Babi di pedalaman: Ciri dan cara meletakkan (apron dapur, lantai, bilik mandi, dinding). Apakah rahsia populariti? (120 + Foto)

Hari ini terdapat banyak pilihan yang berbeza untuk bagaimana mengaturkan apron di dapur dengan indah. Sesetengah menggunakan skinali untuk ini, yang lain menggunakan kaca marah yang dihiasi dengan lukisan. Tetapi salah satu cara yang paling menarik untuk menghiasi adalah babi. Dia boleh mengikut cara yang berbeza. Setiap daripada mereka membawa gaya mereka sendiri ke bilik. Jubin mempunyai sejumlah besar kekuatan, yang membezakannya dari jenis bahan kemasan lain yang digunakan untuk merekabentuk apron. Ketahui 7 cara untuk gaya yang menarik dan menarik. Dan juga untuk trend reka bentuk yang terbaik adalah memilih babi.

Kandungan artikel ini:

Ciri-ciri jubin

Jubin tersebut telah digunakan secara besar-besaran pada awal abad ke-20. Pada masa itu, dia hampir tidak pernah bertemu di pangsapuri kediaman dan rumah persendirian. Dia merangkumi dinding kereta bawah tanah atau bangunan besar. Oleh itu, babi juga sering bertemu dengan nama kereta bawah tanah.

Putih klasik untuk dapur dengan ubin babi

Putih klasik untuk dapur dengan ubin babi

Banyak masa berlalu sebelum lapisan itu digunakan secara aktif untuk reka bentuk apron dapur. Hari ini babi adalah jubin segi empat tepat dengan permukaan licin. Biasanya ia dicat dengan warna pepejal. Disebabkan ini, ia adalah bergaya untuk mencapai gaya yang berbeza dalam reka bentuk dapur.

Ciri khas lapisan adalah hujung volumetrik. Pereka menggunakannya secara aktif untuk susun atur yang berbeza. Oleh kerana itu, mereka mencapai kesan yang menarik dan penyelesaian yang luar biasa.
Palet tidak terhad kepada nada pastel.

Palet tidak terhad kepada nada pastel.

Menghadapi bahan adalah terhad. Saiz standard untuk satu jubin adalah:

 • lebar - 7-10 cm;
 • panjang - 10-330 cm.

Hari ini adalah jubin segi empat tepat

Hari ini adalah jubin segi empat tepat

Apron yang dibentangkan dengan cara ini agak popular hari ini. Ini disebabkan penampilan asalnya, serta kehadiran kekuatan lapisan seperti:

 • Rintangan kepada kelembapan yang tinggi dan perubahan suhu mendadak.
 • Pelbagai warna dan warna. Ini akan membolehkan untuk memilih lapisan untuk mana-mana bahagian dapur dapur.
 • Ketahanan Dengan menghasilkan komponen kualitatif bahan penamat digunakan.
 • Cara peletakan yang berbeza. Ini memungkinkan untuk menggunakan teknik reka bentuk yang berbeza di mana-mana dapur.
 • Kemudahan penjagaan. Setiap pelayan wanita akan dengan cepat membawa apron dalam bentuk asalnya. Ini tidak memerlukan penggunaan bahan kimia isi rumah yang berbahaya atau produk pembersihan mahal.
 • Ketepatan. Oleh kerana banyak warna dan tekstur yang berbeza, jubin sesuai dengan hampir semua gaya.

Bahan tahan untuk menukar suhu

Bahan tahan untuk menukar suhu

Perkara utama ialah memilih warna bahan penamat dan memilih cara meletakkannya. Jika anda mengikuti peraturan mudah ini, anda boleh mencapai apron dapur yang menarik yang tidak akan meninggalkan sesiapa yang tidak peduli. Dia akan mewujudkan suasana yang selesa di dapur, di mana ia akan menjadi baik untuk berkumpul di meja bersama dengan rakan-rakan dan keluarga.

Kabanchik adalah cara praktikal untuk merancang apron. Dia tidak akan memberikan masalah kepada pembantu rumah dengan membersihkan dan menjaga kebersihan di dapur.
Suasana selesa di dapur

Suasana selesa di dapur

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Jubin dapur di atas lantai: 150+ Foto rahsia reka bentuk yang indah

kembali ke menu ↑

Bagaimana hendak memilih babi?

Jubin akan menekankan semua kelebihan pedalaman, jika anda memilih dengan betul. Ia mesti sepadan dengan gaya bilik. Agar tidak salah, anda perlu mematuhi nasihat pereka. Antaranya ialah:

Apabila sukar untuk menentukan gaya terakhir dapur, lebih baik tinggal di jubin cahaya atau warna yang menenangkan. Ini termasuk:
 • putih;
 • krim;
 • kopi dengan susu;
 • beige.

Jubin mesti sepadan dengan gaya keseluruhan bilik.

Jubin mesti sepadan dengan gaya keseluruhan bilik.

Jika tekstur matte berlaku di dapur, maka babi harus dibuat dalam tekstur yang sama, dan sebaliknya. Ini akan mewujudkan imej ruang yang holistik.
Salah satu cara paling praktikal untuk menghiasi dinding

Salah satu cara paling praktikal untuk menghiasi dinding

Dapur terang monokrom dengan cepat dapat bosan dan menjadi sangat membosankan. Untuk mengelakkan ini, anda boleh membuat penekanan yang cerah pada apron. Untuk babi ini anda perlu memilih lebih banyak warna berair. Antaranya ialah:
 • hijau terang;
 • marin;
 • kuning;
 • pudina;
 • biru;
 • ungu

Apabila membosankan membosankan, dan begitu cerah dan menyegarkan

Apabila membosankan membosankan, dan begitu cerah dan menyegarkan

Sebelum meletakkan babi anda perlu menjaga di mana suis, soket dan elemen dalaman yang lain akan menjadi. Ini akan memudahkan proses menghadapi dinding. Kepada apron kelihatan cantik, lebih baik mencari bantuan dari meja rias. Tuan akan memeriksa semua keperluan sebelum memulakan kerja. Antaranya ialah:

 • Menyediakan dinding. Mereka mestilah sejajar sebelum meletakkan. apron.
 • Menandakan. Ini dilakukan untuk menentukan saiz dapur dengan betul.
 • Pilih saiz lipit. Ia bergantung pada bagaimana apron selesai akan kelihatan.

Produk itu mendapat namanya kerana kesamaan bentuk untuk jubin pemutus dengan stigma daging babi

Produk itu mendapat namanya kerana kesamaan bentuk untuk jubin pemutus dengan stigma daging babi

Melaksanakan setiap item memastikan kualiti permukaan dipasang. Disebabkan ini, ia akan bertahan lama, kekal dalam keadaan sempurna.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Tile untuk bilik mandi kecil (150 + Design Photos): Gabungan optimum gaya dan hiasan

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

7 cara untuk gaya yang cantik dan menarik

Jubin itu mendapat nama sebagai hasil dari fakta bahawa pada akhir babi, yang digunakan untuk pembuatannya, terdapat dua lubang. Mereka kelihatan seperti babi babi. Sekarang penamat ini dilakukan dengan cara yang berbeza. Yang paling popular ialah:

 • Menegak. Bata dipasang secara menegak. Baris kedua digantikan dengan separuh yang pertama. Meletakkan secara visual memanjangkan bilik. Ia sesuai untuk dapur dengan siling kecil. Adalah lebih baik untuk memilih jubin berkilat supaya permukaan dapat mencerminkan cahaya, membuat bilik lebih luas. Apron, dibentangkan dengan cara yang sama, kelihatan asli. Dengan perbelanjaan meletakkan ia kelihatan bahawa dinding bata diletakkan di sisinya.

Pemasangan bata yang menegak

Pemasangan bata yang menegak

 • Menegak tegak. Meletakkan memilih orang yang lebih suka pesanan dan bahagian yang sempurna. Baris pertama babi dipasang secara menegak, kemudian lajur seterusnya tanpa mengimbangi. Akibatnya, jubin mesti diulang sepenuhnya dalam setiap baris seterusnya. Kepada pedalaman tidak terlalu membosankan atau membosankan, lipit diserlahkan dengan grout kontras. Anda tidak perlu memilih warna yang terang. Perkara utama untuk menekankan perbezaannya. Iaitu, grout hitam dipilih untuk jubin putih atau sebaliknya.
 • Klasik. Jubin dibentangkan dengan cara yang sama seperti bata.Untuk melakukan ini, barisan pertama ditetapkan secara mendatar, dan yang kedua - dengan mengimbangi, tetapi sepenuhnya mengulangi kerja bata. Perkara utama yang perlu diingati adalah bahawa garis menegak yang dibentuk melalui baris mestilah lancar. Inilah peraturan yang paling penting. Grout boleh memilih warna yang berbeza atau dalam jubin nada. Gaya ini kelihatan mewah, tetapi juga mengisi bilik dengan rahmat dan skala.

Cara klasik untuk reka bentuk apron

Cara klasik untuk reka bentuk apron

 • Menyusun klasik. Baris disusun secara mendatar. Baris kedua, seperti orang lain, dibimbing oleh yang pertama. Jahitan berjalan bersama dan sepenuhnya dipadankan. Tata letak ini menekankan keindahan jubin. Untuk mengetengahkan apron, gunakan sebaliknya. Ini akan membantu menghiasi bilik dengan bergaya tanpa membeli perabot mahal.
 • Urutan catur. Penerimaan data boleh didapati pada papak membuka. Untuk susun atur yang diambil dua bata dan disusun secara mendatar. Dua seterusnya dari baris yang sama pergi secara menegak. Baris kedua ditolak oleh dua yang pertama, tetapi sebaliknya dilakukan: sekarang dua yang pertama ditempatkan secara menegak, dan seterusnya - secara mendatar. Dengan cara yang sama apron dapur yang sesuai dengan babi. Hasilnya adalah dinding asli dan visual volumetrik. Memilih warna yang berbeza daripada grout untuk jubin, anda boleh mencapai dalaman yang tenang atau dinamik.

Skema warna telah menambah keasliannya.

Skema warna telah menambah keasliannya.

 • Pokok Krismas. Menggunakan kaedah meletakkan jubin, penekanan tidak pada grout, tetapi pada batu bata itu sendiri. Mereka ditetapkan pada sudut 45 atau 90 darjah. Perkara utama adalah untuk memastikan sudut satu jubin terus tepi yang lain. Kaedahnya kelihatan hebat dan luar biasa. Sesiapa yang memasuki dapur akan kagum dengan keindahan apron asalnya.

Dengan susunan pepenjuru, adalah penting untuk melihat sudut yang sama di mana-mana.

Dengan susunan pepenjuru, adalah penting untuk melihat sudut yang sama di mana-mana.

 • Diagonal. Jubin diletakkan di sudut tertentu. Setiap saiz menentukan sendiri. Ia biasanya sama dengan 45 darjah. Disebabkan ini, bilik secara visual kelihatan lebih besar daripada yang sebenarnya. Kesannya akan dicapai dengan maksimal jika warna monokromatik digunakan di dapur, dan juga sebatian lembut. Jubin cahaya memberikan perasaan kebebasan. Ia mewujudkan ruang ilusi tambahan. Agar tidak merosakkan gambar, anda perlu memberi perhatian kepada lebar lipit. Saiz optimum ialah 2 mm.

Untuk reka bentuk dapur apron babi menggunakan 7 cara berlainan. Setiap daripada mereka di dalam bilik akan kelihatan menarik dan asli. Perkara utama adalah menentukan mana yang sesuai untuk dapur tertentu.
Kaedah peletakan pilih bergantung kepada gaya pedalaman

Kaedah peletakan pilih bergantung kepada gaya pedalaman

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Ubin Apron Dapur (180+ Gambar Reka Bentuk): Tips Membuat Dinding Anda Datang Ke Hidup

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Dalam arahan reka bentuk apakah babi digunakan?

Banyak pereka menggunakan jubin yang menarik dalam karya mereka. Ia membantu untuk menyerlahkan kekuatan bilik, serta tempat menarik aksen di dalam bilik.

Hitam sentiasa kelihatan hebat di mana-mana bilik.

Hitam sentiasa kelihatan hebat di mana-mana bilik.

Babi biasanya ditemui dalam gaya berikut:

 • Gaya skandinavia. Keanehan gaya ini adalah gabungan yang menarik dari permukaan matte dan berkilat. Unit dapur boleh mempunyai fasad reflektif, dan apron - kerja keras hati.
 • Art Deco. Ciri-ciri utama adalah kekangan dan monumen. Mereka berjaya menekankan garis ketat bahan penamat. Lebih baik menggunakan warna hitam dan putih untuk gaya ini. Selain itu, ia kelihatan permukaan putih yang baik di kompleks dengan perabot dapur yang cerah.

Gabungan permukaan matt dan glossy dalam gaya Scandinavia

Gabungan permukaan matt dan glossy dalam gaya Scandinavia

 • Loteng. Gaya ini dicirikan oleh bahagian logam dan kaca. Untuk menekankan keindahan mereka, jubin disusun tidak hanya di kawasan apron, tetapi juga di dinding bersebelahan.
 • Muzik negara. Untuk jubin gaya desa yang sederhana akan menjadi sorotan sebenar. Perkara utama adalah untuk mempunyai banyak rak dan kabinet terbuka yang mungkin di apron.
 • Klasik. Menghadap dengan sempurna dengan fasad kayu.Seluruh hiasan harus semudah mungkin untuk menekankan interior mewah dapur.

Dalam gaya loteng - gabungan klasik logam dan kaca

Dalam gaya loteng - gabungan klasik logam dan kaca

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Jubin di lantai di koridor (245+ Foto) - Bagaimana untuk memilih dan meletakkan? Pilihan moden dan cantik

kembali ke menu ↑

VIDEO: Jubin babi yang paling bergaya di pedalaman

Kandang ubin untuk apron

Di bawah jubin bata ke dapur

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Kesimpulannya

Babi ubin - adalah pilihan sejagat yang sesuai bukan sahaja untuk apron di dapur, tetapi juga untuk dinding, lantai dan bilik mandi. Pedalaman moden sukar dibayangkan tanpa itu. Dan yang paling penting, babi itu melihat apa-apa reka bentuk dan gaya yang tidak kurang menarik daripada pilihan lain.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 120 gambar)

 

8.4 Skor Jumlah
Kabanchik untuk pedalaman

Adalah sukar untuk mempercayai kepelbagaian jubin ini, tetapi babi memang merupakan bahan penamat yang paling popular. Belajar dari artikel apa rahsia jubin dan apakah pilihan cara terbaik untuk meletakkan. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Piling
7
Praktikal
9
Kos
8
Penjagaan
9.5
Kebaikan
 • rintangan kepada keadaan kelembapan yang tinggi, serta perubahan suhu;
 • pelbagai warna dan tekstur;
 • gabungan dengan gaya yang berbeza.
Cons
 • harga yang tinggi;
 • kaedah penggayaan kompleks.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk