Novelties of the Bed yang indah di bilik tidur: 225+ (Foto) Pilihan untuk tidur yang selesa dan sihat

Terdapat banyak model katil di bilik tidur, dan apabila berhadapan dengan pilihan, semua orang memerlukan nasihat. Dalam artikel ini anda boleh berkenalan dengan jenis model, memilih kasur yang selesa, menentukan saiz dan bentuknya. Semua dalam gaya dan keselesaan - kami telah cuba membuat pilihan anda cepat dan menyeronokkan, yang anda tidak akan menyesal.

Kandungan artikel ini:

Kenapa masa untuk dipilih?

Ramai yang memilih perabot, tidak memberi perhatian kepada isu ini, kerana ia tidak mempunyai cukup masa. Semua orang mahu rumahnya atau rata kelihatan cantik dan bergaya. Walau bagaimanapun, apabila memilih perabot di bilik tidur, anda perlu memikirkan bukan sahaja bagaimana ia akan kelihatan, tetapi bagaimana selesanya.

Perkara utama perabot itu selesa

Perkara utama perabot itu selesa

Bilik tidur adalah tempat yang "suci" di mana semuanya tidak pergi, terutama para tetamu. Pintu bilik ini biasanya ditutup, supaya ia kelihatan seperti bilik khas.

Pakar psikologi mengatakan bahawa mengikut keadaan di bilik tidur anda boleh belajar banyak tentang seseorang, watak dan gaya hidupnya. Lagipun, dia ada apa sebenarnya dia, tanpa topeng.
Klasik dengan kusyen biru

Klasik dengan kusyen biru

Apabila memilih katil di bilik tidur, anda memilih kesihatan anda, kerana doktor bercakap tentang statistik sedih: lebih daripada 50% lelaki dan wanita di bawah umur 40 tahun mempunyai masalah belakang, dan mereka disebabkan oleh tempat tidur yang tidak sesuai.

Sekiranya anda menghadapi masalah kesihatan secara bertanggungjawab, pilihlah katil yang selamat.. Ia benar-benar membenarkan harga yang agak besar, kerana sebagai balasan anda akan mendapat kesihatan yang baik, tidak ada masalah belakang, dan ia akan memberi anda masa yang lama.

Faktor penting ialah ketinggian struktur.

Faktor penting ialah ketinggian struktur.

Anda tidak boleh menyimpan pilihan tempat tidur, kerana dengan membeli model yang handal, anda akan mendapat tidur yang sihat. Dan dia bertanggungjawab untuk kesejahteraan dan mood, prestasi tinggi dan aktiviti otak aktif.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Bayi mengikut tahun: reka bentuk pelbagai fungsi yang akan menjadi selesa untuk bayi

kembali ke menu ↑

Jenis katil

Sesetengah orang, apabila mereka pergi ke kedai perabot, mempunyai awalan yang jelas tentang apa jenis katil perlu.

Pilihan katil putih

Pilihan katil putih

Antara model terkini adalah permintaan:

 • Kabinet "mendatar". Ia mudah untuk berubah menjadi almari, jadi model ini dipilih terutamanya oleh mereka yang perlu menjimatkan ruang di dalam bilik. Ia naik lebar dan apabila katil dilipat, ia menjadi sebuah rak di mana buku-buku dan objek lain boleh diletakkan. Selalunya model ini dipilih oleh kanak-kanak.
Transformer dalam bentuk kabinet mendatar

Transformer dalam bentuk kabinet mendatar

 • Kabinet "menegak". Ia meningkat tinggi dan ia juga boleh digunakan sebagai kabinet selepas mengangkat. Selalunya model itu mempunyai cermin.Sekiranya tempat tidur almari mendatar seragam dan digunakan di tapak semaian, maka menegak biasanya direka untuk dua orang dan sesuai untuk bilik tidur dewasa biasa.
 • «Sofa". Ada yang meletakkannya di dalam bilik tidur, tetapi, menurut pakar, model ini lebih sesuai untuk ruang tamu.
Apabila anda boleh mendapatkan sekurang-kurangnya katil yang selesa dari sofa lembut

Apabila anda boleh mendapatkan sekurang-kurangnya katil yang selesa dari sofa lembut

 • «Catwalk". Ia kelihatan sangat estetik. Bingkai katil ini ditetapkan, jadi ia dipanggil "podium" atau "platform." Biasanya model ini dilengkapi dengan laci di sisi, jadi ternyata berguna.

Podium spektakuler

Podium spektakuler

Terdapat jenis katil lain yang boleh digunakan untuk bilik tidur. Walau bagaimanapun, pakar menasihati memilih tidak berdasarkan model atau reka bentuk, tetapi mengambil kira faktor seperti saiz, bingkai, tilam dan lain-lain.

Apabila memilih, kami mengambil kira semua petunjuk

Apabila memilih, kami mengambil kira semua petunjuk

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Cara memilih katil sofa dengan tilam ortopedik untuk penggunaan harian? 180+ Foto

kembali ke menu ↑

Saiz dan bentuk

Ia sangat mudah untuk memilih panjang - anda perlu mengambil kira ketinggian dan ketinggian pasangan anda. Jika anda membuat kesilapan dengan menentukan parameter ini, anda boleh merosakkan tempat tidur dengan mudah, supaya tidur akan menjadi ujian sebenar. Sesiapa yang pernah tidur di atas katil dengan kaki yang tergantung sekurang-kurangnya sekali tahu betapa tidak selesa.

Ukur panjang sebelum membeli

Ukur panjang sebelum membeli

Apabila menentukan panjang katil, anda boleh memohon prinsip "Tujuh kali mengukur". Jangan lupa bahawa terdapat bantal di bawah kepala anda, jadi jika ketinggian anda adalah 180 cm, ini tidak bermakna bahawa katil 180 cm panjang akan sesuai dengan anda. Pengilang menasihatkan untuk menambahkan ketinggian mereka sekurang-kurangnya 20-30 cm, maka panjangnya akan menjadi selesa.
Sisipan kulit kelihatan tidak kurang menarik.

Sisipan kulit kelihatan tidak kurang menarik.

Lembaga
Vymeryuya lebar yang perlu, anda juga perlu mengambil kira keselesaan, kerana penting bahawa ia adalah luas, dan anda tidak berbaring di sebelah anda sepanjang malam.

Anda boleh mengukur lebar lebar di kedai: anda perlu berbaring, letakkan tangan anda di belakang kepala dan siku siku anda dalam arah yang berbeza. Dan separuh katil harus tetap bebas - untuk orang kedua.

Semak untuk menjadi selesa

Semak untuk menjadi selesa

Model-model bed di bilik tidur memukau dengan pelbagai bentuk yang mungkin. Sekiranya sebelum ini mereka hanya segi empat tepat, maka tidak ada yang dapat membayangkan, sebagai contoh, katil bulat. Kami sedia dan bulat, dan bujur, dan berbentuk busur, dan beberapa pengeluar membuat model dalam bentuk dua setengah hati dan idea-idea asal yang lain.

Idea asal untuk nota

Idea asal untuk nota

Di sebalik semua keaslian ini adalah masalah dengan kepraktisan tempat tidur tersebut. Pertama, ambil tempat tidur, selimut, bantal untuk mereka tidak mudah, dan kedua, perabot bentuk yang luar biasa mengambil banyak ruang. Sudah tentu, tidak ada yang akan menghalang anda daripada idea untuk membeli sebuah katil yang bulat atau melengkung, tetapi memilihnya, anda harus terlebih dahulu mempertimbangkan persoalan di mana anda boleh membeli beberapa set penggantian linen dan barang-barang lain yang diperlukan sekaligus.

Katil pusingan dalam gaya moden

Katil pusingan dalam gaya moden

Katil segi empat tepat adalah klasik. Jangan berfikir bahawa ia akan kelihatan terlalu mudah, jika anda ingin memberi tumpuan kepada kemewahan dan eksklusif produk, tidak perlu membeli bentuk yang luar biasa. Lebih baik memilih bahan mahal, tilam berkualiti tinggi dan reka bentuk yang bergaya.

Royal set untuk setiap selera

Royal set untuk setiap selera

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Katil tidur dengan sofa di bahagian bawah - Bergaya dan praktikal (90+ Foto)

kembali ke menu ↑

Bingkai

Perkara pertama yang perlu anda perhatikan apabila memilih bingkai, sebagai salah satu unsur utama struktur keseluruhan, adalah bahannya. Yang berkualiti dan boleh dipercayai adalah yang diperbuat daripada kayu atau logam.

Rangka dari pokok semulajadi

Rangka dari pokok semulajadi

Jika anda memilih bingkai kayu, maka bahan yang terbaik akan menjadi oak, yang digunakan secara meluas untuk pembuatan pelbagai perabot. Sebagai tambahan kepada bahan yang mesra alam, ia dibezakan dengan ketahanan dan kebolehpercayaannya.

Memilih bingkai oak, anda boleh memastikan bahawa ia akan bertahan lama, dan ia akan digunakan oleh kanak-kanak dan juga cucu-cucu.Satu-satunya perkara yang kemungkinan besar perlu dikemas kini ialah tilam.

Bahan yang paling kuat adalah oak

Bahan yang paling kuat adalah oak

Satu lagi bahan biasa untuk membuat bingkai adalah pain, yang lebih murah daripada oak dan tidak begitu tahan lama. Walau bagaimanapun, jika anda memilih di antaranya dan bahan buatan, seperti MDF atau papan serat, pastinya dalam keutamaan. Katil-katil yang diperbuat daripada kayu pengganti lebih murah, tetapi mereka lebih sering pecah, jadi anda perlu membeli yang baru setiap masa.

Bingkai pengganti kayu memecahkan lebih kerap

Bingkai pengganti kayu memecahkan lebih kerap

Jika anda berfikir bahawa katil dengan bingkai kayu semulajadi terlalu mahal untuk anda, hanya kira berapa lama ia akan bertahan. Kemudian kira berapa tahun terdapat perabot yang cukup dengan asas MDF atau papan serat. Anda mungkin terkejut berapa banyak wang yang boleh anda simpan jika anda mengetahui semuanya terlebih dahulu.
Pilihan yang baik adalah pembinaan MDF.

Pilihan yang baik adalah pembinaan MDF.

Bagi reka bentuk bingkai, perlu memilihnya, tidak seperti bahan, berdasarkan citarasa dan keutamaan anda. Terdapat empat kaki di atas katil atau struktur sokongan, sama ada belakang atau tidak, anda membuat keputusan.

Satu-satunya perkara yang pakar menasihati, adalah bahawa ia adalah wajar untuk mempunyai belakang di kepala. Ada yang memutuskan untuk memilih bahan yang berkualiti, seperti oak, tetapi menyimpan, menolak sokongan. Jika dibenarkan untuk menolak sama sekali pada kaki, lebih baik meninggalkan sekurang-kurangnya sebuah panel kecil di kepala kepala.

Kepala kulit yang lembut

Kepala kulit yang lembut

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Katil tunggal dengan dan tanpa tilam: Bagaimana untuk memilih yang selesa?

kembali ke menu ↑

Tilam

Pilihan tilam memainkan peranan yang paling penting dalam memastikan tempat tidur selamat untuk kesihatan. Ia secara meluas dipercayai bahawa tilam yang baik adalah tilam yang keras. Tiada doktor, pakar ortopedik dan pakar lain yang bersetuju dengan kenyataan ini. Dan mereka yang tidur sekurang-kurangnya satu malam di tilam keras, yakin dengan sendirinya betapa tidak selesa dan kadang-kadang menyakitkan.

Beri perhatian kepada tilam

Beri perhatian kepada tilam

Tentukan tilam yang baik yang anda beli atau tidak, anda boleh mempunyai selepas satu malam menghabiskannya. Sekiranya anda bangun dengan sakit di bahagian belakang, kebas dan keletihan, maka pilihannya salah.
Periksa sama ada tilam adalah sesuai untuk anda

Periksa sama ada tilam adalah sesuai untuk anda

Sudah tentu, terlalu lembut tilam, di mana anda jatuh sepenuhnya ke semua bahagian badan, juga merupakan pilihan yang tidak sihat. Adalah sukar untuk mengatakan mana dari dua pilihan yang salah adalah lebih berbahaya untuk kesihatan, kerana terlalu keras dan terlalu lembut boleh menyebabkan kemudaratan yang tidak dapat diperbaiki ke belakang. Oleh itu, adalah yang terbaik untuk membeli tilam ortopedik, yang terdiri daripada dua jenis utama:

 • musim bunga;
 • tanpa bunga.
Kami menggunakan tilam ortopedik

Kami menggunakan tilam ortopedik

Juga popular adalah model-model tilam ortopedik seperti:

 • Dengan blok musim bunga bebas. Setiap musim bunga model sedemikian dikemas dalam kesnya sendiri. Apabila salah satu daripada mereka ditekan, ia tidak menyentuh orang lain. Tilam-tisu ini dengan sempurna mengikut kontur badan manusia, supaya ia selesa bagi anda berdua bersama, kerana apabila seseorang bergerak, bentuk tilam di bawah kedua tetap tidak berubah.
 • Lateks. Tilam tanpa bunga ini, yang berdasarkan jus hevea, yang dikenali sebagai "pokok getah". Ia adalah bahan yang mesra alam dan telah mengenali ciri-ciri ortopedik doktor.
 • "Dengan ingatan". Ia berdasarkan busa poliuretana, yang sepenuhnya mengambil bentuk tubuh manusia, "menghafal" dan memberi kesan ortopedik. Tidak semua orang dapat terbiasa dengan tilam seperti itu, beberapa malam pertama mungkin mengalami ketidakselesaan, tetapi selepas beberapa minggu seseorang tidak dapat membayangkan bagaimana dia tidur sebelum dia.

Tilam dengan ingatan

Tilam dengan ingatan

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Bagaimana untuk memilih katil double dengan mekanisme mengangkat? Model Terbaik untuk Reka Bentuk dan Kemudahan

kembali ke menu ↑

Gaya

Sangat penting bahawa katil sepadan dengan gaya keseluruhan bilik tidur.Ada yang membuat pembaikan dari awal, mula-mula memilih tempat tidur mereka sendiri, dan kemudian, bermula dari model yang dipilih dan gayanya, memilih bahagian pedalaman yang lain. Mereka yang dibuat dalam gaya berikut kelihatan moden:

 • Baroque. Berbeza dengan bentuk curvilinear, seperti curlicues, bunga. Bahan yang paling sering digunakan ialah oak atau pokok-pokok berkualiti tinggi lainnya. Terlihat sangat elegan di putih, biru dan merah jambu dengan warna emas.
Katil Baroque

Katil Baroque

 • Moden. Bentuk katil ini dibulatkan, licin, tetapi terdapat sekatan dalam segala-galanya, keriting dan unsur hiasan lain tidak ada. Kelihatan cantik nada kelabu, putih, coklat.
 • Provence. Perbezaan model ini adalah kehadiran kaki wajib. Selebihnya reka bentuk dibuat dengan garis halus, warna pastel sesuai.
Gaya Provence di dalam bilik tidur

Gaya Provence di dalam bilik tidur

 • Berteknologi tinggi. Model rendah dengan sudut dan garis tajam. Pada kepala sering dibina satu atau lebih lampu kecil. Tempat tidur diperbuat daripada logam bersalut krom, nada sejuk sangat sesuai.
 • Art Deco. Berbeza elemen hiasan yang besar: bunga, hati, yang diletakkan di kepala kepala. Papan kepala sendiri juga sering mempunyai bentuk bunga besar atau kelopak. Warna katil ini biasanya cerah, dan logam dan kayu digunakan sebagai bahan.

Pilihan berteknologi tinggi yang menarik.

Pilihan berteknologi tinggi yang menarik.

Untuk menentukan gaya katil di dalam bilik tidur, anda boleh merancang kepala katil utama.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Katil Attic dengan Kawasan Kerja (165+ Gambar): Idea asal untuk bilik kecil

kembali ke menu ↑

Praktikal katil

Untuk membuat katil di bilik tidur bukan sahaja bergaya, tetapi juga praktikal, pengeluar menggunakan peralatan tambahan.

Bergaya, praktikal, luar biasa

Bergaya, praktikal, luar biasa

Anda boleh memilih katil, selain dilengkapi dengan ciri reka bentuk seperti:

 • Lif gas. Ini adalah asas mengangkat yang membolehkan anda menyimpan tempat tidur dan benda lain di dalam katil. Ia sangat praktikal, tetapi berbahaya kepada tilam, yang cepat menjadi tidak dapat digunakan kerana kekurangan udara di dalam bingkai.
 • Laci. Prinsip aplikasi mereka adalah sama seperti model dengan lif gas. Tetapi jika orang-orang tilam meningkat untuk akses kepada perkara-perkara, maka untuk model dengan akses laci kepada mereka adalah difasilitasi.
Laci untuk memunggah satu bilik

Laci untuk memunggah satu bilik

 • Tertanam rak. Mereka dilampirkan pada papan kepala dan bertujuan untuk menyimpan barang-barang kecil, contohnya, mereka boleh dibingkai dengan gambar atau cenderahati.
 • Dinding sebelah. Katil dengan dinding tambahan sesuai untuk bilik tidur yang bilik sudut. Sekiranya anda perlu tidur berhampiran dinding jalan, maka pinggir sampingan akan dilindungi dari sejuk.
 • Lampu latar. Ia digunakan sebagai hiasan atau untuk memudahkan membaca di waktu malam.
Lampu tambahan

Lampu tambahan

 • Kawalan jauh. Hanya terdapat di katil yang mahal. Terima kasih kepadanya, mudah untuk berubah menjadi kerusi, almari pakaian dan pilihan lain yang tersedia.

Membeli katil di dalam bilik tidur dengan gaya yang mahal, anda perlu memikirkan praktikal yang terakhir. Misalnya, sebuah katil baroque yang elegan akan kelihatan tidak masuk akal dengan rak terbina dalam atau dinding sisi dari sejuk.
kembali ke menu ↑

VIDEO: Model dengan keselesaan - kami mengemas kini pedalaman

 

Katil di bilik tidur

Memilih model yang selesa

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 225 foto)

9 Skor Jumlah
Reka bentuk sejuk

Tempat tidur sepatutnya sedemikian rupa sehingga pada waktu pagi anda merasa bersemangat dan selesa. Betul mendekati isu ini dan membuat pilihan yang disengajakan. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
10
Permohonan Kebolehcapaian
8
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
9.5
Kebaikan
 • Kemudahan dan keselesaan
 • Pemilihan besar
 • Harga
Cons
 • Saiz keseluruhannya
 • Berat dalam permutasi
 • Kerapuhan beberapa model
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk