Wall Hanger lakukan sendiri di lorong: dengan shoebox, dengan rak, dengan cangkuk. Lupakan kekurangan ruang!

Seperti yang diketahui, bukan sahaja teater bermula dengan penyangkut, tetapi juga lawatan ke institusi lain yang kurang bercita-cita tinggi. Setiap suri rumah, tentu saja, mahukan tetamunya mengingati rumahnya bukan hanya dengan makanan berlimpah, tetapi dengan perabot yang unik.

Kandungan artikel ini:

Bukan sekadar elemen hiasan

Buat bahagian dalam pada masa yang sama cantik dan pelbagai fungsi tidak mudah. Tetapi berkenaan dengan gantungan pakaian, kedua-dua perkara ini adalah asas, kerana bilangan meter persegi yang terhad di lorong membuatnya perlu untuk menyelamatkan bukan sahaja bebas, tetapi juga ruang "kerja".

Untuk bilik yang lebih kecil, hanya penggantung lantai yang perlu dipertimbangkan. Kenapa

Pertama, perkara-perkara yang sepatutnya di dalam lorong tergolong dalam tempoh demi musim atau musim sejuk. Jaket, bulu bulu, jaket bawah beratnya banyak, itulah sebabnya penggantung biasa tidak sering mengekalkan berat badan mereka. Dan apabila bukan sahaja mantel ibu bapa digantung pada satu penyangkut mantel, tetapi juga jaket kanak-kanak, jaket hujan tamu, payung nenek - yang paling kuat "pejuang" tidak menahan beban ini. "Betul" penyangkut lantai membolehkan anda meletakkan semua perkara yang perlu, dan masih dapat dengan mudah menahan berat badan mereka!
Kedua, musim sejuk dan musim demi musim kerap berlainan secara dramatik. Tidak mungkin, seperti yang anda ketahui, untuk membiarkan pejuang kategori berat yang berbeza ke dalam cincin. Kes yang sama: jika baju hujan September hang di satu sisi skala, dan mantel bulu rubah berlutut di sisi lain - mekanisme itu akan retak. Dengan mantel bulu yang indah perlu menghapuskan kotoran dari titisan kotoran, dan penyangkut yang tidak stabil perlu lulus untuk pembaikan.
Bahagian dalamannya adalah cantik dan pelbagai fungsi.

Bahagian dalamannya adalah cantik dan pelbagai fungsi.

Ketiga, benda memerlukan ruang dan udara - mereka merana tanpa itu. Kurangnya jarak yang diperlukan antara beberapa perkara hangat mencipta bau yang tidak menyenangkan, jangkitan. Itulah sebabnya penting untuk meninggalkan ruang antara bulu kot bulunya dan, sebagai contoh, kulit domba. Lantai dengan bar yang kuat membolehkan anda meletakkan hampir semua perkara hangat dalam kategori tanpa risiko acuan, plak yang tidak menyenangkan atau bau yang mencekik.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Dewan masuk elegan di rumah (180+ Foto): Bahagian dalaman yang paling bergaya dan berpatutan

kembali ke menu ↑

Di sini, saya hanya ...

Malangnya, versi penggera lantai yang sering dibuat direka untuk saiz besar pangsapuri atau peribadi di rumah, dan penduduk "odnushek" atau "dvukhek" sederhana membenarkan kandungan hanya mekanisme rapuh dinding: padat, tetapi tidak praktikal.

Dalam kes ini, anda boleh mengembangkan reka bentuk anda sendiri atau menyerahkan tugas ini kepada seorang pereka profesional.. Dia akan mengambil kira keinginan anda, jumlah meter percuma di lorong, skema warna dan jumlah pakaian hangat.

Wall Hanger lakukan sendiri di lorong: dengan shoebox, dengan rak, dengan cangkuk. Lupakan kekurangan ruang!

 

 

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk moden almari di lorong: 95+ Foto - Idea untuk pengubahsuaian dalaman

kembali ke menu ↑

Apa pilihan untuk dipilih?

kembali ke menu ↑

Sudut

Penginapan perabot bersama-sama dinding - penyelesaian piawai, tetapi sangat munasabah dalam kes-kes di mana terdapat banyak sudut tepat di apartmen dan beberapa meter persegi. Sudutbiasanya mempunyai bentuk kabinet (selalunya - almari pakaian), oleh itu ia melindungi benda-benda bukan sahaja dari siang hari, bau yang tidak menyenangkan, tetapi juga dari habuk, serta geseran berterusan (tidak mempunyai pengunci pintu), meletakkan pakaian berisiko pencemaran kekal: bertindak pada pakaian hangat anda.

Penyangkut penjuru di pedalaman

Penyangkut penjuru di pedalaman

Siling tinggi di lorong (di bahagian apartmen ini siling boleh mencapai ketinggian 3-3.5 meter) membolehkan anda membuat kabinet, sampai ke siling itu sendiri. Ini membolehkan, sebagai tambahan kepada penggantung secara langsung, untuk mengisi ruang di dalam kabinet dengan pelbagai keberanian yang berguna:

 • rak buka / tutup;
 • laci tarik keluar / laci mudah;
 • kotak / cangkuk.

Penggantung anda bertukar dari bar konvensional ke dalam almari pelbagai fungsi di mana anda boleh menyembunyikan segala-galanya: dari kasut dan payung, dan berakhir dengan jaring untuk menangkap rama-rama atau batang pancing.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Idea reka bentuk moden untuk lorong (+200 Foto) - Berjalan selangkah dengan 2017

kembali ke menu ↑

Sudut cermin

Salah satu jenis sudut, rupa yang membawa ia sedekat mungkin ke almari pakaian (termasuk isu fleksibiliti). Ia masuk akal untuk memasang sebilangan besar cermin di dalam almari hanya jika pencahayaan di lorong anda ditetapkan dengan betul. Jika dikehendaki, anda boleh menambah dinding lampu atau lampu lantai mini, tetapi perlu mengambil kira hakikat bahawa sumber cahaya itu masih tidak mencukupi jika anda mahu memakai make up, contohnya, atau mencuba skirt baru.

Pilihan sudut cermin

Pilihan sudut cermin

Jika anda masih memutuskan untuk memasang cermin, maka anda perlu memilih pilihan yang paling mudah untuk anda: luaran atau dalaman. Cermin luaran hendaklah dibasuh lebih kerap, tetapi tidak akan ada masalah dengan cahaya (jika lampu lain ada). Batin akan berada dalam senja yang berterusan, tetapi permukaan akan tetap bersih. Pilihannya adalah milik anda.

kembali ke menu ↑

Kait penyangkut

Dikenali oleh zaman Soviet, reka bentuk hook-hook kini bertambah baik. Kita semua terbiasa dengan hakikat bahawa cangkuk biasanya terletak di palang, yang dipasang terus ke dinding. Ini menjadikan strukturnya bergantung sepenuhnya pada kekuatan dinding dan kekuatan bahan dari mana ia dibuat. Biasanya penyangkut cuti reka bentuk ini untuk bilik mandi atau bilik simpanan: bilik-bilik ini tidak memerlukan banyak usaha fizikal dari perabot.

Cangkuk kot menjimatkan banyak ruang

Cangkuk kot menjimatkan banyak ruang

Sementara itu, reka bentuk penyangkut baju lantai yang betul, yang mempunyai sedikit cangkuk, membolehkan untuk meningkatkan fungsi, akan membolehkan untuk menyelesaikan beberapa masalah yang berkaitan dengan pertumbuhan rendah penghuni apartmen. Lantai biasanya membayangkan kehadiran rak atas, yang meletakkan:

 • topi;
 • selendang;
 • sarung tangan;
 • payung dan lain-lain perkara penting yang diperlukan.

Ini bukanlah keputusan yang tepat bagi keluarga dengan kanak-kanak atau orang dewasa yang ketinggiannya kurang dari 170 cm: jika seseorang yang tidak dapat mencapai ciri-ciri yang dihargai datang untuk melawat anda, ini boleh meletakkan anda dalam kedudukan yang janggal.

Keputusan untuk meletakkan perkara di rak yang lebih rendah juga menyebabkan beberapa masalah, kerana banyak pangsapuri mempunyai haiwan peliharaan: beret anda mungkin tidak senang.
Panel Hanger - untuk gaya klasik

Panel Hanger - untuk gaya klasik

Dalam kes ini, satu-satunya penyelesaian yang betul ialah sama ada almari tertutup, atau cangkuk khas untuk barangan kecil. Sudah tentu, keseluruhan penyangkut tidak boleh terdiri daripada cangkuk tersebut. Tetapi mereka akan menjadi tambahan hebat kepada unsur-unsur yang sudah ada dalam reka bentuk louse.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk moden lorong di apartmen / rumah (+200 foto): berita terkini 2017

kembali ke menu ↑

Sebenarnya, almari pakaian

Almari pakaian sekarang merupakan salah satu pilihan yang paling biasa, paling mahal dan paling tidak bersifat tidak praktikal. Apa yang ditangkap di sini?

 • Almari pakaian yang standard mengambil terlalu banyak ruang. Ini adalah pilihan yang hebat untuk bilik tidur atau dewan, tetapi terdapat terlalu banyak ruang kosong di lorong. Kebanyakan almari pakaian direka mengikut prinsip tunggal: dua pintu + beberapa rak + beberapa kanistri + beberapa cangkuk. Mana-mana penambahan dianggap berlebihan kerana model ini telah melalui api dan air.

Alas pakaian gelongsor kini merupakan salah satu pilihan yang paling biasa, paling mahal.

Alas pakaian gelongsor kini merupakan salah satu pilihan yang paling biasa, paling mahal.

 • Pemasangan almari menjadikan mereka sangat rapuh untuk zon konflik seperti lorong. Anda boleh bersetuju bahawa apa-apa boleh berlaku di bahagian kecil ruang ini: bola sepak akan memecahkan kaca luar kabinet, kucing akan melompat ke dalam huruf kecil, dan pintu akan ditutup, jiran yang datang untuk garam secara tidak sengaja akan melanda pintu dengan bahunya, dan dia akan melompat keluar dari rut. Struktur bergerak tidak semestinya penyelesaian terbaik untuk bilik-bilik di mana gerakan aktif berlaku.
kembali ke menu ↑

Buka Hanger-Shop

Ini adalah salah satu penyelesaian yang paling konservatif dan paling boleh diterima untuk pangsapuri kecil. Kedai gantung, sebagai peraturan, terdiri daripada modul berikut:

 • beberapa kanopi atas (varian dengan rak terbuka atau model mezanin yang mungkin);
 • beberapa kes kasut yang lebih rendah (rak terbuka atau peti rak boleh ditarik balik juga mungkin);
 • pangkalan dengan pelbagai cangkuk dan palang silang dipasang (terkadang cermin ditambahkan);
 • kedai

Ini jarang logam atau plastik. Reka bentuk unit ini agak lama, tetapi sangat praktikal dilakukan secara eksklusif oleh orang-orang yang tahu banyak mengenai organisasi ruang angkasa. Produk, sebagai peraturan, diperbuat daripada kayu, cangkuk, pangkal dan palang dalam kes ini haruslah logam atau juga kayu.

Model yang luar biasa dengan bangku

Model yang luar biasa dengan bangku

Di samping kekuatan, ia baik untuk pangsapuri di mana orang tua atau orang kurang upaya hidup. Kotoran di sebelah almari pakaian tidak banyak ruang. Kedai gantung lebih padat. Pilihan itu, yang, antara kami, anda mungkin berfikir ...

kembali ke menu ↑

Penyangkut Crossbar

"Minimalisme adalah segala-galanya", frasa ini telah menjadi praktik motto reka bentuk dalaman postmodern. Pangsapuri kecil dengan bilik kecil dan perabot kecil memerlukan penyangkut kecil.

Pada penyangkut, bar sisi boleh menyesuaikan semua yang diperlukan untuk pasangan itu, yang diberikan "odnushka" yang selesa:

 • beberapa lapisan hangat;
 • beberapa jaket turun;
 • baju hujan demi-musim;
 • jaket sukan;
 • rompi;
 • sapu tangan;
 • beberapa topi.

Pada kedudukan di bawah akan memadankan beberapa (6-8) sepasang kasut (untuk satu musim). Benar, kasut perlu dikeluarkan dari semasa ke semasa (penggantian musim panas dan musim sejuk), tetapi masalah yang sama muncul dalam kes almari pakaian.

Ingat kebenaran yang mudah: semakin banyak ruang yang ada untuk sesuatu, semakin banyak perkara yang cuba mengisi ruang ini.
Gaya minimalis

Gaya minimalis

 

Lembaga
Apabila membeli palang, perhatikan bahan dari mana palang silang dibuat, pemegang dan pengikat diri mereka sendiri.Barangan ini dibuat untuk menahan berat jaket dan jaket, namun semua gantungan trempel, yang anda akan berpaut pada barisan palang ini.

Mungkin terdapat tingkat bawah tambahan. rak kasutdibuat dari bahan yang tidak akan terlalu dicap (perhatikan warna).

Memilih jenis, tetapi masih keliru tentang bahan yang akan dibuatnya? Kedua-dua rupa dan ketahanan bergantung kepada bahan.

Apa yang perlu dipilih?

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Almari pakaian terbina dalam dewan: 170+ Foto reka bentuk dan idea. Belajar cara menyusun ruang

kembali ke menu ↑

Plastik, kayu, logam: apa yang lebih praktikal?

kembali ke menu ↑

Plastik

Hangers diperbuat daripada plastik - yang paling tidak praktikal dari semua yang menawarkan kami pasaran perabot. Kekuatan lemah, ketidakupayaan untuk memasang pengencang yang berat dan tahan lasak, kelembutan. Perkara plastik sekarang kurang dan tidak biasa di dalam bilik di mana kanak-kanak boleh.

Model plastik yang menarik

Model plastik yang menarik

Perabot plastik menawarkan jurang penyelesaian reka bentuk:

 • pencampuran warna;
 • keupayaan mencairkan dan mencipta bentuk asal;
 • kelemahlembutan dan gloss.

Hal ini terutama berlaku bagi pengilang almari: perabot yang lebih cantik, semakin cepat pemiliknya. Sementara itu, selepas beberapa bulan, pemilik yang sama perlu mendapatkan kad jaminan keluar dari kotak itu, kerana kabinet plastik atau rak akan menunjukkan wajah sebenar selepas beberapa minggu beroperasi: skru akan terbang, permukaan berkilat akan tercalar, dan lebih buruk lagi: jatuh pintu

Prospek sedih, bukan?

kembali ke menu ↑

Logam

Ketahanan yang baik, tetapi tidak terlalu tinggi kepraktisan - semuanya mengenai kabinet logam. Struktur logam boleh menahan pakaian luar raksasa, dan sedozen kot kulit domba yang paling sukar, dan banyak sepasang kasut ... Bagaimanapun, obsesif yang bersinar dan tindak balas yang terlalu tajam terhadap perubahan suhu mungkin tidak merayu kepada kedua-dua penutup lantai dan penutup dinding terlalu banyak.

Ketahanan yang baik, tetapi tidak praktikal

Ketahanan yang baik, tetapi tidak praktikal

Selalunya, disebabkan terlalu tiba-tiba penurunan suhu (pemeluwapan telah terbentuk pada penyangkut), kelembapan berlebihan mula merosakkan ruang dinding berhampiran penyangkut: kulit kertas dinding"Aliran" plaster, terdapat trek yang tidak menyenangkan di cat. Kadang-kadang parket atau linoleum boleh cacat. Selain itu, ubah bentuk itu tidak banyak disebabkan oleh pemeluwapan seperti berat besar penyangkut: struktur logam berat sehingga beberapa puluh kilogram.

Kekuatan luaran sangat menarik untuk penggantung lantai. Tetapi ciri lorong estetika ini?

kembali ke menu ↑

Pokok

Last but not least, material.

1Pertama, kualiti. Perabot kayu (dari kayu asli, habuk papan daur ulang) diketahui dengan ketahanannya.
2Kedua, interaksi yang baik dengan persekitaran luaran. Pokok ini tidak memberi kesan kepada ubah bentuk dalaman, tetapi masih tidak merosakkan lantai, dinding, siling. "Isparina", "kondensat" - ini adalah kata-kata yang tidak diketahui perabot kayu. Apabila anda membeli penyangkut mantel yang diperbuat daripada kayu tahan lama, ketahuilah bahawa ia tidak akan merosakkan warna dinding anda, tidak akan mengubah bentuk parket dan tidak akan cat langit-langit.
Produk kayu diketahui dengan ketahanannya.

Produk kayu diketahui dengan ketahanannya.

3Ketiga, kayu adalah bahan "sihat". Kecenderungan untuk memperbaiki alam sekitar yang paling banyak dimanifestasikan dalam industri perabot: pedalaman mula membuat bahan-bahan yang mesra alam. Ini bukan pilihan yang paling murah. Tetapi sebaliknya, apa yang lebih selamat untuk kesihatan dan kesihatan anak anda daripada perabot kayu. Bahan semulajadi menjanjikan ketiadaan bau yang tidak menyenangkan - kriteria cukup penting untuk penggantung jenis tertutup. Perkara-perkara musim sejuk yang perlu disimpan di stor stor ini semasa musim bunga musim bunga, bulan musim luruh dan musim panas yang panjang (walaupun mereka dibungkus dalam penutup) menyerap bau yang tidak menyenangkan yang menghasilkan perabot.Untuk pokok yang mesra alam, masalah ini tidak wujud: anda boleh melupakan racun. Pakaian akan menyimpan pakaian perdagangan dan "bau komoditi".
4Keempat, penggantung kayu kelihatan sangat berfaedah, contohnya, dengan papan kekunci atau bakul kayu untuk payung. Sangat sukar untuk memilih yang sesuai untuk skema warna dan reka bentuk tipis untuk perabot yang diperbuat daripada plastik atau, terutamanya, logam. Mereka perlu membeli atau melengkapkan, atau membuat barang-barang individu untuk dipesan selepas anda memutuskan aksen utama (dalam hal lorong kecil, aksen ini hampir selalu menjadi penyangkut). Pokok ini digabungkan bukan hanya dengan produk kayu lain, tetapi juga dengan perabot yang diperbuat daripada plastik dan logam.
Pokoknya kelihatan sangat menguntungkan

Pokoknya kelihatan sangat menguntungkan

Daripada semua bahan yang mungkin untuk penyangkut itu, keutamaan adalah kayu - semula jadi, berpatutan, sihat. Pilihan win-win.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Memilih kertas dinding di lorong dan koridor (50+ Foto): Buat pedalaman rumah dengan tangan anda sendiri

kembali ke menu ↑

Lakukan sendiri

Terutama menarik adalah perabot yang dibuat dengan tangan. Anda boleh membangunkan projek di lorong sama ada secara berasingan atau dengan mengubah bahagian individu dalam pilihan yang sedia dibuat.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Bagaimana untuk membuat penyangkut dengan tangan anda sendiri?

Hanger di lorong

Lakukan sendiri

Ketukkan kotak pensel bawah dari papan lama, atau menghias kanister terbuka atas dengan kepingan kain atau kepalanya yang lain. Macam apa Mari lihat ...

kembali ke menu ↑

Elemen tambahan hiasan

Sebarang perabot memerlukan butiran asas - modul, dan reka bentuk yang menarik. Untuk memastikan ini dapat perkara-perkara kecil yang dianggap tidak penting, tetapi mereka membuat almari anda, penasaran ingin tahu.

Dengan unsur-unsur kain

Dengan unsur-unsur kain

kembali ke menu ↑

Decoupage

Decoupage - kerajinan, pertama kali muncul di Eropah. Pemindahan corak ini (dengan kain yang direka khas) pada permukaan rata atau cacat dengan gam dan varnis. Anda boleh memecahkan semua perkara dan bahagiannya (dalam hal penyangkut, sebagai contoh, pemegang utama). Warna dan corak yang sepadan membantu anda mewujudkan dinamik di dalam bilik kecil dan memberikan keselesaan.

kembali ke menu ↑

Unsur kain

Langsir bunga, pita bukan peninggalan baroque. Reka bentuk dan warna yang berjaya akan membantu anda untuk berjaya memasuki bahagian dalam bilik, sebagai contoh, vas lantai atau kotak mini dengan rahsia. Perkara-perkara kecil ini, yang dijual di mana-mana kios cenderamata, boleh diubah menjadi karya seni kecil dengan bantuan beberapa kepingan kain dan fantasi.

kembali ke menu ↑

Unsur kayu

Seni menggabungkan unsur-unsur kayu dengan betul, membangunkan reka bentuk secara bebas, dan lebih-lebih lagi, memotong keriting akan menjadi bantuan yang baik untuk menghias mana-mana bahagian dalam bilik. Potong sendiri papan, rak, atau mengetuk satu kotak untuk melatih. Segala-galanya tidak seperti yang sukar.

Boleh jadi elemen hiasan

Boleh jadi elemen hiasan

Kami berharap dengan bantuan nasihat kami, imaginasi dan bahan semulajadi anda akan dapat mengembangkan reka bentuk penyangkut lantai. Nasib lorong anda ada di tangan anda!

kembali ke menu ↑

VIDEO: Memilih penyangkut di lorong

Hanger di lorong

Pilihan penyangkut dinding

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 110 gambar)

9 Skor Jumlah
Kreatif di lorong

Masih tidak cukup ruang untuk meletakkan semua pakaian hangat di lorong? Kasut menyekat laluan ke dapur? Daripada kuda yang nyaman di atas kepala anda, mezzanines tergantung dari berat benda memenuhi tetamu anda? Lupakan semua kesukaran ini dan belajar mengatur ruang sendiri! Bagaimana? Kami akan memberitahu anda. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
8
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • Ruang tambahan untuk perkara-perkara
 • Gabungan pelbagai pilihan
 • Pemilihan bahan yang besar
Cons
 • Kos
 • Ruang berkurang
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk