Reka bentuk bilik tidur dalam gaya moden (125+ Foto) - Langsir putih / kertas dinding / almari pakaian. Bagaimana untuk tidak keterlaluan dengan pilihan?

Masyarakat moden dibebani dengan maklumat dan pengiklanan, dan pemikiran kami selalu sibuk dengan masalah kerja dan keluarga. Di mana untuk mencari rehat dan bersantai, jika tidak di bilik tidur anda? Mengisi bilik memainkan peranan penting dalam persepsi oleh lelaki. Perabot menetapkan gaya bilik, suasana hati.

Kandungannya:

Perabot putih

Selalunya bilik tidur putih dikaitkan dengan tidak praktikal dan marquee, bagaimanapun, perabot putih kurang jelas dan noda dari pembersihan, tidak seperti perabot gelap.

Bilik putih tidak sepatutnya terdiri daripada permukaan yang sama, kelimpahan permukaan berkilat akan menjadikan bilik itu sebagai jenama, pembersihan akan mengambil masa yang lebih lama.

Jangan beli hanya perabot matte, ia akan menjadikan ruang membosankan. Permukaan perabot tidak perlu takut mencuci dengan detergen.

Adalah lebih baik untuk tidak menyimpan dan membeli perabot yang mahal dan berkualiti tinggi, ia akan bertahan lebih lama. Perabot putih adalah sejagat, ia boleh dimuatkan ke mana-mana ruang.

Perabot menetapkan gaya bilik, suasana hati

Perabot menetapkan gaya bilik, suasana hati

Sebaliknya, letakkan di dinding dinding gelap atau hiasan plaster. Sekiranya anda memerlukan ruang monokrom yang selesa, pilih bilik dalam warna pastel. Lengkapkan cahaya bilik tidur aksesori cerah atau gelap, membuat aksen yang mempelbagaikan bilik.

Satu varian untuk perabot putih akan menjadi bahan mudah seperti plastik. Dia tidak perlu takut dan bersekutu dengan kafe musim panas.

Bahan moden ini semakin disukai oleh pereka asing, dan teknologi membolehkan menghasilkan barangan halus, praktikal dan tahan lama. Pada masa yang sama, plastik tidak memerlukan penjagaan yang berterusan untuk dirinya sendiri dan menahan beban berat.

Bilik putih tidak boleh terdiri daripada permukaan yang sama.

Bilik putih tidak boleh terdiri daripada permukaan yang sama.

Sekiranya plastik tidak boleh dipercayai, lebih suka papan kayu lapis atau kayu. Penjagaan permukaan tersebut adalah mudah, dan harga berbeza untuk apa-apa belanjawan.

Pertimbangkan bentuk perabot, perabot pereka geometri yang rumit akan membawa animasi ke dalam ruang bilik. Perabot vintaj atau khas yang berumur akan memberikan bilik tidur kecanggihan zaman dahulu. Pilihan perabot bergantung kepada sejarah gayadi mana untuk membuat bilik.

Kejatuhan pilihan masih bergaya Gaya skandinaviab atau baroque klasik dan bahasa Inggeris, gaya klasik, atau anda suka minimalisme yang sederhana. Dalam bilik tidur organik, perkara utama adalah keserasian objek dalam ruang.

Mengisi bilik sangat penting.

Mengisi bilik sangat penting.

Perabot putih membuat bilik lebih ringan, tidak membebankan ruang, menjadikannya cahaya dan selesa.

Kabinet

Sekiranya anda melihat bahawa perabot putih mempunyai persatuan langsung dengan wad hospital, lebih suka krim pastel krim perabot atau membuat aksen putih-mutiara pada sekeping perabot, contohnya, pada kabinet. Besar almari Warna putih akan kelihatan lebih terang, dan pedalaman akan menjadi sejuk.

Kabinet besar putih

Kabinet besar putih

Pilih tekstur yang kurang berjenama, matte, mempunyai penyelewengan dan kekasaran, kerana idea pereka. Permukaan es untuk perabot ini lebih sesuai dalam kehidupan moden. Cap jari jelas kelihatan pada permukaan berkilat berkilat.

Lembaga
Dapatkan barangan dalaman yang berkilat dengan mana akan ada interaksi yang minimum, sebagai contoh, atas rak. Untuk membersihkan permukaan berkilat, anda perlu menghasilkan produk pembersihan yang betul.

Untuk mencuci permukaan berkilat tidak boleh digunakan dengan komponen kasar, mereka meninggalkan calar terkecil yang segera menjadi kelihatan. Untuk pembersihan anda boleh menggunakan kain dan pengilat.

Permukaan es untuk perabot ini lebih sesuai dalam kehidupan moden.

Permukaan es untuk perabot ini lebih sesuai dalam kehidupan moden.

Kelebihan kabinet putih:

 • kebolehoperasian dengan warna terang dan monokrom;
 • persatuan dengan kesucian dan cahaya.

Lembaga
Perintahkan almari pakaian dari kayu atau buat dari drywall dan warna warna yang dipilih. Buat taruhan kaca pada satu atau dua pintu kabinet, mereka akan mengembangkan ruang besar bilik. Pilih corak pada kaca, perhiasan bunga atau corak geometri di sisi akan menambah hiasan ke kabinet secara keseluruhan.

Lukisan pada kaca digunakan dengan etsa, jadi lukisan itu tidak perlu rumit. Pintu dengan kaca mestilah kuat, supaya tidak memecah daripada kesan mekanikal dan kualiti, sehingga tidak perlu mengubahnya kerana goresan dan cip. Teknologi membenarkan penggunaan mana-mana imej ke pintu:

 • potret;
 • landskap;
 • gambar yang dilukis;
 • foto sendiri.

Pilih tekstur kurang berjenama

Pilih tekstur kurang berjenama

Hiaskan almari dengan pintu yang terang, jika aksen warna tersebut akan dihapuskan ke bahagian dalam bilik. Untuk gaya klasik atau Baroque, selesaikan kabinet dengan memasukkan emas dan monogram, memperkayakan penampilan fasad.

kembali ke menu ↑

Warna

Pemilihan skema warna bilik bergantung kepada pilihan anda. Bagi orang yang tenang, melankolis, saya mencadangkan skim warna yang tenang, untuk orang aktif yang luar biasa, untuk memasukkan warna cerah aktif dalam skema warna bilik tidur.

kembali ke menu ↑

Bilik tidur hitam dan putih

Apabila membangunkan konsep bilik tidur dalam warna hitam dan putih, warna dominan dipilih terlebih dahulu. Selalunya, putih dipilih dominan - ia adalah warna kesucian dan ruang, hitam membantu menumpukan butiran. Perabot hitam akan berkesan menentang latar belakang penutup dinding putih.

Reka bentuk bilik tidur dalam gaya moden (125+ Foto) - Langsir putih / kertas dinding / almari pakaian. Bagaimana untuk tidak keterlaluan dengan pilihan?

Dalam hitam dan putih

Perkara utama adalah tidak membebani bilik dengan warna gelap, jika anda memilih hitam lantaikemudian siling hanya salji putih, tambah lampu pereka untuk menyerlahkan unsur-unsur bilik. Terdapat varian bilik hitam dan putih dari pedalaman salji putih. Ia adalah perlu untuk menambah unsur-unsur gelap, hitam dalam bentuk hiasan dan tekstil. Katil hitam penutupbeli lampshades gelap untuk lekapan.

Lembaga
Apabila membuat bilik lebih baik menggunakan warna putih dan hitam dari warna yang sama. Pelbagai warna akan membuat bilik tidak berwajah.

Dalam dalaman monokrom, tekstur dan tekstur menjadi yang utama. Selain daripada perbezaan permukaan glossy dan matte, gunakan garis geometri dan halus yang berbeza dalam perabot dan hiasan. Jika terdapat lebih banyak warna cahaya di dalam bilik, bilik akan menenangkan.

Jangan membebani bilik dengan warna gelap.

Jangan membebani bilik dengan warna gelap.

Untuk mengambil warna ketiga dalam pedalaman monokrom akan mudah.

Jangan masuk ke pedalaman lebih daripada satu warna yang terang.

Gunakan jumlah minimum aksen warna, ambil satu warna tulen dan masukkan ke pedalaman. Elemen boleh:

 • bantal kecil;
 • pasu;
 • bingkai gambar.

Sebagai warna ketiga, anda boleh menggunakan lampu pereka: menyerlahkan dinding atau siling berwarna dan bilik akan mendapat suasana yang berbeza.

Jika warna cerah di kawasan pedalaman kelihatan sangat mencolok, saya menasihatkan anda untuk memperkenalkan warna putih: mutiara, gading, susu.

Bilik hitam dan putih boleh dihiasi dengan gaya yang berbeza:

Hampir apa-apa gaya boleh diwakili dalam monokrom.

kembali ke menu ↑

Kelabu putih

Pencinta warna yang menenangkan akan menyukai satu bilik tidur tanpa warna yang lembut. Pada pandangan pertama, ruang mungkin kelihatan membosankan dan menyedihkan, tetapi kemuncak bilik adalah kontras permukaan. Tambah lebih banyak permukaan cermin supaya bilik diisi dengan warna di siang hari.

Dalam kelabu dan putih

Dalam kelabu dan putih

Ia tidak perlu untuk menetapkan aksen yang terang jika anda mahu ruang yang tenang dan damai. Dalam tekstil dan aksesori pilih pic, warna ungu.

Pilih:

 • kain semulajadi;
 • simpul besar;
 • permaidani tumpukan tinggi;
 • kulit binatang.

Keselesaan di dalam bilik akan menghasilkan pelbagai bahan tekstur.

kembali ke menu ↑

Reka bentuk merah dan putih

Bilik tidur yang dibuat dengan nada seperti ini boleh merangsang dan menenangkan. Saya cadangkan untuk ruang kecil untuk mengambil warna utama putih, dan menambah warna merah kepadanya. Pilihan naungan bergantung kepada watak dan watak anda. Sekiranya anda mahukan warna-warna terang, merah jambu, merah, merah Inggeris akan menggalakkan anda bertindak. Merah dengan penggunaan yang tidak aktif menyebabkan persatuan dan pencerobohan negatif, supaya tidak tersilap, pilih ceri, garnet, warna salmon.

Dalam warna merah dan putih

Dalam warna merah dan putih

Jangan terlibat dengan orang-orang merah dengan gangguan saraf. Beberapa warna menyebabkan pencerobohan, tidak semua orang boleh berehat dan bersantai di bilik tidur merah.

Kaedah aksen kelihatan hebat. Dalam satu bahagian bilik merah mendominasi, dan di ruang lain, ia hanya terdapat secara akurat. Warna merah membawa tenaga semangat, dalam hal ini, pakar menasihati mengatur warna merah di bilik tidur pengantin untuk mengekalkan semangat dalam hubungan.

Bina ruang di dalam nada kelabu putih dan masukkan warna merah pada butirannya. Buat dinding aksen atau serlahkan kepala katil. katil, tambah tekstil dan hiasan kecil. Tambah coklat dalam reka bentuk untuk melembutkan merah aktif dan menyerlahkan kemewahan dan gaya bilik.
Bilik tidur yang dibuat dengan nada seperti ini boleh merangsang dan menenangkan.

Bilik tidur yang dibuat dengan nada seperti ini boleh merangsang dan menenangkan.

Lembaga
Tambah gabungan merah dan putih juga hitam. Dalam kesatuan itu, satu warna harus dikuasai, menduduki 60-70% pedalaman. Perkadaran warna yang sama akan membuat pedalaman yang sibuk.

Memperkenalkan warna tambahan agak sukar, mereka boleh menghancurkan keharmonian pedalaman. Jika matlamatnya tidak menjadikan bilik itu ruang yang mengejutkan, biarkan warna utama dan gunakan hanya mereka.

Penerimaan aksen kelihatan hebat.

Penerimaan aksen kelihatan hebat.

Hanya membuat merah agak jarang berlaku, ini adalah pekerjaan reka bentuk yang sukar, tetapi juga profesional boleh membuat kesilapan, dan pedalaman akan menjadi tidak bermaya dan kelihatan seperti bilik hotel. Anda tidak seharusnya terlibat dengan warna merah di dalam bilik kecil, warna aktif terang menyempitkan ruang dan menjadikannya lebih padat. Warna merah digunakan dalam banyak gaya, misalnya, dalam Baroque, Empayar, etnik, berteknologi tinggi.

kembali ke menu ↑

Aksen di dalam bilik tidur

Seringkali penyewa prihatin mengenai isu mengubah ruang, menambah semangat. Pertimbangkan cara untuk menambah semangat di peringkat pembaikan dan dalam beberapa tahun, tanpa membelanjakan jumlah yang besar.

kembali ke menu ↑

Dengan katil putih

Katil - elemen utama bilik tidur, tempat rehat. Satu katil yang selesa saiz yang diperlukan memastikan tidur yang sihat dan membolehkan anda mendapat kekuatan. Katil putih di pedalaman memberikan perasaan:

 • mudah;
 • airiness;
 • daya tarikan.

Katil putih di pedalaman memberi rasa ringan

Katil putih di pedalaman memberi rasa ringan

Pada masa yang sama, katil putih boleh memesongkan geometri bilik, kerana ia kelihatan lebih besar daripada yang gelap. Ramai orang keliru percaya bahawa katil putih sesuai untuk bilik kecil, tetapi ia mengubah persepsi ruang. Katil putih adalah lebih baik untuk dimasukkan ke dalam ruang yang sederhana dan lebih banyak.

Tukar katil gelap anda ke putih dan ruang akan berubah secara drastik.

Beli katil dengan kepala katil yang diperbuat daripada kayu, kulit atau plastik untuk mengurangkan pencemaran yang cepat dari headboard kain.

Katil putih akan sesuai dengan dalaman neoklasik, klasik, dan minimalis. Tempat tidur boleh menjadi tempat yang terang di dalam bilik dengan kemasan gelap atau dihapuskan dalam reka bentuk laconic dalam gaya minimalism, dalam kes ini katil kelihatan harmonis, tidak bercakap ke hadapan.

Katil putih akan sesuai dengan ke dalam dalaman neoklasik, klasik dan minimalis.

Katil putih akan sesuai dengan ke dalam dalaman neoklasik, klasik dan minimalis.

Ia tidak perlu mengambil objek berhampiran katil dalam skema warna yang sama dari satu set, menambah ruang dengan meja sisi katil, kabinet kelabu, kayu, warna hitam. Tambah permukaan cermin, pelengkapi perabot putih dengan objek cahaya dan visualkan ruang angkasa.

kembali ke menu ↑

Wallpaper

Bahan yang paling popular adalah sangat panjang, pilihan yang akan memuaskan pembeli terpilih. Kertas dinding putih - pilihan untuk bilik tidur dengan kawasan kecil. Dinding cahaya secara visual akan mengembangkan ruang, isi dengan udara.

Kertas dinding putih dengan corak atau tekstur yang diucapkan akan menjadi aksen dalaman terang

Kertas dinding putih dengan corak atau tekstur yang diucapkan akan menjadi aksen dalaman terang

Kelebihan penutup dinding putih:

 • dinding cahaya meluaskan ruang;
 • bilik tidak sukar untuk mengambil perabot dan aksesori. Gunakan item untuk dipadankan dengan kertas dinding atau bermain pada kontras;
 • warna putih meninggalkan rasa kesucian dan kesegaran;
 • terima kasih kepada nuansa nuansa, bilik memperoleh kedalaman dan heterogenitas;
 • pelbagai tekstur yang menetapkan mood dan nada seluruh ruangan, kinesthetics akan gembira.

Kelemahan kertas dinding ringan:

 • markain

Satu kelemahan penting, tetapi apabila menghampiri pilihan bahan, misalnya, membeli kertas dinding yang boleh dibasuh, kebersihan bilik akan dipelihara. Jika orang dewasa dan kanak-kanak tinggal di dalam bilik, menghiasi bahagian bawah dinding dengan dinding oleh panel.

Kertas dinding putih dengan corak atau tekstur yang diucapkan akan menjadi fokus pedalaman yang terang.

Penghalusan dan gaya dalam reka bentuk dinding akan membawa nuansa warna putih. Di siang hari, warna kertas dinding putih akan kelihatan jelas. Sekarang anda tidak perlu mengambil kertas dinding dari pengeluar yang berbeza untuk mencari warna-warna yang paling menarik. Pengilang melengkapkan dalam satu album beberapa pilihan untuk menghias bilik dengan warna dan corak kertas dinding yang berbeza.

Lembaga
Sehingga ruang dengan dinding putih tidak kelihatan membosankan, pastikan untuk memasukkan aksen yang kontras atau menggabungkan kertas dinding putih dan berwarna, membeli perabot yang berbeza atau gam bertekstur kertas bertekstur dengan corak.

Sebagai pilihan untuk menghiasi bilik tidur: tampalkan kepala katil kosong di atas katil dengan kertas dinding yang terang atau gelap, gunakan acuan untuk meningkatkan kesan hiasan.

Sehingga kertas dinding dengan corak geometri yang sederhana tidak kelihatan sedih, menambahnya dengan panel kayu, teknik ini relevan dalam interior klasik, dalam bilik kanak-kanak.

Kertas dinding putih akan menjadi asas untuk minimalism, loteng, art deco, gaya klasik. Untuk membuat pedalaman dalam gaya tahun 1960-an, membeli kertas dinding putih dengan corak geometrik, ulangi pola ini dengan bantal dan pelapis perabot yang berbeza.

kembali ke menu ↑

Langsir

Di dalam bilik tidur putih, langsir boleh menjadi tempat yang cemerlang dan tumpuan perhatian, walaupun dengan aksen lain. Cetakan moden pada langsir memukau dengan keindahan dan tiruan mereka dari pelbagai teknik artistik. Untuk menyokong langsir, letakkan permaidani di dalam bilik, digabungkan dengan langsir atau kusyen untuk dipadankan. Mereka tidak harus memperhatikan diri mereka, membawa keharmonian dan mengimbangi pedalaman.

Di langsir putih bilik tidur boleh menjadi tempat yang cemerlang.

Di langsir putih bilik tidur boleh menjadi tempat yang cemerlang.

Dalam reka bentuk tekstil bilik tidur dengan gaya klasik, tambah butiran, kandungan hiasan adalah warna emas. Tirai emas dan langsir yang dihiasi akan memberikan gloss ke ruang, menambah hiasan kecil warna keemasan dan pedalaman akan mendapat gambaran lengkap.

Langsir putih sepatutnya dalam warna yang sama dengan dinding dan lantai. Untuk ruang udara yang ringan, pilih kain lutel yang berlipat.

Penyelesaian hiasan yang menarik adalah tirai malam hari.. Garis gelap dan padat bergilir di dalamnya. Dengan bantuan kord penyesuaian, tirai ditutup dengan ketat atau sebahagiannya. Mudah dan praktikal.

Selimut yang rimbun digunakan untuk dalaman barok monokrom. tingkap. Menggabungkan dua kain - sebuah naungan pastel dan nada yang lebih cerah, gunakan tekstur dengan corak padat.

Mengubah langsir membolehkan anda menukar bilik dalaman yang menjengkelkan. Pilih langsir daripada tekstur yang berbeza, ketumpatan, pilih pola terang untuk menggantikan warna pastel pada masa sekarang.
kembali ke menu ↑

Gaya

Daya tarikan tambahan ke bilik tidur akan memberi kesan kepada gaya tertentu. Di bawah ini saya akan bercakap tentang gaya dalaman yang paling popular yang direalisasikan dalam bilik tidur.

kembali ke menu ↑

Gaya loteng

Masih popular di gaya pangsapuri kami. Bilik tidur dengan warna putih kelihatan berfaedah dengan gaya seperti ini: pelbagai tekstur membuat satu lagi warna putih suka bermain dan berbeza dari dirinya sendiri. Gaya loteng menarik dengan kekasaran yang sengaja dan hiasan dalaman luar biasa. Walaupun kesederhanaan hiasan, reka bentuk dalaman kelihatan selesa.

Gaya loteng

Gaya loteng

Peraturan asas pedalaman industri adalah kekurangan hiasan atau tiruan ketiadaannya.

Dinding biasanya selesai dengan bata, plaster kasar atau kiri tanpa finishing - konkrit kosong. Lantai adalah kayu atau konkrit; jika anda suka, anda boleh membeli jubin yang meniru konkrit atau kayu. Pada khemah salji yang kelihatan siling; seringkali terdapat papak konkrit. Ia cukup untuk menghiasi satu dinding dan tidak membebani kawasan pedalaman dengan hiasan dan perabot dan mewujudkan perasaan ketinggian.

Letakkan dinding aksen dengan bata atau tiruan; cat baki dinding dan siling kelabu atau putih.

Banyak warna cahaya menjadikan ruang lebih visual.

Banyak warna cahaya menjadikan ruang lebih visual.

Ruang siling gelap gelap yang sempit. Jika bilik kecil, maka anda perlu memberi keutamaan kepada siling putih.

Semasa fasa pembinaan, tambah balok kayu ke siling, jika ketinggiannya dibenarkan. Di peringkat akhir, mempelbagaikan pedalaman dengan lampiran asal - loteng sudah siap!

Banyak warna yang terang akan menjadikan ruang secara visual lebih besar dan menyembunyikan geometri bilik yang salah. Di loteng, walaupun tingkap besar ditinggalkan tanpa langsir dan langsir, tetapi untuk menyembunyikan kelemahan bilik atau, menindas penampilan tetangga, ia dibenarkan untuk menggantung langsir.

Tambah aksesori terang, perabot vintaj, cermin ke ruang bilik.

Tambah aksesori terang, perabot vintaj, cermin ke ruang bilik.

Perabot di loteng tidak mempunyai gaya tertentu, tetapi tidak perlu mencampurkan gaya yang berbeza, kesederhanaan utama. Pereka perabot bentuk yang luar biasa sangat sesuai untuk pedalaman. Selalunya di loteng anda boleh menemui basikal yang tergantung di dinding, di sini ia juga merupakan elemen hiasan.

Tambah aksesori yang cerah, perabot vintaj, cermin di ruang bilik. Ia harus berpandukan prinsip praktikal dan kemudahan. Selalunya ia cukup untuk meletakkan katil di loteng supaya ruang itu kelihatan lengkap. Jangan membebani bilik dengan unsur yang tidak perlu. Tinggalkan ruang kosong.

Perabot di loteng tidak mempunyai gaya tertentu.

Perabot di loteng tidak mempunyai gaya tertentu.

kembali ke menu ↑

Klasik

Gaya klasik digilap selama berabad-abad, tidak ada elemen yang berlebihan di dalamnya, ini adalah komposisi lengkap. Perlu mengikuti peraturan untuk membuat pedalaman yang sesuai. Elemen utama bilik adalah katil, ia adalah pusat komposisi. Apabila membangunkan projek reka bentuk, ia perlu untuk memberi perhatian kepada tekstil, fabrik berkualiti tinggi dapat mengagumkan walaupun pedalaman kecil.

Tekstil yang murah akan memusnahkan rasa sombong dan ketinggian dalaman mulia.
Dalam gaya klasik

Dalam gaya klasik

Katil di dalam kawasan klasik mengambil papan kepala hiasan yang terukir. Jika ini tidak dimaksudkan, pilih tekstil eksklusif dengan sulaman tangan. Kemuncak bilik akan menjadi kanopi di atas katil. Buat tempat tidur lebih intim dengan menggantung kanopi. Bahagian dalaman ini mengambil banyak ruang dan tidak sesuai untuk bilik tidur kecil dan bilik-bilik dengan siling di bawah 2.7 m. Ciri-ciri utama kain adalah ketebalan, tembus.

Lembaga
Ambil kanopi untuk dipadankan dengan tekstur lain atau menyerlahkannya dalam warna terang, kanopi tekstil dan kotak-kotak di atas katil harus harmoni.

Pertimbangkan lampu di dalam bilik tidur. Tempatkan lampu sorot di sekitar kanopi atau di sekitar perimeter dinding. Pisahkan cahaya pada utama dan hiasan. Kandil di dalam bilik perlu memberi banyak cahaya, untuk lampu malam, dapatkan sconce dinding simetris. Pengawal selia suhu cahaya akan membolehkan anda menukar mood anda di pedalaman: cahaya hangat membawa romantik.

Tempat tidur di pedalaman klasik mencadangkan kepala papan hiasan yang diukir.

Tempat tidur di pedalaman klasik mencadangkan kepala papan hiasan yang diukir.

Campurkan dalam ruang yang sama berbeza dengan tekstur dan bahan tekstur. Siling ini kanonik dihiasi dengan plaster stucco, ia boleh digantikan dengan stuko terbuat dari poliuretana, vinil fleksibel, duropolymer. Pelbagai bahan membolehkan anda memilih corak yang berbeza dan mudah untuk memasang produk di siling dan dinding.

Untuk lebih banyak bilik tidur di dinding menggunakan cetakan. Untuk lantai, saya menasihati anda untuk memilih parket daripada kayu semulajadi atau kuarza-vinil jubin warna cahaya. Untuk tekstil, pilih kain hipoalergenik semulajadi seperti sutera, kapas, linen atau bulu.
kembali ke menu ↑

Provence

Untuk menghiasi bilik dengan gaya Provence, saya menasihati anda untuk memberi perhatian kepada kertas dinding dengan corak bunga dan warna pastel hiasan plaster. Menggabungkan penutup monokromatik dan corak bunga, buat lukisan buatan tangan di dinding percuma.

Gaya Provence

Gaya Provence

Warna putih mudah digabungkan dengan ciri-ciri warna Provence:

 • ungu
 • krim;
 • cahaya kuning.

Gunakan kayu, lantai parket atau lamina. Pelbagai warna membolehkan anda memilih liputan untuk sebarang anggaran.

Warna lampu perabot dapat dikarang di pedalaman Provence. Kayu kayu semulajadi warna cahaya akan sesuai secara organik ke dalam ruang sekitarnya. Jika kawasan bilik ini membolehkan anda menempatkan perabot tambahan, sebagai tambahan kepada katil, kabinet dan almari pakaian, pasang meja persalinan dan cermin.

Perabot dalam gaya pedalaman di selatan Perancis mempunyai bengkak, retak, membeli perabot vintaj atau perabot buatan lama.

Tekstil kebanyakannya semulajadi: linen, kapas dengan corak bunga kecil atau cek.

kembali ke menu ↑

Minimalisme

Minimalisme menyiratkan reka bentuk yang rapi, tiada maklumat tambahan.Saya menasihati anda untuk memilih putih sebagai yang utama dan melengkapkannya dengan warna:

 • beige;
 • susu;
 • mutiara

Gabungan pelapis perabot berkilat dan matte akan menjadikan ruang bilik lebih menarik.

Bahan asas minimalis:

 • pokok;
 • batu;
 • kaca;
 • logam;
 • plastik.

Minimalisme bermaksud reka bentuk ringkas.

Minimalisme bermaksud reka bentuk ringkas.

Dalam minimalism, perabot terbina dalam mudah digunakan: almari pakaian, laci untuk pakaian di bawah katil, TV tersembunyi. Untuk ruang kecil bilik menggunakan katil yang berubah-ubah. Pada siang hari, katil itu dipasang dan merupakan sebahagian daripada almari pakaian, pada waktu petang ia menjadi tempat tidur penuh.

Praktikal dan keselesaan adalah penting dalam perabot.. Meja sisi katil juga merupakan perabot minimum yang diperlukan. Sekiranya ada pekerja di dalam bilik jadual atau meja persalinan, zon dilakukan.

Memperolehi pintu dengan tangan yang tersembunyi dan untuk lukisan, nampaknya tiada pintu di dalam bilik. Corak dan hiasan tidak sesuai dengan gaya minimalis, untuk dinding bukannya kertas dinding gunakan lukisan atau plaster hiasan. Apabila membuat bukaan tingkap, pilih tirai roller atau tirai bukan tirai klasik.

Praktikal dan keselesaan adalah penting dalam perabot.

Praktikal dan keselesaan adalah penting dalam perabot.

Jika anda lebih suka langsir, pinggiran dan tassels tidak sesuai. Tambah misteri bilik tidur dalam kegelapan, menggunakan lampu pereka. Sorot bilik di sekeliling perimeter dengan lampu sorot, tempatkan lantai lantai bentuk asal di atas lantai, yang memberikan bayang geometri.

Skema warna gaya ini jelas dan ringkas, hanya tiga warna. Putih / cahaya kelabu dan hitam adalah dua warna utama. Tambah warna berkrim, coklat apabila perabot mempunyai warna semula jadi.

Lembaga
Jika perabot berwarna putih, tambah beberapa aksen yang terang.
Gabungan pelapis perabot berkilat dan matte akan menjadikan ruang bilik lebih menarik.

Gabungan pelapis perabot berkilat dan matte akan menjadikan ruang bilik lebih menarik.

Kelebihan minimalism adalah keupayaan untuk mengubah ruang tanpa menghabiskan banyak tenaga dan wang. Penyusunan semula perabot, mengubah warna atau bentuk aksen warna di akar mengubah kesan ruang.

kembali ke menu ↑

Scandinavian

Kepentingan dalam gaya Scandinavia di Rusia tidak lama dipadamkan. Mudah, ketat, tetapi pada masa yang sama laconic dan fungsional dihargai kerana ketiadaan butiran yang tidak perlu dan kemungkinan mewujudkan ruang yang bergaya tanpa melabur sejumlah besar hiasan dan membeli perabot.

Gaya skandinavia

Gaya skandinavia

Warna utama gaya Scandinavia adalah putih, ia terdapat pada semua permukaan, dalam warna perabot dan langsir. Perabot di pedalaman seperti ini praktikal, setiap elemen mempunyai fungsi tersendiri: tidak ada pakaian, rak, lemari yang besar. Kesan ruang bebas dicapai kerana ketiadaan perabot besar, kecuali tempat tidur. Tempat tidur yang paling kerap mempunyai sistem storan yang menggantikan almari pakaian.

Selain putih sebagai warna utama, warna pastel, tenusu dan krim juga digunakan. Untuk aksen warna dalam warna hangat gunakan warna-warna sejuk:

Warna utama gaya Scandinavia adalah putih.

Warna utama gaya Scandinavia adalah putih.

Di pedalaman, di mana tidak ada aksen warna yang jelas, tekstur itu muncul: permaidani berpeluh di lantai, selimut bulu, dan bantal dihiasi akan menjadikan pedalaman lebih selesa. Scandinavia suka bahan semula jadi, jadi mereka lebih suka tekstil yang diperbuat daripada rami, bulu, dan bulu. Di kawasan pedalaman, mudah untuk mencari barang-barang yang terbuat dari rotan, kayu. Alternatif kepada lantai kayu - parket atau laminate flooring dari pokok pain, alder atau birch di utara. Dinding paling sering digunakan untuk lukisan.

Scandinavia suka siang hari dan matahari, yang biasanya tidak cukup pada musim sejuk, jadi tingkap tidak tirai. Dengan bangunan Rusia yang padat tanpa langsir tidak boleh dilakukan. Pilihdilancarkan atau romanlangsir atau tergantung pada tetingkap telus tulle.

Lembaga
Jangan takut untuk menambah pola bunga atau geometri.

Hiaskan dinding aksen atau ruang di atas kepala katil lukisan dinding atau kertas dinding foto. Untuk penggunaan hiasan dinding:

Item yang dijual di kedai IKEA, dicipta untuk pedalaman Scandinavia. Jika ruang di dalam bilik tidur membolehkan, letakkan perapian hiasan di depan katil.

Bilik tidur putih

Bergaya dan asli

8 Skor Jumlah
Sedikit airiness dan klasik

Pada akhirnya, saya dapat menyimpulkan bahawa bilik tidur putih adalah universal. Suasana bilik mudah diubah, berubah atau menambah elemen yang berbeza. Hampir apa-apa gaya sejarah boleh diselesaikan dengan warna putih. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami.Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
7
Pendedahan topik
7.5
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Gabungan warna putih dan warna membolehkan anda membuat pedalaman dalam pelbagai gaya.
 • Rasa ruang, cahaya
 • Keserasian warna yang terang dan tersenyum
Cons
 • Markost
 • Rasa "kemandulan" dan "hospitalisme" dengan warna-warna yang salah di dalam bilik
 • Untuk menekankan ruang yang hebat, anda perlu menggunakan bahan penamat yang mahal.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk