Dapur kelabu: 50 warna variasi dalaman. 250+ (foto) kombinasi reka bentuk

Jika anda suka suasana kecanggihan dan ketenangan, maka reka bentuk dapur berwarna kelabu akan menjadi pilihan yang selamat untuk anda. Di negara kita ada yang berat sebelah dan bahkan menafikan pendapat mengenai warna ini. Walau bagaimanapun, beberapa orang berfikir tentang sisi kelebihan kelabu - bergantung kepada tepu, ia boleh memperoleh warna yang sangat menarik dan mengubah reka bentuk mana-mana bilik.

Kandungan artikel ini:

Kelebihan dan kekurangan

Dapur dengan warna-warna kelabu kelihatan elegan dan bergaya, ia menggabungkan gaya dan keparahan yang sama. Mari kita lihat gabungan yang paling popular dari warna berasap kepada reka bentuk dapur anda menarik mata dan menyebabkan kegembiraan.

Masakan yang indah dan perayaan

Masakan yang indah dan perayaan

Kelabu dianggap warna kegemaran ramai pereka.. Ia membantu perabot dan elemen hiasan untuk membuka dan menonjol, untuk menumpukan pada bentuk dan tekstur. Bayangkan anda melihat merah tempat tidur malam - anda masih ingat tempat tepu cerah.

Walau bagaimanapun, jika anda mula melihat item warna ini perabot, maka beri perhatian kepada bentuk yang menarik dan butiran lain.

Reka bentuk Idea untuk reka bentuk anda

Reka bentuk Idea untuk reka bentuk anda

Di samping kelebihan yang jelas, kelebihan dapur berikut dapat dikenalpasti:

 • Ia dianggap neutral. Bercakap tentang mana-mana warna lain, mereka sama ada menimbulkan simpati atau tidak. Perak dalam kebanyakan kes tidak menyebabkan emosi yang kuat, diambil begitu sahaja.
 • Warna berasap cerah sesuai untuk reka bentuk bilik yang sangat kecil. Apabila dapur anda tidak boleh bermegah dengan saiz yang besar, dinding dan perabot berwarna abu-abu akan kelihatan organik, tidak menyerap cahaya dan meningkatkan visual ruang.
 • Teduh ini kelihatan hebat dengan kombinasi semula jadi pokok. Makan jadual, kerusi, set, dibuat dalam kayu, akan menjadikan pedalaman sangat bergaya.
 • Ia membolehkan anda untuk mencuba dan membuat kombinasi yang luar biasa. Kelabu akan menjadi latar belakang yang hebat, terima kasih kepada ini, anda boleh membuat aksen terang terang.
 • Kelabu lebih praktikal berbanding dengan, katakan, putih. Pada permukaan warna putih mana-mana bintik boleh dilihat, manakala debu berasap tersembunyi. Ini terpakai kepada perabot, seksdinding. Sebagai contoh, di dapur apron noda lemak yang tidak kelihatan, noda air.
 • Ini adalah asas untuk mencipta reka bentuk dapur dalam gaya. berteknologi tinggi atau minimalisme. Jika anda menambah peralatan keluli, aksesori krom, ia akan menjadi sangat bergaya. Ia juga digunakan untuk reka bentuk dalaman klasik - ia menambah keanggunan.

Reka bentuk ini lebih praktikal.

Reka bentuk ini lebih praktikal.

Antara kekurangan yang tidak memberi manfaat kepada jiwa. Shades boleh mencetuskan mood yang tidak baik, malah keadaan depresi.Untuk mengelakkan ini, anda perlu berhati-hati mempertimbangkan seluruh pedalaman dan dengan betul menggabungkan dengan warna lain.
Bergantung kepada reka bentuk, kelabu boleh:

 • digunakan di dalam bilik kecil atau besar;
 • menjadi latar belakang yang neutral untuk bocor terang warna-warna lain;
 • melegakan ketegangan dan tenang;
 • menjadi sempurna untuk menjaga kebersihan.

Padankan dengan betul dengan warna lain.

Padankan dengan betul dengan warna lain.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Cara memilih warna untuk dapur: Petua praktikal (200+ Foto)

kembali ke menu ↑

Kelabu dalam pelbagai gaya

Hue kelihatan hebat dalam reka bentuk alat dengar, countertops dan kerusi, dinding, apron, lantai. Ia adalah luar biasa dalam reka bentuk matte dan berkilat. Pilihan pertama menjadikan bilik itu laconic dan neutral, yang kedua lebih elegan. Pertimbangkan variasi utama gamma dalam gaya yang berbeza:

 • Klasik - Reka bentuk kelabu menambah keanggunan dan mewujudkan suasana yang tepat. Perabot yang berasap secara organik digabungkan dengan dinding krim, putih atau kelabu yang terang. Jika anda menggunakan elemen perak dan kayu semula jadi, anda boleh menambah kemewahan. Gantung di tingkap langsir dalam warna hitam dan berasap dari tekstil berat.
 • Art Deco - gaya yang indah, menyiratkan perabot mahal dan hiasan yang kaya. Warna membolehkan untuk mengimbangi elemen besar perabot dan elemen hiasan yang kaya. Ia menekankan sifat semula jadi bahan.
 • Retro - Nada memberi penekanan pada lantai kayu. Dekorasi dapur boleh ditambah dengan seramik jubin warna panas atau sisipan batu. Perabot dapur dalam gaya retro ringkas dan mudah. Bahagian atas ruangan itu selesai dengan nada yang lebih ringan, dan lantai lebih gelap untuk visual menjadikannya luas.
 • Minimalisme - Gaya membuat cahaya dapur, menyenangkan dan tanpa berat. Biasanya warna dinding, set dan perabot bertepatan, bergabung dengan satu sama lain. Kawan-kawan terbaik gaya minimalis adalah warna kelabu dan putih.

Dalam gaya minimalism - tiada lagi

Dalam gaya minimalism - tiada lagi

kembali ke menu ↑

Hiasan bilik

Hiasan dalaman dapur perlu direka dan difikirkan terlebih dahulu. Pertimbangkan kaedah gabungan asas bagi kawasan dan permukaan yang berlainan:

 • Siling. Harus dihiasi dengan lebih ringan daripada dinding dan lantai lain. Pilih 1-2 nada yang lebih ringan daripada warna dinding. Sekiranya anda mempunyai dapur kecil, sediakan siling putih, kelabu muda, krim atau beige warna.
 • Paul. Anda boleh membuatnya teredam, seperti kebanyakan bilik. Atau untuk memberi tumpuan, menjadikannya lebih gelap daripada kelabu dominan. Dengan kontras seperti hijau atau kuning dapur kelabu lantai akan kelihatan lebih menarik.
 • Tembok. Jika anda membeli perabot kelabu, dinding boleh dihiasi dalam mana-mana naungan - semuanya bergantung pada keutamaan anda! Pereka bentuk mengesyorkan untuk melihat cahaya merah jambu, lavender, putih dan ungu.

Siling adalah lebih baik untuk membuat cahaya

Siling adalah lebih baik untuk membuat cahaya

Peminat naungan keperakan tidak boleh diterbangkan oleh mereka - dalam jumlah yang besar ia boleh bertindak sedih pada keadaan psikologi seseorang.

Dinding nada ini paling sering dilihat di dapur berteknologi tinggi atau loteng. Mereka boleh dipotong dengan batu atau konkrit, atau hanya dihiasi dengan warna-warna polos. kertas dinding. Ingin mencipta semula Scandinavian reka bentuk, gunakan reka bentuk beige smoky.

Dalam teknologi berteknologi tinggi - bergaya dan elegan

Dalam teknologi berteknologi tinggi - bergaya dan elegan

Dinding warna ini memerlukan pencahayaan yang sangat baik. Sekiranya tidak mencukupi, dapur akan mencipta kesan yang tidak pantas.
Cat gelap tidak disyorkan untuk melukis semua dinding. Ia kelihatan baik sebagai teduhan tambahan - ia dapat berjaya menyerlahkan ruang makan.
Ia tidak disyorkan untuk melukis semua dinding gelap.

Ia tidak disyorkan untuk melukis semua dinding gelap.

Lembaga
Gerbang perak gelap kelihatan terbaik di lantai, ia akan menonjol dengan indah melawan dinding cahaya. Gabungan ini akan membantu untuk meningkatkan ruang secara visual.

Jika anda ingin membuat bilik lebih cerah, gunakan linoleum, laminate flooring atau nada kelabu kuning kelabu. Permukaan sedemikian sangat praktikal. Tidak seperti lantai gelap, ia tidak akan kelihatan kotoran dan noda.

Lantai kelihatan jubin yang besar

Lantai kelihatan jubin yang besar

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Buat hiasan dapur sendiri: Bagaimana cara mendekatkan isu secara profesional? Idea asal untuk dekorasi dinding, apron, siling (200+ Foto)

kembali ke menu ↑

Perabot dapur

Apabila memilih reka bentuk untuk dapur anda, ingat nisbah warna asas dan tambahan yang betul. Oleh kerana perabot menduduki sebahagian besar ruang dapur, memberi perhatian khusus kepada warna - kesan terakhir dapur akan bergantung kepadanya.

Matte yang ditetapkan dalam nada berasap dianggap sebagai penyelesaian yang baik. Jika anda ingin membuat reka bentuk bilik lebih berkilat, gunakan permukaan berkilat. Menggabungkan mereka dengan teknologi keluli tahan karat, anda boleh mencapai kesan yang luar biasa.

Set kayu atas matt

Set kayu atas matt

Satu langkah reka bentuk yang popular ialah pemasangan sebuah pulau dapur. Adalah disyorkan untuk menjadikannya lebih kontras daripada perabot yang lain. Satu lagi trend moden adalah pilihan set dapur tanpa dipasang kabinet. Selalunya reka bentuk ini digunakan untuk merekabentuk gaya Scandinavia.

Adalah sesuai untuk membeli perabot yang dibuat dari bahan semula jadi - contohnya, kerusi rotan atau barangan dari rotan. Akan menambah rupa bergaya meja atas dari pokok semulajadi.

Kami menambah pedalaman dengan kayu semula jadi

Kami menambah pedalaman dengan kayu semula jadi

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka Bentuk Dapur di Biru: Apa gaya untuk berubah? 170+ Foto gabungan dalaman luar biasa

kembali ke menu ↑

Warna pengiring optimum

kembali ke menu ↑

Kuning

Palet ini kelihatan baik dalam reka bentuk pelbagai bilik, khususnya dapur. Memberi ketahanan penduduk, mood yang baik, tenaga. Lancar keamatan warna dan membuat reka bentuk yang lebih bergaya membantu kombinasinya. Aksen kuning terang digunakan untuk ubin apron dapur, bahagian hadapan, atau countertop.

kembali ke menu ↑

Putih

Kombinasi klasik yang membawa keselesaan dan gaya. Terdapat banyak warna putih, berjaya digabungkan dengan warna asas kami - krim, susu, krim, yang lain.

Tambah beberapa keselesaan

Tambah beberapa keselesaan

kembali ke menu ↑

Hijau

Sesuai dengan banyak gaya reka bentuk, contohnya moden atau eco. Lebih tepukan nada hijau yang anda pilih, lebih banyak anda perlu mencairkannya dengan warna tetikus. Ia menarik untuk menggabungkan dinding hijau dengan peralatan krom, permukaan kerja dihiasi di bawah logam.

kembali ke menu ↑

Merah jambu

Anda boleh membuat tetapan romantis dengan gabungan warna merah jambu. Dinding merah jambu dibuat, kadangkala pola jarang alat dengar merah jambu boleh ditemui. Adalah disyorkan untuk mencairkan nada ini dengan permukaan berkilat atau peralatan logam supaya pedalaman tidak nampak terlalu feminin.

Rindu kecil dengan naungan merah jambu

Rindu kecil dengan naungan merah jambu

kembali ke menu ↑

Biru

Kedua-dua warna ini selaras dengan satu sama lain. Nada biru dan biru boleh digunakan untuk reka bentuk perabot, jubin atau dinding - semuanya bergantung pada pilihan anda. Cuba tambah pukulan merah, jingga atau hitam dalam bentuk corak wallpaper, lampu atau langsir.

kembali ke menu ↑

Hitam

Kita perlu menimbang semula banyak pilihan untuk menggabungkan hitam dan memimpin di dapur. Selalunya mereka diencerkan dengan warna putih agar bilik itu tidak kelihatan terlalu suram. Sebagai contoh, lantai putih dan siling, perabot hitam dan dinding berasap - pilihan untuk berteknologi tinggi atau gaya moden. Cairkan mereka dengan beberapa butiran terang - kuning atau oren.

Perkara utama tidak terlalu suram

Perkara utama tidak terlalu suram

kembali ke menu ↑

Merah

Salah satu warna paling sukar untuk pendaftaran yang dipilih bukan oleh semua. Membuat kombinasi warna kelabu dan merah yang betul sangat sukar, tetapi anda boleh menggunakan siap pakai gambar reka bentuk dapur. Kebanyakan merah digunakan untuk perabot, apalagi mereka cat dinding. Anda boleh mencairkan dapur kelabu putih dengan apron raspberi asal, kertas dinding ekspresif atau jubin lantai yang kaya.

kembali ke menu ↑

Orange

Warna oren jarang digunakan dalam reka bentuk premis rumah (jika anda tidak mengambil butiran akaun seperti mural atau kerusi). Walau bagaimanapun, warna kelabu membantu "memadam" oren, supaya persepsi visual penduduk tidak terancam. Dengan lobak merah, nipis dan salmon berasap digabungkan dengan baik.

Duet ini jarang digunakan.

Duet ini jarang digunakan.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Cara membuat dapur sempit dan panjang: Nuansa dan helah untuk pedalaman kecil (175+ Foto)

kembali ke menu ↑

Dapur kelabu putih

Mereka yang memilih warna yang tenang dan tidak bersedia untuk eksperimen, lebih baik memilih pedalaman putih perak. Salah satu perkara yang paling penting ialah pilihan warna untuk perabot. Set dapur putih akan mewujudkan perasaan kesucian, cahaya dan sejuk.

Jika perabot dibeli di dalam bilik yang telah diubahsuai, mengambil kira warna dinding. Kelabu-putih akan kelihatan baik pada latar belakang cahaya hijau, cahaya ungu, cahaya biru, turquoise atau selesai beige.
Putih memberikan kesan kesucian.

Putih memberikan kesan kesucian.

Gabungan putih dan kelabu yang diselingi dengan warna biru menimbulkan suasana musim bunga. Ia membawa kami ke hutan selepas musim sejuk - cawangan kelabu, sisa salji dan langit biru.

Pelengkapkan gambar butiran kecil warna hijau yang akan mengingatkan pucuk dan salji yang pertama, mengintip salji.

Mereka yang suka reka bentuk lebih gigih boleh menggunakan kombinasi yang lebih berani. Dapur putih dan perak akan memberi manfaat kepada latar belakang berwarna ungu, pistachio, turquoise atau oren yang tepu.

Konservatif akan memilih untuk menggunakan hanya dua warna asas dalam reka bentuk dinding dan perabot. Walau bagaimanapun, pereka dinasihatkan untuk memberi tumpuan dalam bentuk warna tambahan - jubin cerah, langsir atau pasu.
Keputusan yang berani - fasad yang terang dari beberapa kabinet

Keputusan yang berani - fasad yang terang dari beberapa kabinet

Pilihan terbaik ialah perabot kelabu dengan facades putih.. Juga menarik akan menjadi dapur "terbalik" - meja putih dengan facades kelabu. Pada masa yang sama, berasap boleh dicairkan dengan kelereng, spektrum atau kombinasi lain.

Selalunya, orang membeli dapur dari papan serpih. Kelihatannya batu tiruan atau semulajadi yang baik di dalam meja.
Pilihan terbaik ialah dapur kelabu dengan facades putih.

Pilihan terbaik ialah dapur kelabu dengan facades putih.

Kabinet atas sering dilengkapkan dengan mensols, sekeping hiasan yang berfungsi untuk menyatukan bahagian atas dapur ke dalam unit tunggal. Untuk jenis bilik ini boleh putih atau kelabu.

Fasad serpai dan MDF boleh dilakukan dalam versi berikut:
 • kabinet atas atas, kelabu yang lebih rendah;
 • kelabu atas, kabinet putih yang lebih rendah;
 • sebahagian daripada putih, sebahagian daripada facades atas dan bawah kelabu.

Apabila kelabu bukan utama, tetapi tambahan

Apabila kelabu bukan utama, tetapi tambahan

Versi yang paling umum dan klasik di atas - yang pertama.

Memandangkan warna, penting untuk memikirkan kesan ketepuan warna pada visi. Semakin kuat kontras, semakin cepat mata anda akan letih. Terutamanya adalah memberi perhatian kepada bahagian di mana "tukang masak" membelanjakan masa yang paling banyak (sebagai contoh, zon memasak).

Kami memasang item cerah yang menarik perhatian.

Kami memasang item cerah yang menarik perhatian.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Interior dengan asap: + 135 Gambar-gambar dapur dalam kuning. Kami memulakan pagi bersungguh-sungguh dan cerah

kembali ke menu ↑

Biru-kelabu

Blue-grey masih menimbulkan kontroversi di kalangan pereka - sesetengah menganggap gabungan itu tidak berjaya, yang lain yakin bahawa tidak ada yang lebih bergaya dan asli. Malah, warna tetikus akan bertindak sebagai latar belakang neutral yang berjaya, manakala warna biru di latar belakangnya akan mendedahkan dalam semua kemuliaannya.

Biru merujuk kepada warna-warna sejuk, jadi ia kelihatan baik di bilik-bilik kecil, dengan ketara memperluaskan ruang. Mengikut pendapat popular, warna ini menyebabkan kekurangan selera makan, kerana ia dipilih oleh individu yang menonton berat badan mereka atau ingin menurunkan berat badan. Nada biru berehat, mengalihkan perhatian dari masalah dan tenang.

Biru di latar belakang kelabu mendedahkan dalam semua kemuliaannya

Biru di latar belakang kelabu mendedahkan dalam semua kemuliaannya

Gabungan yang berani berasap dan biru akan mewujudkan suasana yang tepat di mana ia akan menjadi menyenangkan untuk memasak dan menghabiskan masa yang lama bersama seluruh keluarga. Salah satu pilihan utama untuk hiasan dinding adalah jubin. Jika anda meletakkan apron dengan nada biru jubin yang anda suka, ia secara ajaib akan menghalang dapur perak.

Beberapa garis panduan untuk pendaftaran:
 • Dinding biru biru dan biru akan kelihatan hebat di dalam bilik yang tingkap menghadapi bahagian yang cerah.
 • Anda boleh menghiasi dua warna asas dengan menambahkan karang atau kuning ke hiasan. Mereka membuat wajah yang lebih asli dan suasana santai.
 • Kemasan biru adalah serba boleh, ia kelihatan berfaedah dalam gaya yang berbeza - klasik, retro, berteknologi tinggi. Ia digabungkan dengan bahan-bahan seperti seramik, kayu, logam.

Turquoise kelihatan hebat di sebelah cerah

Turquoise kelihatan hebat di sebelah cerah

Tidak mahu bilik kelihatan membosankan dan biasa? Betul mengambil warna biru ke perabot:

 • ultramarine;
 • syurga;
 • azure;
 • turquoise;
 • cornflower blue

Penghalusan dan keanggunan

Penghalusan dan keanggunan

Lembaga
Bahawa kawasan pedalaman tidak pudar, dengan cekap mengaturkan kosiness. Tambah butiran terang dalam bentuk langsir, lekapan, pinggan mangkuk, tuala dan tuala.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Dapur coklat di pedalaman (120 + Foto) - Gabungan yang berjaya untuk ide-ide Pintar

kembali ke menu ↑

Beige kelabu

Gabungan ini sering dilihat di seluruh kawasan dapur. Warna berasap boleh digunakan untuk hiasan dinding sebagai warna asas perabot. Untuk menukar bilik monokrom, anda boleh memilih permukaan berkilat logam kelabu. Gabungkan beige dan perak dengan percikan biru, hijau, merah, kuning.

Kelabu dengan larian - duet tenang

Kelabu dengan larian - duet tenang

kembali ke menu ↑

Merah kelabu

Warna merah yang mulia membantu mewujudkan dekorasi dapur yang mewah. Dengan kombinasi yang betul dengan warna berasap, anda boleh mencipta gaya yang berani, mengesahkan rasa indah anda.

Warna ini sering dikaitkan dengan keghairahan dan keghairahan, ia menarik orang yang bertenaga dan yakin. Terapi warna dalam bentuk warna tepu bilik akan membantu untuk berehat, menyingkirkan kompleks dan mendedahkan potensi mereka.
Gaya yang bertenaga dengan rasa

Gaya yang bertenaga dengan rasa

Merah adalah terbaik digabungkan dengan warna putih atau asfalt. Yang paling popular warna merah adalah:

 • karang;
 • merah jambu
 • raspberry
 • lobak;
 • carmine;
 • titian

Aksen fasad merah

Aksen fasad merah

Faedah:
 • Praktikal - pencemaran dalam bentuk produk lemak dan semburan tidak dapat dielakkan muncul di dapur, tetapi merah mahir menyembunyikannya.
 • Keaslian - pedalaman yang cerah tidak akan bosan dengan cepat, mengubah elemen hiasan (langsir, tuala, vas) akan membantu mempelbagaikannya dan menambah aksen baru.
 • Impak positif - Merah menjejaskan jiwa, menyegarkan di waktu pagi dan mengenakan suasana yang baik.

Pilihan yang sangat praktikal

Pilihan yang sangat praktikal

Warna berasap yang mendalam dengan subtone ungu sempurna menekankan warna merah. Dalam gabungan ini, kami menasihati anda untuk memilih warna merah sejuk supaya spektrum warna tetap betul. Ubin jubin yang indah, naungan yang dominan di muka bumi, oven, peti sejuk dalam warna metalik - ini adalah aksen yang berjaya. Anda boleh melengkapkan reka bentuk dengan permaidani berasap ringan dengan tidur yang panjang.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Keajaiban warna yang mempengaruhi persepsi kami terhadap pedalaman: Reka bentuk dapur Merah dalam warna terang (115+ Foto)

kembali ke menu ↑

Langsir

Sesetengah orang menganggap warna ini sebagai jelas, membosankan, oleh itu mereka jarang memilih langsir bayangan ini. Walau bagaimanapun, ia boleh menjadi sangat cantik, ia memberi manfaat untuk menekankan suasana dapur. Bayangkan tirai perak, mutiara dan kelabu-merah jambu - dan ini bukan senarai keseluruhan nada cantik!

Langsir kelabu harus lebih ringan daripada latar belakang utama.

Langsir kelabu harus lebih ringan daripada latar belakang utama.

Langsir langsir di pedalaman dapur - hampir pilihan yang sempurna untuk anda. Mereka boleh melihat latar belakang dinding abu-abu dengan elegan, teduh penamat yang cerah. Terdapat beberapa nuansa yang kami menasihati anda untuk mempertimbangkan apabila memilih langsir yang berasap:

 • Mereka harus sekurang-kurangnya dua atau tiga warna lebih ringan daripada warna dasar perabot dan dinding dapur.
 • Digabungkan dengan reka bentuk cahaya - kehadiran warna putih dan kuning air.
 • Langsir perak akan memberikan gloss ke dapur anda - permukaan sekitar akan bersinar secara terang-terangan.
 • Tirai kelabu gelap hanya boleh digunakan dengan pencahayaan yang mencukupi.

Keanggunan ketat warna ini dengan mahir akan menekankan gaya keseluruhan bilik. Jangan takut kelabu - fleksibilitinya akan membantu anda dalam mewujudkan bahagian dalam mimpi.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Bahagian dalaman yang indah dapur abu-abu

Dapur kelabu

Warna kelabu di pedalaman

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 250 gambar)

8.6 Skor Jumlah
Dapur kelabu: hari biasa atau bercuti?

Dapur dalam warna kelabu tidak hanya berkaitan, tetapi juga praktikal. Sekiranya anda ingin mencuba, maka bayangan ini akan membolehkan anda mencuba kombinasi yang berbeza dan menukar aksen. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9.5
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • Warna neutral sejagat.
 • Shades warna lain, berjalan lancar dengan warna merah, oren, biru, dll.
 • Ia berjaya digunakan dalam pelbagai gaya: klasik, moden, retro.
Cons
 • Kelimpahan warna abu-abu boleh menjejaskan keadaan mental secara negatif.
 • Dengan kombinasi yang salah, bilik menjadi sangat membosankan, suram.
 • Boleh mengurangkan dapur secara visual.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk