Trend baru di kawasan pedalaman: mengapa bangku bar begitu popular? (kayu, logam, dengan belakang). Penyelesaian yang sempurna untuk penginapan yang menyenangkan (145+ Foto)

Sekiranya anda membuat keputusan untuk menghiasi dalaman dapur anda dengan menarik, anda mesti melalui banyak pilihan, membaca semula dan melihat banyak pilihan di Internet. Pernahkah anda berfikir tentang memberikannya dengan najis bar pereka yang tidak biasa? Ia sangat bergaya dan relevan hari ini. Dalam artikel ini kita akan cuba menjawab semua soalan yang membimbangkan pembaca, belajar bagaimana memilih model yang betul, mari kita lihat soalan - yang mana najis bar terdapat umumnya dan bagaimana mereka akan melihat gaya yang berbeza.

Kandungan artikel ini:

Sebab populariti

Pereka percaya bahawa ramai orang menyukai mereka kerana kekompakan, kepraktisan mereka. Ini terutamanya benar dalam dapur dengan kawasan kecil, di mana selalu ada kekurangan ruang. Mereka mempunyai reka bentuk yang luar biasa, kadang-kadang sangat mewah, yang bermaksud mereka boleh berfungsi sebagai hiasan dalaman.

Bar stools dipilih kerana kekompakan dan bukan dimensi

Bar stools dipilih kerana kekompakan dan bukan dimensi

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Reka bentuk dapur kecil di Khrushchev: 190 + Foto susun atur yang nyata dan praktikal

kembali ke menu ↑

Bar najis di bahagian dalam dapur

Dalam kombinasi yang berjaya dengan kaunter, ia dianggap sebagai pilihan reka bentuk yang agak baru dan moden untuk dapur. Sempurna untuk bilik kecil, kerana dimensi agak padat.

Di bilik-bilik yang lebih besar bertindak sebagai penambahan, hiasan yang bergaya, jika anda mahu. Mereka boleh dengan mudah memecahkan dapur ke dalamnya zon - untuk memasak dan untuk penerimaannya.

Boleh digunakan untuk membahagikan zon

Boleh digunakan untuk membahagikan zon

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk Dapur: 130+ Foto - 2017 baru untuk setiap rasa

kembali ke menu ↑

Ciri umum

Model yang tinggi sangat sering dibeli untuk dapur pulau kecil. Yang berfungsi sebagai tempat, sebagai contoh, untuk snek cepat atau melepak dengan secawan teh aromatik atau kopi.

Bangku bar berbeza dari yang biasa kerana ia mempunyai ketinggian yang lebih tinggi. Sebagai peraturan, ketinggian dari paras lantai adalah 60-70 cm. Perabot dapur, sebagai tambahan kepada daya tarikan reka bentuk, harus memberikan pemiliknya percutian yang selesa dan selesa.

Kerusi bukan standard menambah watak yang bergaya ke pedalaman.

Kerusi bukan standard menambah watak yang bergaya ke pedalaman.

Oleh itu, pereka melengkapi model mereka:

 • tempat duduk lembut;
 • tangan yang selesa;
 • belakang ketinggian dan lebar yang berbeza.

Kembali tinggi untuk keselesaan

Kembali tinggi untuk keselesaan

Mereka boleh dipasang bukan sahaja di dapur, tetapi juga di ruang tamu, jika dilengkapi dengan kaunter.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Interior dapur digabungkan dengan ruang tamu (180+ Foto): Rekaan helah dan rahsia penempatan

kembali ke menu ↑

Kelebihan dan kekurangan

Kebanyakan aspek positif yang telah saya sebutkan, masih ada beberapa penambahan:

 • Saiz. Boleh sederhana tinggi dan sangat tinggi.
 • Rupa. Berjaya sesuai dengan gambaran keseluruhan reka bentuk bilik. Dan tidak kira gaya mana yang dipilih.
 • Kemudahan. Mereka dilengkapi dengan papan kaki khas, ini menyediakan seseorang dengan kemudahan tambahan, dan kerusi - kehormatan untuk mereka bentuk.
 • Kualiti. Beberapa orang mengadu tentang kualiti struktur ini. Mereka diperbuat daripada bahan-bahan moden yang tahan lama dan boleh dipercayai.
 • Ketahanan. Apabila mereka bentuk model, pemaju membawa keselesaan, kualiti - bahan ke hadapan.
 • Ketahanan dan kebolehpercayaan. Sangat boleh dipercayai, berkhidmat agak lama. Jangan reput (sekiranya anda tidak menyimpannya sepanjang masa di jalan).
 • Reka bentuk. Di sini sukar untuk mengatakan sesuatu pasti, lebih kurang untuk dipilih.

Dalam gaya minimalism, apabila terang menekankan gaya keseluruhan

Dalam gaya minimalism, apabila terang menekankan gaya keseluruhan

Pelbagai bangku bar begitu besar sehingga pembeli mana-mana boleh keliru dan keliru, dan sangat mudah.

Kekurangan juga ada, walaupun terdapat sedikit:

 • Kos. Sentiasa bernilai lebih daripada biasa.
 • Umur. Mereka sangat sukar untuk mendaki orang tua dan kanak-kanak.
 • Bahan. Sekiranya ia bersifat substandard atau palsu, ia tidak dapat berkhidmat seperti yang dijanjikan penjual.

Kerusi ini selalu lebih mahal daripada biasa.

Kerusi ini selalu lebih mahal daripada biasa.

Pilihannya harus didekati dengan berhati-hati dan berhati-hati. Saya menasihati anda untuk membeli pada platform dagangan yang anda percayai. Kemudian tidak akan ada masalah.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: TINJAUAN: Apakah siling terbaik untuk membuat dapur? 180+ Gambar Pilihan yang paling bergaya

kembali ke menu ↑

Varieti

Jenis kerusi ini mempunyai banyak perbezaan:

 • bentuk (reka bentuk);
 • pengubahsuaian;
 • konfigurasi;
 • ketinggian;
 • bahan;
 • warna;
 • pengisian

Dalam bentuk dan ketinggian boleh sangat pelbagai.

Dalam bentuk dan ketinggian boleh sangat pelbagai.

Walau bagaimanapun, pilihan masing-masing dalam darjah yang berbeza akan dipengaruhi oleh semua parameter ini. Untuk kemudahan, pertimbangkan panduan terperinci antara semua model sedia ada.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Kertas dinding moden untuk dapur (240+ Foto): Katalog Idea

kembali ke menu ↑

Jenis pembinaan

Semua kerusi jenis ini boleh dibahagikan kepada tiga jenis utama.

Dengan backrest

Secara keseluruhannya, ini adalah bangku biasa, hanya dengan kaki tinggi dan kehadiran belakang. Sesetengah jenis boleh dilengkapi dengan lumbar belakang. Kemudian ketinggian meningkat sekitar 32 cm. Walau bagaimanapun, selesa dan selesa tidak direka untuk duduk lama - belakang akan menjadi letih dengan cepat.

Pilihan dapur dengan backrest

Pilihan dapur dengan backrest

Standard

Reka bentuk dan bentuk yang biasa dengan belakang. Mereka sering dijumpai di sebuah kafe atau bar. Kerusi itu tidak semestinya lembut, paling kerap separa tegar atau tegar.

Pilihan standard yang boleh didapati di mana-mana sahaja

Pilihan standard yang boleh didapati di mana-mana sahaja

Separuh tempat duduk

Perlu memilih untuk kegunaan kekal. Ia dicirikan sebagai sangat selesa, boleh dipercayai dan tahan lama. Ia mempunyai ketinggian belakang kira-kira 35 cm. Ia boleh dilengkapi dengan lengan tangan, tempat duduk lembut. Mereka lebih mahal daripada semua pesaing sebelumnya.

Duduk untuk dapur klasik

Duduk untuk dapur klasik

kembali ke menu ↑

Dalam bentuk

Sehingga baru-baru ini, semua kerusi segmen ini mempunyai kerusi pusingan tradisional. Pelbagai hari ini dilengkapi dengan:

 • persegi;
 • bujur;
 • segi empat tepat;
 • bukan standard.

Dalam gaya loteng - pendekatan moden untuk reka bentuk

Dalam gaya loteng - pendekatan moden untuk reka bentuk

Perkara yang sama berlaku kepada belakang. Mereka membuat mereka:

 • digambarkan;
 • lurus;
 • bujur.

Saya cadangkan memilih borang yang semata-mata mengikut keutamaan mereka. Mana-mana model sama-sama sesuai dengan gambar gaya dapur.
Sangat penting untuk dapur kecil

Sangat penting untuk dapur kecil

Pada kaki tinggi

Parameter ini tidak mempunyai satu pemalar. Biasanya, ketinggian dipilih di bawah bar. Di sini, penekanan harus diletakkan pada ketinggian (jarak) di antara atas meja dan tempat duduk. Secara standard ia harus kira-kira 30 cm.

Ketinggian bar itu sendiri, bermakna, untuk kegunaan peribadi, adalah 85-90 cm. Kemudian mereka perlu dipasang dengan kerusi tinggi 60 cm
Ketinggian kerusi dipilih di bawah bar counter

Ketinggian kerusi dipilih di bawah bar counter

Lembaga
Model yang lebih rendah tidak mencadangkan membeli, mereka tidak selesa untuk duduk.

Untuk dapur dengan kawasan berguna yang besar, ketinggian bar boleh ditingkatkan. Selalunya ia adalah 100-115 cm Kursi perlu mempunyai ketinggian tidak lebih rendah daripada 90-95 cm.

Terdapat lipat bar lipat. Dalam model sedemikian, ketinggian diselaraskan kepada setiap kes tertentu. Mereka bernilai membeli jika ada meja makan dan bar di dapur.

Bentuknya mesti dipilih berdasarkan citarasa dan pedalaman mereka.

Bentuknya mesti dipilih berdasarkan citarasa dan pedalaman mereka.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk dapur dengan bar (220+ Foto) - Keupayaan untuk membuat pedalaman yang indah dan moden

kembali ke menu ↑

Jenis kaki

Bilangan kaki adalah satu lagi parameter penting pilihan. Dari ini akan bergantung kepada kestabilan struktur.

Satu kaki

Tanah air model ini adalah Amerika. Mereka menggunakannya di salon Texas. Model ini dianggap boleh dipercayai, tahan lama, tahan lama. Terutama lulus semua ujian masa. Jika anda suka reka bentuk ini, kemudian beli, perhatikan pangkalannya. Sebaiknya, ia sepatutnya, berbanding dengan kerusi, saiz yang sama. Dari ini akan bergantung kepada kemampanan.

Model yang boleh dipercayai dan tahan lama

Model yang boleh dipercayai dan tahan lama

Dua kaki

Model dengan dua kaki - transformasi reka bentuk moden dari bangku bar tradisional. Selalunya digunakan dalam gaya. Berteknologi tinggi.

Model ini tidak boleh dipanggil mampan, oleh itu saya tidak mengesyorkan membelinya kepada keluarga di mana kanak-kanak atau orang tua hidup.

Dalam gambaran keseluruhan gaya kelihatan baik.

Model tidak stabil dan selesa.

Model tidak stabil dan selesa.

Tiga kaki

Juga, seperti yang sebelumnya, mereka tidak boleh bermegah dengan tahap kestabilan yang tinggi. Tetapi mempunyai bentuk yang betul dan lokasi sokongan (kaki) dianggap lebih baik.

Sebelum memilih, terutamanya sebelum membeli, saya cadangkan untuk memeriksa bangku bar dalam amalan. Duduk di atasnya, berbalik. Sekiranya anda tidak merasai ketidakseimbangan, anda boleh mengambilnya dengan selamat. Pada ketidakseimbangan sedikit, meninggalkan model ini.

Adalah penting untuk terlebih dahulu mengujinya dalam amalan.

Adalah penting untuk terlebih dahulu mengujinya dalam amalan.

Empat kaki

Yang paling boleh dipercayai, stabil dan tahan lama. Sesuai di pedalaman. Dan mana-mana gaya. Mempunyai pelbagai warna.. Saya tidak akan mengesyorkan apa-apa di sini. Setiap orang mempunyai hak untuk memilih apa yang mereka suka, yang mana jiwa dan hati berbohong lebih.

Bar mini dengan kerusi standard

Bar mini dengan kerusi standard

Bentuk kaki bukan standard

Model sedemikian dalam bentuk siap dijual sangat jarang. Biasanya mereka diperintahkan secara peribadi. Tetapi ini juga perlu dilakukan untuk alasan, seperti yang mereka katakan "dari tanglung." Sebelum membuat reka bentuk, pertimbangkan borang itu, pastikan ia tidak mengganggu anda semasa operasi.. Ia akan teguh, selamat untuk berdiri di atas lantai. Bahagian dan elemen menonjol, jika ada, tidak akan menyentuh kaki anda semasa duduk di atas kerusi.

Pilihan luar biasa dan tidak standard untuk dapur

Pilihan luar biasa dan tidak standard untuk dapur

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Merancang Dapur di Rumah Swasta: 175+ Foto Varieti gaya, warna dan keselesaan

kembali ke menu ↑

Pelbagai bahan

Keselesaan, kemudahan penggunaan, kebolehpercayaan dan ketahanan bergantung pada parameter ini. Biasanya mereka dibuat dari:

 • plastik;
 • kayu;
 • keluli

Terdapat pilihan gabungan.

Versi gabungan kayu dan logam

Versi gabungan kayu dan logam

Daripada kayu

Kayu padu sering digunakan dalam pembuatan perabot. Ia dicirikan oleh penunjuk cemerlang kekuatan, ketahanan. Sentiasa menyenangkan kepada sentuhan dan penampilan. Selamat untuk kesihatan, kerana mereka tidak mengeluarkan sebatian berbahaya. Bar bangku yang diperbuat daripada kayu tidak seperti yang lain yang sesuai untuk gaya Muzik negara atau Provence. Terlihat hebat Lofts atau klasik.

Kerusi antik dari kayu yang sebenar

Kerusi antik dari kayu yang sebenar

Model klasik hampir selalu dihiasi dengan emas, sisipan hiasan yang besar seperti stuko. Tempat duduk lembut, belakang dengan lengan tangan selesa. Ia adalah keseronokan untuk berehat di atas kerusi tersebut.
Daripada logam

Bahan ini sudah pasti dianggap paling tahan lama, tahan lama, tahan lama, tahan lama. Terdapat model logam tulen dan gabungan.Bar najis logam biasanya dibekalkan dengan pelarasan ketinggian, mereka mempunyai mekanisme perubahan. Terdapat model yang lebih moden dengan fungsi canggih - dilipat.

Logam yang paling boleh dipercayai dan tahan lasak

Logam yang paling boleh dipercayai dan tahan lasak

Kerusi logam dengan trim kulit adalah pilihan terbaik untuk gaya retro. Model Chrome menasihati membeli berteknologi tinggi berteknologi tinggi.

Bar najis palsu

Model ini mempunyai keanehan tersendiri - universiti. Anda perlu membelinya dengan berhati-hati. Bentuk, reka bentuk dipilih untuk setiap gaya secara individu. Hiasan di sini adalah hiasan palsu, hujung kaki boleh dilengkapi dengan memasukkan lembut.

Dengan bahagian palsu untuk pencinta yang canggih

Dengan bahagian palsu untuk pencinta yang canggih

Daripada plastik

Anggaran yang dianggap. Diperbuat daripada bahan berkualiti tinggi. Pelbagai bentuk dan warna tidak terhad. Tidak bersahaja untuk menjaga, memberi masa yang lama, kelihatan bergaya (terutamanya model telus). Sesuai untuk trend reka bentuk moden.

Sedikit merah untuk sifat tenang dan perlahan.

Sedikit merah untuk sifat tenang dan perlahan.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Bar najis yang paling terkenal dan selesa

Bar di kawasan pedalaman

Pilihan yang paling mudah

kembali ke menu ↑

Kesimpulannya

Bar najis pasti membawa kehidupan di dapur pelbagai jenis. Mereka semakin digemari hari ini. Ringan, padat, mudah dipadankan untuk mana-mana pedalaman. Sangat sesuai untuk bilik zon. Akan membuat kesan yang tidak dapat dilupakan pada orang lain.

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 145 gambar)

7.9 Skor Jumlah
Pilihan yang indah untuk najis bar untuk pedalaman

Mahu memperbaharui pedalaman? Pilih najis bar. Mereka sesuai gaya dalaman. Perkara utama untuk menentukan ketinggian, bahan dan reka bentuk. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

reka bentuk yang indah
8
harga
7
praktikal
9
ketersediaan
7.5
Kebaikan
 • universiti;
 • reka bentuk yang baik;
 • Kemudahan dan biasa.
Cons
 • kos - tidak semua orang mampu membelinya;
 • kesukaran dengan pilihan - anda perlu memahami dengan jelas model-model untuk membeli yang stabil, yang paling boleh dipercayai;
 • Ia tidak disyorkan untuk membeli dalam keluarga dengan kanak-kanak kecil dan orang yang terlalu tua umur.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk