Pengering dapur untuk ware dalam kes (115+ Gambar) - dibina dalam, sudut, dari keluli tahan karat. Mana yang anda pilih?

Kini terdapat begitu banyak perkara di dunia bahawa seseorang menggunakannya yang dia tidak melihatnya lagi. Walaupun dengan pembelian, dia menggunakan nasihat orang tersayang. Sebagai contoh, membeli hidangan di dalam almari, anda tidak akan mencari maklumat tentangnya di Internet. Hanya beli dalam saiz. Selepas setahun, ia boleh pecah. Berikut ini menerangkan dengan terperinci cara memilih pengering, yang paling sesuai untuk kabinet anda.

Kandungan artikel ini:

Dapur pengering

Untuk mula bercakap tentang jenis subjek ini, mari kita analisis dahulu apa itu.

Objek untuk pengeringan pinggan adalah berbeza. Terdapat almari pakaian terbina dalam, ada gaya santai. Mereka dikelaskan dalam banyak cara.

Setiap benda di dapur terdiri daripada jabatan yang sepenuhnya bebas. Ada jabatan untuk menyimpan cawan, untuk menyimpan hidangan. Setiap bahagian jabatan ini perlu diperbuat daripada bahan tahan lama supaya pengering tidak terlepas dari jumlah hidangan yang diletakkan di dalamnya untuk kering.

Terdapat beberapa jenis kabinet dapur yang dipasang di atas dinding di atas sink atau dipasang di permukaan. Ciri positif barang-barang seperti penggunaan dapur adalah bahawa mereka boleh diletakkan di mana-mana sahaja. Mereka dibekalkan dengan dulang khas di mana air akan dikeringkan selepas membasuh pinggan. Mereka adalah yang paling murah pada harga, bersahaja.
Penyelesaian yang mudah untuk dapur

Penyelesaian yang mudah untuk dapur

Kapal-kapal tersebut dibahagikan kepada beberapa jenis:
 • Single tieryang bertujuan untuk mangkuk salad dan pinggan kecil.
 • Bunk. Mereka direka untuk mengeringkan mangkuk secara berasingan dari plat.
 • Gabungan. Di atasnya, mungkin untuk mengeringkan perkakas dapur mana-mana dari senduk ke piring besar.

Satu lagi jenis peralatan dish dicuci. Mereka dilekatkan ke dinding. kabinet melalui pemasangan plastik. Terdapat kabinet dengan pengering untuk hidangan, kedua-dua di bahagian atas dan bawah. Dan sekiranya pangsapuri mempunyai mesin basuh pinggan mangkuk, maka pengering bawah bawah wastafel adalah yang paling mudah semua.

Pilihan kreatif untuk pengering

Pilihan kreatif untuk pengering

Bahan-bahan yang digunakan dalam pembuatan barang kaca adalah berbeza-beza. Ini mungkin plastik biasa, yang dianggap paling mudah. Dari sini, terutamanya membuat pinggan, yang diletakkan di permukaan kerja. Dan untuk pengering tertanam menggunakan logam daripada aloi tahan karat. Logam lain digunakan, tetapi ia ditutup dengan lapisan anti-karat. Hasilnya, kelembapan atau sebarang bahan agresif tidak menjejaskan mereka.

Plastik adalah bahan yang paling tahan lama. Di samping itu, dia dengan cepat kehilangan rupa asalnya. Ia mudah tercalar, boleh memecah daripada apa-apa tindakan yang salah.
Satu lagi jenis bahan, bagaimanapun, sudah usang, untuk pembuatan pengering adalah pokok itu.

Ini adalah bahan yang paling mahal. Dari abad yang lalu ia dianggap tanda kemewahan dan kemakmuran. Dalam pengeluaran kapal kayu, mereka ditutup dengan lapisan bahan tahan lembapan. Oleh itu, mereka, seperti logam, tidak terjejas oleh air.

Pengering dengan longkang yang mudah untuk air

Pengering dengan longkang yang mudah untuk air

Dan sebelum membeli apa-apa perkakas dapur, anda mesti mengukur tempat di mana ia akan menjadi. Sehingga kemudian tidak ada masalah. Sebuah jabatan untuk cawan harus berada di atas plat. Oleh kerana air dari pinggan selepas mencuci akan mengalir ke dalam cawan, jika mereka akan berada di bawah dan lagi mencemarkannya.

kembali ke menu ↑

Kabinet pengering 60 cm

Ambulans diklasifikasikan oleh:

 • jenis bahan;
 • oleh tier;
 • dalam saiz.

Sebagai contoh, anda tidak boleh meletakkan pengering lapan puluh sentimeter panjang di dalam almari dengan saiz yang lebih kecil. Atau sebaliknya, sebilangan kecil pengering di dalam almari besar. Ia sekurang-kurangnya tidak dapat dilihat secara estetik.. Oleh itu, adalah penting untuk memilih saiz yang tepat. Terutama jika anda memesan pengering untuk memesan.

Apakah kelebihan pengering dan kabinet kecil itu? Mereka padat, jangan mengambil banyak ruang. Mereka kelihatan cantik dan kemas.

Pilihan separuh bulat dan mudah

Pilihan separuh bulat dan mudah

Apa yang anda perlu tahu untuk memasang pengering seperti di dalam almari? Tempat di mana pengering ini akan mempunyai pengudaraan yang baik. Iaitu, kabinet mesti mempunyai lubang ekzos berkualiti tinggi. Atau, anda boleh menggerudi dua lubang kecil di sebelah pengeringan untuk mengekalkan aliran udara malar. Oleh itu, kelembapan dan bau yang berbeza akan terkumpul di dalamnya. Jadi hidangan akan sentiasa bersih dan kemas.

Untuk pengering itu semestinya memerlukan palet. Ini adalah perkara di mana air akan mengalir semasa mengeringkan piring. Ia biasanya diperbuat daripada plastik, jadi mudah untuk menarik dan mencuci. Tetapi masih terdapat krom.
Pallet memerlukan penyelenggaraan mingguan.

Jika tidak, ia akan mengumpul kotoran dan pelbagai bakteria patogen, yang bukan sahaja tidak menyenangkan bagi pemilik yang menggunakan pengering ini, tetapi juga tidak sihat.

Model standard

Model standard

Pengeringan tersebut dibuat terutamanya dari logam. Mereka dilapisi dengan lapisan anti-karat supaya bahan tersebut tidak berkarat semasa digunakan.

Kit terdiri daripada pengering untuk cawan, untuk plat dan palet. Pengeringan seberat seberat kira-kira satu kilogram. Bersama-sama dengan plat di dalamnya, tentu saja, tambah berat badan. Oleh itu, kabinet mesti dipasang dengan baik di dinding agar tidak jatuh dari berat pinggan yang akan diletakkan di dalamnya.

Perlu ada ketinggian sekurang-kurangnya tiga puluh sentimeter di antara rak untuk plat dan tahap untuk cawan supaya plat besar boleh muat.

Di dinding kabinet hendaklah pengikat kuat: sama ada sudut plastik kecil atau pin logam. Pada mereka kapal itu akan mengikat. Mereka perlu duduk ketat di dalam lubang kabinet. Ini dilakukan supaya, di bawah berat hidangan, pengering tidak jatuh dan tidak memecahkan semua item makan yang lain.

Penyimpanan hidangan anda yang mudah

Penyimpanan hidangan anda yang mudah

Dalam apa-apa kapal sesuai dengan lapan belas plat. Jika anda tinggal di sebuah rumah besar, di mana para tetamu sentiasa berkumpul, dan pihak-pihak diadakan, maka lebih baik memilih kapal yang lebih besar, masing-masing, untuk sebilangan besar alat makan.

kembali ke menu ↑

Dalam almari pakaian 80 cm

Pengering ini akan berbeza daripada yang dibincangkan di atas dengan saiz dan berat. Mereka lebih berkuasa, banyak. Mereka dipasang di dalam kabinet dapur standard. Kapasiti kapal ini sama dengan dua puluh lapan plat.

Barang-barang seperti pengeringan pinggan juga dua peringkat. Iaitu, peringkat pertama dicipta untuk menyimpan dan mengeringkan cawan, kutleri, dan kedua untuk plat. Mereka dipasang pada gunung musim bunga, yang menjadikannya mudah untuk menghapuskannya, mudah dipakai.
Pilihan Kabinet Gelongsor

Pilihan Kabinet Gelongsor

Dulang mesti ditanggalkan atau ditarik semula untuk memudahkannya dibasuh.Mereka yang memilih saiz besar untuk kabinet, tentu saja, mesti sedar bahawa harga kapal tersebut akan sesuai.

Pallet tidak akan menjadi plastik, tetapi satu logam dengan salutan khas untuk melindunginya dari kelembapan.

Antara rak untuk plat dan rak untuk cawan, ketinggian ruang bebas mestilah sekurang-kurangnya tiga puluh sentimeter. Ini dilakukan supaya plat besar juga masuk ke dalam almari.

Ia dilarang keras untuk membebankan pembinaan itu jika anda tidak mahu membeli set makan setiap bulan.

Sekiranya kapal yang berukuran enam puluh sentimeter dalam saiz masih boleh diletakkan dalam almari gelongsor, maka pada lapan puluh ia tidak dapat berfungsi. Oleh itu, kapal-kapal itu dibuat hanya untuk kabinet pegun.

Dapur moden

Dapur moden

Walaupun, tuan-tuan semasa dapat melakukan segala-galanya. RApabila memilih, pastikan pengering dibuat dengan kualiti yang tinggi. Jika ia dipasang dalam almari pakaian gelongsor, maka ia mestilah sama saiznya dengan plat, supaya piring dan cawan tidak menghalangnya keluar ketika membuka dan menutup.

kembali ke menu ↑

Keluli tahan karat

Ini jenis kapal adalah pemerolehan terbaik bagi mereka yang suka kebersihan, estetika, ketahanan, ergonomik.

Pertama, pengering keluli tahan karat secara kekal menjimatkan anda daripada melihat karat selepas penggunaan pengering konvensional yang berpanjangan.. Oleh kerana pengering plastik dengan cepat pecah, dan logam, walaupun tidak serta-merta, tetapi lapisan untuk melindungi terhadap kelembapan secara beransur-ansur menjadi lebih kurus atau disebabkan oleh tekanan mekanikal semasa penggunaan.

Rust mula menangkap satu tepi kecil, dan kemudian merebak ke permukaan, makan strukturnya. Item ini dilindungi dengan krom, yang memberikannya lebih bersinar dan kecantikan.

Apabila membuka pintu kabinet, perkara sedemikian akan sentiasa menyenangkan mata, dan plat yang berdiri di dalamnya, akan sesuai dengan suasana yang menghasilkan produk bersalut krom.

Kabinet dapur yang diterangi

Kabinet dapur yang diterangi

Tetapi harga mereka sepadan dengan kualiti. Oleh itu, untuk membeli alat yang baik yang akan membawa anda keselesaan dan kegembiraan sepanjang hidup anda, lebih baik memilih hidangan krom.

kembali ke menu ↑

Pallet

Dulang untuk pengeringan pinggan hampir selalu dibuat daripada plastik. Oleh kerana peranti ini harus dikeluarkan dengan mudah dari kabinet, lap dan tidak karat dari kelembapan yang jatuh di atasnya semasa pengeringan.

Palet mestilah sesuai dengan saiz kapal itu sendiri.. Anda tidak akan pernah menjual alat pengering tumbang enam puluh sentimeter, dan dulang dari objek untuk mengeringkan piring lapan puluh sentimeter. Palet mesti dilindungi dengan produk khas yang melindungi mereka daripada acuan dan pelbagai mikroorganisma kulat.

Gunakan dulang titisan

Gunakan dulang titisan

Terdapat tikar khas palet. Pada masa yang sama mereka berkhidmat sebagai vesel, alat untuk mengumpul titisan dari piring. Item tersebut biasanya dijual secara berasingan. Mereka diperlukan sebagai peranti tambahan untuk pengeringan gelas, cawan, dan peralatan makan lain.

Mereka diletakkan di sebelah wastafel di atas meja sisi katil. Semasa mencuci, hidangan bersih dilipat di atasnya sehingga ia kering, dan kemudian ditarik balik ke dalam almari. Kemudian air yang mereka telah terkumpul tumpahan ke dalam sink, dan ia perlu dibasuh dengan span dengan detergen pencuci pinggan supaya pelbagai mikroorganisma berbahaya tidak terkumpul di dalamnya.
kembali ke menu ↑

Varieti pengering dengan saiz

Di atas, kami mengetahui dengan pengering terbina dalam, saiz yang sesuai untuk kabinet mana. Kami belajar apa barang-barang ini dibuat. Sekarang mari kita berurusan lebih serius dengan saiznya.

Dimensi utama pengering adalah seperti berikut:

 • Lima ratus milimeter.
 • Enam ratus milimeter.
 • Tujuh ratus milimeter.
 • Lapan ratus milimeter.

Saiz ini digunakan di mana-mana dan dianggap standard. Dimensi ini dikira mengikut lebar unit dapur. Contohnya, jika sebuah almari mempunyai dimensi yang lebar enam ratus milimeter (atau enam puluh sentimeter), maka, kapal itu juga akan dimuatkan dalam dimensi ini.

Kedalaman item ini adalah dua ratus delapan puluh milimeter. Ini adalah saiz piawai biasa kedalaman unit dapur. Jika ia mempunyai kedalaman yang lebih tinggi, maka beberapa teknik akan dibina tambahan.
Pilih bahan yang berkualiti

Pilih bahan yang berkualiti

Ini adalah dimensi kapal terbina dalam. Tetapi ada orang lain yang hanya berfungsi sebagai sebahagian daripada hiasan dan melaksanakan fungsi yang berguna. Barang-barang seperti pengeringan boleh dibuat dari sebarang saiz.

Terdapat tiga puluh sentimeter, empat puluh sentimeter. Untuk saiz kecil membawa kapal terpisah. Atau mereka juga dipanggil troflex. Troflex tersebut juga boleh menjadi satu peringkat atau dua peringkat.
Boleh dijual dengan kit pallet, dengan sekeping alat makan. Ia semua bergantung kepada imaginasi pereka.

Kapal yang dipasang di dinding juga boleh dimensi standard, serta yang terbina dalam. Mereka baik untuk mereka yang tidak suka kelembapan untuk dikumpulkan di dalam almari. Dan bahan dari mana ia dibuat, sebagai akibat pendedahan berterusan kepada kelembapan, cacat.
Kerja kayu

Kerja kayu

kembali ke menu ↑

Tahan karat

Seorang pelayan wanita yang jarang akan memilih sesuatu yang singkat untuk dapurnya. Perkara yang sama berlaku kepada pengering. Item terbaik yang dibina dalam modul dapur atau hanya berfungsi sebagai hiasan dalaman yang memberi manfaat, adalah pengering yang diperbuat daripada aloi tahan karat.

Pengering jenis ini termasuk pengering krom bersalut. Terdapat, tentu saja, jenis logam lain dari mana kapal dibuat. Mereka dilindungi dengan ejen anti-karat khas. Apa yang meningkatkan hayat perkhidmatan mereka. Kapal tersebut tidak terjejas oleh kelembapan.

Yang paling murah pengering adalah enamel. Tetapi mereka berpanjangan. Enamel berputar dengan cepat, dan karat muncul pada cip dan pelbagai patogen berkumpul. Ya, dan pengering ini kebanyakannya terhad. Lebar mereka selalu tetap sama dan sama dengan empat puluh lima sentimeter, sembilan puluh dan seratus sentimeter. Pengering seperti itu harus diletakkan di tempat-tempat di mana mereka akan berhati-hati mungkin atau dibina dalam almari.

Pilihan digantung

Pilihan digantung

Perkara lain ialah krom pengeringan untuk hidangan. Mereka cantik. Dan juga mereka tahan haus, tahan terhadap pelbagai kerosakan mekanikal. Berkhidmat panjang. Mereka mempunyai dulang untuk kelembapan dari pinggan dan cawan. Pallets biasanya diperbuat daripada plastik telus. Walaupun dalam beberapa model palet tidak termasuk dalam kit dan anda perlu membeli lebih banyak. Barang-barang seperti itu harganya mahal.. Mereka boleh sama ada terbina dalam atau berdiri sendiri di dulang sink khusus yang direka untuk pengering.

Terdapat satu lagi jenis pengering keluli tahan karat. Dia tergolong kelas tambahan. Jenis item ini lebih berkualiti. Lebih baik daripada chrome. Mereka kelihatan hebat seperti berkembar, terima kasih kepada bar tebal. Pengeringan sedemikian boleh menahan apa-apa bilangan hidangan. Mereka adalah pepejal dan cantik.
Dalam almari pakaian gelongsor

Dalam almari pakaian gelongsor

 

 

Saiz untuk jenis item untuk pengeringan pinggan, terdapat jumlah yang luar biasa. Dari tiga puluh sentimeter terkecil hingga meter terbesar. Saiz yang besar lebarnya dijelaskan oleh hakikat bahawa batang tebal kisi-kisi yang mana plat dan cawan akan dimasukkan mempunyai keupayaan untuk menahan sejumlah besar hidangan dan berat yang akan diberikannya.

Malangnya, pengering stainless ini tidak mempunyai pallet sendiri.

kembali ke menu ↑

Sudut

Selain pengering tidak terbina dalam, terdapat juga pengering terbina dalam. Mereka berbeza di mana hidangan dan cawan tersembunyi dari mata prying. Dan jenis terbina dalam diri mereka dibahagikan kepada beberapa jenis pengering. Setiap pandangan dipanggil kerana, tempat dan fungsi yang dilakukan oleh modul dapur.

Perkakas berpusing

Perkakas berpusing

 

Oleh itu, terdapat pengering standard. Yang ada di dalam modul hinged terus di atas sink, di mana pinggan dibasuh. Pengering ini tidak selalu mudah.. Mula-mula, jika suri rumah kecil, maka dia tidak dapat mencapai puncak yang paling tinggi di mana cawannya. Gantikan kerusi atau minta suami anda sentiasa membantu meletakkan cawan di tempat, juga, ketidakhadiran. Dan jika seseorang itu tinggi, dia akan sentiasa mengebumikan kepalanya di dalam almari ini apabila membasuh pinggan.

Terdapat dua lagi jenis pengering dan modul dapur. Ia adalah sudut dan boleh ditarik balik. Mengenai ditarik balik - sedikit kemudian. Sekarang ia datang ke sudut. Apakah kelebihan dan nilai negatif mereka.

Grid sudut untuk pengeringan hidangan sesuai untuk keluarga dengan bilangan kecil orang. Oleh kerana modul sudut dapur sendiri mempunyai dimensi kecil. Ya, dia tidak perlu besar. Kemudian, ia tidak akan kelihatan menyenangkan secara estetika.
Dapur dalam gaya minimalis

Dapur dalam gaya minimalis

Biasanya, hidangan dari tiga puluh hingga lima puluh (ini adalah maksimum) sentimeter diletakkan di kabinet ini. Ia biasanya dilengkapi dengan pengikat, palet. Pengeringan seperti itu sering dua peringkat.

Satu bahagian atas ditetapkan untuk mengeringkan cawan, dan yang lain, lebih rendah, digunakan untuk mengeringkan piring.

Jenis produk ini diperbuat daripada aluminium, yang membolehkan ia berkhidmat kepada suri rumah selama berabad-abad. Oleh kerana ia mempunyai salutan anti karat dan karat tidak akan memakan benda ini. Salutan itu berlapis-lapis dan elektrod. Aloi ini membolehkan anda untuk menahan kerosakan mekanikal yang kuat sambil kekal utuh. Satu gloss yang digunakan di atas rod pengering akan menghiasi modul sudut anda.

Pallet diperbuat daripada plastik tanpa pecah berkualiti tinggi.. Beliau juga tidak dapat mengumpulkan pelbagai mikroorganisma bakterisida. Satu-satunya perkara yang dia perlukan adalah penjagaan mingguan. Bilas dalam air yang mengalir atau lap dengan kain yang dibasahi dengan air sabun, dan kemudian anda boleh berjalan dengan kain basah yang tetap untuk tidak meninggalkan bekas dan menjadikannya kelihatan seperti yang dibeli.

Untuk pelbagai jenis hidangan

Untuk pelbagai jenis hidangan

Kelebihan pengering itu adalah bahawa mereka tidak mengganggu mana-mana ahli keluarga. Ia juga boleh mempunyai ruang berasingan untuk sudu, garpu dan pisau. Kini pengeluar pengering sering mula menggunakan kaedah ini.
Objek jenis ini untuk pengeringan pinggan - ergonomik.

Ia membolehkan anda menggunakan sudut percuma bilik dapur, terutamanya dalam "Khrushchev", di mana ia sukar untuk mempunyai tempat yang bebas. Ia membantu untuk membahagikan bilik dan meletakkan semua elemen yang perlu di dalamnya, untuk mewujudkan suasana yang selesa di dapur kecil kecil.

Jika pintu modul dapur dibuat daripada plexiglass, pengering itu memperkenalkan warna tambahan ke bilik.

Bagi suri rumah dengan pengeringan pertumbuhan rendah yang rendah, terbina dalam kabinet lantai bawah. Oleh itu, rak untuk hidangan sentiasa ada, anda tidak perlu naik ke suatu tempat. Dan lebih baik jika kabinet ini akan ditarik balik.

Padat dan senang digunakan

Padat dan senang digunakan

Setelah berurusan dengan pengeringan sudut, mari kita beralih kepada jenis lain yang suri rumah juga akan suka. Ini adalah peralatan untuk pengeringan hidangan yang tersembunyi di dalam laci modul dapur.. Apakah kelebihan dan kelemahan mereka?

kembali ke menu ↑

Boleh ditarik balik

Barang dapur sedemikian perabot sangat mudah dan selesa untuk digunakan. Pertama sekali, tiada siapa yang akan melihat apa jenis hidangan yang anda ada di rumah, masing-masing, tidak akan ada soalan tambahan jika anda bukan seorang kekasih atau bukan seorang peminat untuk memberitahu dan menunjukkan kepada semua orang kebaikan anda.

Kedua, keselesaan para surirumah dengan pertumbuhan yang rendah atau untuk pembantu ibu masa depan. Gadis boleh dengan mudah mencuci piring dan menyembunyikannya di dalam almari gelongsor agar tidak sampai ke dan tidak mendedahkan kerusi yang tinggi.

Boleh diletakkan di dalam almari atau di tangan, berhampiran sink

Boleh diletakkan di dalam almari atau di tangan, berhampiran sink

Dalam jenis pengering, pengeluar menyediakan segala-galanya. Gunung fasad, pemasangan palet - semuanya dilakukan khusus untuk membantu suri rumah. Mereka mudah meluncur pada pelari gelongsor khas. Mereka mudah melancarkan dan melancarkan kembali. Sediakan akses penuh ke hidangan. Mereka mempunyai bahagian yang sama seperti pengering standard untuk cawan dan pinggan.

Kini mereka juga mula membina jabatan untuk sudu, sudu, dan peralatan makan lain ke dalam jenis pengering ini.

Pengeringan sedemikian tidak dibuat untuk pengeringan, seperti penyimpanan kekal piring. Oleh itu, jenis subjek ini akan menjadi yang paling berguna semua, yang telah dibincangkan di atas dalam artikel ini.

Berhati-hati dengan perkara sedemikian. Ia adalah perlu untuk melincirkan pelari dengan minyak khas setiap tahun supaya mereka tidak berderit. Walaupun bahan adalah bahan yang tahan lama dan tahan haus, tahan karat, penjagaan yang betul diperlukan. Anda boleh melakukannya sendiri dengan mencari maklumat tambahan di Internet atau dengan meminta syarikat di mana anda membeli pengering jenis ini. Atau hubungi tuan khas di rumah, yang akan menjalankan kerja penyelenggaraan pada item ini.

Model Bunk

Model Bunk

Pada loker gelongsor itu tidak boleh digantung, kanak-kanak tidak boleh dibenarkan untuk menggantungnya. Sebagai tambahan kepada hakikat bahawa mekanisme itu boleh menjadi sia-sia, memecahkan, adalah mungkin untuk memecahkan struktur kapal itu sendiri, untuk menekuk bar. Yang akan membawa kepada pembelian peranti baru. Dan ini adalah perbelanjaan dua belanjawan keluarga.

Memilih kapal yang boleh ditarik balik, anda memilih kemudahan untuk diri sendiri di tempat pertama dan untuk seluruh keluarga.

Semua peralatan akan disembunyikan di satu tempat. Anda tidak perlu mencari dia sekiranya ketibaan tetamu tidak dijangka.

Setelah mempertimbangkan semua jenis hidangan, mari kita lebih berhati-hati berpindah ke bahagian terakhir artikel ini. Iaitu jenis pengering yang dibeli - dari dua peringkat atau satu tingkat.

Pilihan untuk sebilangan besar hidangan

Pilihan untuk sebilangan besar hidangan

kembali ke menu ↑

Dua peringkat

Mesin pencuci pinggan dua tingkat - pilihan terbaik untuk suri rumah. Ia boleh dilipat plat, cawan, sudu. Apabila membeli apa-apa kapal, perkara utama adalah melihat bagaimana ia dibuat daripada apa yang penting. Untuk pengering dipasang biasanya menggunakan aloi logam dengan lapisan enamel atau dengan penggunaan bahan anti-karat. Tong sampah yang tebal akan lebih mampu menahan berat badan, jumlah plat dan cawan yang diletakkan di atasnya, berbanding dengan ranting tipis.

Pembinaan plastik, sama ada dua peringkat atau peringkat tunggal, lebih baik dipasang pada meja atau meja khas. Mereka sesuai untuk pemasangan di jabatan untuk mencuci pinggan yang direka khas oleh pengilang.

Apabila membeli sebuah kapal dua peringkat, ia perlu memberi perhatian kepada jarak antara tahap pertama dan kedua. Seperti halnya jarak yang kecil, plat besar anda tidak semestinya sesuai dengan jabatan yang dibuat khusus untuk mereka.

Untuk rak tanpa pintu

Untuk rak tanpa pintu

Adalah wajar bahawa hidangan itu diperbuat daripada batang tahan karat tebal. Kemudian umur panjang benda dan kekuatannya disediakan untuk anda.

Kapal dua peringkat boleh digantung di dinding sebagai sebahagian daripada hiasan yang berasingan. Mereka akan kelihatan hebat dan melengkapkan set dapur dengan penampilan estetik mereka. Terutama jika ia diperbuat daripada keluli chrome atau logam kelas atas, yang kami tulis mengenai di atas.

Juga, kapal-kapal jenis ini boleh dibenamkan. Mereka sesuai dengan mudah ke unit dapur sudut, kabinet depan, laci.. Mereka lebih baik daripada yang mudah dengan satu tahap untuk pengeringan pinggan. Kerana mereka membenarkan untuk menampung sebilangan besar hidangan yang berbeza.

Pencahayaan yang sama berfungsi sebagai hiasan dapur.

Pencahayaan yang sama berfungsi sebagai hiasan dapur.

kembali ke menu ↑

Keputusan

Jadi, apabila memilih hidangan, suri rumah mana-mana harus memberi perhatian terutamanya kepada:
 • Saiz kapal itu. Kerana ia bergantung kepada mereka berapa banyak ia akan masuk ke dalam barang-barang perkakas dapur. Dan juga di mana almari dia akan sesuai. Anda tidak boleh membeli tembikar yang lebih besar daripada atau lebih kecil daripada kabinet yang anda miliki.
 • Memperolehi perkara seperti itu hanya dari syarikat yang bereputasi.. Ini akan mengurangkan kos membeli kapal-kapal yang tidak terjejas yang telah dibeli dari sebuah firma yang tidak diketahui atau yang pertama dan tidak lagi bereputasi.
 • Perhatikan apa hidangan ini dibuat.. Keluli bersalut Chrome, enamel atau keluli biasa, yang boleh berkarat pada tahun hadapan. Jenis kedua tentu saja tidak bernilai membeli. Dan anda menentukan aloi bersalut krom dengan penampilan padat dan glossnya.

Luar biasa tetapi praktikal

Luar biasa tetapi praktikal

 • Apabila membeli sebuah kapal, anda perlu melihat saiz dan ketebalan rod.. Berat apa yang bergantung kepada mereka akan mengekalkan subjek ini.
 • Anda mesti segera memberi perhatian kepada kehadiran palet.. Dan jika ia tidak termasuk, maka lebih baik untuk membelinya. Palet adalah lebih baik untuk membeli logam krom. Tidak seperti plastik, ia akan bertahan lebih lama. Sudah tentu, untuk mesin basuh pinggan mangkuk yang akan berfungsi sebagai sebahagian daripada hiasan dan berdiri di sink, hakikat bahawa ia akan menjadi tanpa kuali tidak akan membawa kepada apa-apa yang dahsyat. Oleh kerana semua air akan mengalir ke bawah sink. Tetapi jika anda membeli bekas terbina dalam, maka anda tidak boleh melakukan tanpa pallet. Jika tidak, kelembapan pada pinggan akan jatuh ke atas kayu kabinet dan mengubah permukaannya.

Sudah tentu, pilih apa jenis periuk yang anda beli untuk seorang amatur.

Tetapi adalah penting untuk diingat bahawa untuk hidangan terbina dalam modul dapur adalah perlu untuk memperkenalkan pengudaraan yang baik.

Dalam kes yang teruk, lubang gerudi di dinding kabinet. Dengan cara ini anda tidak akan terganggu oleh acuan dan bau yang tidak menyenangkan. Dalam kes ini, kapal luaran yang dipasang di dinding atau di wastafel akan menjadi pilihan terbaik. Oleh kerana acuan tidak terkumpul, air sama ada di atas palet, atau pergi segera ke sink. Bau tidak akan tersebar. Kerana hidangan itu terbuka dan hidangannya secara langsung kering.

Kelemahan kapal luaran termasuk kesulitan yang sedang digunakan.. Di atas sink, mereka boleh jatuh jika tidak sengaja disentuh oleh beberapa objek besar atau kuali. Dan dinding juga boleh rosak. Di samping itu, semua hidangan dihidupkan, dan jika ada lalat, serangga atau kucing di rumah, ini akan membawa kepada sanitasi yang tidak baik.

Kelebihan kapal gelongsor - kebolehlihatan. Mereka terletak di dalam almari yang menarik balik. Oleh itu, dia tidak mengganggu mana-mana suri rumah atau saudara-mara lain. Dan juga tersembunyi dari haiwan dan serangga.

Dipandu oleh kebaikan dan keburukan ini, kini anda boleh memilih satu daripada semua jenis kapal yang telah dibincangkan dalam artikel ini.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Memasang pengering krom

 

Pengeringan untuk hidangan

Bagaimana untuk memasangnya?

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO

8.4 Skor Jumlah
Mengeringkan dapur

Terdapat banyak jenis pengering di dalam almari. Seseorang suka kecil, seseorang sudut. Setiap mempunyai pendekatan yang berbeza untuk pilihan bahan. Tetapi matlamatnya adalah sama untuk semua orang - menjadi cantik, selesa dan praktikal. Kami telah mengumpulkan semua yang anda perlu tahu tentang pengering di dalam almari. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
8
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • Ramai model boleh disembunyikan
 • Harga
 • Praktikal
Cons
 • Kesulitan dalam penjagaan
 • Tidak banyak variasi
 • Berumur pendek
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk