Reka bentuk dapur bergaya negara - Semangat kontemporari dalam dalaman moden (225+ Foto)

Gaya negara dicirikan oleh penggunaan bahan semula jadi, kehadiran elemen kebangsaan, semula jadi, kain tampal, iaitu. semua yang boleh menyampaikan rasa pedesaan. Gaya negara adalah versi ringkas gaya klasik yang mudah dan lebih mudah.

Kandungannya:

Di dalam bilik ini keluarga menghabiskan hampir sepanjang masa. Berikut adalah penerimaan makanan, perbincangan isu-isu penting untuk secawan teh. Apa yang perlu dikatakan tentang pelayan wanita, yang setiap hari menghabiskan beberapa jam untuk memasak dan membersihkannya. Pedalaman perlu hangat, selesa, lengkap. Tidak semestinya perasaan yang menindas, suasana harus menyenangkan, disesuaikan dengan yang positif.

Langsir putih di pedalaman dapur

Langsir putih di pedalaman dapur

Tidak syak lagi, bahagian penting gaya dapur itu langsir. Mereka menetapkan arah cahaya, warna, menyembunyikan penyimpangan dinding dan menyembunyikan apa yang terjadi di dalam dari luar mata. Dalam kes ini, langsir hendaklah ringan dan hanya menekankan keselesaan rumah, dan tidak menyeret semua perhatian kepada diri mereka sendiri.

Apa yang anda perlu perhatikan?

Langsir di dapur harus berbeza daripada di ruang tamu. Ini disebabkan hakikat bahawa memasak berlaku di dapur, iaitu, menggoreng, membakar, pembebasan aroma kaustik.

Jika tingkap terletak di sebelah dapur, anda tidak boleh menggunakan tirai melambai melambai. Kain mudah terbakar boleh menyebabkan kebakaran.

Tetapkan arah cahaya, warna, sembunyikan penyimpangan dinding

Tetapkan arah cahaya, warna, sembunyikan penyimpangan dinding

Dilengkapi tirai dengan panjang laras. Semasa memasak, mereka boleh dinaikkan, dan semasa makan - diturunkan.

Sekiranya tingkap itu bersebelahan dengan dapur, maka tidak boleh dibincangkan mengenai langsir lut dan mengalir, lebih baik untuk menyekat diri dengan langsir calico yang pendek.
kembali ke menu ↑

Apakah bahan yang lebih baik untuk memilih langsir?

Kain mesti sepadan dengan tujuan yang dimaksudkan. Sebagai contoh, jika tingkap sentiasa jatuh cahaya, yang mengganggu, lebih baik untuk menggantung langsir itu supaya mereka tidak membiarkan sinaran matahari terbenam. Kain akan menjadi berat dan padat. Tetapi pada masa yang sama ia akan menempati ruang yang tidak sesuai untuk dapur dengan ruang kecil.

Lembaga
Bagaimanapun, jika anda perlu membesarkan dapur secara visual, maka lebih baik memilih kain yang teduh panas, ringan dan longgar. Mereka tidak perlu memikirkan berapa lama dan sukar untuk mencuci langsir dari noda berminyak dan debu.
Pilih kain

Pilih kain

kembali ke menu ↑

Warna tirai

 • Ia bergantung pada warna kain apa suasana suasana seperti, apa ruang untuk menerima makanan akan kelihatan seperti.
 • Warna terang.Sesuai untuk bilik di mana kertas dinding tidak menarik. Oleh itu, langsir akan membawa beberapa cat. Adalah lebih baik untuk mengambil tekstur dengan satu pola berulang atau lipatan kecil. Walau bagaimanapun, langsir cerah akan kelihatan tidak masuk akal jika bilik mendapat sedikit cahaya.
 • Warna pastel akan menghasilkan cahaya. Tirai tersebut adalah tekstur yang paling sesuai dengan beberapa setem sekaligus. Corak geometri akan kelihatan elegan.
 • Warna gelap boleh digunakan dalam kes-kes yang luar biasa. Ini boleh menjadi tirai mata pelajaran tentera, sebagai contoh.

Dari warna kain itu bergantung pada apa yang akan menjadi suasana bilik

Dari warna kain itu bergantung pada apa yang akan menjadi suasana bilik

kembali ke menu ↑

Tekstil dapur

Dapur untuk setiap suri rumah adalah tempat peribadi. Lagipun, ia adalah di meja makan yang semua ahli keluarga berkumpul untuk sarapan, makan tengah hari dan makan malam. Segala-galanya sepatutnya sempurna di sini - dari perkakas dapur hingga tekstil. Seperti halnya serbet, tuala, potholder, taplak meja membuat kesenangan di dapur.

Apakah tekstil? Jenis kain yang diperlukan untuk makan disenaraikan di bawah.

Tekstil - produk dari kain, dari gentian lembut dan fleksibel.
Dapur untuk setiap suri rumah adalah tempat peribadi.

Dapur untuk setiap suri rumah adalah tempat peribadi.

Apa yang berkaitan dengan tekstil? Ini biasanya:

 • taplak meja;
 • apron;
 • tuala;
 • pemegang periuk;
 • tuala;
 • langsir;
 • langsir.

Tekstil harus konsisten dalam gaya dengan reka bentuk keseluruhan. Jangan lupa tentang sisi praktikal perkara tentang kekuatan dan kualiti tekstil. Tekstil dapur dibuat dari pelbagai bahan. Terdapat tiga jenis bahan utama:

Bahan semulajadi. Ia termasuk kain linen, kapas, bulu dan serat buluh. Produk yang diperbuat daripada bahan-bahan ini adalah sentuhan yang menyenangkan dan boleh dibasuh dengan sempurna, namun ia banyak merosot.
Tekstil harus mengikut gaya dengan reka bentuk keseluruhan dapur.

Tekstil harus mengikut gaya dengan reka bentuk keseluruhan dapur.

Bahan sintetik. Tekstil jarang dibuat daripada bahan sintetik. Ia tidak terlalu mahal dan tahan lama.

Bahan campuran diperoleh dengan menggabungkan bahan semula jadi dan sintetik.
kembali ke menu ↑

Pilihan tekstil

Jadi, jenis tekstil apa yang hendak dipilih?

Pemegang periuk

Diperlukan untuk mengeluarkan periuk dari oven dan untuk membawa hidangan panas. Selalunya tacks dipilih mengikut kriteria seperti: bentuk (segi empat tepat, persegi, bulat, tack-mittens), saiz. Cengkaman harus meliputi seluruh tangan.

Tuala

Mereka diperlukan untuk mengelap tangan, lap pinggan mangkuk dan pinggan mangkuk. Tuala sepatutnya beberapa dan mereka sepatutnya mempunyai saiz yang berbeza. Produk Wafer menyerap lembapan lebih baik dan kering lebih cepat. Anda boleh mengambil produk dari bahan buluh dan kapas.

Gaya negara

Gaya negara

Aprons

Digunakan untuk melindungi pakaian daripada pencemaran semasa memasak. Apron boleh menjadi hiasan dinding yang bergaya. Apron kapas akan bertahan lebih lama daripada yang lain, kerana mereka tidak kehilangan kualiti selepas mencuci. Warna dan corak produk adalah pilihan peribadi setiap orang. Wanita lebih sering memilih model sundress, lelaki - model yang ketat, di mana tidak ada yang berlebihan, kanak-kanak - model terang.

Perkara utama untuk apron yang baik - kehadiran poket, yang mudah untuk memegang aksesori yang diperlukan.

Alas meja

Untuk hiasan daripada jadualTerdapat juga pilihan. Tali pinggan itu akan melindungi permukaan meja makan, menghiasnya. Jadual itu ditutup dengan taplak meja, dan pinggirnya harus menggantung sekurang-kurangnya tiga puluh sentimeter.

Pemilihan tekstil yang kompeten

Pemilihan tekstil yang kompeten

Runner (taplak meja) - sesuatu yang baru dalam tekstil dapur.

Runner adalah taplak meja dalam bentuk segi empat sempit, yang akan bergerak bersama, atau melintasi meja, dan menyerong. Anda boleh meletakkannya sebagai bahagian dalaman pedalaman, dan anda boleh - di atas alas meja utama.

Lembaga
Napkin perlu dipilih mengikut warna alas meja, maka tetapan meja akan kelihatan harmonis dan berkesan.
Napkin perlu dipilih mengikut warna alas meja.

Napkin perlu dipilih mengikut warna alas meja.

Sarung alat makan. Tanpa mereka, meletakkan meja tidak menyenangkan secara estetik. Lebih seringkali mereka menyerupai sampul surat dengan kompartmen untuk pisau, garpu dan sudu, tetapi ada pilihan lain.

Untuk menghias tingkap dengan menggunakan langsir dan langsir. Biasanya membeli langsir bahan lut, dan langsir - dari monophonic. Fesyen ini termasuk gabungan tekstil dari bahan yang berbeza dari pelbagai warna tunggal.
kembali ke menu ↑

Dapur kecil

Ia cukup sukar untuk mengatur perabot dapur di ruang kecil. Tugas keutamaan adalah kefungsian, tetapi keindahan alat dengar tidak boleh didiskaunkan. Kapasiti setiap modul, kemudahan lokasi semua kabinet, kebolehpercayaan kelengkapan dan fasad - semua ini diambil kira apabila memilih perabot.

Ruang memasak kecil

Ruang memasak kecil

kembali ke menu ↑

Ciri-ciri tempahan perabot dapur di bilik 6 meter persegi

Ia boleh menjadi sukar dicari perabot di dalam bilik kecil, terutamanya jika ada ruang gas, kotak atau bahagian bukan standard yang lain. Terdapat keperluan untuk membuat pesanan.

Lembaga
Jangan tergesa-gesa untuk memerintahkan. Bincangkan semua butiran, bahan, kandungan setiap kotak, pen, gabungan warna. Perhatikan gaya, penempatan peralatan rumah tangga.

Ia perlu menjelaskan bagaimana kotak atau mahkota akan mempengaruhi penampilan, di mana paip akan disembunyikan, bagaimana sendi atau tepi akan diproses countertops. Ketinggian apa yang sepatutnya menggunakan pangkalan di mana untuk memasang dapur. Sekiranya anda tidak membuang apron dapur jubinmaka apa yang dirancang untuk menutup ruang antara meja dan dipasang kabinet.

Kemudian anda boleh bertanya tentang kos setiap item dan cuba untuk mengurangkan kos pembelian dengan menukar kandungan, bahan atau saiz. Lazimnya, pengeluar boleh selalu 25 peratus membuat dapur lebih murah, mengeluarkan barangan mahal.

kembali ke menu ↑

Gaya perabot

Gaya klasik di pedalaman bilik kecil akan kelihatan terlalu sombong, yang akan menjejaskan kesan keseluruhannya. Lajur, pilaster, batang tirai akan dihancurkan dan digantung. Kekasih klasik lebih baik mengikut gaya provensiatau muzik negara. Penggunaan atap, tingkap kedai, facade bingkai membawa reka bentuk jenis ini dekat dengan gaya klasik.

Minimalisme atau berteknologi tinggi Mereka akan kelihatan tidak selesa dan tidak berwajah di kawasan dapur kecil. Gaya yang paling boleh diterima dianggap moden.

Gaya bijak dari bilik

Gaya bijak dari bilik

kembali ke menu ↑

Butiran teknikal

Jarak antara peti sejuk dan dapur gas atau hob sekurang-kurangnya 150 mm. Jarak antara peralatan gas dan almari dapur adalah sekurang-kurangnya 150 mm. Menyediakan akses terbuka kepada meter gas dan injap.

Almari pakaian 900x900, kurang menguntungkan daripada 900x600 mm lurus. Ia menduduki ruang 30 cm lebih, yang tidak digunakan untuk tujuan yang dimaksudkan. Ia mempunyai 3 sendi dengan tablet piawai berhampiran sink atau dua sendi dengan meja dengan kedalaman yang besar, dan ini meningkatkan kos bahan sebanyak 2-3 kali. Sedangkan dalam jadual lurus, terdapat 1 sendi, yang lebih aman digunakan di dekat tenggelam.
Keutuhan dan gaya

Keutuhan dan gaya

 • Dengan lokasi langsung, tidak ada ruang untuk berfungsi zon.
 • Perlu memindahkan peti sejuk dari dapur ke koridor itu atau bilik.
 • Penempatan penjuru memberi anda lebih banyak ruang dan bilik untuk pelbagai pilihan penempatan perabot. Dapur boleh mempunyai reka bentuk lurus atau sudut. Ia bergantung kepada bilangan peralatan rumah tangga yang mesti diletakkan di sana.
 • Permukaan memasak, ketuhar, peti sejuk, mesin basuh dengan pendekatan yang mahir akan mendapati tempat mereka walaupun di dapur kecil. Malah ada ruang untuk ruang makan kecil.
 • Berhati-hati mempertimbangkan bilik gambar untuk memasak dan makan, pastikan perabot itu sesuai dengan anda. Pilih warna dan bahan.
 • Pilih kelengkapan dan mekanisme. Setiap detail penting dalam dapur kecil.

Kedudukan penjuru memberi anda lebih banyak ruang dan peluang.

Kedudukan penjuru memberi anda lebih banyak ruang dan peluang.

kembali ke menu ↑

Reka Bentuk Gaya Negara

Dapur adalah tempat di mana perapian terbakar. Setiap suri rumah memberi tumpuan kepada beliau. Hari ini, para pereka menasihatkan banyak idea untuk menyokong api dalam perapian ini.Anda boleh menggunakan beberapa teknik dalam reka bentuk.

Lembaga
Sekiranya dapur kecil, lebih baik menggunakan peralatan terbina dalam. Kehadiran di pedalaman garis besar dan garisan geometri yang ketat adalah tipikal bagi penciptaan gaya moden.
Dapur besar dengan meja makan

Dapur besar dengan meja makan

kembali ke menu ↑

Kaedah Reka Bentuk

Untuk menyembunyikan aksesori, untuk "menghidupkan semula" pedalaman dengan sisipan kayu dan tumbuh-tumbuhan langsung, menggunakan unsur krom dan kaca dalam hiasan. Perlu difikirkan secara terperinci bagaimana perabot itu akan ditempatkan.s Ruang kerja yang mencukupi perlu disediakan.

Kaedah reka bentuk:

 • Susunan berbentuk L;
 • Susunan berbentuk U;
 • lokasi pulau;
 • lokasi semenanjung;
 • susunan selari.

Ia perlu untuk berhati-hati mempertimbangkan bagaimana perabot itu akan ditempatkan.

Ia perlu untuk berhati-hati mempertimbangkan bagaimana perabot itu akan ditempatkan.

Penggunaan sistem untuk menyimpan produk yang cekap adalah relevan.

Sistem ini menjadikannya sangat mudah untuk mengatur ruang, dengan semua butiran yang diperlukan akan berada di dekatnya. Apabila memilih bahan penamat untuk dapur menetapkan "harga". Oleh kerana kelembapan dan suhu berterusan, perabot bajet dengan cepat kehilangan pembentangannya, dan penggantinya akan memerlukan pelaburan kewangan tambahan.

Untuk memisahkan ruang makan dari permukaan kerja, para pereka menasihatkan untuk menggunakan zon perdana.
Perabot kayu yang mahal

Perabot kayu yang mahal

kembali ke menu ↑

Ciri-ciri penempatan perabot

Di dapur kecil, keutamaan diberikan kepada susunan berbentuk L, dan untuk menyimpan pelbagai perkara kecil (rempah, pelbagai bekas), anda boleh menggunakan rak menegak dipasang di dinding atau pagar dengan cangkuk pada apron.

Di alun-alun kecil, walaupun tingkap boleh dibuat sebahagian daripada set dapur. Ia boleh menjadi kesinambungan meja, atau penambahan permukaan kerja. Lampu dan hiasan akan menghasilkan aksen di ruang makan.

Lembaga
Penyelesaian menarik dalam reka bentuk ruang makan akan digunakan kertas dinding foto atau mosaikIni akan membantu mewujudkan kesegaran tambahan.
Di dapur kecil, keutamaan diberikan kepada susunan berbentuk L.

Di dapur kecil, keutamaan diberikan kepada susunan berbentuk L.

Untuk memisahkan ruang makan dari permukaan kerja, para pereka menasihatkan untuk menggunakan zon perdana. Dia harus menggunakan dekorasi siling dan dinding bahan-bahan tersebut yang berbeza dengan warna dan tekstur.

Dapur mesti mematuhi dunia dalaman, rasa pemiliknya. Menentukan gaya untuk reka bentuk, mencari sesuatu yang akan menjadi seperti anda.

 • Klasik Gaya adalah gaya untuk semua masa. Ciri ciri trend ini ialah penggunaan kayu warna gelap atau bahan yang menyamar sebagai ia. Gaya ini perlu memberi perhatian jika dapur besar.
 • Gaya negara dicirikan oleh penggunaan bahan semula jadi, kehadiran elemen kebangsaan, semula jadi, kain tampal, iaitu. semua yang boleh menyampaikan rasa pedesaan. Arah reka bentuk ini adalah versi klasik yang lebih mudah dan lebih selesa.
 • Moden (gaya moden) sesuai untuk dapur kecil. Untuk meningkatkan ruang, anda boleh menggunakan dominasi warna putih dan pencahayaan. Ia menganggap penggunaan yang paling berguna bagi setiap elemen dan dominasi garis geometri.
 • Gaya berteknologi tinggi - mencadangkan penekanan di pedalaman pada logam, kaca, unsur krom, kehadiran teknologi terkini. Ciri-ciri adalah penggunaan dua warna utama: terang dan neutral dominan. Kepraktisan headset perlu dinyatakan dengan kehadiran garis-garis yang mudah dan tidak rumit.

kembali ke menu ↑

Wallpaper

Bagaimana untuk menghias dinding di dapur? Jubin, kaca, cat? Dan mungkin kertas dinding? Jenis dan warna yang tak terhitung jumlahnya memberikan peluang untuk bahkan yang paling pantas untuk mencari sesuatu yang sesuai di dunia kertas dinding.

kembali ke menu ↑

Faedah

Wallpaper membawa kehidupan ke pedalaman. Ia cukup untuk memilih warna dan bentuk, dengan mengambil kira reka bentuk peralatan dapur dan sifat seluruh pedalaman.Bergantung pada corak, mereka boleh membesarkan visual atau mengurangkan ruang.

Dengan bantuan mereka, anda boleh menghangatkan pedalaman, menjadikannya lebih selesa. Dengan betul terpaku, mereka akan merapatkan benjolan dan keretakan di dinding. Sesetengah spesies boleh dicat dalam warna yang dipilih, hanya meninggalkan strukturnya. Wallpaper yang hebat untuk menamatkan seluruh dinding, serpihan, lengkungan dan juga siling.
Wallpaper membawa kehidupan ke pedalaman

Wallpaper membawa kehidupan ke pedalaman

Pilihan bijak

Warna, struktur, lukisan - ini adalah elemen utama yang mempengaruhi pilihan kertas dinding tertentu. Walau bagaimanapun, untuk memutuskan untuk membeli, adalah perlu untuk mengambil kira spesifik dalam bilik, dalam kes ini dapur. Di sini, lebih tinggi daripada kelembapan bilik lain, dinding boleh disembur, tercemar dengan minyak. Oleh itu, kertas dinding, tidak seperti yang lain, mesti sangat tahan lama, tahan kotoran, mudah dibersihkan.

Pilihan juga bergantung kepada tempat di mana anda merancang untuk melekat kertas dinding. Mereka akan berfungsi dengan cara yang berbeza, sebagai contoh, di dinding di belakang meja atau di permukaan kerja di atas atas meja dan dapur.
Hanya pilih warna dan bentuk yang betul.

Hanya pilih warna dan bentuk yang betul.

Perkara penting

Sangat penting apa bahan kertas dinding dibuat. Jadi, sebagai contoh, untuk dapur dua jenis kertas dinding akan menjadi yang terbaik: kain vinil dan kaca. Lapisan bawah kertas dinding vinil diperbuat daripada kertas, dan bahagian atas, bergantung pada jenis kertas dinding, diperbuat daripada vinil licin atau berbuih. Kedua-dua bahan ini bertolak ansur dengan air, wallpaper ini sesuai, sebagai contoh, pada serpihan terpilih dinding.

Walau bagaimanapun, tidak semestinya untuk meletakkan kertas dinding vinil di sekeliling plat pemanas, kerana mereka tidak bertolak ansur dengan haba. Masalah ini tidak mempunyai kertas dinding gentian kaca. Mereka bukan sahaja tahan air dan kelembapan, tetapi juga untuk api dan suhu tinggi. Di samping itu, mereka boleh dicat, dan dalam hal pencemaran, basuh.
Sangat penting apa bahan dibuat

Sangat penting apa bahan dibuat

kembali ke menu ↑

Alternatif kaca

Jika, sebagai contoh, anda suka wallpaper cantik yang tidak sesuai, jangan putus asa, anda masih boleh melekatkannya, melindungi mereka di tempat-tempat yang melampau. Sebagai contoh, idea yang baik ialah menutup kertas dinding di atas meja dengan kaca telus, yang akan melindungi reka bentuk yang indah dari faktor berbahaya seperti air, gris atau suhu tinggi. Di samping itu, pembersihan dinding semacam itu tidak memerlukan banyak usaha, pencemaran dapat dengan mudah dihapuskan dengan pencuci basuh konvensional.

Untuk mengelakkan kekeliruan di hadapan rak kedai dengan gulung, anda perlu mengetahui ciri-ciri asas bahan.

Pilih bahan yang mudah dibersihkan.

Pilih bahan yang mudah dibersihkan.

kembali ke menu ↑

Kertas

Kertas kertas dinding, diperbuat daripada satu atau lebih lapisan kertas. Nipis dan mudah kotor, jadi mereka sukar untuk tetap bersih. Di samping itu, mereka tidak stabil untuk kelembapan, walaupun pasaran boleh memenuhi kertas kertas dinding, varnished atau plastik, yang boleh berjaya dibasuh dengan air. Satu kelebihan tambahan kertas dinding kertas ialah hakikat bahawa mereka boleh dicat - ini adalah cara cepat untuk mengubah pedalaman.

kembali ke menu ↑

Flizelinovye

Ia diperbuat daripada beberapa lapisan nonwovens berasaskan selulosa. Kerana ini, mereka mudah digunakan, walaupun seorang amatur boleh mengatasi mereka melekat. Kertas dinding bukan tenunan boleh licin atau struktur, dan, seperti kertas - mereka boleh dicat.

kembali ke menu ↑

Kertas akrilik

Ia adalah asas kertas bersalut dengan busa akrilik. Mereka, serta kertas, tidak stabil untuk kelembapan, mereka tidak boleh dibasuh, kerana ia mudah rosak.

Dalam warna putih dan hijau

Dalam warna putih dan hijau

Di pasaran, anda boleh mencari kertas dinding tekstil, yang diperbuat daripada kain dengan lapisan kertas bawah. Atas alasan yang jelas, mereka sukar untuk tetap bersih, dan, kemungkinan besar, mereka tidak disyorkan untuk dapur, walaupun kecantikan yang luar biasa.

Penutup dinding bukan tenunan dibuat dari fabrik non-tenunan komposit yang tersemperit. Mereka adalah lukisan yang boleh diterima dengan baik. Kelebihan kertas dinding bukan tenunan adalah keramahan alam dan ketahanan. Apabila menampal dinding, disarankan menggunakan gam untuk kertas dinding berat.Lem reguler perlu digunakan pada substrat, meninggalkan pemotongan kering untuk memastikan penumpuan pola yang lebih baik.

Kertas dinding bukan tenunan bukan tenunan tidak selalunya sesuai, kerana ia hanya mempunyai asas kertas, tetapi anda perlu melihat liner yang dilampirkan pada roll, yang mengandungi maklumat sama ada ia dibenarkan untuk dapur. Wallpaper vinil mempunyai kelebihan berbanding bukan tenunan. Kain didapati sebagai tekstur struktur, dan tanpa setem atau setem panas. Jenis kertas dinding ini lebih mahal bukan tenunan.

Wallpaper dengan barang dapur

Wallpaper dengan barang dapur

kembali ke menu ↑

Kertas dinding boleh dibasuh

Apa yang akan berlaku pada kertas dinding biasa, dapatkan lemak atau semburan air panas? Tidak baik Selain itu, dapur sentiasa kelembapan tinggi dan dinding terdedah kepada stim setiap hari. Penyelesaian terbaik adalah kertas dinding yang boleh dibasuh, yang tidak takut kelembapan apa-apa, tidak lemak atau suhu tinggi di dalam bilik.

Wallpaper untuk dapur mempunyai keperluan yang sama sekali berbeza daripada dinding untuk ruang tamu atau bilik tidur. Oleh itu corak dan warna tidak sama pentingnya dengan kualiti bahan, sifat dan keupayaan untuk menahan kesan agresif setiap hari.

Penyelesaian terbaik untuk mana-mana dapur akan menjadi kertas dinding yang boleh dibasuh.

Penyelesaian terbaik untuk mana-mana dapur akan menjadi kertas dinding yang boleh dibasuh.

Antara kepelbagaian dinding, bahan yang paling sesuai yang memenuhi keperluan adalah:

 • Kertas dinding tanpa tenunan.
 • Vinyl bukan tenunan.
 • Serat kaca
 • Kertas struktur.

Ia tidak masuk akal untuk memberi keutamaan kepada salutan bahan-bahan lain, jika keutamaan utama dalam memilih kertas dinding adalah sisi praktikal dan ketahanan.

Sebagai contoh, salutan kertas klasik tidak akan menahan pembersihan basah dan akan menjadi tidak boleh digunakan lebih awal daripada bukan tenunan. Dengan kelembapan yang tinggi, ia memudar dan menyerap bau. Kertas kertas dinding mungkin terdedah kepada kulat.

Dalam bentuk dinding bata

Dalam bentuk dinding bata

kembali ke menu ↑

Serat kaca

Serat kaca menang dalam pelbagai cara terima kasih kepada gentian kaca dan substrat yang dirawat. Mereka dikurniakan dengan kualiti yang sangat baik dan parameter yang sangat baik.

Serat kaca digunakan secara meluas bukan sahaja di premis kediaman, tetapi juga di institusi perubatan, restoran, pejabat. Bahan ini mesra alam, kalis air, tahan bahan kimia. Di samping itu, ia sangat tahan lama dan tahan lama yang digunakan walaupun dalam pembinaan pesawat - sebahagian besarnya disebabkan oleh kebakaran dan tidak memancarkan bahan-bahan berbahaya apabila terdedah kepada kebakaran. Antara kekurangan yang boleh diambil perhatian:

 • Harga yang tinggi berbanding dengan jenis kertas dinding yang lain.
 • Teknologi canggih untuk memohon kepada dinding menggunakan gam khas.
 • Keperluan untuk menggunakan peralatan pelindung diri apabila digunakan untuk dinding.

Serat kaca - dikurniakan dengan kualiti yang sangat baik dan parameter yang sangat baik

Serat kaca -
dikurniakan dengan kualiti yang sangat baik dan parameter yang sangat baik

Wallpaper kertas struktur tidak sesuai, tetapi kemungkinan menerapkan cat pada mereka, bersama dengan harga yang paling menarik, membolehkan mereka bersaing dengan analog jenis lain. Kelemahan yang paling ketara adalah kebakaran dan kerapuhan kebakaran, yang tidak dapat menghalang mereka daripada menjadi pemimpin jualan.

kembali ke menu ↑

Perabot

Dapur adalah salah satu premis yang paling penting di apartmen, kerana di sini bahawa seluruh keluarga biasanya berkumpul. Rupa mendapat perhatian. Kebanyakan pemilik mahu menjadikannya lebih selesa.

Apabila bekerja pada reka bentuk dalaman, pertama sekali anda harus memikirkan perabot. Ini adalah momen utama dalam susunan bilik. Ia adalah perabot yang membolehkan anda mengoptimumkan ruang - atau, sebaliknya, tidak meninggalkan apa-apa ruang sama sekali.

Gaya minimalis

Gaya minimalis

Apabila membuat pembaikan atau menyusun semula, mereka biasanya memilih perabot dapur baru untuk masa yang lama. Malah, memilih pilihan yang betul tidak sukar - hanya ikuti beberapa peraturan.

Lembaga
Pertama sekali, fikirkan ruang.Apa saiz dapur anda, apa yang anda cuba capai? Bergantung kepada ini, anda perlu memilih set dapur.

Orang sering membeli bersudut dan tertanam. Kedua-dua pilihan adalah sangat mudah.

kembali ke menu ↑

Dapur sudut dan set kepala terbina dalam

Sudut adalah pertama sekali menjimatkan ruang maksimum. Sudut dapur akan sesuai dengan baik walaupun di dalam bilik kecil.

Gaya Provence

Gaya Provence

Mereka mempunyai berpuluh-puluh variasi pelbagai warna dan gaya. Bagi dapur terbina dalam, penjimatan ruang adalah jelas, tetapi kelebihan utama adalah fungsi.

Lembaga
Jika anda memesan alat dengar terbina dalam, maka setiap sentimeter akan melaksanakan beberapa fungsi berguna. Rangkaian model adalah begitu luas di sini, anda pasti akan dapat mencari sesuatu yang sesuai.

Jangan lupa tentang keselesaan. Anda akan memerlukan meja dan kerusi beberapa, bergantung kepada berapa banyak ruang di dapur.
kembali ke menu ↑

Dressers

Ia tidak akan menjadi pemakainya lapang yang selesa, di mana anda sentiasa boleh mengatur segala-galanya yang tidak sesuai di dalam jadual alat dengar. Bagi laci, terdapat banyak model yang berbeza antara satu sama lain dalam bentuk, saiz, warna, bilangan kotak. Sekiranya tiada pilihan yang sesuai, anda boleh membuat tempahan.

Pengaturan dapur adalah perkara yang serius, memerlukan masa yang lama dan usaha, tetapi hasilnya tidak lama lagi.

Dapur negara

Pilihan yang berjaya untuk reka bentuk yang indah

8.5 Skor Jumlah
Gaya negara - keselesaan

Dapur dalam gaya negara dicirikan oleh gangguan kreatif, yang elegan menjadi pedalaman yang selesa. Dapur benar-benar ramah. Kami bersedia untuk berkongsi dalam anda semua rahsia hiasan dan hiasan bilik. Bagaimana untuk benar-benar mengalahkan reka bentuk supaya ia menjadikan dapur tempat kegemaran? Mengenai ini dan bukan hanya dalam artikel ini. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
8
Kebaikan
 • Dalaman yang indah
 • Perpaduan gaya
 • Peluang untuk bereksperimen
Cons
 • Kos
 • Bantuan pakar diperlukan
 • Pemilihan model perabot terhad
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk