Najis yang berpasir untuk bilik yang berbeza sebagai perabot asal - pilihan, nasihat, 235+ (Foto). Tambahan mewah dan praktikal

Puffs dalam permintaan kerana mereka boleh digunakan sebagai kerusi, meja, berdiri untuk kasut dan barang-barang lain. Keuntungan yang berat adalah mereka mengambil sedikit ruang. Kebanyakan orang membelinya di kedai-kedai, namun, anda boleh menyambung imaginasi dan menjadikannya diri dari bahan-bahan bekas. Ketahui cara menjahit dengan mudah dan semata-mata melakukannya sendiri. Dan juga dalam apa bilik yang paling sering digunakan ottomans.

Kandungan artikel ini:

Puffs lakukan sendiri

Kenapa anda perlu memberi perhatian kepada isu jerawat buatan sendiri? Di kedai-kedai anda boleh menemui pelbagai jenis perabot jenis ini, nampaknya di antara pelbagai pilihan, semua orang akan mendapati apa yang dia suka. Walau bagaimanapun, isu nilai memainkan peranan penting.

Uthmaniyyah yang cantik dan selesa di kawasan pedalaman

Uthmaniyyah yang cantik dan selesa di kawasan pedalaman

Kos perabot yang dibuat dengan tangan mereka sendiri, suatu pesanan magnitud kurang daripada pembelian. Untuk pembuatannya, anda boleh menggunakan bahan-bahan di tangan, yang mungkin ada di rumah anda. Jika ada sesuatu dan perlu beli, maka dalam kuantiti yang sedikit. Satu lagi kelebihan adalah keaslian perabot tersebut.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Perabot ruang tamu dalam gaya moden (115+ Gambar): Semua yang anda perlu ketahui untuk mencipta reka bentuk yang bergaya

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk menambal ottomans lembut?

Aksesori lembut bukan sahaja menjadi tambahan yang baik kepada perabot, sebagai tempat untuk duduk, tetapi anda pasti akan menyukai anda dan tetamu anda. Ia akan ditempatkan dengan mudah, jadi pastikan, untuk tempat yang selesa, lembut, persaingan pasti akan bermula.

Tempat yang hangat dan selesa hang out

Tempat yang hangat dan selesa hang out

Model mudah pouf lembut terdiri daripada tiga bahagian: dua bulatan dengan saiz yang sama dan jalur panjang.. Untuk mengira panjang jalur anda perlu menambah diameter bulatan. Semua bahagian dipotong dan dijahit, tempat pengisi ditinggalkan di atas.

Lembaga
Sebagai pengisi, gunakan bahan-bahan yang ada, bola ringan yang diiktiraf paling popular di polistirena yang diperluas - murah, praktikal, selesa.
Kelebihan utama ialah keaslian perabot tersebut.

Kelebihan utama ialah keaslian perabot tersebut.

Untuk menjahit versi yang lebih kompleks, perlu menyediakan lapan bahagian heksagon. Pada salah satu daripada mereka, kami membongkok hujung untuk membuat lubang untuk pembungkusan. Semasa jahitan, kita mula-mula menyambung dua bahagian (bersebelahan), kemudian empat, dan sebagainya, sehingga semua lapan heksagon dijahit bersama.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Bagaimana memilih Perabot moden dan mengemas kini pedalaman? 230+ Foto membuat perwujudan gaya (ruang tamu, bilik tidur, dapur, reka bentuk lorong)

kembali ke menu ↑

Dari botol

Produk botol hanya dibuat, ia tidak memerlukan apa-apa peranti atau bahan khas. Mereka memerlukan kira-kira 40 keping, penting bahawa mereka semua sama dalam saiz dan kelantangan. Lebih baik mengambil bekas dari bawah minuman yang sama.

Butiran terperinci dari mana-mana pedalaman

Butiran terperinci dari mana-mana pedalaman

Arahan pengilangan adalah mudah:

 • kami mengambil botol, tegangkan tudung ke atasnya, letakkannya dengan erat antara satu sama lain dalam bulatan;
 • untuk memegang asas dengan tegas, kami mengikat bahagian bawah dengan bantuan pita pita lebar;
 • kami mengambil kadbod, lebih baik dua atau tiga lapisan, potong dua bulatan supaya mereka sesuai dengan garis pusat kepada diameter bulatan yang dibentuk dari botol;
 • kami meletakkan satu kadbod kadbod di bawah botol, yang kedua di atas, kami menyambungkan pembinaan dengan bantuan pita pita lebar;
 • kami memotong dua bulatan dari pemanis sintetik dan jalur yang ketinggiannya sama dengan ketinggian botol;
 • kami menyambung semua butiran, jahitan dengan jarum dan benang.

Mudah lakukan sendiri

Mudah lakukan sendiri

Botol ini sesuai untuk duduk di atasnya atau digunakan sebagai meja sisi katil. Zalazit kepadanya dengan kakinya, melompat, meletakkan di atas objek berat tidak boleh. Sampul diletakkan di atas, ia juga boleh dibuat secara berasingan.

Lembaga
Ia adalah mudah untuk membuat penutup dengan tangan anda sendiri dengan mengikat atau menjahit pada mesin taip yang diperbuat daripada kain tebal.
Kaki berjalur dengan tangan mereka sendiri

Kaki berjalur dengan tangan mereka sendiri

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Bagaimanakah anda dapat mengatur perabot dengan betul dan indah di dalam bilik? 150+ Foto Perancangan untuk prestasi maksimum dan keselesaan

kembali ke menu ↑

Pusingan

Ia adalah yang paling mudah untuk membuat pusingan berlubang dengan menggunakan tayar lama, yang mana pemandu mungkin ada di rumah mereka. Kelebihan perabot ini - kekuatan, ia boleh memegang berat besar.. Ia perlu membuat dua lingkaran kayu lapis yang tebal, diameter yang akan sedikit lebih kecil daripada tayar (untuk menutupnya dari kedua-dua sisi).

Pusingan untuk melakukan yang paling mudah

Pusingan untuk melakukan yang paling mudah

Potong bulatan dipasang pada tayar dengan skru mengetuk diri pada tiga atau empat mata. Selepas ini, teruskan ke reka bentuk luaran. Terdapat banyak cara untuk melakukan ini, sering digunakan pemprosesan dalam gaya ini:

 • Muzik negara. Kami menghidupkan najis berlapis sepanjang panjang dengan tali ketebalan sederhana, terlebih dahulu kami menyambungkan bulatan antara satu sama lain, kemudian kedua belah pihak. Untuk menjadikan produk kelihatan kemas, kami membaiki tepi dengan gam, membongkakan mereka ke dalam.
 • Moden dari mana-mana bahan. Gunting bulatan atas dengan getah buih, kemudian sapukan pada sisi. Kemuncaknya adalah penciptaan penutup yang memakai di atas. Ia boleh diikat atau dijahit dengan menggunakan kain dan teknik yang sesuai dengan bahagian dalam bilik.

Peluang hebat untuk menyembunyikan sesuatu

Peluang hebat untuk menyembunyikan sesuatu

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Bagaimana untuk melengkapkan Lorong kecil di dalam perabot pangsapuri? Interior Moden yang Hebat (205+ Foto)

kembali ke menu ↑

Daripada kayu

Adalah perlu untuk menjalankan pembuatan perabot kayu dengan sekurang-kurangnya kemahiran dasar dalam bekerja dengan bahan tersebut. Untuk pembinaan bahagian utama memerlukan papan serpihan berlamina. Kami membuat bulatan dan empat segi empat daripadanya - jika saiz bulatan adalah 30 cm, maka segi empat tepat harus lebih kurang 40 * 33 cm.

Pouf kayu semulajadi

Pouf kayu semulajadi

Kami mengambil kepingan papan serpih, kami bergabung dengan mereka dalam bentuk kotak, pada sendi kami memprosesnya dengan gam. Di sudut bawah kita meletakkan bar, membaiki dengan gam dan skru. Tudung juga dilampirkan dengan skru dan gam, menghasilkan kerangka produk siap.

Untuk upholstery, lebih praktikal untuk menggunakan kain perabot, mereka tahan lama, mudah dijaga. Bahawa penutupnya lembut, getah buih diletakkan di bawah bahan penamat. Dari atas menjahit atau merajut apa-apa penutup.
Aksen terang untuk apa-apa gaya.

Aksen terang untuk apa-apa gaya.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: TINJAUAN: Gabungan kertas dinding dan perabot di ruang tamu / bilik tidur / dapur / taman kanak-kanak. Betapa pentingnya pilihannya?

kembali ke menu ↑

Kayu dengan laci / kasut

Jika penutup atas tidak diperbaiki dengan skru dan gam dari semua pihak, anda boleh meninggalkan lubang untuk kotak itu. Aksesori sedemikian berguna terutamanya dalam bilik tidur - anda boleh menyimpan barangan peribadi di dalamnya. Mereka juga boleh digunakan dalam reka bentuk ruang tamu, lorong, dapur.

Selalunya sedutan ini digunakan untuk menyimpan kasut. Terdapat pilihan yang lebih kompleks untuk reka bentuk sedemikian. Kotak ini boleh ditarik balik, jadi perabot akan mengambil kurang ruang, tetapi disyorkan untuk mengeluarkan pilihan tersebut hanya dengan pengalaman yang sesuai.

Kemudahan dan fungsi untuk setiap lorong

Kemudahan dan fungsi untuk setiap lorong

Ia akan menjadi menarik untuk anda: TINJAUAN: Perabot bilik tidur apa yang akan menjadi bergaya pada 2018 (165+ Foto)? Bagaimana hendak mengatur?

kembali ke menu ↑

Otak palsu

Perabot dengan elemen seni penempaan kelihatan mewah, tetapi mustahil untuk melakukannya sendiri, tanpa peralatan dan pengalaman istimewa. Jika anda tahu bagaimana untuk bekerja dengan butir-butir tersebut, berasa bebas untuk bekerja. Pertama sekali, anda perlu memilih bentuk pouf:

 • pusingan;
 • persegi;
 • segi empat tepat;
 • segi tiga - bergantung pada gaya bilik.

Memajukan diperkukuh oleh penyepuhan

Memajukan diperkukuh oleh penyepuhan

Untuk pembuatan bahagian palsu menggunakan aloi tahan lama. Mereka dibuat kaki, belakang, bentuk dan corak yang lebih cerah, semakin banyak perabot yang akan kelihatan. Jika penempaan dilengkapi dengan daun emas, pouf seperti itu boleh digunakan bukan sahaja untuk ruang tamu, tetapi juga untuk kajian, pejabat.
Lembaga
Bahagian-bahagian yang telah siap dibentuk adalah penting untuk ditutup dengan ejen anti-karat - ini akan menjadi perlindungan kakisan, akan memanjangkan hayat perabot.
Bahagian-bahagian yang telah siap dibentuk adalah penting untuk ditutup dengan ejen anti-karat - ini akan menjadi perlindungan kakisan, akan memanjangkan hayat perabot.

Jangan lupa untuk menutup perabot dengan ejen anti-karat.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: KAJI: Pembaikan perabot rumah sendiri (lembut, dapur, kayu): Sebelum dan Selepas (150+ Foto)

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Untuk bilik yang berbeza

Puffs dianggap subjek universal, kerana mereka boleh ditempatkan di bilik yang berbeza. Selalunya mereka ditempatkan di lorong dan bilik tidur. Ia berada di bahagian-bahagian rumah bahawa perabot itu tidak hanya kelihatan cantik, tetapi juga praktikal.

Boleh diletakkan di mana-mana bahagian apartmen

Boleh diletakkan di mana-mana bahagian apartmen

Ia akan menjadi menarik untuk anda: KAJIAN: Interior ruang tamu kecil: 190+ (Foto) Idea moden (perabot, kertas dinding, zon)

kembali ke menu ↑

Nenek yang berpasir di lorong

Lorong di kebanyakan rumah dan apartmen adalah bilik dengan kawasan kecil di mana ramai orang boleh bersamaan. Oleh itu, perabot di dalamnya harus praktikal, tetapi pada masa yang sama mengambil sedikit ruang. Uthmaniyyah di koridor digunakan untuk:

 • duduk di atas mereka, menunggu orang lain;
 • menyembunyikan kasut di dalamnya;
 • letakkan pakaian di atas, letakkan beg;
 • letakkan kanak-kanak tersebut dengan selesa memakai pakaian dan disesuaikan dengannya.

Untuk lorong ini sangat mudah

Untuk lorong ini sangat mudah

Kotak yang empuk dengan kotak yang mempunyai kain pelapis yang lembut di atas adalah sesuai. Di satu pihak, di dalam anda boleh menyimpan kasut, pakaian, di sisi lain - menggunakannya sebagai kerusi. Kurang biasa digunakan adalah model yang lebih canggih untuk membuat di rumah, tetapi semua boleh pembelian di kedai perabot:

 • bangku empedu;
 • dengan laci;
 • dengan bollard;
 • silinder (pada roda).

Buat suasana, bahkan koridor paling mudah dan terkecil

Buat suasana, bahkan koridor paling mudah dan terkecil

Selalunya, ottomans untuk lorong ini dilakukan dalam gaya berikut:

 • bangku empedu;
 • dengan laci;
 • dengan bollard;
 • silinder (pada roda).

Lembaga
Terutamanya popular adalah versi eko - produk yang diperbuat daripada rotan, rotan, pelapis bukan asli dengan reka bentuk yang tidak standard.
Pilihan bukan standard akan kelihatan baik

Pilihan bukan standard akan kelihatan baik

kembali ke menu ↑

Untuk bilik tidur

Kotoran empuk untuk bilik tidur datang dalam beberapa jenis, bergantung kepada kegunaan:

 • banquettes - digunakan untuk duduk, bentuk, selesai boleh menjadi sama sekali berbeza;
 • tempat tidur - biasanya dijual dengan katil atau perabot bilik tidur yang lain, gaya dan reka bentuk mereka bergantung pada reka bentuk seluruh bilik;
 • transformer - Model kompleks yang boleh diperluaskan, menjadikannya sofakatil tambahan;
 • tanpa frameless - sesuai untuk bilik tidur belia, digunakan sebagai tempat untuk bekerja di komputer riba, lihat tv;
 • hiasan - tidak dimaksudkan untuk duduk atau tidur di atasnya, digunakan semata-mata sebagai perincian dalaman.

Pertimbangkan keseluruhan komposisi dan gaya

Pertimbangkan keseluruhan komposisi dan gaya

Terdapat banyak pilihan untuk pembuatan poufes tidur dengan tangan mereka sendiri.Perkara utama yang perlu anda pilih adalah bahan untuk bingkai, trim, kain untuk penamat. Untuk pembuatan bingkai lebih praktikal untuk digunakan:

 • pelbagai jenis kayu dan rotan;
 • logam

Ruang storan tambahan

Ruang storan tambahan

Antara bahan penamat adalah yang terbaik untuk dipilih:

 • untuk pengisian - holofiber, pemanis sintetik, busa poliuretana;
 • untuk hiasan luaran - kulit (buatan dan semula jadi), perabot dan lain-lain jenis kain.

Untuk finishing ottomans juga digunakan:

 • kain kapas - jarang disebabkan oleh kadar pembakaran;
 • nilon;
 • microfiber;
 • permaidani;
 • jacquard;
 • chenille;
 • kulit dan penggantinya;
 • suede dan penggantinya.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Contoh membuat ottoman do-it-yourself

Proses pembuatan

Pouf melakukannya sendiri

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Kesimpulannya

Kotoran empuk adalah barangan dalaman serba boleh yang boleh digunakan untuk hiasan dan untuk kegunaan praktikal. Kelebihan mereka adalah serba boleh, pelbagai, keupayaan untuk menghasilkan model asal. Antara kekurangan yang dapat dikenal pasti kompleksiti - produk ini sukar dilakukan dengan tangan anda sendiri, terutama tanpa pengalaman, kos bahan, kerapuhan.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 235 foto)

8.5 Skor Jumlah
Pilihan yang indah dengan ottomans di pedalaman

Ingin menambah keselesaan kepada rumah anda? Pouf - salah satu pilihan perabot yang paling mudah. Ia tidak mengambil ruang yang banyak dan mudah masuk ke kawasan pedalaman. Ketahui apa yang orang utan dan di mana mereka berada di tempat yang terbaik. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Praktikal
8.5
Harga
8
Pelbagai pilihan
9
Kebaikan
 • Jangan mengambil banyak ruang.
 • Anda boleh muat ke mana-mana bahagian dalam.
 • Pilihan besar pilihan yang berlainan.
 • Anda boleh melakukannya sendiri.
Cons
 • Berumur pendek.
 • Penjagaan
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk