Meja sisi katil dalam gaya moden: 200+ (Foto) Idea asal untuk TV (sudut, putih, kaca)

TV bangga tempat di mana-mana tempat tinggal. Ada yang menggantungkan plasma di dinding, yang lain lebih suka memasangnya dalam niche khusus. Bagaimanapun, cara paling praktikal dianggap sebagai pembelian meja TV. Pengeluar perabotan menawarkan kabinet TV yang bergaya, yang membantu menyembunyikan wayar tambahan, sesuai dengan pedalaman dan menambah semangat untuknya. Kami menawarkan tip berguna, sebagai perabot yang serba boleh hanya untuk kawasan pedalaman anda.

Kandungannya:

Kelebihan ibu jari

Di bawah kabinet TV bermakna kabinet yang agak luas, dicirikan oleh ketinggian kecil. Dari tahun ke tahun, televisyen menjadi semakin tipis, bersama-sama dengan mengubah penampilan dan meja tepi tempat tidurnya. Pemasangan mereka membawa banyak mata positif:

 • Selaras dengan semua model TV. Perabot terpilih akan membantu menekankan penampilan hebat plasma dan kelebihan lain.
 • Kabinet moden sangat padat dan sesuai dengan rakaman walaupun bilik terkecil.
 • Perabot diwakili di pasaran dalam kepelbagaian; Ia boleh memilih mana-mana reka bentuk, warna, gaya.
 • Ia membolehkan anda untuk menyimpan perkara-perkara saiz padat, seperti majalah, cakera, konsol dan lain-lain.
 • Kelimpahan kabel dan kelengkapan tambahan (penala, penghala) akan tersembunyi di belakang pintu perabot.
 • Harga yang agak rendah.

Perabot sedemikian akan dapat menegaskan semua kelebihan pedalaman.

Perabot sedemikian akan dapat menegaskan semua kelebihan pedalaman.

Perabot moden di bawah skrin membantu adalah keputusan yang menguntungkan dan bijaksana, dengan bijak menganjurkan bilik dan membebaskan ruang. Banyak bentuk dan bahan akan meningkatkan kesan skrin besar dan akan membuat menonton TV dengan keluarga dan rakan-rakan lebih menyeronokkan.

kembali ke menu ↑

Bahan, bentuk dan saiz

Bingkai kabinet terdiri daripada dua sisi, dinding belakang, cakrawala atas dan bawah. Ketahanan perabot bergantung pada kualiti bahan yang digunakan. Pembuatan kabinet paling kerap berasal dari:

 • massif pokok;
 • plastik;
 • kaca marah;
 • papan kayu, papan papan;
 • plat lacquered;
 • logam (bertindak sendiri atau digabung dengan bahan lain).

Kayu adalah bahan yang popular untuk membuat

Kayu adalah bahan yang popular untuk membuat

Kebanyakan penyerahan memerlukan perlindungan tambahan. Untuk melakukan ini, gunakan lapisan enamel, varnis, plastik atau filem.

Salah satu perkara yang positif ketika memilih meja tepi katil adalah pelbagai bentuk.

Pertimbangkan mereka sebelum memilih model:

 • Geometrically regular rectangular or square - jenis yang paling popular.
 • Dibulatkan - bahagian belakang tetap rata, dan depan menjadi separuh bulatan.
 • Rak buku - beberapa tiang diikat bersama oleh jawatan sudut, dinding belakang hilang.
 • Asimetri - beberapa bahagian dipindahkan ke satu arah, diikat bersama dengan terbuka rak.

Pelbagai jenis model

Pelbagai jenis model

Untuk membeli kabinet TV untuk saiz bilik anda, penting untuk memilih dimensi:

 • Luas. Ini disebut loker, panjang yang melebihi 1 meter 20 sentimeter. Yang terbesar dari mereka, direka untuk luas ruang tamu secara peribadi rumah, mencapai panjang 3 meter. Tetapi kedalaman dan ketinggiannya agak sederhana - sekitar 50 sentimeter.
 • Tinggi. Ketinggian mereka mencapai kira-kira 90 sentimeter, manakala jarak lebarnya adalah 80-120 sentimeter.
 • Sempit. Kedalaman kelas ini adalah 35-45 sentimeter. Ketinggian adalah apa-apa, paling kerap kira-kira 80 sentimeter. Lebar - 60-80 sentimeter.
 • Rendah. Kedalaman 40 sentimeter dan ketinggian 30 sentimeter sering digunakan sebagai rak overhed. Lebar biasanya mencapai 1.4-1.6 meter.

Jangan lupa tentang dimensi sebelum membeli kabinet

Jangan lupa tentang dimensi sebelum membeli kabinet

Lebar meja sisi katil kurang daripada 60 sentimeter dan kedalaman kurang daripada 40 sentimeter berbahaya untuk pemasangan panel plasma. Ini boleh menyebabkan risiko penurunan skrin.

Curbstone dari array akan kelihatan hebat di pedalaman klasik.

Jika anda menambah kaca gelap ke pangkalan kayu, anda boleh dengan mudah meletakkan perabot di dalamnya berteknologi tinggi reka bentuk.

Kaca, logam dan produk plastik sesuai dengan reka bentuk teknologi bilik. Garis lancar fasad dan kilau lembut akan menjadikannya lebih muda, mudah dan selesa. Selalunya dalam model sedemikian tidak ada butiran yang tidak perlu.

Sisipan cermin dan warna cahaya perabot akan masuk ke dalam bilik-bilik kecil. Secara visual meningkatkan lorong utama logam berkilat. In kanak-kanak Ia sesuai untuk ruangan untuk memilih bahan ekologi warna cerah.

Reka bentuk Hi-tech

Reka bentuk Hi-tech

kembali ke menu ↑

Peraturan Penginapan

Keperluan penempatan plasma di dalam bilik adalah penting agar tidak merosakkan gayanya. Ikutilah mereka apabila memilih tempat untuk panel:

 • Gambaran keseluruhan yang baik adalah perincian utama untuk meletakkan jadual TV. Ia harus selesa untuk menonton, perabot yang tinggi atau haluan hiasan (contohnya, pasu) tidak harus mengganggu menonton gambar.
 • Sebaliknya dan di sisi skrin tidak boleh menjadi tingkap. Pencahayaan semulajadi akan mengganggu menonton filem, manakala cahaya matahari langsung akan membahayakan kromatik.
 • Jarak dari seks mesti sekurang-kurangnya 100 sentimeter untuk bilik tidur dan 1 meter dan 20 sentimeter untuk ruang tamu. TV mestilah berada di tahap mata orang yang duduk.
 • Jarak ke sisi tempat tidur memainkan peranan penting. Ia sepatutnya berada pada jarak tidak kurang dari 1.70 meter dari menonton TV. Ukur pepenjuru TV anda dan kalikan bilangannya dengan 4. Ini akan menjadi jarak yang diinginkan dalam sentimeter.

Elakkan tingkap di sisi TV.

Elakkan tingkap di sisi TV.

kembali ke menu ↑

Fungsi perabot

Anda mesti faham sendiri bagaimana meja di sebelah katil akan digunakan. Adakah anda memerlukan rak untuk simpanan, ruang tambahan? Dalam versi klasik menyediakan rak terus dibuka dan ditutup.

Gaya perabot boleh menambah kehadiran bahagian-bahagian yang berlapis. Jika anda meletakkan bar mini di tingkat bawah, ia akan menjadikan bilik lebih moden dan muda. Ramai model tidak mempunyai dinding belakang.

Peralatan tambahan kabinet TV moden:

 • Roda. Buat kabinet mudah alih, yang membolehkan anda dengan mudah bergerak ke mana-mana tempat. Bagaimanapun, ia merosakkan kestabilan dan estetika.
 • Pendakap. TV dipasang ke dinding dan boleh diputar pada sudut mana-mana.
 • Lampu latar. Ia mudah dipasang di atas perabot, tetapi anda perlu berhati-hati: cahaya tidak harus mengganggu tontonan.

Terima kasih kepada pendakap anda boleh memutarkan TV

Terima kasih kepada pendakap anda boleh memutarkan TV

Barang-barang dalaman TV bergaya dibentangkan dalam pelbagai besar, jadi sering sukar untuk membuat pilihan. Apabila membeli, pertimbangkan kriteria yang kami berikan di bawah.

Dimensi - tentukan di mana anda mahu memasang kabinet. Menurut kedudukan, pilih saiz pendiriannya.

Membuat pilihan, perhatikan parameter berikut:

 • Di dalam bilik besar, anda boleh memilih reka bentuk apa-apa saiz yang paling sesuai dengan beban plasma anda.
 • Di ruang tamu bersaiz sederhana (dan kurang daripada purata), memilih untuk tempat tidur kecil yang mesti dipasang di sepanjang dinding panjang. Berdiri akan meningkatkan fungsinya.
 • Di dalam bilik yang sangat kecil, pasang struktur sudut.

Reka bentuk kecil untuk hotel kecil

Reka bentuk kecil untuk hotel kecil

Beban adalah satu lagi parameter penting. Bilik tidur yang stabil dan kukuh boleh menahan beban TV dan bukan rak perkara.

Jika anda memilih reka bentuk yang salah, beban akan menyebabkan kerosakan. Jadi, anda berisiko integriti panel plasmanya.

Jumlah yang berguna - perabot harus dilengkapi dengan laci, rak dan petak lain untuk menyimpan barang-barang.

Mereka akan membantu memperbaiki penampilan bilik dan menyimpan aksesori kecil dari mata.

Ramai rak untuk perkara yang betul

Ramai rak untuk perkara yang betul

Mobiliti - penting supaya anda boleh dengan mudah menukar tempat untuk meja di tepi katil. Untuk ini, banyak model dilengkapi dengan roda. Ini sering dijumpai dalam model gaya. provensi.

Lembaga
Ingat bahawa memindahkan struktur di mana peralatan dipasang adalah dilarang. Selalunya, meja tepi katil yang padat dengan roda dipilih untuk bilik kecil dan, dengan itu, model TV sederhana yang sama.
kembali ke menu ↑

Varieti

Pertimbangkan model paling popular yang popular. Mana yang lebih baik untuk dipilih di pedalaman anda?

kembali ke menu ↑

Nightstands Kaca

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, loker dari kaca. Alasannya adalah penampilan mereka yang elegan, keserasian dengan banyak gaya dalaman, kepraktisan. Walau bagaimanapun, sesetengah percaya bahawa kaca, sebaliknya, bukanlah bahan terbaik kerana kerapuhannya.

Model kaca popular

Model kaca popular

Kami akan cuba menghilangkan mitos ini dan memberitahu kelebihan utama kabinet kaca. Meja tempat tidur kaca dengan TV moden akan melengkapkan gaya moden, teknologi tinggi dan juga klasik. Mereka akan menambah kepada pangsapuri anda perasaan ringan dan harmoni.

Kaca untuk reka bentuk itu dibuat sekurang-kurangnya 6 milimeter tebal, yang menjadikannya sangat kuat. Jika anda secara tidak sengaja menjatuhkan sesuatu yang kecil pada permukaan seperti, seperti kawalan jauh, tiada cip atau retak akan muncul di kaca. Oleh itu, kabinet akan dapat menahan TV, penceramah dan peralatan audio dan video lain.
Berkesan melengkapkan reka bentuk bilik

Berkesan melengkapkan reka bentuk bilik

Selalunya tidak ada sudut yang tajam di dalamnya, yang selamat jika ada anak di rumah.

Tatarajah mereka berbeza dalam parameter berikut:

 • dibuka atau ditutup;
 • dua peringkat atau pelbagai peringkat;
 • telus atau berwarna.

Kabinet kaca direka untuk menjadi seperti yang kompak dan fungsional yang mungkin untuk menduduki sedikit ruang dalam bilik yang mungkin. Dalam kebanyakan model, terdapat rak khusus untuk peralatan tambahan (sebagai contoh, pemain dvd).

Kami menggunakan cakera, pemain dan perkara lain

Kami menggunakan cakera, pemain dan perkara lain

Selalunya model kaca digabungkan dengan bahagian logam atau kayu chrome. Di permukaan yang telus, anda boleh menggunakan corak atau corak.

Lembaga
Apabila memilih perabot kaca, perhatikan bukan sahaja pada penampilan, tetapi juga untuk kebolehpercayaan pengikat. Dimensi harus sesuai di tempat yang anda telah merancang. Kaca mesti bebas dari kecacatan atau calar lembut.
kembali ke menu ↑

Kayu

Walaupun semua keseronokan fesyen, kayu masih menjadi bahan popular untuk perabot. Adalah dipercayai bahawa ia lebih bersifat gaya klasik.

Gaya klasik tipikal

Gaya klasik tipikal

Terdapat beberapa kebenaran dalam kenyataan ini, tetapi meja tepi katil kayu moden sesuai dengan sempurna ke dalam bidang reka bentuk yang lain.

 • Dalam konsep moden, bahan homogen sering digunakan. Walau bagaimanapun, gaya gabungan, moden dan loteng berkesan menekankan keindahan pokok itu. Selalunya produk dihidangkan dalam bentuk yang luar biasa. Dalam gaya loteng boleh memuatkan dada rosewood atau kotak kasar papan mentah buatan sendiri.
 • Lebih mudah untuk menjaga kayu - mudah dibersihkan, menggilap dan menggosoknya.Produk kayu mudah dibuat dengan tangan anda sendiri dari perabot atau papan lama.
 • Meja sisi katil kayu adalah sangat tahan lama - mereka secara literal hidup seratus tahun.

Perabot kayu lebih tahan lama

Perabot kayu lebih tahan lama

Kabinet TV terbuat dari bahan kayu seperti:

 • Array. Ia dicirikan oleh corak kayu yang jelas, tetapi dalam masa kita pelbagai warna juga lebih kerap digunakan.
 • Veneer. Slice nipis pada bahan yang kurang mahal, sebagai contoh MDF. Secara luaran, kabinet tidak akan berbeza dari array, tetapi pada masa yang sama ia akan lebih murah.
 • MDF. Ia boleh disisipkan dengan filem hiasan, dilaminasi, mempunyai penyemburan akrilik, dan lain-lain. Bahan ini digunakan secara meluas untuk pengeluaran pelbagai perabot kerana kekuatannya, ketahanan kelembapan dan suhu jatuh. Akrilik panel sesuai dengan sempurna ke dalam reka bentuk ruang tamu moden.
 • Chipboard. Bahan murah yang lebih lemah dalam kekuatan dan ketahanan pilihan pertama, tetapi kelihatan cantik.

MDF Berlamina - Bahan Cemerlang

MDF Berlamina - Bahan Cemerlang

Struktur kayu moden boleh kelihatan seperti ini:

 • Luar - hampir sepenuhnya diperbuat daripada kayu, terdapat unsur logam atau kaca.
 • Cantilever - kelihatan hebat di pedalaman moden. Selalunya diperbuat daripada MDF.
 • Sudut - modul kayu di sudut bilik sering kelihatan lebih menguntungkan daripada analog logam dan kaca.
 • Rak - untuk ibu jari kayu itu, hanya beberapa butiran yang dilakukan, sebagai contoh, panel atas.

Versi gabungan kaca dan kayu

Versi gabungan kaca dan kayu

kembali ke menu ↑

Sempit

Perabot sempit dipilih untuk ruang tamu yang kecil dan luas. Model meja sisi katil dengan lebar 25 hingga 30 sentimeter dianggap sempit.. Jangan bimbang bahawa dalam kabinet yang sempit perkara-perkara yang perlu tidak sesuai - kerana ketinggian dan panjang, segala-galanya akan muat di sana!

Tapak sempit adalah dua jenis:

 • Kedalaman 30 sentimeter. Saiz optimum untuk "berdiri" di bawah TV. Peralatan kecil akan mudah dipasang di sini, akan ada ruang untuk menyimpan barang-barang lain. Tetapi jika anda mempunyai plasma dengan skrin melengkung, anda perlu melihat model lain.
 • Kedalaman 20-25 sentimeter. Sekiranya bilik itu sangat kecil, anda perlu memilih saiz meja sebelah katil itu. Pembinaan yang kukuh dan bahan-bahan berkualiti akan dapat menahan berat badan. Tetapi hampir tiada ruang penyimpanan peralatan dan pelbagai perkara kecil.

Meja kecil yang sempit apabila terdapat sedikit ruang.

Meja kecil yang sempit apabila terdapat sedikit ruang.

Kabinet kecil juga boleh dibahagikan secara kondisional dengan ketinggian:

 • Rendah - saiz dari lantai adalah dari 30 hingga 50 sentimeter, sesuai untuk penempatan panel plasma dengan pepenjuru yang besar. Dalam gaya Art Nouveau, sofa bawah disediakan, jadi menonton TV akan menjadi selesa.
 • Tinggi - Saiz lantai adalah dari 60 hingga 90 sentimeter, menyerupai bentuk persegi. Sesuai untuk TV kecil di ruang tamu dengan tinggi sofa dan tempat duduk.

kembali ke menu ↑

Sudut

Untuk sebuah bilik kecil, anda perlu meletakkan perabot yang berbeza dengan kecekapan dan kemudahan terbesar bagi penduduk rumah. Ini akan menjadikan sudut berdiri, yang membebaskan ruang di tengah-tengah bilik dan melibatkan bahagian sisi yang tidak relevan.

Tempat tidur sebelah penjuru menghadapi tugas yang berbeza:

 • membantu menjimatkan ruang;
 • memperluaskan ruang berfungsi (rak tambahan dihargai di dalam bilik kecil);
 • melengkapi pedalaman, menekankan gaya ruang;
 • membolehkan anda menonton TV dari mana saja di dalam bilik.

Pilihan sudut untuk menjimatkan ruang

Pilihan sudut untuk menjimatkan ruang

Juga, pereka mempunyai beberapa kekurangan. Antaranya, kekurangan pengudaraan untuk peralatan, kesulitan menyimpan barang-barang, lokasi sofa berhubung dengan teknologi.

Kabinet penjuru menggabungkan fungsi rak, laci dan kabinet.

Mereka datang dalam pelbagai jenis:

 • Segi tiga - dinding disambungkan untuk membentuk segitiga. Sesuai untuk saiz skrin besar. Adalah dipercayai bahawa kabinet triangular mengambil ruang, sehingga mereka tidak dapat "berdiri" di setiap bilik.Rak yang sangat mendalam hanya sesuai untuk barangan dimensi. Pastikan bahagian kecil pada mereka tidak mudah.
 • Pentagonal - sesuai dengan saiz bilik kecil. Mereka adalah segitiga biasa dengan sudut potong, yang akan mengambil sedikit ruang berbanding dengan jenis pertama.
 • Berbentuk L - fasad mereka disambungkan ke ufuk atas dalam bentuk huruf "G". Meja-meja pinggir katil dengan ketara menjimatkan meter persegi dan kelihatan elegan di pedalaman moden.
 • Trapezoid - Mereka kelihatan lebih ringan daripada kabinet triangular, tetapi mereka mengambil ruang yang sama. Ruang dibentuk di belakang, yang membantu mengawal pengudaraan peralatan. Rak juga mempunyai kedalaman yang lebih kecil daripada segi segi tiga, yang membolehkan mereka digunakan dengan kemudahan yang sangat baik.
 • Radius - Meja segitiga dilengkapi dengan fasad bulat. Model yang paling luar biasa yang sesuai dengan gaya moden. Tidak kelihatan besar atau besar, sesuai untuk penyimpanan.

Model segi tiga untuk TV

Model segi tiga untuk TV

Terjadi sepenuhnya terbuka, tertutup dan digabungkan. Rak sudut terbuka kelihatan menarik hanya dalam kes pemeliharaan tetap dan kebersihan. Habuk mudah tersumbat di dalam kotak, dan majalah terlipat akan kelihatan ceroboh. Perabot tertutup akan lebih mudah digunakan.

Warna bergantung sepenuhnya kepada keutamaan anda.

Kami mengesyorkan untuk memilih warna terang janggut sudut. Ini mungkin kayu semulajadi kayu ringan, plastik, kayu dicat. Dengan cara ini anda tidak "mencuri" ruang dari bilik.

Perabot ringan tidak akan mencuri ruang bebas.

Perabot ringan tidak akan mencuri ruang bebas.

Oleh itu, keperluan untuk menggunakan kabinet sudut timbul apabila:

 • Dinding dihuni oleh perabot besar - papan kaki, kabinet, rak buku. Tidak ada kemungkinan plasma yang luas di antaranya.
 • Ruang kecil bilik tidak membenarkan penggunaan perabot yang diperlukan, kerana anda perlu menggunakan semua sudut percuma.
 • Saya ingin membuat "sudut" yang berasingan untuk plasma, menekankan gaya cerah ruang tamu.
 • Keinginan untuk membawa penyelesaian yang tidak standard kepada reka bentuk bilik.

Padat, mudah dan praktikal

Padat, mudah dan praktikal

kembali ke menu ↑

Pemilihan warna: ibu jari putih

Apa sahaja model meja tepi katil, sangat penting untuk memilih warna. Untuk melakukan ini, pertimbangkan faktor-faktor berikut.:

 • gaya bilik;
 • pelbagai objek perabot yang terletak di sebelah kabinet;
 • warna badan TV.

Dalam banyak gaya, termasuk minimalis, Scandinavian atau gabungan, lebih baik memilih model cahaya. Malah, ketika saya pulang, saya ingin berehat dan mengembalikan kekuatan saya. Perabot dalam warna-warna cerah menyumbang untuk berehat, membantu mewujudkan rasa selesa.

Perabot putih mempromosikan rehat

Perabot putih mempromosikan rehat

Warna putih perabot kelihatan bergaya, ringkas, menarik. Ia berjaya digabungkan secara praktikal dengan semua jenis dinding dan lantai selesai, ia berjalan lancar dengan warna lain.

Meja tidur putih diperbuat daripada pelbagai bahan:

 • Pokok. Dikenali dengan daya tahan dan keramahan alam sekitar. Kabinet yang indah dan asli untuk plasma sesuai dengan banyak gaya, tetapi mereka kelihatan rumit. Mempunyai harga yang tinggi.
 • Papan lapis, MDF, papan serpih. Antara kelebihannya ialah pelbagai tekstur dan elemen hiasan, harga rendah dibandingkan dengan kayu. Tidak tahan kelembapan.
 • Plastik. Kos rendah dan pelbagai model tidak mengehadkan pilihan. Mereka adalah cahaya dan tidak dimensi, tetapi tidak tahan kerosakan mekanikal.

Pergi dengan gaya yang berbeza.

Pergi dengan gaya yang berbeza.

Kelebihan utama berdiri teduh putih ialah mereka akan sentiasa berada dalam trend. Warna putih menekankan kecantikan warna dinding dan lantai, secara visual meningkatkan ruang.

Lembaga
Menandakan perabot putih tidak mengurangkan permintaan untuk barangan dalaman dalam julat ini.
Sangat popular

Sangat popular

kembali ke menu ↑

Jadual pinggir katil melakukannya sendiri

Semua orang cuba mencari model untuk bilik mereka, tetapi kedai-kedai tidak selalu memberikan pilihan yang cukup. Satu meja tepi katil mungkin tidak sesuai dengan saiz, warna lain, gaya keseluruhan ketiga. Menghadapi masalah seperti itu, anda boleh membuat loker itu sendiri.

Untuk melakukan ini, pilih mana-mana reka bentuk jadual katil dan bahan yang boleh anda kerjakan. Kami menawarkan anda untuk membuat lantai kayu, di mana anda boleh memasang TV apa-apa saiz dan berat. Anda tidak perlu membuat lubang di dinding, memasang lekapan, dan lain-lain - sekiranya terdapat penyesuaian semula perabot, anda boleh dengan mudah menetapkan petak di tempat lain.

Lakukan sendiri

Lakukan sendiri

Lukisan

Untuk melaksanakan projek kami, pertama sekali anda perlu membuat lukisan. Sekiranya anda melakukan ini untuk kali pertama, gunakan susun atur yang siap sedia. Kami menawarkan projek untuk ruang tamu yang luas, yang akan membolehkan anda memasang walaupun plasma dengan pepenjuru yang terbesar.

Lembaga
Ketinggian kabinet yang dibentangkan boleh disesuaikan berdasarkan perabot anda di ruang tamu.

Bahan

Untuk pembuatan struktur yang kami perlukan:

 • pelbagai jenis kayu - ketebalan 30 milimeter dan lebar 42 sentimeter; akan digunakan untuk countertops;
 • pelbagai jenis kayu - ketebalan 20 milimeter dan lebar 30 sentimeter, diperlukan untuk rak; boleh diganti dengan papan potong;
 • saiz kayu 50 * 50 mm, diperlukan untuk salib;
 • Saiz bar 30 * 30 milimeter akan digunakan untuk jumper membujur;
 • saiz papan 30 * 80 milimeter, untuk pembuatan lalang dan kaki;
 • skru, pemutar skru;
 • gergaji pekeliling;
 • gerudi;
 • pesawat;
 • pensil, langkah pita.

Pilih reka bentuk untuk citarasa anda

Pilih reka bentuk untuk citarasa anda

Lembaga
Pilih sahaja kayu kering sebagai bahan. Papan basah dan segar boleh berubah dari masa ke masa dan hilang penampilan mereka.
Perhimpunan bingkai
 • Ia perlu memotong kaki. Dalam model kami terdapat enam daripadanya dan ketinggian masing-masing adalah 72 sentimeter. Ia mudah untuk dipotong dan disegerakan dengan segera, panjangnya bersamaan dengan 28 sentimeter. Dari satu meter kayu kami mendapat satu terperinci.
 • Kaki mengikat saiz bar 30 * 30 milimeter. Sediakan dua belas kosong tersebut, panjangnya hendaklah 75 cm.
 • Pasang jumper dengan skru. Lubang lubang saiz yang diperlukan. Skru skru ke kaki ke menegak pada sudut 45 darjah.

Pilihan yang tidak mengambil banyak ruang

Pilihan yang tidak mengambil banyak ruang

Rak

Anda boleh membuat rak bawah dan tengah dari pelbagai jenis kayu dan dari papan. Lebar yang kedua harus sama dengan 30 sentimeter. Potong 1.5 sentimeter kayu, dengan menggunakan peretas, trim untuk memenuhi lebar yang dirancang.

Panjangnya hendaklah 170 sentimeter. Pasang rak dengan sekrup ke jambatan membujur.

Crossbars

Sekarang kita mula memasang barisan salib. Mereka perlu untuk mengikat depan dan belakang reka bentuk kami. Apabila kami membuat kaki, kami telah menyediakan elemen yang diperlukan untuk menyelamatkan bahan. Sekarang anda mesti mengambil dua barisan silang dan lampirkannya ke setiap sisi bingkai.

Kini anda perlu membuat barisan tengah. Melihat mereka dari bar, panjangnya harus sama dengan lebar rak kami, iaitu, 28 sentimeter. Lampirkan dua tepi menggunakan bolt.

Gabungan warna tidak menyakitkan hiasan

Gabungan warna tidak menyakitkan hiasan

Salib sampingan

Kekuatan dan kestabilan kabinet masa depan akan dibentangkan dengan salib. Jika anda mengukur seberapa tepat yang mungkin, mudah membuat salib dengan tangan anda sendiri.

 • Ambil bar, sebelahnya ialah 50 mm, melihat dua keping. Panjangnya, dikira oleh teorem Pythagoras, adalah 66.2 sentimeter.
 • Letakkan satu sama lain, tetapkan jarak antara sudut dalam. Buat alur di setiap bahagian. Kedalaman mereka harus sama dengan separuh sisi rasuk. Untuk kejelasan, gunakan skim nombor angka 6.
 • Lintasan dibuat masuk ke dalam reka bentuk. Di tempat skru masukkan sendi, buat lubang di sudut. Oleh itu skru tidak akan keluar dari sisi lain. Gunakan skru panjang, panjangnya kira-kira 70 milimeter.

Warna gading hanya menambah daya tarikan dan keindahan perabot.

Warna gading hanya menambah daya tarikan dan keindahan perabot.

Atas meja

Kami beralih ke peringkat akhir mewujudkan meja tepi katil kayu.

Lembaga
Kami mengesyorkan menggunakan tatarajah oak yang terpaku, yang mempunyai permukaan licin.Mereka tidak perlu diproses lagi, yang bermakna anda menjimatkan masa dan pada masa yang sama mendapat tempat kerja yang sempurna.

Sekiranya anda mempunyai papan bermata, anda boleh menggunakannya. Pra-memperlakukan mereka dengan satah dan pasir untuk permukaan rata. Lampirkan hujung kerja ke pembentukan dengan skru. Dengan cara ini anda boleh dengan mudah mengangkat kabinet untuk bahagian atas.

Reka bentuk

Anda mendapat loker dipasang sepenuhnya. Mari meneruskan reka bentuk penampilannya. Pertama sekali, tutup semua lubang dengan dempul. Untuk mendapatkan penampilan yang unik, ia perlu dicat. Anda boleh memilih untuk tujuan ini teduhan "wenge", yang sedikit meredam kayu. Pada masa yang sama struktur kayu akan kelihatan.

Anda boleh menutup pokok itu dengan cat putih - reka bentuk ini akan dimuatkan dalam sebarang reka bentuk. Pertimbangkan gaya bilik anda dan menjadikannya yang paling harmoni. Anda mungkin mendapati bahawa reka bentuk meja di sebelah katil ini berguna bukan sahaja untuk memasang TV, tetapi juga untuk menyimpan sesuatu. Dan anda boleh menggabungkan dua penyelesaian ini dan menjadikannya sejagat.

Pendirian TV

Lakukan sendiri

8.3 Skor Jumlah
Nightstands di pedalaman

Memilih meja sisi katil untuk panel plasma di apartmen anda, memberi tumpuan kepada ruang bebas bilik dan dimensi, gaya, kebolehpercayaan dan bahan mereka. Pilihan produk hari ini sangat besar, perabot dibezakan dengan fungsi dan penampilan yang menarik. Jika anda tidak menemui model yang anda perlukan, jangan putus asa. Buat kabinet dengan tangan anda sendiri dan buat reka bentuk ruang tamu yang asli dan unik. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
7
Kebaikan
 • Pelbagai bahan, reka bentuk, warna
 • Ruang storan tambahan
 • Keupayaan untuk menyembunyikan wayar, peralatan tambahan dari mata
Cons
 • Kecurian ruang
 • Masa pembersihan
 • Harga
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk