Bagaimana untuk membuat bilik almari dari dapur dengan tangan anda sendiri? 135+ Projek Foto untuk menganjurkan ruang

Tidak tahu bagaimana menggunakan ruang secara optimum? Di mana untuk meletakkan perkara yang banyak terkumpul? Penyelesaian yang ideal ialah membuat bilik persalinan dari pantri. Contoh reka bentuk, rahsia perkiraan, terima kasih kepada perkara-perkara anda yang sentiasa ada.

Kandungannya:

Ia hebat apabila anda mempunyai bilik persalinan anda sendiri, atau sekurang-kurangnya bilik persalinan yang selesa. Saya masih mempunyai bilik tidur sudut dengan niche yang tidak selesa yang saya ingin menyesuaikan diri dengan almari pakaian buatan sendiri. Tetapi berhadapan dengan banyak pilihan perabot bingkai di satu pihak, dan projek DIY inspirasi di pihak yang lain, saya mula meragui apa yang perlu dibelanjakan untuk menyedari apa yang telah saya ada di kepala saya. Dan bagaimana dengan awak? Jika anda berminat untuk membuat almari pakaian dalam belanjawan minimum, hanya menggunakan kosong dari Leroy Merlin (Amazon, Ikea, senarai itu boleh terus), maka anda berada di sini.

Bilik persalinan dari dapur di Khrushchev

Kehadiran pantri di apartmen adalah harta yang tidak ternilai bagi mereka yang selalu kekurangan ruang. Buat pantry bilik persalinan yang selesa dengan beberapa cara. Sebagai contoh, di pantri Khrushchev boleh diganti almari.

Bilik persalinan di Khrushchev

Bilik persalinan di Khrushchev

Untuk melakukan ini, anda perlu melakukan langkah-langkah berikut:

 • Hancurkan pintu.
 • Keluarkan bahagian.
 • Ukur niche yang dihasilkan.
 • Cari model kabinet yang diingini, atau pilih almari pakaian.
 • Pasang.

Lembaga
Jika pintu akan dibuka ke dalam atau bergerak pada penggelek, maka reka bentuk ini akan menjimatkan lebih banyak ruang, cuba membuat pintu cermin.

Bilik persalinan akan menjadi tidak kurang menarik jika dibuat mengikut pelan lain. Untuk membuat ruang fungsional yang baru dari ruang simpanan, perlu membuat lukisan dan mengemaskini reka bentuk permukaan dalaman dinding. Perlu dibaiki siling. Anda boleh membuat almari pakaian menyala dan pendawaian di dalamnya.

Sudut yang selesa dan berfungsi

Sudut yang selesa dan berfungsi

Jika anda merancang untuk menambah cahaya ke kabinet, cari unit elektrik yang boleh menyediakan sumber kuasa dan merancang laluan kabel. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, panggil juruelektrik berlesen untuk membantu anda menyambung dan memasang cahaya. Beli besar cerminyang dipasang di pintu. Kini anda perlu memikirkan petak yang berlainan.

Lebih banyak ruang harus diperuntukkan untuk perkara yang panjang, kita tidak boleh melupakan bar untuk penggantung. Di samping itu, anda perlu memilih pendirian khas. untuk kasutatas rak di mana topi akan disimpan. Apabila semuanya dilakukan dengan tangan, reka bentuk boleh diubah mengikut keutamaan peribadi.

Almari pakaian itu perlu mengambil kira keselesaan wanita, menyediakan kotak untuk barang-barang kecil. Sebagai contoh, mereka boleh menyimpan kuas, benang, jarum, dan peranti lain.

Secara bijak memperuntukkan ruang

Secara bijak memperuntukkan ruang

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk membuat almari dari slats kayu?

Perlukan lebih banyak ruang di dalam almari? Jika anda mempunyai tapak yang mencukupi dan beberapa kemahiran pertukangan asas, anda boleh membina almari pakaian bilik tidur, bilik tamu, belajar atau lorongyang akan kelihatan seperti dia berdiri di sana sepanjang masa.

Langkah pertama adalah membina bingkai kabinet dan melampirkannya ke dinding sekeliling. Seterusnya akan menamatkan pintu dan memasang pintu ke citarasa anda. Akhirnya boom akan dipasang, atau anda akan menyesuaikan bahagian dalam dengan rod, rak, laci dan apa-apa aksesori lain yang anda mahu.
Fungsian, ruang kecil

Fungsian, ruang kecil

kembali ke menu ↑

Perancangan pembinaan dinding Kabinet

Rancang untuk membina bingkai kabinet 2-by-4 meter menggunakan slaid 2/4 inci, menjadikan kedalaman sekurang-kurangnya 70 cm. Anda boleh membina bingkai dengan salah satu daripada dua cara: membina dinding di atas lantai dan kemudian angkatnya ke tempat atau buatkannya di tempat.

Lebih mudah untuk meletakkan semua elemen bersama-sama lantaijika bilik mempunyai kawasan bebas yang besar untuk bekerja.Tetapi dengan menggunakan kaedah ini, anda perlu membuat pengubahsuaian kecil dalam ketinggian dinding kabinet, kerana mustahil untuk mengangkat dinding 2 m tinggi ke ruang yang tinggi 2 m. Jadi, bina dinding 1 cm lebih pendek daripada ketinggian siling, dan kemudian pasang gasket atau blok nipis di antara panel atas dan siling.

Dalam warna-warna terang

Dalam warna-warna terang

kembali ke menu ↑

Bermula

Pertama, tandakan kedudukan bar atas (dalam "plat atas") dan bahagian bawah (plat tunggal). Di atas siling, tandakan kedua-dua hujung garisan tengah dinding kabinet baru. Ukur 1 3/4 inci (separuh lebar atas 2 hingga 4 bar) di kedua-dua belah setiap tanda. Betulkan garis selari di antara tanda masing-masing dengan kapur untuk menunjukkan kedudukan bar atas.

kembali ke menu ↑

Unsur struktur utama

Kemudian, gantung garisan tali dari setiap hujung garisan dan tandakan titik-titik ini di atas lantai. Betulkan garisan ini dengan kapur untuk menyambungkan titik-titik lantai, yang menunjukkan kedudukan tunggal. Jika kabinet mempunyai dinding sisi, letakkan bahagian atas dan bawah bar juga.

Lembaga
Gunakan segi empat tepat bingkai untuk memastikan ia berserenjang dengan dinding depan. Potong jalur bawah dan atas ke panjang yang dikehendaki.
Ideal untuk keluarga 3 orang

Ideal untuk keluarga 3 orang

Tandakan bar atas dan satu-satunya untuk penempatan pin menggunakan persegi dan pensil.

Letakkan setiap tepi papan atas di pinggir ke satu-satunya, supaya ia menjangkau kedua-dua hujung. Bermula dari akhir yang akan dilampirkan pada dinding yang ada, ukur 1 1/2 inci, dan kemudian lukis garisan pada kedua-dua bilah seperti dalam gambar. Bermula dari hujung ini, ukur dan lukis garis dalam 15 1/4 dan 16 3/4 inci. Selanjutnya, bermula dengan tanda ini, gerakkan 16 inci setiap kali sehingga anda mencapai hujung kedua-dua belah.

kembali ke menu ↑

Bilik persalinan melakukannya dari pantri

Almari pakaian, tanpa mengira sama ada ia terbina dalam atau klasik, sepatutnya mempunyai susun atur rak, laci, penggantung untuk pakaian, dan lain-lain. Kotak hendaklah diletakkan di bawah zon, pada jarak 120 cm dari lantai, untuk melihat bahawa di dalamnya. Almari pakaian boleh menjadi pendek dan panjang, bergantung kepada panjang perkara. Ia cukup untuk memasang baju, seluar, jaket, blaus dalam almari 90-100 cm tinggi, atau membuat dua lantai dengan gantungan - satu di atas yang lain.

Pilihan ini boleh dilakukan dengan tangan

Pilihan ini boleh dilakukan dengan tangan

Bahagian panjang almari termasuk baju dan pakaian yang memerlukan sekitar 150 cm. Para rak boleh diletakkan di mana-mana bahagian dan di mana-mana ketinggian dalam almari.

Bilik penyimpanan bersaiz kecil mudah berubah menjadi almari pakaian pelbagai fungsi dan akan menjadi pilihan yang sangat baik dari segi pangsapuri kecil yang tidak mempunyai ruang yang cukup untuk keselesaan. Ia boleh menyimpan pakaian, barangan isi rumah, pelbagai barangan kecil dan segala-galanya yang mewujudkan gangguan visual. Sekarang semua ini akan tersembunyi dari mata di dalam pantri yang mudah, berubah di bawah almari dengan banyak rak dan niche yang cukup besar untuk apa-apa keperluan.

Buat bilik persalinan anda dengan usaha yang minimum. Untuk melakukan ini, anda perlu melihat teknologi membuat perabot. Di sini kita akan menumpukan pada struktur bingkai, yang dilengkapi dengan gunung.
Almari pakaian pelbagai fungsi

Almari pakaian pelbagai fungsi

Sistem khas terdiri daripada banyak unsur:

 • produk paip;
 • kurungan;
 • rak;
 • pintu.

Anda boleh memesan reka bentuk ini di salon perabot, selepas menetapkan saiz yang diperlukan. Kemudian ia hanya akan mengumpul paip. Oleh itu, bukan sahaja almari pakaian, tetapi juga pameran, rak untuk ruang pejabat dan banyak lagi yang dipasang.

Kelebihan reka bentuk bingkai adalah keupayaan untuk mengubah kedudukan rak pada bila-bila masa.
kembali ke menu ↑

Pilihan almari pakaian

Berpakaian boleh dilakukan dengan drywall. Pilihan ini melibatkan pelaksanaan lukisan di semua peringkat kerja. Sebelum memasang dan menyusun unsur-unsur, adalah perlu untuk mengira dengan tepat saiz semua bahagian dan letakkan data pada gambar rajah lukisan.

Buat reka bentuk - membantu profesional

Buat reka bentuk - membantu profesional

Langkah yang diperlukan
 • gunakan susun atur di dinding;
 • membuat bingkai dari balok kayu;
 • untuk mengatur almari, anda perlu bermula dengan balok, yang akan terletak secara horizontal di sebelah siling. Mereka akan berfungsi sebagai unsur panduan;
 • kemudian buat balok menegak. Jarak mereka dari satu sama lain ditentukan berdasarkan saiz lembaran kering. Ia tidak boleh melebihi 70 cm;
 • dengan bantuan rak rasuk melintang akan dipasang;
 • melapis bingkai drywall;
 • ia adalah sangat mudah untuk menyelesaikan kedua-dua pihak, tidak melupakan penebat haba. Sembunyikan wayar di dalam untuk menyediakan pencahayaan yang berkualiti tinggi;
 • pada peringkat akhir adalah perlu untuk memangkas drywall dari sisi luar dan dalaman, membaiki rak.

Versi padat

Versi padat

Di dalam stor kecil, rak boleh dibuat sendiri. Buat reka bentuk dengan filem pelekat, varnis, cat, atau mengepam venir.
kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk memasang sistem almari pakaian?

Kabinet datang dalam semua bentuk dan saiz, tetapi mereka semua mempunyai satu perkara yang sama, adalah bahawa mereka tidak cukup besar. Tidak kira sama ada almari kecil atau besar, kami pasti dapat mengatasi setiap sentimeter yang tersedia. Akibatnya, tempat kita masih kecil.

Penyelesaian terbaik untuk masalah ini dilihat dalam langkah-langkah berikut:

 • meminimumkan kebaikan yang terkumpul oleh kami (nasib baik!);
 • menetapkan penganjur storan untuk menggunakan setiap sentimeter padu yang lebih baik;
 • menggunakan sistem almari pakaian untuk meningkatkan penyimpanan.

Kabinet datang dalam pelbagai bentuk dan saiz.

Kabinet datang dalam pelbagai bentuk dan saiz.

Sistem almari pakaian membolehkan anda memaksimumkan penggunaan ruang dan memastikan ketersediaan benda. Itu, seterusnya, memudahkan kehidupan kita.

Mereka terdiri daripada beberapa jenis:

 • modular;
 • profesional;
 • digantung.

Sistem modular boleh dipasang oleh pakar almari pakaian, atau anda boleh mengikuti laluan anda sendiri dan memasang set lengkap melamine siap pakai atau panel kayu anda sendiri.

Sistem yang dipasang secara profesional boleh menjadi sangat rasional, cekap dan mahal.Membina sistem lebih mudah diakses, dan kebanyakannya agak mudah untuk memasang dan memasang jika anda mempunyai beberapa kemahiran DIY asas.

Sistem Kansas

Sistem Kansas

Sistem almari gantung juga agak mudah dipasang dan boleh menjadi penyelesaian yang baik untuk beberapa jenis organisasi. Penyelesaian terbaik sering merupakan gabungan beberapa jenis almari sistem yang membolehkan ruang yang tidak standard atau tidak selesa digunakan.

kembali ke menu ↑

Perancangan

Buat rancangan untuk almari anda. Apabila memilih jenis organisasi yang terbaik, tumpukan pada perkara yang ingin anda simpan.Menggunakan ukuran pita, periksa panjang pakaian, mantel, kemeja, blus dan celana dalam limbo. Kemudian ketahui berapa banyak ruang yang anda perlukan untuk kasut, gantung rod, rak untuk pakaian, untuk mencapai keadaan di mana mereka tidak penuh sesak.

Lembaga
Rancang untuk meletakkan perkara yang sering anda gunakan di rak terbuka. Rak teratas sangat bagus untuk produk besar, baju sejuk, topi dan sebagainya.

Buat draf lukisan pada kertas grafik, termasuk dimensi utama. Ia akan menjadi panduan untuk memenuhi keperluan anda. Untuk melakukan ini, anda perlu mengetahui saiz sistem storan yang boleh anda gunakan.

kembali ke menu ↑

Penganjur

Penganjur almari pakaian sederhana direka untuk mengekalkan susunan almari pakaian, saiz 1.5-2.5 meter.

Cara paling mudah dan paling tidak mahal adalah membeli sistem modular kisi, yang termasuk kit untuk saiz yang berbeza. Anda juga boleh membeli komponen individu.

Rak standard tidak sesuai untuk menyimpan barang-barang kecil seperti stoking atau pakaian dalam, dan keranjang mesh kecil ini berguna kepada anda.

Sistem sedemikian mudah dipasang, murah dan tahan lama. Rak yang diperbuat daripada plat keluli, ditutup dengan vinil atau krom, boleh menahan objek berat dan cukup tahan lasak, kerana penentangan terhadap pengembangan dan penyusutan yang wujud dalam rak kayu, serta kendur atau ubah bentuk yang mungkin berlaku dalam model plastik.

Sistem modular kisi

Sistem modular kisi

kembali ke menu ↑

Sistem almari gantung: bagaimana untuk melakukannya sendiri?

Dalam organisasi gantung yang mudah, rak dipasang ke dinding melalui cangkuk, dan sokongan logam pepenjuru dilampirkan pada setiap hujung rak untuk menyediakan sokongan yang meningkat.

Mula dengan membersihkan.Jika ada barang yang tersisa di almari pakaian, tariknya keluar dengan alat pencukur kuku atau alat yang serupa. Sebelum pemasangan apa-apa, anda perlu mengelak lubang dengan dempul dan cat, kerana tahap ini akan menjadi sukar jika anda memulakannya selepas memasang rak.

Sistem penggantungan

Sistem penggantungan

Selalunya ia adalah set yang menjimatkan masa dan wang anda. Jika anda membeli kit, pastikan ia mempunyai semua yang anda perlukan, dan ia datang dengan semua butiran yang diperlukan. Jika anda yakin dalam pengukuran anda, gerudi lubang untuk rak dan kurungan untuk hanya menggantung set yang dibeli di dinding. Jika tidak, anda perlu memotong bahagian dengan gergaji besi.

Terdapat dua jenis rak gantung utama:

 • sesetengah menggunakan trek gantung mendatar dengan pemasangan menegak dengan jarak yang sama antara rak standard yang boleh diselaraskan;
 • jenis lain ialah sistem penggantungan yang tidak dikawal menggunakan kurungan atau tanda kurung.

kembali ke menu ↑

Memasang rak untuk almari pakaian

Dengan sistem gantung yang mudah, rak dipasang pada dinding melalui cangkuk, dan sokongan logam pepenjuru dilampirkan pada setiap rak untuk menyediakan sokongan yang meningkat.

Pilihan perabot bilik

Pilihan perabot bilik

Sebelum memasang, lukiskan dinding di mana anda berhasrat untuk meletakkan strukturnya. Adalah perkara biasa untuk memasang rak ke drywall, tetapi perlu diingat bahawa adalah penting untuk memasang rak ke pin jika mereka tertakluk kepada beban berat.Tukar saiz rak, sekiranya perlu, menggunakan tali pinggang atau hacksaw. Pasang plag getah ke hujung yang dipangkas.

Lubang gerudi sepanjang garis lampiran menggunakan tahap.

 • Letakkan tahap di dinding di mana anda ingin melampirkan rak pertama anda. Lukiskan garis di sepanjang tahap untuk menandakan kedudukan ini.
 • Menggunakan gerudi, buat lubang untuk cangkuk sauh yang melekatkan rak ke dinding. Pengeluar rak mesti menunjukkan saiz lubang ini.
 • Letakkan kait utama di dalam lubang. Ketatkannya dengan ketat. Duplikat langkah ini untuk memasukkan cangkuk lain di hujung rak yang bertentangan. (Sila ambil perhatian bahawa anda tidak perlu menggunakan kait utama jika anda menggerudi secara langsung dengan skru di dinding).
 • Selamatkan rak agar ia duduk di dua kait utama.

Pembinaan sedemikian dipasang di kait ke dinding.

Pembinaan sedemikian dipasang di kait ke dinding.

 • Di pinggir hadapan satu hujung rak, selamatkan bahagian sokongan pepenjuru dengan pendakap. Pastikan rak itu rata, dan kemudian gerudi lubang untuk cangkuk utama, yang ditunjukkan pada asas sokongan pepenjuru.
 • Letakkan kait utama ke dalam lubang ini dan pasangkan skru untuk menetapkan sokongan ke dinding. Ulangi proses ini untuk hujung rak yang bertentangan. (Sekali lagi, cangkuk anchor tidak diperlukan jika anda menggerudi secara langsung).
 • Ulangi arahan ini untuk memasang rak yang tinggal.

kembali ke menu ↑

Pemasangan rak panduan

Untuk kabinet dinding, juga mulakan dengan lukisan di dinding di mana anda menginginkan trek teratas sistem pengawal itu. Rancang untuk melampirkan rak atas pada ketinggian yang boleh diakses dan trek di atasnya, secara mendatar, kira-kira 15 cm di atas.

Rak utama harus berada di tahap yang berpatutan.

Rak utama harus berada di tahap yang berpatutan.

 • Gunakan tahap dan pensil untuk menarik garis 15 cm di atas di mana anda mahu rak atas. Menggunakan pengikat, tandakan lokasi setiap dinding dinding.
 • Pada setiap dinding, potong gantung (mendatar) jalan untuk menyesuaikan lebar kawasan simpanan di kabinet. Ambil pembantu yang akan memegang trek dalam keadaan tetap semasa anda memasukkan skru ke setiap pembukaan yang boleh diakses. Pastikan trek dipasang dengan selamat.
 • Letakkan rak standard (trek menegak panjang yang anda sertakan rak) dalam kedudukan di trek. Adalah lebih baik untuk meninggalkan jarak tidak lebih daripada 10 cm antara akhir rak dan pemegang pertama (peraturan yang sama terpakai kepada pemegang terakhir) dan, jika boleh, pasangkan pemegang di atas lokasi pelekap. Pastikan pemegang dipasang secara menegak, dan kemudian masukkan skru melalui pusatnya dan masuk ke pin (gunakan kait jangkar memanjang jika anda tidak boleh melampirkan pada pin, tetapi perlu diingat bahawa mereka akan menyokong kurang berat).
 • Susun pemegang tambahan pada jarak 40 hingga 80 cm antara satu sama lain, dengan hanya menyisihkannya di sepanjang trek. Sekiranya perlu, potong panjang dengan menggunakan pemotong bolt atau gergaji hujung dan tutup hujungnya dengan penutup hujung getah.

Pasang kurungan dalam rak.

 • Untuk menyokong rak, slaid kurungan ke dalam slot pada rak mengikut rancangan anda. Potong pertama dan pasangkan rak terpanjang. Kemudian ukur dan trim rak pendek yang diperlukan. Betulkan rak pada kurungan.
 • Pasang unit dengan bakul atau rak untuk kasut. Peranti dengan keranjang diperluas mempunyai ketinggian dan lebar yang berbeza. Pasang semula dan pasangkan dua atau lebih klip ke belakang. Pastikan meletakkan klip di mana anda boleh mengikatnya ke dalam pin.

Rak kasut hanya boleh menjadi rak biasa yang terbalik dengan kurungan yang bersudut untuk akses mudah ke kasut.

kembali ke menu ↑

Almari pakaian penjuru

Dalam setiap rumah Terdapat unsur-unsur yang jarang digunakan atau tidak digunakan sama sekali. Sebagai contoh, sudut atau niche. Sekiranya anda menggunakannya secara bijak, anda boleh meningkatkan ergonomi rumah.

Pilihan penjuru

Pilihan penjuru

Di dalam bilik kecil, pilihan yang baik adalah untuk mengatur kabinet sudut. Ia boleh dibuat dengan rak segi empat dengan pintu gelangsar. Anda hanya perlu mengisi dengan rak. Oleh itu, adalah mungkin untuk menggunakan mana-mana ruang di sebuah pangsapuri yang sangat kecil.

Idea untuk menggunakan almari pakaian kecil:

 • tempat menyeterika;
 • bilik dengan sejumlah besar cermin;
 • tempat kerja dengan pelbagai tapak bersepadu;
 • penganjur mudah untuk kasut, ikatan, ikat pinggang, perhiasan.

Bahagian apartmen ini akan merayu kepada semua ahli keluarga, bukan sahaja untuk memilih pakaian dan strok dia di sana, tetapi juga untuk bersara seketika. Ia cukup untuk meletakkan kerusi yang selesa dan lampu di bilik persalinan.

Almari pakaian yang luas

Almari pakaian yang luas

Apabila bilik ganti ternyata terlalu kecil, semasa pembaikan, anda boleh melakukan pengubahsuaian penuh atau separa (untuk menjadikannya berbentuk U atau linear).
kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk berurusan dengan pintu?

Memasang pintu di pintu bilik pantri tidak selalu menyediakan semua keinginan kami, kerana ia terhad kepada sudut dan rakaman kecil. Oleh itu, pilihan yang paling mudah di sini - pintu gelangsar - tidak selalunya sesuai. Saya akan mengambil pilihan pintu tekstil yang bergaya - menggantung pembukaan dengan langsir dalam warna dinding atau sebaliknya. Pintu masuk itu sesuai dengan hiasan apa pun, melembutkan ruang dan akan memenuhi peranan utama yang ditetapkan - untuk menutup bilik dari pandangan dan membolehkannya masuk dengan selesa.

Mekanisme pintu tersuai

Mekanisme pintu tersuai

kembali ke menu ↑

Fikirkan kurang: almari kapsul untuk hiasan

Saya suka idea membersihkan almari saya dan memilih satu set kombinasi kombinasi terhad dalam pakaian untuk pakaian sehari-hari, dan saya memutuskan untuk menterjemahkan konsep itu ke dalam hiasan saya.

Jika anda tidak biasa dengan konsep ini, maka almari kapsul adalah set pakaian yang terhad yang anda gunakan untuk jangka waktu tertentu. Daripada memilih pakaian dari pelbagai produk yang anda miliki, anda boleh mengehadkan diri anda dengan 10 baju, 2 rok dan 5 pasang celana selama 3 bulan. Idea asas ialah dengan mengehadkan jumlah barangan yang anda miliki, anda akan mempunyai lebih banyak wang, lebih banyak masa, dan gaya yang lebih padat.

Siapkan almari pakaian anda terlebih dahulu

Siapkan almari pakaian anda terlebih dahulu

Anda akan mahu mempunyai sejumlah perkara, dibahagikan kepada beberapa kategori utama.

Sebuah almari pakaian mungkin kelihatan seperti ini:

 • 9 pasang kasut;
 • 9 elemen untuk bahagian bawah;
 • 15 elemen untuk bahagian atas;
 • 2 pakaian;
 • 2 jaket.

Jumlah item dan pengedarannya bergantung kepada anda, tetapi saya akan mencadangkan untuk menghasilkan nombor yang akan memaksa anda untuk mengurangkan jumlah barangan yang anda gunakan di rumah anda. Sekiranya anda suka rupa minimalis, anda boleh mengehadkan diri anda dengan 10 mata, tetapi jika anda memilih pilihan yang lebih luas, pilih sehingga 30 mata. Peraturan yang baik untuk bermula dengan mengurangkan semua item anda sebanyak 50%.

Pertimbangkan membahagikan tahun ke dalam empat bahagian dan menyegarkan almari pakaian anda pada musim sejuk (Januari-Mac), pada musim bunga (April-Jun), pada musim panas (Julai-September) dan pada musim gugur (Oktober-Disember).

Hiasan kapsul juga akan mengasah gaya anda. Anda mesti memilih objek yang sesuai dengan baik, yang bermaksud memilih corak, warna dan bentuk benda anda dengan cara yang anda mungkin terlepas dahulu.

Sekatan dalam memilih membantu anda melihat hubungan baru antara elemen, dan juga dapat mengajar anda lebih dalam gaya. Anda mungkin mendapati bahawa anda tertarik dengan nada yang lebih sejuk, atau pada bulan-bulan musim panas anda lebih suka nada merah dan merah jambu.Akhirnya, disiplin hiasan capsular dan merupakan alat yang berguna jika anda ingin menjimatkan wang.

Mempunyai almari pakaian dengan item sandaran, anda boleh mengemas kini almari pakaian anda setiap kali anda merasa bahawa anda agak ketinggalan zaman. Apabila anda tidak melihat sesuatu selama beberapa bulan, mereka mungkin kelihatan seperti idea segar untuk anda dan anda tidak perlu menghabiskan banyak wang untuk menyegarkan gaya anda.

Jika anda membuat keputusan bahawa anda kehilangan sesuatu, jangan tergesa-gesa ke kedai, tetapi tuliskan terlebih dahulu dalam buku nota secara lengkap. Lama kelamaan, anda akan menyedari bahawa anda tidak memerlukannya sebanyak yang anda fikir sebelum ini.
Susun atur loker yang memikirkan

Susun atur loker yang memikirkan

Secara umum, walaupun anda memutuskan bahawa gaya hidup kapsul bukan untuk anda, jarak dekat selama tiga bulan dengan konsep ini dapat membantu anda memberi perhatian lebih kepada gaya, hiasan hiasan dan baki bank anda.

Bilik almari pakaian

Betul mengatur ruang

8.5 Skor Jumlah
Kami sedang mencari tempat untuk perkara kami.

Anda tidak tahu cara menyusun tempat untuk perkara anda dengan betul supaya semuanya sentiasa ada? Kami tahu tentang semua helah yang akan membantu mengalihkan almari anda ke bilik persalinan yang bergaya. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
8
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Pilihan kos rendah untuk menjimatkan keseimbangan
 • Penjimatan ruang
 • Susunan perkara yang luas
Cons
 • Beberapa peluang untuk hiasan
 • Kabinet akan berhenti menjadi sebahagian dari pedalaman.
 • Tidak ada ruang yang cukup untuknya.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk