Shutters di tandas - Pilihan lelaki moden. 70+ (Foto) pilihan dan nuansa pemasangan mereka

Baru-baru ini, tirai roller tidak digunakan untuk pemasangan di bilik mandi atau tandas. Ini berlaku kerana fakta bahawa setiap sentimeter persegi persegi itu bernilai beratnya dalam emas, terutama untuk pangsapuri kecil. Shutters roller paip akan membantu menyembunyikan susun atur paip, bahan kimia isi rumah dan barang-barang lain, tanpa melanggar perpaduan integral bilik dan reka bentuk. Mereka kelihatan bergaya dan tidak mengambil ruang yang berguna dari bilik.

Kandungan artikel ini:

Pilihan pengatup roller

Sebelum ini, mereka hanya boleh dipasang pada bingkai tingkap kayu. Tetapi dengan perkembangan teknologi dan kemunculan cara-cara baru untuk menetapkan, bidai roller digunakan untuk pemasangan dalam kemudahan kebersihan. Mereka akan sesuai dengan gaya ke dalam mana-mana gaya bilik.

Shutter roller akan membantu menyembunyikan susun atur paip

Shutter roller akan membantu menyembunyikan susun atur paip

Rollet mempunyai bentuk kanvas, permukaannya dihiasi dengan corak yang boleh dipadankan dengan reka bentuk keseluruhan bilik, atau dicat dalam satu warna. Di belakang mereka, anda boleh menyembunyikan rak, paip atau kecacatan atau penyelewengan permukaan yang boleh merosakkan gambar secara keseluruhan.

Jika anda perlu membuka bidai roller, kanvas tersembunyi di dalam kotak khas. Disebabkan ini, sentimeter tidak dibelanjakan untuk bilik yang sudah kecil.
Rollet mempunyai bentuk kanvas

Rollet mempunyai bentuk kanvas

Terdapat beberapa cara untuk memasang shutter roller dalam pembukaan percuma:
 • kotak di dalam - Ini adalah pilihan reka bentuk yang paling mudah. Perkara utama untuk mempertimbangkan lokasi semua komunikasi, supaya ia tidak menjadi penghalang semasa pemasangan. Pengukuran perlu dilakukan selepas dinding telah diratakan sebelum ia diletakkan. jubin. Jadi rolling shutters akan bertukar flush dengan dinding;
 • kotak kekal di luar. Kaedah ini digunakan apabila struktur tidak sesuai dalam pembukaan. Pengukuran perlu dilakukan selepas jubin dibentangkan di dinding. Keseluruhan struktur akan dilampirkan kepadanya;
 • kaedah lapisan. Kotak ini harus berada di luar pembukaan. Biasanya pilihan ini digunakan untuk dinding yang sangat nipis. Sebagai contoh, jika ia dibuat drywall.

Pertimbangkan warna kanvas dan kotak

Pertimbangkan warna kanvas dan kotak

Sesetengah model roller shutters memberikan kunci. Opsyen ini akan membantu menyembunyikan bahan kimia rumah tangga atau paip dari kanak-kanak kecil supaya mereka tidak boleh membahayakan diri mereka kerana kecuaian.

Lembaga
Pada pilihan rolling shutters adalah perlu untuk mempertimbangkan warna kain dan kotak. Ia mesti selaras dengan tetapan dan gaya yang dipilih.
kembali ke menu ↑

Ciri yang perlu dipertimbangkan semasa memasang

Jika bidai roller dipasang untuk menyembunyikan paip dan komunikasi lain, pastikan anda membiarkan akses percuma kepada mereka. Ini adalah perlu supaya dalam keadaan yang tidak dijangka anda boleh dengan mudah memeriksa atau menutup air, sebagai contoh, jika anda memecahkan paip. Akses mesti dibiarkan untuk memudahkan bacaan meter.

Di belakang mereka, anda boleh menyembunyikan teknik ini

Di belakang mereka, anda boleh menyembunyikan teknik ini

Keperluan asas untuk diperhatikan semasa pemasangan:
 • Rolling shutters tidak boleh dipasang dalam bentuk jumper tuli.
 • Kanvas itu harus dibuka dan ditutup dengan cepat dan mudah.
 • Kotak di mana buta roller akan disembunyikan akan dipasang di atas. Ia boleh disembunyikan di bawah ketegangan atau dipasang siling, jadi reka bentuk keseluruhan kelihatan mudah dan sesuai dengan reka bentuk apa pun.

Shutter roller lebih praktikal daripada loker dengan pintu atau menetas.

Dalam kes pertama, apabila dibuka, ruang akan berkurangan. Pada kedua - tidak ada akses percuma ke paip, yang akan menjadi halangan penting untuk pembaikan cepat mereka.
Shutters di tandas - Pilihan lelaki moden. 70+ (Foto) pilihan dan nuansa pemasangan mereka

Dalam nada untuk reka bentuk yang dipilih

kembali ke menu ↑

Bagaimana pemasangannya?

Penggelek biasanya dipasang dalam kes berikut:

 • kerja pembaikan di dalam rumah;
 • penggantian paip;
 • pemasangan penapis, meter air;
 • pemasangan peralatan untuk pemanasan air.

Sebelum memasang peralatan, perlu menentukan fungsinya.. Tempat pemasangan dan saiz daun dan kotak untuk shutter roller akan bergantung kepada ini. Proses pemasangan tidak akan menyebabkan kesulitan dan tidak mengambil banyak masa. Anda boleh memanggil ahli sihir, yang dengan cepat mengatasi tugas itu.

Produk ini lebih praktikal daripada kabinet dengan pintu

Produk ini lebih praktikal daripada kabinet dengan pintu

Rolleta boleh dipasang di tandas dengan tangan mereka sendiri, ia akan menjimatkan bajet keluarga. Adalah penting untuk memasang peti itu dengan betul dan panduan di mana bilah akan bergerak ke atas dan ke bawah. Adalah lebih baik untuk menggunakan semua tanda yang diperlukan di dinding, ini akan menyumbang kepada pemasangan dan pemasangan struktur yang sesuai. Akibatnya, ia akan menjadi licin dan tanpa menghirup ke sisi.

Bingkai yang dipasang bersama-sama dengan kanvas adalah segi empat tepat. Bentuk yang sama sepatutnya mempunyai niche yang sangat jarang berlaku.

Sebelum pemasangan, adalah perlu untuk mengukur lebarnya pada 3 mata:
 • di bawah;
 • di tengah;
 • di bahagian atas.

Sebelum pemasangan, adalah perlu untuk menentukan ciri-ciri produk.

Sebelum pemasangan, adalah perlu untuk menentukan ciri-ciri produk.

Percanggahan dalam angka tidak boleh melebihi 5 ml. Retak semacam itu boleh ditutup dengan mudah. Untuk memilih saiz pengatup roller yang betul, nilai terkecil 3 indikasi diambil sebagai asas.

Shutters tidak boleh menghalang akses percuma ke paip, meter atau barangan paip lain. Ini diambil kira semasa memasangnya. Jika pembaikan diperlukan, ia cukup untuk mengangkat kanvas, dan bukan untuk membongkar dinding.
kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk memilih bidai roller di dalam tandas?

Rolleta secara organik akan mengikut gaya dan reka bentuk bilik.

Perhatikan butiran:
 • mekanisme untuk menaikkan dan menurunkan bilah;
 • kotak bahan dan kanvas;
 • pandangan profil;
 • mengunci peranti;
 • kaedah kawalan. Ia boleh berlaku secara manual atau jauh.

Shutters tidak dapat menghalang akses percuma ke paip

Shutters tidak dapat menghalang akses percuma ke paip

Memasang pilihan tambahan akan meningkatkan kos pembinaan. Perlu diingat di mana bidai akan dipasang di rumah atau apartmen peribadi.

kembali ke menu ↑

Fungsi shutter roller dipasang di tandas

Shutters membantu membuat pesanan di dalam bilik. Mereka menyembunyikan benda-benda yang tidak perlu dari mata yang bersuara, yang secara beransur-ansur menekankan reka bentuk bilik. Fungsi utama shutter roller termasuk:

 • estetika. Anda boleh memilih bayang-bayang sebarang naungan. Jika perlu, lukisan digambarkan di permukaan. Dia akan menekankan keputusan reka bentuk dan gaya. Jika dikehendaki, anda boleh memasang dalam gulungan almari dengan percetakan foto;
 • ekonomi. Kotak tersembunyi di mana kanvas bergerak tidak mengambil banyak ruang dan tidak mencuri sentimeter yang berharga. Anda boleh menyembunyikan paip, meter, pemanas air dan hanya untuk bidai roller. rak dengan pelbagai bahan kimia isi rumah.

Anda boleh memilih sebarang lamellae

Anda boleh memilih sebarang lamellae

Lembaga
Roller shutters boleh menjadi fokus utama bilik. Dia akan menumpukan perhatiannya kepada dirinya sendiri, menyembunyikan susunan paip atau kecacatan permukaan.
kembali ke menu ↑

Ciri khas dan kelebihan rollt

Kelebihan utama tirai roller adalah akses terbuka dan cepat ke paip dan meter air.

Ini sangat penting dalam keadaan di mana berlaku kemalangan atau paip mula bocor. Tidak perlu sepenuhnya memecahkan dinding, anda hanya perlu membuka bidai dan membaiki bahagian yang patah atau patah.

Apabila kain itu diturunkan, ia mewujudkan perlindungan yang boleh dipercayai dari peralatan kebersihan, sambungan paip dan kaunter terhadap mata yang tajam. Kanak-kanak kecil dan haiwan peliharaan tidak akan dapat ke sini, yang menghapuskan risiko kecederaan dan kerosakan peralatan.

Mungkin fokus utama bilik

Mungkin fokus utama bilik

Daripada kelebihan gelendong ini perlu diserlahkan:
 • penjimatan kewangan. Untuk sedikit wang, anda boleh menyembunyikan butiran yang tidak perlu dan menekankan reka bentuk bilik. Terima kasih kepada tirai roller, aksen yang cerah dan bergaya akan muncul di tandas;
 • memasang cepat Pemasangan peralatan boleh melakukan orang yang tidak berpengalaman dalam pembaikan. Semua kerja dijalankan selama 1 hari. Selepas itu, bidai boleh digunakan sepenuhnya;
 • penebat bunyi bilik;
 • penebat haba;

Sembunyikan semua yang tidak perlu

Sembunyikan semua yang tidak perlu

 • mewujudkan reka bentuk dan suasana bilik yang unik. Shutter roller akan membantu menekankan gaya yang dipilih dan akan dapat menggabungkan dengan mana-mana arah. Perkara utama ialah memilih warna atau corak kanvas;
 • mudah untuk beroperasi. Apabila membaiki paip atau meter, ia tidak perlu merosakkan dinding atau penamatnya. Kain itu mudah naik, membuka akses kepada semua peralatan kebersihan yang diperlukan;
 • Bidai roller apa saja boleh dibasuh dengan cepat. Ini dilakukan dengan span yang mudah atau kain lembap. Sekiranya pencemaran yang lebih serius dan mengakis didapati, bahan kimia isi rumah boleh digunakan. Mereka tidak akan merosakkan permukaan dan struktur kanvas dan kotak.

Lembaga
Jika tandas untuk projek menyediakan siling yang digantung atau digantung, maka struktur, di mana kanvas itu akan disembunyikan, boleh disembunyikan di bawahnya. Ini akan memberi ruang kepada pemandangan selesai yang akan kelihatan sempurna. Untuk membuat pedalaman moden, anda boleh memasang tetingkap automatik.
Membuat pedalaman lebih moden

Membuat pedalaman lebih moden

kembali ke menu ↑

Fungsi buta roller

Bilik tandas boleh dibahagikan kepada 2 zon.

 • Boleh dilihat. Ini menghadap, perabot dan paip.
 • Tersembunyi Ia menumpu pelbagai sambungan paip, komunikasi, dan meter.

Untuk menyembunyikan zon tersembunyi, ia mesti tersembunyi dari mata yang bersinar. Rolling shutters adalah pilihan terbaik untuk tugas ini.

Pemasangan peralatan boleh melakukan orang yang tidak berpengalaman dalam pembaikan

Pemasangan peralatan boleh melakukan orang yang tidak berpengalaman dalam pembaikan

Ramai orang untuk tujuan ini menggunakan tirai yang diperbuat daripada plastik atau kain. Bahan-bahan ini dengan cepat akan menjadi rosak, yang, sebaliknya, akan menjadi ketara dan menarik perhatian tambahan.

Jika anda membuat kotak papan zarah, ia akan menutup rapat semua komunikasi yang harus disediakan dengan bebas. Malah, menetas kiri tidak dapat memberikan akses penuh kepada mereka sekiranya kebocoran paip atau kemalangan lain.
Apabila memasang tirai konvensional perlu bersedia untuk penjagaan kekal. Ini adalah proses yang agak panjang dan susah payah.

Di samping itu, mereka tidak akan membantu melindungi terhadap bunyi yang dibuat di dalam paip.

Bahan ini mempunyai penebat bunyi yang baik.

Bahan ini mempunyai penebat bunyi yang baik.

Shutter roller dibuat dalam pelbagai reka bentuk. Sekiranya perlu, langsir baru naik, menyediakan akses penuh ke semua paip, meter dan pemanas air. Mereka diperbuat daripada bahan-bahan mesra alam, yang menjamin keamanan setiap ahli keluarga. Produk mudah dibersihkan. Permukaan roller dalam pengeluaran ditutup dengan serbuk khas. Ini memastikan pemeliharaan penampilan untuk masa yang lama.

Di belakang rolling shutters dengan mudah menyembunyikan bukan sahaja komunikasi, tetapi juga pelbagai rak dengan bahan kimia rumah tangga dan barang-barang lain yang paling tersembunyi. Disebabkan ini, serbuk, mak, kain kain akan disembunyikan dan tidak akan merosakkan kemunculan bilik.
Roller shutters akan membantu menekankan gaya yang dipilih.

Roller shutters akan membantu menekankan gaya yang dipilih.

kembali ke menu ↑

Pembinaan

Asas pengatup roller adalah reka bentuk yang digunakan dalam pembuatan tingkap pintu. Rollet terdiri daripada individu lamellae. Apabila dibuka, mereka akan luka pada batang khas tersembunyi di dalam kotak. Ia boleh dipasang di luar atau di dalam pembukaan. Kaedah pemasangan bergantung pada reka bentuk yang dipilih.

Sehingga kanvas itu sendiri tidak berehat, terdapat mata air di dalam batang. Dia memegang gulungannya. Apabila struktur ditutup, ia terdiri daripada penutup tebal yang selamat menyembunyikan bahagian dalam niche. Jika perlu, bidai roller boleh ditutup dengan kunci khas atau selak. Ini sesuai untuk dilakukan di pangsapuri di mana terdapat kanak-kanak kecil atau haiwan peliharaan yang ingin tahu.

Mudah digunakan

Mudah digunakan

Untuk kemudahan, anda boleh memilih mana-mana gulung model. Pengrajin profesional mengesyorkan memasang dalam niche yang lebarnya kurang dari 52 cm, peralatan dengan mekanisme tali. Dalam kes lain, lebih baik memasang bidai rolling, yang dilengkapi dengan mata air.

Lembaga
Untuk bidai roller membawa manfaat maksimum, disyorkan untuk memasangnya untuk keseluruhan panjang pembukaan, yang mesti disembunyikan. Ini memastikan akses percuma kepada semua paip dan komunikasi pada bila-bila masa.
Apa-apa jenis produk boleh dibasuh dengan cepat.

Apa-apa jenis produk boleh dibasuh dengan cepat.

kembali ke menu ↑

Apa yang perlu dipertimbangkan ketika memilih?

Perkara utama adalah untuk mengukur lebar dan ketinggian pembukaan. Pengukuran diambil pada beberapa titik.. Maka nilai-nilai itu adalah betul dan tepat, yang membantu mengelakkan jurang besar dan kelengkungan struktur. Selepas itu, anda perlu memilih pemacu. Pilihan terbaik ialah spring inersial. Ini adalah nilai terbaik untuk wang. Ia boleh membaiki kanvas pada ketinggian tertentu. Pilihan yang paling mahal adalah sistem mengangkat automatik.

Terdapat beberapa bahan asas yang digunakan untuk membuat tandas tandas. Ini termasuk:
 • profil aluminium. Ia dicat dalam pembuatan cat khas. Ia akan membantu melindungi produk daripada kakisan dan kemerosotan yang cepat;
 • plastik. Reka bentuk ini kurang daripada produk yang dibuat dari bahan lain. Kelebihan utama adalah pelbagai warna.

Adalah disyorkan untuk memasangnya untuk keseluruhan tempoh pembukaan.

Adalah disyorkan untuk memasangnya untuk keseluruhan tempoh pembukaan.

Seterusnya anda perlu memikirkan cara memasang shutter roller. Ia bergantung pada ciri-ciri teknikal bilik dan saiz niche. Pemasangan boleh dilakukan secara dalaman atau menyewa pakar. Adalah lebih baik sekiranya ia merupakan pekerja syarikat di mana pengeluaran roller shutters diperintahkan.

Penggelek boleh dipasang secara berasingan. Perkara utama adalah melakukan segala-galanya dengan teliti, dengan teliti mengukur dan memasang setiap detail. Sekiranya kesilapan pemasangan, tirai roller tidak lagi tertakluk kepada perkhidmatan waranti sekiranya berlaku kerosakan atau operasi yang tidak betul.
Plastik seberat kurang daripada produk yang dibuat daripada bahan lain.

Plastik seberat kurang daripada produk yang dibuat daripada bahan lain.

kembali ke menu ↑

Reka bentuk luaran

Shutters roller dengan percetakan foto sering digunakan untuk imej iklan luaran. Slot juga dipasang di tandas untuk menyembunyikan komunikasi, meter dan barangan lain secara visual. Mereka akan menekankan gaya pilihan bilik, perkara utama adalah memilih bahan yang berkualiti, imej yang tidak akan dihapuskan selepas pembersihan pertama.

Untuk percetakan foto di permukaan bidai roller, anda boleh memilih lukisan selesai. Jika perlu, anda boleh memesan pengeluaran imej yang disediakan oleh lakaran atau gambar.

Lembaga
Hentikan pilihan yang lebih baik dalam gambar, yang digunakan untuk peralatan khas dengan cat serbuk. Filem murah akan cepat menghapus, meninggalkan hanya kenangan tentang apa yang digambarkan di sini.
Pilihan untuk bilik mandi anda

Pilihan untuk bilik mandi anda

Peralatan moden boleh diulang pada permukaan corak lamela atau imej pada lamela kertas dinding. Ini akan membantu membubarkan produk di ruang angkasa, menjadikannya tidak dapat dilihat dengan mata.

Percetakan UV, yang digunakan pada bidai roller moden, mempunyai banyak kelebihan.

Antaranya ialah:
 • lukisan tidak dipadamkan dengan masa;
 • dengan penjagaan yang betul, bidai roller akan berlangsung sekurang-kurangnya 6-7 tahun;
 • apabila dilanda cahaya matahari, gambar itu tidak pudar dan tidak merosakkan;
 • imej itu menahan kelembapan dan suhu yang tinggi;
 • pelbagai lukisan.

Boleh dipasang sendiri

Boleh dipasang sendiri

Lamellae menguntungkan menyembunyikan komunikasi kebersihan dan barangan isi rumah yang lain. Mereka boleh dibuat dengan saiz apa pun. Ini akan membantu menutup sebarang pembukaan atau niche.

Dengan pengeluaran cat serbuk khas digunakan. Ia mengambil kira ciri-ciri bilik. Kelebihan utama adalah pemeliharaan semua sifat dengan penurunan yang kuat dalam kelembapan dan suhu. Dalam kes ini, cat mempunyai rupa yang sempurna.

Warna-warna harus selaras dengan persekitaran dan bukannya dari gaya umum.. Sekiranya perlu, anda boleh menggunakan penyelesaian neutral. Contohnya, buat tetingkap putih. Pada lukisan permukaan atau percetakan foto boleh diletakkan. Perkara utama ialah mereka tidak membebankan ruang dan kelihatan sesuai di dalam tandas.

Imej yang dipilih akan membantu membuat bidai roller objek pusat bilik. Semua perhatian akan difokuskan ke atasnya, mengganggu mata dari beberapa nuansa dan kelemahan bilik.
Mana-mana cetakan boleh digunakan untuk mereka.

Mana-mana cetakan boleh digunakan untuk mereka.

Sekiranya tandas menggunakan jubin beberapa warna, anda boleh memesan lamlon yang serupa dengan reka bentuk. Pengilang akan dapat mengulang reka bentuk yang dikehendaki pada permukaan roller berkat teknologi moden dan pelbagai warna.

Lembaga
Apabila memilih buta roller di tandas anda perlu mencari kelengkapan yang betul. Pertama sekali, ia menyangkut pen. Mereka harus sesuai dengan reka bentuk keseluruhan dan tidak menonjol pada kanvas.
Anda boleh memesan pemegang dalam bentuk cangkuk, bola, pendakap separa bulatan atau mengikut projek anda. Mereka diperbuat daripada pelbagai bahan.
Tiruan hutan buluh

Tiruan hutan buluh

kembali ke menu ↑

Roller tirai untuk almari di tandas

Ia boleh menyimpan pelbagai barangan isi rumah, produk kebersihan, serta barangan untuk dibersihkan. Ugly apabila perkara-perkara ini ditunjukkan. Toilet adalah kawasan kecil di ruang angkasa, di mana tidak ada kemungkinan untuk menempatkan lemari dan lemari tambahan. Rolleta mudah menangani tugas ini.

Shutter roller dipasang dalam bentuk kabinet mempunyai banyak kelebihan. Antaranya ialah:

 • jangan ubah rupa semasa operasi;
 • bersih dengan cepat;
 • praktikal dan kemudahan penggunaan;
 • pelbagai luas.

Produk ini mudah digunakan.

Produk ini mudah digunakan.

Rak dipasang untuk bahan kimia isi rumah dan barang-barang lain tidak boleh menjadi penghalang kepada akses percuma kepada komunikasi, meter atau paip.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Memilih tirai roller di dalam tandas

Tongkat roller di tandas

Contoh reka bentuk yang berjaya

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO

8.6 Skor Jumlah
Memilih tirai roller di tandas

Memilih tetingkap rolling di tandas, berkenalan dengan semua nuansa yang mungkin anda hadapi semasa proses pemasangan. Cari pilihan yang sempurna. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
8
Kebaikan
 • Pelbagai
 • Kemudahan pemasangan dan operasi
 • Hayat perkhidmatan yang panjang
 • Rintangan kelembapan dan kepraktisan
Cons
 • Debu dikumpulkan di permukaan dan mudah untuk mengganggu teknologi pemasangan, yang akan mengakibatkan kerosakan yang cepat terhadap peralatan.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk