150+ (Foto) Cenderahati Cenderahati Asal dan Cantik untuk Tahun Baru 2019 dengan tangan mereka sendiri (dirajut, kecil, comel)

Cenderahati Tahun Baru untuk Tahun Baru dengan tangan sendiri bukan sahaja dan tidak terlalu murah, berapa banyak yang menarik dan menyeronokkan. Reka bentuk yang cantik, pengisian yang lazat atau sihat, sedikit imaginasi, dan anda boleh memberi kepada orang yang sudah mempunyai segala-galanya, dan bangga dengan keasliannya sendiri, dan merasakan panas. Selain itu, tiada kemahiran khas diperlukan untuk ini. Ketahui pilihan apa yang akan menyenangkan orang yang anda sayangi. Sebuah balak gula-gula, pokok Krismas yang diperbuat daripada biji kopi, bola dengan salji - dan apa yang anda suka? Selanjutnya dengan lebih terperinci.

Kandungan artikel ini:

Gula permen

Hadiah lazat dicintai oleh semua orang - kedua-dua kanak-kanak dan orang dewasa. Terutama jika anda mendekati kes itu dengan fantasi dan membuat sesuatu yang lebih banyak Tahun Baru dari sebotol permen yang manis: sebotol pil untuk semua penyakit. Proses ini mudah, tetapi tidak tanpa elemen kreatif.

Hadiah yang lazat dengan tangan anda sendiri

Hadiah yang lazat dengan tangan anda sendiri

Perlu:

 • mencari balang kaca yang indah - terutama balang yang elegan dengan bentuk yang tidak standard, persegi atau sfera;
 • Cat tutup balang putih dengan cat akrilik;
 • dapatkan serbet cantik dengan corak Tahun Baru dan tongkat pada penutup;
 • untuk mencari gula-gula cerah yang cantik - lollipops diambil daripada pembalut, patung marmalade, buah-buahan manisan, gula-gula oriental dan juga kacang;
 • isi balang dengan gula-gula, ketatkan penutup tudung;
 • untuk membungkus leher dengan sekeping tali atau kord, pasangkan kad pada tali dada atau tali, yang akan mengatakan, sebagai contoh, "cara untuk mood yang baik" atau "mengambil tiga kali sehari, apabila semuanya menjadi salah".

Kami berurusan dengan fantasi

Kami berurusan dengan fantasi

Di atas kad, anda boleh menulis kehendak dan bukan arahan atau menarik kepingan salji. Dan anda boleh mencetak gambar yang bagus dari Internet, jika anda tidak boleh melakukannya sendiri.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Mainan yang diperbuat daripada benang atau cara untuk menggembirakan kanak-kanak dari apa-apa: 155+ (Foto) artikel buatan tangan yang unik dan cantik yang dicipta oleh diri anda dengan kelas induk (lembut, di pokok natal, dari bola)

kembali ke menu ↑

Set barang

Satu jenis balang gula-gula adalah balang dengan set untuk sesuatu. Tiga pilihan sesuai dengan tema Tahun Baru.

Dari atas kita menghiasi dengan gula-gula yang enak

Dari atas kita menghiasi dengan gula-gula yang enak

Yang pertama adalah set coklat panas. Perlu:

 • mengisi balang separuh baik, serbuk koko lazat;
 • di atas meletakkan beberapa gula-gula, kepingan coklat, buah-buahan atau marmalade;
 • ruang yang tinggal dipenuhi dengan marshmallow udara kecil.

Terdapat banyak pilihan pengisian.

Terdapat banyak pilihan pengisian.

Kain itu dimeteraikan, leher dibalut dengan kord, kad pos dilampirkan pada tali. Di dalam balang itu sendiri, anda boleh melampirkan label: "buka sekiranya mood buruk"

Yang kedua ialah satu set untuk wain yang dimasak. Daripada boleh, di sini lebih bermanfaat untuk menggunakan kotak atau beg untuk meletakkan:

 • buahnya - Untuk membuat wain, jeruk, epal dan semangat lemon yang lazim digunakan secara tradisional, iaitu, tiga buah buah ini hendaklah dalam hadiah itu;
 • rempah ratus - untuk meminum pala, kayu manis, kapulaga dan ulas yang diperlukan, mereka boleh dituangkan ke dalam beg linen kecil, jadi ia akan menjadi lebih cantik;
 • botol wain - ia tidak perlu mahal, tetapi ia mestilah merah dan sepadan dengan citarasa orang yang didermakan.

Anda boleh meletakkan lebih banyak buah dalam kotak.

Anda boleh meletakkan lebih banyak buah dalam kotak.

Lembaga
Sebelum memberikan satu set untuk wain mulled, anda perlu mengetahui sama ada seseorang minum alkohol sama sekali.
Krismas masih hidup

Krismas masih hidup

Ditetapkan untuk suasana Tahun Baru sangat sesuai untuk orang-orang yang masa kanak-kanak jatuh pada tahun sembilan puluhan. Termasuk kilogram mandarin, cawangan cemara dan percikan api. Secara pilihan, anda boleh menambah satu set bekas dengan Olivier, tetapi ini lebih mengenai jenaka di antara kawan baik daripada tentang cenderahati dalam arti klasik.

Suasana Krismas akan mengangkat sekelompok tangerin

Suasana Krismas akan mengangkat sekelompok tangerin

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Kerajinan DIY Craft: Kursus Pendek untuk Pemula (100+ Foto). Kelas-kelas induk (haiwan, anak patung, mainan Krismas)

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Beg teh Herringbone

Sekiranya diberikan teh suka, pokok semacam itu akan menjadi hadiah hebat untuknya. Jadikannya sangat mudah.

Perlu:

 • gulungkan kon keluar dari kadbod dan pasangkannya dengan klip gam atau kertas;
 • gam kotak diisi dengan croup ke bahagian bawah kon - jadi pokok itu tidak akan berubah;
 • untuk tampal atas kerucut dengan beg teh supaya mereka sebahagiannya menutupi satu sama lain - dan ia wajar bahawa teh berbeza, dan warna beg berbeza antara satu sama lain;
 • gam Krismas hiasan untuk beg - coklat, marzipans, gilt kacang dan gula-gula lain yang boleh dimakan dengan teh;
 • melekatkan bintang berkilat di atas.

Pokok teh boleh dibentangkan kepada rakan sekerja anda

Pokok teh boleh dibentangkan kepada rakan sekerja anda

Ia akan mengambil tidak lebih daripada setengah jam untuk membuat pokok Krismas, dan ia akan kelihatan sangat bagus.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Kraf Asal untuk 2019 Babi Kuning (65+ Foto). 6 bengkel sendiri yang luar biasa dengan pelbagai teknik (dari rasa, makaroni, garam garam) + Ulasan

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Herringbone dari biji kopi

Jika teh yang disajikan tidak dapat berdiri, tetapi dia suka kopi, anda masih boleh membuat pokok Krismas sebagai hadiah kepadanya. Ia tidak kurang mudah. Perlu:

 • potong bentuk pokok Krismas dari kadbod tebal - anda boleh melakukannya pada stensil menggunakan hidangan penaik atau bahkan dengan mata;
 • menyebarkan bentuk dengan gam - sesuai untuk kedua-dua PVA dan gam-momen;
 • letakkan biji kopi di atas gam, baris demi baris, bermula dari atas;
 • menghiasi pokok Krismas yang dihasilkan dengan reben terang, marzipan, tongkat kayu, bintang atau apa-apa lagi.

Penampilan langkah demi langkah pokok kopi Krismas

Penampilan langkah demi langkah pokok kopi Krismas

Tambahan besar seperti pokok Krismas - ia padat. Dan juga ia akan mengeluarkan bau kopi yang lemah, terutama pada hari-hari panas. Ia boleh digantung di dalam kereta, di dalam bilik kecil. Untuk menjadikannya lebih mudah, anda boleh melengkapkan angka dengan kord atau melekatkan magnet ke kadbod di bahagian belakang.

Boleh dilakukan dengan kanak-kanak

Boleh dilakukan dengan kanak-kanak

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Kehidupan Kedua Kapas dan Komputer Disks - Ide-ide cemerlang diri sendiri (95+ Foto). 11 kelas induk langkah demi langkah mudah cemerlang

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Giring dan rusa

Jika seseorang tidak peduli dengan kopi dan teh - atau jika jiwa memerlukan sesuatu yang lebih menarik daripada pokok Krismas - anda boleh membuat salah satu daripada dua cenderahati yang boleh dimakan yang kompleks.

Yang pertama adalah giring manis. Mereka dibuat sangat mudah:

 • Dua tradisional, bengkok, gula-gula Krismas ditumpuk di permukaan rata - mereka menggambarkan pelari;
 • bar coklat tersekat di atasnya - ini adalah bahagian bawah giring;
 • dengan bantuan coklat yang lebih kecil, belakang dan sisi dibuat;
 • sleighs dipenuhi dengan rasa - anda boleh meletakkan Santa Claus daripada adunan garam di dalamnya, meletakkan beg merah kecil dengan gula-gula, atau hanya meletakkan semua perkara yang paling lazat yang akan disajikan kepada jiwa.

Sled gula-gula - akan menggembirakan setiap kanak-kanak

Sled gula-gula - akan menggembirakan setiap kanak-kanak

Anda juga boleh menghiasi giring dengan reben dan loceng untuk membuat mereka kelihatan perayaan. Hanya minus mereka adalah bahawa mereka akan cepat dimakan dan hanya gambar.

Pilihan kedua hanya sesuai untuk hadiah kepada orang dewasa, dan kawan yang baik yang memahami secara tepat humor. Ia akan mengambil masa:

 • beberapa botol alkohol - mereka biasanya mengambil bir, yang pastinya berguna pada waktu pagi selepas perayaan ribut;
 • kotak besar yang indah di mana botol sesuai dengan tepat;
 • kawat merah hiasan, pompons merah hiasan, butang atau mata yang digunakan dalam pembuatan mainan.

Luar biasa tetapi sangat menarik

Luar biasa tetapi sangat menarik

Kawat itu dipintal dalam bentuk tanduk, diikat ke belakang botol dengan gam atau pita, mata dan hidung dilampirkan pada bahagian depan dengan gam. Selain itu, menghiasi rusa yang dihasilkan dengan reben, mengikat, meletakkannya dalam kotak dan dalam bentuk ini memberi.

Lembaga
Sebelum memberikan apa-apa hadiah yang boleh dimakan, adalah perlu untuk menjelaskan sama ada orang yang memberi apa yang ada padanya akan dimakan. Sebenar dan dengan apa-apa gula-gula, dan dengan alkohol.
Varian cenderamata yang boleh anda berikan untuk sebarang kesempatan

Varian cenderamata yang boleh anda berikan untuk sebarang kesempatan

Ia akan menjadi menarik untuk anda:KAJIAN: Beadwork adalah asas untuk pemula dengan gambar rajah (pokok, bunga, lukisan). Pelajaran kecantikan lakukan sendiri (190+ Foto)

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Bola dengan salji

Satu tambahan besar cenderahati ini bukan sahaja fleksibiliti, tetapi juga ruang untuk imaginasi. Anda boleh menggunakan mana-mana bekas - bukan hanya bola yang dibeli khas. Ini boleh menjadi bola Krismas, atau kaca untuk sampanye, dan balang dari bawah formula bayi. Ya, dan anda boleh meletakkan apa-apa di dalam, dari rusa atau tukang salji, kepada gambar orang yang diisi dengan plastik.

Ketidaksuburan adalah salah satu kelebihan

Ketidaksuburan adalah salah satu kelebihan

Membuat bola sangat mudah:

 • membuat bahagian bawah, melampirkan angka kepadanya dan pastikan ia menutup rapat dengan ketat;
 • kira-kira sepertiga glisin perlu dituangkan ke dalam bekas itu sendiri (tetapi lebih banyak mungkin, dan salji akan jatuh perlahan), dan selebihnya harus diisi dengan air;
 • campurkan air dengan glycine perlahan-lahan;
 • tambah salji tiruan - cara yang paling mudah untuk melakukannya ialah untuk mencincang keranjang putih dan mencampurnya dengan perak, juga dicincang halus;
 • ketat rapat bekas dan tutup lipatan dengan apa-apa bahan yang akan memastikan ketat - walaupun varnis biasa boleh digunakan.

Perkara utama adalah untuk dimeteraikan secara hermetikal.

Perkara utama adalah untuk dimeteraikan secara hermetikal.

Mana-mana hiasan tambahan tidak diperlukan, tetapi anda boleh melukis asas bola dalam warna-warna perayaan, membungkus jongkok mengelilinginya atau gam sepasang bola Krismas.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: KAJI: Kerajinan yang paling luar biasa dan menarik dari kopi dan biji kopi 5+. Bengkel mudah untuk pemula langkah demi langkah (130 + Foto)

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Pilihan lain

Dan terdapat cenderahati yang tidak perlu diterangkan secara lisan. Sebagai contoh:

 • dicat bola Krismas - cukup untuk membeli bola plastik putih dan cat dengan bantuan penanda, cat bercahaya atau cat sederhana;
Bola christmas dicat

Bola christmas dicat

 • kepingan salji dari kertas - dengan bantuan gunting pada zaman kanak-kanak mereka melakukan segala-galanya;
Salji kepingan salji kertas

Salji kepingan salji kertas

 • Lempeng polimer atau bintang pastri puff - adalah mungkin untuk memotong dengan bantuan pemotong kue, untuk memanaskan dan menggantungnya pada pokok Krismas selepas lukisan;
 • angka isipadu yang diperbuat daripada tanah liat polimer atau pastri puff - daripada mereka ia sangat mudah untuk mengukir babi kecil bulat, dan kemudian cat mereka dalam merah jambu;
Kami dicat dengan warna yang berbeza

Kami dicat dengan warna yang berbeza

 • mitts dalam bentuk sarung tangan Santa Claus - mereka dibuat sangat sederhana, hanya memotong dua helai kain dalam bentuk mitten dan menjahit mereka bersama dengan jahitan yang indah, dan kemudian menghiasi dengan sulaman atau jumbai;
Mitten Santa Claus di ski

Mitten "Santa Claus on ski"

 • wreath mandarin - dalam beg yang panjang telus, beg itu dipintal ke dalam cincin, dan bahagian atas dihiasi dengan tinsel dan berkilau;
Mandarin Wreath

Mandarin Wreath

 • bulatan dicat - Anda boleh cat dengan cat, dan anda boleh membeli bahan khas di mana, apabila ia kering, anda boleh menarik dengan kapur, dan memberikan cawan, dicat dengan salji salji yang boleh dibasuh;

150+ (Foto) Cenderahati Cenderahati Asal dan Cantik untuk Tahun Baru 2019 dengan tangan mereka sendiri (dirajut, kecil, comel)

 • hiasan lilin - yang dijual oleh set kreativiti, anda tidak boleh berfikir tentang bagaimana untuk melakukannya sendiri, kerana semuanya sudah ditulis dalam arahan.

 

Jadi berbeza, tapi begitu cantik

Jadi berbeza, tapi begitu cantik

kembali ke menu ↑

VIDEO: Bagaimana untuk membuat cenderahati dalam 15 minit?

Cenderahati terbaik dengan tangan mereka sendiri

Bagaimana untuk melakukannya?

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Kesimpulannya

Dan anda boleh melihat sahaja. Anda boleh membuat sesuatu yang menarik, tahun baru, cantik dari praktikal apa-apa bahan yang ada, dari kayu dari ais krim hingga kerajang.

Cenderahati ciptaan sendiri adalah sebahagian daripada suasana Tahun Baru, yang akan kekal di dalam rumah, walaupun cuti itu sendiri adalah sesuatu yang lalu.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 150 gambar)

7.5 Skor Jumlah
Membuat cenderahati yang cantik dengan tangan anda sendiri

Adakah anda ingin mengejutkan keluarga anda dengan hadiah dengan tangan anda sendiri? Kemudian cenderahati yang dibuat dengan cinta akan betul. Mereka lebih relevan sekarang berbanding sebelum ini. Mengenai sebarang perkara, kesempatan dan keinginan. Ia adalah asal, mudah dan murah. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9.5
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
7
Kebolehpercayaan maklumat
4.5
Kebaikan
 • cenderamata sedemikian sentiasa asli dan membolehkan anda menunjukkan imaginasi;
 • daripada mereka hadiah yang lebih bijak dan menyenangkan berubah daripada dari cenderahati kedai;
 • mereka menyeronokkan dan menyeronokkan untuk dilakukan - terutama sekali dengan kanak-kanak.
Cons
 • tidak semua orang menyukai mereka - sesetengah orang menganggap mereka sama ada percubaan untuk menjimatkan wang atau rasa tidak enak;
 • mereka memerlukan ketepatan - walaupun balang permen yang paling mudah tidak akan berfungsi dengan baik, jika tidak ditunjukkan dalam proses pedantri yang betul;
 • mereka memerlukan usaha dan masa - dan tidak semua orang mempunyai kekuatan dan masa ini.
Tambah ulasan anda
Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk