Reka bentuk katil mewah dengan kanopi untuk keselesaan romantik. 160+ (Foto) untuk bilik tidur dewasa dan kanak-kanak (+ Ulasan)

Bilik tidur adalah tempat yang istimewa di mana seseorang menghabiskan sepertiga hidupnya. Suasana selesa dan selesa harus memerintah di sini. Sebuah katil empat tiang mewah kelihatan seperti sarang yang selesa. Ia akan menjadi syurga bagi dua orang. Dalam artikel ini, anda boleh menemui pelbagai model katil empat tiang. Dan juga bagaimana untuk memilih atau melakukannya sendiri. Hanya maklumat terkini.

Kandungan artikel ini:

Gaya mewah dan kemegahan

Katil empat tiang bercakap tentang status yang tinggi dan rasa baik pemiliknya. Ia mewujudkan suasana kepantasan, keamanan, keselamatan di dalam bilik.

Kanopi ini menggalakkan keselesaan di dalam bilik

Kanopi ini menggalakkan keselesaan di dalam bilik

Dalam reka bentuk moden sering menggunakan empat sokongan. Mereka boleh dibuat dari kayu atau logam. Reka bentuk ini kelihatan mahal dan bergaya, walaupun tanpa langsir.

Untuk bahagian atas, anda boleh menggunakan apa-apa kain berkualiti. Ia akan kelihatan kanvas panjang yang sangat elegan, dibuang ke atas bingkai.

Anda boleh menggantung kain pada gelung bergerak sepanjang. Pada siang hari, kanvas boleh dikumpulkan dari sokongan dengan pita hiasan atau klip. Bahagian atas reka bentuk ini akan percuma.

Pilihan dalam gaya minimalism

Pilihan dalam gaya minimalism

Ia akan menjadi menarik untuk anda:KAJIAN: Peralatan tidur berkualiti dalam buaian untuk bayi baru lahir - Kunci untuk tidur bayi yang sihat

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Kanopi di atas katil kanak-kanak

Kanopi di atas katil bayi kelihatan sangat comel. Ramai ibu bapa membeli buaian sedemikian hanya untuk alasan estetik. Mereka mahu memberikan anak mereka semua yang terbaik, diraja.

Bahan mestilah semulajadi

Bahan mestilah semulajadi

Kanak-kanak mempunyai beberapa kelebihan:

 • Kain ini akan melindungi bayi dari kemungkinan serangga (nyamuk, lalat).
 • Kurangkan cahaya matahari yang cerah.
 • Debu terkumpul pada kain, tidak sampai ke tempat tidur kanak-kanak.
 • Ruang besar menakutkan bayi. Di rumahnya yang kecil dan selesa, bayi yang baru lahir secara senyap-senyap menyesuaikan diri dengan dunia luar.
 • Ia membantu kanak-kanak membiasakan diri dengan cara siang dan malam yang betul. Tirai tertutup memberikan isyarat bahawa ia adalah masa untuk tidur.
 • Dalam satu bilik tidur pangsapuri kanak itu mempunyai ruang sendiri. Terdapat peluang untuk bersendirian.

Membantu membangunkan rejim untuk bayi

Membantu membangunkan rejim untuk bayi

Kanopi untuk katil bayi harus tenang, warna yang ditahan. Corak motley yang cerah akan mengalih perhatian kanak-kanak yang tidur.

Bahan Tirai mestilah semulajadi. Kain sintetik biarkan udara lebih teruk dan dapatkan elektrik.

Muted cahaya terang

Muted cahaya terang

Kedai menjual tiga jenis:

 • Pendek, hiasan untuk kecantikan.
 • Ke tengah-tengah katil (sedikit di bawah tilam) - pilihan paling praktikal.
 • Panjang ke lantai - mereka kelihatan cantik, tetapi mereka menghalang pendekatan untuk katil, keliru dan berpegang teguh pada kaki.
 • Jika buaian itu dekat dengan tingkap, maka lebih baik untuk mengikat sisi ini dengan kain tebal yang tidak membenarkan cahaya dan draf.

Membentuk rasa ruang anda sendiri

Membentuk rasa ruang anda sendiri

Kain pada sokongan hinged khas yang dipasang di kepala katil.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:KAJIAN: Anak rusa dari tahun untuk kanak-kanak lelaki dan perempuan: Reka bentuk pelbagai fungsi yang akan menjadi selesa untuk bayi

kembali ke menu ↑

Memilih gadis

Kawasan rekreasi adalah tempat yang istimewa untuk kanak-kanak. Tidur yang sihat dan sihat hanya boleh dilakukan pada tilam yang betul dan selesa. Kanopi yang indah dan lembut akan menjadikan impian itu ajaib dan selamat.

Pilihan katil kanopi yang indah untuk seorang gadis

Pilihan katil kanopi yang indah untuk seorang gadis

Menyelam di bawah langsir, kanak-kanak akan berada di dunia kecil, dongengnya. Dalam buaian ini, gadis itu akan merasa seperti puteri sebenar. Di samping itu, reka bentuk lembut membentuk kewanitaan dan konsep kecantikan di kalangan perempuan.

Biarkan kanak-kanak memilih untuk warna warna katil dan langsir, dan ibu bapa hanya perlu memantau kualiti kain dan kebolehpercayaan pengancing.

Jika bagi gadis itu memilih katil dengan bingkai kayu khas, maka pada waktu petang dia akan menjadi rumah untuk permainan.

Membentuk kewanitaan dan konsep kecantikan

Membentuk kewanitaan dan konsep kecantikan

Bagaimana untuk menjaga:

 • Kain itu mesti dibasuh setiap minggu supaya anak itu tidak menghirup debu.
 • Pilih bahan yang kering dengan cepat dan tidak kerut.
 • Adalah lebih baik untuk menolak ruches, busur dan baju tidur. Mereka sangat sukar untuk melicinkan dan memajukannya.
 • Basuh langsir memerlukan serbuk bayi, tanpa aroma yang kuat.

Lembaga
Kadang-kadang, ahli pediatrik dinasihatkan untuk meninggalkan kanopi akibat tindak balas alergi terhadap habuk.
Menjaga kanopi adalah mudah dan mudah.

Menjaga kanopi adalah mudah dan mudah.

Katil pusingan untuk kanak-kanak sering dibuat dalam bentuk bunga, matahari, cangkang mutiara, bola sepak. Dia mesti melengkapi idea itu, dan menyelesaikan komposisi itu.

Untuk bayi, buaian seperti ini dibuat dengan tinggi, bahagian yang selamat seperti dalam arena.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Bagaimana untuk memilih katil sofa dengan tilam ortopedik untuk kegunaan harian? 180+ Foto

kembali ke menu ↑

Pembinaan bunk

Katil tidur sering dipasang di keluarga dengan beberapa kanak-kanak. Ini menjimatkan banyak ruang di dalam bilik, tetapi menjadikannya mustahil untuk berundur. Rekaan dua peringkat moden akan membantu menyelesaikan masalah ini.

Katil-katil ini menjimatkan ruang.

Katil-katil ini menjimatkan ruang.

Kanopi dua tingkat akan mewujudkan suasana yang selesa di tapak semaian dan ruang tambahan untuk permainan.

Kaedah lampiran untuk katil ranjang:

 • Buat langsir di sepanjang tepi bawah peringkat kedua. Di bawah langsir akan hanya satu katil.
 • Pasang kain ke bingkai di atas siling. Panjang langsir mesti berada di bahagian bawah peringkat kedua, jika tidak, kanak-kanak mungkin akan keliru dengannya.
 • Jika anda perlu lakukan di kedua katil, kemudian pasang satu langsir ke silingdan yang kedua - ke tepi bawah peringkat kedua. Ia berbahaya dan sia-sia untuk membuat kanvas bersama sekaligus dalam dua peringkat.

Boleh membuat langsir di tingkat pertama

Boleh membuat langsir di tingkat pertama

Bagi kanak-kanak dari tiga tahun, anda boleh memilih reka bentuk langsir yang terang. Reka bentuk mereka dalam bentuk khemah atau istana. Buat kapal dengan layar atau rumah yang hebat dengan tingkap. Jika kanak-kanak mempunyai rasa yang berbeza, maka lebih baik membuat imej yang berasingan dan anak-anak akan berpuas hati. Pada usia ini, kanak-kanak harus merasa aman dan selamat.

Pada masa remaja, warna-warna terang perlu berubah menjadi naungan yang tenang dan bijak. Reka bentuk bilik tidak boleh mengalihkan perhatian dari kelas. Anak remaja itu tidak lagi kanak-kanak. Dia menganggap dirinya seorang dewasa, serius dan bertanggungjawab. Pada zaman ini, sering ada keinginan untuk bersendirian dengan pemikiran anda. Tempat tidur di bawahnya akan memberi peluang kepadanya.

Pilih warna bergantung pada umur

Pilih warna bergantung pada umur

Lembaga
Katil ranjang remaja adalah yang terbaik dibungkus dengan pasir, krim, kelabu muda atau langsir zaitun. Warna-warna ini membantu menenangkan sistem saraf dan memberi tumpuan kepada pelajaran.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Katil tidur dengan sofa di bahagian bawah - Bergaya dan praktikal (90+ Foto)

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Kanopi di bilik tidur untuk orang dewasa

Kesederhanaan dan minimalism dalam fesyen sekarang. Pereka moden telah mengeluarkan semua kelebihan dari pedalaman. Tetapi katil diraja tinggal bersamanya. Apa yang boleh menjadi lebih romantis daripada bersara dengan orang yang anda sayangi di dunia kecil anda yang selesa? Sembunyikan dari mata prying, penjagaan rumah tangga dan sepenuhnya menumpukan diri kepada satu sama lain.

Katil sedemikian akan memberi hawa nafsu wanita, dan seorang lelaki akan memberi inspirasi untuk kebanggaan. Kain putih, lutut akan mewujudkan perasaan terapung di awan. Jika anda memilih kain gelap dengan emas, anda boleh merasa seperti seorang wira kisah oriental.
Katil empat tiang masih dalam keadaan fesyen.

Katil empat tiang masih dalam keadaan fesyen.

Kain itu mestilah dari kain semula jadi. Mereka juga mengalirkan oksigen dan tidak menyebabkan alahan.

Zona keselesaan intim dan romantik diraja boleh diwujudkan walaupun di dalam sebuah bilik kecil. Terdapat banyak cara untuk melakukannya sendiri:

 • Pilih kain. Panjangnya harus lebih sedikit dari perimeter tilam, dan lebar dari lantai ke kerangka.
 • Ia adalah perlu untuk memproses semua tepi supaya tidak disheveled. Jahit di atas cincin atau reben hiasan untuk pemasangan.
 • Kaedah pertama lampiran adalah untuk menetapkan batang ke siling di mana untuk menggantung kain.
 • Cara kedua adalah dengan mengambil gelung diameter besar, membetulkan tepi web pada mereka dan menggantungnya di cangkuk di siling.

Pedalaman romantis dengan zon selesa

Pedalaman romantis dengan zon selesa

Untuk sebuah bilik besar yang anda boleh beli sudah siap dengan bingkai kayu atau logam. Tirai dan kaedah lampiran mereka hanya bergantung pada kreativiti dan imaginasi anda.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk baru yang indah di bilik tidur: 225+ (Foto) Pilihan untuk tidur yang selesa dan sihat

kembali ke menu ↑

Pilihan pusingan

Katil pusingan di pedalaman menyebabkan banyak kontroversi dan ketidaksepakatan. Sesetengah menganggap mereka penyelesaian yang berani dan moden. Bagi yang lain, ini adalah pilihan yang tidak praktikal. Tetapi semua orang bersetuju bahawa kanopi bulat kelihatan sangat lembut dan romantis. Dia boleh melancarkan sudut tajam dalam hubungan.

Katil-katil ini tidak mempunyai sudut tajam.

Katil-katil ini tidak mempunyai sudut tajam.

Kelebihan katil bulat:

 • Mereka mengambil sedikit ruang.
 • Mereka boleh dengan mudah diletakkan di sudut bilik.
 • Mereka akan menghiasi bilik kecil.
 • Bentuk bulat sesuai untuk bilik tidur mewah.
 • Sesuai dengan reka bentuk moden.
 • Tiada sudut tajam yang boleh dipukul.
 • Akan menambah keanggunan dan gaya ke pedalaman yang paling mudah.

Romantik untuk katil bulat cermin, najis yang empuk, plafonds. Segala-galanya harus dibulatkan dengan garis halus. Perlu meninggalkan item dengan sudut tajam.

Untuk menghemat ruang, anda boleh membuat podium pusingan khas untuk menyimpan barang atau tempat tidur.

Kanopi yang terbaik dipasang pada bingkai bulat di bawah siling. Daripada diameter kerangka akan bergantung pada sudut kain. Jika kain itu dilekatkan pada cincin kecil, anda mendapat kesan dari sebuah khemah. Jika diameter cincinnya besar, ia akan menjadi bentuk silinder.

Kadang-kadang kain dilampirkan tidak ke siling, tetapi ke dinding. Di dalam katil bulat seperti langsir akan melakukan hanya fungsi hiasan.

Kanopi boleh dipasang pada dinding

Kanopi boleh dipasang pada dinding

Katil pusingan kelihatan sangat lembut. Mereka mewujudkan persatuan dengan sarang yang selesa. Tebal, langsir besar tidak sesuai dengan mereka. Pilih cahaya, kain lut.

Kadang-kadang bukannya biasa tulle atau menggunakan organza mengalir benang.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Katil tunggal dengan dan tanpa tilam: Bagaimana untuk memilih yang selesa?

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk membuat kanopi?

Pilihan yang paling popular untuk langsir langsir ialah bingkai kayu atau aluminium, naik dari kaki katil. Kain menstabilkan pada gelung mudah alih atau tidak bergerak.

Jangan sekali-kali menyerah pada impian anda.Kemewahan ini boleh didapati walaupun untuk bilik tidur yang sederhana.
Katil kanopi dinding klasik

Katil kanopi dinding klasik

Jenis pemasangan kanopi tanpa bingkai:

 • Kencangkan empat cincin di siling di sekitar perimeter tilam. Tarik tali melalui cincin. Pasang organza lut cahaya ke kord.
 • Sekiranya anda mengikat kain ke atap di siling, ia akan membesarkan visual bilik. Akan mewujudkan kesan dinding tinggi.
 • Pandu satu cangkuk untuk membaiki kanvas.
 • Buatlah separuh bulatan papan lapis, plastik atau logam dengan diri sendiri. Pasangnya ke siling di kepala. Selamatkan kain yang mengalir di atasnya.
 • Lampirkan balok di sepanjang garis tengah katil. Buang sekeping kain telus yang besar melaluinya. Betulkan bahagian bawah kanopi dengan keinginan anda.
 • Pasang cincin kayu atau plastik. Thread kain melaluinya dan pasangkannya di sudut tempat tidur.

Kemewahan terjangkau untuk bilik tidur yang sederhana

Kemewahan terjangkau untuk bilik tidur yang sederhana

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Bagaimana untuk memilih katil double dengan mekanisme mengangkat? Model Terbaik untuk Reka Bentuk dan Kemudahan

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk memilih?

Sebelum membeli pembinaan rangka besar, anda perlu memikirkan kemungkinannya. Adakah saiz bilik tidur membolehkan anda memasang struktur yang besar? Adakah terdapat ruang kosong untuk pergerakan yang tenang? Adakah mungkin untuk menampung seluruh perabot?

Dalam kes ini, perkara utama adalah untuk tidak keterlaluan. Jika anda tidak tinggal di kastil, maka mewah berlebihan dalam bentuk monogram, penyaduran, beludru, akan menjadi tanda rasa tidak enak. Pilih reka bentuk ringkas, kesederhanaan, minimalism.
Hiasan bunga terang

Hiasan bunga terang

Lembaga
Apabila memilih kain, lebih baik untuk segera meninggalkan ruffles, busur, hati yang tidak berkesudahan. Ia akan terlihat kasar dan tidak enak. Tempat paling romantis tidak sepatutnya menyerupai rumah boneka.

Kanopi siap pakai yang berkualiti rendah hanya akan merosakkan kesannya. Berikan perkara yang murah. Beli potongan kain asli. Ia akan menjadi bergaya, praktikal dan bergaya.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Katil Attic dengan Kawasan Kerja (165+ Gambar): Idea asal untuk bilik kecil

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Sekiranya saya beli?

Pilihan sedemikian dipilih oleh kanak-kanak dan percintaan. Mereka bermimpi sarang yang nyaman di bawah kanopi. Tetapi yang lain adalah balasan yang serius. Timbang kebaikan dan keburukan. Bincangkan idea ini pada separuh kedua.

Praktikal, bergaya dan bergaya.

Praktikal, bergaya dan bergaya.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Kesimpulan

Katil kanopi adalah medan untuk percubaan berani. Anda boleh mengeluarkan langsir, menukar kain atau menambah hiasan. Ini akan memperkenalkan elemen kebaharuan dengan kos yang minimum.

Buat bilik tidur impian anda, dan ingat: tidur yang selesa adalah asas kehidupan yang sihat dan harmoni.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Idea untuk katil empat tiang

Katil kanopi

Idea romantik diraja

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 160 gambar)

8.9 Skor Jumlah
Tempat tidur yang anda mahu tidur

Di dalam katil semacam ini, anda sentiasa ingin berehat, kerana kanopi ini mewujudkan suasana keselesaan dan ketenteraman. Kami yakin bahawa anda tidak akan menyesal membeli rumah itu. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

8.5Skor pakar
Relevan maklumat
9.5
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
8
9.2Kedudukan pengguna
Relevan maklumat
10
Ketersediaan permohonan
8
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
10
Kebaikan
 • Perlindungan terhadap lobsters, debu, cahaya matahari.
 • Mereka menyediakan tidur yang paling selesa.
 • Cegah penyusunan habuk di atas katil.
 • Menyekat bunyi jalanan.
 • Buat suasana romantik.
 • Bantuan untuk berehat.
Cons
 • Tirai tidak begitu praktikal.
 • Kain itu memerlukan pembasuhan yang kerap (supaya tidak menjadi pengumpul habuk).
 • Ambil banyak meta.
 • Reka bentuk bilik hendaklah kekal minimum supaya tidak mengecilkan ruang.
Tambah ulasan anda  |  Baca ulasan dan ulasan

1 komen
 1. 4.6
  Relevan maklumat
  100
  Ketersediaan permohonan
  80
  Pendedahan topik
  90
  Kebolehpercayaan maklumat
  100

  Untuk masa yang lama, dia meragui sama ada untuk membeli katil itu atau tidak. Tetapi, selepas menonton foto di galeri anda, saya tetap memutuskan. Pada mulanya ada perasaan pelik bahawa ada sesuatu yang salah, sesuatu yang berlebihan. Tetapi sekarang ia adalah tempat kegemaran saya di dalam apartmen. Saya tidak fikir pendapat saya akan berubah dan saya akan menjadi penyokong pilihan ini. Secara umum, gembira, saya cadangkan untuk membeli katil tersebut.

  + Kelebihan: Nyaman, cantik, luar biasa
  - Kekurangan: Masa basuh tambahan
  Membantu(0) Tidak baik(0)Anda telah mengundi

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk