Keanggunan bijak gaya Amerika: Memilih reka bentuk untuk sebuah apartmen (ruang tamu, bilik tidur, dapur)

Pangsapuri ini gaya Amerika - luas, cerah, menggabungkan kesederhanaan dengan keselesaan. Dia benar-benar memberikan ketenangan fikiran, yang saling berkaitan dengan reka bentuk klasik semua bahagian dan aksesori penting. Ini adalah pilihan yang elegan dari orang-orang moden.

Kandungannya:

Pembentukan gaya

Gaya itu sendiri dibentuk secara beransur-ansur: pertama, peneroka Eropah yang tiba untuk menjajah Amerika agak modenkan gaya klasik Inggeris ke dalam gaya kolonial Amerika. Kemudian, pada awal abad kedua puluh, di bawah pengaruh perkembangan aktif pawagam dan art deco pada masa itu, ia menjadi agak rumit.

Gaya klasik dan elegan di pedalaman

Gaya klasik dan elegan di pedalaman

Tahun enam puluhan, dengan pulangan mereka kepada asas-asas, termasuk nota di dalamnya muzik negara.

Kemodenan telah mengadopsi campuran yang dihasilkan, dihapuskan dari semua itu yang tidak perlu dan mengetengahkan ciri-ciri utama gaya Amerika, seperti:

 • Kawasan hidup yang besar. Atau penampilan mereka, yang dicipta oleh banyak cahaya, cermin dan gabungan warna-warna yang mahir.
 • Pelan terbuka. Gaya Amerika biasanya menggabungkan dapur dan ruang tamutetapi tidak mengiktiraf kebebasan sepenuhnya loteng, moden dan serupa. Bilik tidur sepatutnya menjadi ruang yang berasingan - sama ada harus jelas dipagar oleh tirai atau skrin.
 • Banyak ruang simpanan tersembunyi. Ruang tidak digabungkan dengan kabinet - kerana ia dianggap sebagai kehadiran dinding kabinetniche tersembunyi.
 • Kelaziman dalam reka bentuk warna cahaya. Biasanya gaya Amerika lebih suka cahayacoklat, beige dan lain-lain warna yang serupa. Tetapi kadang-kadang anda boleh bertemu dan membezakan kombinasi - hanya ditakrifkan dengan ketat.
 • Kelaziman dalam reka bentuk bahan semula jadi. Kayu, batu jubin atau sekurang-kurangnya palsu untuk mereka.
 • Kehadiran di bahagian dalam setiap bilik diucapkan paksi. Ruang tamu besar sofasekitar mana selebihnya dibina perabot. Di dapur - makan jadual. Walau bagaimanapun, anda boleh memilih pusat-pusat lain - perkara utama adalah bahawa ia boleh ditakrifkan dengan jelas.

Ia kebanyakan pelan terbuka.

Ia kebanyakan pelan terbuka.

Semua bersama-sama memberikan cahaya, gaya yang luas, sesuai untuk pangsapuri yang agak besar - di studio kecil, sebagai contoh, ia tidak akan berfungsi.

Untuk mendapatkan hasil yang indah, anda perlu menggabungkan elemen yang diperlukan dengan mahir.

kembali ke menu ↑

Tata letak dan warna dalaman Amerika

Pertama sekali - merancang:

 • Ruang tamu dan dapur. Disambungkan dalam satu bilik, dipisahkan oleh perabot, komposisi.
 • Bilik tidur. Selalunya - sebahagian dari bilik besar biasa, tetapi dipisahkan oleh skrin atau tirai.
 • Dewan masuk. Ia tidak menonjol dinding, hanya warna.
 • Bilik mandi. Jika boleh, luas.Selalunya dibuat digabungkan untuk mendapatkan lebih banyak ruang bebas.

Lorong tidak menonjol dengan hiasan dinding khas.

Lorong tidak menonjol dengan hiasan dinding khas.

Kemudian - penyelesaian warna. Teratas:

 • Putih. Ia menjadi sama ada utama atau digunakan untuk menyerlahkan unsur-unsur yang diperlukan di pedalaman. Warna hangat, menyenangkan yang membuat keselesaan digunakan. Sebagai peraturan, ia adalah susu atau krim - digabungkan dengan warna bahan semula jadi, mereka kelihatan berfaedah, melengkapkan dan menekankan mereka.
 • Beige. Ia digunakan sama ada digabungkan dengan warna putih atau warna utama pedalaman. Untuk kualiti estetik memberikan keselesaan dan kehangatan yang sama, tetapi memerlukan usaha yang kurang apabila dibersihkan.
 • Sandy. Naungan sederhana kuningSebagai peraturan, bukan utama, tetapi warna tambahan. Permaidani pada lantai, perabot, bahagian kecil dinding boleh dicat olehnya.
 • Coklat. Juga warna tambahan - hangat, gelap, digunakan untuk memberikan kedalaman dalaman. Mereka boleh dicat pintu atau langsir, permaidani atau siling siling.

Skim warna dilaksanakan menggunakan warna kuning telaga dan coklat.

Skim warna dilaksanakan menggunakan warna kuning telaga dan coklat.

Untuk penekanan, ia juga dibenarkan menggunakan warna biru gelap atau merah gelap yang digabungkan sepenuhnya dengan pelbagai gaya asas.

Bagi mereka yang lebih suka gaya dalaman yang berbeza di Amerika, ada kombinasi yang diselaraskan dengan jelas yang jarang digunakan:

 • coklat gelap, putih dan merah - Anda boleh menggabungkan mereka dengan rasa, menonjolkan warna utama dan tambahan seperti yang sepatutnya sesuai di apartmen tertentu;
 • pasir, putih, biru - Sebaliknya dicapai dengan tepat, menggunakan kelebihan biru yang mendalam untuk aksen;
 • merah, putih, biru - mana-mana daripada mereka boleh mengatasi, perkara utama adalah bahawa warna harus hangat dan digabungkan dengan baik.

Anda boleh menggunakan lebih banyak warna yang berbeza.

Anda boleh menggunakan lebih banyak warna yang berbeza.

Lembaga
Bahagian dalaman Amerika tidak bertolak ansur dengan warna yang terlalu terang dalam kuantiti yang banyak - dinding, lantai, siling, kepingan besar perabot harus dibuat secara monotonously, teredam. Kecerahan yang dibenarkan dalam aksen - bantal di atas sofa gambar itu di dinding, tingkap langsir.

Menariknya, dinding dan lantai boleh turun dengan bahan yang berbeza. Anda boleh memilih salah satu dari mereka, mengikut selera dan saiz anggaran anda.

Aksen bilik boleh membuat bantal terang

Aksen bilik boleh membuat bantal terang

kembali ke menu ↑

Hiasan dinding

Dinding gaya Amerika boleh dilindungi:

 • Cat - memakai asas plaster, adalah yang paling popular;
 • kertas dinding - kurang biasa, biasanya monophonik atau dengan corak kecil;
 • oleh panel - kayu atau plastik, selalunya sebagai tambahan kepada kertas dinding atau cat.

Setiap bahan mempunyai kelebihan sendiri, kelemahan dan mempunyai kesan yang berbeza di pedalaman.

Cat - salah satu cara untuk menutup dinding

Cat - salah satu cara untuk menutup dinding

kembali ke menu ↑

Cat

Cat untuk pedalaman Amerika - cara utama untuk menyelesaikan tembok, kerana apabila ia dilahirkan, tiada kertas dinding yang berterusan pada prinsipnya dan jubin itu mahal.

Cat mempunyai kelebihannya:

 • Permohonan mudah. Cat dinding di dalam bilik boleh juga seseorang yang tidak pernah terlibat dalam pembaikan.
 • Mudah untuk naik taraf. Sekiranya keretakan salutan atau noda muncul di atasnya, ia akan mencukupi hanya untuk mengendalikan berus selama lima minit untuk mengembalikan gloss asal. Dan jika warna menjadi bosan secara keseluruhan, lapisan cat yang seterusnya boleh diletakkan terus pada sebelumnya, tanpa kerja persediaan.
 • Mudah dibersihkan. Untuk warna putih, ini sangat penting - anda boleh menghapuskan dinding yang dicat dengan kain lembap untuk mengembalikan kebersihan kepada mereka.
 • Kemudahan bekerja di kawasan sukar. Niches, almari, protrusions - semua ini menjadi siksaan, jika anda menutupnya dengan kertas dinding. Dengan cat, mereka tidak akan memberikan sebarang kesulitan.

Pedalaman ini mudah dijaga.

Pedalaman ini mudah dijaga.

Cat tidak boleh merosakkan haiwan peliharaan, dia tidak takut air, dia mempunyai banyak warna.

Plus tidak diragui - tetapi ada juga kekurangan:

 • Keperluan untuk bertindak sangat berhati-hati.Untuk lukisan pertama anda perlu menyediakan permukaan - jika tidak semua cacat akan kelihatan. Anda juga perlu memastikan bahawa tiada titisan, cat menjadi rata, tidak retak. Bagi seorang pemula, ini boleh meletihkan.
 • Kekurangan rintangan kepada kerosakan mekanikal. Walau bagaimanapun, kelemahan ini berlaku dalam kebanyakan pelapis - dan cat, sekurang-kurangnya, mudah untuk dipulihkan.

Cat mungkin bocor apabila dicat

Cat mungkin bocor apabila dicat

Cat adalah:

 • Minyak atau alkyd. Murah, berkilat, dengan bau pedas. Memang hanya beberapa tahun, tidak membiarkan kelembapan. Di kawasan kediaman, lebih baik tidak digunakan.
 • Silikat. Boleh ditebang dengan stim, tidak takut kelembapan, tahan tekanan mekanikal lebih daripada yang lain. Tetapi cat hanya dinding kosong, dan kemudian tiada cat lain akan jatuh ke atasnya. Memerlukan langkah berjaga-jaga yang tinggi semasa bekerja.
 • Asas polyvinyl asetat. Murah, diencerkan dengan air, tidak tahan kerosakan mekanikal. Tetapi ia melepasi kelembapan dengan baik dan mudah untuk digunakan.
 • Penyebaran air. Mahal, tetapi tahan tekanan mekanikal dan kelembapan yang telap. Satu-satunya kelemahan adalah bahawa ia memudar dari masa ke masa.
 • Akrilik. Tahan kepada cahaya ultraviolet, melembapkan kelembapan, perlahan-lahan memakai.

Mudah untuk mengemas kini reka bentuk

Mudah untuk mengemas kini reka bentuk

Sesuai untuk bahagian dalam Amerika adalah cat akrilik dalam warna cahaya.

Lembaga
Jika anda tidak merasa kasih sayang untuk kertas dinding, cat adalah penyelesaian terbaik, jika hanya kerana ia adalah klasik untuk gaya Amerika.
kembali ke menu ↑

Wallpaper

Wallpaper gaya Amerika jarang digunakan, tetapi mereka boleh kelihatan seperti cat. Ada beberapa jenis mereka, masing-masing dengan kelebihan dan kekurangannya sendiri.

 • Kertas. Yang tertua dari yang sedia ada, diperbuat daripada kertas biasa, adalah lapisan tunggal atau lapisan ganda. Terdapat bantuan dan licin, polos atau corak. Mereka kos sedikit, mereka sangat pelbagai, tetapi mereka mudah koyak, mereka takut kelembapan dan akan bertahan tidak lebih dari lima tahun.
 • Vinyl. Kertas asas, ditutup dengan vinil di atas. Pelbagai, meniru bahan semula jadi, licin dan timbul. Tidak sensitif terhadap kelembapan, jadi jangan menderita pembersih basah. Tetapi iklim dalaman berubah menjadi semakin teruk, ia perlu sentiasa disiarkan.
 • Tekstil. Asas flizilinovaya, serat kain atas - lebih kerap semula jadi. Mereka kelihatan cantik, seperti dinding yang ditutupi dengan kain. Tetapi pudar di bawah matahari, menarik debu, menyerap bau.
 • Flizelinovye. Salutan flizilinovaya asas juga. Plus utama - boleh diterima untuk pewarnaan, dan berulang. Basuh sendiri. Tetapi bilik itu, sekali lagi, perlu sentiasa disiarkan.
 • Serat kaca. Yang paling boleh dipercayai, tidak takut kerosakan mekanikal, tidak pudar di bawah matahari, tidak takut air. Habuk tidak menetap pada mereka, mereka boleh dicat. Tetapi mereka mahal.

Wallpaper dalam gaya ini digunakan lebih kurang kerap.

Wallpaper dalam gaya ini digunakan lebih kurang kerap.

Kompromi pelik antara cat dan kertas dinding adalah kertas dinding cecair - serbuk kering yang dicairkan dengan air dan digunakan pada dinding seperti cat.

Dia dapat diberikan bantuan, dia tidak takut kelembapan, tidak pudar, tidak mengumpulkan debu. Sekiranya ia rosak, anda boleh membersihkan kawasan yang terjejas dan tutup lagi.

Wallpaper harus monophonic, maksimum - dengan bunga kecil atau corak bunga.

Lembaga
Wallpaper sangat sesuai untuk hiasan ruang tamu, sementara cat yang baik digunakan di dapur - ia lebih tahan terhadap kelembapan.
Sesuai untuk hiasan bilik tamu

Sesuai untuk hiasan bilik tamu

kembali ke menu ↑

Panel

Ruang tamu gaya Amerika boleh dihiasi sepenuhnya dengan panel, tetapi lebih kerap mereka digunakan untuk menutup bahagian bawah dinding, meninggalkan bahagian atas untuk cat atau kertas dinding.

Panel adalah:

 • Daripada plastik. Gaya Amerika tidak memerlukan penggunaan bahan semulajadi sahaja - palsu untuk mereka akan cukup, kerana PVC sangat mungkin digunakan.Panel plastik yang ringan, mereka mudah dihantar, mereka dipasang mengikut prinsip reka bentuk, mereka tidak takut air, tetesan suhu, parasit dan acuan. Tetapi mereka membakar dan mungkin juga berkualiti rendah, dan kemudian mereka berubah dari masa ke masa dan mula memancarkan wasap berbahaya.
 • Daripada lapisan. Semulajadi pokok itu, diproses, mudah dipasang di dinding dengan slot khas. Murah, cantik, mudah. Tetapi - tidak tahan terhadap kelembapan atau rangsangan biologi. Lit. Ia memerlukan salutan dengan formulasi khas yang akan menjadikannya lebih mampan.
 • Dari planken. Kayu semulajadi, paling kerap - larch. Tahan terhadap segala-galanya, kacak, boleh dipasang sama ada oleh kancing yang kelihatan, atau pengikat yang tidak dapat dilihat khas. Apabila diperlukan, unsur-unsur berubah dengan mudah. Satu-satunya negatif - jalan raya.
 • Daripada batu. Bahan semulajadi cantik, tetapi berat dan mahal. Selalunya ringan digunakan.

Kami menggunakan panel di dinding

Kami menggunakan panel di dinding

Secara keseluruhannya, panel boleh menjadi apa-apa - gaya Amerika demokratik dan tidak memerlukan penggunaan kayu dan batu semula jadi, walaupun mereka kelihatan mulia dan mahal.

Lembaga
Walaupun anda mempunyai anggaran besar, cuba pada apartmen dan plastik anda, dan panel semulajadi. Mungkin perbezaannya sangat kecil sehingga tidak ada gunanya perbelanjaan tambahan.
kembali ke menu ↑

Hiasan lantai

Lantai gaya Amerika boleh dilindungi:

 • laminate flooring - Ini adalah pilihan yang paling murah;
 • parket - jarang digunakan kerana mahal dan memerlukan penyelenggaraan yang teliti;
 • jubin - Selalunya ia diletakkan di dapur, kerana ia adalah paling mudah untuk membasuhnya.

Lantai boleh ditutup dengan parket, lamina atau jubin.

Lantai boleh ditutup dengan parket, lamina atau jubin.

Setiap bahan mempunyai ciri-ciri tersendiri.

kembali ke menu ↑

Laminate flooring

Laminate adalah asas papan serat, beberapa lapisan kertas dan salutan laminating pelindung. Dibentang di atas lantai, ia sangat mirip dengan pokok sebenar. Dia mempunyai kelebihan:

 • Harga. Laminate floor pada masa yang lebih murah.
 • Pelbagai. Dengan itu, anda boleh mensimulasikan mana-mana pokok.
 • Ketahanan. Laminat yang baik (kelas 31, contohnya) akan berkhidmat di kawasan kediaman sehingga lima belas tahun.
 • Pemasangan mudah. Setiap plat laminat mempunyai lonjakan pada satu sisi, dan alur di sisi lain, yang mana ia boleh disusun dengan yang lain. Akibatnya, ia tidak lebih sukar daripada melipatkan pembina.
 • Mudah dibersihkan. Laminate tidak takut kepada bahan kimia yang agresif, air.
 • Kebolehpercayaan. Laminate tidak pudar di bawah sinar matahari, tidak mengalami kerosakan mekanikal, tahan terhadap kelembapan, kebakaran, dan kerengsaan biologi.

Laminate flooring jauh lebih murah

Laminate flooring jauh lebih murah

Tetapi ada juga kekurangan:

 • Kekurangan rintangan khusus terhadap kelembapan. Jika air mendapat di papan - tidak menakutkan. Tetapi jika ia mendapat di bawah papan, penutup keseluruhan akan membengkak.
 • Keperluan untuk pra-rawatan. Lantai hendaklah sempurna lancar.

Laminate mudah dipakai, mudah diganti - baik, murah. Parket, tentu saja, lebih cantik, tetapi untuk lamina lebih mudah dijaga. Ia juga kelihatan baik di ruang tamu dan di dapur. Selain itu, akan sesuai untuk peranti lantai terlindung haba.

Salutan ini kelihatan baik di mana-mana bilik.

Salutan ini kelihatan baik di mana-mana bilik.

Lembaga
Untuk pedalaman Amerika adalah untuk memilih lamina, meniru kayu ringan.
kembali ke menu ↑

Lantai parket

Parket untuk kawasan Amerika lebih mewah daripada penyelesaian klasik. Dalam gaya ini, bagaimanapun, fungsi yang paling dihargai, dan lantai adalah sukar untuk mengekalkan dan tidak terlalu tahan terhadap beberapa kerengsaan.

Tetapi dia mempunyai kelebihan:

 • Kebolehpercayaan Sebuah parket boleh bertahan selama dua puluh lima tahun - atau lebih lama lagi - jika dijaga dengan baik.
 • Penebat bunyi tinggi dan penebat haba. Penting dalam bangunan pangsapuri.
 • Tidak menyebabkan alahan, tidak menarik debu. Baik untuk rumah di mana orang alahan hidup.
 • Estetika. Parket adalah sangat cantik - kayu semulajadi memberikan gloss khas kepada corak geometri yang paling mudah, dan sebenarnya parket boleh dengan struktur yang rumit, dan bahkan diletakkan dalam bentuk mozek.

Kelemahannya adalah seperti berikut:

 • Kerumitan pemasangan. Untuk meletakkan parket, anda perlu mempunyai lantai yang sangat lancar, serta kemahiran pakar. Anda sendiri tidak dapat menampungnya.
 • Kekurangan rintangan kepada kerosakan mekanikal. Ia boleh tercalar, ia boleh retak dari pukulan, mungkin ada jejak sesuatu yang panas.
 • Kekurangan rintangan kepada suhu dan kelembapan. Parket boleh retak di udara yang terlalu kering, panas, dan anda boleh membengkak di udara terlalu lembap.
 • Keperluan penjagaan yang teliti. Hanya basuh lantai parket dengan kain lembap tidak akan berfungsi. Ia perlu mencuci dengan komposisi khas, dan kemudian sapukannya dengan lilin supaya ia mengekalkan kecemerlangannya dan kekal sekurang-kurangnya agak stabil.

Di sini setiap perkara penting

Di sini setiap perkara penting

Parket itu mahal, jika salah satu plat retak, ia akan sukar diganti. Tetapi keindahan lantai dia tidak mempunyai pesaing.

Lembaga
Jika anda mahu meletakkan parket di dalam rumah, letakkan di ruang tamu. Di dapur, dia akan tergendala dengan cepat.
kembali ke menu ↑

Jubin

Jubin tidak dimasukkan ke dalam ruang tamu - ia akan kelihatan asing.

Tile - tahan lama dan tahan kelembapan

Tile - tahan lama dan tahan kelembapan

Tetapi di dapur bergaya Amerika, ia kelihatan organik dan mempunyai beberapa kelebihan:

 • Kekuatan. Jubin memakai lebih lama daripada lamina.
 • Rintangan kelembapan. Walaupun kelembapan masuk ke lipit, ia tidak akan menjejaskan.
 • Tahan kerosakan mekanikal dan api. Jubin itu dipakai perlahan-lahan, ia tidak terbakar sama sekali dalam api.
 • Kemudahan penjagaan. Tidak takut walaupun bahan kimia yang paling agresif.
 • Kecantikan. Terdapat pelbagai corak.

Ubin yang terbaik kelihatan di dapur

Ubin yang terbaik kelihatan di dapur

Tetapi ada juga kekurangan:

 • Chill. Jubin tidak menyimpan haba, ia hampir selalu menjadi sejuk pada sentuhan - kecuali ia telah berada di bawah sinar matahari selama beberapa jam.
 • Keterlambatan. Jika jubin tidak terdedah kepada retak kecil dan lelasan, maka mustahil untuk menjatuhkan objek di atasnya - ia akan retak sepenuhnya.

Jubin itu sukar untuk diletakkan, lantai mesti menjadi tahap yang sempurna. Tetapi ia mudah digantikan.

Lembaga
Pilih jubin kosong untuk pedalaman. Jika anda mahu corak, maka biarkan ia berada dalam warna utama - contohnya, coklat pada putih atau krim.
Lantainya boleh menjadi tokoh utama di dalam bilik.

Lantainya boleh menjadi tokoh utama di dalam bilik.

kembali ke menu ↑

Siling

Untuk lantai dan dinding gaya Amerika, pelbagai bahan dan gabungan dialu-alukan. Untuk siling tidak ada variasi sedemikian. Ia sepatutnya:

 • Cahaya. Siling terang menjadikan bilik secara visual lebih besar, yang sangat penting untuk pedalaman Amerika. Untuk mencapai kesan yang diingini, anda boleh menggunakan cat atau plaster. Yang pertama boleh dibasuh, yang kedua tidak boleh, jika tidak, perbezaan di antara mereka adalah kecil.
 • Dengan rasuk. Rasuk - ciri utama gaya Amerika. Dalam semua jenisnya, mereka didapati satu cara atau yang lain. Adalah mungkin untuk menyimpang dari peraturan ini hanya jika siling di dalam bilik adalah rendah dan akan ada perasaan bahawa rasuk berada di bawah tekanan dari atas.
 • Dengan penentukuran perimeter. Pencetakan - unsur hiasan dalam bentuk papan cembung. Ia boleh menjadi corak, ia boleh menjadi geometri. Warna itu sama putih, seperti siling yang lain, atau satu yang digunakan dalam bahagian dalaman untuk kontras - coklat, merah, biru.

Rasuk - ciri utama gaya Amerika

Rasuk - ciri utama gaya Amerika

Hasilnya adalah siling tinggi dengan unsur hiasan yang indah yang melengkapi reka bentuk keseluruhan.

kembali ke menu ↑

Gabungan bahan

Terdapat banyak bahan dalam gaya Amerika, anda perlu dapat menggabungkannya juga.Penutup dinding berikut sesuai untuk dapur:

 • Cat. Mudah dibersihkan, tidak mengalami perubahan suhu, kelihatan baik.
 • Wallpaper. Serat kaca eksklusif, bukan tenunan dan vinil. Basuh sendiri, jangan mengalami turun naik suhu, lihat juga baik.

Mereka perlu ditambah dengan:

 • Jubin Pilihan yang paling klasik untuk dapur.
 • Laminate flooring. Sama seperti kayu semula jadi, ia akan menambah bergaya ke dapur.

Pilihan liputan di dapur

Pilihan liputan di dapur

Parket dan panel di dapur tidak masuk akal untuk memohon, kerana mereka terlalu tidak stabil.

Sesuai untuk ruang tamu sebagai penutup dinding:

 • Wallpaper. Anda boleh memilih mana-mana - di sini keperluan prestasi tidak setinggi di dapur.
 • Panel. Digabungkan dengan kertas dinding dan boleh melengkapkannya.

Cat kelihatan terlalu mudah untuk ruang tamu, walaupun anda juga boleh menggunakannya - ingat bahawa ia tidak sepadan dengan parket.

Cat di ruang tamu kelihatan terlalu mudah.

Cat di ruang tamu kelihatan terlalu mudah.

Untuk lantai sesuai:

 • Laminate flooring. Perkara utama - untuk memilih naungan kayu yang indah.
 • Lantai parket. Di ruang tamu, dia kurang berkemungkinan cepat merosot.

Jubin di ruang tamu tidak diletakkan - kelihatan terlalu ketat dan sejuk.

Untuk bilik tidur, anda boleh menggunakan apa-apa gabungan mengikut keinginan anda - dalam gaya Amerika bilik ini adalah ketat peribadi, reka bentuknya bergantung sepenuhnya kepada bagaimana anda mahu menjadi pemiliknya.
Reka bentuk bilik tidur mengikut keutamaan anda

Reka bentuk bilik tidur mengikut keutamaan anda

Di dalam bilik mandi, lebih baik untuk meletakkan jubin di atas lantai, kerana ia lebih tidak sensitif terhadap kelembapan daripada pelapis lain dan dinding harus dicat.

Apabila memilih kombinasi, adalah penting untuk mempertimbangkan bukan sahaja bahan-bahan yang akan digabungkan, tetapi juga saiz bilik:

 • jika ia jelas kecil, lantai terbuat dari kayu gelap, dinding dengan siling dibiarkan ringan - jadi ruang kelihatan lebih besar;
 • jika ia terlalu tinggi, dindingnya adalah cahaya, dan silingnya dihiasi dengan rasuk sehingga kelihatan lebih gelap dan lebih rendah;
 • jika ia terlalu rendah, dinding menjadi gelap, seperti lantai, dan silingnya ditinggalkan cahaya;
 • jika ia panjang, sempit, lantai dibuat gelap, siling dengan dinding adalah cahaya, dan dinding paling jauh dari pintu masuk dicat dalam warna gelap, tepu supaya kelihatan lebih dekat;
 • jika bilik itu terlalu besar, dalam gaya Amerika, ini hanya satu tambahan - tiada langkah diambil untuk menyembunyikannya.

Klasik Amerika di lorong

Klasik Amerika di lorong

Apabila anda memasuki apartmen dengan gaya Amerika, penamatnya selesai, tetapi di mana tidak ada perabot, tekstil, aksesori, harus ada kesan cahaya, kelapangan, dan bunyi, dan dalam warna hangat.

Lembaga
Untuk memastikan semuanya sesuai, lukiskan atau buat semula apartmen masa depan dalam editor sebelum anda dapat bekerja.
kembali ke menu ↑

Memberi sebuah apartmen

Hiasan adalah sebahagian daripada gaya Amerika sebagai dinding, lantai, siling dan kombinasi mereka.

Jangan lupa tentang pencahayaan yang baik.

Jangan lupa tentang pencahayaan yang baik.

Item pertama dalam senarai elemen penting adalah pencahayaan. Anda boleh menjalankannya secara berbeza:

 • Menyoroti kawasan tertentu. Sorotan boleh meningkatkan pengezonan, dengan jelas memisahkan dapur dari ruang tamu. Anda juga boleh memilih kawasan berasingan di setiap bilik - di dapur dan bekerja untuk makan, di sofa ruang tamu dan membaca kerusi.
 • Candelier. Chandelier gantung yang besar digunakan kecuali di ruang tamu, tetapi ini bukan unsur mandatori. Di samping itu, candelier boleh memusnahkan baki dengan teliti - anda hanya boleh menggantungnya di dalam bilik dengan siling tinggi.
 • Sconce. Ciri-ciri gaya Amerika - mereka boleh diletakkan dengan selamat di mana-mana bilik, adalah penting hanya untuk memastikan bahawa mereka sesuai dengan reka bentuk.

Candelija sebegini lebih baik untuk digantung di dalam bilik dengan siling tinggi.

Candelija sebegini lebih baik untuk digantung di dalam bilik dengan siling tinggi.

Pencahayaan dilengkapi dengan lampu kecil, menambah keselesaan, bertindak sebagai aksesori. Di ruang tamu itu adalah lampu lantai yang tinggi di atas kaki yang nipis, di dalam bilik tidur terdapat lampu di atas meja di tepi katil, di dapur ada lampu anggun di atas meja.

Cahaya harus lembut, tersebar, sebaik-baiknya dalam palet kuning.

Kami melengkapkan pedalaman dengan lampu kecil

Kami melengkapkan pedalaman dengan lampu kecil

Item kedua adalah perabot - dengan bantuan ruang itu pada dasarnya diisi. Ciri pedalaman Amerika:

 • Redwood Ini adalah bahan mulia, perabotnya kelihatan bergaya. Baik akan kelihatan kerusi dengan meja di dapur, meja kopi kecil di ruang tamu, rak di bawah TV.
 • Upholstery. Sofa yang penting, ditutup dengan fabrik warna semula jadi yang biasa dengan gaya - diiktiraf sebagai raja ruang tamu di pedalaman Amerika. Juga, kerusi-kerusi yang selesa kelihatan bagus.
 • Dibina di dalam almari. Kabinet dan kabinet dalam niche - satu lagi elemen mandatori untuk gaya Amerika. Sebuah almari pakaian di dalam bilik tidur, almari pakaian di ruang tamu, dan loker di dapur - mereka tidak sepatutnya terlalu ketara, dan jika tidak ada cukup niche, maka dari mahogany yang sama.

Perabot yang dipilih dengan betul adalah ikrar dari reka bentuk yang indah.

Perabot yang dipilih dengan betul adalah ikrar dari reka bentuk yang indah.

Terdapat juga peraturan penempatan mandatori:

 • Tidak terlalu ramai. Ia harus mudah bergerak antara perabot, ia tidak sepatutnya meninggalkan kesan crowding, menghalang ruang.
 • Tidak di dinding. Perabot harus memerintah di pedalaman, bertindak sebagai komposisi lengkap. Kerana anda tidak boleh cuba menyembunyikannya.
 • Keserasian Sebaik-baiknya, dalam setiap bilik hendaklah perabot daripada koleksi yang sama, sesuai untuk reka bentuk.

Setiap bilik - setiap zon - sepatutnya mempunyai pusat tersendiri. Di ruang tamu, semuanya terletak di sekitar sofa lembut yang besar. Di dapur, perabot memfokuskan pada orbit meja dapur yang besar. Di dalam bilik tidur, katil menjadi elemen utama.

Pusat ruang tamu terletak di sekitar sofa.

Pusat ruang tamu terletak di sekitar sofa.

Di lorong perabot harus menjadi minimum yang diperlukan - idealnya, hanya sebuah almari.

Lembaga
Jika anda tidak tahu bagaimana untuk mengatur perabot, lukiskannya - atau susunkannya dalam program khas. Kemudian anda boleh melihat hasilnya tanpa membuang bahagian alat dengar yang membosankan dari satu tempat ke tempat.

Selepas perabot datang masa untuk tekstil - pangsapuri menyala, diisi, ia tetap memberikan keselesaan kepadanya. Tekstil adalah:

 • Bantal. Terlihat baik, dihiasi berbeza dengan warna lain. Dilindungi harus kain semulajadi semata-mata.
 • Permaidani. Tidak banyak ciri gaya, tetapi boleh digunakan untuk menekankan zon. Permaidani kelabu di lantai di ruang tamu, berhampiran sofa. Permaidani berwarna coklat di atas lantai dapur, di bawah meja. Permaidani tidur sebelah katil kecil di dalam bilik tidur. Perkara utama ialah saiz permaidani sepatutnya lebih kecil daripada kawasan lantai yang masih ada.
 • Langsir. Tiada perkhidmatan tambahan, tidak subur lambrequinsbusur. Gaya Amerika suka kesederhanaan dan fungsi, kerana ia sesuai untuk sama ada tirai klasik dari kain semulajadi, atau tirai, roll dan jepun langsiryang secara harfiah merangkumi kemudahan.

Bantal - salah satu aksesori utama dalam gaya ini.

Bantal - salah satu aksesori utama dalam gaya ini.

Aksesori akan membantu untuk menyelesaikan hiasan. Gaya Amerika menghendaki tidak ada terlalu banyak dari mereka - mereka tidak boleh mengaburkan ruang terang bilik-bilik. Ia boleh menjadi bunga segar, gambar dalam bingkai mudah, pasu dengan bunga potong, bantal hiasan. Perhiasan kecil dalam gaya tidak berakar, serta kemewahan yang besar.

Gaya Amerika di pedalaman

Gabungan perabot dan aksesori dalam reka bentuk

8.6 Skor Jumlah
Gaya Amerika yang elegan dan selesa

Secara umum, gaya Amerika adalah penyelesaian yang hebat jika anda suka banyak cahaya, kesederhanaan, fungsi dan ketiadaan banyak perkara. Banyak ruang akan membolehkan anda merealisasikan idea yang paling asli. Ketahui dengan tepat bagaimana gaya ini boleh dinyatakan di pedalaman sebuah apartmen atau rumah. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda.Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
8
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Ruang terang yang besar - dalam warna hangat dan gaya gaya Amerika yang menyenangkan untuk hidup, mudah untuk bekerja dan mengekalkan suasana hati yang baik
 • Penyelesaian untuk semua saiz bajet - gaya Amerika demokratik, tidak perlu menggunakan bahan semula jadi, anda boleh menggantikannya dengan yang sintetik
 • Fungsionalitas - dalam kesederhanaan pedalaman Amerika sangat mudah untuk hidup, tidak kusut dalam hal, tidak menderita kekacauan ruang, menggunakan pedalaman, nyaman digunakan
Cons
 • Ia memerlukan banyak ruang - di sebuah pangsapuri kecil yang anda perlu bekerja keras untuk mewujudkan penglihatan yang betul.
 • Minimalism - dari banyak perhiasan, perabot, tekstil perlu ditinggalkan, walaupun anda benar-benar menyukai mereka
 • Kelimpahan permukaan cahaya yang memerlukan penjagaan - lantai perlu dibersihkan sering, dinding juga harus dibersihkan dari habuk
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk