Gerbang ke dapur dan bukannya pintu: 115+ (Foto) Reka bentuk antara bilik

Banyak pemilik apartmen berusaha untuk reka bentuk asal, sebagai contoh, menggantikan pintu dengan gerbang. Pada masa yang sama, gerbang sering dipasang di pintu masuk ke ruang tamu, dapur, atau di antara bilik-bilik ini. Pertimbangkan semua nuansa pelaksanaan.

Kandungan artikel ini:

Ciri khas

Apabila membuat pembukaan, harus diingat bahawa reka bentuk ini sesuai dengan reka bentuk utama. Banyak yang berkaitan dengan gaya bilik: untuk dapur klasik yang sesuai plasterboard atau pengubah kayu dengan stuko. Untuk dapur moden dalam gaya berteknologi tinggi atau loteng adalah disyorkan untuk memohon batu, plastik atau dicat drywall.

Pilih bahan pada gaya dalaman

Pilih bahan pada gaya dalaman

Mempelbagaikan pedalaman akan membantu lengkungan dipasang pintu bukaan. Pintu klasik sangat besar, dan lengkungan akan memberikan kebebasan, kelapangan. Jika anda meletakkannya di antara ruang tamu dan dapur akan menjadikan ruang lebih bebas, menekankan rasa baik pemilik, status sosial yang tinggi.

Selalunya kos struktur melengkung kurang dari pintu. Aksesori tidak diperlukan untuk mereka. Bagi mereka, anda perlu memilih hiasan sahaja. Ini adalah produk yang lebih tahan lama di mana anda boleh memilih apa-apa bahan dan reka bentuk.
Membuat gerbang yang pelbagai

Membuat gerbang yang pelbagai

Gerbang dimaksudkan untuk zon ruang, membahagikannya ke dalam zon. Mereka boleh digunakan di pejabat, rata, sebuah rumah di bahagian wilayah menjadi bahagian berfungsi. Penyelesaian ini banyak digunakan di bilik-bilik yang luas dan kecil.

Kelebihan utama elemen melengkung termasuk:
 • penciptaan akses ke bilik bersebelahan, ruang pengembangan visual;
 • menjimatkan ruang yang berguna;
 • pemasangan dan penyelenggaraan yang mudah;
 • memberi keaslian dalaman, gaya;
 • pelbagai hiasan.

Kami menjimatkan ruang yang boleh digunakan

Kami menjimatkan ruang yang boleh digunakan

Menurut lakaran reka bentuk boleh dibuat pemasangan kit melengkung. Gerbang itu tidak menghalang penyebaran bau, bunyi luaran, yang muncul dalam proses memasak. Oleh itu, ia bukan pilihan terbaik jika terdapat kanak-kanak di apartmen.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Jubin dapur di atas lantai: 150+ Foto rahsia reka bentuk yang indah

kembali ke menu ↑

Gerbang dalaman dan fungsi mereka

Pereka bentuk menawarkan pelbagai pilihan gaya, bentuk yang akan membolehkan untuk memilih gerbang untuk mana-mana pedalaman. Di dapur, pembinaan itu akan ditetapkan jika keluar menuju ke ruang tamu atau koridor. Sekiranya dapur terletak berhampiran kanak-kanak atau bilik tidur, sistem yang melengkung tidak ditetapkan. Ia akan mengganggu percutian yang santai.

Idea bagus yang memisahkan ruang tamu dan dapur

Idea bagus yang memisahkan ruang tamu dan dapur

Tetapi jika anda perlu menunjukkan bilik dalam semua kemuliaannya, maka gerbang itu akan menjadi penyelesaian terbaik.. Di samping itu, anda boleh melengkapkan hud yang berkuasa, agar tidak menyebarkan bau.Adalah lebih baik untuk meletakkannya di jalan keluar dari dapur, yang akan membolehkan anda dengan selamat mengambil sampah, membawa beg dengan pembelian.

Struktur melengkung adalah sesuai untuk membahagikan kawasan menjadi zon, sesuai untuk studio atau premis besar dengan banyak plot. Anda juga boleh membahagikan ruang makan dengan koridor atau dewan. Sesetengah orang lebih suka membahagikan kawasan kerja dan ruang makan. Pada masa yang sama reka bentuk boleh menggantikan partition.

Pilihan lengkungan drywall

Pilihan lengkungan drywall

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Idea untuk reka bentuk dapur di rumah peribadi: 130+ foto dan pilihan susun atur

kembali ke menu ↑

Jenis reka bentuk

Kini para pereka menawarkan model berbengkalai yang berbeza. Ini bukan hanya sistem separuh bulatan, jadi sebarang gaya dan idea reka bentuk boleh digunakan.

Connoisseurs of classicism percaya bahawa semua unsur yang melengkung mestilah dalam bentuk separuh bulatan klasik. Mereka kebanyakannya digabungkan dengan bingkai tingkap separuh bulatan, berbeza dilengkapidi mana garis besar yang serupa digunakan. Mereka sering digabungkan dengan butiran menghias, keriting dan corak yang berbeza. Mereka menyifatkan butiran melengkung ke sistem halus yang indah yang tidak dapat digabungkan dengan gaya lain.

Dengan bantuan gerbang klasik, anda boleh mengatur masuk ke dapur, lorong, dan sebarang peralihan lain

Dengan bantuan gerbang klasik, anda boleh mengatur masuk ke dapur, lorong, dan sebarang peralihan lain

Gerbang dihasilkan dalam reka bentuk yang mudah atau mewah.

Lebih serba boleh adalah pilihan pertama, sesuai untuk mengatur mana-mana bahagian dalam. Mereka dibuat mengikut parameter standard atau individu, mengikut pelanggan. Elemen boleh dibuat daripada papan lapis, kayu dan drywall.

Berdasarkan kawasan pembukaan, lengkungan lebar atau sempit boleh dibuat. Penunjuk ini menjejaskan ketebalan struktur, lebar laluan antara bilik. Dengan reka bentuk, varian unik simetri dan asimetri unik dibezakan, bergantung kepada jejari lenturan. Terdapat juga model dengan garis besar bulat atau penyelesaian sudut yang luar biasa.

Gerbang sempit bukan pintu

Gerbang sempit bukan pintu

Borang ini membezakan jenis struktur melengkung berikut:
 • separuh masak. Borang ini melibatkan penggunaan garis lurus, ciri pembukaan pekeliling reka bentuk klasik. Mereka sesuai untuk bilik-bilik dengan laluan yang sempit dari dapur, sering ditempatkan apabila keluar masuk ke koridor;
 • timur. Reka bentuk adalah garis besar asimetris yang tidak jelas dan luar biasa. Perbezaan utama mereka terletak pada kerumitan dan fleksibiliti pelaksanaan. Biasanya mereka dicirikan oleh sebilangan besar sudut tajam, bahagian cembung. Gerbang Oriental sesuai untuk pedalaman yang dibuat dalam gaya Timur atau Mediterranean. Ini adalah barangan mewah dan asal;
Variasi universal dengan batu

Variasi universal dengan batu

 • roman. Jenis klasik ini mempunyai bentuk tetap bulat simetris. Mereka dipanggil Romawi, kerana buat kali pertama dalam pembinaan rumah, penduduk Rom mulai menggunakan produk sebaliknya pintu. Perumahan itu menjadi sombong. Model klasik sesuai untuk mengatur pembukaan, akan melengkapkan setiap bahagian dalaman. Selalunya mereka digunakan di bilik yang tinggi siling. Mereka paling kerap diletakkan di lorong antara dapur, ruang tamu atau koridor;
 • ellipsoidal. Model sedemikian adalah antara pilihan yang paling popular (kecuali klasik). Bahagian atas mereka mempunyai bentuk elips. Gerbang-gerbang sejagat ini dianggap lebih canggih berbanding dengan rakan-rakan bulat dan segi empat tepat. Mereka akan sesuai dengan sebarang reka bentuk, termasuk rumah moden;
 • portal itu. Dalam penampilan, borang ini adalah yang paling mudah. Reka bentuk dibentangkan dalam bentuk segi empat tepat. Ia hampir tidak berbeza daripada pembukaan piawai, tetapi menyediakan reka bentuk yang menarik. Ini adalah penyelesaian yang baik untuk pemilik pangsapuri kecil dengan siling rendah. Portal itu menyediakan pengembangan visual ruang, mereka kelihatan mudah, ketat dan menambah keselesaan ke kawasan pedalaman.

Portal pintu untuk pangsapuri dengan siling rendah

Portal pintu untuk pangsapuri dengan siling rendah

Parameter unsur melengkung bergantung kepada ketinggian siling dan lebar pembukaan. Struktur besar digunakan apabila terdapat banyak ruang kosong di pintu keluar.Untuk dapur kecil, adalah disarankan untuk memilih model sempit yang mengambil sedikit ruang.
Terdapat pilihan dengan saiz dan lebar yang besar. Mereka dipasang di lorong antara dapur dan ruang tamu.

Mereka kelihatan elegan, menjadi pengganti untuk 2 pintu swing berengsel.

Dengan sentuhan minimalism - tidak ada lagi

Dengan sentuhan minimalism - tidak ada lagi

Untuk laluan sempit, gerbang kecil digunakan. Ini terpakai untuk membuka antara dapur, balkoni atau lounge.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Jenis Ark yang indah dari Drywall (210+ Foto): Reka bentuk dalaman diri sendiri

kembali ke menu ↑

Antara bilik lain

Gerbang, yang dipasang di antara ruang tamu dan ruang makan, menghubungkan dua bilik dengan tujuan yang berbeza, melancarkan sempadan tajam. Di pangsapuri kecil, teknik ini secara visual mengembang ruang, mengubah kedua zon. Reka bentuk ini membolehkan anda bercakap dengan saudara-mara, memudahkan pengaturan jadual semasa cuti.

Sebagai cara ruang zon

Sebagai cara ruang zon

Jika anda memilih produk yang luas, reka bentuk kedua-dua bilik hendaklah digabungkan dengan warna dan arah. Sekiranya tidak terdapat percanggahan. Sebelum memilih produk, kemungkinan keadaan ditentukan untuk memenuhi keperluan secara organik.

Berkesan di bahagian ruang akan ditakrifkan reka bentuk, diperbuat daripada plasterboard. Spatula dan dicat di bawah naungan dinding, yang menyatu menjadi elemen biasa. Nampaknya pembukaan dipotong di siling. Pilihan ini sangat ideal di bilik-bilik yang luas, selain meningkatkan ruang.
Sebelum memilih, tentukan kemungkinan keadaan

Sebelum memilih, tentukan kemungkinan keadaan

Asal akan menjadi pemasangan elemen melengkung dengan bar.

Ini akan menyediakan koktel dan menyajikannya di ruang tamu. Ramai orang mendapati reka bentuk ini berprestij dan unik. Tetapi ini memerlukan pembukaan yang luas antara bilik-bilik, supaya di samping rak ada tempat untuk laluan. Anda boleh membuat bentuk asimetri dan simetri dengan rak, lajur, dengan kemasan moden.

Dalam butiran dalaman, anda boleh memasang lampu tempat, di mana lampu halogen, pendarfluor atau lampu LED digunakan. Semua lampu membuat pencahayaan yang lancar, tidak berkilauan. Mereka adalah ekonomi, mempunyai kuasa kurang berbanding dengan mentol pijar, tidak membahayakan tubuh.
Boleh dibuat dengan kaunter bar

Boleh dibuat dengan kaunter bar

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk Dapur dengan Balkoni (100+ Foto): Kami adalah untuk penyatuan ruang !!!

kembali ke menu ↑

Daripada eternit

Sebelum anda mula membina, anda perlu memilih elemen reka bentuk. Bentuk struktur boleh menjadi lingkaran lengkap atau menggambarkan bahagiannya.

GCR adalah bahan yang murah dalam reka bentuk yang melengkung, yang boleh mengambil bentuk apa pun. Ia mudah untuk disesuaikan dan berfungsi selama 15 tahun. Tetapi bahan ini tidak tahan lama, walaupun kelemahan ini diimbangi oleh kos rendah dan sifat visual.

Drywall - bahan murah untuk pendaftaran

Drywall - bahan murah untuk pendaftaran

Untuk menubuhkan elemen sedemikian, lebar dan ketinggian pelebaran laluan selepas pengukuran. Untuk bingkai yang melengkung, profil panduan aluminium digunakan, yang telah selesai dengan helaian plasterboard. Mereka diikat dengan skru.

Panjang profil didefinisikan sebagai jumlah ketinggian ganda dan lebar pembukaan. Profil terbengkalai ke bentuk yang diingini, dan selepas lapisan boleh dibuat secukupnya. Untuk memotong drywall memohon jigsaw, hacksaw atau pisau pembinaan. Jika bahan dibasahi sedikit, ia tidak akan runtuh, ia akan menjadi lembut dan elastik, jadi ia boleh digunakan untuk membuat bentuk yang hebat.

Ringan, tahan lama dan boleh mengambil apa-apa bentuk.

Ringan, tahan lama dan boleh mengambil apa-apa bentuk.

Taip GKL bergantung pada fungsi struktur. Untuk trim hiasan, tanpa lampu dan rak, anda perlu memilih cadar siling ringan. Untuk unsur lengkung, digabungkan dengan detail rumit dekorasi, lekapan lampu, bahan dinding yang lebih tebal sesuai.

Tata profil profil dipilih mengikut kualiti dinding.

Lampu yang dipasang akan menambah reka bentuk keanggunan dan keselesaan, selain zon bilik-bilik. Dalam bingkai drywall, anda boleh dengan mudah membuat lubang untuk lampu apa-apa bentuk.
Di dalamnya kita memasang lampu

Di dalamnya kita memasang lampu

Selepas pemasangan penuh, permukaan adalah dempul; cat hiasan digunakan atau dicat sebelum lukisan. kertas dinding. Hiasan ini boleh dibuat dengan apa-apa bahan (mozek, kaca, batu, kertas dinding cair).

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk dapur kecil di Khrushchev: 190 + Foto susun atur yang nyata dan praktikal

kembali ke menu ↑

Langsir ditutup

Salah satu pilihan paling mudah untuk menutup gerbang adalah tirai. Mereka dipilih selaras dengan pedalaman. Tetapi kain itu tidak terlalu praktikal, kerana ia menyerap bau, oleh itu ia memerlukan basuh biasa.. Lebih berfungsi adalah tirai kayu dan plastik jenis mendatar atau menegak. Berdasarkan bentuk yang dipilih, mereka dapat mengembangkan secara visual atau meningkatkan ketinggian bilik, apabila dipasang mereka hampir tidak dapat dilihat.

Penyelesaian alternatif adalah tirai Rom atau roller yang dilancarkan dalam roller kecil.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk Dapur: 130+ Foto - 2017 baru untuk setiap rasa

kembali ke menu ↑

Pilihan untuk dapur di Khrushchev

Khrushchev membuat perumahan yang selesa sukar. Adalah perlu untuk menyelesaikan masalah utama - kawasan kecil, ketinggian premis dan susun atur yang tidak selesa. Kini terdapat banyak penyelesaian untuk meningkatkan keselesaan pangsapuri tersebut.

Sekiranya dinding galas terletak antara bilik-bilik, mereka tidak boleh dimusnahkan, terutamanya dalam panel Khrushchev. Sebelum dinding dibentangkan sebelum paip gas yang perlu dipindahkan.

Boleh digunakan secara mahir di mana-mana apartmen

Boleh digunakan secara mahir di mana-mana apartmen

Terdapat banyak aplikasi. Yang mana terpilih adalah terpulang kepada anda. Perkara utama untuk melakukan segala-galanya supaya reka bentuk pilihan anda boleh dipercayai, dan sesuai dengan reka bentuk bilik.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Gagasan menarik gerbang di dapur

Kusong di dapur

Memilih untuk pedalaman

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 115 gambar)

9 Skor Jumlah
Gulung ke dapur

Menggunakan elemen melengkung bukannya sebuah dermaga atau pintu, anda boleh mengembangkan kawasan yang berguna dan meningkatkan ruang secara visual. Ia tidak memerlukan ruang (seperti pintu). Jika anda mengeluarkan dinding di antara dewan dan dapur, untuk melengkapkan pembukaan, anda boleh mendapatkan studio yang selesa. Juga, elemen melengkung akan membolehkan zon bilik menjadi kawasan yang berasingan. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
9.5
Kebaikan
 • pelbagai bahan, bentuk. Kemungkinan pilihan untuk sebarang reka bentuk;
 • pengembangan visual ruang;
 • pemasangan mudah
Cons
 • tidak selalunya sesuai untuk Khrushchev;
 • penyebaran bau, kerana apa yang anda perlukan untuk melengkapkan pengudaraan;
 • pematuhan kepada teknologi.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk