Interior dengan asap: + 135 Gambar-gambar dapur dalam kuning. Kami memulakan pagi bersungguh-sungguh dan cerah

Selalunya, warna dalaman masa depan, kami memilih mengikut prinsip: "kegemaran saya." Dan inilah kesilapan terbesar! Kesan warna pada jiwa manusia dan kesihatan adalah fakta terbukti.

Kandungannya:

Sebagai contoh, kuning - menyegarkan! Dan walaupun dia memuja sekurang-kurangnya seratus kali, dia tidak akan membiarkan dia berehat di ranjangnya sendiri, dia akan membuatnya gugup, masalah dalam hubungan tidak akan terus menunggu. Oleh itu, tidak disyorkan untuk menggunakan reka bentuk bilik tidur. Tetapi ini adalah pilihan yang hebat untuk dapur!

Sifat positif:

 • Merangsang selera makan.
 • Mempercepat metabolisme.
 • Meningkatkan harga diri.
 • Ia nada.
 • Merangsang kreativiti.

Warna tepu tidak baik untuk semua orang. Orang-orang yang terlalu emosi boleh berasa tidak selesa dan beberapa kegelisahan. Kolesterol untuk masa yang lama untuk "semakin meningkat" adalah kontraindikasi. Orang-orang yang melankolik malah berisiko jatuh ke dalam kemurungan. Tetapi sanguine dan phlegmatic - apa yang diperintahkan oleh doktor!
Kuning - warna yang menyegarkan

Kuning - warna yang menyegarkan

Dalam sebilangan besar kuning - melelahkan, menjadikan bilik "pengap." Untuk mengelakkan ini, ia perlu dicairkan, ditambah dan sedikit "dipadamkan", kerana terlalu terang api di dalam perapian. Kami akan faham dengan tepat - bagaimana untuk memilih gabungan yang berjaya dan menentukan perkadaran.

Tidak mustahil untuk menjadikan semuanya kuning. Atau set atau dinding.

Gabungan warna

Warna, seperti orang, menunjukkan watak mereka bergantung kepada siapa mereka "berkomunikasi" dengan. Berbeza - yang lebih jauh terletak pada palet, dengan tegas "berdebat", bersemangat. Dan terletak berdekatan - tenang, seperti jiran lama.

Malah pereka yang berpengalaman menggunakan roda warna untuk memilih pasangan yang diperlukan. Jika anda percaya bulatan itu, salah satu kombinasi yang mencolok: kuning dengan ungu. Dengan cahaya hijau atau pasir - pemahaman yang lengkap.

Warna tepu tidak semua memberi manfaat

Warna tepu tidak semua memberi manfaat

Untuk suasana neutral, lebih baik memilih rakan kongsi:

Mereka dipanggil achromatic. Dengan sendirinya, mereka tidak mempunyai emosi dan dapat berunding dengan semua warna. Kesalahan dikecualikan. Setia akan berkelakuan dan coklat.

Tetapi dengan mereka yang disebut - biru atau merahLebih baik berhati-hati. Di sebelah kanaryanya mereka kelihatan lebih ekspresif daripada tanpa dia.

Pakar lebih suka warna sejuk miksovat - dengan sejuk. Iaitu, lemon segar - dengan biru, pucat, seperti langit musim sejuk. Begitu juga dengan panas: mustard bertindak secara senyap-senyap seiring dengan bata merah.
Warna ini merangsang selera makan.

Warna ini merangsang selera makan.

Malah sebelum permulaan pembaikan, ia patut membuat keputusan: apakah bentuk kuning latar belakang atau akan muncul dalam aksen? Ia bergantung kepada keputusan ini - betapa cerahnya. Untuk dalaman yang terang dalam gaya Scandinavia, jangan ragu untuk memilih perabot atau aksesori warna yang aktif. Dan jika latar belakang adalah untuk klasik atau negara, patut dihalang:

 • linen;
 • berpasir;
 • krim;
 • jerami

Lembaga
Semakin kuning - nada kurang sengit. Aksesori dibenarkan mana-mana, walaupun kanari terang. Tetapi untuk dinding dan perabot adalah lebih baik untuk mengambil pucat.
kembali ke menu ↑

Duet dengan putih atau kelabu

Putih kini dalam fesyen, jadi mengambil dia sebagai teman tidak akan salah. Mengimbangi nota cahaya matahari yang suka bermain, sedikit melicinkan mereka, pelepasan. Gabungan ini adalah trend!

Tetapi berhati-hati! Kedua-dua warna mempunyai keupayaan untuk mencerminkan cahaya dengan baik dan mewujudkan suasana perayaan juga. Jika anda adalah orang yang positif, maka tidak perlu mengganggu sistem saraf. Pilih amber atau madu lembut.

Digabungkan dengan kelabu

Digabungkan dengan kelabu

Sekutu kurang mengganggu akan berubah, jika kita menggantikan salji kristal - dengan kelabu: gading, kulit telur, berdebu, marengo. Ini akan menambah kecanggihan. Kelabu dianggap pepejal, ia menenangkan dan memberi ijazah.

Lebih baik menggunakan semua tiga warna dalam julat apabila anda ingin mendapatkan "bunyi sekeliling" - kuning, kelabu dan putih. Grafik membuat ruang lebih menarik, jelas, dengan wataknya sendiri.

Tidak perlu keterlaluan dengan kuning. Pedalaman ini akan kelihatan terlalu kasar dan remeh.
kembali ke menu ↑

Kehidupan kuning-hitam

Ini sangat kontras. Terutama untuk dapur. Ya, pancingan seperti makan di alam semulajadi - lebah, belukar. Tetapi ia adalah agresif!

Jika anda melupakannya dengan hitam, anda akan mendapat gambaran yang menyedihkan. Pada yang terbaik, ketat dan perniagaan, yang tidak selalunya sesuai di "galley". Walau bagaimanapun, orang seperti topik ini praktikal walaupun pada awal pagi Ahad.
Sebaliknya tajam

Sebaliknya tajam

Bilik boleh kelihatan menarik dan dinamik jika syarat-syarat berikut dipenuhi:

 • menyimpan perkadaran: hitam tidak lebih daripada 1/3;
 • tambah putih;
 • membuat ringan pada perbelanjaan bahagian kaca (pintu kabinet, perkakas rumah).

Grafit tidak sesuai untuk bilik-bilik dengan kawasan kecil dan tingkap di utara, kerana ia secara visualnya mengurangkan dan menjadikannya lebih gelap.
kembali ke menu ↑

Kapur dan hijau

Gabungan ini sering dijumpai dalam alam, oleh itu, dengan sendirinya harmoni, biasa dengan persepsi kita. Tetapi, di sini, dalam reka bentuk atas sebab tertentu, jarang. Mungkin musim panas dan motley, untuk seorang amatur.

Dan, tentu saja, tanpa kemahiran, sukar untuk menghitung warna yang sesuai. Warna-warna yang kaya - mencukupi, masing-masing cuba menguasai. Tetapi ada jalan keluar. Ambil sebagai asas derivatif pastel, seperti dalam gaya Provence. Tembok, jadual dan kerusi - "gandum", fasad kabinet - hijau pucat, seolah-olah "dibakar".

Menenangkan boleh menjadi kesatuan krim dan pudina. Kedua-dua nampaknya dicairkan dengan susu, dan sedikit "hidup". Jangan nada.

Gabungan ini sering dijumpai dalam alam semula jadi.

Gabungan ini sering dijumpai dalam alam semula jadi.

Emerald - terlalu berani. Bahkan cheeky. Ia digunakan secara terperinci: lampu, piring, rangka.
kembali ke menu ↑

Kuning oren

Madu dan oren - nampaknya, warna-warna positif dan lazat, hanya untuk dapur! Tetapi ada tangkapan. Kedua-dua warna hangat dan sangat aktif. Sekiranya terdapat terlalu banyak daripada mereka, maka kesannya tidak semestinya perlu:

 • suhu dalam bilik nampaknya beberapa darjah lebih tinggi;
 • peningkatan selera makan, yang berbahaya bagi orang yang terdedah kepada makan berlebihan;
 • sistem saraf menjadi gelisah.

Ini mudah dielakkan jika anda tidak memperlakukannya sebagai rakan kongsi yang sama. Mengambil sebagai asas hanya kuning, dan kemudian meredup, dan oren - untuk meninggalkan butiran: perkakas rumah, aksesori, hiasan.

Warna positif dan lazat

Warna positif dan lazat

Lembaga
Di dapur dengan tingkap ke selatan, warna kuning harus minimum. Sekiranya tidak sukar di musim panas, nampaknya terlalu panas.

Syarikat itu akan kurang tart dan manis jika anda menambah pihak ketiga:

 • biru sejuk;
 • pudina;
 • ibu mutiara.
kembali ke menu ↑

Biru kuning

Imajinasi menarik persatuan: matahari, langit, laut. Kesatuan yang paling harmoni dan mesra alam, sering dijumpai di alam sekitar. Ia perlu berehat, memberikan pertimbangan optimis.

Walau bagaimanapun, para profesional berpendapat bahawa peremptory hangat dan sejuk memberikan terlalu tajam kontras. Untuk melembutkan ketidakseimbangan suhu, disyorkan untuk menggunakan versi yang disenyapkan. Katakanlah madu dan pudar biru.
Kesatuan yang paling harmoni dan mesra alam

Kesatuan yang paling harmoni dan mesra alam

Biru di sebelah amber - untuk pencari keseronokan dan personaliti kreatif. Oleh itu, kedua-duanya adalah dalam, dengan kepekatan tinggi pigmen.

Teduh biru bunga ditapai dengan mencampurkan warna biru dan ungu. Ia mempunyai fleur merah jambu. Dan merah jambu menarik untuk bekerja di sebuah syarikat dengan yang cerah, menjadikan bahagian dalamnya halus dan romantis.

kembali ke menu ↑

Tan coklat

Kedua-dua warna ini terletak di palet dengan sangat teliti. Selain itu, komposisi coklat berwarna kuning, yang bermaksud bahawa mereka adalah saudara mara. Oleh itu kombinasi itu adalah neutral, tanpa emosi.

Sebagai latar belakang, disyorkan untuk menggunakan semua warna coklat - krim, berkayu, kopi dengan susu. Selain coklat, gelap akan menjadikan dapur menjadi almari! Accents, seperti sinaran: meja, langsir, pinggan, perkakas, apron.
Kedua-dua warna ini berjalan dengan baik.

Kedua-dua warna ini berjalan dengan baik.

Kedua-dua "saudara" mempunyai suhu tinggi. Oleh itu, mereka perlu dicairkan dengan keluli segar dan sejuk - berasap, kelabu, keluli. Batu arang juga sesuai untuk kontras, ia akan menambah momentum.

kembali ke menu ↑

Menamatkan barangan di dalam rumah

Apa yang akan menjadi dapur, jika kita memperuntukkan unsur-unsur tertentu? Menambah sedikit kuning, kita boleh membuat aksen yang jelas dari objek tertentu di pedalaman.

kembali ke menu ↑

Dinding Linden

Kuning mempunyai harta untuk meningkatkan ruang, mampu melancarkan kecacatan dan sudut tajam. Walau bagaimanapun, dalam jumlah yang besar dia mengganggu dan dengan masa mula mengganggu. Sebab itulah tidak perlu cat semua dinding. Anda boleh menguruskan hanya bahagian makan, dengan itu zon ruang.

Garis menegak secara visual menarik bilik itu. Apabila semua dinding mempunyai warna yang sama, sudutnya kelihatan tidak kelihatan, semuanya bersatu. Dan jika anda menempel lebih berbeza, maka menegak di penjuru akan menarik. Oleh itu, mereka secara visual mengangkat siling.

Tetapi gamma sepatutnya sama. Sebagai contoh, satu dinding adalah "bersalji", dua adalah krim, dan yang keempat adalah kuning. Begitulah silap reka bentuk.

Adalah penting di sini untuk tidak melupakan peraturan: lebih banyak "matahari", semakin cepat ia tayar. Jadi kita memberi keutamaan kepada motif yang kurang jelas. Dan perabot dapur sedemikian sesuai dengan warna putih, perak, coklat.

Silap mata baru adalah gabungan wallpaper dengan dan tanpa corak. Mudah untuk menjemput mereka, pengeluar bersaing dengan masa dan menghasilkan keseluruhan koleksi yang sesuai dengan gaya.

Anda boleh menggabungkan:

 • bergaris;
 • monophonic;
 • dengan cetakan grafik;
 • dengan perhiasan bunga.

Lembaga
Untuk membuat dapur tidak terlalu kusam, jangan pilih kertas dinding dalam dua warna berbeza yang aktif. Yang menguasai, selebihnya pasif, keseimbangan.

Siling di dapur sedemikian hendaklah berwarna putih. Untuk menyelesaikan lantai akan sesuai dengan warna coklat atau karamel.

Kabinet atas Floral

Kabinet atas Floral

kembali ke menu ↑

Apron

Sekiranya berlaku, kami akan menjelaskan apa yang berlaku apron di dapur. Ini adalah sebahagian daripada dinding dalam kerja zonantara bahagian bawah dan bahagian atas alat dengar. Iaitu, ini adalah kawasan yang menyemburkan yang paling banyak, termasuk yang berlemak!

Tidak semestinya masa untuk membersihkan kotoran dengan cepat dan menyingkirkan kesan kekacauan masakan. Jadi, prinsip utama dalam memilih apron:

 • keupayaan untuk menutup bintik;
 • Ia harus digabungkan dengan pedalaman;
 • rintangan haba.

Logam memanaskan lebih cepat. Pada musim panas di dapur yang sempit berfungsi seperti ketuhar kedua. Haba dari papak mudah dikendalikan oleh jubin dan pelbagai jenis plastik moden.. Mereka mempunyai kelebihan yang jelas. Pilihannya hanya antara tekstur matte atau berkilat.

Gaya berteknologi tinggi

Gaya berteknologi tinggi

Lembaga
Perlu diingatkan bahawa di bawah kepingan semua warna kelihatan lebih jelas, kerana ia mencerminkan cahaya. Kemasan matte menjadikannya semakin pucat.

Apron itu boleh menjadi sangat terang dan bahkan menonjol dari seluruh dapur. Ia dibenarkan.Barisan mendatar, yang menangkap mata, meluaskan ruang sempit dan sempit. Tetapi mata cepat letih variegation. Dan zon itu, jangan lupa, bekerja!

Kuning, oren dan kuning air, dengan warna yang sangat praktikal untuk bahagian dapur ini. Mereka betul-betul menutupkan titisan lemak, dari jus buah-buahan dan sayur-sayuran. Dan pemimpin dalam kisah "mata-mata" ini adalah cetakan warna.

Mana-mana penggambaran mengganggu, tempat camouflage. Tetapi lukisan kecil secara visual mengurangkan keseluruhan ruang, idea yang buruk untuk wilayah dengan kawasan kecil. Cetakan besar - mencipta kesan sebaliknya.

Jika seluruh dapur sudah dibingkai dengan warna-warna madu, logam akan dilakukan. panel. Sempurna masuk ke dalam loteng atau berteknologi tinggi. Untuk etnik dan klasik, semua pasangan warna yang disenaraikan di atas sesuai.

Apron warna ini praktikal

Apron warna ini praktikal

kembali ke menu ↑

Facade

Fasad lemon berair unit dapur adalah ubat terbaik untuk beriberi dan limpa musim luruh. Bagaimanapun, jangan biarkan warna. Peranan tegas dimainkan oleh bahan yang perabotnya dibuat. Selalunya di Rusia MDF digunakan - 85%, dengan akrilik, enamel atau salutan filem.

Glossy, dan bahkan permukaan kuning akan meningkatkan ruang - ini bagus. Tetapi ia akan memaksa anda untuk berurusan dengan cap jari tanpa henti - teruk. Filem ini kurang bersinar, berbanding dengan enamel atau akrilik - ditambah. Bagaimanapun, membakar lebih cepat dan pudar - tolak.

Warna yang terang untuk orang yang ceria

Warna yang terang untuk orang yang ceria

Cermin cap jari yang sangat baik mencetak corak pada perabot. Menggunakan kaedah percetakan foto, anda boleh memohon apa-apa imej untuk filem itu, persatuan yang paling lazat: oren, kue roti halia gingerbread. Dan lakukan hanya untuk beberapa panel. Dan kemudian dok monokrom dan dengan gambar.

kembali ke menu ↑

Menyediakan countertop

Pengambilan countertopsSebagai peraturan, ia berlaku pada akhir pembaikan, ketika sudah ada sesuatu yang harus difokuskan. Walau bagaimanapun, tugas ini masih sukar, memandangkan pelbagai bahan yang ada hari ini.

Bukan sahaja warna, tetapi juga tekstur harus digabungkan dengan set dan gaya keseluruhan. Jika anda mempunyai provensi, maka permukaan berkilat akan menonjol dan seret "selimut" ke atas anda.

Lembaga
Kuning membuat objek secara visual lebih besar, tetapi pada masa yang sama tidak rumit. Perabot warna ini akan kelihatan besar, tapi lapang.

Untuk hiasan dan perabot kuning adalah pilihan yang hebat! Membantu menetapkan momentum ke ruang yang membosankan. Tetapi bagi pereka meja atas tidak mencadangkannya. Warna ini bagus untuk kertas dinding, tetapi bukan untuk permukaan kerja, yang akan berubah menjadi tempat yang terang.

Kuning membuat benda kelihatan lebih besar

Kuning membuat benda kelihatan lebih besar

Tumpuan kerja berjalan lancar dengan dinding "madu":

 • karamel;
 • krim;
 • coklat

Praktikal, dan membangkitkan pemikiran makanan yang lazat! Popular di negara kita klasik - badam dan hitam.

kembali ke menu ↑

Langsir

Ini mungkin bahagian paling penting dalam pedalaman! Kerana itu tekstil yang memberikan keselesaan. Atau ... benar-benar membunuhnya. Tekstur kain yang berbeza menjadikan gaya sombong, digilap, atau sebaliknya - menekankan kesederhanaan desa.

Ini mungkin bahagian paling penting dalam pedalaman.

Ini mungkin bahagian paling penting dalam pedalaman.

Langsir di dapur tidak boleh mengganggu, menindas dan mengalihkan perhatian daripada makanan. Oleh itu, jangan saman:

 • cemerlang - satin dan sutera;
 • gelap
 • berat.

Langsir membiasakan cahaya semula jadi dari jalan. Ini bermakna mereka boleh meningkatkan atau menurunkan suhu keseluruhan di dalam bilik. Tidak semestinya, tetapi dalam persepsi psikologi. Kepekatan kuning yang tinggi akan menjadikan bilik "tersumbat."Oleh itu, pilihan warna harus didekati dengan berhati-hati.

Nada hangat akan menjadikan seluruh bahagian dalaman tepu. Dingin - tambah ringan. Banyak Matahari tidak selalu buruk.Malah ilusi bintang kadang-kadang membantu kita semasa musim sejuk yang panjang, ia meningkatkan mood.
Perlu memilih naungan dengan berhati-hati

Perlu memilih naungan dengan berhati-hati

Jika tingkap kelihatan ke arah utara, jangan takut dengan warna apa pun! Tetapi jika dapur itu sendiri sudah terlalu terang, maka langsir akan sesuai dengan warna biru, abu-abu atau hijau.

Lembaga
Cahaya atau tirai telus secara visual membuat tingkap membuka lebih besar daripada yang sebenarnya.

Dengan gambar langsir berhati-hati. Kecil mencipta perasaan tidak bernasib baik. Cage - ampunkan. Ini tidak buruk, jika hanya sesuai dengan gaya umum dan idea pereka.

kembali ke menu ↑

Jubin

Di dapur, ia boleh digunakan bukan sahaja untuk apron. Tembikar yang sangat menarik kelihatan lantai. Untuk gaya Sepanyol atau Itali, ia dipakai sedikit, dengan corak kebangsaan negara Mediterranean. Ia juga sesuai di dapur kuning.

Dengan cara ini, jubin boleh diletakkan di seluruh kawasan, tetapi hanya di tengah. Dapatkan permaidani praktikal yang mudah dibersihkan. Perimeter dalam kes ini dikeluarkan oleh lembaga atau laminate flooring.

Gunakan jubin dalam warna ini.

Gunakan jubin dalam warna ini.

Pilihan lain adalah gaya Mesir, dengan lantai jubin gelap. Tetapi ia perlu dibekalkan dengan aksesori, pasu tembikar dicat, patung-patung - butiran ciri negara dan era firaun.

Lantai monokrom kuning sepenuhnya, pada prinsipnya, tidak boleh diterima. Dia tidak akan membenarkan dia berasa stabil, akan menjadikannya kelihatan di bawah kakinya sepanjang masa. Cara mudah keluar ialah menggabungkan! Dengan warna yang mudah dan menenangkan.

Lembaga
Jubin, diletakkan pada pepenjuru, secara visual mengembang ruang. Menambah keaslian kepada bentuk mudah.

Idea reka bentuk sentiasa diperkuat oleh seramik kuning.. Kerana ia menarik perhatian. Untuk etnik di Afrika atau Mexico motif mat adalah sesuai. Satu kemuncak gloss berteknologi tinggi. Perkara utama - untuk memilih tekstur yang betul.

kembali ke menu ↑

Emas

Ini adalah format kuning yang paling megah. Secara sejarah ia digunakan dalam hiasan istana dan istana. Adakah sesuai di dapur moden? Penuh Selain itu, cara terbaik untuk menambah gloss ke pedalaman. Sekiranya anda terus mencapai tahap yang munasabah. Ia boleh menjadi aksesori - pemegang perabot, rangka rangka, pengadun tembaga.

Lembaga
Butiran emas sesuai dengan dapur bergaya klasik.

Oleh kerana logam kuning mempunyai pemantulan yang tinggi, ia dianggap sesuai untuk hiasan dinding di dapur dengan pencahayaan semula jadi yang tidak baik.

Sebagai contoh, trim apron itu:

 • plaster hiasan dengan ibu mutiara;
 • mozek meniru logam berharga.

Atau tampal salah satu dinding dengan emas kertas dinding. Tetapi bahan yang lebih sombong, semakin kurang rumit, butiran berhias. Untuk membuat dapur tidak kelihatan murah dan megah, anda perlu menggunakan lebih banyak bahan semulajadi mulia - oak, marmar, atau tiruan mereka.

Meja, sebagai kemuncak bilik

Meja, sebagai kemuncak bilik

kembali ke menu ↑

Pencahayaan

Seperti yang anda tahu, lampu adalah tiga jenis cahaya:

 • hangat;
 • sejuk;
 • semulajadi.

Tetapi mana-mana yang lebih baik digunakan bergantung pada:

 • Bilik pelantikan.
 • Julat keseluruhan pedalaman.

Gelombang sejuk, dengan warna biru muda, secara psikologi menyebabkan persatuan dengan musim sejuk atau awal pagi. Ia membuat kerja dan lebih kerap digunakan di pejabat. Bukan pilihan terbaik untuk dapur, di mana kami berehat di waktu malam.

Cahaya panas hangat, sesuai untuk makan malam buatan sendiri. Ia juga sesuai untuk gamut kuning. Lengkap idyll! Tetapi sedikit dissonant dengan putih di pedalaman.

Universal - ketiga, yang dicirikan sebagai semulajadi.

Tradisional candelier di dapur - subjek tidak praktikal. Dia tidak dapat menggantikan semua lekapan yang diperlukan. Kerana di kawasan kerja di mana kita sedang memasak, kita memerlukan lampu yang kuat yang akan membolehkan semua orang melihat semuanya dengan baik. Chandelier - jangan simpan terlalu jauh.

Tetapi di ruang makan, di atas meja, cahaya boleh menjadi lebih lembut. Dan yang terbaik, dengan keupayaan menyesuaikan kuasa. Sering letakkan beberapa peranti kecil dengan lampu lemah. Termasuk satu, dua atau tiga - mengikut keadaan.

Dalam gaya minimalis

Dalam gaya minimalis

Mungkin cara kompromi - menggunakannya secara terperinci.Ini membolehkan anda terjun ke eksperimen yang menarik, mempelbagaikan dan tidak membelanjakan wang untuk pembaikan besar.

Kuning di pedalaman dapur

Bagaimanakah saya boleh menggunakannya?

9 Skor Jumlah
Warna kuning ceria dan hangat!

Salah satu warna paling cerah dan sunniest yang bagus untuk hiasan dapur. Banyak gabungan yang elegan, gabungan, kontras yang terang yang akan membantu menala dengan cara yang positif. Ini adalah win-win sehingga hari bermula dengan nota gembira. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
8
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Baik untuk kesihatan
 • Membantu memulakan hari dalam mood yang betul.
 • Membuat ruang sempit lebih luas.
Cons
 • Bosan dengan cepat
 • Tidak sesuai untuk orang yang ragu-ragu
 • Dalam jumlah yang besar menjadikan bilik "pengap"
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk