Wallpaper untuk lukisan - Kebaikan dan keburukan. 240+ (Foto) Interior di ruang tamu, bilik tidur, dapur

Semua orang merancang untuk mengubah suasana dan pedalaman rumah mereka sendiri. Output akan menjadi kertas dinding untuk lukisan di pedalaman, pilihan dan pewarnaan yang tidak mengambil banyak masa. Mereka dipilih untuk tujuan bilik. Bilik-bilik dan lorong-lorong yang tinggal lebih baik diliputi dengan salutan vinil yang tahan memakai, dan linen kertas sesuai untuk bilik tidur yang tidak intensif. Di tapak semaian dan dapur, di mana dinding boleh rosak, pilihan terbaik adalah jenis gentian kaca yang tahan terhadap pengubahsuaian peribadi.

Kandungannya:

Kelebihan wallpaper berbeza

Terdapat banyak pengeluar bahan dinding dalaman di pasaran. Ini adalah pelbagai pilihan cat, kertas dinding cecair, plaster, panel dan sebagainya.Tetapi sukar untuk menghentikan perhatian dan membuat pilihan, kerana setiap sampel mempunyai nuansa positifnya sendiri.

Pemandangan bergaya hiasan dinding adalah pewarna yang mengubah pedalaman. Tetapi anda perlu memilih warna yang betul.

Wallpaper untuk lukisan - pilihan pembaharuan dalaman yang baik

Wallpaper untuk lukisan - pilihan pembaharuan dalaman yang baik

Kertas dinding dengan tekstur yang sesuai meningkatkan bunyi dan penebat haba terhadap bilik. Untuk mengemas kini pedalaman perlu memohon lapisan cat baru.

Kelebihan mereka adalah seperti berikut:

 • Pengapuran mudah. Ia tidak perlu mengawal kombinasi sendi, kecuali spesies bertekstur dengan hiasan plot yang terang.
 • Pelbagai warna dan warna. Penggunaan naungan monokromatik atau kombinasi warna boleh merangkumi sebarang idea reka bentuk, menambah kesan sorotan atau peredupan. Gabungan beberapa warna bertujuan untuk visual zon atau menghias ruang.
 • Rintangan untuk dicat semula. Ia bergantung kepada jenis muka dan pangkalan.
 • Pelbagai tekstur dan tekstur. Digunakan dalam pembentukan jumlah tambahan, mencairkan warna monotoni. Mereka membuat tiruan permukaan dengan semula jadi batudinding batu bata, plaster hiasan pelepasan. Bergantung kepada jenis asas, ia boleh dibasuh dengan kesan kelembapan.

Coatings dengan tekstur yang berbeza boleh digunakan.

Coatings dengan tekstur yang berbeza boleh digunakan.

Hiasan dalaman ini sesuai untuk keluarga dengan kanak-kanak. Selepas kerja aktif penyelidik muda, akibatnya mudah dihapuskan oleh cat baru.

kembali ke menu ↑

Kertas dinding mana yang lebih baik?

Tidak semua bahan binaan boleh dicat. Sebagai contoh, jika anda menggunakan kertas dinding mudah, maka mereka akan muncul "gelembung", penyisihan atau kerosakan pada struktur. Oleh itu, pelapis khas dipilih. Ini boleh:

 • bukan tenunan;
 • kertas;
 • kertas dinding kaca dihasilkan oleh teknologi yang berbeza.

Mereka mempunyai ketumpatan yang cukup (ketebalan) dan harga rendah setiap roll. Pada asasnya mereka dibuat dalam warna neutral, cahaya atau putih. Kertas dinding tanpa tenunan mempunyai kepadatan 100-150 g / m2, kertas 95-135 g / m2, dan kertas dinding kaca - 100-265 g / m2. Sebelum ini, mereka dijual dalam warna neutral dan putih. Bergantung kepada kehendak anda sendiri, seseorang boleh memilih warna cat atau menggunakan beberapa warna sekaligus. Mereka sesuai untuk menamatkan sebarang bilik.

Pemandangan bergaya hiasan dinding - ia adalah pewarna yang mengubah pedalaman.

Pemandangan bergaya hiasan dinding - ia adalah pewarna yang mengubah pedalaman.

kembali ke menu ↑

Kertas Spesies Kertas

Dari permulaan mereka digunakan untuk pewarna. Pakaian adalah berpatutan, mudah terpaku, walaupun pada permukaan yang tidak mencukupi. Sebagai perbandingan dengan lapisan mudah, versi kertas terdiri daripada dua lapisan dan mempunyai kekuatan yang lebih besar. Kertas dinding lebih tebal dan lebih padat daripada bahan bangunan klasik, dihasilkan mengikut teknologi yang telah terbukti, memenuhi piawaian keselamatan alam sekitar.

Dengan impregnasi tambahan, bahan menjadi tahan terhadap kelembapan. Di samping kelebihannya, asas kertas mempunyai beberapa kelemahan: keperluan untuk aplikasi plester yang cermat, kerapuhan, ketidakstabilan untuk lelasan dan kemahiran profesional dalam kerja.

Dan untuk mengelakkan pembentukan terik dan detasmen dari dinding, setelah menggunakan lapisan cat pertama pada kertas dinding kertas, anda perlu menunggu sehingga ia benar-benar kering. Dengan hiasan yang betul, memohon kertas dinding kertas boleh berada di hiasan siling dan dinding. Untuk perlindungan tambahan, adalah wajar untuk menggunakan sebatian tahan air ke permukaan.

Lilac, warna halus

Lilac, warna halus

kembali ke menu ↑

Penerangan bukan tenunan

Apabila membandingkan asas bukan tenunan dan kertas, pilihan pertama lebih padat dengan kekuatan mekanikal. Ciri utama fabrik nonwoven - penentangan terhadap penghancuran. Ia mempunyai struktur yang timbul dan menarik yang berbeza, seperti vinil pra-berbuih digunakan untuk kertas dinding dengan stensil khas. Kelebihan penting salutan adalah kekuatannya, keupayaan untuk melicinkan penyelewengan, retakan dan kelemahan kecil di dinding. Kelebihan lain lukisan:

 • Keanjalan. Hartanah itu meningkatkan perlindungan terhadap keretakan, pengecutan rumah, kerana salutan tidak rosak untuk waktu yang lama.
 • Kemudahan operasi. Lem harus digunakan pada dinding. Oleh itu, salutan mudah untuk gam ke permukaan menegak.
 • Pakai rintangan dan kualiti. Hayat perkhidmatan adalah kira-kira 30 tahun.
 • Membasuh dan membersihkan permukaan, rintangan kelembapan.
 • Pemasangan mudah. Untuk menggerakkan seluruh band, pangkalannya mesti ditekan dengan spatula.

Sesuai untuk menamatkan sebarang bilik

Sesuai untuk menamatkan sebarang bilik

Oleh itu, ramai pakar menggunakan bahan-bahan penamat dalam organisasi dalaman apartmen. Lagipun, sering bangunan yang baru dibina mengecut dengan pembentukan keretakan. Dan sifat kertas dinding pada kain bukan tenunan akan melindungi mereka daripada "percanggahan", manifestasi kelemahan. Mereka boleh dicat dan dilindungi dari calar.

Memilih penutup dinding, anda perlu menentukan kualiti vinil, kerana pemendapannya rapuh. Dan sekiranya ia digunakan dengan kurang baik, mengelupas atau mencetak mungkin walaupun kertas dinding terjebak di dinding, keselamatan alam sekitar dikurangkan, kerana salutan itu ketat dan tidak dibenarkan untuk selesai kanak-kanak bilik, bilik tidur. Walau bagaimanapun, mereka memperluaskan kemungkinan hiasan dan reka bentuk.
Anda boleh menggunakan nada yang anda suka.

Anda boleh menggunakan nada yang anda suka.

kembali ke menu ↑

Serat kaca

Serat kaca adalah sesuatu yang baru di antara pelbagai bahan penamat. Bahan mentah utama adalah gentian kaca, di mana filamen pasir kuarsa, kapur, dolomit dan soda digunakan, digabungkan pada asas kertas. Di bawah keadaan pengeluaran, benang boleh ditenun dengan pelbagai kaedah (dalam bentuk relief, corak dan perhiasan), Corak yang popular ialah:

 • "Gunny";
 • Herringbone;
 • "Gossamer";
 • "Berlian".

Kertas dinding berwarna vitreous akan bertahan lama. Pelbagai tekstur membolehkan anda menggunakan kanvas dalam penjelmaan sebarang fantasi reka bentuk di pejabat atau ruang tamu.

Mereka lebih mahal daripada rakan-rakan mereka, tetapi perlu mengambil kira jangka hayat perkhidmatan, penjimatan bahan-bahan penamat yang tidak perlu dibeli lagi.

Serat kaca tahan terhadap agen pembersih, jadi mereka sesuai untuk lukisan. Mereka mudah untuk gam, tetapi adalah mustahil untuk membetulkan bahagian terpaku. Mereka tahan radiasi ultraviolet, tidak mengubah parameter estetik selepas permohonan kasar. Untuk mengelap jubin kaca, tiada kemahiran profesional diperlukan. Salah satu kelemahan adalah harga yang tinggi dan kesukaran pemisahan dari permukaan.

Kami menggabungkan warna yang berbeza

Kami menggabungkan warna yang berbeza

kembali ke menu ↑

Pembelian kertas dinding adat

Salutan tidak bertekstur akan sesuai untuk pencinta aktiviti klasik atau kreatif. Jika dirancang untuk menulis gambar atau melukis di dinding, maka idea-idea kreatif boleh dipecahkan oleh tekstur. Bahan binaan ini sesuai sebagai tambahan kepada pedalaman, ia menggabungkan dengan baik dengan rakan-rakan bertekstur dan bertekstur, tanpa rasa tidak nyaman atau sejuk. Keletihan menjadi minus struktur monophonik yang besar.

Pakar bidang pembaikan dan pembinaan memahami secara terperinci sifat semua bahan. Dia akan menjawab apa-apa soalan dan memilih produk berkualiti di bawah keperluan asas.

Salutan tidak bertekstur

Salutan tidak bertekstur

kembali ke menu ↑

Merakam cadangan

Apa-apa kerja dalam hiasan dalaman boleh dilakukan secara bebas. Di samping menjimatkan kewangan, tidak ada keraguan tentang hasil masa depan.

Lembaga
Semasa pewarna kertas dinding anda perlu berhati-hati dan berhati-hati. Tidak perlu menggunakan lebih daripada tiga warna, cat menggunakan warna yang sama dan pra-dipilih.

Dengan bantuan pita pembinaan, anda boleh mencapai sempadan yang indah. Sebaliknya, anda boleh menggunakan mozek, kertas tepi, acuan atau slats kayu.

Apabila membeli cat, disarankan untuk melakukan pengiraan dan menambah kira-kira 30% kepada hasil yang diperoleh. Ini perlu dilakukan apabila mewarnai cat dan mendapatkan naungan yang sama.

Item Invois

Item Invois

Untuk melekit kertas dinding untuk lukisan, anda perlu menyediakan alat dan bahan yang diperlukan:

 • roller;
 • berus;
 • pita pembinaan

Memilih cat, anda perlu mengambil kira keunikan beberapa bahan binaan.

Sebagai contoh, cat berasaskan air sesuai untuk salutan kertas dan kertas dinding bukan tenunan. Untuk kertas dinding gentian kaca sesuai akrilik atau lapisan lateks. Apabila memilih salutan cat dan varnis, jenis penyelenggaraan permukaan siap selepas selesai pembaikan diambil kira. Pertama, dua lapisan lapisan terpilih digunakan untuk kertas dinding, menyimpan antara setiap lapisan selama sekurang-kurangnya 60 minit. Tetapi kita harus ingat bahawa dengan penipuan yang boleh diguna semula mengurangkan kelegaan lukisan.

Memilih beberapa warna untuk menyerlahkan sempadan warna adalah wajar untuk menggunakan berus.

Produk-produk ini mudah untuk cat tangan mereka sendiri.

Produk-produk ini mudah untuk cat tangan mereka sendiri.

Apabila menggabungkan warna yang berbeza dalam hiasan siling atau dinding, anda boleh menetapkan matlamat yang berbeza:

 • Menipis atau menambah aksen.
 • Mewujudkan gaya tertentu dalam reka bentuk dalaman.
 • Perwujudan idea kreatif dan kreatif.
 • Pengezonan dalam satu bilik pelbagai fungsi.

Ini tidak dapat dicapai dengan bantuan kertas dinding biasa.

Ruang tamu dalam gaya moden

Ruang tamu dalam gaya moden

Apabila lukisan dinding dengan beberapa warna, anda harus ingat beberapa peraturan:

 • Anda boleh menggabungkan warna yang berkaitan (pudina, biru, dan sebagainya).
 • Pemilihan warna lawan (oren dengan biru, merah dengan hijau).
 • Menggabungkan nada kepunyaan julat yang sama. Mereka boleh berbeza hanya dengan ketepuan.

Anda juga harus memikirkan kaedah menggabungkan warna. Pita masking sesuai untuk sempadan walaupun, dan profil aluminium digunakan untuk menyambungkan warna di sudut yang menonjol.

Anda boleh menggabungkan warna yang berkaitan

Anda boleh menggabungkan warna yang berkaitan

Pilihan terbaik untuk pewarna adalah pembahagian mendatar, apabila nada yang lebih rendah dicat pada 1/3 keseluruhan ketinggian permukaan. Ini adalah kaedah klasik, sama dengan dekorasi dengan panel, sesuai untuk dalaman moden dan bilik kanak-kanak. Ia mungkin untuk melukis dinding dengan cara lain, menunjukkan imaginasi dan kreativiti.

Orang kreatif boleh menghiasi pedalaman menggunakan dinding yang dicat kaedah figured. Mereka mencerminkan apa-apa, termasuk gelombang, bentuk geometri, grafiti atau landskap.

kembali ke menu ↑

Gabungan warna di wilayah zon

Salah satu kaedah adalah pengezonan ruang dengan bantuan pembezaan ke dalam bidang fungsian beban semantik yang berbeza.

Kami menggabungkan nada yang berkaitan dengan satu skala

Kami menggabungkan nada yang berkaitan dengan satu skala

 

Pereka menggunakan bahagian mudah kawasan di kawasan makan dan bersantai. Dalam kerja ini akan digunakan kertas dinding, berbeza dalam tekstur dan aksen warna. Apabila menampal dinding dengan pelapis berwarna, pedalaman akan menjadi nyata animasi. Pilihan pemenang akan menggunakan warna hangat di bahagian sejuk apartmen. Warna-warna sejuk sesuai untuk ruang makan.

Kaedah menegak juga sesuai untuk memisahkan warna untuk hiasan dinding. Pilihan untuk membezakan warna dipilih oleh pemiliknya. Jadi, anda boleh membuat kontras, memisahkan zon bilik dengan warna yang berbeza atau cat satu dinding dengan nada yang lain. Warna neutral, cerah dengan warna tepu cerah akan dilakukan. FPeralihan antara warna boleh dibuat lembut dan lancar menggunakan teknik kecerahan khas atau berus. Adalah disarankan untuk mematuhi rejim suhu lukisan dalam lingkungan 17-22 darjah.

Kadang-kadang satu dinding dilukis dengan naungan terang atau ia mewujudkan warna khas dengan perubahan dalam zon individu. Bilik ini membuat gabungan unik dua warna yang unik.

Niches dan protrusions yang sedia ada juga boleh diserlahkan dalam warna. Letakkan aksen membenarkan penggunaan cahaya (kira-kira 2-4 keping) atau nada gelap. Cat panel di dinding. Stripes juga akan kelihatan cantik. Sebagai contoh, di sepanjang perimeter bilik anda boleh melukis jalur mendatar atau banyak yang sempit. Walaupun kerumitan, kerja akan membawa kepada hasil yang menakjubkan.

Bilik tidur dalam nada yang cerah

Bilik tidur dalam nada yang cerah

kembali ke menu ↑

Menggabungkan warna yang berkaitan, memberikan keaslian dalaman

Di dalam mana-mana bilik, keaslian pedalaman boleh diberi gabungan warna yang sama, yang terletak berdekatan dengan satu sama lain dalam warna.

Warna yang berkaitan termasuk:

 • Palet warna hijau (khaki, botol, zaitun, dan sebagainya).
 • Pelbagai jenis ungu (ungu, bit, lilac, terung, lavender, dan sebagainya).
 • Pelbagai barangan kuning (berpasir, beige, krim, coklat muda).

Gabungan nada yang sama membolehkan anda membuat kombinasi warna halus. Ini membolehkan anda membuat penyelesaian yang halus dan lembut.

Bilik kanak-kanak dalam warna terkawal

Bilik kanak-kanak dalam warna terkawal

kembali ke menu ↑

Menggunakan penggredan kecerunan

Teknik ini menawarkan ruang yang luas untuk pemilihan palet warna. Pada dasarnya, kombinasi kecerunan adalah berdasarkan kepada peralihan beransur-ansur dari satu tempat ke tempat yang kedua. Gabungan penggredan warna yang sama adalah dalam permintaan.

Dengan penggunaan kombinasi kertas dinding, kombinasi kecerunan dibuat, yang berbeza dalam peralihan lembut dari cahaya ke warna yang lebih licin dan gelap. Teknik ini secara visual meningkatkan ruang ruang di mana-mana bilik.
kembali ke menu ↑

Penempatan aksen, kemasukan warna yang berbeza dan berbeza

Untuk menggabungkan warna cat yang berbeza, anda perlu berhati-hati, kerana apabila mereka berada berdekatan, mereka menguatkan satu sama lain, mereka boleh membuat kombinasi yang berani. Hanya warna yang diredam dan terang dalam bahagian yang berbeza akan kelihatan layak. Untuk melakukan ini, satu naungan akan menjadi utama, dan yang kedua - aksennya. Semua warna dan warna pastel digabungkan dengan baik. Pada masa yang sama, pereka bermain pada ketepuan butiran warna. Warna terang boleh dimalapkan dengan warna putih.

Ia adalah perlu untuk menggabungkan warna-warna cat yang berbeza dengan berhati-hati.

Ia adalah perlu untuk menggabungkan warna-warna cat yang berbeza dengan berhati-hati.

 

Teduh tambahan harus selaras dengan yang utama dalam bahagian tertentu:

 • Orange dengan biru - 1/2.
 • Violet dengan kuning - 3/1.
 • Ungu dengan hijau dalam saham yang sama.

Apabila menggabungkan warna yang berbeza, perhatian dibayar kepada tepu, suhu dan "bunyi" supaya kriteria ini tidak banyak berbeza. Sebagai contoh, oren atau oren boleh digabungkan dengan warna hijau tepu.

Sekiranya anda memilih oren yang disenyapkan, maka hijau juga harus lembut. Jika anda tidak boleh menggabungkan warna sendiri, maka anda boleh menggabungkan tidak lebih daripada dua warna atau hubungi pereka. Pilihan yang tepat adalah gabungan warna asli.

Lukisan di bawah dinding konkrit

Lukisan di bawah dinding konkrit

kembali ke menu ↑

Memilih salutan cat

Popular adalah mudah digunakan, rumusan mudah di dalam air:

 • lateks;
 • akrilik;
 • emulsi air;
 • air yang tersebar.

Kadang-kadang penyelesaian alkyd dengan minyak dan resin boleh digunakan.

Komposisi lapisan berasaskan air dengan asas air termasuk:

 • lateks;
 • pengisi;
 • unsur pengikat;
 • antiseptik;
 • bahan kimia.

Menurut piawaian alam sekitar, ia boleh digunakan di tempat kediaman tetap orang. Ia adalah penyelesaian yang tidak berbau, tahan kelembapan, tanpa alergen yang boleh dibersihkan dengan kain lembap tanpa merosakkan permukaan.

Cat emulsi berasaskan silikon digunakan pada dapurdalam bilik mandi dalam keadaan kelembapan yang tinggi. Ia berbeza daripada komposisi akrilik dalam pecahan kecil. Yang terakhir ini tidak mengandungi komponen kimia dan berbahaya, jadi ia digunakan secara meluas di ruang tamu. Sebatian akrilik tidak berbau, membolehkan kertas dinding untuk bernafas, jangan mengumpul di asap permukaan mereka. Masa pengeringan adalah 24 jam. Lapisan ini bertujuan untuk permukaan bukan tenunan, tetapi pengeluar menghasilkan komposisi untuk kain kertas dinding dan kertas.

Pedalaman yang terang di dalam bilik kanak-kanak

Pedalaman yang terang di dalam bilik kanak-kanak

Larutan lateks dibuat dengan lateks berasaskan air. Butadiena styrene dan lateks akrilik boleh digunakan. Bahan ini dengan keanjalan yang tinggi, operasi jangka panjang, diwakili dalam warna putih, oleh itu, mewarnai digunakan.. Warna lembut dibentuk, kerana dalam amalan, mustahil untuk mencapai nada tajam. Cat latex direka untuk kaca dan lapisan dengan struktur tenunan, tanpa bantuan. Latex mempunyai sedikit bau, sesuai untuk kawasan utiliti dan ruang tamu, kecuali di dalam bilik-bilik dengan kelembapan yang tinggi.

Selepas menggunakan penyelesaian alkyd, filem yang kuat kelihatan tahan terhadap pembasuhan yang kerap. Pada asasnya, alat yang digunakan dalam hiasan objek bukan kediaman dan utiliti dengan pelapis serat kaca. Kelemahan adalah kandungan resin dan minyak dalam komposisi, yang boleh menjejaskan kesihatan dan saluran pernafasan. Dinding ini tidak boleh bernafas, ia membentuk kondensasi.
Gabungan warna hijau dan putih

Gabungan warna hijau dan putih

Warna cat

Agar lembaran yang terpaku menjadi hiasan bilik, anda perlu membuat pilihan yang betul dari tempat teduh, untuk mengetahui ciri-ciri reflektif cat. Pada mulanya canvases tidak berwarna dengan permukaan yang berbeza.Pada mulanya mereka boleh dicat di mana-mana warna, terutamanya skala ringan. Di ruang tamu memilih warna-warna pastel, anda boleh mendapatkan warna gelap.

Di rumah menghiasi adalah mustahil untuk mendapatkan naungan yang sama dalam bekas yang berlainan, jadi pencocokan warna komputer ditawarkan. Peralatan mewarna akan membuat cat dalam julat yang diperlukan, ia akan sama walaupun dalam bekas yang berbeza. Walaupun volum yang dihasilkan tidak mencukupi, pada unit penyamaran, anda boleh membuat jumlah salutan cat yang dikehendaki dengan padanan warna yang tepat.

Bilik yang menarik untuk lelaki

Bilik yang menarik untuk lelaki

Anda juga perlu ingat bahawa setiap cat mempunyai pemantulan sendiri:

 • Gloss. Ia mempunyai refleksi cahaya. Adalah dinasihatkan untuk digunakan dalam hiasan bilik utara, tetapi tidak di selatan dengan pencahayaan yang terang.
 • Setengah muka. Berbeza dengan refleksi cahaya yang optimum, ia digunakan di banyak bilik, mencerminkan kekasaran dinding (asasnya perlu diratakan sebelumnya).
 • Semi-gloss. Ia mempunyai kemampuan reflektif rendah, sesuai untuk ruang tamu, bilik tidur.
 • Satin. Sangat mencerminkan cahaya, silau muncul di bawah cahaya buatan. Sesuai untuk bilik mandi, dapur.

Bilik yang terang untuk kanak-kanak

Bilik yang terang untuk kanak-kanak

 

kembali ke menu ↑

Kebaikan dan keburukan lapisan di dalam bilik yang berbeza

Selepas mengenali pelbagai kemasan dan pilihan warna, anda perlu meneroka ciri-ciri premis tersebut.

kembali ke menu ↑

Penyelesaian ruang tamu asal

Peraturan asas untuk merekabentuk bilik tersebut adalah keselesaan yang disukainya oleh tetamu dan semua ahli keluarga. Untuk memodenkan reka bentuk ruang tamu, tekstur kertas dinding dipilih dengan betul, yang akan memberikan suasana yang selesa. Coatings harus berfungsi sebagai latar belakang, tanpa mengganggu dari maklumat penting.

Penyelesaian dengan corak huru-hara akan sesuai dengan gaya moden, penutup dengan hiasan geometri akan sesuai dengan reka bentuk yang ketat. Lihat juga penutup asal dengan kesan tiga dimensi, meniru isipadu. Adalah dinasihatkan untuk tidak menggunakan warna yang sangat terang atau gelap..

Opsyen kedua akan menyembunyikan ruang, dengan lantang bertindak pada keadaan manusia. Warna terang hanya boleh digunakan untuk aksen atau penambahan reka bentuk. Ruang yang sangat berwarna mempunyai kesan yang melelahkan, dengan cepat menjengkelkan, menyebabkan emosi negatif.

Perumahan harus bagi seseorang sumber keselesaan, untuk memberinya rehat. Dalam kes ini, elakkan warna yang mencabar.

Lembaga
Apabila memilih dinding selesai, anda perlu ingat bahawa corak besar boleh digunakan di bilik yang luas. Adalah lebih baik untuk menghiasi dataran kecil dengan lukisan huru-hara.
kembali ke menu ↑

Mewujudkan kesenangan di dalam bilik tidur

Di dalam bilik tidur, semua elemen dibuat mengikut kehendak peribadi. Sesungguhnya, di dalam bilik ini seseorang berada dan menghabiskan sebahagian besar waktunya. Ia harus membawa kegembiraan, keselesaan dan keselesaan.

Lembaga
Untuk melakukan ini, lebih baik memilih warna pastel yang menenangkan, memikirkan semua butiran secara terperinci dan merawat pembaikan dengan lebih gigih. Sekiranya perlu, skema warna dapat dengan mudah diubah.

Pelbagai tawaran dari pengeluar membolehkan anda memilih pilihan terbaik. Jika anda mula membuat pereka pereka dari bilik tidur, maka anda perlu menghentikan pilihan pada kain tenunan dan kertas.

Memilih warna yang tidak agresif

Memilih warna yang tidak agresif

kembali ke menu ↑

Pilihan kertas dinding untuk bilik kanak-kanak

Di dalam bilik kanak-kanak dibenarkan penggunaan reka bentuk terang, yang memberikan banyak imaginasi. Yang paling selamat adalah cat berasaskan air, yang boleh dengan mudah dicampur dengan pelbagai warna dan mencipta reka bentuk warna asal. Mudah untuk memakai kertas dinding.

kembali ke menu ↑

Ketersediaan dan praktikal dalam reka bentuk dapur

Di dapur, butiran utama adalah ketahanan, kepraktisan, kebolehpercayaan, ketahanan terhadap kelembapan dan suhu.Oleh itu, kertas dinding tidak mudah dijemput. Perhatian dibayar kepada estetika dan kepraktisan, jadi lebih baik untuk melindungi dinding dengan lukisan. Ejen pewarna khas dengan kesan penghilang air akan membolehkan anda mencuci permukaan kertas dinding berulang kali. Perubahan warna yang kerap memberi keaslian dan keaslian bilik.

Di dapur, butiran utama adalah ketahanan, kepraktisan, kebolehpercayaan

Di dapur, butiran utama adalah ketahanan, kepraktisan, kebolehpercayaan

Untuk dapur kecil tidak boleh digunakan untuk melukis warna gelap. Dalam kes ini, warna cahaya disyorkan. Untuk bilik dengan siling rendah corak menegak yang sesuai.

kembali ke menu ↑

Pilihan yang murah untuk lorong

Di dalam bilik ini, rintangan kelembapan dan ketahanan penamat yang digunakan adalah faktor penting. Dewan masuk harus membuat kesan pertama tentang perumahan, sangat bergantung pada reka bentuk. Sebagai tambahan kepada gaya reka bentuk, praktikal diperhitungkan, jadi pewarnaan dinding vinil untuk pewarnaan akan sesuai. Kelebihan penting mereka juga memudahkan peningkatan reka bentuk dengan penggantian warna. Apabila tercemar, permukaannya boleh dibersihkan dengan sabun dan air, mudah dibersihkan atau dicat semula.

Untuk lorong, salutan seperti ini harus tahan lama, dan skema warna harus digabungkan dengan warna perabot. Kelihatan baik gabungan cahaya dan gelap.
Perkara utama di lorong adalah rintangan kelembapan dan rintangan haus kemasan yang digunakan

Perkara utama di lorong adalah rintangan kelembapan dan rintangan haus kemasan yang digunakan

Pembeli sendiri mesti memilih jenis dan warna lukisan dinding. Tetapi anda perlu mengambil kira kualiti bahan binaan dan ketepatan lukisan itu.

Pilihan lapisan cat harus didekati dengan tanggungjawab. Selain sifat cat, anda perlu mengambil kira ciri-ciri lukisan yang dibeli.

 

Bagaimana untuk melukis kertas dinding?

Semua nuansa dan rahsia

8.8 Skor Jumlah
Wallpaper untuk lukisan - pilih yang betul

Hiaskan pedalaman dan membuat perumahan selesa, cantik. Untuk beberapa soalan atau keraguan tentang dinding pembelian dan penampal, anda dapat melihat foto dengan bahagian dalaman yang dihiasi. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Pelbagai warna
 • Pilihan tekstur
 • Kemas kini reka bentuk
Cons
 • Harga tinggi (terutama serat kaca)
 • Tempoh gluing dan pewarnaan
 • Pilihan untuk setiap bilik
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk