Sofa kulit di kawasan pedalaman: Apa yang perlu dipenuhi? 160+ (foto). Dari besar ke kecil. Dari putih ke hitam

Bergantung pada citarasa anda, sofa kulit di pedalaman mungkin pilihan yang terbaik, kerana mereka membawa gaya dan praktikal sama ke rumah anda. Trend yang tidak patut dilupakan. Bagaimana anda boleh mengemaskini dan menghiasi walaupun sofa yang paling gelap? Mengenai semua ciri penggunaan dalam artikel kami di bawah.

Kandungan artikel ini:

Ciri-ciri penggunaan

Setiap orang mempunyai idea yang berbeza tentang apa yang mewah dan apa yang bergaya. Walau bagaimanapun, kedua-dua konsep ini akan menggabungkan kulit sofa.

Terdapat banyak sebab untuk mencintainya. Ia sesuai dengan kebanyakan gaya, boleh direka dan dihiasi dengan cara yang berbeza. Anda tidak perlu jongkok, bintik-bintik juga mudah dibersihkan dari kulit daripada tisu.. Keuntungan yang paling penting ialah ia akan berfungsi lebih lama daripada sofa kain, jika dijaga dengan baik.

Ramai orang tidak boleh membuat keputusan yang lebih baik: sofa kulit atau kain upholsteri. Di sini mesti dikatakan bahawa jenis kulit perabot memerlukan penjagaan khas dan biasa. Sekiranya anda mempunyai seekor anjing atau kanak-kanak - bandingkan kemungkinan kerosakan pada sofa, kerana jika mudah untuk mengeluarkan noda daripada itu, maka kes gorotan atau potongan akan menjadi lebih sukar untuk diperbaiki. Walau bagaimanapun, masalah ini juga boleh diselesaikan.

Sofa kulit dengan warna putih

Sofa kulit dengan warna putih

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Sofa di dalam ruang tamu (200+ Foto): titik utama pilihan untuk mewujudkan kesenangan

kembali ke menu ↑

Sofa kulit di ruang tamu

Kulit, sama ada buatan atau tulen, menambah ciri tersendiri ke mana-mana bilik, tetapi kebanyakannya adalah untuk ruang tamu standard. Kulit perhiasannya menarik kepada mata, dan tekstur lembut mempunyai kesejukan yang menyenangkan pada musim panas, berbanding kain pelapis kain. Perabot kulit datang dalam pelbagai warna, yang bermaksud bahawa ia hanya serba boleh sebagai kain pelapis kain. Kulit tiruan lebih mudah dibersihkan daripada kain. Daripada menggunakan pembersih vakum basah atau kering untuk pembersihan, sofa kulit buatan boleh dibersihkan dengan kain lembap.

Kulit tulen, walaupun ia perlu dibersihkan dengan pembersih kulit khas, mengekalkan sifatnya yang terbaik dari semua, kurang terdedah kepada kening dan adalah yang paling mudah dibersihkan.
Interior House Negara

Interior House Negara

Terdapat sesuatu di kulit yang menambah ruang tamu rahmat. Seolah-olah kulit dimaksudkan untuk sifat matang yang menghargai lebih banyak perkara yang halus, dan bilik dengan kulit bermaksud tempat yang aman untuk berehat.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Bagaimana untuk memilih katil sofa dengan tilam ortopedik untuk kegunaan harian? 180+ Foto

kembali ke menu ↑

Trend Reka Bentuk Dalaman

Setiap orang mempunyai keinginan dan tidak suka mereka sendiri, tetapi patut mempertimbangkan tren terkini sebelum membuat sebarang kemas kini yang mahal. Sekiranya anda memerlukan sofa kulit, berikut adalah beberapa petua yang berguna tentang cara menggabungkannya dengan hiasan lain di rumah anda.

Gaya minimalis

Gaya minimalis

kembali ke menu ↑

Aksen logam

Nada logam (perak, nikel dan keluli) membawa rasa moden yang unik, manakala nada hangat (emas, emas dan gangsa) sangat bagus untuk menambah kehangatan ke bilik. Walaupun nada ini boleh digunakan secara berasingan, bilik itu akan hidup dengan tepat apabila ia digabungkan.

Ia adalah untuk tujuan ini bahawa sofa digunakan. kelabu atau warna gangsa, yang mempunyai, sebagai peraturan, bentuk sudut universal. Anda boleh menggunakan kulit kelabu untuk gaya lebih perindustrian atau nada hangat untuk membezakan dengan skema warna yang sedia ada.
Aksen logam

Aksen logam

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Katil tidur dengan sofa di bahagian bawah - Bergaya dan praktikal (90+ Foto)

kembali ke menu ↑

Warna neutral bumi

Warna-warna neutral sentiasa berfungsi dengan baik kerana mereka menyokong banyak gaya yang berbeza, dan di bahagian dalaman yang lebih moden membolehkan seni bina rumah menjadi tumpuan. Warna-warna ini tidak akan keluar dari fesyen, kerana mereka menawarkan asas hiasan sejagat di mana anda boleh mencuba selama beberapa tahun. Jika anda ingin menambah warna yang lebih cerah, warna neutral akan memberi titik permulaan yang betul.

Setiap tahun, perubahan kecil dalam neutral diterima dalam fesyen, dan bijak dianggap sebagai neutral dominan untuk 2018. Ini tidak bermakna warna neutral tradisional, seperti:

Warna neutral menyokong banyak gaya yang berbeza.

Warna neutral menyokong banyak gaya yang berbeza.

Mereka tidak akan popular, tetapi semangat untuk bijak juga boleh berlaku, terutama dalam kombinasi dengan sofa kelabu muda yang sangat popular di ruang tamu dan kopi kayu jadual.

kembali ke menu ↑

Warna terang

Warna-warna utama (biru, merah dan kuning) dalaman sering melembutkan, tetapi tahun ini warna mereka lebih kerap digunakan. Terdapat kecenderungan untuk menggunakan derivatif mereka, seperti cahaya kuning / biru, tetapi tidak perlu merasa terlalu konservatif.

Lembaga
Warna-warna utama boleh mempunyai kesan positif yang besar ke atas ruang hidup, terutamanya jika kedua-duanya digunakan bersama-sama.
Dalam kuning

Dalam kuning

kembali ke menu ↑

Gaya vintaj

Reka bentuk sofa vintaj boleh mencabar, kerana sering sukar untuk mencari keseimbangan yang tepat antara yang lama dan yang baru. Lebih baik memilih sofa vintaj dalam gaya tradisional dan menambah aksesori terbaru untuk kontras. Ini berfungsi dengan baik, kerana perkara unik yang disertakan akan menarik perhatian orang, dan unsur-unsur moden akan menjamin perasaan yang cerah dan moden di dalam bilik. Beri penghormatan kepada estetika yang bergaya, tetapi perhatikan langkah-langkah dalam perkara lama supaya mereka tidak membebani ruang.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Bagaimana untuk meletakkan sofa kecil di dapur? 200+ (Foto) Interior dapur yang selesa

kembali ke menu ↑

Sofa kulit coklat - bunyi klasik dan baru abadi

Tan coklat terang selalu popular, tetapi warna coklat gelap tahun ini akan melihat kelahiran semula. Warna ini akan menjadikan ruang lebih selesa dan intim, memberikan keaslian desa.

Sebagai peraturan, ia adalah lebih baik untuk menggabungkan unsur-unsur warna coklat gelap dan terang, kerana terlalu gelap boleh menjadi sedikit menggembirakan.
Gaya vintaj

Gaya vintaj

Warna ini, terutamanya dalam spektrum cerah, berjalan dengan baik dengan gaya yang berbeza. Hanya pilih peranan yang sofa anda akan lakukan di dalam bilik. Adakah ia unsur utama, atau adakah objek lain di dalam bilik yang lebih menonjol?

Lembaga
Sebagai elemen utama, sofa tan berwarna kelihatan baik dalam reka bentuk minimalis dan moden. Semua kemewahan dan keselesaannya ditunjukkan di sini, jadi saya ingin menghabiskan sepanjang hari di sana. Sekiranya anda menggunakannya sebagai ruang tambahan, maka ia adalah baik untuk ditambah bantal, penutup warna dan bentuk lain.
Terdapat banyak kombinasi dalam majalah reka bentuk yang mempunyai sofa bergaya berwarna coklat yang dikelilingi oleh warna putih, hitam dan kelabu.

Ini adalah kombinasi yang menyenangkan, kerana warna kulit yang hangat berbeza dengan warna hitam dan kelabu dan kelihatan lebih cerah terhadap latar belakang putih. Oleh itu, bilik akan kelihatan harmoni dan moden, dan sofa akan menjadi pusat perhatian.

Anda tidak perlu menghiasi seluruh bilik coklat mengikut sofa. Unsur ini bersifat neutral dan berkorelasi dengan perabot lain dengan gaya yang serupa. Anda boleh menambah ciri, seperti bantal atau selimut, untuk menggabungkan rupa. Tidak semua elemen perlu dipadankan antara satu sama lain, tetapi sesuai dengan penampilan umum bilik.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk bilik kanak-kanak dengan sofa lembut: Bagaimana dan di manakah saya harus meletakkannya?

kembali ke menu ↑

Tambah dinding bata

Soekarno sofa kelihatan seperti klasik moden dalam kombinasi dengan dinding bata di gaya apartmen. Warna bata yang bercampur dengan sofa membuat keseluruhannya kelihatan lebih terpencil.. Bergantung pada warna bata, seseorang harus mencari warna coklat yang sesuai. Menambah dinding bata, warna cerah yang anda boleh pilih, dan ia akan kelihatan hebat.

Dalam gaya klasik

Dalam gaya klasik

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Sofas Lurus dan Sempit moden dengan ruang tidur dari "A" hingga "Z" (175+ Foto di dapur dan di ruang tamu)

kembali ke menu ↑

Padanan warna

Caramel, mustard, oak dan nada coklat berwarna lain kelihatan sesuai di latar belakang yang terang. Kombinasi terbaik dengan sofa ini:

 • biru gelap;
 • hijau lembut;
 • coklat;
 • turquoise;
 • berkrim;
 • ungu muda;
 • merah;
 • gading.

Lembaga
Hiaskannya dengan pelbagai bantal dari palet yang sama dengan kertas dinding di dalam bilik.

Walaupun dalam warna gelap, sofa mencipta aksen yang lembut dan hangat di dalam bilik. Hari ini dalam trend campuran "semula jadi" dengan sedikit tan. Sebagai contoh, coklat dan hijau - kombinasi yang menyerupai gabungan bumi dan rumput. Satu lagi campuran menarik coklat dan biru dengan warna pasir.

Bersama-sama dengan kerja keras

Bersama-sama dengan kerja keras

Berbeza permaidani boleh berbeza dengan sofa menggunakan kombinasi yang disebutkan di atas, tetapi anda boleh memilih kegemaran anda sendiri.

Lembaga
Jangan pilih permaidani untuk warna kertas dindingdan untuk selebihnya, dengan majoriti kombinasi, ia akan digabungkan dengan baik.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Sofa dan kerusi-kerusi di dalam ruang tamu - Bagaimana untuk mengatur perabot yang menarik dan bergaya? 200+ Foto dalam gaya moden

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk menghiasi ruang tamu dengan sofa kulit hitam?

Hari ini, hiasan ruang tamu dalam gaya yang berbeza kelihatan baru dan bergaya. Di samping itu, kulit di ruang tamu boleh dilengkapi dengan pelbagai gaya hiasan untuk mewujudkan imbangan visual untuk keperluan khusus ruang. Jadi, inilah beberapa gaya untuk menghiasi ruang tamu anda dengan sofa kulit hitam.

Dimensi, sofa kulit hitam

Dimensi, sofa kulit hitam

kembali ke menu ↑

Gaya skandinavia

Jika anda ingin menggembirakan mata anda setiap hari, menghiasi ruang tamu anda Scandinavian gaya. Dia terkenal dengan rasa modennya. Ciri-ciri seperti corak yang menarik, aksen logam dan sentuhan buatan tangan boleh mencipta rupa yang sama kedesaan dan moden.

Anda boleh menambah suasana duniawi segera ke sofa kulit hitam anda, menghiasnya dengan kusyen berwarna tebal untuk membuang, dan meletakkan pemegang lilin logam dengan kemasan matte di atas meja. Satu lagi tip untuk ruang bergaya Scandinavia yang terang adalah untuk menambah kanvas atau seni dinding.
kembali ke menu ↑

Gabungan lama dan baru

Bagaimana pula dengan perbezaan? Oleh kerana sofa kulit hitam gelap, maka keseimbangannya dengan naungan cahaya yang mencukupi untuk kontras yang dikehendaki.Aksen putih atau bantal krim lembut, serta meja kopi ringan akan mencapai kesan yang tepat! Jam dinding antik akan melakukan kerja menggayakan sofa kulit hitam. Pergi ke tong tanah liat untuk menambah sentuhan lama dan baru.

Biru

Biru

kembali ke menu ↑

Moden

Mahu pelbagai kecerahan, kreativiti moden dan lancar pada dinding putih yang sederhana bersama dengan tumbuhan hidup? Gaya ini pasti akan mewujudkan perspektif ruang tamu yang sangat elegan dan tenang dalam gaya moden abad pertengahan yang anda cari. Di samping itu, tambah lantai moden lampu - ia akan menonjol di ruang tamu anda, berbeza dengan sofa kulit hitam.

kembali ke menu ↑

Gaya perindustrian

Ini termasuk aksen lelaki tradisional seperti kemasan krom, warna yang kaya, kehidupan tumbuhan yang kaya dan pelapis kulit. Anda boleh menambah rupa monochromatic ke sofa kulit hitam dengan meletakkan bantal lelaki putih di pusat. Anda juga boleh melihat rupa monokrom meja kelabu dengan aksen logam di krom.

Lembaga
Untuk mewujudkan atmosfer yang lebih maskulin, gunakan nada bersahaja, hiasan arca dan karya seni yang membosankan.

Penjagaan:

 • jaga sofa kulit anda dengan perapi khas setiap 6-12 bulan supaya kulit dilembapkan dan untuk mengelakkan retak;
 • jika terdapat calar, perlu menggosok minyak zaitun ke dalamnya. Ia mengatasi dengan baik dengan calar yang meninggalkan haiwan peliharaan;
 • Noda kulit boleh dikeluarkan dengan mudah - kebanyakannya boleh dikeluarkan dengan air atau alkohol, kemudian melembabkan kulit. Jangan gunakan detergen yang tidak dimaksudkan untuk kulit, mereka boleh kering atau merosakkannya.

Gunakan set sofa kulit anda selama bertahun-tahun!

kembali ke menu ↑

VIDEO: Sofa kulit yang cantik di ruang tamu

Sofa di pedalaman

Reka bentuk menarik dan berwarna-warni

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 160 gambar)

9 Skor Jumlah
Sofa kulit dalaman

Sofa sentiasa menjadi pusat di mana-mana bilik. Adakah ia ruang tamu, atau dapur. Reka bentuk umum atau gaya yang dipilih bergantung kepadanya. Ketahui apa yang perlu anda perhatikan sebelum membuat pembelian. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
9.5
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • praktikal;
 • gaya;
 • ketahanan
Cons
 • kelemahan untuk potongan dan calar;
 • digosok ke bawah;
 • dari masa ke masa, kehilangan bentuknya (diregangkan).
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk