Siling cermin: Ciri-ciri penyelesaian dalaman (di bilik mandi, ruang tamu, lorong). Kemasan cemerlang untuk rupa dramatik.

Siling cermin, foto yang biasa dilihat hanya dalam majalah reka bentuk atau dalam buku-buku yang memperlihatkan hiasan muzium terbaik di dunia, kini tersedia untuk semua orang. Anda tidak perlu melekapkan ke cermin sebenar siling yang diperbuat daripada kaca, yang memuat siling dan mengancam jatuh pada kepala. Terdapat bahan lain yang lebih selamat dan murah. Apakah siling cermin material yang akan lebih praktikal dan lebih dipercayai? Apakah tempat dan perlawanan terbaik? Maklumat lanjut dalam artikel.

Kandungan artikel ini:

Apakah bahan yang diperbuat daripada siling cermin?

Bahan yang berbeza adalah kebaikan dan kebaikan yang berbeza, sifat yang berbeza, penampilan yang berbeza. Dan anda tidak perlu menjadi pakar dalam pembinaan untuk menyusunnya.

Memerlukan kajian dan pemasangan berhati-hati

Memerlukan kajian dan pemasangan berhati-hati

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Siling plasterboard di dalam dewan: 80+ Foto perayaan dan kemewahan yang sebenar

kembali ke menu ↑

Kaca dan analog tiruan

Kaca adalah bahan yang cantik, padat dan mulia. Dalam kaca ini, yang terbuat dari pasir, kecemerlangan yang indah dan pelbagai kebaikan dan keburukan.

Siling cermin adalah hiasan yang agak berani, menarik dan asli

Siling cermin adalah hiasan yang agak berani, menarik dan asli

PLUSES:
 • Pelbagai hiasan. Jubin itu boleh berwarna-warni, diukir, dengan corak pelega. Anda tidak boleh hanya membeli siap sedia, tetapi juga pesanan untuk diri sendiri.
 • Chic. Namun, mengetahui bahawa kaca sebenar di siling tidak sama seperti melihat plastik setiap hari. Bagi ramai orang, aspek ini penting.
 • Ketahanan. Gelas sebenar tidak takut haba, sejuk atau kelembapan.

MINUS:
 • Harga. Kaca terbaja, yang dipasang pada siling, mahal.
 • Berat badan. Tidak semua pengikat akan menahan banyak jubin kaca dan, jika salah satu daripadanya jatuh, ia akan menyebabkan kecederaan atau kerosakan. lantai.
 • Masalah pengangkutan. Kaca adalah bahan rapuh, anda perlu mengambilnya tanpa memecahkannya, dan kemudian pasangkannya ke siling yang utuh.
 • Keperluan penyediaan rumit. Jubin dipasang pada sistem logam khas (ia tidak boleh dipercayai untuk hanya gam itu). Untuk membuat sistem sedemikian sukar.

Membolehkan anda memberikan ruang yang luar biasa.

Membolehkan anda memberikan ruang yang luar biasa.

Dan jubin selalu mempunyai jahitan yang kelihatan. Selalunya mereka sesuai dengan idea pedalaman, tetapi kadang-kadang anda memerlukan kanvas cermin di seluruh permukaan. Anda tidak boleh mendapatkannya dengan jubin.

Lembaga
Jubin dari cermin sebenar harus diambil untuk interior klasik, dalam semangat klasik atau antik klasik.Plastik hebat untuk gaya moden.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk siling: (+230 Foto) Siling regangan moden dari A hingga Z

kembali ke menu ↑

Siling siling

Siling regangan dibuat daripada filem nipis polyvinyl chloride. Ini bukan cermin dalam erti kata biasa, tetapi ia kelihatan baik.

Cuba untuk memilih lampu yang sesuai dengan sempurna ke pedalaman anda.

Cuba untuk memilih lampu yang sesuai dengan sempurna ke pedalaman anda.

PLUSES:
 • Permukaan yang lancar. Sekiranya anda memerlukan permukaan cermin, yang akan kelihatan siling yang digerakkan adalah penyelesaian terbaik.
 • Pelbagai reka bentuk. Filem ini dibuat berwarna, gelap, dengan gambar dan tanpa. Dengan bantuannya, anda boleh merangkumi sebarang idea - untuk membuat, contohnya, langit malam cermin dengan bunga api bintang yang jarang berlaku.
 • Ketahanan. Ketegangan siling tidak begitu sensitif terhadap kelembapan, serta ancaman biologi.
 • Tidak perlu mengukur permukaan kerja. Fabrik peregangan dengan sempurna menyembunyikan liputan overlappings, kecacatan kosmetik kecil, noda dan retak.

MINUS:
 • Kesukaran pemasangan. Kain tegang selalu dilampirkan oleh para profesional, bersenjata dengan pistol panas. Ini tidak lebih sukar daripada membaiki jubin kaca sebenar, tetapi lebih sukar daripada merapatkan filem plastik nipis.
 • Rintangan kelembapan. Kain tegangan memecahkan peredaran udara bebas. Sekiranya tiada pengudaraan di dalam bilik, ia tidak sepatutnya dilakukan.
 • Kekurangan rintangan kepada suhu tinggi dan kerosakan mekanikal. Semasa pembersihan, ia tidak mudah untuk merosakkannya.

Siling tersebut adalah tahan kelembapan.

Siling tersebut adalah tahan kelembapan.

Di samping itu, ia digabungkan sepenuhnya dengan drywall dan sesuai untuk pembuatan siling dua tingkat, yang boleh menjadi reka bentuk yang sangat kompleks dan indah.

Tetapi, tidak seperti kaca sekarang, ia tidak ada kesan. Ia cukup untuk mengelapnya dengan kain basah untuk membuatnya bersinar seperti pada hari pertama selepas pemasangan.

Ceiling - sebagai aksen dalaman

Ceiling - sebagai aksen dalaman

Lembaga
Siling regangan - penyelesaian untuk gaya moden, dalam klasik, ia tidak berakar. Juga, ia tidak sesuai untuk reka bentuk dapur, kerana sentiasa melompat suhu.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Siling di dalam bilik (310 + Foto): berkualiti tinggi dan bergaya. Hanya pilihan win-win

kembali ke menu ↑

Panel Aluminium

Logam tidak betul-betul cermin, tetapi ia membolehkan anda mensimulasikannya dengan tepat. Aluminium, sebagai bahan untuk siling, mempunyai kebaikan dan keburukan.

Hanya profesional yang boleh membuat siling sedemikian.

Hanya profesional yang boleh membuat siling sedemikian.

PLUSES:
 • Ketahanan. Pengikat aluminium boleh dipercayai, ia dapat berfungsi selama beberapa dekad.
 • Ketahanan. Secara umumnya semuanya. Untuk kelembapan, kepada suhu ekstrem, kepada ancaman biologi, untuk kerosakan mekanikal.
 • Kemudahan. Logam mudah diangkut - tiada apa yang akan berlaku di dalam perjalanan. Sangat mudah untuk mengikat - proses itu sama dengan pemasangan teka-teki, anda boleh mengendalikannya sendiri. Dan ia agak berat, yang penting untuk sebuah apartmen biasa.

MINUS:
 • Penampilan khusus. Aluminium biasanya dihasilkan dalam bentuk jalur nipis, di mana anda dapat melihat dengan jelas lapisan. Ia kelihatan baik dalam gaya moden, dan kelihatan klasik juga inovatif.
 • Kekurangan pelbagai. Logam biasanya digunakan untuk menyelesaikan premis perindustrian, kerana ia tidak berbeza dalam pelbagai warna dan kemasan.

Tidak banyak pilihan untuk memilih panel aluminium.

Tidak banyak pilihan untuk memilih panel aluminium.

Tetapi, tentu saja, anda boleh memesan ukiran yang akan kelihatan menarik dan elegan.

Lembaga
Siling logam cermin sesuai dengan sempurna berteknologi tinggi dan futurisme, tetapi dalam kebanyakan gaya ia kelihatan agak asing.
Kelihatan baik dalam gaya moden.

Kelihatan baik dalam gaya moden.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Apakah siling terbaik untuk membuat dapur? 180+ Gambar Pilihan yang paling bergaya

kembali ke menu ↑

Filem plastik

Plastik adalah bahan yang murah, tetapi jika anda berusaha, ia akan kelihatan baik. Filem nipis PVC tepat meniru cermin dan dipasang pada gam terus ke siling.Penyelesaian sedemikian mempunyai kebaikan dan keburukan.

Kelihatan baik dan sangat mirip dengan cermin

Kelihatan baik dan sangat mirip dengan cermin

PLUSES:
 • Mudah dipasang. Untuk gam filem itu, keluarkan lapisan pelindung dari itu dan tekannya ke siling. Dan kemudian seterika spatula getah supaya tidak ada gelembung yang tersisa. Prosedurnya begitu mudah bahawa walaupun seseorang yang tidak berpengalaman dapat mengatasinya.
 • Harga rendah. Plastik sentiasa murah, dan dalam filem itu juga tidak ada apa-apa.

MINUS:
 • Perlu pra-selesai. Siling harus lancar, tanpa retakan dan penyok, tanpa bulu. Jika tidak, filem itu hanya akan menekankan semua ini.
 • Tiada kelestarian. Plastik mengalami perubahan suhu, memudar di bawah sinar matahari, ia tidak boleh dibasuh dengan agen kimia yang agresif.
 • Terdapat peluang untuk membeli barangan berkualiti rendah. Dan jika plastik itu tidak berkualiti, ia akan bau dan, dalam kes yang paling teruk, mengeluarkan asap berbahaya kepada manusia.
 • Tidak semua lampu sesuai dengannya.. Orang-orang yang kuat yang memanaskan segalanya di sekeliling mereka akan mencairkan filem itu, meninggalkan titisan dan kotoran yang hodoh. Anda boleh menggunakan hanya lekapan yang memberikan cahaya sahaja.

Siling harus lancar, tanpa sebarang keretakan.

Siling harus lancar, tanpa sebarang keretakan.

Filem ini akan berlangsung hanya beberapa tahun. Tetapi sebagai penyelesaian sementara kelihatan agak boleh diterima.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Kebaikan dan keburukan siling regangan di bilik mandi: Penyelesaian terbaik atau fesyen? (125+ Foto)

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Ciri lokasi

Dalam rangka untuk siling cermin untuk kelihatan baik dan sesuai, perlu bukan hanya untuk memilih bahan yang tepat untuk itu, tetapi juga untuk muat ke pedalaman.

Liputan ini kini sangat relevan.

Liputan ini kini sangat relevan.

Di dalam bilik yang berbeza ia dilakukan secara berbeza:

 • Ruang tamu. Penyelesaian yang sangat baik dan klasik. Tiada fluktuasi suhu, kelembapan yang tinggi, lemak luntur-lempengan dan kesulitan yang sama yang boleh merosakkan siling sebelum masa. Ia akan kelihatan baik dalam gaya moden, sebagai contoh, dalam teknologi tinggi, dan in ruang tamu, dilengkapi dengan gaya klasik, juga akan menjadi baik. Perkara utama - jangan keterlaluan dengan aksen, supaya cermin tidak kelihatan berlebihan.
 • Dapur. Ini adalah keputusan kontroversi, kerana di sini suhu sentiasa berubah, air mengalir dan keadaan yang tidak dijangka timbul. Adalah lebih baik untuk tidak melakukan keseluruhan cermin siling di sini, tetapi menggunakannya sebagai aksen di atas ruang makan adalah idea yang baik. Ia akan kelihatan hebat.

Pastikan pengudaraan yang baik.

Pastikan pengudaraan yang baik.

 • Dewan masuk. Di kebanyakan pangsapuri, lorong-lorong kecil, sehingga terus berkembang ruang dengan siling cermin tidak menyakiti. Anda boleh memberi tumpuan dengan pintu, anda boleh membuat keseluruhan refleksi siling - bergantung kepada keinginan.
 • Bilik mandi. Juga pilihan klasik, terutamanya jika bilik mandi adalah luas dan dengan bantuan siling boleh lebih luas. Lihatlah hasilnya akan menjadi cantik.

Cermin di siling secara visual meningkatkan ruang bilik

Cermin di siling secara visual meningkatkan ruang bilik

In siling kanak-kanak adalah lebih baik untuk tidak membuat reflektif - ramai kanak-kanak takut pergerakan dalam gelap, tetapi mengambil refleksi mereka sendiri dari mimpi sebagai monster tidak sukar. Jangan buat begitu dalam tandas - sangat sedikit orang seperti idea ini.

Di bilik-bilik lain, siling akan dengan mudah mencari tempat di pedalaman.

Ruang tamu monokrom udara yang terang dan penuh udara

Ruang tamu monokrom udara yang terang dan penuh udara

Agar penekanan menjadi ketara, anda perlu:

 • fikirkan lampulampu mesti masuk ke dalam konsep itu, dan tidak mengganggunya;
 • fikirkan gabungan warna - untuk cermin mereka sesuai dengan mana-mana, tetapi tidak selalu digabungkan dengan satu sama lain;
 • pilih bahangaya visual yang sepadan.

Juga mewujudkan suasana intim.

Juga mewujudkan suasana intim.

Untuk logam hi-tech, untuk zaman purba cermin sebenar, untuk siling regangan moden, untuk minimalism filem plastik biasa.

Glossy mirror stretch fabric di pedalaman

Glossy mirror stretch fabric di pedalaman

Keserasian adalah kunci utama keindahan pedalaman.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Bahagian dalaman sejuk dengan siling cermin

Siling cermin

Bagi mereka yang melengkapkan rumah anda

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Kesimpulannya

Secara umumnya, siling cermin adalah unsur yang sangat berfungsi dari segi reka bentuk. Bukan sahaja cantik, tetapi juga membolehkan anda mencipta kesan yang tepat dalam pedalaman. Ia akan masuk ke dalam mana-mana gaya bilik - hi-tech, klasik atau moden. Siling cermin benar-benar kelihatan hebat.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 120 gambar)

7.5 Skor Jumlah
Siling cermin di pedalaman

Siling cermin dapat meningkatkan ruang secara visual. Baru-baru ini, ia telah menjadi sangat popular dan permintaan. Cuba bahagian dalaman anda untuk memberikan sedikit keunikan dan keterampilan. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Praktikal
7.5
Harga
8.5
Penjagaan
7
Ketahanan
7
Kebaikan
 • cermin mencipta ilusi visual sepenuhnya bahawa bilik telah menjadi lebih besar - untuk pangsapuri kecil ini akan menjadi peluang yang sangat baik untuk mengembangkan ruang hidup;
 • cermin membuat bilik lebih cerah;
 • siling cermin sangat sesuai dengan banyak gaya klasik seperti hiasan dalaman.
Cons
 • tidak dalam semua gaya ia akan kelihatan menarik dan sesuai;
 • anda perlu meluangkan masa, tenaga dan wang untuk menyesuaikan elemen sedemikian ke dalam reka bentuk;
 • apa-apa bahan mempunyai kelemahan dan kelebihannya, dan anda perlu sekali lagi meluangkan masa untuk mencari penyelesaian terbaik.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk