Jam di dapur - Model dinding untuk mewujudkan keselesaan (135+ Foto). Pilihan besar dan asal buat sendiri

Untuk masa yang tepat, membeli jam tangan di dapur - model dinding dibentangkan dengan produk yang luar biasa dengan banyak hiasan, serta dalam gaya yang berbeza. Di antara pelbagai besar, anda pasti akan mencari apa yang anda cari.

Kandungan artikel ini:

Pemilihan model kreatif

Kehadiran jam di dapur membuat memasak cepat dan berjaya, karena nyonya rumah jauh lebih mudah untuk menjejaki waktu tanpa meninggalkan ruangan. Produk asal dapat menyerlahkan gaya dapur dan menunjukkan rasa nyonya rumah. Apabila memilih, ia perlu memberi perhatian kepada reka bentuk dapur dan kehadiran aksen warna.

Mempunyai jam di dapur membuat memasak cepat dan berjaya.

Mempunyai jam di dapur membuat memasak cepat dan berjaya.

Tidak dapat dilihat

Model ini baru-baru ini menjadi popular di kalangan pengguna, walaupun ia telah secara aktif mengambil tempat di dalam hati mereka dan masuk dapur. Secara luaran, mereka kelihatan mudah, tetapi apabila dipasang di dinding, perasaan ringan dan mudah dibuat. Kit ini terdiri daripada satu mekanisme dan nombor individu terpaku pada dinding menggunakan pita bermuka dua.

Kayu dan logam

Kemunculan model agak mengingatkan pada papan pemotongan bulat, tertutup di atas dengan hidangan logam untuk buah-buahan. Produk kelihatan bergaya dan kreatif, menarik minat para tetamu. Secara visual tidak mempunyai nombor, dan anda boleh mengetahui masa dengan tanda semak pada bingkai logam.

Pita kayu

Konsep pelaksanaan baru akan segera menarik semua pencinta teknologi. Sepertinya komposisi 6 reben kayu. Setiap band dilipat separuh dan kedua-dua hujungnya bermakna nombor pada dail. Model ini kelihatan baik di pedalaman dengan banyak kayu.

Terdapat banyak pilihan produk.

Terdapat banyak pilihan produk.

Benang interlacing

Diperbuat daripada beratus-ratus benang plastik, jam tangan sedemikian akan menggembirakan pencinta reka bentuk dapur bukan tradisional. Model ini dilengkapi dengan gerakan kuarza, dilengkapi dengan anak panah hitam dan putih warna - pemilik memilih anak panah yang ditetapkan.

Idyll yang berwarna-warni

Dua belas jalur berwarna yang disusun dengan cara yang huru-hara membangkitkan imej pelangi. Model ini akan berjalan lancar ke dalam dapur yang berwarna-warni, ia diperbuat daripada plastik tahan lama dan tidak akan tertakluk kepada pencemaran.

Kekecohan nombor

Pereka bentuk memukau dengan idea mereka: mereka baru-baru ini mengetahui cara mengatur dail supaya seseorang dapat memahami dengan mudah masa dan terkejut dengan gaya prestasi. Model warna putih dari polikarbonat mengandungi angka-angka saiz yang berbeza, diikat dengan satu sama lain. Antara angka adalah angka haiwan.

Produk asal boleh menekankan gaya dapur

Produk asal boleh menekankan gaya dapur

Dengan tingkap

Pada dail penuh tertutup terdapat tetingkap kecil: ia terletak pada salah satu nombor. Bilangan yang dilihat di tingkap, tidak ada nombor lain, bagaimanapun, ia tidak sukar untuk memahami berapa lama ia berlaku.

Teknikal keluli

Plat segi lekapan diatur dalam bentuk dail hexagon asimetris. Nombor hilang, tetapi mereka tidak diperlukan untuk membuat seseorang bahagia.

Origami

Kemunculan model ini membolehkan anda memikirkan hakikat bahawa ia dibuat daripada kertas, tetapi bahan sebenarnya adalah pengeluaran keramik. Reka bentuk udara sangat sesuai untuk Jepun bahagian dalam dapur.

Bukan satu kemewahan, tetapi satu keperluan

Bukan satu kemewahan, tetapi satu keperluan

Tin boleh

Jam kecil, dalam rupa yang menyerupai kaleng makanan dalam tin. Anak panah adalah kerangka ikan yang bergaya, dibuat berbeza.

Jam tangan asal akan merayu kepada peminat reka bentuk bukan tradisional. Mereka berkualiti tinggi, tahan lama, mempunyai rupa yang kreatif. Universal tidak boleh memanggil mereka, jadi model itu dipilih secara eksklusif untuk pedalaman yang sedia ada.

kembali ke menu ↑

Gaya Provence

Gaya provensi ia terkenal dengan motif romantiknya, ia mempunyai sejumlah besar warna pastel. Misteri Perancis disertai dengan keselesaan rumah kopi kecil, dan imej kapal, bunga, Menara Eiffel, membuat anda bermimpi. Dapur bergaya Provence - satu cabaran kelabu hari kerja, jadi jam dinding mesti dibuat dalam topik yang sesuai.

Gaya Provence dibezakan oleh percintaan motif.

Gaya Provence dibezakan oleh percintaan motif.

Untuk pembuatan pengeluar pilihan dapur gunakan:

 • plastik;
 • kaca;
 • logam;
 • pokok;
 • pasir kuarza.

Model bahan yang kedua berbeza dengan harga dan penampilan elegan. Pilihan gambar jam dinding di dapur Provence akan mempercepat proses pemilihan:

 • Pasu dan buah zaitun. Imej ini akan sentiasa mengingatkan anda tentang makanan dan keinginan untuk mempunyai gigitan - sesuatu yang perlu di dapur. Warna halus menyumbang kepada lokasi di dapur yang cerah dan luas.
 • Pelayaran Itali. Kapal akan mengingatkan pengembaraan laut dan akan menjadi tambahan yang baik kepada dapur beige dengan unsur-unsur coklat warna.

Buat kemahiran frenche

Buat kemahiran frenche

 • Klasik Paris. Apa yang boleh menjadi lebih romantis daripada menonton di gaya Provence dengan imej Menara Eiffel. Motif sepia tidak dipilih secara kebetulan: ia akan membolehkan anda menggantung jam dinding di mana-mana dapur.
 • Kaca berwarna bunga. Siapa kata bahawa gaya Provence hanya Perancis? Ini juga termasuk adegan Itali dan kaca berwarna. Salah satu contoh produk menarik untuk dapur logam dan kaca.
 • Romantik Negara. Diperbuat daripada kaca, kayu dan pasir kuarza. Terdiri daripada tiga segmen, masing-masing mempunyai imej tersendiri. Sangat sesuai untuk gaya biru dapur gaya Provence.

Imej-imej vintaj pada jam

Imej-imej vintaj pada jam

Dapur Provence menyampaikan skema warna semulajadi, menggunakan bahan semula jadi untuk hiasan, serta banyak rami dan kapas. Imej-imej vintaj pada jam - bunga matahari, lavender, ayam jantan, sesuai dengan suasana.
kembali ke menu ↑

Melakukannya sendiri: kelas tuan untuk pemula

Produk buatan tangan sentiasa dihargai: salinan kraf tangan seperti ini tidak dapat dijumpai, jadi jam tangan akan menjadi individu. Jika anda ingin mencipta jam tangan mekanik anda sendiri, turun ke perniagaan. Untuk memulakan, sediakan semua bahan dan idea untuk pelaksanaan.

Pilihan klasik

Pilihan klasik

Saiz besar akan sesuai jika ada ruang kosong untuk penempatan mereka. Biasanya tempat ini adalah di atas input. dengan pintu ke dapur atau kawasan dinding yang tidak diduduki oleh kabinet dapur. Dimensi besar membayangkan saiz dalam lilitan 40 cm.

Marilah kita memberi contoh kelas tuan sederhana untuk membuat jam tangan kreatif dari sudu dan garpu. Ukuran diameter produk siap ialah 40-50 cm. Untuk bekerja, anda perlu mengambil 6 garpu dan sudu, serta mekanisme jam dan asas pusingan pepejal.Gam berguna Titanium, cat akrilik, pengikat untuk penetapan.

Jika anda tidak mahu memuatkan produk dengan berat berlebihan, gunakan garpu dan sudu yang boleh guna. Sekiranya gaya pelaksanaan adalah idea utama projek, lebih baik memilih kutleri keluli.
Saiz yang lebih besar akan sesuai jika ruang tersedia.

Saiz yang lebih besar akan sesuai jika ruang tersedia.

Langkah demi langkah
 • Pada mulanya, adalah perlu cat cat pancut dalam warna yang dikehendaki. Yang paling sesuai adalah warna hitam atau merah. Anda tidak boleh melukis garpu dan sudu sama sekali, meninggalkan warna asli mereka. Sebelum bekerja, letakkan akhbar di lantai, cat peralatan dengan satu tangan, selepas pengeringan, cat dengan bahagian lain.
 • Ambil asas pepejal yang disediakan dan cat juga dalam warna yang dikehendaki. Selepas itu, dengan menggunakan gam Titan atau gam panas, gam mekanisme jam ke pangkalan.
 • Dalam lingkaran mekanisme membuat markup mengikut dail standard: titik-titik dengan pensil. Keluarkan garpu dan sudu secara bergantian pada titik-titik yang bertanda: pastikan peranti tetap betul-betul.
 • Apabila gam kering, putar produk dan pasangkan anak panah. Jika mereka mempunyai naungan yang sama dengan bahan kerja, lebih baik untuk mengecat mereka dalam warna yang berbeza.
 • Betulkan jam besar di dapur dengan lekapan di dinding.

Membingkai bingkai persegi jam

Membingkai bingkai persegi jam

Jam dinding asal seperti dari sudu dan garpu akan mengejutkan tetamu dan akan menunjukkan waktu yang tepat setiap hari, menggembirakan nyonya rumah dengan penampilan mereka.

kembali ke menu ↑

VIDEO: jam asal buat-sendiri

Bagaimana untuk membuat jam tangan dengan tangan anda sendiri?

Asal dan cantik

kembali ke menu ↑

Jam dengan hiasan: gambar produk lucu

Memandangkan jam dinding dalam gaya prestasi yang berbeza, adalah berfaedah untuk menandakan secara berasingan model sejagat dengan hiasan. Mereka sesuai dengan mana-mana bahagian dalam, dari klasik ke gaya. berteknologi tinggi. Cadangan am untuk memilih jam dinding akan dibincangkan di bahagian terakhir, dan di bawah adalah pilihan model hiasan.

Pilihan dalam bentuk rumah

Pilihan dalam bentuk rumah

 • Dalam kuali. Koleksi peralatan masak sebenar akan dilengkapi dengan jam dalam bentuk kuali dengan tiruan telur hancur. Hiasan ini akan serta-merta membangkitkan selera makan dan berkumpul di meja semua ahli keluarga.
 • Tema kopi. Imej cawan kopi akan menjadi biasa di dapur, jika bukan reka bentuk asalnya. Cawan itu sendiri diperbuat daripada kayu, di bawahnya adalah beg kopi dan sudu yang bergaya, yang boleh digantikan dengan yang sebenar.
 • Jam dinding dalam teknik decoupage dengan hiasan. Dibuat pada asas kayu atau plat lama. Terjebak ke permukaan serbethiasan dibuat. Baginya, anda boleh menggunakan gabus wain, merasakan, butang, rhinestones. Anak panah dalam bentuk panci hanya sesuai ke dapur.

Dalam teknik decoupage

Dalam teknik decoupage

 • Kelimpahan bijirin dan rempah ratus. Di dalamnya adalah dial tradisional, dan di luar terdapat pelbagai bijirin atau rempah. Ia menggunakan kacang jagung, putih dan merah, serta biji kopi. Semua produk dikeringkan untuk mengelakkan pepijat.
 • Kecerobohan romantis. Di dapur untuk romantik anda juga boleh mencari tempat untuk jam dinding. Contohnya, motif yang elegan dan halus dengan dekorasi kain mawar akan melengkapkan reka bentuk dapur dalam warna pastel.

Semua model dengan hiasan boleh ditambah secara bebas dengan idea-idea: untuk mendapatkan asas mudah dengan dail dan tampal elemen hiasan.

Tema kopi

Tema kopi

kembali ke menu ↑

Tonton dalam gambar - baru

Baru-baru ini, jam dinding dalam gambar telah mendapat populariti di pasaran hiasan rumah. Produk ini membolehkan anda menggabungkan dua subjek dalam satu - untuk mengagumi gambar yang indah dan mengetahui berapa banyak masa. Pada mulanya ia akan kelihatan bahawa mereka tidak berada di dapur, walaupun motif yang betul akan membantu untuk melengkapkan reka bentuk dapur.

Kelimpahan bijirin dan rempah ratus

Kelimpahan bijirin dan rempah ratus

Kebanyakan model dalam lukisan dibuat berdasarkan imej modular: ini adalah satu set yang terdiri daripada beberapa jenis semula yang digabungkan menjadi satu komposisi. Jenis lain dibuat berdasarkan satu gambar, di mana mekanisme jam tertanam di tengah. Pertimbangkan pilihan pilihan yang paling sesuai untuk dapur dalam gambar:

 • Imej bandar malam. Pilihan ini sesuai untuk dapur, dihiasi dengan gaya baru. Jika dinding dan kemasan lain terlalu gelap, maka anda harus menolak jam tangan sedemikian, memilih analog cahaya.
 • Pengeluaran semula dalam bingkai dengan kehidupan yang masih hidup. Jam kuarza, diperbuat daripada kayu. Bingkai ini juga kayu, dan pembiakan itu sendiri digambarkan pada kanvas. Kos boleh mencapai prestasi tinggi. Nombor-nombor diletakkan di atas kaca menggunakan percetakan haba.

Imej bandar malam

Imej bandar malam

 • Integral dalam gambar. Warna terang, motif yang berair - semua yang diperlukan untuk dapur. Dalam kualiti imej boleh menjadi apa-apa: bunga, buah-buahan, kopi, teh, roti: apa-apa barang yang meningkatkan selera makan. Bingkai diperbuat daripada kayu, angka itu digambarkan pada kaca.
 • Kad dalam bingkai. Jam tangan asal dan tidak mengganggu, dihiasi dengan gaya kad. Ia boleh menjadi imej dalam hitam dan putih dan analog warna. Bingkai ini boleh menjadi emas, dibuat di bawah kayu asli atau dihiasi.
 • Buatan tangan. Produk buatan tangan sentiasa dibezakan oleh kreativiti mereka dan harga yang tinggi. Penggunaan elemen kulit, gabungan kayu dan plastik - semua ini sangat sesuai untuk ditempatkan dalam dapur bergaya klasik.

Kad dalam bingkai

Kad dalam bingkai

Jam dinding dalam gambar adalah sesuai untuk melihat mana-mana dapur, kecuali mereka yang mewakili gaya berteknologi tinggi, minimalismetekno Pilihan yang ditunjukkan dengan sempurna melengkapi bahagian dalam dapur Baroque, Empayar, klasik dan seni nouveau.

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk melakukannya sendiri?

Menargetkan membuat jam tangan dengan tangan anda sendiri akan membantu menyesuaikannya ke pedalaman yang sedia ada. Untuk membuat jam dinding dalam gambar di dapur, sediakan bahan-bahan untuk kerja:

 • kosong kayu;
 • mekanisme jam dengan anak panah;
 • rangka kayu;
 • serbuk dengan imej;
 • Gam PVA;
 • gam panas;
 • varnis;
 • akrilik;
 • berus rata;
 • gunting.

Kerja ini akan mengambil masa antara 1 hingga 2 jam bergantung kepada kemahiran dan kebolehan.

Produk dalam gambar kelihatan sesuai di mana-mana dapur.

Produk dalam gambar kelihatan sesuai di mana-mana dapur.

Langkah demi langkah
 • Sediakan asas. Dengan bantuan akrilik putih kami akan memecah kayu dan meninggalkannya sehingga ia benar-benar kering. Sekiranya terdapat jurang, ulangi prosedur. Cat bahan kerja hanya perlu dari hadapan.
 • Sediakan serbet. Potong motif kegemaran anda atau gunakan serbet keseluruhan. Sediakan penyelesaian gam PVA dan air, ambil berus rata. Pasang serbet ke pangkal dan letakkan gam ke permukaan, perlahan-lahan melicinkan serbet dari pusat ke tepi.
 • Biarkan kosong dengan gambar sehingga kering.. Di tengah-tengah pangkalan kayu, membuat lubang dengan gerudi atau ukiran - di sini akan menjadi mekanisme jam.
 • Bahan kerja kering mesti dibuka dengan varnis. Ambil gam panas dan gam mekanisme di belakang kerja. Anak panah hendaklah ditetapkan hanya pada nombor 12, supaya apabila anda mula-mula memulakannya tidak mengetuk mekanisme operasi yang betul.
 • Apabila kerja selesai, bahan kerja mesti dibingkai.. Sekiranya perlu, bingkai dibuka dengan varnis atau cat warna yang berbeza. Nombor-nombor itu dibuat dari alat yang ada atau dibeli siap pakai.

Sekiranya tiada kemahiran dalam teknik decoupage, anda boleh melukis gambar anda sendiri. Motif laut, imej bunga, produk, landskap bandar sesuai untuk dapur - pilihan dipilih berdasarkan reka bentuk bilik. Daripada kayu kosong, anda boleh menggunakan permukaan logam atau plastik, serta lembaran papan serat.

kembali ke menu ↑

Model seramik yang bergaya

Seramik dalaman sentiasa popular dengan pencinta tembikar.Jam dinding semacam itu bukan sahaja mengubah dapur pada masa ini, tetapi juga menjadi aksesori kegemaran suri rumah. Permukaan produk sering diliputi dengan sayu khas, yang membolehkan bahan berkilau dalam cahaya.

Pilihan dapur seramik

Pilihan dapur seramik

Ruang dapur memerlukan kehadiran produk cerah: motif terlalu gelap akan bertindak pada jiwa manusia. Lebih baik memilih warna oren, kuning, merah, hijau. Foto terpilih seramik untuk dapur:

 • Dalam bentuk sayuran dan buah-buahan. Produk ini kelihatan seperti labu dengan cara yang asli dan semula jadi di dinding: pergerakan kuarza menjadikannya tepat, dan sayu di permukaan seramik membolehkan anda menikmati sepenuhnya keindahan produk. Sesuai ke dapur dengan gaya muzik negara, Provence atau gaya desa.
 • Plat seramik. Pilihan yang paling mudah, sesuai untuk dapur di klasik gaya. Kesederhanaan setiap hari akan menarik perhatian orang tua. Plat akan sesuai dengan bahagian dalam warna cahaya.

Plat seramik model

Plat seramik model

 • Menonton pelbagai fungsi. Pottery menyediakan ufuk yang besar untuk kreativiti. Terima kasih kepada ini, pereka datang dengan idea-idea baru: untuk menggabungkan jam tangan dengan panel dan cangkuk untuk kain lap. Ibu rumah tangga akan menghargai produk yang mengandungi beberapa peranti dalam satu.
 • Jam seramik. Produk ini menyerupai wilayah Itali: halaman yang tenang dan nyaman dengan banyak warna terang. Dail itu sendiri diperbuat daripada plastik, dan bingkai diperbuat daripada seramik oleh tenunan kain tangan menarik dengan kesederhanaan dan misteri.
 • Panel asal. Imej tiga dimensi tetingkap terbuka dengan cacti mengingatkan musim panas yang hangat. Produk ini sangat sesuai untuk dapur gaya Provence atau gaya desa.

Panel ke dapur

Panel ke dapur

Merawat jam dinding seramik tidak akan menjadi masalah: cukup untuk melepaskan produk sekali seminggu dan lap dengan kain yang sedikit lembap. Harus diingat bahawa seramik mempunyai banyak berat, jadi berhati-hati dengan gunung yang aman terlebih dahulu.

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk memilih?

Hari ini, penggunaan jam di pedalaman pangsapuri telah memberi laluan kepada telefon pintar maju teknologi: mengapa membeli jam di dinding apabila anda hanya dapat melihat skrin telefon. Walau bagaimanapun, tidak selalunya sesuai untuk menggunakan peralatan jenis ini di dapur - tangan kotor tidak akan membenarkan menyentuh alat tersebut. Kemudian sesuai dengan produk dinding di dapur: bagaimana memilihnya - lihat di dalam meja.

Buat reka bentuk menggunakan jam

Buat reka bentuk menggunakan jam

Kriteria Ciri khas
Gaya produk Reka bentuk bilik yang berbeza memerlukan gaya jam dinding yang sesuai. Contohnya, jika gaya retro, maka jam antik akan sesuai. Untuk gaya Provence, pilih gambar bunga liar, dan bahagian dalam dapur klasik akan melengkapi pilihan kayu atau logam
Fungsi Jam boleh digabungkan dengan gambar atau panel yang cantik, dan juga berfungsi sebagai peranti untuk meletakkan tacks dan tuala dapur. Pada masa yang sama, mereka harus ditempatkan di mana ia akan menjadi mudah bagi pelayan wanita untuk mencari untuk melihat masa.
Borang Bentuk tradisional untuk jam dinding dianggap sebagai bulatan atau bujur, tetapi bagi pencinta bentuk asal, anda boleh memilih poligon. Pilihan ini sesuai untuk gaya minimalis atau loteng. Slot hidangan, buah atau cawan yang tidak standard sangat sesuai untuk dapur.
Bahan Seramik, kaca, kayu atau plastik - pilihannya adalah besar, tetapi setiap bahan mempunyai kebaikan dan keburukan. Untuk dapur, lebih baik memilih keramik, kaca dan kayu: plastik akan mengambil banyak debu dan bau dari dapur
Saiz Jam besar atau kecil - memutuskan pemilik dapur.Untuk bilik yang luas, pilihan pertama adalah sesuai, untuk dapur 6 meter persegi, rakan-rakan besar akan menjadi rumit, jadi lebih baik memilih rakan sejawat kecil.
Mewarna Palet dipilih mengikut gaya dalaman sedia ada. Warna tenang sesuai untuk gaya Provence, reka bentuk klasik, dan gelap akan menjadi optimum untuk hiasan teknologi moden.
Jenis mekanisme Kebanyakan jam tangan untuk dapur adalah mekanikal, ia membolehkan anda untuk menjaga kosiness ruang. Jika anda lebih suka jam elektronik - pilih mereka

Banyak masa yang dihabiskan di dapur akan membantu mencerahkan jam dinding asal. Pilih produk mengikut cadangan yang ditetapkan - maka ia akan membawa kepuasan estetik dan praktikal.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Jam dinding di dapur

Jam dinding di dapur

Praktikal dan bergaya

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO

8.8 Skor Jumlah
Jam di dapur

Jam di dapur jauh dari baru, sekarang anda tidak akan mengejutkan sesiapa pun. Tetapi anda mungkin tidak tahu bagaimana mereka boleh digunakan untuk menukar mana-mana bahagian dalam: dari minimalism ke Provence atau negara yang sama. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • Hiasan cantik
 • Pelbagai pilihan yang besar
 • Anda boleh melakukannya sendiri dengan citarasa anda
Cons
 • Kos yang tidak dijangka untuk beberapa model
 • Penjagaan
 • Hidup pendek
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk