkaitan dengan ketumpatan bahan yang digunakan. Oleh itu, apabila menggunakan corak langsir lut, corak akan kelihatan kabur, tetapi dari pencahayaan tanglung atau sinaran matahari, ia diserlahkan, ia menjadi luar biasa. Cetakan pada kanvas padat kelihatan lebih jelas dan lebih berwarna.

Blinds dengan imej itu bertujuan untuk pendaftaran kafe, salun, pangsapuri, pejabat dan bilik lain. Bagi mereka, anda perlu memilih corak supaya ia digabungkan dengan bahagian dalam bilik..

Untuk kanak-kanak bilik mempunyai langsir dengan kartun, ruang atau watak-watak dongeng. In ruang tamu dan bilik tidur akan menjadi reka bentuk yang relevan dengan landskap, langit berbintang atau foto-foto bandar malam. Di dapur, anda boleh memilih foto dengan buah-buahan, sayuran dan bunga. In pejabat Anda boleh memilih panorama bandar, logo atau sifat syarikat.

Reka bentuk luar biasa tetingkap dapur

Reka bentuk luar biasa tetingkap dapur

kembali ke menu ↑

Blinds dan tulle dalam satu tetingkap

Dekorasi tetingkap ini mempunyai banyak kelebihan:

 • Memberi kefungsian dan rintangan dalaman.
 • Mewujudkan reka bentuk unik dan estetik.
 • Menyesuaikan cahaya matahari dengan hiasan tingkap yang selesa dan keaslian dekorasi.

Apabila menggabungkan tirai dengan tulen, anda boleh memohon gaya tunggal (berusaha untuk menggabungkannya dalam warna, warna, hiasan dan keharmonian antara mereka). Gabungan ini membolehkan anda untuk mencuba dengan menyesuaikan cahaya masuk. Tirai roller mempunyai kriteria pemadaman yang tinggi.

Lembaga
Jika anda ingin mencipta lampu seragam di dalam bilik anda, maka penyelesaian terbaik adalah kanvas menegak. Mereka akan sesuai dengan reka bentuk dewan, di mana biasanya tetingkap terbesar dipasang. Mereka boleh digabungkan dengan langsir yang diletakkan di atas. Tulle yang indah akan menjadikan pedalaman lembut dan nyaman, mewujudkan suasana santai bagi tetamu.

Menggabungkan tetingkap tebal ke tengah-tengah tetingkap yang ditutup dengan kusam lembut adalah popular. Di sepanjang tepi, reka bentuk boleh digabungkan dengan kontras atau warna tirai sutera.

Untuk dapur atau pejabat, anda boleh memilih tirai roller dengan langsir pendek yang telus, dan di ruang tamu akan kelihatan langsir kayu yang baik.

Biasanya dalam reka bentuk tingkap yang digunakan tudung, organza atau mesh, yang dibuat dengan penambahan kapas, viscose, poliester atau sutera, mempunyai corak, mesh atau tekstur halus. Pilihan semulajadi adalah selamat dan mesra alam, tetapi mereka lebih mahal dan kurang praktikal untuk digunakan. Di kawasan pedalaman, tirai sering dihiasi dengan pakaian tambahan atau sulaman, yang memberikan kemunculan kekayaan.

Kompetitif menggabungkan pilihan berlipat kain dan gelombang tulle udara dengan tirai yang ketat, anda boleh mendapatkan penyelesaian yang luar biasa.
kembali ke menu ↑

Di balkoni dan loggia

Perlu diingat bahawa untuk bingkai aluminium di kaca balkoni tidak akan sesuai dengan reka bentuk, diperbaiki pada tali pinggang. Terdapat beberapa sebab untuk ini:

 • shutters tidak dilekatkan pada logam;
 • ciri injap akan merumitkan pembukaan dan penutupan biasa;
 • kerana hakikat itu balkoni Selalunya pengudaraan, tirai akan terdedah kepada pencemaran yang sengit dan teruk.

Di pedalaman loggia

Di pedalaman loggia

Jangan letakkan sistem menegak balak, yang akan menyembunyikan ruang kecil, sukar dipasang kerana beberapa pintu.

Lebih baik memilih tirai, kaset dan model mendatar. Ini akan menjimatkan ruang yang boleh digunakan dan mudah mengurus pintu di balkoni.

Untuk membuat langsir kelihatan harmonis dan cantik, mereka harus dilakukan dengan mematuhi peraturan asas:

 • Untuk bingkai aluminium, sistem gelongsor tidak boleh mengambil tirai tetap pada ikat pinggang.
 • Jenis menegak sesuai untuk meluncur tingkap, seperti ketika memasangnya di struktur swing akan menjadi kesulitan ketika membuka.
 • Tidak sesuai di kawasan kecil akan menjadi tirai ke lantai. Adalah lebih baik untuk membeli model mendatar dan memasangnya dalam pembukaan tingkap.
 • Untuk melengkapkan sudut rehat, lebih baik untuk memilih pilihan kain warna cahaya.
 • Untuk chalet, negara atau gaya etno, jenis buluh atau kayu disyorkan. Tirai plastik akan sesuai dengan minimalism.

Reka bentuk yang selesa untuk balkoni

Reka bentuk yang selesa untuk balkoni

kembali ke menu ↑

Reka bentuk dapur

Dari keseluruhan julat, dapur harus memilih hanya beberapa pilihan untuk tirai. Anda harus terlebih dahulu membiasakan diri dengan kelebihan dan kelemahan mereka.

Sistem popular dengan selat mendatar, yang padat, mudah digunakan, dengan mudah menyesuaikan pencahayaan dan melindungi dari matahari, diwakili oleh warna dan lebar selat yang berbeza. Mereka sesuai untuk dapur kecil atau padat. Tetapi kotoran dan debu dengan cepat menembusi lamella, dan menembus jalur tayar cahaya mata.

Bilah horisontal - ringkas, mudah digunakan.

Bilah horisontal - ringkas, mudah digunakan.

Beberapa jenis tirai boleh digunakan di dapur:

 • Dengan pengancing di dalam pembukaan.Pembinaan meliputi tingkap sebanyak mungkin, tetapi sukar untuk membukanya sepenuhnya dan menggunakan ambang jendela.
 • Dilekatkan di kaca antara sepasang gelas. Mereka tidak menduduki ruang, dilindungi daripada kesan pihak ketiga.
 • Dengan pemasangan pada shutter tetingkap. Penetapan dilakukan pada bingkai, yang memudahkan pembukaan sabuk dan operasi tingkap tingkap.

Produk menegak dicirikan oleh rintangan kelembapan, boleh diputar pada sudut optimum, menggabungkan dengan langsir yang berbeza dan langsir, mengikat pada ketinggian mana-mana, ditutup dengan komposisi khas dari habuk, kelembapan dan pembakaran. Tirai menegak sesuai untuk dapur kecil dan luas, secara visual meningkatkan ketinggian rendah siling dan memberikan keselesaan bilik. Mereka dikawal seperti jenis mendatar dengan bantuan tali. Daripada minus perlu diperhatikan tidak dapat diakses dari ambang tingkap, kerumitan pembersihan dan bahaya pecah selat apabila tingkap dibuka atau draf.

Produk menegak

Produk menegak

Tirai roller terdiri daripada kanvas pepejal, mereka kelihatan estetik menyenangkan, sesuai untuk bilik dalam gaya oriental atau minimalis. Dalam bentuk terbuka, web digulung dengan roll, yang diletakkan di dalam kotak yang terletak di kawasan pembukaan atas. Terdapat model terbuka tanpa kotak. Mereka juga mempunyai kelemahan yang berkaitan dengan kesukaran membersihkan gris dan jelaga, kerapuhan bahagian plastik. Untuk membersihkan langsir memerlukan cucian kering, yang tidak begitu mudah. Di samping gelap, bidai roller melindungi dari bunyi bising, pecah dan luluhawa.

Dilengkapi lipit sama dengan akordion, dari bahan dengan pengisi khas yang meningkatkan ketegaran dan perlindungan dari kelembapan, suhu tinggi, debu. Mereka dibentangkan secara menegak, mempunyai lebar yang berbeza, yang boleh sesuai walaupun untuk tingkap dapur dengan saiz tidak standard.
Tirai Rom di dapur

Tirai Rom di dapur

Tirai Romah dilipat secara menegak dalam lipatan hiasan, sesuai untuk bilik-bilik yang dihiasi dengan retro atau klasik, sambil menambah keceriaan khas kepada reka bentuk.

kembali ke menu ↑

Memilih tingkap langsir untuk dapur

Selalunya, tirai monochromatic putih dipilih untuk dapur, dan sesetengah orang menggunakan kombinasi warna asli. Buluh dan logam menjadi pengganti plastik seragam. Piring logam tirai, ditutup dengan warna ungu, kuning, warna hijau muda, mewujudkan suasana santai. Gabungan cahaya putih warna dengan perhiasan oren meningkat selera makan, digunakan di dalam kawasan gelap.

Untuk apa-apa bilik adalah langsir buluh yang sesuai, yang mana ia mudah dijaga. Anda boleh memilih warna yang bergantung kepada pedalaman (walnut, tembaga, kuning atau kuning air). Untuk kawasan kecil, warna cahaya sesuai, warna eksotik cerah dalam langsir dikecualikan.

Tirai shade harus dipilih mengikut arah dunia di mana tetingkap berjalan. Oleh itu, untuk warna selatan pudina, heather dan azure dipilih. Dan untuk warna - warna panas - panas (bata, pic atau oren).

Warna cahaya sesuai untuk kawasan kecil.

Warna cahaya sesuai untuk kawasan kecil.

Anda boleh memilih sistem berbilang bertekstur, di mana beberapa warna digabungkan: kelabu dengan beige, putih dengan aquamarine, limau dengan kapur. Untuk prestij, tirai plastik atau kain berwarna violet, garnet atau warna merah gelap boleh digunakan.

Dengan bantuan teknologi moden pada kanvas atau selat boleh diterapkan imej (imej binatang, bunga, perhiasan, alam). Juga termasuk dalam kategori ini adalah tirai foto, di mana mana-mana imej diterapkan pada lamella dengan cara laminasi.

Produk dari zaitun, hijau muda, serta gabungan tulle dengan model buluh madu, warna coklat gelap dan kacang dianggap sebenar dari tirai roller. Untuk gaya moden dan garis yang ketat, produk dua-nada bergaris dengan gabungan hitam dan biru, kelabu atau perak dipilih dengan baik.

Terdapat banyak penyelesaian reka bentuk untuk elemen pelindung cahaya. Pembangunan beberapa projek dijalankan secara individu untuk keadaan.

kembali ke menu ↑

Petua untuk memilih langsir cahaya yang sesuai

Setelah mengenali jenis utama dan penerangan tirai, anda perlu menentukan nuansa berikut:

 • Kaedah tingkap dan kaedah pengikat. Bagi tingkap plastik, lebih baik untuk menetapkan sistem penutup atau kaset pada tali pinggang. Kaedah penetapan terbaik ialah kaedah tanpa penggerudian, menggunakan pita bermagnet atau kurungan. Di loggia atau balkoni, anda boleh memasang roll, kaset atau struktur mendatar. Ini akan menjimatkan ruang yang boleh digunakan dan memastikan operasi yang selesa.
 • Jenis pengurusan. Sediakan akses mudah ke sash untuk kawalan manual. Dengan penempatan bingkai yang tinggi, lebih baik memilih kawalan elektronik.
 • Rupa. Warna tirai dipilih sesuai dengan hiasan bilik. Jangan lupa tentang perbezaan dalam reka bentuk tingkap pejabat, dapur dan premis kediaman.
 • Harga Anda mesti menentukan terlebih dahulu belanjawan yang diperuntukkan untuk pembelian tirai.

Blinds pada tingkap plastik

Pilihan untuk digunakan

8.5 Skor Jumlah
Bagaimana untuk memilih tirai?

Blinds pada tingkap - pilihan yang bagus bukan tirai. Sangat mudah dikawal selia, banyak pilihan pilihan. Anda boleh memilih mana-mana bahagian dalam dan gaya. Semua kelebihan dan kekurangan setiap jenis struktur. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • Keselesaan Menggunakan kawalan elektronik, anda boleh menyesuaikan cahaya siang dengan menekan satu kekunci.
 • Praktikal. Mudah dijaga
 • Gaya Pelbagai pilihan untuk pedalaman apa pun
Cons
 • Kos
 • Berumur pendek
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk