Biru: Warna Zen di pedalaman untuk mencapai ketenangan. 210+ (Foto) Kombinasi warna di dapur, di ruang tamu, di bilik tidur

Biru - salah satu warna yang paling serba boleh di pedalaman, ia melengkapkan hampir semua gaya. Di antara semua warna, cahaya biru adalah yang paling tidak penting, mengingatkan langit atau laut. Walaupun ia adalah warna yang baik di kawasan pedalaman, ia tidak akan memberi anda emosi yang kuat. Di kawasan biru anda akan sangat menyambut dan tenang. Persekitaran sedemikian boleh menenangkan walaupun hari-hari yang paling tertekan dan tertekan.

Kandungannya:

Interior biru terang kelihatan berbeza apabila terdedah kepada cahaya matahari. Oleh itu, anda harus memastikan sebelum memilih teduhan ini bahawa terdapat cahaya matahari semulajadi yang cukup di dalam ruang anda. Jika tidak, pedalaman mungkin menjadi terlalu sejuk.

Biru lembut

Sekiranya anda ingin mewujudkan suasana yang tenang dan tenang untuk rumah anda, pertimbangkan untuk melukis dinding anda dengan warna biru pucat mana-mana naungan. Pewarna biru pucat sangat berkotak dan elegan, mereka dapat mewujudkan kesan ruang sensitif dan halus.

Sedikit biru untuk suasana santai.

Sedikit biru untuk suasana santai.

Itulah sebabnya orang sering melukiskan bayi mereka di dalam bilik biru pucat. Di sebelah bayangan ini sukar untuk meletakkan warna pertama. Warna utama yang sepadan dengannya adalah warna yang berbeza. hijau dan coklattetapi juga dalam versi pucat.

Kerana kesan menenangkan, cuba jangan mengganggu keharmonian dengan warna yang kontras atau sengit. Dinding biru pucat sentiasa dikaitkan dengan nada pastel dan putih. In kanak-kanak cuba memasang bilik putih atau pastel perabot.

Cairkan tapak semaian dengan perabot putih

Cairkan tapak semaian dengan perabot putih

Bilik kanak-kanak bukan satu-satunya tempat di mana kita boleh menggunakan warna ini. Biru muda ruang tamu juga idea yang baik untuk rumah. Memilih perabot coklat akan menjadi idea yang baik untuk bilik ini.

Lembaga
Di ruang tamu, anda boleh menambah beberapa warna yang berbeza tanpa bimbang bahawa baki anda akan pecah.

Tetapi cuba tambah warna yang berbeza yang mengikat paparan keseluruhan, yang akan dilihat pada butiran dan permukaan kecil. Tidak kira jika bilik anda kecil atau besar, dinding biru pucat akan membuatnya cerah dan mencipta ilusi lebih banyak ruang.

Tambahkan warna-warna terang

Tambahkan warna-warna terang

kembali ke menu ↑

Hiasan Denim - kejutan baru dalam reka bentuk dalaman

Denim adalah bahan baru yang hebat yang digunakan secara aktif dalam reka bentuk dalaman. Bantal denim, perabot boleh mewujudkan suasana santai, menyambut, segar.

kembali ke menu ↑

Sofa denim denim dengan bantal

Denim sofa Ia memberikan kemasukan bohemian yang berani ke dalam trend dan cara yang baik untuk mengemas kini ruang tamu anda. Gunakan denim bertemakan dan kontras bercetak bantal untuk aksen untuk mewujudkan oasis yang sempurna. Untuk melengkapkan pandangan umum, gunakan permaidani dengan corak abstrak di lantai parket dan selimut berlapis.

Buat oasis bantal yang sempurna

Buat oasis bantal yang sempurna

Sebarkan perabot denim anda dengan aksen kayu: jika anda lebih suka aksen pedesaan, lihat di sofa denim ombre pudar, buangkan karpet berwarna biru dan putih di sebelahnya. Untuk sentuhan penamat, anda boleh memasang meja kopi yang elegan yang diperbuat daripada kayu ringan, rak logam gelap dan dinding bata berwarna putih - semua perkara ini digabungkan sepenuhnya dengan denim.

Aksen yang berbeza dalam denim berwarna terang akan membantu anda memeluk trend tanpa kesan yang luar biasa.. Cuba buat semula ruang anda dengan meletakkan sofa abu-abu gelap, ditutupi dengan selimut denim fringed. Tambah bantal aksen dalam tema laut jalur biru dan putih dengan seluar jeans pudar. Warna nipis dari denim pasti akan menghasilkan kesan yang menenangkan.

Tambah aksen dengan bantal bergaris

Tambah aksen dengan bantal bergaris

kembali ke menu ↑

Hanyut Denim

Must-have warna 2017, "Denim Drift" beralih ke 2018 dari jaket dan seluar yang bergaya untuk cat warna untuk dinding kami, pilihan untuk hiasan dalaman.

Idea menggunakan nada kelabu biru ini untuk pedalaman dilahirkan di kepala ketua pasukan pereka Barat. Mereka menyesuaikannya supaya ia kelihatan secara optimum di dinding supaya ia juga berfungsi dapurdalam bilik tidur. Dan supaya tidak ada kesan "biru bayi" - ciri-ciri naungan kanak-kanak yang halus.

Kami memilih teduhan optimum yang menyenangkan

Kami memilih teduhan optimum yang menyenangkan

Salah satu cara untuk mewujudkan suasana yang tenang, bersih, klasik di ruang tamu akan menjadi kemasukan warna biru di hiasan. Warna ini sentiasa menjadi tanda kesegaran dan keanggunan. Hasil hiasan ini di ruang tamu selalu bergaya, dan juga menciptakan suasana yang tenang.

Di dalam bilik yang dipenuhi dengan kebanyakan perabot kayu, warna biru dinding mungkin amat sesuai. Anda boleh menggunakannya juga langsirmungkin digabungkan dengan warna lain seperti kelabu atau beige, yang nada neutral dan tidak akan mengganggu warna aksen.
Kami menggabungkan dengan semua warna yang mungkin.

Kami menggabungkan dengan semua warna yang mungkin.

Anda juga boleh menggunakan warna biru untuk permaidani, serta untuk barangan lain seperti lampu, bantal hiasan atau perabotnya sendiri. Warna ini kelihatan sangat indah apabila digabungkan dengan coklat, kuning air. Atmosfer menjadi begitu menarik dan tenang sehingga anda ingin menghabiskan sepanjang hari di ruang tamu.

Anda boleh menggunakan warna ini untuk dinding dengan menggunakan warna pastel bukan warna terang, supaya tiada kesan penindasan. Menggunakan reka bentuk vintaj, kain bertekstur, dan gabungan warna biru, krim, anda akan mendapat suasana yang segar dan santai. Di samping itu, ia akan menjadi mudah untuk mewujudkan keseimbangan klasik.
Gunakan permaidani biru

Gunakan permaidani biru

Idea lain yang akan membantu mewujudkan reka bentuk ruang tamu biru yang berjaya termasuk penggunaan jalur biru dan putih yang sentiasa elegan. Anda boleh menggunakan cetakan laut untuk bantal, langsir dan karpet. Biru juga kelihatan hebat apabila digabungkan dengan dinding putih dan perabot kayu gelap.

kembali ke menu ↑

Di pedalaman bilik

Mana bilik yang tidak biru betul-betul merosakkan pedalaman anda? Pertimbangkan pilihan untuk reka bentuk anda.

kembali ke menu ↑

Bilik tidur

Apabila memasang semula bilik tidur, perkara pertama yang perlu dilakukan ialah menetapkan skema warna. Idea anda boleh berkisar dari pastel menjadi hitam dan putih. Tetapi apabila berhadapan dengan tema biru, beberapa isu mungkin timbul berkaitan dengan cara memberi kedalaman bilik.

Menambah nada langit yang hangat, akan menghasilkan keseimbangan dan gaya baru. Di sini, seperti biasa, coklat membantu, yang sentiasa duet berjaya dengan bunga biru, dengan mana ia bermain dengan cara yang baru. Bilik tidur biru-coklat adalah trend yang bergaya dan bergaya, pelbagai warna yang anda pilih untuknya akan memandu ruang, menjadikan bahagian-bahagian kayu lebih ekspresif (dalam kes coklat). Gaya seni terikat dengan lampu dan perabot yang sepenuhnya sesuai dengan gaya.

Aksen biru dalam warna kuning telaga dan pastel

Aksen biru dalam warna kuning telaga dan pastel

Tema bilik tidur biru dan coklat akan menjadi kombinasi sempurna untuk apa-apa gaya yang anda pilih. Cairkan gaya yang dipilih dengan tompok-tompok kecil bergaya lusuh dengan teduhan untuk menggabungkan paparan dan ruang.

kembali ke menu ↑

Dapur

Buat dapur anda lebih besar, lapang, tempat di mana anda ingin menghabiskan masa anda. Gunakan dua atau tiga warna pada dinding untuk menambah kedalaman.

Di dapur, menggunakan palet biru, anda boleh membuat rupa moden, gaya retro, atau sesuatu di antara. Ia boleh untuk anda:

 • menenangkan;
 • atau tajam;
 • hangat, selesa;
 • sama ada sejuk, segar;
 • selesa dan santai, bergantung kepada keutamaan anda.

Buat wajah yang moden.

Buat wajah yang moden.

Berikut adalah beberapa cara untuk memasukkan palet biru muda ke dapur.

Inspirasi oleh lautan

Pilih warna yang lebih dalam untuk kesan klasik. Rasuk siling kayu kasar yang sempurna melengkapkan tema maritim. Hang up gambar itu dengan pemandangan laut, aksen laut untuk membuat tema pantai, mengingatkan perairan murni.

Segarkan semula alat dengar anda

Berikan kabinet dan kotak penyimpanan dengan cat baru untuk mewujudkan ruang yang bersih dan tidak terganggu. Warna-warna pastel dan warna pewarna biru yang pucat kelihatan baik dengan tembok putih yang akan menjadikan ruang ruang untuk memasak, makan dan hiburan.

Kami menyegarkan kawasan pedalaman dengan perabot

Kami menyegarkan kawasan pedalaman dengan perabot

Tambah bersinar

Kemasan lacquered biru, sama ada cat seks atau siling, menambah kemegahan dan kelas tinggi untuk mana-mana dapur.

Manufaktur yang canggih

Cat biru digabungkan dengan peralatan keluli tahan karat yang moden, serta elemen dapur lain dengan warna logam sejuk.

Hidupkan perasaan

Termasuk bahan yang berbeza, barangan yang mempunyai tekstur, seperti kerusi dapur dengan bantal kain biru, bakul hiasan, permaidani yang elegan, atau dinding dicat.

Sedikit dekorasi jadi warna nampaknya tidak membosankan.

Sedikit dekorasi jadi warna nampaknya tidak membosankan.

Petunjuk biru

Pucat nipis biru boleh membuat perbezaan yang sangat besar. Beralih kepada warna ini di dalam jubin, gunakannya untuk kerusi makan, pinggan atau hanya meletakkan pendirian buah, menunjukkan beberapa bingkai dengan sentuhan pilihan anda.

Eksperimen

Skim warna yang baik tidak begitu sukar untuk disatukan, oleh itu jangan membatasi diri apabila menyentuh dapur anda. Campurkan dan padan warna biru yang berbeza untuk dapur, disesuaikan dengan selera anda, keperibadian anda sendiri.

Jangan menghadkan diri anda kepada fantasi

Jangan menghadkan diri anda kepada fantasi

kembali ke menu ↑

Bilik mandi

Ini adalah warna klasik untuk bilik mandi bilik, di mana dia juga berjaya menenangkan, berehat, dikaitkan dengan air. Ia boleh digunakan sebagai aksen dengan banyak warna lain atau sebagai primer.

Mandian biru pucat dari teduh laut yang bersih adalah pilihan tradisional yang akan memperluaskan ruang, mempunyai kesan yang tenang dan sejuk. Digabungkan dengan warna-warna monokromatik yang lebih gelap dan lebih tepu, bilik mandi anda akan kelihatan lebih jernih, kuat, dan nyaman. Tambah aksen kuning cerah untuk kesan akuarium tropika atau gunakan hijau untuk gaya yang lebih organik.

Tidak kira bagaimana anda menggunakan warna biru anda, anda perlu mengalahkannya dengan betul. Untuk melakukan ini, gunakan petua ini.

Warna menenangkan dan melegakan

Warna menenangkan dan melegakan

Pilih pola monokromatik

Ditenun dengan spektrum cahaya biru - dari biru "Diraja" yang biru menjadi pastel, bilik mandi anda akan memberi kesan tempat yang tenang dan tenang. Gunakan bunga klasik kertas dinding dalam warna biru. Atau pilih hiasan oriental di dinding, yang akan menyerupai percikan gelombang lembut dalam motif cat air, mewujudkan latar belakang yang dinamik.

Lembaga
Hiaskan tempat di sekeliling kertas dinding dengan tuala, lilin, aksesori, tirai mandi, tikar lantai, berpegang pada tema biru monokromatik. Cat selesai dan siling dengan cat berkilat putih berkilat.
Minimalisme kelihatan tidak kurang cantik

Minimalisme kelihatan tidak kurang cantik

Gunakan warna padang pasir

Warna padang pasir adalah tenang dan duniawi. Tambahkan salmon ke nada gangsa dan emas di lantai berpasir, dan kemudian tonton bagaimana warna berubah di bawah pengaruh cahaya semula jadi. Mewujudkan suasana yang sama di bilik mandi anda, lukisan dinding bilik mandi dengan gangsa cahaya atau warna kuning pucat, dan siling dengan warna biru yang akan menjadi lebih ringan daripada lampu di bilik mandi. Tambah aksesori dengan sentuhan salmon atau aqua untuk menghubungkan skema warna di bawah motif padang pasir.

Bagaimanakah hiasan penjajahan boleh digunakan?

Hiasan kolonial dicirikan oleh kombinasi warna biru dan putih, yang boleh berjaya diterbitkan semula di bilik mandi. Cat dinding putih dengan warna biru, dan bahagian dalam pintu bilik mandi yang lebih gelap. Teruskan bayangan gelap pada dinding aksen.

Kami menggabungkan biru dengan putih

Kami menggabungkan biru dengan putih

Lembaga
Gunakan warna semi-gloss putih pada penamat. Lilin putih di balang kaca, tuala biru gelap, langsir tandas biru dan putih untuk mandi akan melengkapkan penampilan penjajah anda.

Gaya bandar

Buat percikan warna di dalam bilik mandi menggunakan lampu biru muda sebagai asas. Masukkan cat kuning cerah ke dinding, letakkan langsir mandi berwarna biru-kuning-merah. Letakkan periuk dengan popi merah pada kosmetik jadual dan mangkuk dengan sabun buatan tangan berwarna-warni yang akan menarik mata di hiasan. Campurkan dan menggabungkan tuala dengan menggunakan tiga warna utama yang ditunjukkan, tetapi pastikan tikar lantai di tempat yang sama untuk mengelakkan beban warna.

Cat kuning terang di dinding

Cat kuning terang di dinding

kembali ke menu ↑

Shades of blue

Tekankan ruang ruang makan atau ruang tamu dengan nada yang berbeza biru, biru, biru, bercampur dengan sejumlah besar kayu putih, ringan dan kaca.

kembali ke menu ↑

Turquoise

Turquoise adalah warna diraja yang menyerupai permata yang namanya memakai. Tetapi tidak kira betapa mulia, sedikit berisiko untuk menggunakannya di rumah anda, terutama di permukaan yang besar. Walau bagaimanapun, terdapat lebih banyak orang berani yang tidak dapat menahan kesan yang indah untuk sekurang-kurangnya satu bilik mereka dalam gaya turquoise. Kadang-kadang kesannya tidak dapat dipercaya, dan hasilnya luar biasa, tetapi dalam kes lain, akhir mungkin kelihatan seperti kitsch. Itulah sebabnya anda mesti layak mendapat bantuan pakar atau mematuhi peraturan keselamatan yang jelas.

Turquoise mewah yang indah dengan sentuhan emas

Turquoise mewah yang indah dengan sentuhan emas

Pertama sekali, anda harus ingat bahawa terdapat banyak warna pirus. Nada yang lebih agresif boleh menelan mata, tetapi anda boleh mengurangkan kesan ini dengan hanya mengecat permukaan kecil di bawah naungan ini atau menukarnya dengan nada lain yang lebih pucat.

Lembaga
Cuba gunakan turquoise cerah hanya untuk bahagian dan aksesori, dan bukan untuk semua dinding. Pirus biru pucat mempunyai kesan yang sama seperti biru pucat, berehat selepas hari yang sibuk.
Jangan keterlaluan dengan kecerahan warna

Jangan keterlaluan dengan kecerahan warna

Jika anda lebih suka cat biasa untuk dinding anda, anda boleh menambah sedikit turquoise ke perabot. Berhati-hati, bukan setiap warna adalah turquoise. Turquoise pucat datang dengan coklat, kuning, krim, warna putih yang lembut. Sekiranya anda seorang yang eksentrik, cuba kombinasi biru pirus dengan sedikit:

 • fuchsia;
 • kuning;
 • kelabu;
 • coklat.

Kombinasi ini kelihatan baik pada permukaan alternatif kecil.Bilik anda akan menyatakan kegembiraan dan belia.

Gabungan untuk pencinta terang

Gabungan untuk pencinta terang

Turquoise adalah warna dengan keupayaan terapeutik, pada masa lalu ia dipercayai bahawa ia melindungi terhadap kejahatan. Turquoise mencipta kesan hiasan oriental, jadi anda boleh meningkatkan kesan ini dengan menghias bilik anda dengan aksesori yang menyerupai tamadun India atau Cina. Cuba beberapa permadani, lukisan atau patung yang sesuai dengan tema.

kembali ke menu ↑

Azure

Warna kelonggaran dan kecemasan akan mewujudkan suasana laut musim panas walaupun pada hari yang paling mendung di mana-mana bilik rumah. Warna biru mewah ini berfungsi dengan baik di dalam hiasan moden dan klasik dan sesuai dengan warna aksen dalam ruang neutral.

Bahagian dalaman klasik yang diselingi dengan azure

Bahagian dalaman klasik yang diselingi dengan azure

Pasangan yang sempurna untuk bayangan biru adalah salju putih atau kelabu abu-abu, yang akan menciptakan inspirasi pantai yang segar dan akan berfungsi dengan baik di kamar kecil di rumah. Untuk reka bentuk tropika yang lebih banyak yang diilhamkan oleh pantai, pilih warna azure, pasir dan krim yang boleh diserap dengan kilauan fuchsia terang, kapur dan kuning. Jika anda lebih suka bilik yang lebih maskulin, gabungkan warna biru dengan warna biru gelap dan putih atau gelap yang membuat wajah yang halus dan canggih di dalam bilik anda.

kembali ke menu ↑

Gabungan dengan warna lain

Nada surgawi sering diabaikan kerana mereka tidak mudah untuk bergabung dengan warna lain. Walau bagaimanapun, ia adalah salah satu warna yang paling menarik untuk bilik-bilik kecil dan gelap. Dengan menggunakan nada biru yang hangat dan kaya, anda boleh membuat garis indah dan ruang yang mengagumkan.

Secara visual mengembangkan ruang

Secara visual mengembangkan ruang

kembali ke menu ↑

Biru kelabu

Biru-biru kini sangat popular dalam reka bentuk dalaman, kerana ia adalah warna yang tenang, kaya warna kelabu, yang masih digunakan sebagai kanvas asas, menetapkan nada untuk pedalaman. Warna biru yang kotor dan kurang suci, dengan penambahan keluli, memberikan rasa kedamaian yang menjadikan ruang bermain dengan warna-warna baru.

kembali ke menu ↑

Biru muda

Gabungan warna coklat hangat dan sejuk memberikan perasaan semula jadi dan dikaitkan dengan bumi dan langit. Adalah dipercayai bahawa apabila warna-warna ini tidak digabungkan dalam bahagian yang betul, mereka boleh mempunyai kesan yang besar, tetapi apabila mereka berada dalam jumlah yang betul dan di tempat yang betul, mereka kelihatan hebat.

Cetakan coklat dan biru di ruang tamu

Cetakan coklat dan biru di ruang tamu

kembali ke menu ↑

Beige dan biru

Gabungan ini mewujudkan dalaman yang paling bijak, klasik yang sesuai untuk mana-mana rumah dan gaya. Gunakannya supaya kedua-dua warna - hangat dan sejuk - saling melengkapi antara satu sama lain, menjadikan bilik itu harmoni. Buat corak pasir yang telah disebutkan menggunakan warna padang pasir - termasuk warna panas terakotta.

kembali ke menu ↑

Biru biru

Skim biru monokromatik berfungsi hebat. Dengan bantuan biliknya boleh dibuat ekspresif dan beragam. Gunakan tema laut dan palet pantai.

Biru sempurna melengkapkan biru

Biru sempurna melengkapkan biru

kembali ke menu ↑

8 cara untuk membawa laut ke rumah anda

Trend tepi laut tahun ini jauh lebih lembut dan lebih elegan daripada tahun-tahun terdahulu - terdapat tanda-tanda scandium kerana kelabu, warna biru Mediterranean yang kurang cerah.Pantai biru (Breezy blue Eng.) - supaya anda boleh memanggil warna, yang sepatutnya dipertimbangkan oleh pereka yang paling sesuai untuk perasaan damai. Sebagai permulaan, anda boleh mencuba trend ini dalam karpet dan pelari permaidani.

Lembaga
Gunakan kombinasi alternatif: lengkap dengan lantai ringan dan warna kelabu hangat untuk kesan Scandi.
Gabungan alternatif dengan permaidani

Gabungan alternatif dengan permaidani

Di sini pokok kelihatan baik dengan kesan matahari, serta palet langit, karang, aqua dan merah.

kembali ke menu ↑

Ciri umum

Bahan semulajadi adalah di tengah-tengah keseluruhan idea - ini adalah, pertama sekali, pokok pelunturan, yang mempunyai kemunculan bahan yang dipakai oleh iklim maritim dan telah memperoleh warna dan tekstur ciri. Atau cuba kayu dicat dalam warna putih, biru, atau berair hijau, diselingi dengan warna yang lebih berani. Aksesori bertema tepi pantai akan segera menyebabkan perasaan pantai - ia boleh menjadi sepasang dayung atau windsock - tetapi elakkan menggunakan terlalu banyak butiran untuk mengelakkan klise.

Tirai biru dari kain mahal

Tirai biru dari kain mahal

kembali ke menu ↑

Kain

Pilih linen yang mudah, bertekstur tebal atau reka bentuk rumah yang mempunyai rupa tradisional, seperti linen dan kapas, dengan motif laut. Kain seperti denim (yang juga mempunyai penggunaan untuk langsir atau upholsteri) atau motif bunga bersuara adalah cara yang bergaya untuk membawa warna kepada skim cahaya. Langsir cahaya juga berfungsi dengan baik dalam pelbagai reka bentuk, termasuk percetakan atau sulaman.

kembali ke menu ↑

Warna

Gunakan kombinasi putih, kelabu dan keputihan sebagai latar belakang, kemudian tambah minat, kehangatan dan kehidupan dengan warna berpasir atau patch kecil warna yang lebih kuat seperti karang, merah, aqua, hijau, biru.

Ketepuan kerana kontras

Ketepuan kerana kontras

Lembaga
Untuk kesan yang lebih baik, cari nada yang sedikit pudar yang kelihatan agak tua atau terbakar di bawah sinar matahari.
kembali ke menu ↑

Perabot

Kerajinan Driftwood adalah yang terbaik untuk gaya ini, tetapi sukar dicari. Sebaliknya, anda boleh memilih barangan dari kayu yang diperbaharui dengan cat yang tidak rata atau kapur putih untuk membuat perasaan dipakai. Barang yang ditenun dengan tali, tali, bendera atau jute boleh menjadi sebahagian daripada atau elemen kerusi atau sandaran. kerusi berlengan. Perabot luaran - yang dibuat daripada kayu jati yang dikeringkan atau kayu keras, atau gaya logam lipat - yang digunakan secara dalaman boleh mempunyai kesan yang sama.

Reka bentuk ringan dengan nada lembut

Reka bentuk ringan dengan nada lembut

kembali ke menu ↑

Tingkat

Papan kayu pasir dan polish dengan lilin ringan atau sabun alkali untuk memberi mereka rupa perak, dipakai, mudah tetapi bergaya. Hari ini terdapat pilihan besar jubin seramik di pasaran yang dapat meniru secara realistik kesan ini - pilihan jubin boleh ditentukan oleh syarat-syarat apabila rintangan haus yang baik diperlukan.

Lantai yang diperbuat daripada kayu padu boleh dicat putih, krim dan kelabu (menggunakan cat lantai khas). Pilihan ini berjaya dari segi estetik, tetapi lebih kurang tahan haus. Salutan semulajadi - rumpai laut, sisal, serat kelapa dan jute - mempunyai daya tarikan tekstur dan sesuai digunakan di dinding atau dalam bentuk permaidani rajutan.
Lampu biru terang dan cantik

Lampu biru terang dan cantik

kembali ke menu ↑

Tekstur

Berpayu tua, dipakai dan rosak, serta objek yang kasar dan kasar - dengan ciri-ciri ini adalah bahagian penting dalam gaya ini. Tali, tali tenunan atau sisal kasar - semuanya bercakap tentang suasana laut.

Lembaga
Pilih perabot atau lampshade yang diperbuat dari bahan tenun, atau tambahkan ciri-ciri reka bentuk seperti pagar tali. Gunakan kapur emulsi matte serta lantai batu atau meja untuk kepentingan yang lebih tinggi.
Lampu naungan lampu biru untuk reka bentuk terang

Lampu naungan lampu biru untuk reka bentuk terang

kembali ke menu ↑

Aksesori

Kampung atau artifak lama adalah cara yang baik untuk menangkap suasana pantai.Plat dengan cengkerang, snags atau tanglung ribut, serta seni marin, pantai dan cetakan burung vintaj. Kehidupan evokatif, koleksi topi jerami - semua ini mencipta kenangan perayaan. Barang pecah belah dengan bunga segar, terletak pada rak, perapian atau jendela, juga, mempunyai daya tarikan tersendiri. Unsur-unsur lain yang memberikan nota laut termasuk poskad dan peta, burung-burung kulit kayu birch diukir, atau model kapal dan bot.

kembali ke menu ↑

Pencahayaan

Untuk gaya asli, cari warisan nautika atau menyerupai satu. Pilih kelengkapan utilitarian, lampu siling yang dipasang atau lampu lantai dan lampu logam dengan estetika kasar. Lekapan tripod berdasarkan tembaga dan kayu theodolite kelihatan hebat. Lampshades tenunan dan disalut dengan raffia atau pemecatan mempunyai kelebihan teks.. Sebagai alternatif, pilih gaya berorientasikan industri berdasarkan rasuk kapal dan lampu meja dengan asas kaca warna berair.

Warna biru

Memilih untuk pedalaman

8.1 Skor Jumlah
Warna biru untuk inspirasi anda

Sama ada warna percikan warna atau skema monokromatik biru terang lengkap - biru tidak akan hilang tanpa disedari di dalam bilik. Ia akan membawa tenang dan keyakinan di atmosfera, secara visual memperluaskan sempadan bilik. Warna ini akan merayu kepada semua yang suka keputusan yang wajar dan seimbang, kerana ia menyegarkan minda dengan baik untuk perancangan yang betul. Ia merangkumi keharmonian alam, keseimbangan dan kedamaian. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
7
Kebaikan
 • Menyegarkan kawasan pedalaman
 • Mudah untuk memohon
 • Sesuai gaya
Cons
 • Keserasian rendah dengan warna lain
 • Warna sejuk yang mungkin kelihatan tidak ramah.
 • Memerlukan cahaya semulajadi yang berlimpah
Tambah ulasan anda

Novozhenina Anna

Hai, saya di sini kerana reka bentuk dalaman adalah kelemahan saya. Saya kerap merasakan daun melalui hauz, mencari inspirasi demi kepentingan dan tidak melupakan Ikea))

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk