Bagaimana untuk menggantung gambar di dinding adalah cantik dan asli (170+ Foto)? Idea kreatif untuk aksen yang terang

Mana-mana pedalaman yang bijak boleh dibuat dengan selesa dan individu terima kasih kepada penempatan gambar di dinding. Teknik ini membolehkan anda sentiasa mengingati momen gembira hangat terima kasih kepada gambar-gambar yang memberikan suasana suasana yang istimewa. Untuk sesetengah kawasan, anda boleh membeli bingkai, masukkan foto ke dalamnya dan gantungnya di dinding. Tetapi dalam kebanyakan kes adalah perlu untuk membuat beberapa jenis hiasan asli yang boleh melengkapkan bahagian dalam bilik yang sesuai.

Kandungannya:

Terima kasih kepada teknologi moden, anda boleh melaksanakan apa-apa projek yang luar biasa dan berani yang sebelum ini seolah-olah sesuatu yang tidak boleh diakses. Gambar boleh menjadi saiz yang berbeza dari terkecil ke poster besar sehingga ketinggian penuh mereka, mereka boleh digabungkan secara simetri, secara selari, secara proporsional, secara rawak oleh mana-mana kaedah yang sesuai.

Lembaga
Mencipta susun atur foto di dinding, anda mesti terlebih dahulu menangkap di atas kertas. Jadi, anda boleh memilih satu idea dari gabungan yang dicipta.

Betapa cantiknya menggantung foto di dinding?

Kadang-kala, untuk membuat pedalaman yang menarik, anda boleh menggunakan bukan sahaja gambar anda sendiri, tetapi juga imej yang indah unsur alam, lanskap, objek di bawah fotografi makro, dan semula lukisan. Apabila foto sudah dipilih dan saiznya dipilih, bingkai boleh dipilih.

Foto boleh digunakan dengan sepenuhnya berbeza

Foto boleh digunakan dengan sepenuhnya berbeza

Bagi pemula dalam hiasan ini, adalah wajar untuk bergantung pada kaedah yang sedia ada untuk meletakkan bingkai foto di dinding. Lebih-lebih lagi, terdapat banyak idea menarik dan gabungan yang menarik.

Lembaga
Skema yang disukai dapat dipotong dari kertas atau kadbod, diikat ke dinding dan melihat bagaimana masa depan panel akan kelihatan.

Jangan lupa untuk meninggalkan jarak kecil antara bingkai. Bergantung kepada pemilihan skim, ia boleh menjadi sama di mana-mana, atau simetri yang diperlukan perlu dikesan di dalamnya.

Bergantung kepada kaedah pemasangan, anda boleh memilih pilihan yang indah. Mereka adalah seperti itu:

 • susunan simetri atau asimetri dalam hiasan;
 • susunan bingkai dengan gambar pada lantai;
 • susunan bingkai foto pada rak;
 • penciptaan komposisi angka;
 • bingkai gantung siling;
 • penciptaan kertas dinding dari foto;
 • menggantung gambar-gambar dengan clothespins di baju pakaian, digantung di dinding.

Gambar boleh menjadi saiz yang berbeza.

Gambar boleh menjadi saiz yang berbeza.

Lembaga
Anda boleh meregangkan tali dalam kedudukan mendatar atau menegak. Kedua-dua pilihan kelihatan sangat menarik dan asli.
kembali ke menu ↑

Foto tanpa bingkai dan bingkai

Semua cara menggantung mengikut jenis kad foto boleh dikumpulkan ke dalam 2 kategori utama:

 • gambar dalam;
 • gambar tanpa bingkai.

Kadang-kadang bingkai ini menekankan atau melengkapkan bahagian dalam bilik. Contohnya, bingkai kayu besar tebal sangat sesuai dengan ruang tamu klasik. Bingkai yang tidak betul dipilih boleh memesongkan imej dalam foto atau hanya tidak sesuai dengan alam sekitar dan sebarang butiran dalaman.

Dengan penempatan yang berjaya tanpa bingkai, gambar kelihatan sangat semula jadi, meriah, menarik dan asli. Mereka tidak mempunyai sekatan, yang membolehkan mereka sempurna masuk ke dalam hiasan bilik.

Kanvas dengan gambar kelihatan sangat bergaya

Kanvas dengan gambar kelihatan sangat bergaya

Idea segar untuk menghias gambar tanpa bingkai:

 • mencetak foto pada kanvas - ini boleh menjadi gambar foto modular, multi-panel, di mana bingkai tidak digunakan. Mereka boleh bentuk dan saiz apa-apa, boleh dipesan dari dua atau lebih gambar gantung secara berasingan satu modul;
 • Pemilihan gambar terpaku secara terus ke dinding. Idea sedemikian boleh kelihatan sangat terang, menarik. Tetapi dari masa ke masa, foto seperti tanpa perlindungan mungkin kehilangan warna mereka dan hanya membakar;
 • foto pada wayar - cangkuk khas dipasang pada foto. Untuk menggariskan latar belakang, anda boleh meletakkannya pada kepingan putih yang sama, maka kad mesti mempunyai bentuk yang sama. Wayar, dawai, tali, benang disambungkan ke klip untuk langsir memegang gambar;
 • Meletakkan foto pada papan magnet adalah pilihan yang sangat mudah, sesuai untuk hiasan dapur. Papan magnet akan berkhidmat serentak sebagai tempat untuk rakaman dan peringatan detik-detik bahagia dalam foto;
 • menggunakan magnet kecil untuk menggantung - paku dipandu ke dinding pada jarak yang sama antara satu sama lain. Wayar digantung secara menegak pada mereka, dan gambar tanpa bingkai berpaut kepadanya dengan bantuan magnet kecil biasa.

Pilihan pemasangan yang menarik

Pilihan pemasangan yang menarik

kembali ke menu ↑

Pemilihan bingkai

Suasana keseluruhan kolaj atau hiasan dinding hiasan akan bergantung pada pilihan bingkai foto yang sesuai. Sekiranya gaya pedalaman dihalang dan tidak membenarkan kemunculan kekacauan, maka anda perlu memilih bingkai gambar monophonic. Selain itu, ketebalannya boleh sama sekali berbeza - dari bingkai logam nipis ke bingkai kayu tebal, yang sisinya boleh lebih lebar daripada foto itu sendiri.

Di dalam bilik yang dihiasi dengan warna-warna terang, anda perlu menggunakan bingkai warna cahaya ketebalan kecil. Ia boleh menjadi perak, emas, warna pastel, warna susu yang tidak akan membebankan pedalaman dan hanya menekankan foto itu.

Pedalaman dalam warna neutral membolehkan penggunaan bingkai hitam. Walau bagaimanapun, apabila memilih model, anda perlu memastikan bahawa mereka tidak kelihatan terlalu suram. Pilihan yang mahir akan membantu untuk membuat aksen yang tepat di dalam bilik.

Suasana kolaj keseluruhan bergantung pada pilihan bingkai foto yang sesuai.

Suasana kolaj keseluruhan bergantung pada pilihan bingkai foto yang sesuai.

Bingkai hitam selalu membawa diri mereka ketajaman dan grafis, putih - anugerah dan kecanggihan.

Sekiranya anda bercadang untuk meletakkan gambar-gambar lama, maka sesuai dengan bingkai yang dibuat secara buatan, memanjangkan lebarnya. Imej hitam dan putih menunjukkan penggunaan sama ada bingkai hitam atau putih. Putih boleh dalam bentuk patung yang indah.

Sempurna menunaikan bilik dengan mood meletakkan gambar hitam dan putih pada latar belakang monofonik yang cerah. Dan setiap gambar perlu mempunyai latar belakang yang berbeza:

 • biru;
 • merah;
 • kuning;
 • biru;
 • merah jambu;
 • oren;
 • hijau.

Apabila bingkai ini dipilih hitam warna.

Untuk gambar keluarga dalam banyak bingkai kayu sesuai dengan warna coklat. Dalam kes ini, jika ruang tamu dihiasi dengan gaya klasik, warna coklat akan menambah keselesaan ke bilik ini dan menekankan kedalaman gambar.

Bingkai hitam untuk gambar hitam dan putih

Bingkai hitam untuk gambar hitam dan putih

kembali ke menu ↑

Mencari tempat terbaik untuk diletakkan.

Untuk gambar yang berjaya diletakkan, anda perlu memilih dinding yang sesuai untuknya. Lebih baik memilih salah satu yang boleh dikagumi dari jauh. Secara optimum dari jarak 3.5 meter. Oleh itu, anda boleh menilai integriti kolaj tersebut.

Juga, tempat yang dipilih tidak boleh terlalu berantakan, sehingga ada peluang untuk berjalan-jalan dengan tenang dan melihat dengan teliti pada butir-butir gambar.Oleh itu, saya menawarkan anda pilihan yang baik untuk meletakkan foto:

 • lebih tertutup dengan tangga;
 • dalam lorong;
 • di kepala katil dalam bilik tidur;
 • lebih sofa dalam ruang tamu atau kanak-kanak;
 • sekitar tv - di sini boleh bekerja prinsip keseimbangan apabila meletakkan banyak foto. Biasanya zondi mana TV diletakkan dibiarkan kosong. Ini akan membantu untuk mengisi ruang yang indah;
 • di atas pekerja jadual terdapat juga tempat yang baik untuk meletakkan gambar dan pemandangan;
 • sekitar tingkap atau berhampiran pintu masuk, yang terletak di tengah-tengah bilik;
 • kira-kira cermin - Kombinasi bingkai bulat dan bingkai foto persegi kelihatan luar biasa.

Hiasan bilik tamu

Hiasan bilik tamu

Lembaga
Sekiranya terdapat dinding kosong di dalam bilik, anda boleh mengisi ruang dengan sepenuhnya dengan gambar, tetapi selepas membangunkan susun atur.

Satu lagi pilihan yang sangat baik ialah dinding kosong di koridor. Selalunya ia tidak melaksanakan sebarang fungsi dalam apartmen. Tetapi jika anda meletakkan banyak foto di dalam rangka kerja dengan pencahayaan yang benar, atmosfera akan berubah, ia akan menjadi selesa dan selesa.

Mengosongkan sudut sama lorong - tempat yang bagus. Selain itu, ia boleh digunakan sebagai sudut cembung, ia akan mengandungi beberapa jenis tipu muslihat, yang diminta untuk melihat di belakangnya, dan dengan rehat di dalamnya.

Hiaskan dinding di lorong, menjadikannya lebih menarik.

Hiaskan dinding di lorong, menjadikannya lebih menarik.

kembali ke menu ↑

Kaedah pemasangan

Berikut adalah beberapa kaedah pemasangan yang telah kami kenal pasti dari pelbagai idea yang sedia ada untuk menghias:

 • Mengikat pada dinding berbagai bingkai yang terbuat dari logam, plastik, kayu. Anda boleh menghiasi mereka mengikut gaya bilik dengan elemen tambahan dalam bentuk kain, kertas, butang, rhinestones, kerikil, manik.
 • Dinding boleh menghiasi foto dalam rangka kerja, berdiri di dinding atau rak yang dipaku. Daripada jumlah ini, anda boleh membuat komposisi yang sangat asli, melengkapi patung-patung yang sesuai atau cenderahati simbolik.
 • Bingkai foto besar, yang boleh kekal dari gambar lama atau dari cermin, sesuai untuk hiasan. Di dalamnya, benang-benangnya diregangkan, pada mereka, gambar-gambar dari apa-apa saiz yang anda mahu berpaut dengan pakaian.
 • Foto boleh dipasang terus ke dinding menggunakan pita bermuka dua. Terima kasih kepada teknik ini, ada kemungkinan untuk membuat sebarang perhiasan dari gambar, letakkannya di mana-mana kedudukan, walaupun untuk tirai mereka dengan dinding yang kukuh. Pita bermuka dua akan memegang snap dengan selamat.
 • Anda boleh berpaut gambar ke tali. Ia cukup untuk menggerakkan dua kuku ke dinding dan menarik benang di antara mereka. Dan sebagainya dalam beberapa baris. Lampirkan pada benang foto boleh menjadi cangkuk, pakaian, yang terikat pada rentetan yang sama. Ketegangan benang dapat diselaraskan, menghasilkan kesan yang menarik kendur.

Dengan penambahan garland

Dengan penambahan garland

Lembaga
Apabila memilih hiasan dinding tanpa bingkai dengan gambar, jika dikehendaki, anda dengan mudah boleh menggantikan imej yang mengganggu dengan yang baru dan menyegarkan bahagian pedalaman sekali lagi.
kembali ke menu ↑

Tips Wall

Agar hiasan dinding foto kelihatan harmonis dan cantik, tidak cukup untuk mencari gambar yang jelas, bingkai asal untuk mereka dan mengambil bentuk yang menarik untuk penempatan. Terdapat peraturan tertentu yang akan berguna untuk diikuti, supaya set foto di dinding atau kolaj kelihatan harmonis:

 • gambar mesti diletakkan pada tahap mata manusia;
 • apabila menggabungkan imej saiz yang berbeza, mereka yang lebih kecil perlu diletakkan di paras mata, dan lebih banyak harus diletakkan satu tahap yang lebih tinggi;
 • Bukan penyelesaian yang paling menguntungkan adalah meletakkan semua foto dalam satu baris, serta mencipta piramid dari foto;
 • Tidak perlu menggabungkan foto hitam dan putih dan warna, gambar dalam skala warna seragam kelihatan baik;
 • keaslian foto hitam-putih dalam bingkai yang ketat menambah susunan asimetris;
 • banyak gambar kecil pada pakaian baju kelihatan asli, jika anda meletakkan mereka semua dalam satu bingkai besar besar;
 • pencahayaan tambahan komposisi atau kolaj meningkatkan kesan cermin mata;
 • bingkai cerah atau pasang partu menghidupkan tembakan hitam dan putih;

Ia adalah perlu untuk meletakkan gambar pada tahap mata manusia.

Ia adalah perlu untuk meletakkan gambar pada tahap mata manusia.

 • idea kreatif - melekatkan gambar ke dinding di dalam rak terbuka;
 • bergaya melihat gambar saiz kecil dengan bingkai yang besar;
 • perhatian maksimum kepada gambar menarik penempatan pada latar belakang putih dan penambahan tepi putih;
 • Terdapat bingkai sudut khusus untuk meletakkan foto di sudut bilik. Adalah penting untuk memastikan bahawa foto sudut tidak membebankan keadaan jika bilik tidak mempunyai ruang yang cukup untuk hiasan standard;
 • banyak foto dalam bingkai kecil boleh digunakan untuk membuat hiasan di dinding, sebagai contoh, dalam bentuk hati;
 • mewujudkan rasa galeri yang meletakkan pada dinding dinding bentuk dan saiz yang berbeza dalam bingkai warna yang berbeza. Adalah perlu untuk berhati-hati menggabungkan mereka dengan satu sama lain untuk mengelakkan kekeliruan yang berlebihan.

Warna terang - menaikkan semangat

Warna terang - menaikkan semangat

Adalah perlu untuk memerhatikan apabila memilih kad foto satu gaya, sesuai untuk bilik, dan tujuannya. Sebagai contoh, dalam gambar kanak-kanak kanak-kanak diletakkan dari saat ini kelahiran. Adalah logik bahawa di dalam bilik tidur momen terbaik pasangan itu - berehat bersama, bulan madu. Di ruang tamu, gambar di alam semula jadi dengan kawan-kawan, di dapur adalah gambar yang sesuai untuk haiwan kegemaran anda.

kembali ke menu ↑

Prinsip penempatan

Biasanya disiarkan di dinding satu demi satu. dari 2 prinsip:

 • keseimbangan;
 • simetri

Dengan penempatan simetri, anda boleh meletakkan foto besar di tengah dan imej keluar untuk mengurangkannya. Sebagai contoh, 2 gambar besar, dan di bawahnya 4 yang kecil dan sebagainya. Imej-imej dalam foto tidak sama pentingnya dengan bentuknya, menghormati simetri dalam penempatan dan penjajaran sepanjang paksi.

Prinsip baki terdiri daripada mengimbangi keseluruhan gambar. Jika satu poster besar ditempatkan di satu sisi, 4 gambar kecil harus diletakkan di sebelahnya. Anda boleh mengimbangi imej akhir dengan objek yang tergantung di dinding atau berdiri di sebelahnya. Ia boleh menjadi cermin, lampu lantai, sconce, jam - mereka menambah ciri komposisi dan menjadikannya menarik.
Tempat yang selesa, tempat makan

Tempat yang selesa, tempat makan

kembali ke menu ↑

Gambar pada pakaian

Dengan semakin popularnya idea menghias dinding bilik dengan gambar dalam reka bentuknya agak mudah. Pertama, anda perlu memilih foto kegemaran anda, memprosesnya, memilih saiz dan cetakan.

Selepas itu, cari tempat di dinding, memandu beberapa kuku ke sana dan tarik tali menegak di antara mereka. Asas dapat dipilih garis memancing, benang, kain, pakaian, kawat, kawat dan bahan lain yang tersedia.

Bergantung pada saiz gambar, anda boleh membeli pakaian hiasan khas saiz kecil, yang akan kelihatan lebih harmoni dengan gambar-gambar kecil. Kemudian anda perlu meletakkan beberapa gambar berturut-turut, di bawahnya satu baris lagi dan sebagainya.
Idea yang berkembang pesat

Idea yang berkembang pesat

Apabila mengetatkan tali, anda boleh menyesuaikan tahap kendur. Mereka boleh sama ada dengan sempurna atau membuat kesan gantung garland.

Anda boleh cuba menggantung gambar pada pakaian tanpa pada tali mendatar, tetapi pada satu menegak, yang kelihatan tidak kurang asal. Unsur hiasan lain boleh diletakkan di antara mereka.

Lembaga
Terutama cerah akan menjadi komposisi apabila menggabungkan gambar hitam dan putih dan butiran kontras yang jelas.
kembali ke menu ↑

Kolaj foto

Satu kolaj foto untuk hiasan dinding adalah salah satu penyelesaian yang paling bergaya, bergaya dan indah untuk hiasan dalaman. Tetapi selalunya, ramai yang menghadapi masalah susunan kolaj yang betul dan asli di dinding.

Menggunakan pasak

Menggunakan pasak

Varian penempatan berjaya kolaj tanpa bingkai boleh:

Mematuhi bentuk geometri segi empat tepat.Ia perlu untuk menggariskan zon di dinding di mana kolaj dengan sempadan yang jelas akan diletakkan. Di dalamnya diperlukan untuk menggabungkan pelbagai foto peribadi dalam kedudukan menegak dan mendatar.

Lembaga
Dengan betul menggabungkan foto anda boleh membantu program khas pada komputer untuk membuat kolaj.
Mengisi foto seluruh dinding. Untuk melakukan ini, anda boleh menempah kertas dinding untuk pembangunan individu dan hanya melekat kertas di dinding. Anda juga boleh melakukan ini secara manual dengan memilih bahan untuk lampiran foto yang selamat. Dalam kes ini, seluruh dinding boleh diisi dengan kedua-dua imej kecil dan besar.
Perintah gambar modular yang juga akan membuat kolaj asal. Mereka boleh mengisi seluruh dinding. Mereka kelihatan lebih asli apabila terdapat jurang antara mereka.
Kolaj foto untuk hiasan dinding

Kolaj foto untuk hiasan dinding

Juga, kolaj boleh dibuat menggunakan bingkai foto. Idea sedemikian akan relevan.:

kembali ke menu ↑

Tonton dari foto

Jika pedalaman tidak cukup jam, dan dinding kelihatan kosong, anda boleh menyelesaikan masalah ini secara serentak.

Lembaga
Pilih teknik seperti hiasan sekiranya hiasan dinding adalah monoton atau mempunyai corak yang tidak mengganggu besar. Oleh itu, gambar-gambar tidak hilang di kalangan motley dan perhiasan kecil.

Sebagai asas, anda boleh mengambil jam tangan siap dalam gaya minimalis. Adalah wajar bahawa dail tidak mempunyai nombor atau sebutan apa-apa. Sebaiknya, tangan panjang yang besar perlu dipasang pada mekanisme jam. Setiap jam akan ditandakan dengan gambar yang sepadan dalam bingkai, iaitu hanya 12 gambar yang diperlukan.

Dalam hiasan ini adalah lebih baik untuk meletakkan foto dalam kerangka supaya draf sedikit tidak melanggar integriti struktur.

Anda juga boleh meletakkan foto dengan cara yang berbeza, sebagai contoh, memilih 3, 6, 9, 12 dalam tembakan besar pada jam tangan khayalan, dan memilih foto yang lebih kecil untuk orang lain. Anda boleh memilih saiz dan bentuk imej yang sama, untuk melihat simetri untuk nombor menegak 6 dan 12, mendatar 9 dan 3. Selebihnya adalah mengikut budi bicara mereka.

Gambar pilihan mestilah menggantikan nombor. Anda boleh menggantung jam tangan kegemaran anda di dinding, dan di sekelilingnya membuat kolaj gambar penting.

kembali ke menu ↑

Pokok dari foto di dinding

Meletakkan di dinding panel dalam bentuk pokok dengan foto keluarga adalah idea hiasan yang sangat umum, yang tidak kehilangan kaitannya. Ramai orang suka, bagaimanapun, jauh dari semua orang boleh membuat keputusan mengenainya. Selalunya sebab penolakan karya tersebut adalah kekurangan ruang bebas yang mencukupi di dinding untuk hiasan penuh.

Terdapat banyak pilihan untuk penempatan di dinding pokok hiasan. Terdapat aplikasi khas, pelekat, anda boleh menggunakan trim kayu atau gunakan cat. Cara paling mudah ialah membeli pelekat pereka yang siap, membeli stensil atau buat sendiri.

Pokok keluarga yang indah

Pokok keluarga yang indah

Akibatnya, anda boleh mendapatkan pilihan ini untuk pokok dengan foto:

 • pokok dengan mahkota yang subur, di dalamnya menyembunyikan foto;
 • pokok dengan daun oren musim luruh;
 • bunga ceri dengan cabang-cabang bentuk pelik, tersebar di dinding;
 • Imej gothic pokok dengan dedaunan hitam, mahkota hiasan dan juga burung;
 • pokok dengan dedaunan hijau muda atau juga buah-buahan;
 • pokok dongeng yang berwarna-warni untuk tapak semaian;
 • oak menyebarkan kuat di seluruh dinding;
 • pokok keluarga lama keluarga.

Malah, mungkin ada lebih banyak idea. Ia semua bergantung kepada imaginasi anda dan alam sekitar.

Panel dalam bentuk pokok dengan foto keluarga

Panel dalam bentuk pokok dengan foto keluarga

Tempat yang baik untuk meletakkan pokok boleh bukan sahaja dinding percuma di dalam bilik. Sebagai contoh, ia mungkin sudut bilik di mana cawangan luas akan tersebar di kedua-dua dinding. Anda boleh mencipta ilusi bahawa pokok kecil dengan foto terletak di meja tepi katil yang selesa di lorong atau koridor.

Pokok dengan cawangan arah dalam satu arah perlu diletakkan di bahagian belakang dinding. Di bawahnya, anda boleh meletakkan sofa. Jadi mono menyampaikan suasana taman. Di bilik tidur kanak-kanak secara organik melihat pokok, yang cawangannya, seolah-olah kebetulan, sedikit pergi ke dinding atau siling seterusnya.

kembali ke menu ↑

Pendaftaran nurseri

Di tapak semaian, anda boleh menjalankan pelbagai idea dan eksperimen. Di sini, apa-apa kesilapan dalam penempatan boleh kelihatan asli dan comel. Bingkai boleh dipilih dalam pelbagai saiz dalam bentuk, menggabungkannya bersama-sama.

Di tapak semaian, anda boleh menjalankan pelbagai idea dan eksperimen.

Di tapak semaian, anda boleh menjalankan pelbagai idea dan eksperimen.

Pada masa yang sama untuk mereka, anda perlu memilih foto berair dengan momen kanak-kanak terbaik. Untuk bilik kanak-kanak, anda boleh menggunakan idea hiasan dinding berikut:

 • Meletakkan foto pada benang atau tali dengan pakaian berwarna. Jika kanak-kanak sangat kecil, maka ia perlu dilakukan pada tahap yang tidak dapat dicapai dan diambil gambar.
 • Di dinding berhampiran sofa, anda boleh membuat kolaj berwarna terang. Imej ditambah dengan imej kegemaran kanak-kanak kecil. Anda juga boleh menggunakan karyanya dan kerajinannya, sebagai contoh, lukisan, sulaman, koleksi rama-rama.
 • Pilihan pokok sangat bagus untuk bilik kanak-kanak. Anda boleh menghiasi pokok itu bukan sahaja dengan gambar kegemaran anda, tetapi juga dengan haiwan yang berwarna-warni, bunga dan tumbuh-tumbuhan yang cerah.
 • Pengaturan foto dalam bingkai di banyak rak di satu dinding - gabungan keindahan dan kepraktisan.
 • Gambar-gambar di tali boleh ditambah dengan kalung bunga yang terang dibuat dari kupu-kupu kertas, bunga, kereta, helikopter, bubu dari benang dan jumbai lain.
Gunakan imej dengan momen zaman kanak-kanak yang terbaik.

Gunakan imej dengan momen zaman kanak-kanak yang terbaik.

kembali ke menu ↑

Di ruang tamu

Ruang tamu dipenuhi dengan keselesaan, apabila gambar-gambar plot ditempatkan di dinding dalam urutan yang betul. Tiada ruang kelihatan menarik dengan penempatan abstraksi yang baik.

Pereka menganggap hiasan dinding hiasan peribadi menjadi seni reka bentuk yang paling emosional.

Oleh itu, jika ruang tidak mempunyai emosi, maka jalan keluar adalah untuk meletakkan foto di dinding. Adalah penting bagi ruang tamu untuk mematuhi gaya tunggal dengan saiz bingkai Adalah penting saiz atau warna apa yang mereka akan lakukan.

Perkara utama adalah perpaduan. Tidak mustahil untuk menggabungkan bingkai kayu, contohnya, dengan kaca. Ia kelihatan tidak enak dan kasar. Lebih harmoni menambah kesimpulan foto dalam tikar dan penambahan bingkai luaran.
Ruang tamu yang selesa

Ruang tamu yang selesa

Untuk melakukan ini, anda boleh memilih salah satu daripada tiga pilihan warna untuk ruang tamu:

 • dalam 3 warna - tangkapan warna, tikar, bingkai;
 • kekurangan ketepuan - reka bentuk hitam dan putih dengan kecenderungan antiquarian atau sebaliknya, di bawah minimalism;
 • sesuatu yang satu warna - jika ia adalah foto, maka satu pasang putih keluar, bingkai hitam atau putih, warna boleh kekal hanya satu bingkai atau hanya satu pasang-keluar.
kembali ke menu ↑

Pemilihan bergantung pada gaya bilik

Peranan penting dalam menghias dinding dengan imej peribadi dimainkan oleh ruang dalaman yang ada di dalam bilik. Ia sering berlaku bahawa situasi di dewan, koridor atau bilik tidur hanya mengganggu pemiliknya. Saya tidak mahu membuat pembaikan, tetapi saya perlu menyegarkan semula bilik. Oleh itu, cukup untuk mengambil gambar yang sesuai, pilih bingkai untuk mereka atau tidak bingkai mereka sama sekali, untuk mencari susun atur yang sesuai. Untuk setiap gaya terdapat teknik khusus:

Gaya negara, provensi dan klasik melibatkan penggunaan bingkai kayu dalam hiasan.Untuk klasik, keutamaan diberikan kepada kayu gelap, untuk cahaya Provence, negara menunjukkan penggunaan mana-mana warna.
Gaya eklektik dan berteknologi tinggi - apabila membingkai gambar, bingkai logam digunakan paling kerap, kurang kerap plastik.
Seni pop, gaya moden dan gaya belia yang serupa mengamalkan pendekatan yang tidak standard untuk memilih foto. Anda boleh menggunakan poster bukan standard bercetak adat, tambah foto dengan poster dan petikan. Secara umum, kolaj itu kelihatan luar biasa. Petikan boleh digunakan untuk dinding secara bebas melalui stensil atau membeli pelekat siap pakai.
Dalam gaya yang berdekatan dengan buatan tangan, anda boleh memasukkan idea kehidupan untuk menghias gambar dengan bingkai buatan sendiri, contohnya, dengan perhiasan bersulam, bunga rajutan, sempadan yang dihiasi dan sebarang idea asal yang lain.
Gaya pedesaan, chebbi chic, glamor melibatkan penggunaan bingkai terbuka, yang mempunyai bentuk cembung yang mirip dengan cetakan plaster.
Dalam gaya loteng patut meletakkan gambar secara santai pada pakaian atau secara rawak dipasangkan di dinding tanpa bingkai.
Minimalisme juga menyiratkan penjelmaan idea tanpa bingkai, mungkin dalam warna hitam dan putih.

Secara umum, reka bentuk dinding dengan gambar dan pelbagai imej adalah kaedah yang moden, popular dan berfaedah untuk menghias pedalaman. Terdapat beberapa idea yang tidak terhad, kebanyakannya boleh dipikirkan sendiri atau mengubah suai yang sedia ada. Oleh itu, setiap pereka baru akan dapat mendapatkan gaya dan rasa masing-masing di pedalaman.

Gambar di dinding

Idea yang memberi inspirasi kepada anda

9 Skor Jumlah
Home Decor Easy to Do

Tidak tahu betapa cantiknya menghiasi dinding di dalam bilik? Bosan dengan pilihan template yang sudah ketinggalan jaman? Trend baru yang menjadi semakin popular. Ketahui semua rahsia menggunakan gambar di pedalaman. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
9.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Pertunjukan yang luar biasa, kreatif, menarik di pedalaman tanpa pelaksanaan kerja pembaikan dan peluang. Penggunaan wang berjimat cermat.
 • Keupayaan, jika perlu, sentiasa mengubah gambar yang menjengkelkan, sekali gus mengubah pedalaman.
 • Mengisi suasana bilik dengan kehangatan dan keselesaan rumah.
Cons
 • Kekurangan pengalaman membawa kepada penempatan gambar yang tidak harmoni dan tepat di dinding.
 • Lebih banyak bekalan gambar dapat menyebabkan rasa kesesakan.
 • Foto tanpa bingkai di dinding dengan lampiran yang tidak boleh dipercayai sering kali terbang.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk