Wallpaper dalam gaya Provence: Peraturan Rekabentuk Bilik (150+ Gambar). Bagaimana untuk menjadikan pedalaman itu benar-benar Perancis?

Provence - reka bentuk arah reka bentuk dalaman, yang kekal popular selama beberapa abad. Bilik yang dihiasi dengan gaya Provence, dengan serta-merta berubah dan menjadi romantis, halus dan selesa, tenggelam dalam banyak cahaya siang hari dan pernak-pernik yang indah.

Kandungannya:

Sejarah gaya

Provence berasal dari wilayah selatan Perancis, dianggap sejenis gaya negara, yang digunakan oleh penduduk kampung pada 18-19 abad yang jauh.

Gaya ini dinamakan sempena wilayah yang pertama kali muncul - Provance. Wilayah Perancis hingga ke hari ini menarik pelancong dari seluruh dunia dengan suasana damai, tepu dengan aroma perladangan lavender dan herba wangi.

Provence berasal dari wilayah selatan Perancis

Provence berasal dari wilayah selatan Perancis

Ia adalah dari bahagian negara Perancis ini bahawa gembala-gembala dan gembala-gembala yang lebih menyerupai puteri zaman pertengahan berasal. Gaya Provence adalah anugerah bangsawan Perancis, secara organik bersekutu dengan kesederhanaan penduduk kampung. Arah reka bentuk merujuk kepada gaya lama, yang membolehkan penggunaan lama perabot dan kaedah penamat.

kembali ke menu ↑

Ciri khas

Bilik yang dihiasi dengan gaya Provence, dapat mengenal pasti orang yang paling biasa yang tidak memahami reka bentuknya. Apakah ciri-ciri gaya kampung Perancis? Terutamanya - ia adalah skema warna cahaya dalam warna-warna yang terdenyum dan pastel, yang dapat dikesan dalam pilihan perabot, dan dalam hiasan seluruh pedalaman.

Gaya ini dinamakan sempena wilayah itu.

Gaya ini dinamakan sempena wilayah itu.

Di bilik Provencal, pagi musim bunga Perancis sentiasa datang - cerah dan ceria. Pereka tidak menggunakan kontras yang terang.. Reka bentuk warna hanya berfungsi untuk menekankan suasana santai.

Tugas awal penghias adalah pemilihan pola yang optimal. Garis-garis ini harus dijalin dengan cara sedemikian rupa sehingga berakhir dengan perhiasan yang anggun. Selalunya untuk hiasan dinding di dalam bilik menggunakan kertas dinding berwarna-warni. Bunga Provence kelihatan hampir realistik, jadi seseorang dapat dengan mudah menentukan jenis bunga. Bouquets yang menarik juga kelihatan seperti yang hidup, dan corak yang digunakan dicipta dari pelbagai unsur yang dapat dikenali.

Lembaga
Mendapatkan reka bentuk bilik gaya Provence, harus diingat bahawa perabot, kertas dinding dan tekstil harus bertindih di dalam gambar.
Warna-warna cerah dalam warna-warna terang dan pastel

Warna-warna cerah dalam warna-warna terang dan pastel

Perabotan biasanya dibuat secara tiruan, atau dipulihkan lama, memelihara rupa semulajadi. Perabot kasar yang diperbuat daripada kayu yang rosak oleh lubang boros kelihatan harmoni. Tekstur boleh licin, matte, dengan sudut licin.

Potongan perabot berasingan dihiasi dengan ukiran dan butiran besi tempa.

Buaian siling, tingkap dan pintu membuat bingkai hiasan. Provence tidak memerlukan ketegasan dan simetri, yang tidak boleh dikatakan mengenai klasik dan gaya bahasa Inggeris.

Pereka hari ini membenarkan penggunaan beberapa butiran Provence yang tidak rumit - perabot moden, bahan hiasan. Walau bagaimanapun, dalam gaya Provencal, warna klasik dan bahan hiasan mesti digunakan tanpa arahan reka bentuk kehilangan semangat Perancis lama.
Reka bentuk warna

Reka bentuk warna

kembali ke menu ↑

Wallpaper

Gaya pedalaman Perancis masih menjadi trend popular hingga ke hari ini, begitu banyak pengeluar besar membuat dan menghasilkan koleksi koleksi wallpaper bertema. Bahan ini agak mahal. Untuk pengeluarannya menggunakan kraftangan dan lakaran pereka yang membangun corak khusus untuk gaya Provencal.

Kertas dinding sedemikian tidak boleh membekalkan semua pecinta reka bentuk klasik, kerana harga bahan sangat tinggi. Oleh itu, pengeluar mula menghasilkan kertas dinding dengan tekstur dan corak yang lebih mudah dalam gaya Provencal tradisional.

Gaya negara Perancis kekal popular hingga ke hari ini.

Gaya negara Perancis kekal popular hingga ke hari ini.

Pilihan kertas dinding yang disediakan oleh pelbagai bahan, yang untuk harga mampu sesiapa pun. Anda boleh membeli kertas mudah, bukan tenunan dan vinil. Atau dapatkan dinding yang dicat. Manfaat Provence dan membolehkan kaedah ini menyelesaikan bilik.

Di samping itu, petani Perancis di masa lalu tidak mempunyai kertas dinding. Dindingnya dipancarkan dengan penambahan pigmen nada tertentu.

Untuk hiasan moden dalam gaya ini membeli kertas dinding siap pakai, sesuai untuk lukisan. Perkara utama ialah embossing membolehkan anda berasa seperti penduduk desa Provencal.
Pemilihan kertas dinding yang disediakan oleh pelbagai bahan.

Pemilihan kertas dinding yang disediakan oleh pelbagai bahan.

Ciri-ciri

Wallpaper retro Perancis mempunyai beberapa ciri tersendiri:

 • Bahan tidak pernah dicat dengan cat perak dan emas. Ia tidak mengandungi apa-apa berkilau.
 • Klasik warna untuk wallpaper zaitun pada latar cahaya: vanila, putih, pirus, jerami kuning, pucat zaitun, lemon ringan.
 • Tekstur harus lancar, tanpa garis halus, abstraksi, bunga dan ornamen timbul, tanpa corak geometri tiga dimensi. Meniru sedikit panel menegak dan kasar plaster.
 • Untuk bilik itu menggunakan gambar yang berbeza.

Tekstur harus lancar

Tekstur harus lancar

Wallpaper yang memenuhi kriteria yang diterangkan adalah dalam gaya Provence. Jika tidak ada kepastian sama ada bahan itu dibuat dalam gaya yang betul, lebih baik untuk berunding dengan penjual atau pereka. Atau cat dinding di dalam warna pastel.

kembali ke menu ↑

Varieti tekstur dan corak

Kertas dinding wilayah Perancis dihasilkan dengan corak dan lukisan yang berbeza. Pilihan yang paling mudah adalah meniru dinding yang dilekatkan.. Untuk mencapai ilusi ini, anda perlu menggunakan kertas dinding siap sedia untuk lukisan, di mana terdapat embossing dengan imej dinding mentah. Atau untuk tujuan ini, anda boleh menggunakannya cecair kertas dinding, tidak mengandungi pukulan mineral.

Mereka menghias bilik-bilik dengan atap, banyak tekstil, cetakan dan keping perabot dengan kertas dinding seperti itu, iaitu, dalam bilik-bilik seperti di mana peranan sekunder ditugaskan ke dinding.
Dalam warna biru lembut

Dalam warna biru lembut

Untuk mencipta pola romantis sesuai corak bunga. Persamaan terbesar dengan bunga-bunga sejati akan mewujudkan suasana ringan, damai dan cinta di dalam bilik.

Perhiasan dan komposisi bunga, menggabungkan mereka dengan corak geometri - contohnya, dengan kacang atau jalur - akan menekankan gaya hidup gaya Provencal.

Lembaga
Wallpaper tidak sepatutnya bersuami dan berbeza. Di bawah reka bentuk desa tidak memohon bunga terang atau burung berwarna-warni. Ia sepatutnya menjadi kemasan halus dan pudar dengan imej mawar merah jambu dan bunga padang rumput.Pilihan yang baik, kulit lipatan hiasan bunga di jalur menegak.
Di bahagian dalam dapur

Di bahagian dalam dapur

Terima kasih kepada penyelesaian gaya ini siling akan menjadi lebih tinggi secara visual. Wallpaper dengan corak menegak sering diperlukan untuk menggabungkan apabila melekat.

Versi ketiga corak pada kertas dinding adalah motif kecil, yang diulang sepanjang sepanjang penamat. Corak irama sesuai untuk hiasan dinding bilik Provencal. Sebagai perhiasan, gunakan vignettes atau tandan kecil, tetapi tidak dalam bentuk angka geometri.

Dalam kertas dinding semacam itu juga harus hilang aksen warna terang. Paling disukai adalah warna pastel yang disenyapkan. Hiasan hiasan ini idealnya akan kelihatan di ruang tamu atau dapur, dihiasi dengan gaya Provencal.
Kerja kayu dengan corak

Kerja kayu dengan corak

Kualiti bahan memainkan peranan penting. Dan ada beberapa nuansa. Di Provence ini, hanya kertas dinding kertas yang dibenarkan.

Kertas ia dibezakan oleh kebodohan, ia mempunyai tekstur yang mudah, tanpa bantuan, ia memberikan perasaan tradisionalisme. Sebagai alternatif, anda boleh memilih kertas tenunan tanpa woven atau vinil dengan permukaan berbuih tanpa embossing, digunakan untuk lukisan.

Pasti tidak bernilai membeli kertas dinding semulajadi daripada linkrust, kain atau embossed dalam. Juga, abstrak, motif bandar, perhiasan besar dan warna gelap tidak sesuai untuk gaya Provencal.
Kualiti bahan memainkan peranan penting.

Kualiti bahan memainkan peranan penting.

kembali ke menu ↑

Kertas dinding Provencal dalam reka bentuk bilik

Gaya pedalaman Perancis jarang digunakan untuk reka bentuk ruang tamu, dapur, lorong-lorong dan dewan. Ia biasanya berlaku dalam kanak-kanak bilik dan bilik tidur. Walau bagaimanapun, masa tidak berdiam diri dan setiap pereka gaya memperkenalkan beberapa idea inovatif yang tidak merosakkan klasik dan membawanya lebih dekat dengan trend moden.

Hari ini, pedalaman Provencal boleh digunakan untuk hampir mana-mana bilik. Ini adalah gaya yang akan kelihatan sama harmoni di dalam bilik tidur dan di lorong.

Gaya boleh digunakan untuk hampir mana-mana bilik.

Gaya boleh digunakan untuk hampir mana-mana bilik.

kembali ke menu ↑

Dewan masuk

Membuat lorong dalam gaya ini agak sukar. Bilik ini adalah mudah dan mudah, dan gaya Perancis memerlukan penggunaan sejumlah kecil perkara kecil di pedalaman. Di samping itu, semua bilik lain di dalam rumah juga mesti dikekalkan dalam arah ini.

Provence sukar untuk bergabung dengan gaya lain. Ia biasanya kelihatan baik dengan motif luar bandar - pedesaan atau muzik negara.

Bilik ini adalah mudah dan tidak rumit.

Bilik ini adalah mudah dan tidak rumit.

Apabila anda merancang gaya lorong Provence bilik, anda perlu mematuhi lima prinsip utama:

 • pelbagai warna;
 • cara penamat;
 • perabot;
 • kaedah pencahayaan;
 • aksesori.

Dalam skema warna asas putih.

Ia boleh ditambah:

 • pic;
 • zaitun;
 • pudina;
 • pastel coklat;
 • lemon;
 • warna hitam matte.

Dan warna tidak boleh mengalir dari satu tempat ke tempat lain. Sempadan warna yang berbeza sepatutnya dipisahkan dengan jelas oleh item dalaman untuk mengekalkan aksen.

Bahan semulajadi digunakan sebagai penamat - logam, pokok itu dan batu. Adalah lebih baik untuk membuat parket lantai, dan letakkan beberapa karpet desa. Gunakan juga jubin dengan corak, permukaan yang dibuat secara buatan untuk memberi penampilan lama.

Di dalam rumah, yang mempunyai sejarah tersendiri, jubin atau parket yang lama dipelihara, hanya untuk pemulihan - ini adalah ciri khas Provence. Lantai dihiasi dengan warna-warna monochromatic, anda boleh menggunakan corak geometri dengan percikan bunga kecil.

Di lorong, dibuat dengan semangat pedesaan, reka bentuk dinding lebih mudah dipikirkan, yang tidak dapat dikatakan tentang lantai. Permukaan secara khusus tidak ditampal, memastikan bahawa ia dapat dilihat di beberapa tempat. bata. Dinding yang dibalut dengan kayu tidak tepat dicat dengan warna cahaya.

Bilik yang selesa dalam gaya yang diberikan

Bilik yang selesa dalam gaya yang diberikan

Oleh kerana lorong tidak besar, corak pada kertas dinding perlu dilonggarkan dan tidak mengganggu. Pilihan yang baik akan menjadi kertas dinding berwarna terang tanpa corak atau dengan hiasan bunga kecil.

Perabot untuk lorong adalah lebih baik untuk melihat di kedai antik. Pengrajin semua perdagangan boleh membuat keping perabot sendiri, dengan menggunakan dasar yang dibeli atau pakaian lama, meja samping tempat tidur dan najis. Di samping itu, banyak pengeluar menghasilkan perabot moden, yang merupakan antik bergaya.

Hiasan Lorong

Hiasan Lorong

kembali ke menu ↑

Di ruang tamu

Pedalaman Provencal di ruang tamu merendam tuan rumah dan tetamu dalam suasana keselesaan damai dan desa. Tetapi, walaupun hakikat bahawa gaya kepunyaan wilayah provinsi, ramai penduduk megalopolim memilih reka bentuk untuk pangsapuri bandar mereka.

Adalah penting untuk memastikan bahawa corak pada kertas dinding sebagai rapat dengan corak pada tirai. Kemudian harmoni Provencal akan ditelusuri sepanjang ruang tamu ruang tamu.

Menipu pemilik rumah dan tetamu ke suasana damai

Menipu pemilik rumah dan tetamu ke suasana damai

Sebelum membeli kertas dinding, anda perlu berhati-hati menggunakan pilihan anda. Pra-disyorkan untuk melihat foto-foto bilik, di mana pilihan untuk hiasan dinding.

Apabila memilih bahan, anda harus mengikuti peraturan ini:

 • Kertas dinding mesti dibuat berasaskan bahan mentah semulajadi;
 • hiasan dinding harus dipilih dalam warna semula jadi;
 • lukisan itu hendaklah terdiri daripada perhiasan semula jadi;
 • Wallpaper mestilah selaras dengan sisa kemasan di dalam bilik, perabot, hiasan.

Harmoni di pedalaman

Harmoni di pedalaman

Di ruang tamu gaya Provencal ini tidak ada kertas dinding. Dengan tradisi, dinding hanya dipotong dengan cat bertekstur atau semulajadi. Juga mereka dicat atau bersarung oleh panel dari kayu semula jadi.

Walau bagaimanapun, jika dikehendaki, ruang tamu dan kertas dinding trim. Anda hanya perlu mengambilnya. Dinding ruang keluarga Provencal, dihiasi dengan kertas dinding, harus kelihatan seperti permukaan plester, dicat atau permukaan kayu.

Mujurlah, banyak pengeluar melaksanakan kertas dinding yang kelihatannya sama dengan bahan kemasan yang disenaraikan. Oleh itu, untuk memilih warna, tema dan tekstur yang betul adalah mudah.

Dalam warna gelap

Dalam warna gelap

Lembaga
Untuk ruang tamu kertas dinding kertas berwarna kuning muda, biru dan kuning. Anda juga boleh membeli bahan penamat terracotta, biru, hijau dan merah jambu. Kesemua warna ini boleh didapati dalam bentuk Provence Perancis.

Pereka, pada gilirannya, mengesyorkan untuk membeli kertas dinding putih untuk lukisan dengan imej hiasan tradisional.

Warna cahaya akan menjadikan lorong itu masuk ke bilik yang lebih besar yang dipenuhi cahaya lembut.

Perhiasan dan tekstur bilik harus sedikit umur, secara artifisial tentu saja. Di wilayah selatan Perancis sangat cerah, jadi kertas dinding di dalam bilik-bilik cepat pudar. Lukisan pada bahan mungkin sedikit terhapus, cat retak atau dipakai. Ini adalah Provence tradisional.
Tempat makan yang selesa

Tempat makan yang selesa

Tekstur kertas dinding boleh menjadi halus, tetapi kemasan bantuan kelihatan lebih mengesankan. Lapisan kain juga kelihatan di Provencal. Hanya bahan yang perlu dipilih untuk meniru tekstil, kayu, batu atau plaster.

Untuk perhiasan adalah lebih baik untuk memilih cetakan bunga. Pilihan yang baik akan menjadi bunga lavender, bidang tumbuhanyang berlaku di selatan Perancis. Reka bentuk yang besar akan menjadi idea yang tidak baik. Mereka hanya mengganggu gaya ruang tamu.

Lembaga
Harus dielakkan apabila menampal dinding bahan dengan emas atau corak yang terlalu rumit. Akibatnya, gaya Provencal akan menjadi hodoh dan kesat.
Untuk perhiasan adalah lebih baik untuk memilih cetakan bunga.

Untuk perhiasan adalah lebih baik untuk memilih cetakan bunga.

kembali ke menu ↑

Untuk dapur

Reka bentuk dapur Provencal terdedah kepada perbualan keluarga yang tenang untuk menjamu selera yang lazat jadual. Wallpaper dalam gaya ini akan menjadi tambahan yang lembut untuk perabot lama. Sejajar dengan itu, mereka akan memberi ruang yang damai dan tenang.Warna lembut, perhiasan yang halus akan membuatkan ahli keluarga menjadi romantik dan harmoni.

Berada di dapur seseorang harus mempunyai perasaan perpaduan dengan alam semula jadi, perasaan musim panas yang hangat. Matahari bermain di rumput, bunga diukur berayun, angin cahaya dan laut biru tak terbatas - suasana di pedalaman selatan.

Pembentangan semua gambar ini akan segera mendorong kepada pilihan kertas dinding yang dikehendaki untuk masakan Provencal. Ia harus menjadi hiasan bunga atau sangkar kecil, teapots kampung dengan cawan atau rumah luar bandar dengan haiwan kesayangan.

Warna lembut, perhiasan yang halus akan membuatkan ahli keluarga menjadi romantik dan harmoni

Warna lembut, perhiasan yang halus akan membuatkan ahli keluarga menjadi romantik dan harmoni

Di dapur terdapat kelembapan yang tinggi dan sebilangan besar bau yang berbeza, jadi pilihan kertas dinding untuk bilik ini harus didekati dengan berhati-hati dan menghitung.

Terdapat beberapa pilihan:

Flizelinovye. Berbeza dalam ketahanan air yang tinggi dan ketahanan. Mereka bersahaja dalam penjagaan dan mudah bertolak ansur dengan pendedahan kepada suhu dan cahaya matahari yang berlainan. Di dapur, anda perlu membeli kertas dinding yang boleh dibasuh yang boleh dibasuh dengan detergen biasa. Penamat Flizelinovaya akan berlangsung lama sekali.
Selulosa. Kertas kertas dinding ini, yang mempunyai sejumlah besar pilihan untuk tekstur dan warna. Mereka agak murah, jadi sesiapa sahaja boleh membeli jenis hiasan ini. Untuk dapur, hiasan dinding kertas tidak sesuai kerana kertas itu tidak berfungsi dengan baik dengan kelembapan dan bau berat. Di samping itu, mereka cepat pudar di bawah sinar matahari dan tidak boleh dibersihkan. Oleh itu, kertas dinding selulosa dipilih untuk hiasan sementara bilik.
Di bahagian dalam dapur

Di bahagian dalam dapur

Vinyl. Lukisan bukan semulajadi, yang merupakan pilihan mutlak untuk menampal dinding di dapur dalam gaya Provencal. Mereka mempunyai ketahanan dan ketumpatan lembapan yang tinggi, bahan tersebut tidak takut perubahan pembersihan basah dan suhu. Vinyl tidak pudar, mempunyai pelbagai warna, tekstur dan perhiasan.
Cecair. Wallpaper, mengingatkan plaster. Mereka mudah digunakan di dinding. Komposisi ini disimpan dengan baik, tetapi untuk kebolehpercayaan yang lebih tinggi, mereka dilindungi dengan komposisi pengukuhan. Kekhususan kertas dinding cecair adalah mereka menyerap kelembapan berlebihan dan mengeluarkannya jika perlu. Bahan ini dengan mahir menyembunyikan kesilapan dan ketidaksempurnaan dinding, melindungi dapur dari bunyi luaran. Wallpaper lembut, senang menyentuh mereka, tetapi mereka mempunyai warna yang terhad.
Akrilik. Kertas dinding yang kukuh daripada bahan yang selamat. Berbeza dalam pelbagai warna, tekstur dan perhiasan. Lapisan dua akrilik akrilik sangat bernafas, dan tahap rintangan kelembapan mereka meningkat dengan ketara. Akibatnya, dinding yang ditutupi dengan bahan tersebut tidak ditutup dengan kulat.
Serat kaca. Kemasan mesra alam yang digunakan dalam gaya Provencal. Dengan itu anda boleh menyembunyikan dengan selamat dari kelemahan dinding. Gentian gentian kaca tahan dan tidak takut suhu. Bahan ini diwakili oleh pelbagai warna dan pelbagai jenis tekstur. Satu-satunya kelemahan hiasan adalah kekurangan corak dan reka bentuk tipikal Provence.

Warna kertas dinding untuk masakan Provencal boleh menjadi apa-apa. Anda hanya perlu mengelakkan warna yang terang dan kontras.

Warna yang tenang dan selesa termasuk yang berikut:

 • krim;
 • susu;
 • beige;
 • warna yang tenang biru dan hijau;
 • coklat;
 • kuning;
 • ungu;
 • merah jambu.

Warna kertas dinding di dapur boleh menjadi apa-apa

Warna kertas dinding di dapur boleh menjadi apa-apa

Untuk memberi suasana hati yang lebih ceria, nada meredam boleh dimatikan dengan aksen yang terang kecil.Sebagai contoh, merah jambu berfungsi dengan baik dengan unsur ungu dan merah, kertas dinding kuning boleh diencerkan dengan memasukkan biru dan hijau.

Untuk wallpaper gaya Provence yang penuh harus dipilih dengan corak yang akan bertepatan dengan perhiasan di dapur tekstil. Kemudian harmoni pereka di dapur akan dapat mencapai maksimum.

kembali ke menu ↑

Untuk bilik tidur

Bilik tidur adalah bilik istimewa di mana seseorang berada bukan hanya dengan badannya, tetapi juga dengan jiwanya. Pedalaman mesti menyumbang kepada rehat yang penuh, oleh itu ia dilakukan dalam reka bentuk yang sedekat mungkin dengan gaya Provence.

Istirahat bukan sahaja badan, tetapi juga jiwa

Istirahat bukan sahaja badan, tetapi juga jiwa

Tekstur kertas dinding di dalam bilik tidur boleh dipakai, kasar dan tidak rata. Tempat boleh dibakar tempat. Kemasan ini mewujudkan kesan yang boleh dihuni, rasa bilik lama dan selesa, perabot rumah. Tekstur ini dilengkapi dengan hiasan lama yang sama pada perabot, reka bentuk tekstil. Hiasan moden sepatutnya tidak kelihatan moden di dalam bilik. Ia harus mudah dan tidak kaya.

Jika anda menarik dinding dengan bahan semula jadi tidak mungkin, gunakan kertas dinding yang meniru mereka. Bilik tidur kelihatan kertas dinding yang baik dengan tekstur batu, kayu atau batu bata. Walau bagaimanapun, anda tidak boleh memilih penamat dengan unsur terlalu bertekstur dan cembung. Mereka pasti tidak sesuai dengan gaya Provence yang ceroboh dan mudah.
Di bahagian dalam bilik tidur

Di bahagian dalam bilik tidur

Untuk bilik tidur, hanya warna cahaya yang hangat atau sedikit sejuk akan dilakukan. Daripada corak membenarkan corak bunga dan geometri yang tidak mengganggu. Kertas dinding sedemikian harus melonggarkan orang selepas kerja.

Warna berikut popular:

 • ungu;
 • hijau;
 • azure;
 • putih;
 • beige;
 • kuning;
 • biru dan lain-lain.

Dilarang menggunakan kertas dinding dengan permukaan emas, berkilat dan berkilat di pedalaman Provençal. Gaya Perancis 18-19 Art. tidak wujud dalam kemewahan.

Interior yang indah, sesuai untuk rumah negara

Interior yang indah, sesuai untuk rumah negara

Lukisan di dinding juga harus mewujudkan suasana yang anda ingin rasai di bilik tidur. Corak tradisional adalah bunga. Tetapi mana-mana hiasan yang anda pilih, anda harus mengikuti beberapa peraturan supaya tidak melampaui gaya:

 • corak yang kecil dan tidak mencolok;
 • bunga individu bertaburan di sepanjang kanvas;
 • komposisi bunga pelbagai warna;
 • gabungan optimum dengan elemen geometri;
 • hiasan bunga sebagai sebahagian daripada komposisi yang menggambarkan adegan kehidupan.

Dinding bilik tidur dalam gaya Selatan-Perancis sering dipotong dengan kertas dinding berwarna satu nada. Untuk mencipta idea bunga menggunakan unsur-unsur tekstil. Hasilnya adalah reka bentuk yang sangat harmoni. Kadang-kadang bahagian bawah dinding dihiasi dengan corak bunga, dan bahagian atas dipangkas dengan kertas dinding pastel tanpa hiasan.a Sebahagian dinding tanpa corak boleh dihiasi gambar, komposisi daripada tumbuhan dan bunga.

Lukisan di dinding juga harus mewujudkan mood.

Lukisan di dinding juga harus mewujudkan mood.

Popular untuk bilik tidur Provencal adalah kertas dinding dalam talian. Mereka lurus, melengkung, menegak atau mendatar. Juga berbeza adalah ketebalan garis, arah dan warna mereka.

Tidak kurang kekalnyaada sel. Berbeza dengan dapur di dalam bilik tidur harus hanya sel kecil atau terbuka.

Menariknya di dinding corak melihat bilik tidur dalam bentuk pelbagai adegan kehidupan atau tokoh orang. Walau bagaimanapun, perhiasan itu harus menduduki kawasan yang kecil, jika tidak, pedalaman akan berubah menjadi sukar dan sukar untuk dirasai.

Gunakan elemen tekstil yang berbeza

Gunakan elemen tekstil yang berbeza

Terdapat beberapa peraturan untuk memilih kertas dinding untuk gaya bilik tidur Provencal:

 • Bilik-bilik kecil perlu selesai dengan kertas dinding ringan. Mereka akan memberi ruang lebih ringan dan ruang. Untuk perubahan, bahagian bawah dinding disorot dengan naungan yang lebih gelap, tetapi siling dan bahagian atas dinding mesti ditinggalkan cahaya;
 • tidak sesuai dengan kertas dinding dengan corak yang pelbagai dan kaya. Bilik tidur akan menjadi lebih kecil;
 • Anda boleh meningkatkan ruang dengan bantuan bahan penamat dengan butiran halus.Dalam kes ini, bilik tidur tidak boleh menjadi perabot ke siling;
 • lebih baik untuk menempelkan bilik kecil dengan kertas dinding kosong tanpa corak. Di dinding anda boleh menggantung foto atau gambar kecil;
 • dinding rendah dipanjangkan dengan kertas dinding bergaris menegak. Kertas dinding mendatar dipaku ke dinding sempit;
 • Ia dibenarkan untuk menggabungkan penamat ini dengan panel kayu, bata atau batu batu, dan plaster. Apabila melapisi dengan kertas dinding, mereka hanya gam di atas kawasan di kepala katil, dengan itu menonjolkan kawasan tidur. zon.

Bilik tidur haruslah sederhana, aman. Di sini anda mahu tidur dan bangun dengan keseronokan. Di dalam bilik tidur, seseorang perlu berasa selesa pada bila-bila masa.

kembali ke menu ↑

Bilik kanak-kanak

Gaya Provence digunakan secara meluas untuk menghiasi bilik kanak-kanak. Terutama jika ia adalah bilik kanak-kanak hiperaktif.

Lembaga
Wallpaper untuk kanak-kanak itu harus memilih warna yang tenang yang akan menenangkan jiwa kanak-kanak itu. Gaya ini sesuai untuk kanak-kanak perempuan remaja, apabila jiwa juga tidak stabil.

Untuk kanak-kanak menggunakan kertas dinding semua warna yang disenyapkan hijau. Ini adalah warna yang paling berguna untuk penglihatan, dan ia sesuai dengan gaya Provencal.

Gabungan corak yang berbeza

Gabungan corak yang berbeza

Anda boleh menghentikan pilihan anda pada warna-warna hangat lain yang hangat. Perhatian khusus perlu dibayar kepada bilik mesra alam. Oleh itu, untuk hiasan dinding kertas dinding yang ideal untuk lukisan, dan cat lebih baik untuk diambil khusus untuk bilik kanak-kanak.

Untuk kanak-kanak perempuan kertas dinding yang sesuai dengan bunga, burung dan unsur-unsur halus yang lain. Warna pilih serbuk disenyapkan.

Lembaga
Kanak-kanak lelaki lebih baik pokleit kertas dinding dengan motif pelancongan dan pengembaraan. Pilihan yang sangat baik akan menjadi penamat monokrom yang menyerupai peta geografi. Masih perlu mengekalkan nada yang tenang.

Kertas dinding Provence adalah cara untuk mengalami suasana sebuah kampung Perancis abad ke-18 dan ke-19. Satu cara untuk merasakan kesederhanaan yang sederhana dan kemudahan penduduk luar bandar, keselesaan rumah-rumah luar bandar.

Satu cara untuk mengalami suasana sebuah kampung Perancis 18-19 abad

Satu cara untuk mengalami suasana sebuah kampung Perancis 18-19 abad

Keupayaan untuk mencuba dan mencapai hasil yang diingini atau mencari cara yang lebih mudah untuk menyelesaikan bahagian dalaman - setiap orang harus memilih secara bebas. Kadang-kadang adalah lebih baik untuk membuat usaha, untuk menderita dengan pilihan kombinasi yang sempurna, tetapi pada akhirnya mendapatkan reka bentuk yang unik dan sangat rumit di rumah anda sendiri.

Provence di pedalaman

Pilih kertas dinding

9 Skor Jumlah
Provence - kemudahan dan kemudahan dalaman anda

Mendapatkan reka bentuk bilik, anda harus ingat prinsip utama. Tanpa mereka, gaya Provencal akan kehilangan keperibadiannya. Mereka dinyatakan dalam warna cahaya, ketiadaan glitter, gloss dan gilding, kontras lembut, lukisan bunga, ketiadaan geometri volumetrik. Hanya wallpaper ini akan menjadi tambahan lengkap ke bilik, yang direka dalam gaya Provence. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
8
Kebaikan
 • Kelimpahan warna, tekstur dan corak
 • Kemungkinan tidak dapat dikenali untuk mengubah ruang dalaman mana-mana bilik di dalam rumah
 • Gunakan hiasan bahan semula jadi tradisional, mewujudkan dalaman yang mesra alam
Cons
 • Orang biasa, tidak mahir dalam perihal pereka, sukar untuk menentukan nisbah kertas dinding yang dipilih untuk gaya Provence
 • Keanehan perhiasan memerlukan lukisan di seluruh bilik bersilang antara satu sama lain. Ini terpakai kepada perabot, tekstil dan barangan lain.
 • Apabila dinding wallpapering dengan corak linear, ia sering diperlukan untuk menggabungkan lukisan supaya gambar keseluruhannya tidak kelihatan menyimpang.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk