TV di dapur - Praktikal, Bergaya, Asal (135+ Foto). Pilihan tempat penginapan terbaik

TV di dapur sesuai untuk banyak pilihan bilik, perkara utama - untuk memilih saiz yang sesuai, tempat dan kaedah lampiran. Ketahui pilihan penginapan apa yang sesuai untuk anda. Dan juga bagaimana memilih model terbaik untuk dapur untuk menjadikannya lebih selesa dan berkualiti tinggi. Semua ini dan bukan sahaja terperinci kemudian dalam artikel ini.

Kandungan artikel ini:

Tv kecil

Saiz memainkan peranan penting apabila memilih TV dapur, kerana ramai yang terpaksa meninggalkan rancangan asalnya. Jika ia tidak sesuai, ia mesti ditinggalkan. Pakar-pakar memberi amaran bahawa memasang TV yang besar di dalam bilik kecil adalah berbahaya untuk penglihatan.

Kawasan TV perlu selesa

Kawasan TV perlu selesa

Skrin lima belas inci dibenarkan melihat jarak 1.5 m daripadanya, dan sudah 25 inci dan lebih - tidak kurang dari 2.5 m.

Skrin kecil sesuai untuk dapur standard di Khrushchev, kebanyakan bangunan lain.. Mereka biasanya dipaksa dilengkapijadi tidak ada ruang tambahan. Lebih baik untuk mengambil pepenjuru 15-20 inci.

TV di dapur akan gembira setiap nyonya rumah

TV di dapur akan gembira setiap nyonya rumah

Anda boleh memasang skrin kecil dengan cara yang berbeza untuk menjimatkan ruang sebanyak mungkin, lebih baik menggantungnya dengan pendakap berengsel. Jika perabot itu, dinding tidak membenarkan kelengkapan tambahan dipasang pada mereka, anda boleh menggunakan apa-apa rak.

Lembaga
Di dapur kecil terdapat bahaya kerosakan pada peralatan yang dipasang. Ia secara kerap terdedah kepada kesan berbahaya wap, percikan air, minyak dan faktor lain. Oleh itu, memilih TV kecil, lebih baik untuk mempertimbangkan pilihan dengan kelembapan tahan, kesan pencemar gris.
Ambil ruang TV anda dengan serius

Ambil ruang TV anda dengan serius

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Idea untuk reka bentuk dapur di rumah peribadi: 130+ foto dan pilihan susun atur

kembali ke menu ↑

Model besar

Pilihan ini sesuai untuk pemilik dapur besar, yang tidak perlu menjimatkan ruang. Ini terpakai kepada penduduk bangunan baru, di mana saiz bilik untuk memasak biasanya mengagumkan. Mereka menggabungkan dua bahagian:

 • zon memasak, di mana dapur, tenggelam, permukaan, peralatan terletak;
 • kawasan untuk makan tengahari dan berehat.

TV besar untuk bilik besar

TV besar untuk bilik besar

Ia tidak masuk akal untuk memasang model kecil, kerana bukan hanya tuan rumah, tetapi juga semua ahli keluarga yang telah datang untuk makan akan mahu menonton filem itu. Oleh itu, adalah disyorkan untuk meletakkan skrin supaya dapat dilihat oleh semua orang dari sudut yang berbeza dari dapur yang besar. Untuk melakukan ini, gunakan skrin 30 inci dan banyak lagi.

Dengan jenis teknologi, anda boleh memilih salah satu daripada pilihan:

 • LCD. Satu pilihan yang telah membuktikan dirinya sebagai kualiti yang baik.Di antara kelemahan, sudut tontonan kecil diserlahkan - dari beberapa tempat, gambar-gambar sedikit terganggu.
 • LED. Pilihannya lebih mahal, menawarkan imej yang jelas, dilihat dari mana-mana. Antara kelemahan menimbulkan kos yang tinggi.

Perkara utama adalah untuk dilihat oleh semua orang dari semua sudut.

Perkara utama adalah untuk dilihat oleh semua orang dari semua sudut.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk Dapur dengan Balkoni (100+ Foto): Kami adalah untuk penyatuan ruang !!!

kembali ke menu ↑

Dapur dengan sofa

Gabungan kedua-dua perabot ini menjadi popular pada tahun 90-an. Kemudian dapur adalah bilik bukan sahaja untuk memasak, tetapi juga untuk menerima tetamu. Hari ini, walaupun terdapat bilik tetamu istimewa di banyak rumah dan apartmen, gabungan itu sofa dengan tv tetap terkini.

Pertama sekali, mereka membuat keselesaan. Selalu bersedia untuk berehat, berbaring di atas lembut kusyenmenonton rancangan kegemaran anda. Tuan rumah itu sendiri juga tidak keberatan menghabiskan beberapa minit tanpa duduk di bangku, tetapi dengan selesa menyebar.

Zon selesa dengan sofa

Zon selesa dengan sofa

Kebanyakan pilihan reka bentuk melibatkan lokasi sofa yang bertentangan dengan permukaan kerja. Antara mereka ialah jadualkerusi Adalah lebih baik untuk menggantung skrin di dinding sebelah supaya ia dapat dilihat dengan jelas oleh kedua-dua orang yang berbohong dan pelayan wanita yang berdiri di atas dapur. Apabila tetamu duduk di atas meja, tinggalkan salah satu pihak kecil yang paling dekat dengan skrin, tidak sibuk.

Sofa dan skrin perlu digabungkan dengan satu sama lain, sesuai gaya keseluruhan bilik. Perabot kerangka praktikal dipilih untuk dapur kecil, sering rak dan laci dibina ke dalamnya, dalam pedalaman kecil seperti itu akan menjadi berfaedah untuk melihat skrin kecil. TV besar sesuai untuk dapur yang luas, di mana tidak ada keperluan untuk menjimatkan ruang.
Opsyen gabungan dapur-ruang tamu

Opsyen gabungan dapur-ruang tamu

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk dapur bersaiz kecil di Khrushchev: 190 + Gambar susun atur yang nyata dan praktikal

kembali ke menu ↑

Sudut Dapur

Dapur berbentuk L - pilihan yang kerap digunakan di rumah-rumah dan pangsapuri yang berbeza susun atur. Perabotan diatur sedemikian rupa sehingga semuanya padat, walaupun di dalam bilik kecil ada ruang kosong. TV diletakkan di sudut yang bertentangan dengan sofa berbentuk L, jika ada.

Dapur sudut sangat sesuai untuk bilik-bilik segi empat kecil.
Apabila terdapat sedikit ruang dan banyak perabot

Apabila terdapat sedikit ruang dan banyak perabot

Untuk merancang pedalaman, dengan mengambil kira semua butiran, ikuti petua ini:

 • Biasanya perabot berbentuk L digunakan di bilik kecil, jadi TV sepatutnya kecil.
 • Sofa mungkin tidak hadir, dengan perabot sudut lain. Dalam kes sedemikian, anda boleh memasang skrin di atas permukaan berbentuk L.
 • Buang dipasang kabinet, membebaskan akses ke TV. Beberapa tuan rumah tidak mewakili bilik tanpa mereka, tetapi apabila mereka tidak berada di sana, seluruh bilik kelihatan lebih luas. Gantikan mereka boleh ditarik balik, sistem roll-out.

Pilihan almari pakaian terbina dalam

Pilihan almari pakaian terbina dalam

kembali ke menu ↑

Tv terbaik

Untuk memilih pilihan terbaik, anda mesti mempertimbangkan:

 • Diagonal. Besar tidak bermakna yang terbaik, kerana kriteria utama apabila memilih ukurannya adalah saiz bilik. Skrin 32-inci dan besar boleh dipertimbangkan hanya dalam kes apabila kawasan itu dari 20 meter persegi, seperti bilik-bilik lain.
 • Melihat sudut. Parameter yang sesuai dianggap sebagai 178/178 darjah. Jika anda membeli model sedemikian tidak mungkin, anda perlu cuba memastikan bahawa sudut kedua-dua secara mendatar dan menegak adalah sekurang-kurangnya 17 darjah.
 • Resolusi. Kualiti imej sebahagian besarnya bergantung kepada parameter ini. Skrin kecil biasanya menggunakan dua format: 1280 × 720 piksel dan 1920x1080 piksel. Setiap daripada mereka sesuai untuk mendapatkan imej yang berkualiti tinggi.
 • Fungsi. Ada yang memerlukan TV hanya untuk memasukkan muzik latar belakang, menonton rancangan kegemaran anda. Orang lain memberi perhatian kepada ciri-ciri seperti sokongan model penyiaran digital, kehadiran USB-port, TV Pintar.

Pertimbangkan banyak nuansa sebelum memilih.

Pertimbangkan banyak nuansa sebelum memilih.

Pilihan popular untuk ruang kecil adalah model berikut: Thomson T19RTE1060, BBK 20LEM-1056 / T2C, untuk yang besar - Philips 24PHT4031, Samsung T24E310EX. Selain itu, pilihan dengan peningkatan fungsi, terutamanya sokongan Wi-Fi, sangat dikehendaki; LG 24MT49S-PZ dianggap sebagai salah satu yang paling biasa.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Interior dapur digabungkan dengan ruang tamu (180+ Foto): Rekaan helah dan rahsia penempatan

kembali ke menu ↑

Pilihan penginapan

Mereka yang memasang TV mengatakan bahawa cara paling mudah untuk mencari tempat untuknya di ruang tamu adalah bertentangan dengan sofa. Di bilik lain, seseorang perlu menyesuaikan diri dengan saiznya, dengan mengambil kira kehadiran perabot lain.

Banyak yang terserah kepada pilihan tuan rumah, yang menghabiskan lebih banyak masa daripada seluruh keluarga. Peraturan utama adalah keterpencilan skrin dari sink, kompor. Anda boleh memilih kaedah lampiran, berdasarkan keutamaan.
Laraskan saiz bilik

Laraskan saiz bilik

kembali ke menu ↑

TV terbina dalam

Mewujudkan ceruk istimewa di dinding adalah salah satu cara terbaik untuk penempatan. Ia kelihatan lebih asli daripada hanya perabot di atas rak. Pilihan ini muncul agak baru-baru ini, pada tahun 90an tiada siapa yang mendengar tentang skrin terbina dalam.

Niche dibenarkan dilakukan di premis yang sederhana, besar Dalam yang kecil ia juga akan menyembunyikan sebahagian daripada ruang.
Sangat selesa, dan tidak mengambil banyak ruang.

Sangat selesa, dan tidak mengambil banyak ruang.

Tempat ini secara spontan, mana-mana tempat akan sesuai untuknya. Ada yang suka reka bentuk di atas meja makan. Dalam keluarga yang mempunyai anak kecil, ia boleh diletakkan di atas dinding meja tengah, di peringkat kaki. Kanak-kanak akan gembira bermain di lantai untuk kartun (sesuai untuk bilik besar, meja yang bersempadan dengan kawasan tempat duduk).

Apabila mereka bentuk tempat untuk niche, fikirkan peraturan keselamatan, ingat jarak yang betul ke mata anda. Sekiranya skrin berada di atas meja makan, jadual itu hendaklah seperti saiz yang semua orang duduk di belakangnya boleh melihatnya dengan bebas. Jika tidak diinginkan untuk melakukannya dari sudut tertentu, lebih baik tidak meletakkan kerusi di sana sama sekali.
Sebenarnya untuk keluarga yang mempunyai anak kecil

Sebenarnya untuk keluarga yang mempunyai anak kecil

kembali ke menu ↑

Pada pendakap

Kaedah pemasangan mudah yang membolehkan anda memasang skrin di mana-mana peringkat tanpa menggunakan perabot, dinding, permukaan lain. Kurungan mesti mempunyai fungsi pivot supaya anda boleh dengan mudah menukar skrin ke arah yang betul.. Kemudian anda boleh melihatnya dari mana-mana kedudukan: duduk, berdiri, berada di bahagian-bahagian yang berlainan di dalam bilik.

Kelebihan kaedah pemasangan ini adalah kesederhanaan. Pendakap mudah dipasang, bahkan tidak berpengalaman dapat melakukannya. Juga pilihan ini sesuai untuk bilik-bilik kecil, yang mana model 15-20 inci lebih disukai.
Fungsi pangsi untuk putaran yang diingini

Fungsi pangsi untuk putaran yang diingini

Memasang pada pendakap hanya akan skrin rata, lampu hang tidak akan berjaya. Untuk model besar yang lebih tua, rak gantung hanya boleh digunakan, dan ini tidak diingini. Oleh kerana berat badan besar model, sangat sukar untuk memilih gunung dipercayai dan tahan lama.

Untuk memasang pendakap, anda perlu mengikatkan bolt pada asas padu - konkrit atau batu bata. Penyelesaian reka bentuk baru menawarkan pilihan pemasangan yang lebih menarik: ia boleh turun dari siling, diperbaiki ke kabinet dari atas, supaya bolt tidak dapat dilihat.
Pivot pendakap dinding

Pivot pendakap dinding

kembali ke menu ↑

Di rak

Kaedah penempatan paling mudah ialah menggunakan rak. Bagi sesetengah orang, tiada apa-apa yang dilakukan untuk melakukan ini sama sekali, dan begitu juga rak percuma. Lain-lain kerana ciri-ciri struktur dinding, seluruh bilik, bahan yang digunakan dalam pembinaan mereka, terpaksa meninggalkan kurungan.

Walaupun kelihatannya kesederhanaan pilihan ini, ia boleh diberikan reka bentuk yang indah. Sekiranya penggunaan rak adalah perlu untuk anda, pilih dan lain-lain perabot yang harmoni. Kemudian semuanya akan kelihatan selesa, menjadi "di tempat mereka."

Memilih rak yang betul di dapur

Memilih rak yang betul di dapur

Seperti dalam kes lain, rak tidak boleh diletakkan di atas dapur, tenggelam. Ia adalah yang terbaik untuk membuat pesanan, bersama-sama dengan alat dengar yang lain, maka ia akan menjadi sebahagian daripada penyelesaian reka bentuk. Banyak contoh perabot pada mulanya termasuk rak.

TV mesti berdiri teguh, dalam pembuatan rak secara berasingan, adalah penting untuk membuat pengukuran yang tepat.

Jangan letakkan TV di atas dapur.

Jangan letakkan TV di atas dapur.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Apakah siling terbaik untuk membuat dapur? 180+ Gambar Pilihan yang paling bergaya

kembali ke menu ↑

Barang baru

Jika berfungsi, kualiti penting bagi anda, anda mempunyai keupayaan kewangan, pilih salah satu daripada model terbaru. Samsung UE22H560 menikmati reputasi yang baik. Diagonalnya adalah 22 inci, yang sesuai untuk bilik bersaiz sederhana. TV Pintar terbina dalam, Smart View membolehkan anda menggunakan banyak ciri tambahan. Anda boleh menggunakan telefon pintar anda sebagai alat kawalan jauh, mempelajari kelebihan lain peralatan kelas tinggi.

Antara model yang digunakan untuk menyematkan, AVEL AVS 220K sedang dalam permintaan. Lebar - 6 cm, satu kelebihan penting - kehadiran panel hadapan kelembapan bukti. Skrin kelihatan bergaya, imej berkualiti tinggi, main balik bunyi, video dijalankan dalam format yang berbeza tanpa sebarang masalah.

Secara visual meningkatkan ruang kecil menggunakan penempatan perabot yang betul

Secara visual meningkatkan ruang kecil menggunakan penempatan perabot yang betul

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Kertas dinding moden untuk dapur (240+ Foto): Katalog Idea

kembali ke menu ↑

Dimensi

Faktor ini diberi perhatian penting oleh para ahli oktik, yang mencatat kecenderungan untuk mengurangkan penglihatan di kalangan remaja.

Satu peraturan penting: seterusnya skrin dari penonton, semakin besar saiz pepenjuru dibenarkan. Jika pasang pepenjuru 7-inci, pilih saja.
Pilih pepenjuru yang tepat untuk tontonan mudah.

Pilih pepenjuru yang tepat untuk tontonan mudah.

Adalah disyorkan untuk mengira pepenjuru yang dibenarkan menggunakan formula berikut: mengambil jarak dari diri anda ke skrin, bahagikan dengan 4. Adalah penting untuk mempertimbangkan bahawa mereka akan menonton TV dari pelbagai bahagian dapur, oleh itu lebih baik untuk mengira beberapa nombor dari tempat yang berbeza.

Pemilihan ketinggian juga penting, bahagian atas kenderaan mesti berada pada paras mata.. Jika penonton utama adalah tuan rumah yang memasak makanan semasa berdiri, anda perlu meletakkan skrin di atas. Sekiranya ia dimasukkan hanya semasa makan tengahari dan makan malam, apabila seluruh keluarga duduk di meja - di bawah.

Ketinggian juga sangat penting apabila memilih

Ketinggian juga sangat penting apabila memilih

Adalah penting. Jika anda tidak pasti jika model pilihan anda selamat untuk diklihatan, lebih baik untuk membeli beberapa inci kurang dan menggantungnya sedikit lagi.

Jika ragu-ragu, anda boleh berunding dengan penjual di salon teknologi. Walau bagaimanapun, kadang-kadang mereka didorong oleh keinginan untuk menjual model yang lebih besar, lebih mahal, jadi anda tidak sepatutnya mempercayai pendapat mereka.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Memilih TV yang betul

TV untuk pedalaman anda

Petua dan cara untuk memilih

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 135 gambar)

8.8 Skor Jumlah
Letakkan TV di dapur

TV di dapur sekarang tidak mengejutkan. Setiap pelayan wanita gembira memilih tempat di mana dia akan berdiri. Tetapi sebelum anda meletakkan, anda perlu tahu semua nuansa yang sangat penting sebelum memilih tempat dan model itu sendiri. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
8.5
Ketersediaan permohonan
9
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • menjadikan bilik selesa;
 • mencerahkan masa yang dibelanjakan untuk pelayan tuan rumah; digunakan untuk makan malam keluarga, makan malam.
Cons
 • skrin yang salah, lokasinya boleh menyebabkan kerosakan pada penglihatan;
 • peralatan itu dengan cepat akan menjadi sia-sia;
 • litar pintas, masalah lain mungkin.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk