235 + Reka bentuk Foto dalam warna gelap: Gelap atau Nyaman? Bahagian luar biasa bergaya dan bergaya (bilik tidur, ruang tamu, dapur, bilik mandi)

Semua orang mahu, untuk datang ke rumah, menikmati suasana yang selesa. Di mana-mana bilik seseorang sepatutnya selesa. Oleh itu, kita mesti berusaha mewujudkan persekitaran yang sesuai untuk setiap mereka. Bukan semua orang menggunakan nada gelap untuk tujuan ini. Tetapi mereka yang mampu merangkumi kawasan yang menarik dengan petunjuk kemewahan dan bangsawan. Jika anda memilih warna yang tepat untuk dinding, lantai, siling, serta semua perabot, tekstil dan warna asas, maka hasilnya akan menjadi menarik, dan yang paling penting dalam pedalaman luar biasa. Semua warna harus selaras dengan satu sama lain, menekankan pendekatan yang tidak standard untuk reka bentuk bilik. Oleh itu, anda perlu tahu terlebih dahulu bagaimana untuk memilih naungan optimum palet gelap? Apa nada-nada apa ia bergabung dengan, dan juga, gaya mana yang sesuai untuknya? Ini dan banyak helah lain akan dibincangkan dalam artikel ini.

Kandungan artikel ini:

Sekiranya saya memilih kawasan gelap?

Biasanya, orang cenderung menghiasi apartmen di warna yang cerah atau neutral. Ini secara visual mengembang ruang, membuat suasana lebih menyenangkan dan selesa. Tetapi dengan bantuan nada gelap anda boleh menambah pedalaman perbaikan. Sebarang ruangan dalam reka bentuk ini kelihatan bergaya dan menarik. Perkara utama adalah untuk dapat menggabungkan penamat dan semua objek yang ada di dalam bilik.

Adalah penting untuk menggabungkan semua elemen di pedalaman dengan betul.

Adalah penting untuk menggabungkan semua elemen di pedalaman dengan betul.

Disebabkan ini, bilik kelihatan luas dan harmoni. Seluruh suasana dipenuhi dengan semangat kemewahan dan bangsawan. Interior dalaman gelap terdapat di rumah orang-orang kreatif. Mereka suka menghiasi rumah dengan barangan antik atau karya seni yang jarang berlaku.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Kesegaran dan keselamatan Hijau dalam menghias: 130+ Foto dapur hijau di pedalaman. Apa yang memberikan warna semulajadi ini?

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Ciri pemilihan

Interior gelap dibuat bukan sahaja dalam warna hitam, yang kebanyakan orang menganggap terlalu suram untuk kediaman.

Kami menambah daya tarikan apartmen dan penghalusan

Kami menambah daya tarikan apartmen dan penghalusan

Warna-warna berikut popular di reka bentuk apartmen:

 • kelabu utama;
 • keluli gelap;
 • asfalt basah;
 • maroon

Salah satu kelebihan nada gelap adalah serba boleh.

Salah satu kelebihan nada gelap adalah serba boleh.

Warna digunakan untuk menghiasi dinding atau menyerlahkan aksen yang terang di dalam bilik.

Teknik klasik di dalam hiasan moden adalah penggunaan warna cahaya untuk hiasan dinding, terhadap perabot gelap, objek tekstil dan aksesori tambahan akan kelihatan sangat baik.

Apabila melakukan dalaman gelap anda perlu mengambil kira beberapa ciri. Mereka akan mewujudkan suasana yang selesa di dalam bilik, tanpa mengira tujuannya.

Jangan lupa untuk mengambil kira semua parameter sebelum memilih reka bentuk

Jangan lupa untuk mengambil kira semua parameter sebelum memilih reka bentuk

Antaranya ialah:

Adalah penting untuk menggunakan beberapa warna warna gelap di dalam rumah. Contohnya siling lebih baik membuat beberapa nada lebih ringan daripada dinding, dan setiap perabot tidak boleh bergabung dengan hiasan bilik.

Untuk hiasan dinding yang digunakan bahan dengan hiasan atau corak. Perkara utama adalah bahawa ia tidak terang atau terlalu ketara. Corak ini sepatutnya tidak dapat dilihat. Ini akan menambah suasana yang luar biasa, tetapi nota menarik.
Siling adalah lebih baik untuk melakukan beberapa nada yang lebih ringan

Siling adalah lebih baik untuk melakukan beberapa nada yang lebih ringan

Untuk pedalaman gelap, anda boleh mengambil hitam lantai. Sekiranya dindingnya ringan, ia dibenarkan menggunakan warna gelap yang kabur, tetapi untuk bilik hitam - hanya bayangan yang kaya dan mendalam. Bahawa bilik itu tidak kelihatan terlalu suram, tersebar di sinipermaidanidicat dalam warna gelap mulia. Ini termasuk:
 • ceri gelap;
 • kaya kelabu.

Bilik ini sering dicairkan dengan permaidani ringan.

Bilik ini sering dicairkan dengan permaidani ringan.

Jika anda perlu mencairkan pedalaman agar dapat melepaskan diri dari kegelapan dan kebosanan, para pereka mencadangkan menggunakan aksen timbul. Ia boleh putih atau berwarna. Peranan aksen terang boleh melakukan perkara berikut:

 • satu kerusi berlengan, dibuat dalam warna yang terang;
 • piano besar
 • candelabrum;
 • tikar kreatif di hadapan pintu;
 • bingkai vintaj untuk gambar;
 • patung luar biasa atau set bahan penulisan.

Gabungan beberapa objek jenis ini dalam kawasan gelap kelihatan hebat. Perkara utama yang mereka bersesuaian dengan alam sekitar, serta digabungkan dengan satu sama lain.

Reka bentuk bilik mandi gelap

Reka bentuk bilik mandi gelap

Siling diperbuat daripada bahan berkilat. Ini akan menambah rasa ruang, mengembangkan ruang secara visual.
Lembaga
Apabila sebuah bilik dibuat dalam warna gelap, mustahil untuk menggunakan di sini nisbah 1 hingga 1 dengan warna yang berbeza. Ini terpakai kepada warna gelap dan cahaya. Bayangan tambahan harus mengimbangi palet yang lebih gelap.
Tambah beberapa putih ke dapur

Tambah beberapa putih ke dapur

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Keajaiban warna yang mempengaruhi persepsi kami terhadap pedalaman: Reka bentuk dapur Merah dalam warna terang (115+ Foto)

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Interior gelap di bilik yang berbeza

Salah satu peraturan asas yang mesti diikuti apabila menghiasi bilik dalam warna gelap adalah menjadikannya bergaya tetapi suram. Untuk melakukan ini, disarankan untuk mematuhi bahagian berikut: menggunakan 2 cahaya pada 2 bahagian gelap. Reka bentuk dalaman klasik adalah perabot gelap dan lantai, dengan latar belakang siling cahaya dan warna utama. Dinding dalam kes ini dibenarkan melakukan warna neutral.

Mengelilingi mengikut reka bentuk.

Mengelilingi mengikut reka bentuk.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Reka bentuk bilik tidur dalam gaya moden (125+ Foto) - Langsir putih / dinding / almari pakaian. Bagaimana untuk tidak keterlaluan dengan pilihan?

kembali ke menu ↑

Ruang tamu

Sekiranya anda memilih teduh yang betul untuk merancang elemen utama dan tambahan bilik, maka hasilnya akan menjadi suasana yang selesa. Menempatkan aksen pada beberapa objek, anda boleh mencapai suasana yang intim atau misterius yang tidak terdapat di bahagian dalaman biasa.

Dengan bantuan beberapa aksesori, anda boleh mencapai keadaan luar biasa.

Dengan bantuan beberapa aksesori, anda boleh mencapai keadaan luar biasa.

Warna gelap sebagai pokok tidak boleh digunakan di ruang tamu dengan kawasan kecil. Tint akan menjadikan bilik kurang visual, yang akan memberikan perasaan penyempitan.

Pencahayaan yang dipilih dengan baik atau gabungan hitam dengan warna lain akan membantu menyelesaikan masalah ini. Antaranya ialah:

Warna gelap di ruang tamu sebagai utama lebih baik tidak digunakan

Warna gelap di ruang tamu sebagai utama lebih baik tidak digunakan

Setiap warna ini akan menambah keanggunan ke ruang tamu, yang akan mengalih perhatian perhatian tetamu dari bilik kecil.

Untuk mencapai suasana yang selesa di ruang tamu, disarankan untuk mengikuti beberapa peraturan mudah untuk menghiasi ruang tamu dengan warna gelap.

Perabot nada gelap boleh menggariskan keanggunan dan bergaya ruang tamu yang luas.

Perabot nada gelap boleh menggariskan keanggunan dan bergaya ruang tamu yang luas.

Ini termasuk:

 • Untuk bilik besar, hitam digunakan sebagai nada utama. Nya banyak yang hadir dalam hiasan dinding. Perkara utama terlebih dahulu adalah untuk memikirkan perabot, tekstil dan aksen utama bilik untuk mengelakkan kesuraman.
 • Di ruang tamu kecil, warna hitam muncul hanya sebagai titik terang dan aksen. Ini mengisi bilik dengan pesona, mencipta kontras yang menarik di dalamnya.
 • Jika ruang tamu menghadap ke selatan, maka anda boleh menggunakan warna gelap yang kaya untuk merancang dinding. Disebabkan ini, bilik tidak akan membosankan dan membosankan.
 • Pengenalan unsur-unsur terang dibenarkan di dalam kawasan gelap. Pereka mengesyorkan menggunakan palet yang berbeza untuk ini.
 • Pecahan cahaya kelihatan sangat menakjubkan dengan latar belakang hitam, mewujudkan suasana yang unik.

Pengenalan unsur terang dibenarkan.

Pengenalan unsur terang dibenarkan.

Lembaga
Jika ruang tamu mempunyai kawasan yang terlalu kecil dan keinginan untuk menghiasnya dalam gamut yang gelap adalah terlalu tinggi, maka anda boleh pergi untuk sedikit helah dan menggabungkan bilik dengan dapur, loggia atau koridor.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Warna langit dan laut: 215+ Foto Reka bentuk eksklusif. Pilihan kombinasi biru di pedalaman

kembali ke menu ↑

Bilik tidur

Tugas utama bilik ialah mewujudkan suasana yang menyenangkan untuk tidur yang nyenyak dan berehat. Oleh itu, ramai yang tidak berfikir tentang cara mengaturnya dalam palet gelap.

Perkara utama adalah untuk mewujudkan suasana yang menyenangkan untuk bersantai.

Perkara utama adalah untuk mewujudkan suasana yang menyenangkan untuk bersantai.

Kemasan adalah lebih baik untuk meninggalkan cahaya, tetapi kepingan utama perabot, tekstil dan aksen tambahan boleh dilakukan dalam warna hitam, yang tidak membosankan dan suram. Pedalaman gelap akan mewujudkan suasana intim di dalam bilik. Ini memberi kesan positif kepada kehidupan malam pasangan suami isteri, membawa kepadanya nota kepelbagaian.
Menjaga tekstil yang terang

Menjaga tekstil yang terang

Perabot bilik tidur tidak semestinya perlu memilih warna hitam. Adalah sesuai untuk menggunakan warna:

 • coklat gelap;
 • grafit;
 • wenge.

Gunakan warna yang berbeza untuk mencairkan kegelapan

Gunakan warna yang berbeza untuk mencairkan kegelapan

Lembaga
Jika orang berfikir bahawa pedalaman masih terasa terlalu suram, anda perlu menambah elemen tekstil ke bilik tidur. Lebih banyak lagi akan ada, lebih selesa keadaan di dalam bilik itu. Hasilnya, anda juga boleh mencapai suasana mesra yang mesra.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Dapur coklat di pedalaman (120 + Foto) - Gabungan yang berjaya untuk ide-ide Pintar

kembali ke menu ↑

Bilik mandi

Bilik yang dipenuhi dengan banyak warna gelap menjadi mewah dan elegan. Nada hitam, yang terdapat di bilik mandi, digabungkan dengan hampir semua warna.

Bilik mandi gelap dengan cermin besar

Bilik mandi gelap dengan cermin besar

Perkara utama adalah untuk tidak melampauinya dengan warna-warna gelap, supaya ruangan sebagai hasilnya tidak menjadi terlalu suram Apabila membuatnya, anda harus mematuhi petua berikut dari pereka:

 1. Anda tidak boleh menggunakan hanya 1 warna hitam. Ia sesuai untuk bilik mandi untuk menggunakan kombinasi warna hitam dan hitam yang klasik.
Aksesori - elemen penting dalam reka bentuk bilik mandi

Aksesori - elemen penting dalam reka bentuk bilik mandi

Pastikan anda menggunakan beberapa aksen yang terang. Ini boleh:

2. kelihatan menarik perabot, untuk reka bentuk yang menggunakan gabungan bahagian bawah hitam dan cahaya atas.

Gabungan bahagian bawah cahaya dan puncak gelap

Gabungan bahagian bawah cahaya dan puncak gelap

3. Lantai dibenarkan untuk meletakkan jubin cahaya dan warna gelap dalam corak papan penjajahan.

Untuk membuat kesan tambahan mewah dan kekayaan, anda boleh menggunakan cermin hitam jubin. Sebelum anda memilihnya, anda perlu memahami bahawa penamat sedemikian memerlukan penjagaan khas. Di atasnya akan menjadi titisan air dengan jelas selepas mandi. Oleh itu, untuk membersihkan bilik ini harus lebih kerap dan terutama berhati-hati.

Titisan air kelihatan jelas pada latar belakang hitam.

Titisan air kelihatan jelas pada latar belakang hitam.

kembali ke menu ↑

Dapur

Menggunakan hitam di dapur adalah penyelesaian praktikal dan menarik apabila menghias sebuah apartmen.Dekorasi ini kelihatan bergaya, yang pasti akan memberi kesan yang tepat pada semua tetamu. Untuk mencapai kesan ini, anda perlu mendengar beberapa nasihat reka bentuk.

Hari ini, mengikut trend fesyen, ia adalah dapur moden warna gelap yang wujud

Hari ini, mengikut trend fesyen, ia adalah dapur moden warna gelap yang wujud

Antaranya ialah:

 1. Untuk puncak meja, Perkakas rumah tangga dan dapur adalah yang paling sesuai untuk permukaan berkilat.
 2. Setiap kawasan fungsional ruangan mesti diterangi dengan betul untuk mengelakkan rasa kesuraman.
 3. Gunakan dalam reka bentuk dapur warna hitam yang berbeza.
 4. Lebih baik buat lantai:
 • putih;
 • beige;
 • susu.

Sorotan kawasan untuk mengelakkan kesuraman

Sorotan kawasan untuk mengelakkan kesuraman

kembali ke menu ↑

Dewan masuk

Jangan lupa bahawa dewan masuk, yang menerima cahaya paling ringan kerana kekurangan tingkap.

235 + Reka bentuk Foto dalam warna gelap: Gelap atau Nyaman? Bahagian luar biasa bergaya dan bergaya (bilik tidur, ruang tamu, dapur, bilik mandi)

235 + Reka bentuk Foto dalam warna gelap: Gelap atau Nyaman? Bahagian luar biasa bergaya dan bergaya (bilik tidur, ruang tamu, dapur, bilik mandi)

235 + Reka bentuk Foto dalam warna gelap: Gelap atau Nyaman? Bahagian luar biasa bergaya dan bergaya (bilik tidur, ruang tamu, dapur, bilik mandi)

235 + Reka bentuk Foto dalam warna gelap: Gelap atau Nyaman? Bahagian luar biasa bergaya dan bergaya (bilik tidur, ruang tamu, dapur, bilik mandi)

kembali ke menu ↑

Tandas

Pereka kerap kali mula membuat tandas di nada hitam. Kelebihan hiasan ini tidak boleh dinafikan.

235 + Reka bentuk Foto dalam warna gelap: Gelap atau Nyaman? Bahagian luar biasa bergaya dan bergaya (bilik tidur, ruang tamu, dapur, bilik mandi)

235 + Reka bentuk Foto dalam warna gelap: Gelap atau Nyaman? Bahagian luar biasa bergaya dan bergaya (bilik tidur, ruang tamu, dapur, bilik mandi)

235 + Reka bentuk Foto dalam warna gelap: Gelap atau Nyaman? Bahagian luar biasa bergaya dan bergaya (bilik tidur, ruang tamu, dapur, bilik mandi)

235 + Reka bentuk Foto dalam warna gelap: Gelap atau Nyaman? Bahagian luar biasa bergaya dan bergaya (bilik tidur, ruang tamu, dapur, bilik mandi)

235 + Reka bentuk Foto dalam warna gelap: Gelap atau Nyaman? Bahagian luar biasa bergaya dan bergaya (bilik tidur, ruang tamu, dapur, bilik mandi)

kembali ke menu ↑

VIDEO: Interior yang sangat indah dalam warna gelap.

Interior dalam warna gelap

Kami mengemas kini reka bentuk

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Kesimpulannya

Apartmen yang dihiasi dengan warna gelap akan sentiasa kelihatan mahal dan bergaya. Hiasan ini akan membantu menyampaikan nota kemewahan dan bangsawan. Perkara utama adalah untuk dapat menggabungkan warna hitam selesai, perabot atau tekstil dengan warna lain yang terdapat di dalam bilik.

Kepada bahagian dalam apartmen, yang dibuat dalam palet gelap, kelihatan secara organik, adalah disyorkan untuk memikirkan keseluruhan keadaan bilik terlebih dahulu. Ini akan membantu mewujudkan keharmonian di dalam rumah.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 235 foto)

7.8 Skor Jumlah
Keindahan warna gelap di pedalaman

Gelap atau selesa? Anda membuat keputusan. Jangan tergesa-gesa untuk mengisi unsur gelap hiasan dan aksesori. Lagipun, mereka dapat membuat sentuhan yang akan menjadikan pedalaman itu benar-benar kaya dan bergaya. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Amalan
8
Pilihan untuk pemilihan
7.5
Kos
8
Kebaikan
 • Mewujudkan suasana bangsawan yang halus di dalam bilik.
 • Keistimewaan keadaan, yang akan sentiasa kelihatan hebat dan bergaya.
 • Para tetamu sekarang mempunyai perasaan yang mahal di pedalaman. Mereka kelihatan menjunam ke dalam kawasan bangsawan mewah.
Cons
 • Jika warna-warna yang salah untuk bergabung dengan satu sama lain, maka anda akan menjadi suasana yang terlalu membosankan dan suram.
 • Nada gelap tidak praktikal. Warna memerlukan lebih banyak perhatian dan penjagaan yang kerap.
 • Tidak boleh digunakan di bilik dengan kawasan kecil.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk