Meja persalinan dengan cermin dan pencahayaan: Pilihan 140+ (Foto) untuk bilik tidur anda

Jika anda mencari meja persalinan dengan cermin, di laman web kami, anda boleh melihat banyak pilihan. Ia bernilai mengetahui lebih lanjut mengenai apa yang mereka, serta apa yang perlu dicari semasa pemilihan.

Kandungannya:

Kenapa diperlukan?

 • Dalam wanita bilik tidur perkara sedemikian tidak boleh digantikan. Lagipun, dalam kotak dan seterusnya atas meja Anda boleh menyimpan beberapa kosmetik, barangan penjagaan diri, dan cermin dan pouf atau kerusi yang selesa menjadikan suasana selesa untuk kecantikan.
 • Model dengan laci dan meja sampingan mudah sesuai kosmetik hiasan, perkara yang berguna, dan perhiasan yang comel. Lebih mudah untuk kanak-kanak perempuan untuk menjaga bilik bersih apabila benda-benda mereka berada di tempat. Dan barang-barang semacam ini hanya sesuai untuk penyimpanan.
 • Wanita lebih suka memakai solek atau menjaga kulit mereka tanpa tergesa-gesa. Dan jika anda menjalankan kosmetik dan prosedur lain dalam bilik mandi, maka seseorang dari isi rumah pasti akan mengganggu upacara pagi atau malam ini dengan mengetuk pintu dan akan tergesa-gesa.
 • Selalunya mereka digunakan sebagai bahagian hiasan dalaman yang bergaya. Untuk melakukan ini, pilih model dengan reka bentuk elegan yang menekankan dan melengkapkan gaya bilik tidur atau bilik lain.

Terdapat meja berpakaian yang berbeza dan asli dengan cermin

Terdapat meja berpakaian yang berbeza dan asli dengan cermin

kembali ke menu ↑

Pandangan

Jadual kecil untuk pemutihan dengan cermin berbeza dengan saiz, reka bentuk dan pembinaan, jadi anda boleh memilihnya di mana-mana bilik.

Barang-barang ini tidak selalu dipasang di bilik tidur, mereka boleh diletakkan di bilik persalinan atau bilik mandi. Tetapi hanya jika saiz bilik membenarkan.

Perlu diingat lagi bahawa reka bentuk dan fungsi perabot ini adalah sama pentingnya, oleh itu, ia tidak mudah untuk mengklasifikasikannya.

Bergantung pada jenis jadual pemasangan ialah:

Di bilik tidur wanita, sesuatu perkara tidak boleh digantikan

Di bilik tidur wanita, sesuatu perkara tidak boleh digantikan

 • Dindingnya.Diletakkan pada empat sokongan nipis atau dua lebar berhampiran dinding. Di pangsapuri pelan terbuka atau loteng, mereka digunakan untuk zon tidur bilik tidur.
 • Dinding dipasang.Mereka mempunyai dua pendukung, dan bahagian atas meja dipasang ke dinding. Mereka berfungsi sebagai hiasan, kerana mereka mempunyai reka bentuk yang bergaya. Mereka dilengkapi dengan meja cetek, jadi anda tidak perlu bengkok dan bersandar padanya ketika menggunakan solek atau semasa penciptaan gaya.
 • Konsol.Dihasilkan dalam bentuk perabot tergantung, yang dipasang di dinding. Mereka mempunyai meja nipis atau dilengkapi dengan laci dangkal yang tergantung. Lihat secara organik di bahagian dalam gaya loteng, berteknologi tinggi, moden, dan lain-lain

Model cermin

Model cermin

Memandangkan ciri reka bentuk, mereka adalah:

 • Dengan laci. Terdapat meja dengan laci yang tersembunyi, digantung atau terbina dalam, di mana ia adalah mudah untuk meletakkan kosmetik hiasan dan produk penjagaan, barang-barang peribadi dan barangan knickknacks.
 • Dengan kabinetBertemu dengan satu atau dua jempol. Mereka sangat luas dan besar. Sesuai untuk pemasangan di bilik tidur yang luas.
 • Sudut. Permukaan belakang meja mempunyai sudut yang betul. Mereka dipasang di bilik tidur kecil untuk menggunakan ruang tamu dengan cekap.

Mereka digunakan sebagai bahagian hiasan dari pedalaman yang bergaya.

Mereka digunakan sebagai bahagian hiasan dari pedalaman yang bergaya.

 • Transformers.Dilengkapi dengan dada dinding dengan laci dan atas meja alih. Selepas meja maju, mereka menjadi model sudut yang besar. Mempunyai cermin desktop.
 • Dengan lipatan atas atau setiausaha.Mereka mempunyai meja lipatan dengan cermin. Mereka cukup berfungsi pada masa yang sama untuk berfungsi sebagai perabot untuk mewujudkan kawasan kerja dan untuk pemotongan. Untuk bermula, anda perlu menurunkan cermin dan mengubah kaca dermaga ke desktop.. Dibina rak dengan kosmetik menutup panel.
 • Dengan lipatan atas atau setiausaha.Berjaya masuk ke dalam gaya dalam gaya minimalisme, hi-tech, moden. Ambil sedikit ruang dan jangan kekacauan ruang.

Jadual-jadual ini agak berfungsi.

Jadual-jadual ini agak berfungsi.

Bergantung pada kaedah pemasangan cermin, terdapat jadual:

 • Dengan melekat pada bahagian atas meja. Sesuai untuk hiasan klasik dan tradisional.
 • Pierum. Dilengkapi dengan cermin besar, yang tetap tetap. Adalah mudah bagi seorang wanita untuk memeriksa dirinya dari kepala ke kaki dan menilai integriti imej dan semua butirannya. Selalunya, terdapat bahagian atas meja rendah untuk countertop, yang tidak menutup cermin.
 • Dengan cermin lipat. Dilampirkan pada penutup flip. Sekiranya perlu, anda boleh menutupnya dan gunakan perabot sebagai meja.
 • Trellis. Ia dilengkapi dengan satu bilah pegun dan dua bergerak di sepanjang tepi. Cermin pada bingkai membolehkan wanita itu melihat ke sekeliling dari semua pihak apabila diselaraskan dengan betul. Trellis juga boleh ditutup dengan flaps, yang sangat mudah untuk orang yang tidak mahu tidur di hadapan cermin.

Reka bentuk dan fungsi perabot ini sama pentingnya.

Reka bentuk dan fungsi perabot ini sama pentingnya.

kembali ke menu ↑

Memilih backlit

Satu lagi jenis "jadual wanita untuk panduan kecantikan" adalah model dengan lampu latar. Ini kelihatan sangat asli dan menarik, dan juga berfungsi sebagai hiasan bilik tidur moden yang luar biasa.

Lampu latar digunakan sebagai hiasan bergaya dan untuk memastikan keadaan operasi yang selesa.

Lembaga
Jika anda memilih pilihan dengan pencahayaan hiasan, maka pastikan ia dilengkapi dengan jalur LED. Dan ia sepatutnya sahaja putih cahaya Lagipun, warna akan mengganggu warna dan perkadaran, jadi agak sukar bagi seorang wanita untuk memakai alat solek.
Lampu juga digunakan sebagai hiasan bergaya.

Lampu juga digunakan sebagai hiasan bergaya.

Jika anda perlu memasangnya di sudut gelap di mana tidak ada cahaya semulajadi yang cukup, maka lebih baik memilih meja dengan kartrij terbina dalam sekitar perimeter bingkai tersebut. Dalam kes ini, lampu dari lampu tersebar secara merata dan mewujudkan keadaan optimum untuk memakai solek. Model yang paling berjaya adalah mereka yang dilengkapi dengan kartrij untuk lampu pendarfluor dan LED, memandangkan mereka memancarkan cahaya yang paling dekat dengan siang hari.

Sekiranya perlu untuk mewujudkan keadaan yang selesa untuk bilik gelap, maka anda juga boleh menggantung atau menghujani lekapan lampu di kedua-dua belah cermin. Mereka boleh dibuat dengan gaya yang sama dengan perabot bilik tidur atau, sebaliknya, berbeza.

Lampu lantai juga berfungsi dengan baik untuk tugas ini. Mereka serta lampu dinding perlu dipilih mengikut reka bentuk perabot dan gaya dalaman.

Pilihan kaca

Pilihan kaca

kembali ke menu ↑

Kami melengkapkan bilik kanak-kanak

Kanak-kanak perempuan dari tahun-tahun awal ingin menjadi seperti ibu mereka dalam segala-galanya, jadi jika orang dewasa mempunyai meja persalinan di dalam bilik, anak itu pasti akan memerlukan yang sama.

Sekeping perabot di bilik tidur kanak-kanak itu akan membantu mewujudkan suasana yang hebat, dan gadis kecil itu akan merasa seperti puteri sebenar. Ini akan membolehkan untuk memupuk kebiasaannya sentiasa menjaga dirinya dan mengawasi penampilannya. Dengan bantuannya, ibu bapa akan mencipta sudut yang selesa untuk gadis itu, serta untuk penyimpanan aksesori dan produk penjagaan rambut yang kemas.

Untuk seorang puteri kecil

Untuk seorang puteri kecil

Dan jika anda memilih meja dengan reka bentuk luar biasa, ia akan menjadi perhiasan kanak-kanak bilik tidur. Model mungkin kelihatan berbeza. Jadi ada meja persalinan dengan reka bentuk bertema atau dibuat gaya klasik. Yang kedua adalah sesuai untuk keindahan umur yang berbeza. Walaupun gadis itu lebih tua, piercer atau konsol tidak perlu diubah.

Boudoir di tapak semaian mesti mempunyai cermin. Anda boleh memilih mereka yang dipasang di dinding berhampiran meja atas, atau langsung ke perabot.

kembali ke menu ↑

Jadual penjuru

Sekiranya tidak ada ruang yang cukup di dalam bilik tidur untuk memasang model besar dengan tablet yang lebar, di mana anda boleh mengembangkan semua yang paling perlu, maka anda harus membeli satu sudut. Penyelesaian ini akan menjadikan bilik lebih ergonomik dan berfungsi pada masa yang sama. Lagipun, ruang dalam kes ini digunakan lebih cekap.

Pilihan penjuru

Pilihan penjuru

Model berbentuk L yang sangat menarik kelihatan di dalam bilik tidur kecil. Dengan bantuan mereka, pedalaman kelihatan lebih luas dan tidak dibebani dengan perabot. Dalam bilik besar, mereka kelihatan tidak sesuai, kerana kehadiran cermin di sudut mengganggu perkadaran bilik, menjadikannya memanjang dan tidak selesa.

Ciri khas

Jadual sudut atau sudut berbentuk L berbeza dengan reka bentuk dinding belakang, yang mempunyai bentuk sudut yang betul. Mereka juga berbeza-beza dalam bentuk atas meja, organisasi ruang dalaman dan tidak kira strukturnya, mereka juga berbeza dengan kaedah pengancing, Oleh itu, terdapat:

 • Cantilever. Mereka dilengkapi dengan dua pendukung, tetapi bahagian atas meja dipasang dari dua sisi ke dinding. Mereka tidak bergerak dan membantu menjimatkan ruang.

Dalam gaya klasik

Dalam gaya klasik

 • Luar. Mempunyai 4 atau lebih sokongan. Berbeza dalam mobiliti. Mereka dipilih untuk pemasangan di pangsapuri studio atau loteng, di mana mereka sering menukar perabot.
 • Digantung. Mereka dibuat dalam bentuk atas meja dengan atau tanpa laci, yang dipasang di dinding di sudut. Paling sering terdapat di bilik tidur, dibuat dengan gaya minimalis. Untuk memindahkannya, anda mesti menanggalkan struktur sepenuhnya.

Dalam gaya lama

Dalam gaya lama

Apa bentuknya?

Walaupun sudut boudoir dan terletak di antara kedua-dua dinding, mereka datang dalam bentuk yang berbeza. Jadi yang paling biasa adalah:

 • Segi tiga. Mempunyai fasad radius. Jika anda memilih dengan meja atas bulat atau bujur, maka berhati-hatilah menonton bahawa bilik tetap berkadar dalam penampilan.
 • Trapezoidal. Dilengkapi dengan dinding belakang lurus. Penyelesaian seperti itu membawa cermin lebih dekat kepada para pengguna dan menjadikan perabot itu selesa untuk digunakan. Mereka dipasang di bilik yang luas, kerana mereka mengambil banyak ruang.
 • Pentagonal. Reka bentuk mereka termasuk dua tapak kaki, tetapi pada masa yang sama mereka kelihatan agak ringan dan tidak membebankan pedalaman.
 • Berbentuk L. Ulangi bentuk sudut dan oleh itu sangat ergonomik dan lapang. Daripada kekurangan yang perlu diperhatikan cermin kecil.
 • Jadual melengkung. Mereka mungkin mempunyai bentuk yang luar biasa dan rupa asal yang berbeza. Terdapat dengan top meja dalam bentuk drop, koma dan dengan cutouts dari saiz yang berbeza. Baik melengkapi reka bentuk yang bergaya teknologi tinggi, tekno, moden dan lain-lain.

Beri perhatian! Tidak sesuai untuk wanita yang suka mendekati cermin dalam pertumbuhan penuh.
Penyelesaian asal

Penyelesaian asal

Apa bahan yang dibuat?

Bergantung kepada gaya reka bentuk, pengeluar menggunakan bahan yang berbeza untuk pembuatan model berbentuk g., iaitu:

 • pokok itu dan bahan komposit (MDF, Chipboard);
 • kaca;
 • logam;
 • plastik.

kembali ke menu ↑

Ciri reka bentuk

Lembaga
Jika meja sudut bukan sebahagian daripada suite bilik tidur siap, maka ia harus dipilih dengan mengambil kira ciri-ciri gaya dalaman.

Pada masa yang sama, ia boleh dibuat dari bahan yang sama atau hanya sepadan dengan warna. Jadi untuk pedalaman:

Penjimatan ruang

Penjimatan ruang

 • dengan pedalaman tradisional memilih, diperbuat daripada kayu yang sama dengan barang-barang lain alat dengar. Tetapi pada masa yang sama ia harus lebih mewah;
 • Gaya Baroque, memberi tumpuan kepada produk dengan fasad melengkung dan ukiran.Mereka harus lebih ringan daripada warna dari perabot lain. Untuk bilik tidur tersebut dianggap sesuai bukan sahaja kayu, tetapi juga diperbuat daripada kaca atau akrilik;
 • dalam gaya tekno atau berteknologi tinggi, lebih baik memilih variasi dengan garis geometri yang ketat atau sepenuhnya selesai dengan permukaan cermin;
 • Lofts atau art deco berasa bebas untuk memilih meja dengan cahaya. Juga di sini adalah sesuai untuk memasang diperbuat daripada kaca dan logam atau dicat dengan warna-warna luar biasa.

Gaya Provence

Gaya Provence

kembali ke menu ↑

Jadual dengan mentol lampu

Wanita moden fesyen sentiasa cuba untuk menjadi menarik, itulah sebabnya mereka sering menggunakan kosmetik hiasan. Untuk mengaplikasikan solekan adalah selesa, di dalam bilik tidur adalah perlu memasang meja persalinan dengan cermin dan mentol lampu. Ini akan mewujudkan syarat untuk menargetkan marafet, memudahkan proses dan mengurangkan masa yang dihabiskan pada tandas pagi. Selain itu, perabot juga akan berfungsi sebagai hiasan bergaya bilik moden, kerana ia sering mempunyai reka bentuk bergaya yang sangat menarik.

kembali ke menu ↑

Ciri khas

Konsol untuk pemotongan dengan mentol lampu masih boleh dipanggil meja make up, kerana ia digunakan oleh penata kulit, artis solek untuk mengatur tempat untuk menggunakan solek. Mereka ditemui di pelukis bilik pelakon atau penyampai, serta di studio dan salon.

Apa yang baik?

 • Mempunyai harga yang berpatutan. Kos mereka bergantung pada reka bentuk, saiz dan bahan dari mana mereka dibuat, serta jenis dan jumlah kartrij.
 • Universiti. Sesuai dengan banyak bahagian dalaman. Oleh itu, mereka boleh dipasang di bilik tidur, di dalam kabin, dan di bilik persalinan.
 • Hidangkan sebagai tambahan sumber pencahayaan cahaya atau hiasan. Mentol cahaya pada bingkai atau cermin menyebarkan cahaya yang lembut, menyenangkan dan mencipta suasana yang nyaman.
 • Digunakan untuk zon pangsapuri studio atau loteng. Untuk ini, mereka juga menggunakan lampu dinding atau lampu lantai yang bergaya.
 • Dengan bantuan mereka, anda boleh mengembangkan ruang secara visual, menjadikan bilik tidur lebih ringan dan selesa. Di samping itu, tanpa cermin besar, wanita tidak boleh berbuat demikian.
 • Ada banyak laci, ia membuatkan mereka lapang. Sesuai untuk menyimpan barang-barang yang berguna. Semua dana berada di tangan dan dilipat dengan kemas.
 • Lihat elegan dan asli pada masa yang sama. Anda boleh menggunakannya sebagai hiasan yang bergaya dan berfungsi di bilik tidur seorang gadis muda atau di pangsapuri mewah wanita yang elegan.

Sesuai dengan banyak bahagian dalaman

Sesuai dengan banyak bahagian dalaman

Lembaga
Untuk mencari pilihan yang praktikal dan bergaya, ia memberi tumpuan kepada beberapa parameter sekaligus. Ini akan membuat pilihan yang akan memenuhi semua keperluan yang diperlukan.

Apakah bahan-bahan yang mereka buat?

Meja dengan mentol untuk premis moden sering dibuat:

 • Daripada plastik. Mereka boleh diakses, praktikal dan bersahaja.

Perabot diperbuat daripada bahan ini untuk tuan profesional dan pendandan profesional.
 • Dari kaca. Terlihat bagus di bilik tidur hi-tech, moden atau minimalis. Selalunya mempunyai permukaan cermin. Kelebihan utama mereka ialah reka bentuk yang bergaya.

Ada banyak laci, ia membuatkan mereka lapang.

Ada banyak laci, ia membuatkan mereka lapang.

Untuk menjaga perabot sedemikian agak sukar dan sukar. Lagipun, kaca dan permukaan cermin harus sentiasa bersih dan disapu, dan ini memerlukan banyak masa dan usaha. Jika tidak, perabot kelihatan tidak menarik.
 • Daripada papan serpih. Adakah subjek segmen harga purata. Mereka agak menarik dalam penampilan dan praktikal dalam operasi, kerana mereka mempunyai lapisan laminated licin atau dirawat dengan varnis dan akrilik.
 • Dari kayu semula jadi. Mahal, tahan lasak dan praktikal dalam operasi. Mereka dibeli untuk pemasangan di bilik tidur dengan dalaman dalaman yang halus. Apabila membeli, anda perlu memberi perhatian kepada warna kayu dan pastikan produk tersebut digabungkan dengan barangan lain alat dengar.
 • Daripada logam. Meja-meja palsu akan berfungsi sebagai hiasan bergaya dan berfungsi di loteng atau bilik-bilik yang dibuat dengan gaya yang sangat luar biasa.

Lihat elegan dan asli pada masa yang sama

Lihat elegan dan asli pada masa yang sama

Apakah ukuran di sana?

Untuk meja solek, peranan penting dimainkan oleh saiz cermin, dan juga sejauh mana ia terletak dari pinggir meja. Lagipun, semakin besar cermin dan lebih dekat, anda boleh menganggap diri anda di dalamnya, lebih mudah untuk menggunakan solek. Model standard dilengkapi dengan cermin berukuran 50 * 50 cm.

Sekiranya cermin penuh, maka pilihan ini juga akan berfungsi sebagai hiasan bergaya.

Untuk membuat meja selesa, perhatikan reka bentuknya. Cermin saiz yang sesuai dan kehadiran kotak penyimpanan bukan semuanya untuk mewujudkan persekitaran yang selesa. Banyak bergantung pada ketinggian meja dan ketersediaan ruang kaki percuma. Ketinggian standard biasanya 75 cm.

Dengan bantuan mereka, anda boleh mengembangkan ruang secara visual

Dengan bantuan mereka, anda boleh mengembangkan ruang secara visual

Wanita menghabiskan banyak masa menjaga diri, jadi mereka juga perlu mencari dan memasang kerusi atau pouf yang selesa. Barang-barang ini perlu digabungkan dengan satu sama lain.

Lembaga
Jika anda memilih model untuk bilik tidur kecil, maka anda perlu memasang meja kecil. Untuk bilik solek yang luas, model dengan permukaan kerja yang luas dan sejumlah besar tiang dan laci adalah sesuai.

Meja persalinan

Kami mengemas kini reka bentuk

9 Skor Jumlah
Meja persalinan - kami mengambil kira semua nuansa

Setiap wanita memerlukan sudut di rumah di mana dia akan menyimpan "perhiasan wanita" dan perkara-perkara yang paling perlu untuk menjaga kecantikannya. Paling sering, sudut seperti itu dilengkapi dengan meja persalinan di bilik tidur atau bilik mandi. Pengilang perabot menawarkan pelbagai model. Oleh itu, anda boleh menjemput mereka untuk mana-mana bilik, tanpa mengira reka bentuk. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
9.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
8
Kebaikan
 • Hidangan sebagai hiasan bergaya di pedalaman
 • Membolehkan anda membuat persekitaran yang selesa untuk penjagaan dan penjagaan peribadi.
 • Ia berlaku pelbagai jenis, bentuk, saiz dan reka bentuk, jadi mudah untuk memilih untuk mana-mana pedalaman
Cons
 • Sukar untuk mencari pilihan untuk bilik tidur kecil
 • Untuk pemasangan model dengan cermin yang betul, anda harus mempertimbangkan tata letak bilik
 • Sesuai untuk pemasangan berhampiran tingkap, yang tidak selalu mudah. Jika tidak memerlukan pencahayaan tambahan.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk