Ubin di lantai di koridor (245+ Foto) - Bagaimana untuk memilih dan letakkan? Pilihan moden dan cantik

Di koridor dan lorong, lantai tertakluk kepada beban yang paling besar, berbanding dengan bilik lain. Oleh itu, dalam hiasan mereka harus digunakan pelapis tahan pakai. Ubin di lantai di koridor - salutan dipercayai dan sangat tahan lama.

Kandungannya:

Apakah keperluan untuk lantai koridor?

Salutan yang boleh dipercayai dan sangat tahan lama

Salutan yang boleh dipercayai dan sangat tahan lama

Jubin lantai koridor bukan sahaja dapat melengkapi pandangan keseluruhan bilik, tetapi juga memenuhi beberapa keperluan.:

 • Pakai rintangan. Kriteria penting untuk lantai apa pun, bukan hanya jubin. Paul di koridor, dia sering tertakluk kepada pergerakan tumit, menyeret dan menjatuhkan objek, termasuk yang berat. Dari 5 kategori kekuatan di koridor, sekurang-kurangnya 3 kelas harus dipilih.
 • Kerosakan mekanikal. Lantai di koridor lebih kerap terdedah kepada kesan kotoran jalan, bahan agresif dan agen pembersih.
 • Tahan air Seramik untuk lantai di koridor, mempunyai tahap keliangan yang rendah dan ketumpatan tinggi, praktikalnya tidak menyerap dan tidak meneruskan air. Untuk lorong-lorong penunjuk ini mestilah tidak melebihi 3% dalam pelbagai tingkat pangsapuri dan tidak lebih daripada 6% dalam isi rumah persendirian. Jika tidak, bahan itu akan kehilangan persembahannya tidak lama lagi.
 • Pekali geseran Untuk jubin lantai di koridor, ia harus sekurang-kurangnya 0.75 dan tidak kurang. Hanya dengan jubin petunjuk seperti itu tidak akan tergelincir. Gloss untuk koridor dan lorong tidak sesuai.
 • Kekerasan Menilai penunjuk ini mengikut skala Mohs, 6 atau 7 mata akan dianggap optimum.
 • Rupa. Hue dan warna juga merupakan kriteria pemilihan yang penting. Sebagai contoh, lantai ringan di koridor akan menghasilkan jejak pencemaran selepas ia digunakan. Terlalu gelap, debu dan calar akan kelihatan dengan jelas, walaupun yang paling kecil.

Lantai tertakluk kepada beban yang paling besar.

Lantai tertakluk kepada beban yang paling besar.

Lebih baik membeli jubin palet sejuk untuk koridor, terutama jika ia masih di samping dan kecil.

kembali ke menu ↑

Kelebihan dan kekurangan - apa lagi?

Ciri-ciri prestasi menjadikan jubin pemimpin yang tidak dapat disangkal dari segi:

 • Kekuatan. Tile direka untuk lantai, boleh menahan beban berat dan tekanan mekanikal.
 • KetahananBahan tahan detergen dan bahan agresif yang lain.
 • Kebersihan Ia tidak membentuk acuan atau kulat.
 • Rintangan kelembapan. Kadar ini sangat tinggi. Jubin lantai tidak takut kelembapan, air, bahkan pada saat-saat banjir.
 • Ketahanan. Bahan yang berkualiti tinggi diletakkan dengan betul akan berlangsung selama 50 tahun tanpa kehilangan pembentangan.
 • Hiasan. Dunia jubin lantai adalah luas. Ini bermakna bahawa pilihan warna dan tekstur sangat besar, yang membolehkan anda membuat reka bentuk lantai yang berbeza di lorong.
 • Kebersihan Bahan dibuat daripada komponen semulajadi, dan oleh itu tidak menimbulkan risiko kepada kesihatan manusia.
 • Rintangan kebakaran. Jubin tidak membakar, tidak mencairkan, tidak menyebarkan api.
 • Rupa. Lantai lantai berjubin akan sentiasa kelihatan cantik, dan dalaman koridor - lengkap.
 • Kesederhanaan untuk pembaikan. Sekiranya salah satu plat telah rosak, ia boleh menjadi dengan mudah, cepat dan mudah digantikan dengan keseluruhannya.

Pakai bahan tahan

Pakai bahan tahan

Kelemahan:

 • Tile - bahan sejuk dan agak keras. Barefoot tidak selesa berjalan di atasnya. Membetulkan keadaan boleh menyebabkan lantai panas. Sekiranya ruang membenarkan, anda boleh jubin satu bahagian bilik, yang lain dengan penutup lain.
 • Slip Pekali slip tinggi mempunyai jubin berkilat. Oleh itu, lebih baik membeli matte untuk koridor. Ia agak kasar di bahagian depan, oleh itu, pekali slip lebih kecil.
 • Ubin dengan alur dan benjolan cepat kotor dan mengumpul habuk, terutamanya di pintu masuk pintu. Oleh itu, adalah lebih baik untuk meletakkan gelap, persegi utama boleh dibuat cahaya.

kembali ke menu ↑

Jenis jubin lantai di lorong

Julat jubin lantai boleh didapati dalam beberapa versi. Setiap kedudukan dikurniakan ciri-ciri, kelebihan dan kelemahannya sendiri. Serta keupayaan reka bentuk.

Jubin - bahannya sejuk dan cukup keras

Jubin - bahannya sejuk dan cukup keras

kembali ke menu ↑

Seramik

Yang paling biasa, dan bukan hanya untuk koridor. Ia boleh didapati di dapur, bilik mandi, dewan dan sebagainya. Ia diperbuat daripada tanah liat dengan menembak. Ini memberikan kekuatan, kebolehpercayaan dan daya tahan. Dengan kesan mekanik yang sangat kuat, ia masih boleh dipecahkan.

Jubin seramik

Rahsia pilihan

Seramik tidak takut turun naik suhu. Jubin lantai seramik mengekalkan keadaan biasa mereka (sejuk) hampir selalu. Berjalan kaki bertelanjang kaki di atasnya tidak selesa. Tetapi terima kasih kepada kepelbagaian bentuk, warna, tekstur dan corak, dengan itu anda boleh merangkumi sebarang idea reka bentuk.

Seramik - pilihan yang paling biasa

Seramik - pilihan yang paling biasa

kembali ke menu ↑

Stoneware porselin

Jenis lantai ini dikelaskan sebagai kelas tambahan. Bahan ini mempunyai kekuatan yang tinggi. Ia diperbuat daripada bahan mentah khas berdasarkan batu, tanah liat yang sangat berkualiti tinggi, pewarna semulajadi.

Stoneware porselin adalah bahan berliang yang rendah, sehingga praktikalnya tidak menyerap kelembapan. Kerumitan pemasangan, berbanding dengan seramik, tidak begitu berbeza. Keperluan selebihnya untuk penutup lantai telah dipenuhi sepenuhnya. Benar, kosnya jauh lebih tinggi.

Ubin di lantai di koridor (245+ Foto) - Bagaimana untuk memilih dan letakkan? Pilihan moden dan cantik

Jubin porselin - kelas tambahan

kembali ke menu ↑

Quartzvinyl

Jubin maju yang mempunyai rintangan yang cukup tinggi terhadap bahan kimia (detergen). Tidak takut kepada suhu yang melampau. Terdiri daripada:

 • kuarza;
 • penstabil;
 • vinyl;
 • pigmen.

Oleh kerana komposisi ini, bahan tahan lama dan mulur. Merujuk kepada bahan-bahan mesra alam. Antara kelemahan: keberanian, keperluan untuk meratakan permukaan yang mana ia dirancang untuk diletakkan.

Kvartsvinilovaya - mempunyai kestabilan yang agak tinggi

Kvartsvinilovaya - mempunyai kestabilan yang agak tinggi

kembali ke menu ↑

Ciri-ciri tambahan

Lorong atau koridor adalah bilik pertama, yang bukan hanya dikunjungi oleh pemilik tetapi juga oleh orang luar. Jadi setiap perincian, setiap perkara kecil pada mulanya mencipta pendapat mengenai cita rasa penduduk sebuah apartmen atau rumah.

kembali ke menu ↑

Reka bentuk warna

Jubin lantai mempunyai pelbagai warna. Dalam hal ini, penulis hanya terhad oleh rasa peribadi dan penunjuk estetik.

Untuk visual membesarkan koridor, pilih warna cahaya.. Beige, kacang, pastel, kelabu - semuanya milik nada neutral dan hangat, digabungkan dengan warna lain. Benar kepada mereka segera dilihat kawasan tercemar, dan mereka boleh muncul setiap hari dan sering.

Kotoran dan calar akan kelihatan di lantai ubin hitam. Warna gelap akan menekankan dengan jelas saiz bilik. Jika kecil, kemudian pilih jubin gelap untuk lantai, tidak perlu.
Ia mempunyai pelbagai warna.

Ia mempunyai pelbagai warna.

Lembaga
Pilih nada yang disenyapkan dengan corak dan tekstur yang tidak seragam. Pilihan ini sesuai dengan ke dalam pedalaman, kelihatan harmonis, tidak kelihatan membosankan.

Tetapi berhati-hati tentang pilihan palet sejuk - ia boleh memisahkan objek dan perabot secara visual. Cahaya - sebaliknya, boleh membawa mereka lebih dekat.
kembali ke menu ↑

Jubin dengan corak dan membosankan - mana yang lebih baik?

Foto, corak atau lukisan di jubin lantai tidak boleh digunakan, dan ia tidak sesuai di dalam bilik yang terpencil. Pola etnik atau bunga, hiasan, geometri mudah, dibuat dalam warna-warna berwarna, akan melihat di koridor dengan martabat dan estetika. Jika bilik itu besar, anda boleh menghiasinya dengan corak kecil, ia akan menambah keselesaan kepadanya. Hiasan jubin lantai dapat mengimbangi warna terang dengan menggabungkannya dengan lapisan biasa.

Gabungan warna yang indah

Gabungan warna yang indah

kembali ke menu ↑

Variasi teks

Peminat penyelesaian luar biasa boleh memesan jubin untuk lantai dengan corak pelepasan. Tetapi ia akan menjadi sangat tidak selesa untuk bergerak, terutamanya tanpa alas kaki. Oleh itu, orang sering mengabaikan peluang ini. Pelbagai jubin lantai adalah bagaimana pelbagai keperluan untuk memerintahkan pelepasan hilang dengan sendirinya:

 • Glossy. Jarang digunakan di bilik-bilik kecil, walaupun pada hakikatnya secara visual mengembang ruang kerana imej cermin objek. Gores dan cip akan segera dilihat pada gloss.
 • Matte. Tidak tergelincir, di permukaannya tidak begitu kelihatan kotoran dan calar. Lebih baik memancarkan fluks cahaya kerana pemantulan rendah.
 • Struktur. Ini adalah alternatif yang lebih murah untuk jubin dengan tekstur semula jadi. Ubin lantai struktur meniru semulajadi batu dan kayu.
 • Sateen. Jubin dengan kelegaan mikro di bahagian depan. Pada permukaan sedemikian, aliran cahaya berkilau lebih lembut, menekankan hiasan.

Pilihan tekstur

Pilihan tekstur

Pilihan terbaik ialah jubin lantai matte atau satin. Kelihatan lebih berfaedah berbanding jenis lain.

kembali ke menu ↑

Bentuk dan saiz

Kemungkinan jubin lantai berpotensi terhad. Sebagai contoh, salutan lancar itu tidak akan berfungsi. Walau bagaimanapun, pelbagai di pedalaman, dengan bantuannya, anda boleh membuat.

Untuk koridor dan lorong besar membeli blok besar - ini akan menekankan skala bilik. Midsize akan kelihatan baik dalam bilik bersaiz kecil dan sederhana.. Blok mozek dianggap hiasan dan jarang digunakan.

Terdapat pelbagai bentuk dan saiz.

Terdapat pelbagai bentuk dan saiz.

Alternatif kepada persegi dan segi empat tradisional ialah:

 • berbentuk berlian;
 • heksagon;
 • pusingan;
 • jubin lantai trapezoid.

Untuk membuat kesan visual dalam satu bilik, menggabungkan beberapa jenis.

kembali ke menu ↑

Meletakkan atau bagaimana untuk meletakkan jubin lantai dengan tangan anda sendiri?

Lapisan yang menarik boleh dianjurkan di koridor, kerana untuk ini terdapat beberapa cara:

 • Garis lurus adalah yang paling mudah di mana blok disusun dalam baris.
 • Diagonal, ia menjadi sukar kerana ia memerlukan langkah tambahan dari tuan dalam membentuk produk yang sesuai.
 • Bata - mengingatkan dinding pelekat dari bata blok.
 • Parket - digunakan apabila meletakkan unsur-unsur struktur yang meniru pokok itu.
 • Modular - gabungan jubin dengan pelbagai saiz dan bentuk.
 • Permaidani - gabungan jubin dengan corak atau corak hiasan yang berbeza.

Gaya desa

Gaya desa

Semua jenis gaya, kecuali yang langsung sukar. Betul mereka boleh dilakukan, dengan syarat ibu mempunyai pengalaman dan pengetahuan mengenai peraturan untuk bekerja dengan bahan tersebut.

kembali ke menu ↑

Penyelesaian gaya dalaman

Terdapat banyak pilihan reka bentuk untuk jubin lantai. Tetapi apabila ia datang kepada gaya tertentu - semuanya datang ke beberapa, tetapi agak menguntungkan pilihan.

kembali ke menu ↑

Klasik

Dengan bantuan jubin lantai, gaya klasik dapat direalisasikan dalam tafsiran yang paling cantik, terutama jika kawasan itu membenarkannya. Dalam gloss gaya klasik di lantai akan sesuai. Ia akan kelihatan kombinasi yang baik dari gloss dengan granit seramik dengan corak klasik atau permukaan yang menyerupai marmar. Untuk membuat reka bentuk lebih moden dan bergaya, anda boleh menggunakan beberapa elemen hiasan di latar belakang warna cahaya.

Dalam gaya klasik

Dalam gaya klasik

Perkara utama ialah mereka konsonan dengan gabungan warna.

kembali ke menu ↑

Koridor moden

Panduan visual keputusan gaya ini adalah pada kedudukan yang sama dengan yang praktikal, melukis pada estetikanya. Di sini seseorang harus menumpukan pada kemudahan dan kualiti salutan dan pematuhan penuh dengan koridor atau geometri lorong. Jubin matte dalam warna-warna terang kelihatan memenangi. Anda boleh, sebagai pilihan, bereksperimen dengan berstruktur.

Gaya moden, di dalam bilik terpencil ini, berkaitan dengan penciptaan pilihan gaya luar biasa. Sebagai contoh, gloss hitam terhadap fasad putih adalah idea yang sangat baik dalam reka bentuk koridor.
Dalam gaya moden

Dalam gaya moden

kembali ke menu ↑

Scandinavian

Dalam reka bentuk dalaman Nordic harus menguasai putih. Jadi, tidak perlu berfikir dan ragu untuk masa yang lama, tetapi dengan berani meneruskannya, mengambilnya sebagai asas. Sebagai tambahan kepada segi empat tradisional / persegi panjang, anda boleh mencuba dengan blok pelbagai bentuk. Setelah memilih tekstur dengan pola, letakkannya dalam kerja keras. Jubin yang meniru tekstur semula jadi juga relevan dalam Scandinavian gaya.

Gaya skandinavia

Gaya skandinavia

kembali ke menu ↑

Loteng

Diilhamkan oleh gaya estetika industri Loteng - liputan yang sempurna untuk kombinasi yang berbeza. Jubin yang menyerupai, tekstur, batu semula jadi, kayu, atau konkrit yang sama akan kelihatan menarik terhadap latar belakang fasad batu bata. Dalam perwujudan ini, aksen akan menjadi serpihan pelbagai bentuk, yang jelas berbeza dengan objek komposit yang lain.

Ubin di lantai di koridor (245+ Foto) - Bagaimana untuk memilih dan letakkan? Pilihan moden dan cantik

Gaya loteng

kembali ke menu ↑

Berteknologi tinggi

Tidak kira apa gaya berteknologi tinggi komited untuk teknologi tinggi, dia tidak mengelakkan kehadiran di dalamnya penyelesaian reka bentuk tradisional. Blok besar berjubin dengan tekstur yang mendalam boleh diletakkan di atas lantai. Matte atau yang lebih lembut mencerminkan fluks cahaya.

Lembaga
Warna, untuk gaya berteknologi tinggi, lebih baik memilih warna semula jadi. Mereka akan meneruskan palet dalaman monokrom, menjadikannya menarik dan lengkap. Selain itu, ia adalah ciri-ciri gaya berteknologi tinggi.
Gaya berteknologi tinggi

Gaya berteknologi tinggi

kembali ke menu ↑

Lantai gabungan - bagaimana dan bagaimana jubin lantai digabungkan?

Jika lantai koridor dijubing dengan jubin sahaja, maka ia akan kelihatan agak membosankan, terutamanya jika ia besar dan bloknya dibariskan dalam baris. Anda boleh mempelbagaikannya dengan menggabungkan jubin dengan penutup lantai yang berbeza. Pilihan ini mempunyai beberapa kelebihan:

Sekiranya jubin diletakkan terus di ambang pintu, lantai akan dilindungi dari kotoran berlebihan. Zonasi dianggap trend moden yang moden. Perbatasan dewan atau kawasan kediaman boleh diagihkan ke garisan pemisahan pelapis yang berbeza.

Koridor ini boleh dihapuskan dari monotoni, jika anda menggabungkan lantai yang berbeza di atas lantai. Ia lebih mudah untuk melakukan peralihan lurus, walaupun kesulitan khusus tidak timbul dengan kerinting. Zonasi dengan podium, di mana kawasan yang ditutup dengan jubin akan sedikit dinaikkan, akan kelihatan hebat
. kembali ke menu ↑

Lantai hitam dan putih di lorong atau koridor

Lantai koridor, dihiasi dalam versi ini, menjadikannya bersih dan cerah, tetapi jika ia tidak mempunyai fungsi, ia akan kelihatan seperti protes cetek klise lama. Lantai putih menyediakan peluang unik bagi pemilik untuk menunjukkan keinginan mereka untuk kebersihan. Keputusan sedemikian sangat luar biasa - tidak semua orang boleh mengambil langkah sedemikian.

Gabungan ini menjadikan lorong bersih dan cerah.

Gabungan ini menjadikan lorong bersih dan cerah.

kembali ke menu ↑

Gabungan kawasan hitam dan putih

Titik utama reka bentuk ini adalah kombinasi yang berjaya jika anda perlu menyempitkan atau mengembangkan ruang bilik. Kawasan gelap visual sempit dan membawa objek lebih dekat, cahaya yang membesarkan dan jarak mereka. Di dalam bilik kecil terdapat lebih banyak warna cahaya, di dalam bilik besar - anda boleh cuba bereksperimen dengan menambah lebih banyak kawasan hitam.

Satu-satunya cara untuk menggunakan hitam untuk meningkatkan koridor ialah dengan memilih gloss.

kembali ke menu ↑

Main dengan cahaya

Ke bilik tidak menjengkelkan, adalah disyorkan untuk melakukan salah satu daripada nada latar belakang (utama) tambahan kedua.

Dalam versi hitam dan putih reka bentuk lantai perlu berusaha keras, meletakkan banyak usaha dan kesabaran. Kawasan putih semestinya menjadi dominan, peningkatan lampu.

Perlu diingatkan bahawa pada warna hitam semua kecerobohan dan kotoran akan kelihatan lebih dari pada putih.

Perabot mesti dipilih supaya semua item ditutup. Di tempat terbuka atau dengan barangan kaca dan objek yang terletak di dalamnya akan cukup merosakkan harmoni. Terbaik untuk membeli:

Penyelesaian ini sangat luar biasa.

Penyelesaian ini sangat luar biasa.

Dalam warna gelap terdiri daripada plot yang terletak berhampiran pintu masuk ke rumah. Untuk kombinasi dengan jubin tahan lama tahan lantai dan tahan haus dipilih. Koridor adalah bilik di mana pembersihan dilakukan lebih kerap daripada di bilik lain, jadi lantai mesti menahan kesan produk pembersihan. Yang paling sesuai ialah lamina, walaupun ia adalah bahan kimia yang terlalu agresif, ia takut.

Lembaga
Di kawasan-kawasan di mana pembersihan akan dilakukan terlalu kerap dengan menggunakan bahan pencuci yang kuat, lantai harus dilakukan hanya dengan jubin. Hanya menggabungkan antara tekstur dan warna yang berbeza.

Ubin Mosaic juga akan kelihatan menarik. Anda boleh menambah pesona ke koridor dengan menggunakan jubin lantai yang menyerupai batu semula jadi.

Warna gelap digunakan untuk zon berhampiran pintu.

Warna gelap digunakan untuk zon berhampiran pintu.

Setiap waran tersenarai dilayan dengan baik dalam warna hitam dan putih. Di sini anda boleh menggunakan pelbagai kaedah hiasan: bermain dengan corak, lukisan atau pilihan gambar pepejal.

kembali ke menu ↑

Peranan warna dan tekstur pada keseluruhan paparan dalaman

Tile - bahan yang paling sering digunakan untuk meletakkan di lantai di koridor, dapur, bilik mandi dan tandas. Pengilang yang cuba jubin, setiap tahun menghasilkan bentuk baru, tekstur, pilihan gabungan. Lapisan atas blok adalah pelepasan, lancar, kasar. Semua ini memungkinkan untuk mewujudkan projek reka bentuk yang berbeza di pangsapuri. Mari kita anggap bagaimana jubin tekstur yang berbeza akan kelihatan di lantai di koridor.

kembali ke menu ↑

Di bawah batu itu

Di sini anda boleh menggunakan blok pelbagai bentuk dan tekstur. Ini adalah pilihan yang baik apabila memilih bilik untuk gaya klasik atau negara. Jubin di bawah batu boleh menghantar jenis tekstur yang berbeza ke rupa, mempunyai corak ciri:

 • basalt;
 • slate;
 • granit;
 • kuarzait.

Dan lantai marbled akan menyampaikan tekstur, onyx, marmar dan batu akik yang cemerlang, menarik.

Anda boleh menggunakan blok pelbagai bentuk dan tekstur.

Anda boleh menggunakan blok pelbagai bentuk dan tekstur.

Bahan ini dijual pada pelbagai warna dari monoton untuk warna yang termasuk kemasukan yang berbeza. Sesetengah jenis blok batu diperbuat daripada stoneware porselin, yang bermaksud ia mempunyai permukaan kasar.Untuk lantai di lorong - ini adalah kualiti yang sangat baik, jadi ia tidak akan dianggap gelongsor.

Di kawasan pintu masuk pangsapuri kelihatan semula jadi. Kawasan lantai yang tersisa boleh diatur dalam bentuk:

 • kedai;
 • perhiasan seluruhnya;
 • mural

Sekatan dekoratif dengan plinths juga akan kelihatan baik.

kembali ke menu ↑

Di bawah kayu

Pohon dalam mana-mana reka bentuk mengisi rumah dengan alam semula jadi, menambah kesenangan dan keselesaan. Dijual adalah jubin yang meniru kayu spesies yang berlainan:

 • oak;
 • pain;
 • beech;
 • wenge.

Setiap pokok mempunyai corak tersendiri. Ia adalah mungkin untuk memberikan elitisme ke bilik dengan tepat dengan jubin ini, berjaya memilih tekstur dan warna. Bahan ini mudah dikekalkan, semasa pemasangan menghasilkan kesan keunikan.

Mengisi rumah dengan semulajadi

Mengisi rumah dengan semulajadi

Anda boleh menghiasi bilik dengan sempadan hiasan, blok boleh diletakkan dalam bentuk pokok Krismas, braids (seperti parket) atau dalam jangka masa. Dalam satu perkataan, tiada sekatan dalam reka bentuk jubin lantai di bawah pokok itu. Di sini penulis sendiri mempunyai hak untuk memilih cara meletakkan dan hiasan. Serta jenis corak pada jubin dan warna.

kembali ke menu ↑

Cermin

Refleksi spesifik meningkatkan ruang dan objek. Menggunakan ubin cermin di lantai di lorong, anda boleh mencipta kesan pelbagai rupa. Dijual dengan tepi matte, mengingatkan logam berharga atau berwarna. Dilengkapi dengan persegi atau berlian.

Untuk membuat kesan hiasan, tukang kerap sering memangkas beberapa kawasan dengan jubin dengan tanda dalam corak. Tidak buruk sebagai hiasan, lampu terbina dalam akan kelihatan.
Dewan masuk yang indah dengan warna-warna cerah.

Dewan masuk yang indah dengan warna-warna cerah.

kembali ke menu ↑

Kelabu

Kelabu dalam reka bentuk lantai akan memberikan kesejukan bilik, kesederhanaan, kekangan.

Lembaga
Lantai kelabu monokrom adalah disyorkan untuk mereka yang menghargai kelembapan di kawasan pedalaman dan kekakuan. Sering kali lantai ini diencerkan dengan beberapa hiasan atau corak. Kelihatan jubin abu-abu di lantai koridor secara semula jadi.

Gabungan gabungan kelabu dengan zamrud hijau, putih, hijau, sisipan cermin dan tekstur kayu. Skala kelabu mempunyai banyak warna, jadi jubin warna ini dapat digunakan sebagai latar belakang.. Untuk membuat gaya kelabu klasik harus digabungkan dengan mana-mana gelap.

Kelabu - sejuk, kesederhanaan, kekangan

Kelabu - sejuk, kesederhanaan, kekangan

kembali ke menu ↑

Beige

Warna semulajadi sentiasa relevan dalam penciptaan projek reka bentuk. Lantai beige di lorong adalah versi praktikal. Terlihat hebat dalam duet dengan perabot kayu, dibuat dengan reka bentuk klasik atau dengan dinding dihiasi dengan kayu, batu alam, plaster sederhana atau bertekstur.

Bentuk jubin dalam warna beige, dibuat dalam bentuk segiempat panjang atau segi empat sama. Ia boleh menjadi monophonic, dan ia boleh meniru struktur kayu, papan parket yang dipanggil. Menggunakan coklat, anda boleh membuat di koridor sempadan dan corak hiasan. Kaedah penggayaan menggunakan mana-mana:

 • dalam bentuk segi empat;
 • dalam jangka masa;
 • mengikut jenis parket.

Dan juga untuk menggabungkan antara satu sama lain bentuk dan saiz jubin yang lain.

Warna semulajadi sentiasa relevan.

Warna semulajadi sentiasa relevan.

kembali ke menu ↑

Coklat

Warna ini di koridor kelihatan neutral dan mahal. Untuk menekankan kemuliaan hiasan di dinding atau perabot yang diperbuat daripada kayu semula jadi, anda boleh menggunakan jubin lantai coklat. Pedalaman seperti itu akan kelihatan agak terhormat. Dihasilkan dan dijual dalam tiga versi: kayu, batu atau benar-benar monoton.

 • Lebih bijaksana untuk menggabungkan monokrom dengan butiran hiasan - memasukkan aksen, gambar atau sempadan.
 • Kayu coklat untuk melengkapkan kawasan pedalaman dengan kehangatan, kesenangan dan keselesaan.
 • Batu akan mewujudkan kesan keberkesanan, menambah kesegaran bilik.

Kelihatan neutral dan mahal

Kelihatan neutral dan mahal

kembali ke menu ↑

Beberapa nasihat praktikal

Untuk memilih jubin yang anda perlukan tidak hanya dalam keindahan atau warna, tetapi juga dalam kualiti. Bagi setiap pakej, pengeluar melekat ikon, di mana ciri-ciri teknikal dan operasi ditunjukkan:

 • PEI - menunjukkan tahap ketahanan, diukur pada skala khusus, boleh mempunyai petunjuk 1-5 unit.
 • Ikon yang menyerupai sebatian makmal menunjukkan bahawa jubin mempunyai ketahanan yang baik terhadap bahan aktif kimia.
 • Snowflake - bahan tahan sejuk.
 • Puka - jubin yang direka untuk pelapisan dinding.
 • Jejak - jubin lantai.
 • В - mengatakan bahawa jubin itu dibuat dengan menekan. Dan - pada teknologi penyemperitan.

Ia juga menunjukkan:

 • jubin gred;
 • warna, tekstur;
 • ketebalan, panjang dan lebar;
 • berat kotak;
 • jisim satu jubin;
 • persegi dalam satu pakej;
 • bilangan blok dalam pakej.

Cadangan untuk pemilihan
 • Untuk koridor dan dapur adalah lebih baik untuk membeli jubin kasar. Ini akan mengurangkan tahap slip. Tetapi alur terlalu dalam akan mengumpul habuk dan kotoran. Glazed dikurniakan ketahanan dan ketahanan air yang lebih besar.
 • Memilih warna, pertimbangkan dalaman umum. Sama sesuai untuk porselin koridor dan seramik berwarna ringan.
 • Jubin hitam dan putih dengan cepat akan menjadi kotor dan ini akan kelihatan kepada orang luar dengan segera.
 • Berjaya digabungkan dengan satu sama lain: jubin coklat, kelabu dan kelabu.
 • Matte lebih praktikal daripada glossy, goresan di atasnya hampir tidak dapat dilihat, yang tidak benar gloss.
 • Jubin bersaiz sederhana dengan tekstur atau corak yang mengulangi secara visual mengurangkan bilik, tetapi menambah keselesaan kepadanya.

Cantik, warna-warna terang

Cantik, warna-warna terang

 

Kita tidak boleh lupa tentang kepalsuan. Jangan percaya harga yang terlalu rendah dan pengeluar yang diragui. Memperolehi bahan di mana anda dengan mudah akan menyediakan sijil, dan sekiranya berlaku perkahwinan, untuk menggantikan produk atau mengembalikan kos penuh.

Meletakkan di atas lantai

Masalah tersembunyi

8 Skor Jumlah
Reka bentuk lantai berjubin

Jubin - bahan sejuk. Tetapi untuk koridor - pilihan hebat, yang mempunyai banyak kelebihan. Mana yang lebih baik untuk memilih dan bagaimana untuk meletakkan? Semua rahsia pilihan yang betul anda akan belajar dalam artikel ini. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
7.5
Pendedahan topik
8
Kredibiliti
8
Kebaikan
 • Tahan lama, boleh dipercayai, tahan terhadap lelasan
 • Ia membolehkan anda membuat pelbagai projek reka bentuk.
 • Boleh digabungkan dengan mana-mana lantai lain.
Cons
 • Memerlukan pengetahuan dan pengalaman apabila meletakkan
 • Dengan pilihan atau gabungan yang salah, ia dapat mengurangkan secara visual koridor kecil.
 • Memerlukan perhatian khusus semasa memilih
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk