Gabungan kertas dinding dan perabot di pedalaman ruang tamu / bilik tidur / dapur / nurseri. Betapa pentingnya pilihannya?

Menetapkan suasana bilik akan menjadi bahan penamat utama. Selalunya, bahan ini adalah kertas dinding. Terdapat nuansa pada invois, dan pada parameter lain. Tetapi perkara utama adalah memilih warna kertas dinding di pedalaman dengan betul. Proses itu perlu didekati sudah disediakan.

Kandungannya:

Apa yang boleh menjejaskan pilihan warna?

Ia tidak diterima untuk membuat semua bilik di rumah dalam gaya yang sama.

Mereka perlu dipisahkan dari satu sama lain. Ini dilakukan dan menamatkan bahan. Segera anda perlu fikirkan - bagaimana ruangan itu akan digunakan? Untuk ruang tamu keadaan normal adalah keadaan yang menyeronokkan, mudah. Tetamu biasanya berkumpul di sana. Pemilik apartmen mempunyai tugas mewujudkan persekitaran yang terang supaya tetamu tidak bosan.

Pilihan warna

Pilihan warna

Keadaan yang bertentangan dengan bilik tidur.Di dalam bilik tidur kebanyakan masa yang dibelanjakan pada waktu tidur, masing-masing, harus menjadi suasana yang tenang. Anda tidak boleh menggunakan warna di bilik tidur, yang memberi rangsangan tenaga dan menindas kemalasan. Dengan persekitaran sedemikian tidak akan berfungsi untuk berehat. Tidak mustahil untuk membuang soalan tentang dimensi. Bahan penamat memainkan peranan penting dalam persepsi visual ruang. Terdapat helah yang meningkatkan ruang. Ada cara untuk mengimbangi bilik yang terlalu luas. Ia hanya penting untuk tidak mengelirukan warna.

Warna Provence sesuai untuk bilik tidur.

Warna Provence sesuai untuk bilik tidur.

kembali ke menu ↑

Ciri pencahayaan

Pilihan warna juga dipengaruhi oleh ciri-ciri pencahayaan. Apabila tingkap pergi ke sebelah utara, ini membawa kepada pencahayaan yang berkualiti rendah. Pencahayaan berkualiti rendah perlu diberi pampasan. Tidak cukup untuk meletakkan lampu. Ia juga perlu memilih warna bahan dengan betul.

Lembaga
Untuk mengelakkan ketidakselesaan di dalam bilik gelap dengan lampu off, anda perlu menggunakan warna cahaya. Adalah dinasihatkan untuk tidak menonjol dari gaya.
Warna yang sama akan menambah cahaya ke bilik anda.

Warna yang sama akan menambah cahaya ke bilik anda.

Anda tidak boleh menggunakan tanpa sebab kerana mereka suka teduhan atau perhiasan. Sesetengah gaya dalam hal ini adalah ketat, misalnya, ia adalah barok atau klasik. Terdapat sedikit masalah dengan kemodenan bersyarat, tetapi ada juga keperluan di sini. Mereka menjejaskan kecerahan. Anda perlu dapat menggabungkan dengan cekap. Anda tidak boleh menggunakan warna berbeza dalam komposisi yang sama. Adalah penting untuk memerhatikan keharmonian di mana-mana.

Warna kertas dinding harus selaras dengan perabotnya.

Persoalan kepraktisan tidak dapat dielakkan. Kotoran pada warna putih kelihatan kuat. Untuk bilik tidur atau ruang tamu, ia tidak begitu penting. Faktor ini lebih penting. untuk dapur. Siling dan dinding mencemari ada lebih cepat. Kedekatan dapur, panas dari ketuhar, memasak, kekurangan ruang bebas - semua ini membuat dinding sangat terdedah.

Lembaga
Anda perlu memilih bahan praktikal.

Rawat ini dan ke bilik kanak-kanak. Kanak-kanak secara tidak sengaja boleh mencium atau menulis sesuatu pada mereka.

Praktikal di dapur di atas semua

Praktikal di dapur di atas semua

Faktor utama adalah lokasi bahan. Untuk satu, lebih baik ia terletak di dinding. Lain berasa lebih di rumah di siling. Ia perlu mencuba naungan terlebih dahulu, walaupun sebelum melekat. Ini akan membantu memahami ketepatan pilihan.
kembali ke menu ↑

Nuansa pilihan untuk dewan

Di dalam bangunan, terdapat empat faktor yang mempengaruhi pilihan warna bahan:

 • Perlu melihat orientasi relatif terhadap arah dunia.
 • Tingkat gaya dalaman.
 • Tentukan jika terdapat perabot berwarna-warni.
 • Perlu berpegang pada citarasa anda.

Hitam akan menjadikan bilik itu bergaya

Hitam akan menjadikan bilik itu bergaya

Kadang-kadang ruang tamu adalah pelbagai fungsi. Dalam erti kata biasa ruang tamu diperlukan untuk masa lapang. Dapur digunakan untuk makan, dan bilik tidur digunakan untuk tidur. Jika semua tindakan ini akan dilakukan di ruang tamu, maka fleksibiliti akan menjadi faktor penting.

 • Perlu diingat bahawa di ruang tamu orang makan, yang bermaksud bahawa peluang pencemaran meningkat. Kanak-kanak akan bermain di sana, jadi mereka perlu mewujudkan persekitaran yang menyeronokkan.
 • Juga akan ada mimpi. Oleh itu, juga mustahil untuk mengatasi dengan kecerahan. Tidur biasanya dengan warna-warna terang tidak akan berfungsi.
 • Ruang perlu diperuntukkan secara berasingan. Tetapi tidak ada perbezaan jelas. Ini amat sesuai dalam keadaan di mana bahan perlu diubah dalam beberapa bilik sekaligus. Setelah berpindah dari bilik pucat ke arah yang cerah, mata mungkin akan mula mengamuk. Ini tidak boleh dibenarkan.

Kekunci rendah dan pada masa yang sama cetakan yang cerah dan bergaya

Kekunci rendah dan pada masa yang sama cetakan yang cerah dan bergaya

kembali ke menu ↑

Gabungan warna perabot dan bahan penamat

Pemilihan berlaku selepas pembelian perabot. Wallpaper harus sama ada perabot teduh, atau menekankannya. Perhatikan perhatian mereka tidak seharusnya. Urutan ini hanya dijelaskan. Ia lebih mudah untuk mendapatkan yang baru daripada mengubah sepenuhnya perabot. Jika kontras perabot gelap, maka anda harus menggunakan cahaya. Warna-warna hangat seperti pir, mustard, pasir dibenarkan.

Nada sesuai untuk perabot

Nada sesuai untuk perabot

Peraturan ini tidak bermain dalam arah yang bertentangan.

Lembaga
Perabot putih tidak semestinya teduh kertas dinding gelap.

Perabot putih memberikan kebebasan yang hampir lengkap dalam memilih.

Anda tidak boleh mengambil kertas dinding putih, sebaliknya ia akan bergabung dengan latar belakang.

Warna boleh:

 • ungu;
 • zamrud;
 • nilam.

Warna kuning muda akan memberikan suasana yang tenang di dalam bilik.

Jika terdapat perabot berwarna coklat atau kemerah-merahan di dalam bilik, ia adalah bernilai menggunakan yang gelap.

Perabot Cherry akan digabungkan dengan:

Gamma yang serupa dicipta untuk bersorak

Gamma yang serupa dicipta untuk bersorak

Terdapat cadangan di Internet - kertas dinding boleh menjadi pucat. Petua ini lebih sesuai untuk bilik tidur daripada ruang tamu.

Kini ia adalah bergaya untuk membeli perabot biru. Dalam penampilan, ia kelihatan bergaya, mahal. Biru tidak membosankan. Latar belakang bilik bergantung pada tujuan ruang tamu. Penggunaan ruang tamu untuk bersantai memerlukan penggunaan merah atau kuning.

Untuk bersantai, anda perlu menggunakan kertas dinding:

 • beige;
 • krim;
 • biru muda.

Perabot Peach tidak biasa digunakan. Apabila membeli barangan warna pic anda perlu membuat latar belakang di dalam bilik lebih terang. Ini adalah kes apabila latar belakang yang terang akan membantu menyerlahkan perabot. Elegant dengan pic kelihatan:

Blue tidak pernah mengganggu

Blue tidak pernah mengganggu

kembali ke menu ↑

Nuansa lokasi

Harus diingat tentang sisi lokasi ruang tamu ketika membeli bahan. Apabila sebelah timur atau barat, tidak kira di mana tingkap dipasang.Ini tidak terpakai kepada situasi di mana tetingkap disekat oleh pokok tinggi. Kemudian mungkin terdapat masalah dengan pencahayaan bilik. Masalah berlaku pada tingkat pertama ketika tingkap ia menghadap ke selatan atau utara atau apabila pemandangan tingkap diganggu oleh pokok. Kemudian boleh terdapat dua pilihan: apabila tidak ada cahaya yang cukup atau ketika terlalu banyak cahaya.

Kertas dinding terang untuk bilik dengan cahaya yang sedikit

Kertas dinding terang untuk bilik dengan cahaya yang sedikit

 • Sekiranya terdapat sedikit cahaya di dalam bilik, dan tingkap menghadap ke utara, ia bermakna bahawa cahaya akan sangat sedikit pada musim panas. Pencahayaan berasal dari cahaya cahaya langit. Kelabu atau biru tidak boleh digunakan. Warna-warna ini akan bertepatan dengan bayangan langit pada musim sejuk dan musim panas, masing-masing. Anda tidak boleh menggunakan warna pucat, kontras sejuk. Anda boleh menyimpan ruangan dengan kertas dinding dengan warna terang.
 • Terlalu banyak cahaya juga menyakitkan. Mata terluka, anda tidak boleh menumpukan perhatian kepada apa-apa. Kemudian anda perlu menggunakan yang sejuk. Ini khaki cahaya, abu-abu kelabu. Latar belakang gelap dibenarkan.

Tidak mustahil untuk menambah merah atau kuning ke bilik asal yang terang. Sinar akan dipantulkan dari mereka, dan mata akan lebih tayar lagi. Dari neutral berdiri putih.
Untuk bilik-bilik dengan siang hari yang baik

Untuk bilik-bilik dengan siang hari yang baik

kembali ke menu ↑

Nuansa psikologi manusia

Merah
Ketepatan pilihan mempengaruhi sama ada seseorang mahu berada di dalam bilik atau tidak. Untuk ruang tamu dianggap ideal merah. Dia akan memberikan suasana perayaan, memberikan tenaga. Untuk masa yang lama untuk berada di dalam apa-apa bilik adalah sukar. Untuk penginapan yang jarang berlaku di dalam bilik, naungan merah akan dilakukan. Ia tidak sesuai untuk bersantai, tetapi sebaliknya - warna memberi kekuatan untuk kerja selanjutnya.

Kuning
Adalah dinasihatkan untuk tidak menggunakan hanya merah, tetapi mencairkannya dengan warna neutral.. Kuning lebih tenang. Kehadiran kuning akan memberikan suasana suasana keluarga. Ini boleh termasuk warna emas. Ia juga memberi kuasa tertentu, tetapi warna itu tidak begitu agresif. Emas pucat dan jagung boleh dimasukkan dalam kategori ini.
Suasana suasana keluarga

Suasana suasana keluarga

Biru
Untuk mewujudkan persekitaran yang tenang harus digunakan biru. Mereka bertindak sebagai penstabil tekanan dan saraf. Penggunaan berlebihan biru dalam hiasan akan membawa kepada fakta bahawa tetamu akan mula merasa tertekan. Jika tingkap menghadap utara, anda boleh menggunakan warna biru cerah. Dia merujuk kepada panas.

Hijau
Bersekutu dengan alam memberi hijau. Ada yang boleh mengaitkannya dengan musim bunga, dengan daun, dengan hutan. Seperti biru, hijau mempunyai kesan menenangkan pada orang. Ruang tamu dengan hijau boleh digunakan untuk meditasi. Bergantung pada sisi susunan sisi, suhu teduh hijau dipilih. Langit beige walaupun dianggap klasik, tetapi anda boleh keterlaluan, dan kemudian ruangan akan menjadi membosankan. Dia tidak memberikan sebarang kuasa, tidak menjejaskan mood.
Gabungan beberapa tekstur hijau

Gabungan beberapa tekstur hijau

Beige
Anda boleh menggunakan krim sebagai latar belakang neutral.. Trend trend adalah penggunaan kelabu. Ia juga termasuk semua warna. Jika warna perabotnya terlalu tepu, atau perabotnya mengambil banyak perhatian kepada dirinya sendiri, maka ia boleh dibayangi oleh kertas dinding kelabu. Bahan-bahan dengan sejuk secara organik mencari bilik dalam gaya berteknologi tinggi dan untuk premis industri.

Bergantung kepada gaya dalaman:

 1. Dengan minimalism, anda perlu menggunakan warna monokrom. Selain putih, ia adalah kuning dan kelabu.
 2. Untuk gaya negara, kuning, biru, dan merah dianggap asli.Dan sesuai untuk kedua-dua warna kaya dan halus.
 3. Dalam gaya provensi perlu memberi tumpuan kepada warna musim bunga. Ia berwarna merah jambu, krim, warna lavender.
 4. Untuk berteknologi tinggi, kedua-dua gulungan kelabu cerah dan neutral sama-sama sesuai. Di sini anda perlu menganalisis bagaimana perabot kelihatan dalam amalan.
 5. Untuk pedalaman klasik, anda memerlukan warna neutral klasik. Anda boleh menggunakan latar belakang pastel. Tidak ada bahan cerah di sini.
 6. Dalam gaya Skandinavia juga tidak selamat datang dengan kertas dinding dengan gamley motley.
 7. Gaya fusion berdiri. Perlu menggunakan gulungan dengan warna yang berbeza. Untuk melembutkan gulungan tersebut memerlukan perabot berwarna coklat atau putih. Dinding boleh ditampal dan kertas dinding emas.

Wallpaper dalam gaya Provence

Wallpaper dalam gaya Provence

Gaya Fusion

Gaya Fusion

kembali ke menu ↑

Komitmen Feng Shui

Orang-orang yang percaya kepada ajaran Timur berminat dengan falsafah Feng Shui, maklumat berikut akan membantu.

Mengikut falsafah ini, terdapat beberapa elemen, dan apabila mengatur bilik, perlu untuk memisahkan unsur-unsur ini..

Kayu tidak boleh bertembung dengan logam, api dengan air. Setiap elemen mempunyai arah sendiri dan set warnanya sendiri.

 • Pilihan arah keluarga melibatkan penggunaan warna merah dan hijau.
 • Untuk kerjaya, hitam dan biru adalah baik.

Ia juga penting untuk mempertimbangkan di mana sektor apartmen ruang tamu terletak.

Menemukan sebuah bilik di sektor utara memerlukan pemeliharaan unsur Air. Kemudian kertas dinding harus berwarna biru atau hitam. Adalah penting untuk memilih warna panas yang berwarna biru atau hitam. Warna gelap akan menjadikan bilik suram lebih muram. Putih neutral dibenarkan.

Karier hitam yang mesra

Karier hitam yang mesra

Untuk bilik di sektor barat peraturan lain. Terdapat warna kuning, emas, kelabu. Untuk utara dan tenggara, anda mesti menggunakan terakota dan oren, kerana ini adalah warna bumi.

Untuk bilik timur perlu menggunakan hijau. Ini adalah unsur pokok. Untuk bilik yang terletak di selatan anda perlu menggunakan segala yang menyerupai warna Api. Ia merah, oren, ungu. Tetapi falsafah tidak melarang penggunaan naungan hijau untuk hiasan dinding.

Hijau - unsur pokok itu

Hijau - unsur pokok itu

Untuk ruang tamu di tengah-tengah apartmen tidak ada banyak pilihan - ini adalah warna merah dan coklat.
kembali ke menu ↑

Pilihan untuk bilik tidur

Untuk bilik tidur, anda perlu memberi tumpuan kepada fakta bahawa hari akan bermula dari bilik ini. Dan pada kertas dinding warna apa yang digunakan, bergantung pada mood orang itu. Segera ia harus diperhatikan - warna agresif adalah dilarang. Tidur yang berkualiti tidak akan, dan menjengkelkan membawa kepada kekecewaan dan pertengkaran. Terlalu kecil juga tidak akan membawa kepada apa-apa yang baik, kerana bilik tidak harus menjadikan seseorang menjadi makhluk malas.

Segera ia patut mempertimbangkan pemilihan warna yang popular:

Blue relaxes and melegakan

Blue relaxes and melegakan

 • Seringkali pilih biru, kerana mereka tenang, walaupun mereka sejuk. Anda hanya boleh menggunakan biru, tetapi tidak biru. Blue hanya dibenarkan untuk bilik-bilik yang padat - ia dapat mengembangkannya secara visual.
 • Suasana hijau sangat sesuai untuk bilik tidur. Warna memberikan emosi yang menenangkan, melegakan tekanan, membolehkan anda berehat.
 • Universal bukan untuk apa-apa tajuk sebegini - mereka boleh digunakan di mana-mana sahaja. Dengan putih, anda boleh menggabungkan apa sahaja. Bilik akan menjadi cahaya, terbuka, tetapi jika terdapat warna lain bersama-sama dengan putih. Dengan hanya putih akan menjadikan bilik tidak berwajah. Untuk bilik tidur yang lebih kecil ini adalah pilihan yang baik. Ia menggabungkan dengan warna yang paling popular. Ini boleh digunakan di bilik tidur dengan pencahayaan yang kurang baik.
 • Penggunaan kuning mengimbangi kelemahan ini. Seperti putih, coklat boleh dikaitkan dengan warna universal. Sebenarnya ia tidak akan lulus. Ia berfungsi sebagai yang positif. Di dalam bilik ini, anda boleh berehat.

Brown - naungan universal

Brown - naungan universal

kembali ke menu ↑

Adakah terdapat warna yang bercanggah untuk bilik tidur?

Ada beberapa warna dalam keadaan tertentu boleh digunakan di bilik tidur. Tetapi anda perlu segera membuat tempahan - warna bercanggah. Sebagai contoh, ini adalah kertas dinding merah. Inilah warna pencerobohan, kepimpinan dan dominasi. Dia suka pemimpin, orang mudah pergi. Warna lebih kerap digunakan di ruang tamu, tetapi ia juga boleh digunakan di bilik tidur. Tetapi kertas dinding merah perlu dicairkan dengan kemasan cahaya.

Biru sejuk. Ia mesti dicairkan. Jika tidak, kertas dinding biru akan menyebabkan kesedihan dan kemurungan. Bagi bilik tidur kecil yang dilarang.

Blue untuk bilik besar sahaja

Blue untuk bilik besar sahaja

Hitam mampu menolak tepu, jadi mesti ada interspersed beige atau white. Bahagian dalaman hitam sepenuhnya untuk bilik tidur tidak dibenarkan.
kembali ke menu ↑

Sebelah dunia untuk bilik tidur

Bagi ruang tamu, untuk bilik tidur, bahagian-bahagian dunia memainkan peranan besar. Terutama jika pemilik apartmen berminat dengan feng shui. Jika tingkap menghadap ke selatan, maka tidak akan ada masalah dengan cahaya. Selepas makan malam akan ada terlalu banyak cahaya, jadi ia perlu diserap:

 • biru;
 • ungu;
 • terracotta.

Semua peraturan yang disenaraikan hanya berkaitan dengan bilik tidur yang luas. Gelap untuk bilik tidur yang padat tidak perlu digunakan. Apabila anda keluar dari tingkap ke sebelah utara akan ada kekurangan cahaya. Kemudian buka langsir tidak banyak akan membetulkan keadaan. Anda perlu menggunakan kertas dinding kuning, emas atau kuning.

Gaya bohemian

Gaya bohemian

kembali ke menu ↑

Gabungan kertas dinding dan perabot berwarna

Adalah lazim untuk merancang skala umum terlebih dahulu supaya dalam praktiknya tidak terdapat gabungan bahan dan perabot yang terus terang.

 • Untuk cahaya perabot perlu mengambil bahan untuk dipadankan. Kertas dinding sedemikian boleh menjadi kertas dinding emas, putih dan kuning air. Di dalam bilik-bilik dengan dinding besar anda boleh bermain di sebaliknya. Iaitu, anda boleh menggunakan perabot hitam dan kertas dinding putih dan sebaliknya. Warna yang hangat dan sejuk tidak dapat dicampurkan dalam sebarang keadaan.
 • Bagi perabot gelap, ia merujuk kepada perabot yang hangat. Oleh itu, warna sejuk dalam kertas dinding tidak boleh digunakan. Warna yang sesuai adalah putih, pasir, oker, coklat. Perabot harus bertindak sebagai bahan sekunder, sementara kertas dinding akan menjadi elemen utama.

Terdapat juga beberapa penyelesaian berani yang membolehkan anda menambah beberapa warna cahaya ke pedalaman yang membosankan. Anda boleh cuba menggabungkan pelbagai jenis kertas dinding. Intinya ialah anda perlu menggunakan struktur gambar yang sama. Warna boleh menjadi apa-apa. Anda boleh membuat kedudukan menegak atau mendatar, serta memasukkan dan niche.

Jalur mendatar adalah baik untuk bilik zon.

Jalur mendatar adalah baik untuk bilik zon.

Untuk kawasan pengezonan digunakan jalur mendatar. Di bawah premis itu digunakan kertas dinding gelap dengan corak yang dinamik. Di bahagian atas bilik akan menjadi nada tenang. Jalur menegak boleh dibuat monophonic. Lebar jalur boleh dipilih sama seperti dimensi katil. Bahan boleh, bagaimana untuk mencapai siling, serta pergi untuk itu. Sisipan diperlukan untuk memperuntukkan ruang. Selalunya memperuntukkan kawasan di atas katil.

Lembaga
Sekiranya terdapat ruang khusus di dalam bilik, maka ia patut dibuat sama seperti dinding lain.
kembali ke menu ↑

Untuk dapur

Dapur mempunyai keperluan yang sama untuk pilihan kertas dinding. Ia adalah perlu untuk mengambil kira tahap pencahayaan, saiz bilik. Kekurangan pencahayaan biasanya dikompensasikan oleh gamut hangat dalam kertas dinding. Ini adalah:

 • beige;
 • berkrim;
 • kertas dinding kuning.

Teduh panas tidak diperlukan jika terdapat banyak cahaya di dalam bilik. Di sini anda perlu memilih neutral.

Ini adalah pilihan:

Warna sejuk yang disejukkan sesuai. Mereka akan memberikan dapur suasana yang selesa.

Nada baik untuk dapur besar

Nada baik untuk dapur besar

Lebih agresif merah untuk dapur dianggap sebagai warna yang berani. Ia boleh menyebabkan kerengsaan jika anda keterlaluan dengan tepu. Merah adalah warna orang yang yakin.Falsafah feng shui mengatakan bahawa cahaya merah dapat meningkatkan selera makan. Sekiranya anda mendekati masalah dari sisi ini, maka kertas dinding merah untuk dapur akan berguna.

Lembaga
Adalah lebih baik untuk mencairkan kertas dinding merah dengan sisipan hitam atau perabot hitam.

Warna sejuk direka untuk menenangkan. Tetapi untuk dapur, mereka tidak sesuai. Di dapur, perkara utama adalah untuk menyebabkan selera makan, dan biru tidak menjejaskan proses ini. Ia tidak menambah kecanggihan dan biru, tetapi jika tingkap menghadap ke selatan, mereka memberi banyak cahaya. Pencahayaan yang berlebihan boleh dipadamkan oleh kertas dinding dengan nada biru. Dengan rupa biru dan warna merah dan putih.

Cetak untuk meningkatkan selera makan anda

Cetak untuk meningkatkan selera makan anda

Terdapat risiko bahawa sisipan merah yang besar akan mengganggu komposisi. Hijau dilihat dengan baik di mana-mana. Untuk dapur seperti naungan sesuai. Ia mempunyai kesan positif terhadap keadaan mental. Ini termasuk zamrud hijau dan zaitun. Pear dan pistachio dikaitkan dengan kecantikan semulajadi.

Jika hijau mempunyai naungan yang halus, maka wallpaper ini boleh digabungkan dengan aksen kuning dan kuning.

Gabungan ini membolehkan anda mencapai suasana yang mesra. Untuk dapur sangat penting. Hijau boleh menjadi hanya satu dinding di dapur - ini akan membantu menyerlahkannya.

Suasana mesra

Suasana mesra

kembali ke menu ↑

Helah reka bentuk

 • Sekiranya tidak ada pemikiran istimewa di kepala anda, anda sentiasa boleh menggunakan kertas dinding putih. Anda boleh menggabungkan kertas dinding putih dan gelap. Kertas dinding putih di dapur padat adalah klasik. Seting salji putih membuat bilik mudah. Anda boleh menggunakan kertas dinding putih sebagai latar belakang teduhan. Kemudian fokus pada oren, zaitun atau bahkan merah.
 • Untuk menyelesaikan masalah siling rendah boleh memasang kertas dinding dengan jalur menegak. Warna boleh menjadi apa-apa. Anda boleh memperluas bilik di sisi dengan kertas dinding dengan jalur melintang.

Jalur menegak untuk siling rendah

Jalur menegak untuk siling rendah

 • Terlalu berwarna tidak sesuai untuk dapur. Mereka akan bosan dengan cepat, dan akan mula mengganggu dan bukannya sila.
 • Sorot warna yang terang lebih baik dari satu dinding, tetapi semua dinding di dalam bilik.
 • Jika terdapat angka yang cukup besar, maka warna haruslah bersifat neutral.
 • Jika tiada apa-apa idea khusus tentang warna, anda boleh memilih warna hijau.
 • Apabila perabot di dalam bilik itu mempunyai bentuk yang mudah, dan tekstil sama mudah, lebih baik memilih kertas hias dengan perhiasan.

Untuk perabot cerah dan aksesori cerah di dapur memerlukan unsur teduhan. Elemen ini harus menjadi kertas dinding dengan naungan cahaya. Corak dalam kes ini tidak diperlukan.
kembali ke menu ↑

Untuk tapak semaian

Terdapat perbezaan ketat mengikut umur kanak-kanak, dan juga mengikut jantinanya. Dalam tiga tahun pertama kehidupan kanak-kanak, warna pastel harus mengelilingi kertas dinding. Warna-warna yang merengsa tidak dibenarkan. Dalam tempoh tiga hingga enam tahun, kanak-kanak memerlukan tanggapan dan emosi yang jelas. Anda boleh memilih yang paling terang.

Sorotan yang terang di dapur

Sorotan yang terang di dapur

Menurut imej terdapat satu nuansa. Mereka tidak sepatutnya besar. Angka besar boleh menakutkan seorang anak. Begitu juga dengan bentuk geometri dengan sudut tajam. Kehadiran komposisi dengan unsur-unsur ini boleh menyebabkan kebimbangan pada kanak-kanak. Dan warna pastel di sini tidak akan selamat. Apabila kanak-kanak membesar, ia mungkin menggunakan warna dewasa yang cukup, menjadikan bilik kanak-kanak itu menjadi bilik untuk remaja yang lain.

Untuk kekasih komik kecil

Untuk kekasih komik kecil

Jika budak lelaki itu semua jelas, maka gadis-gadis itu agak rumit.. Mereka lebih suka warna dari bahagian hangat spektrum itu. Ia perlu digunakan apabila mungkin:

 • merah jambu
 • pic;
 • lembut hijau;
 • kertas dinding kuning hangat.

Anak lelaki mempunyai keadaan yang bertentangan. Bagi mereka, lebih baik membuat bilik dengan kertas dinding berwarna biru atau kelabu. Kombinasi kuning dan hijau, kelabu dan oren adalah dialu-alukan. Anda boleh menggunakan bahan kemasan dalam warna merah dan coklat.

Seluruh kertas dinding merah untuk bilik kanak-kanak tidak boleh digunakan.Apabila kanak-kanak heteroseksual tinggal di bilik yang sama, adalah penting untuk mengenal pasti kawasan Setiap zon perlu mempunyai warna atau teksturnya sendiri. Walaupun kanak-kanak itu sudah dewasa, tidaklah perlu untuk membuat bilik hitam. Sejumlah besar warna hitam boleh melancarkan kemurungan. Tidak perlu bercakap mengenai kanak-kanak.

Penyelesaian asal untuk peminat untuk menarik

Penyelesaian asal untuk peminat untuk menarik

kembali ke menu ↑

Tips Pereka

Orang membuat kesilapan yang sama apabila memilih warna. Oleh itu, kita boleh menyerlahkan beberapa petua mudah yang akan menarik garis di bawah artikel:

 • Apabila membandingkan dua bilik yang sama dengan kerja-kerja hijau dan oren, yang pertama akan kelihatan sejuk. Ia menyediakan keadaan pencahayaan yang sama.
 • Di mana-mana bilik warna-warna yang sama. Warna hijau sentiasa bertindak sebagai sedatif. Kuning memberikan suasana yang ceria dan hangat. Warna merah merengsa untuk kanak-kanak dan orang dewasa.
 • Adalah penting untuk memilih pencahayaan di dalam bilik dengan betul. Nada sejuk memerlukan pencahayaan yang kuat. Nada hangat membolehkan anda melemahkan pencahayaan bilik.
 • Keseragaman dalam warna kemasan dibenarkan dalam satu bilik, tetapi tidak di dalam keseluruhan apartmen.
 • Juga tidak membenarkan variasi yang kuat dalam warna kecerahan.
 • Di dalam semua bilik hendaklah keseimbangan kecerahan.
 • Putih menaikkan ruang, gelap - memerah. Untuk menarik dinding dan siling anda perlu menggunakan kertas dinding dengan jalur menegak dan mendatar, masing-masing.

Dewan masuk yang indah

Dewan masuk yang indah

Warna yang menggalakkan untuk bilik tidur

Pilih warna dan warna yang bagus

9.5 Skor Jumlah
Kami menggabungkan dengan betul dan dengan rasa

Warna sama terjejas di semua bilik. Tetapi untuk beberapa bilik warna merah bersyarat boleh diterima, tetapi bukan untuk orang lain. Wallpaper sentiasa dipilih yang terakhir, apabila semua perabot dan aksesori lain telah dibeli. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
10
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Kemungkinan pendekatan individu ke setiap bilik
 • Gabungan bahan
 • Palet warna yang besar dan gabungan mereka
Cons
 • Anda tidak boleh menggunakan warna berbeza dalam komposisi yang sama.
 • Kos gabungan penuh
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk