Bagaimana untuk menggantung gambar-gambar yang betul di pedalaman dapur - 205+ (Foto) Idea Bergaya dan Cantik

Ingin mengubah dapur dengan rasa? Buat keaslian dalaman dan eksklusif akan membantu gambar. Ramai tahun yang lalu, reka bentuk sebuah rumah dengan lukisan dianggap mewah - hanya krim masyarakat mampu membelinya. Hari ini, menghiasi rumah anda dengan objek lukisan boleh diakses oleh semua orang. Ini membolehkan anda membuat reka bentuk yang unik, untuk menunjukkan kehadiran rasa dan menambah warna ke bilik.

Kandungannya:

Dalaman yang bergaya dapur Sukar untuk dibayangkan tanpa elemen hiasan yang sesuai - atribut dapur, penyelesaian tekstil dan, tentu saja, lukisan. Untuk mengelakkan dinding daripada kelihatan telanjang dan benar-benar membosankan, ia adalah idea yang baik untuk menghiasi mereka dengan lukisan ekspresif atau gambar dalam. Walau bagaimanapun, seringkali, keputusannya kelihatan membosankan dan tidak sesuai.

Apakah perkara-perkara tertentu yang harus dipertimbangkan ketika memilih lukisan untuk membuat ruangan di mana seluruh keluarga mengumpulkan setiap hari, menyenangkan dan selesa? Anda akan belajar cara memilih komposisi yang sesuai dengan sempurna ke dalam reka bentuk dapur anda.

Gambar membawa ke keaslian dan eksklusif dalaman.

Gambar membawa ke keaslian dan eksklusif dalaman.

Fungsi lukisan di dapur

Kesan positif lukisan pada keadaan psikologi seseorang telah lama ditubuhkan. Selalunya ia dibeli untuk mengesahkan status sosial yang tinggi, tetapi dalam kebanyakan kes lukisan-lukisan dipilih sebagai sentuhan penamat di pedalaman. Gambar mempunyai banyak fungsi di pedalaman dapur:

 • menghiasi dinding, memberi ruang individu;
 • mewujudkan suasana yang selesa;
 • menekankan gaya keseluruhan bilik;
 • mengisi dengan latar belakang emosi yang positif;
 • membantu menyelesaikan keputusan reka bentuk;
 • menambah kemewahan.

Lukisan mempunyai kesan positif terhadap keadaan psikologi seseorang.

Lukisan mempunyai kesan positif terhadap keadaan psikologi seseorang.

Lembaga
Pereka perhatikan bahawa lukisan-lukisan yang ditulis oleh artis kelihatan lebih berfaedah di pedalaman dan menunjukkan kecanggihan dan rasa pemiliknya.
kembali ke menu ↑

Kriteria Pemilihan dan Lokasi

Lukisan di dapur pastinya akan menjadi keputusan hiasan yang cerah. Untuk tidak tersilap, bergantung pada petua berikut:

 • Kunci kira-kira. Jika anda memilih lukisan, hendaklah dibimbing oleh ruang. Mengambil beberapa imej yang terang, ambil beberapa lagi dalam skema warna yang sama. Penyelesaian seperti itu akan membolehkan anda memasuki gambar yang paling harmoni dan membuat reka bentuk selesai.
 • Plot. Palet dan plot di dapur anda boleh berbeza - semuanya bergantung pada citarasa dan gaya bilik anda. Sebagai contoh, masakan klasik dilengkapi dengan landskap yang dicat dengan minyak. Pengaturan bunga akan sesuai dengan pedalaman Provencal. Moden atau berteknologi tinggi Anda boleh menarik untuk menghidupkan semula dengan lukisan abstrak.Walaupun anda mahu menggantung imej dengan tema kuliner, masih tidak berlepas dari gaya dalaman umum.

Menghias dinding, memberikan keperibadian bilik.

Menghias dinding, memberikan keperibadian bilik.

 • Julat warna. Warna lukisan di dapur anda sepadan dengan nada dinding, perabot, barangan hiasan dan juga anda apron. Dalam bilik neutral, anda boleh memberi tumpuan langsir, pasu dan lukisan. Contohnya putih dinding dan coklat perabot itu akan dapat melengkapkan kehidupan yang masih hidup dengan tepu kuning, merah jambu, warna hijau muda dan langsir dalam nada.
 • Perpaduan komposisi. Jika anda akan menggantung beberapa gambar, adalah penting untuk mencapai keharmonian. Urutan di mana mereka akan digantung, dalam kes ini sama sekali tidak penting. Perkara utama ialah terdapat persamaan di antara mereka. Sebagai contoh, gaya, palet, makna.
 • Bentuk komposisi. Selalunya gambar-gambar digantung sedemikian rupa untuk meniru seluruh serpihan dinding. Penyelesaian ini akan sesuai dengan ke dalam interior minimalis atau sederhana. Tidak mengapa jika gambar adalah saiz yang sama. Perkara utama - untuk mengeluarkan susun atur yang betul. Untuk menambah suasana ke atmosfera, anda boleh mengatur komposisi dengan cara yang huru-hara. Untuk memahami bagaimana gambar akan kelihatan, lingkaran dan potong garis besarnya kertas dan lampirkan ke dinding.

Kebolehlihatan akan membolehkan anda membentangkan hasil akhir.

Menguraikan gaya keseluruhan bilik

Menguraikan gaya keseluruhan bilik

 • Dimensi. Gambar besar di dapur kecil akan kelihatan seperti tidak masuk akal sebagai imej kecil di dinding kosong yang besar. Perhatikan perkadaran, pastikan untuk mempertimbangkan ketinggiannya. siling. Sebagai contoh, dalam bilik yang panjang tetapi rendah anda boleh menggantung komposisi yang panjang. Di dalam bilik dengan siling tinggi, anda boleh menggantung satu kanvas besar.
 • PenempatanPenyelesaian sejagat adalah susunan gambar, mengikut paksi mendatar atau menegak. Anda hanya perlu mencari pusat setiap imej dan menggantungnya secara berturut-turut.
 • Tempat. Kami menasihatkan anda untuk tidak menggantung karya seni di mana cahaya matahari langsung akan "menyentuh" ​​mereka. Anda tidak mahu mereka cepat terbakar? Walau bagaimanapun, anda perlu memilih kawasan yang terang di dinding, seperti di bawah naungan mereka tidak akan dirasai dengan betul.
 • Ketinggian. Untuk imej dirasakan dengan betul, gantungnya pada paras mata. Sekiranya anda menggantung kanvas pada dua dinding, pastikan bahawa bahagian bawahnya adalah tahap. Lukisan besar harus digantung tidak lebih rendah dari tengah dinding, sementara yang kecil dapat diturunkan bahkan di bawah mata.

Ia mewujudkan suasana yang selesa

Ia mewujudkan suasana yang selesa

kembali ke menu ↑

Pelbagai warna dan tematik

Warna untuk kes anda harus berdasarkan reka bentuk bilik, anda juga boleh cuba bermain dengan kontras. Jangan pilih pilihan gelap jika ruangan kecil.. Ini akan mewujudkan kesan "lubang hitam" dan akan menekan alam sekitar. Warna cerah cahaya, sebaliknya, akan mengembangkan ruang.

Lembaga
Jika anda ingin menarik perhatian kepada gambar, anda boleh membawa lampu latar. Ini akan memberi penekanan kepada keindahan gambar-gambar, akan membantu untuk membesarkan visual bilik.

Untuk membuat keputusan baru di kawasan pedalaman, pilih sarung tangan nada berair terang.. Sebagai contoh, karya abstrak seni kaya warna merah atau warna kapur akan sesuai dengan ruang minimalis.

Mengisi dapur dengan latar belakang emosi yang positif.

Mengisi dapur dengan latar belakang emosi yang positif.

Tema-tema standard untuk dinding dapur adalah imej "sayuran" sayur-sayuran, buah-buahan, produk lain, proses memasak. Menariknya kedua-dua lifes klasik dan gambar dalam gaya seni pop.

Secara umum, dapur boleh dihiasi dengan pilihan berikut:

 • masih hidup;
 • Landskap Provencal;
 • potret;
 • abstraksi.

Untuk beige dinding dan perabot bijak sesuai dengan hiasan dengan unsur kopi. Tidak kira sama ada ia adalah poster bercetak dalam bingkai fringed, atau kerja buatan sendiri dari biji kopi.

Membantu menyelesaikan keputusan reka bentuk

Membantu menyelesaikan keputusan reka bentuk

ECSama ada anda memilih lukisan modular, gamma mesti digabungkan dengan trim sedia ada.Jika tidak, pedalaman tidak akan kelihatan harmonis.

Bilik kecil - imej yang sangat terang. Dinding dalam kes ini harus menjadi warna biru, hijau, kuning, ungu atau oren.

Apabila membuat pereka bilik sering mengambil kira temperamen pemiliknya. Sekiranya ini adalah orang yang aktif dan berhati-hati, dia akan suka tepu mural dalam warna merah. Sekiranya anda mahu keselesaan dan kedamaian di dapur, pilihlah hijau. Ini termasuk imej pokok, hutan, padang rumput dan kehijauan yang lain.
Menambah mewah

Menambah mewah

Agar kanvas menjadi sangat sesuai, ia juga penting untuk memilih bingkai yang betul. Bingkai logam bergaya berteknologi tinggi, antik atau klasik - rangka berlubang, sedangkan dalam loteng Anda boleh meletakkan gambar tanpa bungkus sepenuhnya.

kembali ke menu ↑

Ciri-ciri penginapan

Kesan kanvas di dapur bergantung bukan sahaja pada plot dan warna, tetapi pada lokasi yang betul. Jika di sudut gelap, ia hanya akan hilang. Tempat yang baik untuk komposisi bukan hanya estetik, tetapi juga tambahan semantik ke seluruh bilik.

Lembaga
Angkat untuk imej di dapur lokasi yang lebih rendah daripada untuk bilik lain. Lagipun, pelawat sering duduk di sini.
Kesan linen di dapur bergantung kepada lokasi yang betul.

Kesan linen di dapur bergantung kepada lokasi yang betul.

Pereka mengenal pasti beberapa cara asas penempatan:

 • Dalam versi kanvas klasik diatur mengikut skema yang ketat, garis. Selalunya, ini adalah garis mendatar yang jelas di sepanjang mana semua bingkai dipenuhi.
 • Dalam mod artistik, imej dikumpulkan oleh subjek, palet biasa. Format dan bentuk lukisan boleh sama sekali berbeza.
 • Anda boleh membuat tiruan dinding dengan poster dengan meletakkan gambar tanpa bingkai.
 • Kombinasi lukisan pelbagai bentuk dan arah yang harmonis, seperti poster dan masih hidup.

Adalah penting untuk memilih bingkai yang betul.

Adalah penting untuk memilih bingkai yang betul.

kembali ke menu ↑

Bagaimana memilih gambar dengan gaya tertentu?

Pedesaan. Ini termasuk yang terkenal provensiyang menyampaikan suasana pedalaman Perancis, aliran taman berbunga dan Laut Mediterranean. Warna pedalaman digariskan oleh lukisan-lukisan yang membosankan, sedikit pudar. Mereka mesti menggambarkan sifat atau perhiasan bunga. Perabot dapur bergaya gaya Provencal juga harus dicerminkan dalam baguettes.. Adalah wajar untuk membuat atau membeli bingkai dari kayu yang tidak dicat semula.

Gaya etno. Imej tematik menekankan reka bentuk keseluruhan bilik, akan menjadikan pedalaman etnik benar-benar asli dan tersendiri dari dapur lain. Pilih gambar bentuk yang luar biasa dengan gaya Afrika atau India.

Art Nouveau

Art Nouveau

Moden. Dalam arah reka bentuk moden, ia akan menjadi menarik untuk menggunakan komposisi dari hitamdinding putih dalam gaya dua puluhan abad kedua puluh. Sebagai contoh, ini boleh menjadi terkenal mercu tanda seni bina Amerika yang perlu digantung berhampiran ruang makan. Sudut ini akan menjadi tumpuan sebenar dapur.

Retro. Photopictures modular dalam warna berpengalaman akan sesuai dengan gaya vintaj. Mereka mesti memberi penghormatan kepada pesona zaman lalu dan menekankan ciri-cirinya.

Moden. Loft dan hi-tech - gaya popular untuk reka bentuk dapur dan bilik makan. Mereka datang ke barisan hadapan sejak lama berkat pedalaman minimalis yang bergaya. Ergonomiknya menyerlahkan foto dengan sempurna.

kembali ke menu ↑

Lukisan modular

Penggunaan gambar-gambar modular adalah arah baru yang semakin mendapat momentum dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Dalam keputusan ini, sebarang gambar atau lukisan boleh menjadi penyelesaian yang lengkap dan berkesan.

Gambar modular dipanggil struktur. Foto dipindahkan ke kanvas atau kertas foto, dibahagikan kepada beberapa bahagian. Oleh itu, bahagian individu membentuk satu gambar. Kelebihan utama imej foto ialah hakikat bahawa anda boleh memilih mana-mana imej, bahkan gambar peribadi.

Foto-foto akan membantu untuk meletakkan aksen dengan betul, jika perlu, ia juga boleh mengubah gaya bilik sepenuhnya.. Imej yang betul akan membantu mengembangkannya secara visual. Perkara yang paling luar biasa adalah bahawa mereka adalah murah, jadi anda boleh membuat penggantian pada bila-bila masa.

Gunakan bingkai saiz yang berbeza

Gunakan bingkai saiz yang berbeza

Jenis utama:

Kadang-kadang komposisi modular berusia dengan bantuan "retak" gel, pada masa yang sama mewujudkan rupa smear.

Lembaga
Gambar modular mudah dibuat dengan menghubungi rumah percetakan untuk percetakan. Penyelesaian ini akan merayu kepada orang-orang kreatif, kerana ia meninggalkan banyak ruang untuk mempamerkan kreativiti dan kreativiti.
Di pedalaman moden

Di pedalaman moden

Kelebihan utama:

 • harga rendah dengan hasil yang luar biasa;
 • pemilihan imej yang besar;
 • Tempoh operasi, kerana lapisan berlamina membolehkan anda membersihkan dan mengeluarkan habuk tanpa sebarang masalah, menghalang pembakaran.

Lembaga
Pilih lukisan modular dapur yang akan dibuat dalam warna neutral. Bayangan utama harus hijau, imej itu sendiri harus memasukkan produk, sifat atau lif yang menarik.

Mereka perlu mewujudkan persekitaran yang santai, menyesuaikan diri dengan rehat dan kedamaian selepas seharian, menyebabkan selera makan. Foto-foto yang selesa di kafe-kafe Eropah dan jalan-jalan lama, hidangan berus mulut dan berkhidmat dengan baik akan sesuai dengan kategori ini. jadual.

Kutu kain linen yang menarik

Kutu kain linen yang menarik

Untuk dapur yang luas, kombinasi beberapa lukisan bersaiz kecil sesuai, dan untuk yang kecil - panorama. Tidak perlu mengasah mereka ke dalam bingkai besar-besaran. Ia akan menjadi menarik untuk melihat imej-imej modular bentuk yang luar biasa, seperti bujur atau bulat. Mereka adalah simbol ketenteraman dan keharmonian, kerana ia mustahil untuk lebih sesuai dengan bilik di mana seluruh keluarga bertemu.

kembali ke menu ↑

Buat idea sendiri

Anda boleh menambah udara segar ke reka bentuk dapur kegemaran anda dengan tangan anda sendiri. Untuk melakukan ini, tidak perlu memiliki pendidikan seni atau menghabiskan banyak uang untuk membeli alat. Seni kerja yang bergaya sangat mudah dibuat dari cara yang diperbaiki!

Tambah udara segar ke reka bentuk dapur kegemaran anda.

Tambah udara segar ke reka bentuk dapur kegemaran anda.

Panel produk. Aplikasi subjek serta mungkin akan sesuai dengan reka bentuk bilik ini. Untuk tujuan ini, bijirin, buah-buahan dan sayur-sayuran kering, kopi, rempah dan banyak lagi digunakan. Panel semulajadi seperti ini akan kelihatan bukan sahaja bergaya, tetapi juga sangat menarik. Mari kita buat panel dengan rempah dan kopi. Untuk ini, anda hanya perlu malam waktu luang dan keinginan. Gunakan dan menggabungkan produk kering yang anda ada. Ia boleh menjadi lada kering, kulit jeruk, bijirin, pasta dan kopi.
Komposisi butang. Banyak rumah mempunyai kotak dengan butang berwarna-warni yang tidak boleh digunakan. Ini boleh diperbaiki! Lukis corak objek pada kadbod kosong - ia boleh menjadi pokok, rama-rama atau kucing. Letakkan semua ruang dengan butang. Anda boleh menggabungkan warna atau memisahkannya. Untuk melakukan ini, sama sekali tidak memerlukan kemahiran dalam bidang seni, hanya gam, kesabaran dan masa lapang. Di hujung kerja, pilih bingkai dan gantungnya di dinding.

Bingkai itu harus dimuatkan ke dalam gaya keseluruhan bilik.

Seluruh dinding adalah karya seni.

Seluruh dinding adalah karya seni.

Sapu bunga kering. Aplikasi sedemikian kelihatan luar biasa dan sesuai dengan sempurna ke dapur.Satu-satunya perkara yang dikehendaki ialah keringkan daun dan tumbuhan yang indah pada musim gugur. Lakaran di atas kertas. Melekatkan unsur-unsur yang diperlukan di atas atas - tunas, ranting, bilah rumput dan daun warna kegemaran anda.
Kolaj. Pilihan ini memerlukan usaha paling sedikit. Anda hanya perlu mencari gambar yang berwarna-warni di Internet yang sesuai dengan gaya bilik. Anda boleh memilih sesuatu dari arkib peribadi, sebagai contoh, sesi foto potret seluruh keluarga atau perkahwinan syot kilat. Seterusnya anda perlu mencetaknya di pencetak skrin lebar dan dihiasi dengan indah di dalam beguette.
Panel Cork Wain. Ramai orang menyimpan gabus dari wain dan champagnes di rumah, yang lain bekerja di bar dan dengan mudah boleh mendapatkan bahan yang betul. Walau bagaimanapun, walaupun sebilangan kecil kesesakan lalu lintas boleh melengkapkan gambar. Sediakan papan lapis segi empat tepat dan saiz yang diperlukan dan kuku cecair. Susunkan mereka agar tidak ada ruang kosong yang tersisa. Perbezaan dan warna yang berbeza dari topi kayu bukan halangan - produk akan berubah menjadi lebih asli.
kembali ke menu ↑

Bengkel memasak panel rempah

Komponen utama panel rempah adalah produk, jadi ia sesuai untuk dimasukkan ke dalam dapur. Sediakan item berikut untuk kerja:

 • kertas pembakar;
 • kadbod;
 • bingkai;
 • Gam PVA;
 • pita berganda;
 • kertas hiasan;
 • rempah, bijirin, biji kopi, teh, lada, kacang, dll.

Pada latar belakang yang terang dan hijau

Pada latar belakang yang terang dan hijau

Kami meneruskan proses:

 • Pertama kita buat asas. Potong bentuk segi empat tepat dari kertas dan kadbod yang akan sesuai dengan saiz bingkai anda. Lem kertas ke kadbod dan biarkan ia kering.
 • Dapatkan idea untuk komposisi foto di Internet. Tetapkan mengikut idea anda beberapa kepingan kertas hiasan cahaya dan gelap, serta kepingan dengan pita bermuka dua. Langit gelap kertas akan membantu teduh elemen gelap, sementara pita itu akan diperlukan untuk bahagian yang lebih besar.
 • Laraskan PVA di atas kertas dan taburkannya dengan pelbagai rempah. Jangan teruja untuk bahan-bahan! Tunggu sepuluh minit dan goncangkan komponen berlebihan dari helaian. Pastikan mereka tidak bercampur dengan satu sama lain.
 • Bay daun, batang kayu manis dan kacang polong secara berasingan. Tekan mereka dengan tegas supaya gam "cengkuk".
 • Selepas semua bijirin dan rempah diagihkan dan gambar kering, masukkan ke dalam bingkai dan gantungnya di tempat yang dipilih.

Panel dapur lakukan sendiri

Kejutan yang tersayang

kembali ke menu ↑

Kelas Master Kopi Bean

Biji kopi adalah tambahan yang bergaya kepada lukisan buatan tangan. Terdapat pilihan yang berbeza untuk panel, kami mencadangkan membuat cawan kopi. Untuk ini kita perlukan:

 • burlap;
 • kadbod;
 • pensil dan penguasa;
 • benang;
 • Gam PVA;
 • twine;
 • kacang kopi;
 • lemon kering atau kepingan oren.

Gaya Provence

Gaya Provence

Kami mengambil kadbod saiz yang diperlukan dan kami meletakkannya sebagai pemecatan. Lukis kontur dengan penguasa dan potong sekeping segi empat tepat. Gosokkan karpet ke kadbod dan lukiskan cawan dengan pensil mudah. Secara tebal gunakan lapisan PVA dan ketatkankan butiran bijirin. Anda boleh menghiasi cawan dengan kepingan lemon. Tepi gambar juga terpaku dengan biji-bijian untuk membuat panel lebih tebal. Kami menghiasnya dengan busur baling.
Gambar memberikan anda peluang untuk menambah warna dan menghiasi dapur

Gambar memberikan anda peluang untuk menambah warna dan menghiasi dapur

Sekiranya anda bertanya kepada mana-mana orang: "Apa tempat di rumah anda yang ada dalam ingatan anda ketika menyebutnya?", Kebanyakan akan memanggil dapur. Ini adalah sudut paling hangat, pusat keluarga kesejahteraan sebenar. Ia sangat selesa di dalamnya, terdapat rasa kopi, pai, herba. Cat kencing secara diam-diam dalam bateri, cerek mendidih ... Dan jadi saya mahu berada di surga rumah ini lebih cepat. Untuk membuat bahagian dalam bilik ini selesa dan benar-benar bersahaja, anda perlu berjaya memilih lukisan.

8.5 Skor Jumlah
Lukisan dalaman

Anda boleh memulihkan bahagian dalam dapur di dapur dengan bantuan lukisan. Gambar itu boleh menekankan satu atau satu lagi gaya pilihan untuk bilik itu.Buah-buahan, biji kopi, jam - ini hanya beberapa pilihan yang boleh dimakan secara organik ke dalam kawasan pedalaman anda. Ikut arahan kami dan anda akan mengemas kini reka bentuk dengan cepat dan mudah. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
8
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Keseronokan estetik
 • Keupayaan untuk menambah warna dan menghiasi dapur
 • Mudah membuat gambar yang bergaya dengan sendiri untuk harga yang kecil.
Cons
 • Keupayaan untuk menggabungkan dengan betul dengan pedalaman
 • Gambar yang tidak berjaya dapat mengurangkan ruang secara visual.
 • Pembersihan
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Majalah Harian pada Reka Bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk