Pilihan jubin bilik mandi: 185+ (Foto) pilihan dinding

Bilik mandi adalah tempat di mana anda ingin berasa selesa dan peribadi. Di mana pada akhir hari kerja anda ingin membawa pemikiran anda dalam rangka, berehat dan bersantai. Dan ini boleh menyumbang bukan sahaja kepada pancuran mandi atau mandi hangat, tetapi juga hiasan dalaman yang sesuai.

Kandungannya:

Mana-mana bilik mandi boleh diubah dengan berkesan dengan bantuan corak jubin. Pembeli biasa membasuh untuk memilih versi hiasannya dari pelbagai jenis yang ditawarkan oleh pengeluar. Di samping itu, komposisi jubin tidak hanya akan menghiasi bilik, tetapi juga berfungsi sebagai dinding tahan lama yang meliputi di dalam bilik dengan kelembapan yang tinggi.

Hiasan bilik mandi dengan mural Ia baru-baru ini menjadi pilihan yang popular, kerana hampir apa-apa keputusan reka bentuk direalisasikan. Hiasan dibuat menggunakan teknologi khusus yang meningkatkan ketahanan kelembapan salutan dan menghalang memudar. Selain itu, permukaan jubin melindungi lukisan daripada kesan suhu tinggi dan bahan kimia isi rumah yang agresif.

Bilik mandi adalah tempat di mana anda ingin berasa selesa dan peribadi

Bilik mandi adalah tempat di mana anda ingin berasa selesa dan peribadi

Ciri Produk

Menghias bilik mandi dengan komposisi jubin dari masa ke masa semakin meningkat. Apabila memilih bahan penamat harus memberi tumpuan kepada aspek seperti:

 • penggunaan jangka panjang;
 • kebersihan;
 • kekuatan penamat;
 • kestabilan imej kepada kelembapan yang tinggi, tindakan pembersihan produk dan perubahan suhu;
 • harga yang berpatutan.

Bilik ini boleh diubah dengan berkesan dengan bantuan corak jubin.

Bilik ini boleh diubah dengan berkesan dengan bantuan corak jubin.

Apabila membeli kit, anda perlu memberi perhatian kepada bahan yang dibuatnya. Sebagai pilihan ekonomi, anda boleh memilih jubin seramik. Di samping itu, hiasan dinding digunakan untuk membuat hiasan. panel, reka bentuk stoneware porselin, selesai mozek.

kembali ke menu ↑

Varieti komposisi

Untuk menghiasi bilik mandi, ia adalah bernilai meneroka pelbagai jenis lukisan dinding. Pelbagai reka bentuk bergantung kepada bahan yang diambil sebagai asas untuk penamat.

Mempunyai ketahanan imej terhadap kelembapan yang tinggi

Mempunyai ketahanan imej terhadap kelembapan yang tinggi

kembali ke menu ↑

Hiasan dinding

Saiz gambar hiasan bergantung secara langsung kepada jumlah kawasan bilik mandi. Reka bentuk yang dipilih dapat melicinkan beberapa kelemahan di dalam bilik dan menyerlahkan kelebihan luaran. Di bilik mandi besar, anda boleh memasang reka bentuk keseluruhan.Lukisan yang sesuai, dipenuhi dengan jubin seramik. Untuk bilik mandi sering memilih:

 • pantai;
 • kapal;
 • flora dan fauna marin.

Buat bilik mandi kecil secara visual lebih tinggi dan lebih banyak membantu gambar, yang perlu dipasang di mana-mana sudut. Rajah mestilah tanpa plot. LAbstraksi atau imej garis nipis akan menjadi pilihan terbaik.

Saiz gambar bergantung pada kawasan bilik.

Saiz gambar bergantung pada kawasan bilik.

Panel di dinding dilakukan dalam tafsiran yang berbeza:

 • Photopanel adalah penampilan yang agak muda. Anda boleh menciptanya dari mana-mana foto. Selalunya mereka menggunakan foto personaliti media, haiwan, tumbuhan, landskap bandar, gambar retro dan sebagainya.
 • Untuk bilik mandi di kawasan kecil, lebih baik menggunakan reka bentuk cermin dinding. Cermin bukan sahaja secara visual memperluaskan sempadan bilik, tetapi juga mengisi dengan cahaya. Permukaan boleh dihiasi dengan pelbagai corak tembus.
 • Dinding-dinding mandi kecil juga boleh dihiasi dengan gambar yang terdiri daripada satu jubin. Gambar diletakkan di latar belakang jubin, dicat dalam satu nada. Titik berwarna menonjol perhatian, dan kelihatan asli.
 • Panel dengan imej 3D diperbuat daripada bahan moden dengan peningkatan kekuatan.
 • Kemasan mozek paling kerap digunakan untuk menghiasi bilik mandi. Walau bagaimanapun, peletakan bahan tersebut adalah proses yang sangat memakan masa. Imej kerang di pantai salju putih kelihatan cantik.

Photopanel - rupa yang agak muda

Photopanel - rupa yang agak muda

kembali ke menu ↑

Komposisi mosaik

Mosaic sebagai bahan yang menghias sangat popular di kalangan pereka. Imej yang dipilih diletakkan menggunakan jubin warna-warni kecil dengan lebar sehingga 3 cm. Setiap bahagian diperbaiki menggunakan grid logam khas. Semua elemen dibuat dari bahan tersebut:

 • Seramik yang berlainan. Jubin-jubin mosaik dilapisi dengan kelembapan tahan kelembapan, yang juga melindungi permukaan hiasan masa depan daripada memakai yang kasar.
 • Mocha kaca kelihatan seperti kristal. Imej hebat tidak takut kelembapan berlebihan. Bahagian kaca tidak bertindak balas terhadap asid dan bahan kimia lain.
 • Kemasan salun adalah tahan lama dan boleh dipercayai. Teknologi pengeluaran unsur-unsur smalt memungkinkan untuk memasang pencahayaan dalaman yang luar biasa apabila melekat.
 • Penggunaan batu semula jadi dan buatan membolehkan penciptaan komposisi unik untuk hiasan dinding. Bahan ini boleh digilap atau berumur.

Mosaic sebagai bahan yang menghias

Mosaic sebagai bahan yang menghias

Dari mozek, anda boleh membuat perhiasan dari budaya Timur, yang akan memberikan bilik mandi semangat jangka panjang sejarah. Juga, motif moden, abstrak, potret, siluet haiwan dan manusia, unsur-unsur dunia tumbuhan dicipta daripada kepingan kecil.

Intipati mozek adalah bahawa butiran harus diletakkan dalam urutan apa pun. Hasilnya adalah pola yang unik. Bilik mandi klasik dihiasi dengan bentuk geometri. Bilik dengan bahagian pedalaman arah Provence dihiasi dengan imej warna pastel atau kerang.

Bilik mandi klasik dihiasi dengan bentuk geometri.

Bilik mandi klasik dihiasi dengan bentuk geometri.

kembali ke menu ↑

Seramik di atas lantai

Oleh kerana ciri-ciri kualiti, jubin seramik paling sesuai untuk menghias lantai bilik mandi. Lantai itu boleh diterima dengan baik oleh kesan mekanikal, tidak takut kelembapan dan mempunyai hayat perkhidmatan yang panjang. Ciri-ciri teknikal panel berjubin di dalam bilik mandi memungkinkan untuk menyertakan unsur-unsur elektrik di bawah bahan hiasan untuk memasang sistem pemanasan lantai.

Ia akan menjadi menarik untuk melihat jubin, dibentangkan dalam bentuk mawar. Walau bagaimanapun, imej seramik jenis ini sesuai untuk bilik yang luas. Permukaan lapisan harus matte atau berkilat. Antara corak yang sering digunakan tema marin, kerang, lukisan oleh seniman terkenal.
Lantai mentolerir tekanan mekanikal.

Lantai mentolerir tekanan mekanikal.

kembali ke menu ↑

Panel dinding seramik

Untuk membuat komposisi di bilik mandi, anda boleh memilih jubin seramik pelbagai tekstur dan warna. Populariti bahan seramik juga disebabkan sifat tersendiri:

 • kesederhanaan jubin meletakkan;
 • kos rendah;
 • spesifikasi yang sesuai digunakan;
 • rintangan untuk menghubungi bahan kimia isi rumah;
 • rintangan kepada tekanan mekanikal;
 • keupayaan untuk menahan perubahan suhu.

Jubin seramik dengan tulip

Jubin seramik dengan tulip

Bersama dengan semua kelebihan, lantai berjubin mempunyai beberapa kelemahan. Kekurangan utama jubin adalah kerapuhan.

kembali ke menu ↑

Cara untuk memakai hiasan

Lukisan pada permukaan seramik digunakan dengan menggunakan beberapa kaedah:

 • percetakan diikuti dengan menembak adalah kaedah yang panjang dan mahal. Dengan kaedah ini, imej boleh digunakan walaupun pada permukaan ribbed;
 • percetakan sublimasi merujuk kepada peralatan yang lebih cepat dan lebih murah;
 • decal adalah kaedah lukisan gambar dengan cara decal. Decal adalah pilihan yang paling berfungsi;
 • Penggunaan dakwat UV dianggap paling murah.

Lukisan dinding dalam tema marin

Lukisan dinding dalam tema marin

Apabila memilih jubin foto, perlu mengambil kira tempat di mana pemasangan akan berlaku, dan kehadiran kelembapan yang tinggi. Teknik decal terbaik digunakan di bilik mandi dengan pencahayaan yang baik dan dengan kelembapan yang berterusan.

Lapisan paling murah digunakan di dalam bilik dengan kelembapan rendah dan risiko rendah menyebabkan kerosakan mekanikal.

kembali ke menu ↑

Ciri-ciri jubin porselin

Penamat stoneware porselen mempunyai hayat perkhidmatan dan kekuatan yang panjang. Kualiti bahan tersebut melebihi rekan jubin. Jubin porselin mempunyai tahap penyerapan air yang rendah berbanding dengan jenis kemasan yang lain.

Penamat stoneware porselen mempunyai hayat perkhidmatan yang panjang.

Penamat stoneware porselen mempunyai hayat perkhidmatan yang panjang.

Jubin porselin mempunyai kelebihan berikut:

 • sesuai digunakan di bilik basah;
 • dibezakan oleh kebolehpercayaan dan rintangan calar yang tinggi;
 • imej kerumitan yang berlainan digunakan;
 • hanya menjaga bahan tersebut.

Lembaga
Perlu diingat bahawa jenis hiasan ini sangat licin dan tidak disyorkan untuk menutup lantai. Jubin berlapis dan dipoles digunakan untuk menghiasi dinding.
kembali ke menu ↑

Jubin foto

Untuk membuat hiasan di bilik mandi, kebanyakan pereka memilih jubin foto. Dengan bahan ini, anda boleh membuat imej dalam warna-warna yang paling cerah dan terang. Ia juga boleh memilih mana-mana corak. Bukan sahaja kawasan kecil bilik mandi, tetapi juga dinding keseluruhan, digunakan sebagai ubin foto.

Dengan jubin foto, anda boleh membuat imej dalam warna-warna yang paling berair dan terang.

Dengan jubin foto, anda boleh membuat imej dalam warna-warna yang paling berair dan terang.

Apabila membeli phototile untuk panel dinding, disyorkan untuk menghentikan pilihan pada pilihan tersebut:

 • imej hidupan liar atau pantai negara eksotik. Bahagian dalam bilik mandi akan kelihatan harmonis air terjun, ikan, kerang dan ubur-ubur. Romantik akan menjadi imej bot kecil dengan layar putih;
 • untuk bilik mandi, dihiasi dalam pelbagai gaya, reka bentuk bunga yang sesuai. Orkid kelihatan dekat dengan spektakuler;
 • Banyak pereka menggunakan gambar keluarga untuk panel.

Dari jubin jenis ini, anda boleh membuat imej yang kukuh atau memecahkannya ke bahagian berasingan. Kepada gambar yang dipilih berada di seluruh dinding, gunakan gambar resolusi tinggi. Untuk kanvas kecil yang boleh diletakkan di bahagian-bahagian bilik mandi yang berlainan, kos akan menjadi kurang.

Pilihan yang baik ialah memilih beberapa foto kecil. Phototile ini sesuai untuk merangka pintu atau cermin. Anda juga boleh menyelesaikan dengan niche dan memasang lampu yang indah di sana.
Jenis jubin ini boleh membuat imej yang kukuh.

Jenis jubin ini boleh membuat imej yang kukuh.

kembali ke menu ↑

Jubin kaca

Panel kaca boleh mempunyai permukaan matte, grooved atau licin. Ia kelihatan seperti komposisi kaca, yang menghiasi kawasan kosong di dinding. Rekaan sedemikian boleh dilengkapi dengan pelbagai lampu latar.Keping kaca dengan dimensi 10x10 dicat dalam pelbagai warna dan menyebarkan komposisi yang indah.

Gambar kaca di bilik mandi mempunyai beberapa ciri:

 • mereka mampu mencipta aksen yang terang di pedalaman bilik;
 • sesuai untuk bilik yang dihiasi dalam arah reka bentuk moden;
 • Menarik akan melihat panel kaca dengan permukaan cermin. Semasa pemasangan lampu khas memohon corak hologram.

Mungkin mempunyai permukaan matte, beraliran atau licin.

Mungkin mempunyai permukaan matte, beraliran atau licin.

kembali ke menu ↑

Panel tunggal

Gambar yang dibuat dari satu jubin mengandungi plot tertentu. Ciri-ciri jenis ini adalah seperti berikut:

 • untuk imej utama yang menggunakan bentuk geometri, bunga besar, siluet haiwan;
 • lukisan diletakkan di dalam bas relief;
 • komposisi sering ditambah dengan struktur seramik;
 • digunakan terutamanya untuk kesesakan menghias.

Jubin tunggal yang dipilih dengan baik membolehkan anda menghiasi dinding di bilik mandi dengan komposisi asal.

Reka bentuk hitam

Reka bentuk hitam

kembali ke menu ↑

Dari beberapa jubin

Pilihan yang paling popular untuk menghiasi dinding adalah imej komposit. Plot keseluruhan terdiri daripada bahagian-bahagian, masing-masing digunakan untuk jubin berasingan.

Ciri-ciri panel precast adalah seperti berikut:

 • keseluruhan imej dipasang dari bahagian individu;
 • unsur-unsur digabungkan sedemikian rupa sehingga sendi tidak kelihatan sebagai hasilnya;
 • Saiz kadang-kadang mencapai tiga meter;
 • bentuk salutan boleh menjadi persegi atau segi empat tepat. Komposisi boleh dibuat dan bulat, atau bujur.

Reka bentuk terang bilik

Reka bentuk terang bilik

Imej yang besar harus diletakkan di tengah-tengah seluruh dinding.

kembali ke menu ↑

Dengan lukisan 3D

Panel dengan kesan 3D muncul tidak lama dahulu. Teknologi moden digunakan untuk pengeluarannya, jadi imej pada jubin kelihatan sangat realistik. Cetakan semula yang digunakan untuk bahan mesti dikalsinasi lebih lanjut. Sebagai hasil daripada proses ini, produk ini dilindungi sepenuhnya daripada kesan kelembapan yang merosakkan. Semasa menembak, cat menembusi jauh ke permukaan dan dipasang di sana. Dari atas di atas jubin meletakkan sayu khas.

Panel dengan imej 3D dianggap sebagai bahan yang unik.

Panel dengan imej 3D dianggap sebagai bahan yang unik.

Gambar 3D mempunyai kelebihan yang ketara:

 • penggunaan jangka panjang;
 • rintangan kepada acuan;
 • kemudahan pemasangan;
 • kemudahan penjagaan;
 • ciri-ciri hipoallergenik;
 • rintangan hentaman tinggi.

Panel dengan kesan 3D muncul tidak lama dahulu

Panel dengan kesan 3D muncul tidak lama dahulu

Panel dengan imej 3D dianggap sebagai bahan yang unik, kerana ia secara drastik mengubah persepsi ruang dan waktu.

kembali ke menu ↑

Freesize

Panel frisise atau reka bentuk saiz percuma dibuat khusus untuk bilik yang tidak teratur. Kelebihan komposisi jenis ini adalah bahawa pemilik bilik boleh menentukan sendiri apa ketinggian mural masa depannya. Perkara utama ialah gambar yang harmoni sesuai dengan suasana bilik.

Plot pemandangan dibahagikan kepada tiga bahagian berasingan: tengah, permulaan dan akhir.. Peranan utama dalam teka-teki ini dimainkan oleh tengah, yang mana mungkin untuk memperluas panel dengan ukuran apa pun. Bahagian tengah plot terdiri daripada jubin, di mana satu lukisan digunakan. Kuadrat pertama dan ketiga tidak boleh ditukar atau ditambah ke jubin lain, kerana ia adalah permulaan dan akhir imej.

Motif pantai

Motif pantai

Lebih baik memahami ini akan membantu contoh ilustrasi. Panel itu menggambarkan pokok. Plot bermula di mana batang keluar dari tanah. Penyelesaian angka itu adalah mahkota. Batang itu sendiri adalah tengah. Di sini adalah mungkin untuk memanjangkannya ke ketinggian sekurang-kurangnya lima meter, hanya menyusun jubin serupa satu demi satu.

Terdapat satu lagi jenis saiz percuma - satu jubin di mana corak dicetak yang tidak mempunyai sempadan.. Iaitu, untuk membuat gambaran khusus mereka tidak akan berfungsi. Panel ini diwakili oleh penyebaran unsur-unsur yang dibuat untuk membuat pola yang dipilih secara rawak. Jubin boleh disertakan dalam apa-apa perintah mengikut budi bicara mereka.

Akibatnya, anda boleh meletakkan:

 • langit berbintang;
 • komposisi abstrak;
 • bunga glade;
 • menggabungkan corak yang berbeza dari satu set.

kembali ke menu ↑

Peraturan untuk memilih komposisi hiasan

Panel adalah terutamanya bahan penamat. Oleh itu, apabila memilih corak yang sesuai hendaklah berdasarkan pada warna bilik dan dimensinya. Untuk bilik mandi yang kecil, lebih baik memilih komposisi monophonik dengan imej yang menarik perhatian. Lukisan itu mestilah dalam warna pastel supaya warna-warna cerah tidak menyembunyikan ruang. Jubin gelap dan kontras sesuai untuk bilik besar.

Komposisi yang dipilih sepatutnya sesuai dengan gaya keseluruhan:

 • untuk bilik mandi yang dihiasi retro gaya, pilih panel dengan corak abstrak;
 • jubin dengan motif laut mempromosikan kelonggaran. Ia boleh menjadi kapal, landskap pantai, ikan, kerang dan banyak lagi. Komposisi ini digabungkan dengan pedalaman dalam gaya Mediterranean;
 • corak grafik dan mozek sesuai untuk bilik mandi etnik;

Untuk bilik mandi kecil, lebih baik memilih komposisi monophonik.

Untuk bilik mandi kecil, lebih baik memilih komposisi monophonik.

 • Gaya klasik atau baroque boleh ditambah dengan jubin nada halus, yang menggambarkan landskap, rama-rama atau bunga;
 • Bilik mandi oriental akan menjadi istimewa jika anda menggunakan corak yang tidak biasa dan warna-warna terang. Anda tidak perlu mengehadkan imaginasi, anda boleh memohon banyak warna;
 • bilik mandi gaya muzik negara harus dihiasi dengan warna yang terkawal. Menyambut mozek cahaya dengan permukaan matte;
 • Motif semulajadi adalah tipikal untuk ruang kecil. Untuk hiasan menggunakan jubin yang meniru kayu, kulit atau buluh. Kerang juga popular.

Dalam warna coklat

Dalam warna coklat

Panel jubin di bilik mandi dipilih berdasarkan keutamaan pemilik rumah, saiz bilik dan bahagian dalamnya. Anda boleh memilih pilihan yang murah atau memesan hiasan yang lebih mahal dari pereka.

kembali ke menu ↑

Kelebihan dan keburukan reka bentuk berjubin

Menghiasi dinding di panel bilik mandi jubin - bukan trend baru dalam reka bentuk dalaman. Jenis penamat ini telah digunakan selama berabad-abad. Dari masa ke masa, hanya format jubin berubah - tekstur dan corak baru dicipta. Juga berkembang dengan ketara pelbagai bahan yang digunakan. Panel seramik, stoneware dan komposisi kaca telah menjadi tersedia untuk pereka kontemporari. Antara pemilik pangsapuri adalah panel dan jubin yang popular dengan penggunaan gambar fotografi.

Kelemahan pengguna termasuk kos bahan dan pemasangan yang tinggi. Bagi mereka yang tidak memahami proses meletakkan panel, lebih baik untuk menghentikan jubin foto. Imej yang dipilih digunakan pada jubin biasa. Jubin siap dilampirkan ke dinding dengan cara yang paling biasa. Peralatannya tidak rumit, tetapi akibatnya, bilik mandi akan memperoleh semangat dan keunikannya sendiri.
Trend baru dalam reka bentuk dalaman

Trend baru dalam reka bentuk dalaman

Panel kaca kelihatan sangat luar biasa. Mereka boleh ditambah dengan pencahayaan LED.. Panel yang terbuat dari kaca tidak popular di pasaran kerana ia sangat mahal. Juga pada pemasangan mereka sering terdapat beberapa kesukaran.

Jubin foto juga diperbuat daripada plastik dan kayu. Harga mereka rendah, tetapi panel itu sendiri tidak lama lagi. Pilihan ini digunakan oleh orang-orang yang suka menukar gaya bilik mandi.
kembali ke menu ↑

Pelbagai jenis corak berjubin

Komposit yang paling organik adalah komposisi, pewarna yang sepenuhnya bertepatan dengan warna dinding di bilik mandi. Imej terang secara visual menolak dinding dan meningkatkan pronegara Warna-warna hangat mewujudkan suasana intim.. Aksen terang akan sesuai dengan hampir semua reka bentuk, walaupun dalam minimalism moden, dan luaran akan tetap asli.

Jenis penamat ini telah digunakan selama berabad-abad.

Jenis penamat ini telah digunakan selama berabad-abad.

Gabungan warna yang luar biasa itu tidak seharusnya melanggar integriti komposisi atau menonjolkannya. Perhatian diberikan kepada perbezaan warna dan kombinasi yang betul. Nada harus bertindih bukan hanya dengan dinding, tetapi juga dengan perabot, dekorasi dan barang saniter.

Selama berabad-abad, panel jubin mengubah bentuk, warna, dan kaedah pengeluaran mereka. Teknologi moden memungkinkan untuk mempelbagaikan jenis lukisan dan perhiasan yang digunakan dalam komposisi. Untuk tujuan ini, bahan standard dan inovatif digunakan, dengan bantuan yang mana skop luas untuk imaginasi pereka telah muncul.

Panel siap menjadi yang paling sebenar. Gambar terdiri daripada jubin saiz standard dengan corak bercetak. Ini adalah pilihan yang murah. Ia boleh dihiasi mengikut kehendak dan rasa anda dengan friezes atau sisipan.

Nada harus bertindih bukan hanya dengan dinding, tetapi juga dengan perabot

Nada harus bertindih bukan hanya dengan dinding, tetapi juga dengan perabot

Untuk membuat dalaman eksklusif menggunakan mozek. Panel mozek dibeli dalam bentuk siap atau diperintahkan mengikut keutamaan mereka sendiri. Komposisi boleh dibuat dari pelbagai jubin kecil berwarna atau unsur-unsur nada yang sama. Variasi imej sangat berbeza - dari lukisan dengan plot kepada angka tunggal.

kembali ke menu ↑

Ciri-ciri menghiasi bilik, bergantung pada kawasannya

Saiz panel juga penting dan ia bergantung kepada dimensi bilik mandi. Butiran mengenai reka bentuk yang dipilih akan menyembunyikan kebimbangan yang jelas dari bilik dan memperbaiki kawasan pedalamannya.

Pemilik bilik besar menggunakan beberapa cadangan tentang fakta bahawa ia tidak bernilai malu dengan skala. Anda boleh memikirkan sesuatu yang luar biasa, sebagai contoh, meletakkan seluruh mozek dinding. Lumba-lumba, kapal, pantai, hidupan liar boleh digambarkan pada panel mosaik.

Bilik mandi bersaiz sederhana disyorkan untuk menghias dengan hiasan di 2/3 dinding keseluruhan. Tema ini akan sesuai dengan apa saja, imaginasi para pemilik akan mampu.

Dalam merah jambu

Dalam merah jambu

Bilik mandi dengan dimensi sederhana perlu dikembangkan dengan bantuan panel yang diletakkan di salah satu sudut. Gambar tidak perlu mengandungi plot. Selalunya memilih abstraksi dengan bilangan minimum maklumat terang dengan kontur yang jelas.

Proses melawat bilik mandi oleh kanak-kanak boleh dibuat lebih menarik dan menghiburkan. Untuk melakukan ini, kawasan di atas sink atau mandi itu sendiri akan dihiasi dengan panel ubin yang menggambarkan watak-watak kartun atau watak-watak dongeng.

Lukisan yang popular dalam gaya kanak-kanak adalah kartun, di mana watak-watak utama adalah ikan, contohnya, Dory atau Nemo. Dari cerita dongeng, anda boleh mengambil watak-watak yang dicintai kanak-kanak itu. Imej haiwan liar, peri fairy, tema perjalanan, rama-rama terang dan burung, kereta dan kapal juga sesuai. Bayi akan berminat untuk mandi yang dikelilingi oleh watak-watak kegemaran dari buku atau tv.
Bandar malam

Bandar malam

kembali ke menu ↑

Idea Reka Bentuk

Terdapat beberapa cara untuk mengubah bilik mandi dengan gabungan jubin berwarna dan pelbagai jenis panel:

 • Reka bentuk klasik. Bawah gelap dipisahkan oleh dinding dari atas cahaya. Sebagai hiasan menggunakan panel panel tunggal, yang ditempatkan di seluruh kawasan terang. Di perimeter atas, anda boleh membuat sempadan gelap, dipenuhi dalam satu jubin.
 • Mendatar mendatar. Sekiranya terdapat sejumlah besar perabot di bilik mandi, gunakan kaedah hiasan mendatar. Jalur gelap dalam satu atau tiga jubin berkongsi bahagian bawah dan atas yang cerah. Dengan hiasan sedemikian, anda perlu mengambil kira susunan perabot dan teknologi, sehingga akibatnya lukisan tidak ditutup. Jubin gelap boleh dibentangkan dalam corak papan penjara.
 • Aksen menegak. Panel, mempunyai arah menegak, memancarkan objek statik. Sebagai contoh, dengan komposisi yang berbeza, mungkin untuk membezakan kawasan tandas, basuh sinki, tab mandi atau pancuran mandi. Pada masa yang sama, lebar panel harus sedikit lebih kecil daripada perabot itu sendiri atau lekapan sanitari.Imej boleh bermula dari lantai dan hujung di bawah siling, jika bukan haiwan, potret atau foto. Lukisan abstraksi, landskap, mozek atau monophonik akan sesuai untuk panel pada ketinggian keseluruhan dinding. Garis mendatar tidak boleh menyentuh komposisi sedemikian.

kembali ke menu ↑

Panel DIY asal

Ia adalah keseronokan untuk menghiasi bilik mandi dengan unsur hiasan buatan sendiri. Selain itu, pilihan penamat seperti ini akan lebih murah daripada pembelian. Untuk membuat panel bebas di dalam bilik mandi, mozek akan menjadi lebih sesuai. Akibatnya, anda boleh mendapatkan satu perkara yang unik yang tidak akan pernah anda lihat di tempat lain.

Untuk kerja jubin yang tidak perlu berguna, baki selepas pembaikan, atau serpihan yang patah, yang pada asalnya dirancang untuk dibuang. Terdapat banyak kaedah untuk membuat panel. Walau bagaimanapun, peringkat awal menggambarkan lakaran komposisi masa depan.
Dalam gaya Bahasa Inggeris

Dalam gaya Bahasa Inggeris

Cara termudah dan paling murah untuk membuat panel yang cantik dianggap teknik decoupage. Lukisan itu digunakan untuk melacak kertas atau filem, dan kemudian terpaku pada jubin yang dipilih khas. Imej itu diletakkan selepas peletakan yang betul menghadapi bahan.

Lembaga
Selepas pelabelan, cetakan hendaklah ditutup dengan varnis yang jelas, yang akan mewujudkan perlindungan tambahan imej dari pembakaran atau pemadaman. Kaedah membuat panel berjubin adalah mudah dan ringkas, tetapi tidak boleh digunakan di bilik dengan kelembapan yang tinggi.
kembali ke menu ↑

Penggunaan teknologi lama dan inovatif

Mosaic adalah kaedah kuno untuk membuat komposisi jubin hiasan. Reka bentuk ini terdiri daripada pelbagai sekerap jubin, kaca atau batu. Untuk melakukan ini, sering digunakan jubin seramik patah atau cincang atau majolica. Proses ini sangat memakan masa. Ia memerlukan kemahiran dan pengalaman yang minimum dengan mozek, serta banyak masa. Tetapi untuk melewati semua kesulitan adalah sia-sia, kerana hasil akhirnya akan melebihi semua jangkaan, dan bilik mandi akan menjadi unik dan tidak dapat diterima.

Reka bentuk ini akan membawa anda ke pulau-pulau

Reka bentuk ini akan membawa anda ke pulau-pulau

Bagi pencinta teknologi moden adalah hiasan yang sesuai di jubin dengan komposisi khas, yang sangat mirip dengan glaze. Lukisan dimasukkan ke dalam cara pencetakan atau secara manual. Tetapi untuk membuat panel di rumah, kaedah ini tidak sesuai, kerana pada masa depan jubin dicat mesti menjalani proses rawatan haba.

Terlepas dari kaedah yang dipilih untuk membuat panel berjubin, dekorasi, yang dibuat secara peribadi, mampu memberi ruang dalaman eksklusif eksklusif bilik mandi. Panel ini boleh menghiasi seluruh dinding, bahagian berasingan, niche, bingkai dengan cermin atau pintu. Dengan bantuan hiasan sedemikian, mungkin zon bilik mandi dengan cara yang menarik, menonjolkan sinki, tab mandi atau pancuran kabin.

Dalam warna biru pirus

Dalam warna biru pirus

Jubin bilik mandi

Interior dan reka bentuk

8.8 Skor Jumlah
Panel ubin - hiasan reka bentuk dalaman

Panel jubin untuk menghias bilik mandi adalah, di atas semua, ruang untuk fantasi yang besar. Dengan bantuan imej dan pemandangan bilik mural yang terpilih, di mana pada waktu malam anda mahu berehat, dan pada waktu pagi untuk bersorak, akan menjadi tempat di mana anda boleh bersorak dan melegakan ketegangan pada hari yang lalu. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Pelbagai jenis panel
 • Kemungkinan untuk memilih corak individu
 • Kelimpahan warna
Cons
 • Kos yang tinggi
 • Menyukai panel tidak sesuai mana-mana bahagian dalam dan kawasan bilik mandi
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk