Dekorasi balkoni di Khrushchev: 225+ (Foto) - Idea untuk membuat reka bentuk yang indah

Masalah penggunaan balkoni yang berkesan amat relevan dalam pangsapuri kecil. Reka bentuk loggia di Khrushchev akan membantu untuk menghapuskan kekurangan ruang.

Kandungannya:

Di mana untuk bermula?

Perkara pertama bermula dengan transformasi loggia - kaji selidik plat balkoni. Tanpa analisis keadaan seks Memberi beban ke papak lama boleh berbahaya. Kehadiran sejumlah besar retak dalam plat menunjukkan kecacatan, jadi anda perlu mengambil langkah-langkah untuk menguatkan plat. Kawasan pagar kaca dan perimeter akan meningkatkan beban pada papak, dan reka bentuk mungkin tidak dapat menahan beban. Gunakan mesh tetulang tambahan dan ikat.

Dalam pembaikan langsung, plaster pertama dikeluarkan, tapak dibersihkan, struktur logam lama digantikan dengan yang baru dan diperkuat. Menggunakan kimpalan bahagian logam boleh meningkatkan kawasan wilayah.

Kemungkinan menggunakan balkoni terkunci di Rusia adalah terhad. Oleh itu, item seterusnya - kaca dan penebat tapak. Pilih satu unit kaca dua bilik dengan ketebalan sekurang-kurangnya 32 mm. Pilihan dengan penyingkiran bingkai untuk perimeter plat akan membolehkan anda memainkan kawasan kecil. Bingkai pilihan anda - plastik - pilihan moden dan murah moden dan kayu. Kayu adalah bahan yang lebih mesra alam, pada masa yang sama, bingkai kayu bermutu tinggi lebih daripada 2 kali lebih mahal daripada rakan plastik.

Penggunaan balkoni yang berkesan

Penggunaan balkoni yang berkesan

Sepanjang perimeter tapak ini dilindungi dengan panel sandwic. Lantai juga dilindungi siling.

Lembaga
Jangan simpan pada peringkat ini. Kehilangan haba yang paling ketara berlaku melalui loggia. Pilihan lapisan lantai dan penamat bergantung kepada anggaran: jubin seramik, jubin porselin, lantai laminate, lantai.
kembali ke menu ↑

Ciri-ciri utama

Rumah-rumah Khrushchev, yang dibina antara 1959 dan 1985, mempunyai balkoni yang sangat kecil. Tidak ada saiz standard tunggal, lebarnya ialah 0.8-1.5 m, panjang minimum ialah 2.6 m. Rumah-rumah itu direka selama 25 tahun, tetapi orang masih hidup di dalamnya. Dalam hal ini, lebih baik tidak untuk menjalankan penamat dalaman dengan granit seramik, jubin seramik atau batu yang menghadap.

Pagar lama tidak boleh digunakan sebagai dasar untuk memasang bingkai tanpa penguatan. Adalah lebih baik untuk menggantikan pagar dengan yang baru.

Membuat balkoni kecil

Membuat balkoni kecil

Tutup ruang menentukan teknik reka bentuk tertentu.

 • Dalam penggunaan kemasan warna cahaya, visual teknik ini akan memperluaskan ruang.
 • Di lantai memilih lantai kayu atau cahaya laminate flooring.
 • Untuk titik penggunaan pencahayaan lekapan lampu atau padat kandil itu di atas siling. Lampu besar memecahkan geometri ruang, memisahkannya.
 • Pilih barang padat perabot diperbuat daripada bahan ringan dengan kaki, meja lipat dan rak gantung yang diperbuat daripada logam.
 • Hidupkan balkoni ke dalam rumah hijau. Pada musim panas, kotak dengan bunga boleh diletakkan di luar tapak.

kembali ke menu ↑

Gunakan ruang dengan faedah

Kami mempunyai loggia yang terkurung dalam dimensi, dan saya mahu mengembangkannya sedikit. Kaedah yang paling mudah ialah memindahkan kaca.. Ruang tambahan tidak akan muncul dari bawah, tetapi tidak akan ada kekangan dari atas. Kaedah lain yang menarik adalah balkoni Perancis.

Dalam bahan hiasan menggunakan warna cahaya.

Dalam bahan hiasan menggunakan warna cahaya.

Pembaikan berkualiti tinggi dan hiasan dalaman akan membantu menjadikan ruang yang selesa dan berfungsi. Secara drastik ubah fungsi bilik dan bersemangat dengan penggunaan ruang yang berguna.

Pantry. Di mana-mana apartmen terdapat perkara-perkara yang hanya mendapat di musim atau pada cuti tertentu. Sebuah gudang akan membantu memelihara perintah luar di dalam rumah, menyembunyikan perkara yang tidak relevan di belakang pintu mereka. Inilah cara termudah untuk mengubah wilayah. Anda tidak memerlukan kemasukan wang tunai yang besar, sudah cukup untuk membina rak untuk menyimpan tin.
Lounge atau belajar. Pembaikan di tapak akan memerlukan usaha, masa dan suntikan tunai. Memerlukan penebat dan kaca berkualiti tinggi.
Menggabungkan balkoni dan bilik bersebelahan. Kaedah ini akan membantu untuk meningkatkan ruang berguna apartmen, tetapi ia adalah cara yang paling mahal. Jika anda berfikir tentang menjual apartmen melalui gadai janji bank, maka penggabungan memerlukan kelulusan projek pembangunan semula. Yang paling menguntungkan untuk bergabung dengan dapur, kerana dapur di Khrushchev mempunyai kawasan yang sangat kecil.
Pilih keping perabot yang padat

Pilih keping perabot yang padat

kembali ke menu ↑

Kemasan dalaman

Memandangkan ciri reka bentuk, lebih baik untuk menolak penamat dengan bahan penamat berat. Untuk mengelakkan penyelewengan bingkai, pilih bahan penamat yang ringan. Contohnya:

 • PVC atau MDF.
 • Lapisan.
 • Blok buih.
 • Lapisan gabus.

Kelebihan bahan-bahan ini adalah pemasangan mudah yang boleh dilakukan di rumah..

Panel PVC menahan pendedahan kepada sinar ultraviolet dan mempunyai hayat perkhidmatan yang panjang. Di samping itu, apabila panel plastik polivinil klorida yang tercemar mudah dibersihkan. Lining mempunyai penampilan yang paling menyenangkan. Salah satu kelebihan bahan adalah kemungkinan pemasangan pada kemasan kasar dinding.

MDF mempunyai kualiti hiasan yang tinggi, tetapi tidak bertolak ansur dengan kelembapan. Sebelum meletakkan MDF perlu meletakkan kalis air. Tekstur bahan adalah pelbagai: tiruan batu alam, kayu. Bahan yang paling mahal adalah gabus. Tetapi kelebihannya mengagumkan, ia adalah semulajadi, ia adalah salutan mesra alam dan hypoallergenic, selain ia mempunyai ciri-ciri antibakteria.

Untuk lantai, anda boleh mempertimbangkan pilihan berikut:

 • linoleum;
 • laminate flooring;
 • permaidani;
 • lantai parket;
 • seramik jubin.

Jubin seramik sangat berat, jadi gunakannya di atas dapur dengan berhati-hati. Ia boleh rosak akibat beban yang berlebihan.

Dari sudut pandangan reka bentuk, gaya itu dipilih oleh pelanggan. Biasanya, penamat loggia sesuai dengan gaya apartmen, tetapi boleh dihiasi dengan gaya yang berbeza, contohnya:

 • Mediterranean;
 • desa;
 • Gaya Oriental;
 • tema nautika.

Pilihan gaya hanya terhad oleh fantasi. Untuk setiap gaya unsur yang sama dipilih. Untuk gaya Mediterranean anda memerlukan perabot rotan, produk palsu.

Gaya pedesaan melibatkan penggunaan bahan semula jadi:

 • kayu;
 • jute;
 • kapas;
 • flax.

Sudut untuk berehat

Sudut untuk berehat

kembali ke menu ↑

Selesai salun

Balai ini perlu anda tidak hanya dari dalam, tetapi juga dari luar. Ia patut disesuaikan dengan sempurna fasad di rumah, dan tidak menjadi tempat kelabu yang membosankan di muka bumi. Yang paling banyak digunakan dalam hiasan luar terdapat 3 bahan.

Decking. Bahan murah dengan hayat perkhidmatan yang panjang tidak akan memudar di bawah pengaruh sinaran ultraviolet. Ia mempunyai pelbagai pilihan warna.

Siding. Bahan yang paling popular, yang dibuat khusus untuk hiasan luar. Ia digunakan apabila menghadapi fasad, socles didiami rumah. Terdapat kayu, keluli, vinil, aluminium berpihak.

Panel dinding vinil. Tidak takut sinaran ultraviolet dan pendedahan kepada keadaan cuaca buruk. Ia tidak memerlukan penjagaan khas, harga tersedia untuk kebanyakan belanjawan. Pelbagai warna luas.

Dalam warna musim panas

Dalam warna musim panas

kembali ke menu ↑

Idea untuk balkoni terbuka

Jika di peringkat pembaikan anda telah memutuskan untuk tidak memancarkan laman web ini, maka anda perlu memikirkan apa yang akan berlaku dan fungsinya dalam musim panas.

Lembaga
Jika dimensi loggia membenarkan, kemudian buatkan sofa selesa yang lembut. Biasanya, kekurangan ruang menjadikan anda meletakkan kerusi bukan kerusi.

Satu lagi faktor estetik penting ialah penamat dinding fasad. Ia tidak perlu untuk melabur dalam menyelesaikan banyak usaha, hanya mengangkat wajah kecil.

Perabot di balkoni terbuka mesti menahan hujan, sinar matahari, salji. Serta perabot yang mungkin palsu. Mereka tidak takut kelembapan dan tidak hilang penampilan untuk masa yang lama. Pencahayaan yang digelembung dan karpet melengkapi gambaran keseluruhan.

Lembaga
Pasang grid atau berdiri di sepanjang dinding untuk meletakkan pot bunga dengan bunga. Pada musim panas, di loggia, anda boleh menanam tumbuhan di dalam kotak atau pasu. Petunias, keindahan malam, daisies, marigolds akan menggembirakan anda dengan bunga cerah dan harum mereka sepanjang musim. Sekiranya balkoni sangat kecil, letakkannya di luar loggia, mengamankan pagar.

Penanam bunga suka membawa tumbuhan dalaman ke loggia untuk musim panas. Anda perlu berhati-hati, terutamanya jika anda tinggal di tingkat pertama. Bilik tumbuhan terdedah kepada penyakit yang disebarkan dengan debu jalanan. Bunga tahunan sesuai untuk ruang terbuka. Juga, apabila memilih tumbuh-tumbuhan, bahagian cahaya diambil kira.

Risiko terbakar pada daun dan tunas di bahagian selatan lebih tinggi daripada di sebelah utara. Jumlah matahari bergantung kepada spesies tumbuhan yang ditanam. Pakis paku, ivy tumbuh dari Utara, succulents dan cacti di Selatan. Cahaya yang paling menguntungkan di tingkap Timur, kopi, tumbuhan getah, dan Dieffenbachia berkembang di sini. Barat lebih suka sinter, monstera atau tsiperus.

Berhati-hati mengikat periuk dan kotak dengan bunga, jika mereka jatuh, mereka boleh merosakkan kesihatan orang yang lewat atau merosakkan harta seseorang. Apabila menyiram, pastikan air tidak mengalir ke jalan. Gunakan palet atau periuk untuk ini.

Aksesori akan membantu memberi keselesaan kepada loggias. Pilihan mereka di kedai-kedai besar. Gunakan pasu, asbak, mainan dari apartmen. Kehidupan baru boleh membuat kerusi tergantung di rantai. Ia diikat dengan bolt anchor ke papak, jadi jangan bimbang tentang kebolehpercayaannya.

Hidupkan balkoni, bukan sahaja di tempat istirahat, tetapi juga pukulan foto bertema.

Ramai yang prihatin terhadap pemeliharaan harta peribadi di kawasan terbuka. Satu-satunya penyelesaian adalah gratings. Mereka tahan lasak dan boleh dipercayai, menurut sketsa anda boleh membuat sebarang corak. Cat warna untuk logam pilihan anda.

Bagaimanapun, dalam keadaan bandar, lebih baik tidak menyimpan barang berharga di kawasan terbuka. Ia cukup untuk memasang pintu yang kukuh yang dilengkapi dengan pin yang memanjang ke dinding. Pintu ini tidak boleh dipotong atau dipotong dari engsel. Satu lagi pilihan untuk memelihara apartmen ialah memasang sistem penggera pada tingkap dan pintu loggia.
Aksesori akan membantu menambah keselesaan kepada loggias.

Aksesori akan membantu menambah keselesaan kepada loggias.

kembali ke menu ↑

Kaca

Kaca balkon adalah tindakan yang perlu diselaraskan dan kebenaran untuk dibangun semula. Jika anda ingin melakukan segala-galanya mengikut undang-undang, maka anda perlu menjaga dokumentasi sebelum melakukan pembaikan.

Memelas loggia, anda perlu memilih bahan bingkai. Pilihan kayu, plastik atau aluminium bergantung kepada keadaan teknikal plat, anggaran dan fungsi yang dirancang.

Pokok - bahan yang cantik dan mahal.Penurunan suhu tidak dapat dielakkan dan oleh itu dari masa ke masa akan ada kesukaran dengan membuka dan menutup bingkai. Di samping itu, dari retak yang terbentuk akan meniup udara sejuk.

Plastik adalah yang paling sedia, pengeluarannya dengan mudah akan menjadikan rangka saiz dan bentuk yang diingini. Plastik tidak pudar dari radiasi ultraviolet dan tidak retak dari perubahan suhu. Walau bagaimanapun, plastik murah melepaskan bahan berbahaya ke udara, plastik bukan bahan yang paling mesra alam. Satu lagi kelemahan bingkai tersebut adalah berat, memasang bingkai plastik, jika anda pasti kebolehpercayaan plat.

Reka bentuk pilihan di luar

Reka bentuk pilihan di luar

Profil aluminium mempunyai margin keselamatan yang besar dan berat badan yang rendah. Bahan yang menarik dan cantik.

Terdapat dua cara kaca: sejuk dan hangat.

Kaedah pertama adalah lebih murah, tetapi reka bentuk tidak dapat mengekalkan haba untuk masa yang lama. Suhu walaupun di kawasan yang dilengkapi akan berbeza dari suhu di jalan dengan 8-10 darjah. Kaca sejuk sesuai untuk mereka yang tidak menggabungkan loggia dengan bilik bersebelahan dan menggunakan wilayah hanya pada musim panas.

Stok operasi balkoni yang hangat adalah 30 tahun. Profil tingkap diperbuat daripada polyvinyl chloride dan menyediakan haba di ruang angkasa. Menjalankan penebatan diperlukan.

Apabila glazur loggia terdapat nuansa lain. Sekiranya anda tinggal di tingkat atas, anda perlu menambah kelopak tambahan. Terdapat 2 jenis bumbung: bergantung dan bebas.

Plastik adalah yang paling banyak terdapat

Plastik adalah yang paling banyak terdapat

 • Responden digunakan dalam kes kaca dengan bingkai aluminium. Kelebihan sistem: pemasangan mudah, reka bentuk yang ringan dan boleh dipercayai. Tetapi ia perlu ditutup dengan gofrolist tergalvani.
 • Bebas boleh ditutup dengan bahan bumbung dan dipasang di balkoni bentuk dan saiz apa pun. Bumbung sedemikian dipasang dengan kurungan.

kembali ke menu ↑

Keaslian kaca

Ramai orang tidak menyelidiki kehalusan undang-undang pembangunan semula di apartmen dan kaca balkoni. Sejak tahun 2006, Kod Perumahan telah di tempat di Rusia, di mana terdapat jawapan kepada soalan glazing, dan prosedur untuk mendapatkan kebenaran diterangkan.

Kod tersebut dengan jelas menyatakan bahawa kaca itu dianggap sebagai pembangunan semula, oleh itu mesti diselaraskan dengan pihak berkuasa penyeliaan. Pada masa yang sama tidak menyebut larangan atau kelulusan penyingkiran struktur di luar perimeter papak. Dalam koleksi kod bangunan dan peraturan had had yang ditentukan untuk papak.

Sill sebagai kaunter bar

Sill sebagai kaunter bar

kembali ke menu ↑

Balkoni Perancis

Balkoni Perancis kelihatan bergaya di Khrushchev. Parapet hilang, dan kaca dipasang dari bahagian atas ke bahagian bawah. Sekiranya ulasan ini mengelirukan anda, letakkan gelas khas di baris bawah atau gam dengan filem berwarna.

Kelemahan kaca ini: ketidakupayaan untuk memasang ambang tingkap tanpa kemahiran membaiki, menarik tuan, mereka akan menghadapi tugas ini. Daripada faedah:

 • Dengan kaca seperti itu, bingkai dibawa di luar permukaan papak, yang memberikan penjimatan ruang yang kecil;
 • ia tidak mungkin untuk menggunakan bingkai, bilik akan menjadi lebih cerah. Daripada bingkai, pembinaan khusus ditubuhkan, unsur utama yang tahan lama dan kaca tebal.

Keputusan asal dengan ayunan

Keputusan asal dengan ayunan

Kaca Perancis memerlukan susunan bumbung berasingan dengan penyingkiran kecil. Secara umum, balkoni Perancis adalah versi kaca yang indah dan selesa, ia memberikan banyak cahaya dan visual mengembang ruang loggia kecil.
kembali ke menu ↑

Gabungan dengan bilik bersebelahan

Pangsapuri Khrushchev yang dibina dicirikan oleh sebuah meter kecil. Sudah tentu, saya mahu ruang yang boleh digunakan sekurang-kurangnya sedikit lebih. Dalam keadaan ini akan membantu gabungan loggia dan premis bersebelahan.

Apabila pembangunan semula sering menjadi masalah perbezaan tahap lantai di loggia dan di dalam bilik. Nuansa ini diselesaikan dengan mencurahkan lenturan simen, untuk ini lereng mesti mempunyai margin keselamatan. Walaupun dengan keraguan kecil, gunakan lantai kayu atau buih kayu bertenaga tinggi. Ia boleh memasang paip untuk pemanasan lantai.

kembali ke menu ↑

Dewan

Soalan utama adalah sama ada untuk menggabungkan premis atau tidak. Di satu pihak, ini merupakan kawasan tambahan yang berguna. Di samping itu, walaupun kawasan tambahan kecil dapat meningkatkan geometri ruang dan merealisasikan idea reka bentuk yang luar biasa. Apabila menyahkan pembangunan semula, ruang tamu pangsapuri akan meningkat, yang akan meningkatkan nilainya apabila dijual.

Digabungkan dengan ruang tamu

Digabungkan dengan ruang tamu

Dengan menggabungkan dengan balkoni dalam ruang tamu Terdapat peluang untuk menambah zon baru ke ruang angkasa. Sebagai contoh, untuk melengkapkan tempat yang cerah untuk berehat dan membaca buku. Jika terdapat banyak di dalam dewan kabinet, bahagian itu boleh dibawa ke wilayah loggia. Bagi mereka yang bekerja dari rumah di komputer adalah tempat kerja yang sangat penting.

Menggabungkan bilik akan membolehkan untuk membiarkan cahaya matahari lebih semula jadi ke dalam dewan, yang dalam jangka panjang akan menjimatkan cahaya buatan.

Lembaga

Apa balkoni awak sekarang? Sampah sampah? Menghapuskan perkara-perkara lama yang mengambil ruang yang berguna. Bilik kini bebas bergerak. Letakkan sofa lipat untuk tetamu.

Tetapi kesatuan itu bukan hanya aspek yang positif. Soalan utama ialah wang. Adakah anda bersedia untuk membelanjakan sejumlah besar untuk ini? Pembaikan itu sendiri mahal, kadang-kadang kos membaiki pangsapuri sama dengan atau melebihi harga pasarannya. Kelulusan pembangunan semula mengambil masa 3 bulan hingga setahun, ditambah kos pengesahan, bahan, pembayaran bahan dan buruh pekerja.

Kawasan berguna tambahan

Kawasan berguna tambahan

Dan tentunya senario penggunaan loggia akan berubah. Sekiranya sebelum ini ada basikal, ski atau snowboard, maka sekarang anda perlu mencari penyimpanan alternatif. Seringkali loggia digunakan sebagai tempat untuk pengeringan pakaian, jadi selepas pembangunan semula anda memerlukan sudut baru untuk mengeringkan benda.

kembali ke menu ↑

Bilik tidur

Bilik tidur di Khrushchev adalah rakaman kecil yang berbeza. Satu penyelesaian adalah untuk menggabungkan bilik tidur dan balkoni.. Unit pintu tingkap dibongkar, dan anda mendapat lebih banyak ruang. Dalam keadaan ini, terdapat beberapa nuansa. Jika anda tidak mahu menerima denda dan perintah mahkamah untuk mengembalikan struktur, kebenaran untuk pembangunan semula diperlukan sebelum pembaikan. Menerbitkan pendapat teknikal mengenai kemungkinan pembangunan semula.

Bilik tidur di Khrushchev kecil

Bilik tidur di Khrushchev kecil

Sebelum menghantar dokumen, anda perlu mengetahui bahawa:

 • Dinding bantalan tidak boleh disentuh.
 • Pemanasan radiator pemanasan tidak dibenarkan. Bateri digantung di dinding seterusnya.
 • Apabila merombak plat mengukuhkan struktur. Dalam kesimpulan akan diberikan syarat teknikal yang diperlukan untuk pembangunan semula.
 • Pemanasan balkoni apabila digabungkan sepenuhnya. Dan pada loggia, anda hanya boleh menggunakan pemanasan lantai elektrik. Penggunaan air panas dan pemanasan adalah dilarang.

kembali ke menu ↑

Bagaimana dengan berkesan menggunakan ruang tambahan?

1Pejabat

Sekiranya anda meninggalkan kaca jendela, anda akan mendapat tempat kerja. Sekiranya pembukaan tingkap dikeluarkan, zon ruang menggunakan padat langsir. Untuk menjimatkan ruang, gunakan ambang jendela sebagai meja.

Buat sudut wanita

Buat sudut wanita

2Almari pakaian

Untuk menyimpan barangan anda, membina sistem storan, menambah rak untuk menyimpan beg pakaian, kasut. Gantung cermin dan almari pakaian yang lengkap!

3Boudoir

Di atas balkoni hangat akan ada ruang kosong. Gadis apa yang tidak bermimpi mempunyai tandas jadual? Buat meja berasingan untuk kosmetik anda, cahaya semulajadi akan membantu anda menjaga diri anda.

4Bengkel

Adakah anda bersatu, menjahit, menarik? Melengkapkan zon kreatif untuk anda atau anak-anak anda. Letakkan mesin jahit atau kuda. Mungkin anda suka bermain alat muzik.

Pejabat

Pejabat

5Bilik sukan

Pilihan tambahan susunan ruang adalah ruang sukan.Beberapa simulator kompak, bar mendatar dan tali lompat akan membolehkan anda kekal dalam bentuk pada bila-bila masa.

6Rumah hijau

Penanam bunga amatur boleh dirumah di atas rak. Tumbuhan membersihkan udara, dan beberapa bahan memancarkan yang melawan virus.

kembali ke menu ↑

Dapur

Little one dapur - Masalah sebenar Khrushchev. Apa pereka yang tidak datang untuk menjahit ruang dan menjadikan pemilik merasa berada di dalam bilik yang luas: mereka mengeluarkan peti sejuk di koridor, memasang meja sebelah, membuat sebahagian besar ruang di atas siling.

Lembaga
Gunakan balkoni dapur sebagai pantry makanan, membuat rak mudah dan membawa peti sejuk di luar ruang makan.
Dapur kecil - masalah sebenar Khrushchev

Dapur kecil - masalah sebenar Khrushchev

Selepas kaca dan penebat wilayah, perobohan tingkap pembukaan, bilik akan menjadi lebih besar dan lebih ringan. Gunakan kawasan baru untuk penyingkiran ruang makan dan pengembangan kawasan kerja. Kini dapur mempunyai ruang yang cukup untuk perkakas rumah. Pemilihan perabot yang betul akan menjadikan kawasan itu lebih mudah. Gunakan kerusi yang benar-benar "pergi" di bawah meja.

Satu lagi pilihan untuk balkoni dapur - kaunter bar. Untuk peranan ini sangat sesuai. Sekiranya anda tidak mempunyai anak kecil, maka kaunter bar akan sesuai dengan dalaman yang dikemas kini. Mengeluarkan bangku dan hiasan bar, dengan itu anda membebaskan ruang untuk memperluaskan kawasan memasak dan penempatan peralatan.

kembali ke menu ↑

Idea untuk reka bentuk

Dalam seksyen ini kita akan cuba untuk mencari cara untuk mengatur dan apa yang akan menjadi ruang loggia. Dalam pelantikan loggia mesti ditolak, di atas semua, dari keperluan. Mungkin anda memerlukan simpanan tambahan atau tempat penyimpanan simpang dan persiapan musim sejuk.

kembali ke menu ↑

Rumah hijau

Belok dibaiki di rumah hijau. Pasang ambang jendela lebar terlebih dahulu apabila kaca. Buat gadai janji keluar dari bar, supaya pada masa akan datang akan ada kesempatan untuk menggantungkan pot.

Sesuai untuk syarikat rekreasi

Sesuai untuk syarikat rekreasi

Menjaga tirai roller atau tirai untuk melindungi tumbuhan anda dari selaran matahari. Ia tidak perlu tumbuh hanya tumbuh-tumbuhan dalaman.

Pada musim bunga membesar benih tanaman sayuran untuk taman dan taman dapur. Selebihnya tahun bunga dalam.

Lembaga
Untuk hiasan, gunakan panel dinding moden yang diperbuat daripada kayu atau plastik. Plastik moden mengatasi dengan baik dengan tiruan batu, batu bata, tanpa menimbang strukturnya. Sebahagian daripada dinding rumah menghiasi sesuai dengan reka bentuk loggia. Apabila menamatkan dinding, anda tidak boleh bimbang tentang berat struktur dan menggunakan batu jubin atau hiasan.

Sehingga ruang tidak kelihatan terlalu kecil, jangan kekacauan dengan perabot. Memilih pembinaan logam ringan dan sepasang (atau satu) kerusi. Untuk bersantai dan renungan matahari terbenam perabot ini sudah mencukupi.

Gunakan bunga segar

Gunakan bunga segar

Ketika merancang balkoni baru, fikirkan insolasi. Jangan paksa ruang dengan sebilangan besar peralatan, perabot dan bunga. Jangan menghalang akses ke apartmen ke cahaya semulajadi.

kembali ke menu ↑

Kawasan rekreasi

Masalah utama memilih perabot untuk loggia ialah pemilihan perabot. Perabot siap mempunyai dimensi yang besar, dan hampir tidak mungkin untuk memilih pilihan dari katalog. Satu-satunya cara untuk membuat perabot mengikut saiz individu. Hubungi kedai pertukangan atau buat perabot anda sendiri.

Perabot buatan mempunyai banyak kelebihan. Sebagai contoh, anda boleh membuat rak tersembunyi atau tersembunyi untuk menyimpan item kecil, memilih bahan dan mekanisme mengikut anggaran anda. Kerusi yang berubah akan menjadi tempat tidur mengikut keinginan anda. Di tempat duduk, pertimbangkan penutup sampul untuk menyimpan barang yang berguna. Pencinta gaya-Oriental boleh memikirkan lantai dan membuang bantal di atas lantai.

Tempat yang hebat untuk tinggal

Tempat yang hebat untuk tinggal

Tidak kira anda berdua tinggal di apartmen atau dengan anak-anak, anda boleh berehat dan menikmati secawan kopi atau bersatu. Untuk penginapan yang selesa di balkoni, letakkan perabot rotan yang diperbuat daripada rotan atau rotan. Ia ringan dan mudah alih.Dan di bawah pesanan anda akan menerima perabot mengikut dimensi anda.

kembali ke menu ↑

Kabinet mini

Idea yang sangat baik adalah meletakkan tempat kerja di loggia. Wilayah ini akan menjadi kajian terpencil dengan saiz sederhana. Daripada pro: banyak pencahayaan semula jadi. Pada peringkat pembaikan, anda boleh membuat soket di tempat dan lekapan yang betul. Ia tetap meletakkan meja dan rak untuk menyimpan kertas dan kertas yang diperlukan. Sekiranya kabinet tidak lagi diperlukan, pindahkan rak ke loggia untuk menyimpan rekod. Di balkoni masih ada ruang untuk mengatur sudut santai.

Pejabat yang selesa dan kecil dengan tempat berehat

Pejabat yang selesa dan kecil dengan tempat berehat

kembali ke menu ↑

Bengkel kreatif

Loggia hangat membuka kegunaan baru untuk isi rumah. Satu kegunaan ialah membuat bengkel kreatif. Tempat di mana anda boleh "meletakkan jiwamu" dan memberi jalan kepada impuls kreatif anda.

Letakkan sebuah kuda dan cat atau menyediakan meja istimewa dengan lampu tambahan untuk memotong dan menjahit. Malah balkoni kecil boleh menampung meja memotong dan mesin jahit.
Tempat untuk menjaga linen

Tempat untuk menjaga linen

Reka bentuk balkoni

Idea terbaik

9 Skor Jumlah
Balkoni di Khrushchev - mengembangkan ruang

Balkoni kecil boleh diubah tanpa pengiktirafan. Sekiranya anda mempunyai loggia sedia untuk dibaiki, maka sebelum anda membuka banyak idea apa yang harus dilakukan dan apa yang akan menjadi bentuk akhir. Reka bentuk dan pemilihan bahan penamat - isu kecil. Perkara utama adalah memilih tujuan berfungsi dan memutuskan sama ada untuk menggabungkan loggia dengan bilik bersebelahan. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
8
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • Kawasan berguna tambahan
 • Meningkatkan ruang hidup
 • Keupayaan untuk membuat sudut kreatif atau tempat rehat
Cons
 • Pengesahan lama
 • Kos tunai
 • Pembaikan lama
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk