Ciri dapur terbina dalam (150+ Foto): Bagaimana memilih teknik? (peti sejuk, oven, pengekstrak)

Ramai orang membuat keputusan untuk memesan model terbina dalam. Mereka selesa, secara optimum menganjurkan ruang dan mempunyai reka bentuk yang sempurna. Masih tidak tahu apa yang dibina dapur? Bagaimana untuk memilih teknik? Apa yang perlu dicari sebelum memilih? Seterusnya, kami akan memberitahu anda tentang semua yang anda perlu ketahui sebelum menjadi pemilik dapur terbina dalam.

Kandungan artikel ini:

Apakah jenis dapur terbina dalam?

Perabot dipilih supaya keseluruhan alat dengar kelihatan seperti ensemble tunggal. Untuk semua ini loker dan rak dibuat dalam gaya yang sama. Unsur-unsur alat dengar dibuat dalam skema warna yang sama.

Dapur moden

Dapur moden

Perabot terbina dalam adalah alternatif kepada model standard yang membosankan dan monoton. Ini membolehkan anda memilih pilihan untuk penempatan perabot di ruang angkasa, mengikut saiz bilik tertentu.

Untuk keselesaan maksimum setiap ahli keluarga, unit dapur boleh diatur dalam beberapa cara. Antaranya ialah:

 • lurus;
 • dua baris;
 • sudut;
 • dalam bentuk huruf P.

Setiap bentuk ini mempunyai kebaikan dan keburukannya. Perkara utama adalah bahawa mereka mematuhi semua peraturan keselamatan dan ergonomik, mereka mudah menangani penyelesaian fungsi fungsional dan gaya. Sebelum anda menyesuaikan model tertentu, anda perlu mengambil kira reka bentuk dalaman keseluruhan, yang akan sesuai dengan dapur.

Gaya berteknologi tinggi

Gaya berteknologi tinggi

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Idea untuk reka bentuk dapur di rumah peribadi: 130+ foto dan pilihan susun atur

kembali ke menu ↑

Garis lurus

Meletakkan perabot dapur di sepanjang satu dinding adalah klasik. Ini adalah cara yang paling mudah untuk mengatur ruang dengan betul dan mudah. Loker lantai pertama dipasang. Kemudian bahagian dipasang digantung di dinding. Untuk menyimpan di atas, anda boleh meletakkan hanya rak terbuka.

Lembaga
Lebih baik menggunakan bentuk langsung untuk bilik kecil. Ini biasanya berkaitan dengan susun atur segi empat tepat standard. Ia akan membantu menyelamatkan sentimeter berharga di dalam sebuah bilik kecil.
Dapur klasik putih lurus klasik dengan peralatan bersepadu

Dapur klasik putih lurus klasik dengan peralatan bersepadu

Apabila merancang unit dapur, penting untuk mengetahui di mana saldi akan dipasang. Biasanya kabinet di bawah sink dipasang di sudut bilik. Antara dia dan dapur untuk meninggalkan ruang di bawah kawasan kerja. Panjang bahagian dalam dapur lurus tidak boleh melebihi 2.5 meter. Sekiranya anda mematahkan peraturan ini, ia akan menjadi sukar untuk bergerak di antara zon, yang akan merumitkan proses memasak.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk Dapur dengan Balkoni (100+ Foto): Kami adalah untuk penyatuan ruang !!!

kembali ke menu ↑

Baris berganda

Model dipasang di bilik yang mempunyai kawasan yang besar.Mereka mungkin persegi atau segi empat tepat. Set dipasang di sepanjang dua dinding yang terletak bertentangan antara satu sama lain.

Susunan perabot bersama dua dinding selari

Susunan perabot bersama dua dinding selari

Cara mengatur perabot adalah popular dan mudah. Beliau mencadangkan sebilangan besar cara yang berbeza untuk membina bahagian.

Yang paling menarik adalah yang di mana dapur, sink dan kawasan kerja dipasang di sepanjang satu dinding, dan di sebaliknya - peti sejuk dan kawasan penyimpanan lain untuk makanan dan perkakas rumah kecil.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk dapur kecil di Khrushchev: 190 + Foto susun atur yang nyata dan praktikal

kembali ke menu ↑

Sudut

Suite ini sesuai untuk ruangan apa-apa bentuk, susun atur dan saiz. Dapur penjuru tidak mengambil banyak ruang. Ia mengandungi banyak item berguna yang semestinya ada di dalam bilik ini. Perabot disusun di dalam bilik dengan bentuk huruf G di sepanjang dinding bersebelahan.

Pilihan penjuru

Pilihan penjuru

Kaedah sudut meletakkan bahagian itu akan membolehkan anda mengikuti peraturan segi tiga emas. Iaitu, dapur, tenggelam dan peti sejuk akan terletak di jarak yang mudah antara satu sama lain. Di antara mereka, anda boleh menempatkan kawasan kerja, menyusun storan untuk peralatan bersaiz kecil.

Bahagian penjuru termasuk:

 • loker berengsel;
 • modul dipasang pada lantai;
 • atas meja bentuk sudut, yang dipasang di atas struktur lantai;
 • meja tepi katil di bawah sink.

Setiap daripada mereka akan membantu untuk memilih versi yang baik dari susun atur bahagian untuk setiap bilik, walaupun untuk perancangan tidak standard.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Reka bentuk Dapur: 130+ Foto - 2017 baru untuk setiap rasa

kembali ke menu ↑

Berbentuk U

Di dapur segi empat tepat atau persegi yang luas adalah yang terbaik untuk memasang alat dengar, yang dibuat dalam bentuk huruf P. Ia dipasang paling kerap di pangsapuri studio atau premis gabungan.

Versi berbentuk U

Versi berbentuk U

Lembaga
Jika anda betul mengatur bahagian, anda boleh membahagikan ruang menjadi zon berfungsi. Ia kelihatan bergaya, dan proses operasi sangat mudah.

Susunatur melibatkan banyak sistem penyimpanan yang berbeza, serta zon memasak yang besar.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Rekabentuk lambrequin tirai di dapur (145 + Foto): tidak mudah, tetapi boleh dilakukan tugas pendaftaran

kembali ke menu ↑

Kekuatan dan kelemahan

Set perabotan telah lama digunakan untuk mengoptimumkan tempat kerja, penyimpanan semua peralatan rumah kecil atau perkakas yang mudah. Mereka mencipta suasana yang indah dan selesa di dalam bilik.

Gaya loteng

Gaya loteng

Dapur terbina dalam mempunyai kekuatan dan kelemahan mereka. Kelebihan termasuk:

 • Dipasang di premis mana-mana bentuk, saiz atau susun atur. Alat dengar terbina dalam mudah dikendalikan walaupun di dalam bilik yang sangat kecil atau tidak standard.
 • Sebilangan besar bentuk dan warna yang berlainan.
 • Set boleh terdiri daripada beberapa bahagian. Ia dilengkapi dengan kabinet dinding dan sistem penyimpanan mudah yang lain yang akan memanfaatkan sepenuhnya ruang berguna bilik.
 • Dapur terbina dalam dibuat untuk dipesan. Ini adalah satu-satunya cara untuk secara serentak mengambil kira kehendak tuan rumah, serta tata letak bilik.
 • Perabot ini sesuai untuk reka bentuk yang berbeza. Ia dibuat dalam gaya yang diketahui.
 • Dapur mempunyai cara mudah untuk mengunci, jadi memasang perabot tidak mengambil banyak masa atau usaha.

Perlu diingat bahawa setiap perabot mempunyai kelemahannya.. Satu orang tidak akan memberi perhatian kepada mereka, dan untuk yang lain, kekurangan ini akan memainkan peranan utama dalam keputusan akhir. Kelemahan dapur bersepadu termasuk:

 • Adalah sukar untuk memilih model yang dikehendaki di kalangan sebilangan besar bentuk dan warna yang berbeza.
 • Tidak semua bahan akan bertahan lama.
 • Model terbina dalam tidak boleh diangkut dari pangsapuri ke pangsapuri. Biasanya mereka dibuat untuk bilik tertentu.
 • Lebih banyak sistem storan yang terlibat dalam projek, semakin mahal.

Dalam coklat

Dalam coklat

Sebelum memilih alat dengar terbina dalam, anda perlu melihat gaya bilik, serta apartmen.Adalah lebih baik untuk mengambil bahan dan semua aksesori untuk perabot daripada pembekal yang boleh dipercayai. Hanya dengan cara ini anda boleh memastikan bahawa dapur akan berkhidmat dengan setia untuk masa yang lama.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Interior dapur digabungkan dengan ruang tamu (180+ Foto): Rekaan helah dan rahsia penempatan

kembali ke menu ↑

Apa yang perlu dicari ketika memilih perabot?

Set kepala terbina dalam moden dipasang untuk menyediakan ruang untuk setiap perkakas rumah. Terdapat pelbagai jenis segmen. Setiap daripada mereka melakukan tugas tertentu.. Modul yang paling umum termasuk:

 • rak;
 • laci;
 • sistem mudah alih;
 • lokasi storan tersembunyi;
 • sel untuk pemasangan jentera besar.

Dilengkapi dapur 6 persegi.

Dilengkapi dapur 6 persegi.

Setiap elemen ini dapat membantu dengan betul menganjurkan kawasan kerja. Ini membawa susunan kepada semua permukaan mendatar, yang mewujudkan suasana kebersihan dan keselesaan di dalam bilik.

Modul sesuai untuk semua dapur. Sebagai contoh, untuk alat litar tertutup lurus atau sudut. Mereka boleh dikaitkan bersama, mencipta model unik. Perkara utama adalah untuk membuat dapur berfungsi, lapang, cantik dan mudah digunakan. Setiap bahagian bilik akan dimuatkan secara maksima dengan melaksanakan tugas perancangan ruang penting.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: TINJAUAN: Apakah siling terbaik untuk membuat dapur? 180+ Gambar Pilihan yang paling bergaya

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk memilih peralatan terbina dalam?

Setiap dapur moden mempunyai sejumlah besar peralatan besar dan kecil. Mereka akan membantu anda dengan cepat menyediakan dan memelihara setiap hidangan untuk masa yang lama.

Headset mesti mengambil kira saiz semua peralatan rumah

Headset mesti mengambil kira saiz semua peralatan rumah

Set dapur terbina termasuk pemasangan teknik tertentu. Kebanyakan mereka tersembunyi di belakang fasad. Oleh itu, peranti boleh dipilih bukan dengan daya tarikan, tetapi dengan fungsinya. Teknik ini merangkumi:

 • peti sejuk;
 • mesin basuh pinggan mangkuk.

Perkara utama bagi mereka adalah untuk mencari pintu kabinet yang menarik yang akan menyembunyikan peranti dengan selamat dari mata. Kesan ini menjadikan dapur lebih selesa dan luas.

Pilihan penjuru dalam warna gelap

Pilihan penjuru dalam warna gelap

Baki peranti mesti dipilih, memandangkan kemunculan model. Antaranya ialah:

 • ketuhar;
 • Ketuhar gelombang mikro;
 • mesin basuh.

Lembaga
Headset mesti mengambil kira saiz semua peralatan rumah yang akan dipasang di dalamnya. Apa-apa percanggahan akan sangat menarik.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Reka bentuk dapur dengan bar (220+ Foto) - Keupayaan untuk membuat pedalaman yang indah dan moden

kembali ke menu ↑

Cooktop

Ini adalah alternatif moden untuk papak besar lama. The hob mempunyai banyak plus berbanding dengan model tradisional. Ia dipasang di atas meja, membentuknya dengan permukaan tunggal yang tidak ada jurang atau penyelewengan. Ini membawa kepada kelebihan seperti:

 • daya tarikan;
 • perabot mudah dibersihkan, yang menjadikannya bersih;
 • kelihatan kemas;
 • mengambil sedikit ruang, yang membolehkan anda meletakkan sistem penyimpanan ketuhar atau mudah di bawah peralatan.

Art Nouveau

Art Nouveau

Lembaga
Perkara utama sebelum menempah alat dengar ialah memikirkan tempat untuk kabel kuasa, serta mengambil hos melalui mana gas akan dibekalkan ke peralatan.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Merancang Dapur di Rumah Swasta: 175+ Foto Varieti gaya, warna dan keselesaan

kembali ke menu ↑

Ketuhar

Kelebihan utama teknologi adalah memasang di lokasi yang mudah. Ia tidak bergantung kepada tempat di mana ia adalah hob. Selalunya, ketuhar dipasang di kabinet tinggi atau niche. Dari luar, hanya pintu peranti dan panel kawalan kelihatan.. Ia boleh menjadi mekanikal atau deria. Ia bergantung kepada model teknologi.

kembali ke menu ↑

Ketuhar gelombang mikro

Beberapa tahun lalu, model terbina dalam tidak begitu popular seperti hari ini. Sekarang, terutamanya bagi mereka, niche dan rak. Perkara utama ialah mereka berada pada ketinggian yang selesa. Iaitu, di peringkat tangan.

Apabila ketuhar gelombang mikro biasa di atas meja atau di tingkap, ia mencuri ruang yang terlalu berguna.. Secara visual, ia kelihatan besar dan tidak sesuai. Oleh itu, ramai orang lebih suka model bersepadu.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Bagaimana dapur putih dengan permukaan kerja putih mengubah pedalaman? 145+ Gaya foto dan variasi penyelesaian reka bentuk

kembali ke menu ↑

Peti sejuk

Setiap pengeluar mempunyai model peti sejuk terbina dalam. Tidak perlu memikirkan di mana untuk menyembunyikan peralatan dengan dua atau tiga kamera. Mereka mudah tersembunyi di belakang fasad dapur terbina dalam moden. Oleh kerana itu, dimensi keseluruhan peralatan tidak akan dapat melanggar integriti kesatuan dalam ruang.

Dari sisi ia akan melihat bahawa tidak ada peralatan utama di dapur. Semua pintu dan fasad perabot akan kelihatan sama. Ini akan membantu peti sejuk besar untuk hanya larut dalam ruang.

Reka bentuk bilik sempit

Reka bentuk bilik sempit

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Mosaic on the Apron Kitchen (175+ Foto): Moden, mudah, praktikal. Kaca, ibu mutiara atau logam?

kembali ke menu ↑

Mesin basuh pinggan mangkuk

Setiap wanita mahu beralih dari bahunya sekurang-kurangnya beberapa tanggungjawab. Oleh itu, idea memasang mesin basuh pinggan mangkuk di dapur praktikal adalah kunci kebahagiaan keluarga. Dalam kebanyakan kes, teknik ini merupakan model bersepadu, yang agak mudah tersembunyi di belakang bahagian dapur.

Untuk dapur terbina dalam untuk berkhidmat untuk masa yang lama, anda perlu memilih untuk hanya bahan berkualiti tinggi dan kelengkapan yang boleh dipercayai.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Pilihan bergaya untuk dapur terbina dalam

Dapur terbina dalam

Bagaimana membuat dapur yang luas dan selesa?

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 150 gambar)

8.6 Skor Jumlah
Dapur terbina dalam - lebih banyak ruang

Dapur terbina dalam semakin popular di kalangan pilihan lain. Terima kasih kepada pilihan ini, lebih banyak ruang kosong muncul di dapur anda. Bagaimana untuk melakukan ini? Baca dalam artikel kami. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Relevan maklumat
9.5
Pendedahan topik
7.5
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • pilihan besar bentuk, warna, pilihan;
 • fungsi;
 • Sesuai untuk pelbagai jenis susun atur.
Cons
 • kesukaran pilihan;
 • tidak dapat diangkut, dan juga dipasang di ruangan lain;
 • kos tinggi sesetengah spesies.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk